Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Malik Urcic

#7101 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Malik Urcic »

Image

Evo cije smo tijelo gledali u setnji kroz Dubrovnik, Rebecca Van Cleave.
AleksoMKD

#7102 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

SanskiBiser wrote:
Deneris platno belese
na Ohridskite izvori.
Ozdola idat vinari,
vinari Targerijani.

:lol:

:lol: :lol: :lol:

Ali dobro, barem u Ohridu imaju gde da snimaju u starom gradu, amfiteatru i tvrdjavi, a iznad Prilepa su rusevine Markovih kula, plus manastir Treskavec.
Tito_i_Partija wrote:Ni meni nije bas jasno kako je to GRRM napravio da je guljenje koze prihvacena tradicija u sjeveru. Ja mislim da ima cak ona jedna scena u trecoj sezoni kad Bolton prica sa Robb-om i Cat Stark i hvali se kako je to guljenje koze u njegovoj familiji ponosna tradicija koja traje vec nekoliko generacija...a oni ono "ja, ok, u redu je" :-)

Mislim, haj' svi znamo da je cijeli Westeros prilicno okrutan, al' da je guljenje koze zivim ljudima opsteprihvacena praksa u sjeveru...to bas ne mogu lahko da povjerujem. Mislim, ko bi htjeo za saveznika takve ljude? Mozda samo Wildlings.
Guljenje je zabranjeno na Severu odkako su Boltonovi pokoreni od Starkovih pre cca 1000 godina pre Targarijena. Secas se kad Bolton kaze Robu "sada nismo na severu" kada mu je predlozio da ogule nekoliko zarobljenika pri "ispitivanju.
asker wrote:Stvari su krenule nizbrdo kad je Kat Stark oslobodila Jamieja da kao eto spasi kcerke. U tom trenutku su znali da je Ned rahmetlija. Napravili opstu mobilizaciju sjevera, Rob nizao pobjede. Da je Rob rokno Jamieja zbog oca cijeli sjever bi ostao s njim ukljucujuci rodju Karstarka a Bolton se nebi usudio pisnut.
Napravili su par glupih poteza i to je dogadjaje potpuno okrenulo protiv njih.
Jedino mogu razumjet da ih je Theon iznenadio, to nisu mogli predvidjeti i izgubili su Winterfel i male Starkove (bar su tako mislili) zbog toga. Ok.
Slazem se za Teona, iako je Cat savetovala protiv ali Rob je na njega gledao ko na najboljeg prijatelja i Teon se na kolenima zakleo da ce mu biti brat kada su ga proglasili za kralja Severa.
Jamieja nije mogo roknut jer je mislio da su mu obe sestre u rukama Lanistera.
asker wrote: Ostale bih pomeo da sam Rob Stark, Frayove drzao pod opsadom, jebo te prelaz naci cu nacin da ga uzmem bez tvog uvjetovanja i ruznih kceri. Napredovao bi prema Kings Landingu i samo slao rejvene, bu eto me dolazim, nahebat cu vam se majke. Tako mi svih bogova, starih i novih, kamen na kamenu Dubrovnika nece ostat ako mi pipnete sestru.
Jedino ostaje pitanje sta bi Stanis uradio. Iako je bio zahvalan Nedu sto ga je obavjestio o incestu, nije nesto blagonaklono gledao na mladog Roba kao moguceg kralja sjevera. Bil mu progledao kroz prste pitanje je.
Posto su Frejovi vazali Tulijevih i nisu se odazvali pozivu kada je Riverrun vec bio pod opsadom to znaci da su izdajnici. Komotno je mogao (i trebao) Rob da "prihvati" uslove Waldera i kada je ovaj otvorio prelaz da kolona koja prelazi most pobije Waldera i ostala govna.
Realno trebo je od Frejovih da napravi primer i satre im kucu, ko sto se plase ljudi Tywina da se plase i njega.

Sto se tice Stanisa, verujem da bi mu progledao kroz prste jer se nije sam proglasio za kralja vec su ga njegovi vazali proglasili ali onda je problem kako ce reagovati Severni knezovi koji su ga proglasili za kralja.

