Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
black_noke

#7101 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by black_noke »

530i wrote:
black_noke wrote:
pokusao to ali ne pomaze, evo sad nikako nece vise u rikverc da ubaci, dodje do pola puta i tu stane i nema sanse dalje...
Mozeli kad ugasis auto ici u rikverc ?
ne moze ni tad, pokusao sam i to, isti problem bude.

Prvo pregledaj poluge ili sajle od ručice do samog mjenjača...pa onda skidanje mjenjača i popravka.
Morat ce majstoru kako god, reko da vidim ovdje je li neki skuplji kvar :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7102 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

condy wrote:Morace se rastavit mjenjac i ponovo poslozit. Problem je u mjenjacu jer nece da prodje ni kad je ugaseno auto. Nije ocigledno do lamele ili do cilindara od mjenjaca. Jedan forumas je spomenuo nosac od motora odnosno mjenjaca, on moze uticat na teze saltanje ali kod tebe nece ni kad je ugasen tako da nije do njih.

Vidi sa @bitangom, on ti moze najkonkretnije reci sta bi moglo biti.
ja rekoh vec ranije da nemam pojma o autima i nikakav sam majstor,a opet me prozivate da pomazem....na toj fabiji je mjenjac na sajle, nema veze nosac motora,mozes otkaciti nosace opet se mora saltati u svaku brzinu...problem moze biti u biracu brzina,moguce da je i rikverc prekidac zaglavljen pa on ne da da se usalta,najgori scenario je viljuska ili zupcanik rikverca...
black_noke

#7103 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by black_noke »

bitanga_sa_otesa wrote:
condy wrote:Morace se rastavit mjenjac i ponovo poslozit. Problem je u mjenjacu jer nece da prodje ni kad je ugaseno auto. Nije ocigledno do lamele ili do cilindara od mjenjaca. Jedan forumas je spomenuo nosac od motora odnosno mjenjaca, on moze uticat na teze saltanje ali kod tebe nece ni kad je ugasen tako da nije do njih.

ja rekoh vec ranije da nemam pojma o autima i nikakav sam majstor,a opet me prozivate da pomazem....na toj fabiji je mjenjac na sajle, nema veze nosac motora,mozes otkaciti nosace opet se mora saltati u svaku brzinu...problem moze biti u biracu brzina,moguce da je i rikverc prekidac zaglavljen pa on ne da da se usalta,najgori scenario je viljuska ili zupcanik rikverca...
Hvala puno :)
condy

#7104 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

bitanga_sa_otesa wrote:

Dojadilo mozgati sta bi moglo biti a zelio sam momku pomoci pa sam te prozvao. Znas ti svoj posao :thumbup:
mrkidjuro

#7105 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mrkidjuro »

mrkidjuro wrote:Molim za pomoc ili neka iskustva. :-) :?
Tuareg motor mu drugacije radi odnosno malo jace čekica.
Imam motor 128 kw 2,5 tdi r 5 na Tuaregu uradjena bregasta i hidropodizaci ali poslije tog servisa malo jace tuče nego normalno. Auto vozi normalno bez ikakvih smetnji ne pusi nit se grije presao oko 20 hiljada sa takvim zvukom.nema gresaka osim sto mu se motor lila na leru malo. Ako netko ima neki prijedlog,i da li zvuk moze doci usljed istrosenosti pogonskih zupcanika koji su na njemu umjesto lanca ili remena jer je auto preslo blizu 400 hiljada.hvala
NediM17

#7106 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Najbolje usreci nekog na PIK-u Djuro, ne znam sta da ti kazem.

Dizel moze cekicati zbog dizni koje lose bacaju gorivo, a mozda ti i neki hidropodizac ne valja pa ti ventil kucka, nije u dobrom zazoru, pa ti zato i podrhtava na leru. Jebiga, mozda hiljadu stvari biti, taj auto je realno dosta pregazen. Idi majstoru pa vidi sta je, na forumu ovako se moze samo gatati.
Alkos

#7107 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Alkos »

Jedno pitanje za forumske stručnjake... Pošto nisam baš neki poznavalac... :)

Otišao alternator na autu, ne puni se baterija uopšte, lampice popaljene. Toyota 2008 je u pitanju. Odvezao kod majstora, popravak nekih 200tinjak KM, otišle nekakve diode!? On je skinuo, rastavio sve i utvrdio da je to u pitanju. Wtf, polovan je oko 150 KM na pik-u. Šta mi je činiti, ako može savjet? I kako uopšte da znam da su te diode u pitanju, kako vjerovati majstoru kada nemam pojma šta radi, šta ugrađuje?! Hvala na odgovoru. :)

