Zemljo otvori se...Sapienti wrote:Radovan Karadžić -> Dragan Dabićdzeno123 wrote:...dok je nekome (poput meni) pokazatelj hrabrosti, odlucnosti i karaktera.
Hrabrost.
Odlučnost.
Karakter.
Zaključak: niđe veze.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- dzeno123
#7101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
rahmanjin
#7102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja sam mezio ( i danas ga mezim ) zbog asistenata, poltrona, autokratije, postavljanju apsolutno nesposobnih ljudi samo zbog njihovog podanickog odnosa prema njemu, aminovanju zaposljavanju uze i sire familije i prijatelja sireg rukovodstva SDP-a, zbog ociglednog kriminala ( ali naravno sudovi su tu da to i potvrde )...itd. Ali nađi mi moj i jedan post o Lagumdziji gdje govorim o njemu privatno, o ranjavanju, o djeci, imenu sina... Neces ga naci sigurno, jer to za mene nisu stvari koje trebaju da se polemisu. A drugi sto su o tome diskutovali to je njihova stvar i to me apsloutno ne zanima. E zato sada ovo govorim i za Gratza, njegovo ime i prezime su njegova stvar, a ako uprska kao polticar e onda i njega treba meziti.seln wrote:rahmanjin, uz duzno postovanje, ne kenjaj.rahmanjin wrote: Mezimo Lagumdziju iz poltitckih i drugih razloga ali ne privatnih, a Gratza hoces da mezimo zbog privatnih razolga, u tome je razlika.
Hiljade postova su napisane na temu onog jednog "Micko". Nekoliko stranica o tome odakle njegovoj zeni novac za avionsku kartu. Pretresli smo mu rodbinu, prijatelje, kumove, poznanike...i svaki od njih je, izgleda, sef mafije, profesionalni ubica, prevarant...
Pisali smo tonu postova o njegovim podocnjacima, o "znaci", o njegovom izgovoru "s", o kuci u kojoj zivi, o odjeci, imenu sina, rani iz rata, "slucajnom prolazniku"...
i sve je to politcko, jelde? Sve je krivicno djelo, sumnjivo, nemoralno?
Oslobodite Mladica, pravi zlocinac je Zlatko.
I sad je problem ako tematiziram promjenu imena nekoga ko pretendira na neku vodecu poziciju?
- Skijaš
#7103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
treba biti fer i priznati da bi se to pitanje promjene imena otvorilo u slučaju bilo kojeg političara, narod je radoznao i to što hoće da zna "zašto" ne podrazumjeva šovinizam. Kako Naša Stranka bude jačala sa Dennisom na čelu iste, to pitanje neće nestati nego će se češće postavljati i mora se smisliti bolji odgovor od "šta te briga". Jer neke je briga, ne traži se povjerenje s čuvanjem parking prostora nego je država u pitanju. Ima ih koji će zloupotrebljavati to, pa i onih koji su šovinisti, ali većina će samo biti radoznala i NS se treba pripremiti za to.volant wrote:nije. problem je sto to tebi smeta. i to je tvoj problem, i ljudima slicnim kao tebi.seln wrote:rahmanjin, uz duzno postovanje, ne kenjaj.rahmanjin wrote: Mezimo Lagumdziju iz poltitckih i drugih razloga ali ne privatnih, a Gratza hoces da mezimo zbog privatnih razolga, u tome je razlika.
Hiljade postova su napisane na temu onog jednog "Micko". Nekoliko stranica o tome odakle njegovoj zeni novac za avionsku kartu. Pretresli smo mu rodbinu, prijatelje, kumove, poznanike...i svaki od njih je, izgleda, sef mafije, profesionalni ubica, prevarant...
Pisali smo tonu postova o njegovim podocnjacima, o "znaci", o njegovom izgovoru "s", o kuci u kojoj zivi, o odjeci, imenu sina, rani iz rata, "slucajnom prolazniku"...
I sad je problem ako tematiziram promjenu imena nekoga ko pretendira na neku vodecu poziciju?