Sa njihove gledne tocke sve na Jugu je govno od ljudi i ne treba im verovati.
Targarijeni podlo ubili Rickarda Starka i njegovog sina.
Lanisterovi podlo ubili Neda.
Znaci kad god gospodar Severa ode na Jug u miru i postujuci zakon ove budale ih ubiju.
Ko ih jebe onda, izabracemo svoga kralja, ionako su Starkovi najstarija plemenita familija u Westerosu, ako ne i u svetu.
asker wrote: I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
Edmure je zarobljenik Frejovih a Blackfish je uspeo da se izvuce.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7103 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

ova gore rebeka baš je dobro uredila profil na imdb
ili njezin agent :D malo da se probije u svijet biznisa :D
Tito_i_Partija

#7104 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Malik Urcic wrote:Evo cije smo tijelo gledali u setnji kroz Dubrovnik, Rebecca Van Cleave.
Ima veze, ova ima sisa. Lena nema gotov nikako. A i uostalom, Lena se nije skinula nijednom od pocetka serije, tako da vjerovatno ima neku klauzulu u ugovoru da to ne mora radit', sto ja postujem. Cit'o sam negdje da se ni Emilia nece vise skidat'.

Jebiga, kad ti treba slave, spreman si na sve. Kad se malo proslavis, pocnes stavljat' uslove. :D
Tito_i_Partija

#7105 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote: Posto su Frejovi vazali Tulijevih i nisu se odazvali pozivu kada je Riverrun vec bio pod opsadom to znaci da su izdajnici. Komotno je mogao (i trebao) Rob da "prihvati" uslove Waldera i kada je ovaj otvorio prelaz da kolona koja prelazi most pobije Waldera i ostala govna.
Realno trebo je od Frejovih da napravi primer i satre im kucu, ko sto se plase ljudi Tywina da se plase i njega.
Robb uopste nije bio spreman da bude kralj. Ne znam da li bi ikad bio spreman. On i njegova materesina su napravili kompletnu katastrofu od sjevera.
duboka_misao

#7106 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

Image
swanfilter

#7107 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Cini mi se da je Rob jednom prilikom i sam rekao da ga tron i Jug ne zanimaju. Sestre i osveta starog Neda ...
AleksoMKD

#7108 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote:
AleksoMKD wrote: Posto su Frejovi vazali Tulijevih i nisu se odazvali pozivu kada je Riverrun vec bio pod opsadom to znaci da su izdajnici. Komotno je mogao (i trebao) Rob da "prihvati" uslove Waldera i kada je ovaj otvorio prelaz da kolona koja prelazi most pobije Waldera i ostala govna.
Robb uopste nije bio spreman da bude kralj. Ne znam da li bi ikad bio spreman. On i njegova materesina su napravili kompletnu katastrofu od sjevera.
Greatjon poceo vikat King in the North i sjebo stvar, nije ni imao vremena da razmisli :D
Tito_i_Partija

#7109 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote: Greatjon poceo vikat King in the North i sjebo stvar, nije ni imao vremena da razmisli :D
Mada sad kad malo bolje razmislim, Robb je im'o i skroz pogresne ljude oko sebe. Catelyn, Greatjon, Bolton, Theon, Karstark...nema nikog, ama bas nikog na koga se moze oslonit'. Joffrey je makar im'o Tywina.
asker

#7110 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

AleksoMKD wrote: Sto se tice Stanisa, verujem da bi mu progledao kroz prste jer se nije sam proglasio za kralja vec su ga njegovi vazali proglasili ali onda je problem kako ce reagovati Severni knezovi koji su ga proglasili za kralja.

Sa njihove gledne tocke sve na Jugu je govno od ljudi i ne treba im verovati.
Targarijeni podlo ubili Rickarda Starka i njegovog sina.
Lanisterovi podlo ubili Neda.
Znaci kad god gospodar Severa ode na Jug u miru i postujuci zakon ove budale ih ubiju.
Ko ih jebe onda, izabracemo svoga kralja, ionako su Starkovi najstarija plemenita familija u Westerosu, ako ne i u svetu.
asker wrote: I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
Edmure je zarobljenik Frejovih a Blackfish je uspeo da se izvuce.
Ima ona jedna scena gdje Stanis govori "they are all usurpers", pa tu nabraja brata, jos nekog i Roba, kao svi mu hoce oteti sto je njegovo ali ce svi saviti koljeno ili ce ih potamaniti. Ali mozda bi pustio Roba jer se on bio ogranicio samo na sjever, a i ime mu je bilo King in the Notrth.