Majstor je autoelektričar kojeg su mnogi hvalili po forumima raznim, pa tako i ovom. :)
helpdesk1

#7108 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by helpdesk1 »

Ako je majstor s Dobrinje, mislim da ćeš imati garanciju na urađeno. Barem sam ja imao na popravak digitalne instrument table na Scenicu.
NediM17

#7109 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Diodni most i regler, to je sva nauka oko alternatora. Bolje reparirati svoj nego kupiti polovan koji ti isto moze riknuti za 1000km. :-D
_ado_

#7110 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

Alkos wrote:Jedno pitanje za forumske stručnjake... Pošto nisam baš neki poznavalac... :)

Otišao alternator na autu, ne puni se baterija uopšte, lampice popaljene. Toyota 2008 je u pitanju. Odvezao kod majstora, popravak nekih 200tinjak KM, otišle nekakve diode!? On je skinuo, rastavio sve i utvrdio da je to u pitanju. Wtf, polovan je oko 150 KM na pik-u. Šta mi je činiti, ako može savjet? I kako uopšte da znam da su te diode u pitanju, kako vjerovati majstoru kada nemam pojma šta radi, šta ugrađuje?! Hvala na odgovoru. :)

Majstor je autoelektričar kojeg su mnogi hvalili po forumima raznim, pa tako i ovom. :)
Provjeris koliko kostaju diode i regler za tvoje auto, u autoelektrici na Hrasnom i vidjet ces da li majstor puno naplatio dijagnostiku kvara i popravak.
Ako ti nesto znaci, ja sam za PUG 206 platio regler oko 70 km.
Ono sto sam ja primjetio je da vecina elektricara skidanje alternatora i "standardni" popravak (cetkice, regler...) naplacuju oko 50 km+pokvareni dio.
E sad zavisi od auta, i koliko je komplikovano skinuti alternator.
commendatore

#7111 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

Alkos wrote:Jedno pitanje za forumske stručnjake... Pošto nisam baš neki poznavalac... :)

kupi polovan jebi ga samo provjeri ispravnost - tako ces imati 2 ukoliko se pojebe opet drugi das da se repasuje pa o nda mjenjas opet.... :run:
Alkos

#7112 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Alkos »

helpdesk1 wrote:Ako je majstor s Dobrinje, mislim da ćeš imati garanciju na urađeno. Barem sam ja imao na popravak digitalne instrument table na Scenicu.
Nije, Koševsko B. je u pitanju, najbliži mi je bio :)
_ado_ wrote: Provjeris koliko kostaju diode i regler za tvoje auto, u autoelektrici na Hrasnom i vidjet ces da li majstor puno naplatio dijagnostiku kvara i popravak.
Ono sto sam ja primjetio je da vecina elektricara skidanje alternatora i "standardni" popravak (cetkice, regler...) naplacuju oko 50 km+pokvareni dio.
Majstor nije spominjao regler, samo diode da su problem kao i da ih treba zamijeniti. Po njegovoj priči njima stalno iz Toyote donose alternatore na popravak i obično je uvijek u tome problem, u diodama.

Kada sam tražio garanciju na rad, rekao je nema šanse da ti se bude više dešavao isti problem, ali slučajno ako se šta zakomplikuje oni stoje na raspolaganju. :mrgreen:

Autoelektrika u hrasnom? Jel to u blizini Palme ili?
commendatore

#7113 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

amar1994 wrote:kolika je mogucnost da ovaj saraf pukne i ostane u bloku motora, posto je servis srao po sipci ulja :twisted: :roll:
aluminijski blok, kao i saraf a sipka je celicna :wink:

Image
Image

:( :run:
sta je ovo tvoj motor ????
amar1994

#7114 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

commendatore wrote:
amar1994 wrote:kolika je mogucnost da ovaj saraf pukne i ostane u bloku motora, posto je servis srao po sipci ulja :twisted: :roll:
aluminijski blok, kao i saraf a sipka je celicna :wink:

Image
Image

:( :run:
sta je ovo tvoj motor ????
nije :D , nego je isto sve , nismo ga raskopali , vjerovatno na iducem servisu :) , pa zamijenit ovu cijev i sipku :thumbup:
_ado_