- Corto Maltese
#7104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
"Šta te briga", je jedini mogući odgovor na takvo pitanje. A ako se ima vremena, može i kratko protupitanje: "Parlez vous fascism?"Skijaš wrote: treba biti fer i priznati da bi se to pitanje promjene imena otvorilo u slučaju bilo kojeg političara, narod je radoznao i to što hoće da zna "zašto" ne podrazumjeva šovinizam. Kako Naša Stranka bude jačala sa Dennisom na čelu iste, to pitanje neće nestati nego će se češće postavljati i mora se smisliti bolji odgovor od "šta te briga". Jer neke je briga, ne traži se povjerenje s čuvanjem parking prostora nego je država u pitanju. Ima ih koji će zloupotrebljavati to, pa i onih koji su šovinisti, ali većina će samo biti radoznala i NS se treba pripremiti za to.
- seln
#7105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
rekao sam "mezili smo", nisam nikoga spominjao imenom. Ne sjecam se da si skakao da ga branis kad bi ga neko bocnuo na privatnom planu.rahmanjin wrote:Ja sam mezio ( i danas ga mezim ) zbog asistenata, poltrona, autokratije, postavljanju apsolutno nesposobnih ljudi samo zbog njihovog podanickog odnosa prema njemu, aminovanju zaposljavanju uze i sire familije i prijatelja sireg rukovodstva SDP-a, zbog ociglednog kriminala ( ali naravno sudovi su tu da to i potvrde )...itd. Ali nađi mi moj i jedan post o Lagumdziji gdje govorim o njemu privatno, o ranjavanju, o djeci, imenu sina... Neces ga naci sigurno, jer to za mene nisu stvari koje trebaju da se polemisu. A drugi sto su o tome diskutovali to je njihova stvar i to me apsloutno ne zanima. E zato sada ovo govorim i za Gratza, njegovo ime i prezime su njegova stvar, a ako uprska kao polticar e onda i njega treba meziti.seln wrote:rahmanjin, uz duzno postovanje, ne kenjaj.rahmanjin wrote: Mezimo Lagumdziju iz poltitckih i drugih razloga ali ne privatnih, a Gratza hoces da mezimo zbog privatnih razolga, u tome je razlika.
Ok, tebe ne interesuje tajna Dennisovog imena. Mene interesuje. Any problem?
-
rahmanjin
#7106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Apsolutno ne, to je tvoja stvar.seln wrote:rekao sam "mezili smo", nisam nikoga spominjao imenom. Ne sjecam se da si skakao da ga branis kad bi ga neko bocnuo na privatnom planu.rahmanjin wrote:Ja sam mezio ( i danas ga mezim ) zbog asistenata, poltrona, autokratije, postavljanju apsolutno nesposobnih ljudi samo zbog njihovog podanickog odnosa prema njemu, aminovanju zaposljavanju uze i sire familije i prijatelja sireg rukovodstva SDP-a, zbog ociglednog kriminala ( ali naravno sudovi su tu da to i potvrde )...itd. Ali nađi mi moj i jedan post o Lagumdziji gdje govorim o njemu privatno, o ranjavanju, o djeci, imenu sina... Neces ga naci sigurno, jer to za mene nisu stvari koje trebaju da se polemisu. A drugi sto su o tome diskutovali to je njihova stvar i to me apsloutno ne zanima. E zato sada ovo govorim i za Gratza, njegovo ime i prezime su njegova stvar, a ako uprska kao polticar e onda i njega treba meziti.seln wrote: rahmanjin, uz duzno postovanje, ne kenjaj.
Ok, tebe ne interesuje tajna Dennisovog imena. Mene interesuje. Any problem?
-
JEDRILICA
#7107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izgleda da nije vrijedna ni odgovora! Lokalisti!JEDRILICA wrote:Kakv je vas pogled na dijasporu?
-
Pedja Kojovic
#7108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sein
Odgovor na vasu dilemu je vrlo jednostavan.
Ukoliko "prica" o imenu Dennisa Gratza na bilo koji nacin utice na vase, ili bilo cije, opredjeljenje da glasate ili ne glasate za NS onda, ja smatram, ne treba da glasate za nas.
p.k.
Ukoliko "prica" o imenu Dennisa Gratza na bilo koji nacin utice na vase, ili bilo cije, opredjeljenje da glasate ili ne glasate za NS onda, ja smatram, ne treba da glasate za nas.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#7109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jedrilica
Na temu "dijaspora" i nasim politikama prema njoj je vec vodjena diskusija upravo na ovom forumu.
p.k.
Na temu "dijaspora" i nasim politikama prema njoj je vec vodjena diskusija upravo na ovom forumu.
p.k.
-
Sapienti
#7110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:sein
p.k.
