Srijedom gledaj Liama kako šaketa zlikovce_BataZiv_0809 wrote: ↑14/06/2025 06:58Zadnje sto sam gledao sa Kurtom je Fast and Fjurios bogtepitaj koji nastavakdobar je Kurt, kralj je, on mi je u toj kategoriji gotivnih glumaca skupa sa Alecom Baldwinom, Hugh Grantom, Melom Gibsonom itd...
Ali srijedom imam movie night i picim filmove koje nisam prije gledao![]()
Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
- Point.
#7101 Re: Gledali ste, ne preporučujete
- Tito_i_Partija
#7102 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Glumio je Elvisa i u 3000 Miles to Graceland. Well, sort of.dale cooper wrote: ↑14/06/2025 00:13Da, i meni se taj film sviđa, zanimljiv miks akcije i fantazije. Generalno je imao dobru suradnju sa Johnom Carpenterom, pored The Thinga tuTito_i_Partija wrote: ↑13/06/2025 23:59Dobar. Meni je Big Trouble in Little China jedan od najdražih filmova uopšte, još od djetinjstva pa sve do sad.![]()
je Escape From New York koji je po meni ultimativni b-movie klasik. A zajedno su snimili i, ne zajebajem se, biografski tv film o Elvisu, koji
je, kada pređeš preko činjenice da jebeni Kurt Russell glumi jebenog Elvisa Presley, prilično solidan.![]()
Nisam nikad gled'o Escape From L.A, treb'o bi to možda pogledat' ovih dana.
- dale cooper
#7103 Re: Gledali ste, ne preporučujete
L.A. je srednja žalost, ni blizu originala.Tito_i_Partija wrote: ↑16/06/2025 16:09Glumio je Elvisa i u 3000 Miles to Graceland. Well, sort of.dale cooper wrote: ↑14/06/2025 00:13Da, i meni se taj film sviđa, zanimljiv miks akcije i fantazije. Generalno je imao dobru suradnju sa Johnom Carpenterom, pored The Thinga tuTito_i_Partija wrote: ↑13/06/2025 23:59
Dobar. Meni je Big Trouble in Little China jedan od najdražih filmova uopšte, još od djetinjstva pa sve do sad.![]()
je Escape From New York koji je po meni ultimativni b-movie klasik. A zajedno su snimili i, ne zajebajem se, biografski tv film o Elvisu, koji
je, kada pređeš preko činjenice da jebeni Kurt Russell glumi jebenog Elvisa Presley, prilično solidan.![]()
![]()
Nisam nikad gled'o Escape From L.A, treb'o bi to možda pogledat' ovih dana.
-
suspect_zero
#7104 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Blade Runner 2049, hanan 3 sata
....jeli vrijedi?
- Tito_i_Partija
#7105 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Prvi dio mi je i danas odličan film, i vjerovatno jedini gdje sam vidio da glumi Lee Van Cleef a da to nije kaubojski film.dale cooper wrote: ↑16/06/2025 19:05L.A. je srednja žalost, ni blizu originala.Tito_i_Partija wrote: ↑16/06/2025 16:09Glumio je Elvisa i u 3000 Miles to Graceland. Well, sort of.dale cooper wrote: ↑14/06/2025 00:13
Da, i meni se taj film sviđa, zanimljiv miks akcije i fantazije. Generalno je imao dobru suradnju sa Johnom Carpenterom, pored The Thinga tu
![]()
Nisam nikad gled'o Escape From L.A, treb'o bi to možda pogledat' ovih dana.![]()
Ja inače volim i Carpenterove low-budget šundove poput Vampires i Ghosts of Mars. Ne znam, baš su mi nekako zabavni. James Woods odličan u ovom prvom.
Ne treba izostavit' ni They Live, koji je isto jedan od boljih Carpenterovih filmova.
- Tito_i_Partija
#7106 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ako voliš cyberpunk/sci-fi, itekako vrijedi.
-
suspect_zero
#7107 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Onako, mogu i da ih ne gledam
- Tito_i_Partija
#7108 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Pa onda bi ti preporučio da provedeš svoje dragocijeno vrijeme u ono što ti se gleda.suspect_zero wrote: ↑16/06/2025 21:17Onako, mogu i da ih ne gledam![]()
- dale cooper
#7109 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Oh da, They Live je klasik.Tito_i_Partija wrote: ↑16/06/2025 21:10Prvi dio mi je i danas odličan film, i vjerovatno jedini gdje sam vidio da glumi Lee Van Cleef a da to nije kaubojski film.dale cooper wrote: ↑16/06/2025 19:05L.A. je srednja žalost, ni blizu originala.Tito_i_Partija wrote: ↑16/06/2025 16:09
Glumio je Elvisa i u 3000 Miles to Graceland. Well, sort of.![]()
Nisam nikad gled'o Escape From L.A, treb'o bi to možda pogledat' ovih dana.![]()
![]()
Ja inače volim i Carpenterove low-budget šundove poput Vampires i Ghosts of Mars. Ne znam, baš su mi nekako zabavni. James Woods odličan u ovom prvom.