Znaci Blackfish je slobodan, pa i onaj elitni vitez Nedov, Dorion il kako vec sto ga ozivljavaju par puta. Obojica zajebani igraci. Ima ih jos sto se nemogu sjetit sad.
Da je neke kosmicke pravde ovi bi mogli sabrat respektabilnu silu ponovo...................fali im vodja, mozda Stanis ako prezivi?
dezurni_ucenik

#7111 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Tito_i_Partija wrote:
AleksoMKD wrote: Greatjon poceo vikat King in the North i sjebo stvar, nije ni imao vremena da razmisli :D
Mada sad kad malo bolje razmislim, Robb je im'o i skroz pogresne ljude oko sebe. Catelyn, Greatjon, Bolton, Theon, Karstark...nema nikog, ama bas nikog na koga se moze oslonit'. Joffrey je makar im'o Tywina.

Robbov mozda najveci zajeb sto nije ozenio Freyovu kcerku. Lijepo mu je mati govorila : "i ja i tvoj otac se u pocetku nismo voljeli. Ljubav je kasnije dosla". Da je ozenio, imao bi Freyove na svojoj strani u borbi protiv Lanistera. Ovako, ljubav mu dosla glave.
Juliuscezar

#7113 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut :D .

Ako uzmemo da Dotrakiji pristanu uz Daneyrs onoliko koliko bi joj to moglo valjati moze jos i odmoci. Sad kad bi izvrsila invaziju vjerovatno bi mnoge porodice pristale uz nju jer bi kontali da moze dovesti mir u kraljevstvo. Ipak ako dovede Dotrakije koji sve pred sobom ruse, pale i koji su na niskom civilizacijskom nivou to bi moglo izazvati revolt kod porodica. Dobro sad sam malo previse otisao u teorije i buducnost ima previse varijabli :D :
Tito_i_Partija

#7114 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dezurni_ucenik wrote: Robbov mozda najveci zajeb sto nije ozenio Freyovu kcerku. Lijepo mu je mati govorila : "i ja i tvoj otac se u pocetku nismo voljeli. Ljubav je kasnije dosla". Da je ozenio, imao bi Freyove na svojoj strani u borbi protiv Lanistera. Ovako, ljubav mu dosla glave.
Ja da sam bio na njegovom mjestu, ja bi odmah onu debeljucu uzeo. Sta cu, skroz mi je simpa. :D
ciza_bliza

#7115 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

bhnapoleon1 wrote:Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut :D .

Ako uzmemo da Dotrakiji pristanu uz Daneyrs onoliko koliko bi joj to moglo valjati moze jos i odmoci. Sad kad bi izvrsila invaziju vjerovatno bi mnoge porodice pristale uz nju jer bi kontali da moze dovesti mir u kraljevstvo. Ipak ako dovede Dotrakije koji sve pred sobom ruse, pale i koji su na niskom civilizacijskom nivou to bi moglo izazvati revolt kod porodica. Dobro sad sam malo previse otisao u teorije i buducnost ima previse varijabli :D :
Ne mogu oni preko vode, plaše se.
Juliuscezar

#7116 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

ciza_bliza wrote:
bhnapoleon1 wrote:Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut :D .

Ne mogu oni preko vode, plaše se.
Znam to ali sjecas li se da je Drogo htio da ih prevede ali ga smrt zafrkala.
Rockefeller

#7117 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Je l' onaj mali Rickon išta narast'o..
Gandalf

#7118 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gandalf »

Ma o tom nekom nepokorivom Sjeveru se samo priča - "North remembers" je prazna fraza, Lanisteri su po njemu radili šta su htjeli, spletkarili s kim god im se prohtjelo, da Tyryion nije gruhn'o Tywina, stari bi Lanister na kraju ispletkario rat između Starkovih, Tullya i Arynovih - nema Tywina pa sad Sjever handre Boltoni i Freyevi, kada ne bude ni njih handriće ih White Walkers - haman, North remembers samo handrenje.
sizifinho

#7120 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Gandalf wrote:

Ma o tom nekom nepokorivom Sjeveru se samo priča - "North remembers" je prazna fraza, Lanisteri su po njemu radili šta su htjeli, spletkarili s kim god im se prohtjelo, da Tyryion nije gruhn'o Tywina, stari bi Lanister na kraju ispletkario rat između Starkovih, Tullya i Arynovih - nema Tywina pa sad Sjever handre Boltoni i Freyevi, kada ne bude ni njih handriće ih White Walkers - haman, North remembers samo handrenje.
Ja se apsolutno ne slažem s tobom.
Onako budući da ni ti ni ja ne živimo u tom fikcijskom svijetu, ne znamo ništa osim historije i sadašnjosti koju nam martin predoči... a ona kaže da je sjever najokrutnije mjesto na kojem žive najčvršće porodice.
Sjever je nekakva analogija rusije, Lannisteoriv su arijevci- njemci.
Njemci su bili velesila ali opet protiv Rusije nisu mogli ništa (dobro, ne baš ništa, ali opet su 80% gubitaka Nijemci doživjeli na sovjetskom frontu), i to se može prenijeti, historijski i na ovaj univerzum jer je kao što znamo historija osnova priče.
Istina, sada su u rasulu, što opet govori kakva sila su Starkovi bili, jer njihovim nestankom nastaje neravnoteža između Boltona i ostatka teritorije pošto faktički jedini razlog zašto niko nije ustao protiv Boltona su Freyovi i njihove tamnice koje su ispunjene zarobljenicima. Tywin nije baš šarao kako je stigao, Tywin je gubio rat po frontovima i to od djeteta. To je i on par puta rekao, ali je isto tako naglasio da se rat ne dobija samo na poljima. Jebi ga, što se tiče sile, sjever je sila. Što se tiče intelekta, Tywin je velesila, a sjever nije imao nikog mudrog da uskoči i vodi ljude.

Što smo već napisali, Robb je učinio nekoliko kardinalnih grešaka. Nije se rat osvajao jer je on bio dobar vojskovođa, već što su sjevernjaci bili dobri ratnici. Faktički svaku borbu su dobili prije nego je Walder zabio nož u leđa Robbu. Čak što više, Sjevernjaci su napredovali prema Castely Rocku i mislim da bi to možda bio i kraj rata, da su zauzeli Lannisterovo sjedište. Tywin bi morao mobilisati vojske, a to bi ostavilo Kings Landing oslabljenim.
North remembers je fraza koja će na kraju da dođe do izražaja više od White Walkersa.
Rockefeller

#7121 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

bhnapoleon1 wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cYeQMfxeas[/youtube]
:lol:
ćiribiribela

#7122 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Ja krenula ispocetka, zavrsavam prvu sezonu i vec sam dva puta zaplakala :oops: :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7123 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

asker

#7124 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Kad se utisci malo slegnu stvarno je tesko predvidjet dalji razvoj dogadjaja.
Moje misljenje je da nikakve velike bitke za pravdu i cast nece biti prema jugu. Bar ne skoro. Dolazak setaca se jednostavno nemoze izbjeci.
Sta god da se odigra u Winterfelu sad nece moci puno uticat na Kings Landing.
Da kazemo da Bejlis dolazi da dotuce nacetu Boltonovu vojsku, jer je obecao Cersei, sta dalje? Nece napustit Winterfell i krenuti prema jugu (mozda hoce on licno, hinjara, al vojska ostaje). Setaci su u komsiluku.
Da Sansa nekim cudom preuzme Winterfel i ujedini sjever ponovo, nema logike da se ide svetit sad kad imaju veci problem pred vratima.
Ako Jon prezivi, kao covjek ili kao "povratnik otpisanih" ni on nece juzno, tu ce se vrzmat oko zida. Wildlings takodje. Svi ti gore sto se smucaju po sjeveru znaju sta dolazi..................jedino da zgule svi redom i puste setace da marsiraju juzno. Pitanje je dokle ta zima dodje, ne vjerujem da setaci mogu hodat po vrelom asfaltu :-D

Cini mi se nazalost da ce Cersei bit rahat do kraja serije, pustit ce Planinu s lanca i ovaj ce pravit satarash od ISISa.....................kucka jedna bas joj se da :-D
Post Reply