In August 2010, a Pew Research poll showed that 18% of Americans believed that Obama is a Muslim, and 31% of Republicans did so.
Javnost upre u predsjedničkog kandidata sa pitanjem: da li si musliman? Predsjednički kandidat odgovori jasno i nedvosmisleno. Mogu se naći slične izjave gdje o islamu ipak govori sve najbolje.I'm a Christian by choice. My family didn't – frankly, they weren't folks who went to church every week. And my mother was one of the most spiritual people I knew, but she didn't raise me in the church. So I came to my Christian faith later in life, and it was because the precepts of Jesus Christ spoke to me in terms of the kind of life that I would want to lead – being my brothers' and sisters' keeper, treating others as they would treat me. I think also understanding that Jesus Christ dying for my sins spoke to the humility we all have to have as human beings, that we're sinful and we're flawed and we make mistakes, and that we achieve salvation through the grace of God. But what we can do, as flawed as we are, is still see God in other people and do our best to help them find their own grace. That's what I strive to do. That's what I pray to do every day. I think my public service is part of that effort to express my Christian faith.
— President Barack Obama, September 27, 2010
Ovdje sein postavi banalnije pitanje: šta je razlog promjene imena? Obzirom da je ime ipak dio nečijeg identiteta, njegova promjena označava i djelimično promjenu identiteta. Ranije se već izjasnio kao potencijalni glasač. I šta vi uradite? Bacite glas niz vodu.
Obama nije morao odgovoriti na pitanje. Američki ustav dovoljno dobro razdvaja prava pojedinca na vjeroispovjest i sve ostalo što spada pod sopstveno opredjeljenje. Šta mislite da li bi Obama dobio izbore da je rekao: ako vas zanima koje sam religije, nemojte ni glasati za mene.
-
Pedja Kojovic
#7111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
saplenti
Dennis Gratz je 2008., nakon sto ga je za promjenu imena "optuzio" Dino Konakovic, odgovorio na to pitanje nebrojeno puta. Ja sam svjestan da postoje glasaci kojima su ime (Pa i promjena imena), etnicka pripadnost, religiozna pripadnost (Pa i promjena iste) ili seksualna orijentacija vazni pri odluci za kojeg ce kandidata glasati, ali Nasu stranku takvi glasaci ne zanimaju. Mogucnost da neko kome je to toliko vazno ima u povodu, recimo, Q festivala, naseg raskida partnerstva u gradu sa SDP-om zbog kupovine NTV 99, slucaja "Dobrovoljacka, gradjanskih prava "Ostalih", slucaju "Hadzici", itd., ima iste stavove kao Nasa stranka je statisticki zanemarljiva.
Politicke stranke koje su ideoloski "fleksibilne", koje stavove zauzimaju u skladu sa pretpostavljenom reakcijom javnog mjenja i koje u ime kvantiteta tolerisu da njhovi predstavnici krse proklamovane partijske principe se, kao sto praksa pokazuje, pretvaraju u "udruzeni poduhvat" za zastitu "vitalnih licnih interesa" ( Hvala ridjobrki).
U tom smislu...
Nakon sto je Nasa stranka zauzela i javno iznijela stav u slucajevima koje sam naveo kao primjer stranku bi napustio jedan broj ljudi, ali bi njih, upravo zbog principijelnosti naseg stava, zamjenili novi clanovi. Taj proces ja dozivljavam kao jacanje Nase stranke.
Upoznat sam sa praksom americke politicke scene da ispituje karakter kandidata. Murdockovi mediji u Americi su u tom smislu srozali americko novinarstvo na najnize grane u istoriji i demokratski proces sveli na formu koja se s pravom moze nazvati "Infotainment".
MI se zalazemo za drustvo u kome ce se kvalitet i karakter potencijalnog politickog kandidata utvrdjivati na osnovu onoga sto govori i radi, a ne na osnovu njegovog imena, odnosno, etnicke ili vjerske pripadnosti.
Ja zaista vjerujem da BiH moze biti takvo drustvo jer sam i ja, na kraju krajeva, usao u SKS zahvaljujuci preferencijalnim glasovima onih glasaca kojima je moje ime, etnicka i religiozna pripadnost ili nepripadnost, bilo nevazno u odnosu na principe i politike za koje se zalazem.
p.k.
