Evo cije smo tijelo gledali u setnji kroz Dubrovnik, Rebecca Van Cleave.
Moderator: _BataZiv_0809

SanskiBiser wrote:
Deneris platno belese
na Ohridskite izvori.
Ozdola idat vinari,
vinari Targerijani.
Guljenje je zabranjeno na Severu odkako su Boltonovi pokoreni od Starkovih pre cca 1000 godina pre Targarijena. Secas se kad Bolton kaze Robu "sada nismo na severu" kada mu je predlozio da ogule nekoliko zarobljenika pri "ispitivanju.Tito_i_Partija wrote:Ni meni nije bas jasno kako je to GRRM napravio da je guljenje koze prihvacena tradicija u sjeveru. Ja mislim da ima cak ona jedna scena u trecoj sezoni kad Bolton prica sa Robb-om i Cat Stark i hvali se kako je to guljenje koze u njegovoj familiji ponosna tradicija koja traje vec nekoliko generacija...a oni ono "ja, ok, u redu je"![]()
Mislim, haj' svi znamo da je cijeli Westeros prilicno okrutan, al' da je guljenje koze zivim ljudima opsteprihvacena praksa u sjeveru...to bas ne mogu lahko da povjerujem. Mislim, ko bi htjeo za saveznika takve ljude? Mozda samo Wildlings.
Slazem se za Teona, iako je Cat savetovala protiv ali Rob je na njega gledao ko na najboljeg prijatelja i Teon se na kolenima zakleo da ce mu biti brat kada su ga proglasili za kralja Severa.asker wrote:Stvari su krenule nizbrdo kad je Kat Stark oslobodila Jamieja da kao eto spasi kcerke. U tom trenutku su znali da je Ned rahmetlija. Napravili opstu mobilizaciju sjevera, Rob nizao pobjede. Da je Rob rokno Jamieja zbog oca cijeli sjever bi ostao s njim ukljucujuci rodju Karstarka a Bolton se nebi usudio pisnut.
Napravili su par glupih poteza i to je dogadjaje potpuno okrenulo protiv njih.
Jedino mogu razumjet da ih je Theon iznenadio, to nisu mogli predvidjeti i izgubili su Winterfel i male Starkove (bar su tako mislili) zbog toga. Ok.
Posto su Frejovi vazali Tulijevih i nisu se odazvali pozivu kada je Riverrun vec bio pod opsadom to znaci da su izdajnici. Komotno je mogao (i trebao) Rob da "prihvati" uslove Waldera i kada je ovaj otvorio prelaz da kolona koja prelazi most pobije Waldera i ostala govna.asker wrote: Ostale bih pomeo da sam Rob Stark, Frayove drzao pod opsadom, jebo te prelaz naci cu nacin da ga uzmem bez tvog uvjetovanja i ruznih kceri. Napredovao bi prema Kings Landingu i samo slao rejvene, bu eto me dolazim, nahebat cu vam se majke. Tako mi svih bogova, starih i novih, kamen na kamenu Dubrovnika nece ostat ako mi pipnete sestru.
Jedino ostaje pitanje sta bi Stanis uradio. Iako je bio zahvalan Nedu sto ga je obavjestio o incestu, nije nesto blagonaklono gledao na mladog Roba kao moguceg kralja sjevera. Bil mu progledao kroz prste pitanje je.
Edmure je zarobljenik Frejovih a Blackfish je uspeo da se izvuce.asker wrote: I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
Ima veze, ova ima sisa. Lena nema gotov nikako. A i uostalom, Lena se nije skinula nijednom od pocetka serije, tako da vjerovatno ima neku klauzulu u ugovoru da to ne mora radit', sto ja postujem. Cit'o sam negdje da se ni Emilia nece vise skidat'.Malik Urcic wrote:Evo cije smo tijelo gledali u setnji kroz Dubrovnik, Rebecca Van Cleave.
Robb uopste nije bio spreman da bude kralj. Ne znam da li bi ikad bio spreman. On i njegova materesina su napravili kompletnu katastrofu od sjevera.AleksoMKD wrote: Posto su Frejovi vazali Tulijevih i nisu se odazvali pozivu kada je Riverrun vec bio pod opsadom to znaci da su izdajnici. Komotno je mogao (i trebao) Rob da "prihvati" uslove Waldera i kada je ovaj otvorio prelaz da kolona koja prelazi most pobije Waldera i ostala govna.
Realno trebo je od Frejovih da napravi primer i satre im kucu, ko sto se plase ljudi Tywina da se plase i njega.
Greatjon poceo vikat King in the North i sjebo stvar, nije ni imao vremena da razmisliTito_i_Partija wrote:Robb uopste nije bio spreman da bude kralj. Ne znam da li bi ikad bio spreman. On i njegova materesina su napravili kompletnu katastrofu od sjevera.AleksoMKD wrote: Posto su Frejovi vazali Tulijevih i nisu se odazvali pozivu kada je Riverrun vec bio pod opsadom to znaci da su izdajnici. Komotno je mogao (i trebao) Rob da "prihvati" uslove Waldera i kada je ovaj otvorio prelaz da kolona koja prelazi most pobije Waldera i ostala govna.
Realno trebo je od Frejovih da napravi primer i satre im kucu, ko sto se plase ljudi Tywina da se plase i njega.