#7115 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _ado_ »

Alkos wrote:
helpdesk1 wrote:Ako je majstor s Dobrinje, mislim da ćeš imati garanciju na urađeno. Barem sam ja imao na popravak digitalne instrument table na Scenicu.
Nije, Koševsko B. je u pitanju, najbliži mi je bio :)
_ado_ wrote: Provjeris koliko kostaju diode i regler za tvoje auto, u autoelektrici na Hrasnom i vidjet ces da li majstor puno naplatio dijagnostiku kvara i popravak.
Majstor nije spominjao regler, samo diode da su problem kao i da ih treba zamijeniti. Po njegovoj priči njima stalno iz Toyote donose alternatore na popravak i obično je uvijek u tome problem, u diodama.

Kada sam tražio garanciju na rad, rekao je nema šanse da ti se bude više dešavao isti problem, ali slučajno ako se šta zakomplikuje oni stoje na raspolaganju. :mrgreen:

Autoelektrika u hrasnom? Jel to u blizini Palme ili?
Trg heroja. 061 502 360
Nadam se da se nisu selili ili mjenjali mob.
Momak koji radi tamo veliki pitar pa mi jos draze njemu ostaviti pare :D
Alkos

#7116 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Alkos »

:thumbup: :mrgreen:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7117 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

.
Last edited by Leon16v on 22/11/2016 20:48, edited 2 times in total.
mirzet87sa

#7118 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Alkos wrote::thumbup: :mrgreen:
Jel dzemo, dole kod grasove garaze? Ako je on, vrhunski je elektricar, a ako nije, svrati do njega nek ti pogleda.. 10-15m ispod grasove garaze, kapija/ulaz s lijeve strane
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7119 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

junior3 wrote:
konektovan wrote:
Neki majszori kazu da ne treba mjenjati, samo provjeriti nivo, i ako fali, dosuti. Kad su minusi, bas tesko ide, u poredjenju sa proslom zimom.
Pa majku mu, na sve što te zeza sa tim autom još i plivajući pri kraju. :mrgreen: :skoljka:

Sto me ti podsjetis na jednog lika, kojeg upoznah kod autoelektricara. :D Meni se neka zica sjebala od vrata gepeka, pa nekad radilo otkljucavanje, nekad nije. I majstor crprka, popravlja tu zicu, kad dolazi grupica fimfirica, gura bmw-a tricu e46 do garaze, vrisnula mu elektronika, nista zivo ne radi na autu. kad vlasnik trice pita mene, sta je problem sa citroenom, i ja mu objasnim, kad on meni, mrtav ozbiljan, eh, to ti je druze standardna boljka francuza, elektronika im je rak rana!!!!!!! I ja se samo poklopim, sta cu, cojek zna sve. :D :D :D

Nego, nemam ti ja taj plivajuci, slabo pratis?! :D
amar1994

#7120 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:

Sto me ti podsjetis na jednog lika, kojeg upoznah kod autoelektricara. :D Meni se neka zica sjebala od vrata gepeka, pa nekad radilo otkljucavanje, nekad nije. I majstor crprka, popravlja tu zicu, kad dolazi grupica fimfirica, gura bmw-a tricu e46 do garaze, vrisnula mu elektronika, nista zivo ne radi na autu. kad vlasnik trice pita mene, sta je problem sa citroenom, i ja mu objasnim, kad on meni, mrtav ozbiljan, eh, to ti je druze standardna boljka francuza, elektronika im je rak rana!!!!!!! I ja se samo poklopim, sta cu, cojek zna sve. :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

jebo li ga bmw :P :lol:

vidjel ti slike na automobilizmu :P :?
1.6 hdi 300ks :lol: :skoljka:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7121 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:

Nisam upratio taj hdi. :D
amar1994

#7122 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
konektovan wrote:

Nisam upratio taj hdi. :D
evo, samo je u fordu :P
http://passionford.com/forum/restoratio ... oject.html

Image
Image

:per: :skoljka:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7123 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Jel to tvoja garaza ? :lol:
amar1994

#7124 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:Jel to tvoja garaza ? [emoji38]
Jasta je hah [emoji12] [emoji38] [emoji38]
almir90

#7125 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by almir90 »

Interesuje me da li neko zna koliko bi me koštala izrada ključa za Ibizu 6l?
Post Reply