Dennis Gratz je 2008., nakon sto ga je za promjenu imena "optuzio" Dino Konakovic, odgovorio na to pitanje nebrojeno puta. Ja sam svjestan da postoje glasaci kojima su ime (Pa i promjena imena), etnicka pripadnost, religiozna pripadnost (Pa i promjena iste) ili seksualna orijentacija vazni pri odluci za kojeg ce kandidata glasati, ali Nasu stranku takvi glasaci ne zanimaju. Mogucnost da neko kome je to toliko vazno ima u povodu, recimo, Q festivala, naseg raskida partnerstva u gradu sa SDP-om zbog kupovine NTV 99, slucaja "Dobrovoljacka, gradjanskih prava "Ostalih", slucaju "Hadzici", itd., ima iste stavove kao Nasa stranka je statisticki zanemarljiva.
Politicke stranke koje su ideoloski "fleksibilne", koje stavove zauzimaju u skladu sa pretpostavljenom reakcijom javnog mjenja i koje u ime kvantiteta tolerisu da njhovi predstavnici krse proklamovane partijske principe se, kao sto praksa pokazuje, pretvaraju u "udruzeni poduhvat" za zastitu "vitalnih licnih interesa" ( Hvala ridjobrki).
U tom smislu...
Nakon sto je Nasa stranka zauzela i javno iznijela stav u slucajevima koje sam naveo kao primjer stranku bi napustio jedan broj ljudi, ali bi njih, upravo zbog principijelnosti naseg stava, zamjenili novi clanovi. Taj proces ja dozivljavam kao jacanje Nase stranke.
Upoznat sam sa praksom americke politicke scene da ispituje karakter kandidata. Murdockovi mediji u Americi su u tom smislu srozali americko novinarstvo na najnize grane u istoriji i demokratski proces sveli na formu koja se s pravom moze nazvati "Infotainment".
MI se zalazemo za drustvo u kome ce se kvalitet i karakter potencijalnog politickog kandidata utvrdjivati na osnovu onoga sto govori i radi, a ne na osnovu njegovog imena, odnosno, etnicke ili vjerske pripadnosti.
Ja zaista vjerujem da BiH moze biti takvo drustvo jer sam i ja, na kraju krajeva, usao u SKS zahvaljujuci preferencijalnim glasovima onih glasaca kojima je moje ime, etnicka i religiozna pripadnost ili nepripadnost, bilo nevazno u odnosu na principe i politike za koje se zalazem.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 15/04/2012 11:21, edited 1 time in total.
-
Sapienti
#7112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao prvo, ja nemam veze sa onim što je Seln pitao. Njega zanima promjena imena, i obzirom da je Dennis ulaskom u politiku postao javna ličnost, mislim da on ima potpuno pravo da pita takvo pitanje. Isto tako Dennis ima pravo da ne odgovori na to pitanje. I jedno i drugo pravo je sasvim legitimno i ne bi trebalo kroz to profilirati nekoga, a po ovome kako se nastupa prema Selnu, upravo to se radi.
Radi činjenice da je on nastupio ovako prema Dennisovom imenu, sad se odjednom donose zaključci o religiji, Q festivalu, hadžićkoj skupini... Mislim da se otišlo totalno iz jedne u skroz drugu krajnost.
Kao što rekoh, Dennis ima apsolutno pravo da nikome ne položi račune za promjenu imena, ali to svakako ima i neke "posljedice" po broj glasova, pogotovo ako se ide sa nastupom - ako pitaš, ne trebaš nam.
Ako je uopšte bitno, meni je žao što se moje pominjanje Dennisa u kontekstu "zašto baš on" za predsjednika, pretvorilo u to da se njegovo ime pomiče po forumu radi nekakvih prepucavanja na ličnoj osnovi pojedinih forumaša - to mi stvarno nije bila namjera.
Radi činjenice da je on nastupio ovako prema Dennisovom imenu, sad se odjednom donose zaključci o religiji, Q festivalu, hadžićkoj skupini... Mislim da se otišlo totalno iz jedne u skroz drugu krajnost.
Kao što rekoh, Dennis ima apsolutno pravo da nikome ne položi račune za promjenu imena, ali to svakako ima i neke "posljedice" po broj glasova, pogotovo ako se ide sa nastupom - ako pitaš, ne trebaš nam.