Mada sad kad malo bolje razmislim, Robb je im'o i skroz pogresne ljude oko sebe. Catelyn, Greatjon, Bolton, Theon, Karstark...nema nikog, ama bas nikog na koga se moze oslonit'. Joffrey je makar im'o Tywina.AleksoMKD wrote: Greatjon poceo vikat King in the North i sjebo stvar, nije ni imao vremena da razmisli
Ima ona jedna scena gdje Stanis govori "they are all usurpers", pa tu nabraja brata, jos nekog i Roba, kao svi mu hoce oteti sto je njegovo ali ce svi saviti koljeno ili ce ih potamaniti. Ali mozda bi pustio Roba jer se on bio ogranicio samo na sjever, a i ime mu je bilo King in the Notrth.AleksoMKD wrote: Sto se tice Stanisa, verujem da bi mu progledao kroz prste jer se nije sam proglasio za kralja vec su ga njegovi vazali proglasili ali onda je problem kako ce reagovati Severni knezovi koji su ga proglasili za kralja.
Sa njihove gledne tocke sve na Jugu je govno od ljudi i ne treba im verovati.
Targarijeni podlo ubili Rickarda Starka i njegovog sina.
Lanisterovi podlo ubili Neda.
Znaci kad god gospodar Severa ode na Jug u miru i postujuci zakon ove budale ih ubiju.
Ko ih jebe onda, izabracemo svoga kralja, ionako su Starkovi najstarija plemenita familija u Westerosu, ako ne i u svetu.
Edmure je zarobljenik Frejovih a Blackfish je uspeo da se izvuce.asker wrote: I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
Tito_i_Partija wrote:Mada sad kad malo bolje razmislim, Robb je im'o i skroz pogresne ljude oko sebe. Catelyn, Greatjon, Bolton, Theon, Karstark...nema nikog, ama bas nikog na koga se moze oslonit'. Joffrey je makar im'o Tywina.AleksoMKD wrote: Greatjon poceo vikat King in the North i sjebo stvar, nije ni imao vremena da razmisli
Ja da sam bio na njegovom mjestu, ja bi odmah onu debeljucu uzeo. Sta cu, skroz mi je simpa.dezurni_ucenik wrote: Robbov mozda najveci zajeb sto nije ozenio Freyovu kcerku. Lijepo mu je mati govorila : "i ja i tvoj otac se u pocetku nismo voljeli. Ljubav je kasnije dosla". Da je ozenio, imao bi Freyove na svojoj strani u borbi protiv Lanistera. Ovako, ljubav mu dosla glave.
Ne mogu oni preko vode, plaše se.bhnapoleon1 wrote:Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut.
Ako uzmemo da Dotrakiji pristanu uz Daneyrs onoliko koliko bi joj to moglo valjati moze jos i odmoci. Sad kad bi izvrsila invaziju vjerovatno bi mnoge porodice pristale uz nju jer bi kontali da moze dovesti mir u kraljevstvo. Ipak ako dovede Dotrakije koji sve pred sobom ruse, pale i koji su na niskom civilizacijskom nivou to bi moglo izazvati revolt kod porodica. Dobro sad sam malo previse otisao u teorije i buducnost ima previse varijabli:
Znam to ali sjecas li se da je Drogo htio da ih prevede ali ga smrt zafrkala.ciza_bliza wrote:Ne mogu oni preko vode, plaše se.bhnapoleon1 wrote:Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut.
Ako uzmemo da Dotrakiji pristanu uz Daneyrs onoliko koliko bi joj to moglo valjati moze jos i odmoci. Sad kad bi izvrsila invaziju vjerovatno bi mnoge porodice pristale uz nju jer bi kontali da moze dovesti mir u kraljevstvo. Ipak ako dovede Dotrakije koji sve pred sobom ruse, pale i koji su na niskom civilizacijskom nivou to bi moglo izazvati revolt kod porodica. Dobro sad sam malo previse otisao u teorije i buducnost ima previse varijabli:
Ma o tom nekom nepokorivom Sjeveru se samo priča - "North remembers" je prazna fraza, Lanisteri su po njemu radili šta su htjeli, spletkarili s kim god im se prohtjelo, da Tyryion nije gruhn'o Tywina, stari bi Lanister na kraju ispletkario rat između Starkovih, Tullya i Arynovih - nema Tywina pa sad Sjever handre Boltoni i Freyevi, kada ne bude ni njih handriće ih White Walkers - haman, North remembers samo handrenje.bhnapoleon1 wrote:Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut.
Ja se apsolutno ne slažem s tobom.Gandalf wrote:Ma o tom nekom nepokorivom Sjeveru se samo priča - "North remembers" je prazna fraza, Lanisteri su po njemu radili šta su htjeli, spletkarili s kim god im se prohtjelo, da Tyryion nije gruhn'o Tywina, stari bi Lanister na kraju ispletkario rat između Starkovih, Tullya i Arynovih - nema Tywina pa sad Sjever handre Boltoni i Freyevi, kada ne bude ni njih handriće ih White Walkers - haman, North remembers samo handrenje.bhnapoleon1 wrote:Koliko kontam Freyovi drze zarobljenike sa sjevera kako se kuce ne bi pobunile protiv Boltona. Ako Freyovi padnu mogao bi sjever buknut.
bhnapoleon1 wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cYeQMfxeas[/youtube]