Ako je uopšte bitno, meni je žao što se moje pominjanje Dennisa u kontekstu "zašto baš on" za predsjednika, pretvorilo u to da se njegovo ime pomiče po forumu radi nekakvih prepucavanja na ličnoj osnovi pojedinih forumaša - to mi stvarno nije bila namjera.
- ultima_palabra
#7113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hmm... svakako u politici nekad moraš odgovoriti i na neka nefer pitanja i podmetanja. Lično nemam nikakvih problema sa imenom g.Gratza, ali neke glasače možda zanima da li je predsjednik stranke možda labilna osoba što se tiče zauzimanja stavova i donošenja odluka... u tom smislu smatram da je stav "ne zanimaju nas takvi glasači" pogrešan.
- seln
#7114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jah...Pedja Kojovic wrote: Ja sam svjestan da postoje glasaci kojima su ime (Pa i promjena imena), etnicka pripadnost, religiozna pripadnost (Pa i promjena iste) ili seksualna orijentacija vazni pri odluci za kojeg ce kandidata glasati, ali Nasu stranku takvi glasaci ne zanimaju.
Koliko vidim, postoje i vehabije bez brade.seln wrote:ne interesuje me je li neko muslima, katolik, jehovin svjedok, satanista ili ateist.
Takodje me ne interesuje je li hetero, gay, lezbo, sado, mazo, zoofil (osim ako nije pedofil).
Vazno je da se na nekoga moze pokazati prstom i reci "vidi nacionaliste, mudzahedina, supka, seljaka, pita za ime".
Ali, u jednom si apsolutno u pravu: ta kvazielitisticka sekta zvana NS doista nije za mene. U to si me uvjerio van svake razumne sumnje i ja ti zahvaljujem na tome.
- Skijaš
-
Canton
#7116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa kako ce Denis obilaziti opstinske odbore kad ih nema?Sapienti wrote:Ne podsjeća mene Dennis na balon, već me njegova uloga kao predsjednika (ili jednog od mnogih, između ostalog i nabrojanih) stranke asocira na balon. Ima formu, nema sadržinu. U njegov karakter i njegove aktivnosti neću uopšte da ulazim, ali on mora biti glas stranke koji će se širiti a ne lice sa naslovne strane (doslovce mislim naslovne strane vašeg portala).Ja vam ne znam, pa necu ni pokusati, da odgonetnem zasto vas Dennis podsjeca na "balon".
Pazite, vaš osnovni problem kao stranke je što ljudi često misle da je glas vama - bačen glas, i onda opet glasaju za one na koje su navikli. Dobićete vi glasove na općinskim izborima, vjerovatno znatno više nego na prošlim. Ne sumnjam da će makar na osnovu tvoje i Danisove aktivnosti i glasovi na nivou KS takođe porasti. Ali još uvijek morate naći način da ljudi za vas glasaju na višim nivoima vlasti. Mislim da vam za to treba kec u rukavu, kao što je SDP ispucao Željka, a poslije toga uvedite novu praksu političkog organizovanja.
EDIT:
Neko bi ovo mogao protumačiti kao zlonamjernu usporedbu, ali nije:
1. ZL je dobio podršku delegata na kongresu SDP-a.
2. ZL je obilazio opštinske odbore.
3. ZL je iznimno loše percipiran od javnosti van SDP-a.
Dakle ono što Dennis ima pod 1. i 2. nije nužno preduslov da bi neko bio "dobar" lider.
-
Canton
#7117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opet bi bilo isto.. smo mozda bi ti LDS,GDS,SDU,NS postale parlamentarne stranke i onda udarale po SDPu.Banksy wrote:
Zapravo, napravite ono što je SDP trebao uraditi prije izbora - napraviti široku koaliciju svih građanskih, multietničkih stranaka , lijeve ili bar blago lijeve orijentacije.
S istim uslovima - Zec, Pećanac i sl, (a ako se mora i s njima - čak i oni su za Behmena i Ivaniševića poštenjačine) imate i moj glas.
Svakako ciljate uglavnom na Kanton Sarajevo, kao i LDS, GDS i SDU, koalicija bi svima dobro došla.
Neka se te stranke pokazu kao relevatni politicki faktori sa 5-6 poslanickih mjesta u federalnom, par mjesta u drzavnom mozda ce i biti pozeljni koalicioni partneri.
Pa ne mogu ja sad napraviti stranku, reci da je gradjanska imati 2000 glasaca,2-3 poslanika u jednom kantonu i onda se ljutiti sto me neko nece u koaliciju.
Ideja i ljudi u Nasoj stranci su dobri ali to nazalost nije dovoljno.
Ono sto je za pohvaliti sto na celu stranke imaju jedno novo, mlado lice, neistrosenog politicara.
Medjutim slabo ga ima u medijima.
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#7118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako i u čemu imaš kontinuitet na ovom forumu - to je tvoj negativan stav o Našoj stranci. Stoga je neukusna bila hinjena dobronamjernost, i drago mi je što si, nadam se trajno, odustao od toga...seln wrote:Jah...Pedja Kojovic wrote: Ja sam svjestan da postoje glasaci kojima su ime (Pa i promjena imena), etnicka pripadnost, religiozna pripadnost (Pa i promjena iste) ili seksualna orijentacija vazni pri odluci za kojeg ce kandidata glasati, ali Nasu stranku takvi glasaci ne zanimaju.
Koliko vidim, postoje i vehabije bez brade.seln wrote:ne interesuje me je li neko muslima, katolik, jehovin svjedok, satanista ili ateist.
Takodje me ne interesuje je li hetero, gay, lezbo, sado, mazo, zoofil (osim ako nije pedofil).
Vazno je da se na nekoga moze pokazati prstom i reci "vidi nacionaliste, mudzahedina, supka, seljaka, pita za ime".
Ali, u jednom si apsolutno u pravu: ta kvazielitisticka sekta zvana NS doista nije za mene. U to si me uvjerio van svake razumne sumnje i ja ti zahvaljujem na tome.
- seln
#7119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
DepraUbiVepra wrote:Ako i u čemu imaš kontinuitet na ovom forumu - to je tvoj negativan stav o Našoj stranci. Stoga je neukusna bila hinjena dobronamjernost, i drago mi je što si, nadam se trajno, odustao od toga...seln wrote:Jah...Pedja Kojovic wrote: Ja sam svjestan da postoje glasaci kojima su ime (Pa i promjena imena), etnicka pripadnost, religiozna pripadnost (Pa i promjena iste) ili seksualna orijentacija vazni pri odluci za kojeg ce kandidata glasati, ali Nasu stranku takvi glasaci ne zanimaju.
Nemoj bogati sta zamjeriti, ali me fakat zaboli Pennis za tvoje misljenje.
-
volant
#7120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemoj bogati sta zamjeriti, ali me fakat zaboli Pennis za tvoje misljenje.[/quote]
dok ti bolujes, u gradu svaku noc pucnjave. e neka nam je drzava za covjeka, i neka si ti popljuvo nasu stranku i denisa graca....!
dok ti bolujes, u gradu svaku noc pucnjave. e neka nam je drzava za covjeka, i neka si ti popljuvo nasu stranku i denisa graca....!
- seln
#7121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Eto, izaberite NS, pa ce pucnjave prestati. Nista lakse od toga.volant wrote:
I nek si se ti registrovao prije 10 dana, samo da nam pojasnis situaciju.
Hajmo malo prosiriti temu: ja ovdje pitam za Gratza, a ljudi u Somaliji gladuju.
Ja pitam za Gratza, a u Sudanu rat.
Ja pitam za Gratza, a nafta sve skuplja.
Nastavite...
-
volant
#7122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne ti pljujes po covjeku kojeg ne znas. i vadis se ofirno. i da, kad ns dodje na vlast, vjeruj mi pucnjave ce prestatseln wrote:Eto, izaberite NS, pa ce pucnjave prestati. Nista lakse od toga.volant wrote:
Hajmo malo prosiriti temu: ja ovdje pitam za Gratza, a ljudi u Somaliji gladuju.
Nastavite...
- seln
#7123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
volant wrote:ne ti pljujes po covjeku kojeg ne znas. i vadis se ofirno. i da, kad ns dodje na vlast, vjeruj mi pucnjave ce prestatseln wrote:Eto, izaberite NS, pa ce pucnjave prestati. Nista lakse od toga.volant wrote:
Nastavite...
Ja sam bogami mislio da niko ne valja floskule kao @dzeno, ali ti si ga zajebo.
-
volant
#7124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
i sta fali sto sam se registrovo prijed eset dana? koji si ti kompleksas?!seln wrote:Eto, izaberite NS, pa ce pucnjave prestati. Nista lakse od toga.volant wrote:
Nastavite...
- dzeno123
#7125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Maske su pale...