Ne treba izostavit' ni They Live, koji je isto jedan od boljih Carpenterovih filmova.
Carpenter je uvijek bio na niskom budžetu, ali je uvijek znao to iskoristiti do maksimuma. Kad mu pogledaš listu filmova nije mnogo snimio,
ali sve što je snimio je gledljivo, sa time da je ipak 70-tih i 80-tih bio najbolji. Treba spomenuti i bezvremensku sci-fi romansu Starmana,
solidan lower than lo-fi debi Dark Star, kao i napeti akcijski triler Assault on Precinct 13. Od ovog ostalog iz spomenutog perioda bi mogao
još spomenuti i horor The Fog koji ima posebno mjesto u mome srcu, jer me je kao dijete pošteno isprepadao.
Halloween ne treba ni spominjati, jer je to Carpenterov calling card i filmski i muzički.
Od ovih filmova iz 90-tih mi je lično drag In the Mouth of Madness, koji je solidan Lovercraft related horor pun referenci na različita djela
ovog pisca.
- Tito_i_Partija
#7110 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Joooj pa đe zaboravi In the Mouth of Madness, fakat fenomenalan film koji je baš ono što kažeš Lovecraftian. Nisam ga dugo gled'o, mog'o bi uskoro na rewatch. Sam Neill mi je uvijek drag.dale cooper wrote: ↑17/06/2025 01:54Oh da, They Live je klasik.Tito_i_Partija wrote: ↑16/06/2025 21:10Prvi dio mi je i danas odličan film, i vjerovatno jedini gdje sam vidio da glumi Lee Van Cleef a da to nije kaubojski film.![]()
Ne treba izostavit' ni They Live, koji je isto jedan od boljih Carpenterovih filmova.![]()
Carpenter je uvijek bio na niskom budžetu, ali je uvijek znao to iskoristiti do maksimuma. Kad mu pogledaš listu filmova nije mnogo snimio,
ali sve što je snimio je gledljivo, sa time da je ipak 70-tih i 80-tih bio najbolji. Treba spomenuti i bezvremensku sci-fi romansu Starmana,
solidan lower than lo-fi debi Dark Star, kao i napeti akcijski triler Assault on Precinct 13. Od ovog ostalog iz spomenutog perioda bi mogao
još spomenuti i horor The Fog koji ima posebno mjesto u mome srcu, jer me je kao dijete pošteno isprepadao.Mislim da originalni
Halloween ne treba ni spominjati, jer je to Carpenterov calling card i filmski i muzički.
Od ovih filmova iz 90-tih mi je lično drag In the Mouth of Madness, koji je solidan Lovercraft related horor pun referenci na različita djela
ovog pisca.
Assault on Precinct 13 mi je u planu, original nisam nikad gled'o al' jesam remake sa Ethan Hawke. Solidan mi je bio. Starman isto izgleda fino, mog'o bi i on na listu, Jeff Bridges je odličan.
Halloween ist'o nisam gled'o, mislim da je prestar sad da ga gledam, mada od njegovih horora mi je bio dobar recimo Christine.
- dale cooper
#7111 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Remake je karina spram originala koji ima onu horor napetost prenešenu na akcijski triler.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2025 14:29Joooj pa đe zaboravi In the Mouth of Madness, fakat fenomenalan film koji je baš ono što kažeš Lovecraftian. Nisam ga dugo gled'o, mog'o bi uskoro na rewatch. Sam Neill mi je uvijek drag.dale cooper wrote: ↑17/06/2025 01:54Oh da, They Live je klasik.Tito_i_Partija wrote: ↑16/06/2025 21:10
Prvi dio mi je i danas odličan film, i vjerovatno jedini gdje sam vidio da glumi Lee Van Cleef a da to nije kaubojski film.![]()
Ne treba izostavit' ni They Live, koji je isto jedan od boljih Carpenterovih filmova.![]()
još spomenuti i horor The Fog koji ima posebno mjesto u mome srcu, jer me je kao dijete pošteno isprepadao.Mislim da originalni
ovog pisca.![]()
Assault on Precinct 13 mi je u planu, original nisam nikad gled'o al' jesam remake sa Ethan Hawke. Solidan mi je bio. Starman isto izgleda fino, mog'o bi i on na listu, Jeff Bridges je odličan.
Halloween ist'o nisam gled'o, mislim da je prestar sad da ga gledam, mada od njegovih horora mi je bio dobar recimo Christine.
Što si ba prestar? Halloween je još uvijek ljestvica kvalitete. Tačno možeš vidjeti koliko je taj film uticao na horor žanr.
Ah, Christine, killer car?
- dječak sa šibicama
#7112 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Carpenterovi soundtrackovi
- Tito_i_Partija
#7113 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Nisam ba ja prestar, nego Halloween.dale cooper wrote: ↑17/06/2025 14:57Što si ba prestar? Halloween je još uvijek ljestvica kvalitete. Tačno možeš vidjeti koliko je taj film uticao na horor žanr.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2025 14:29Joooj pa đe zaboravi In the Mouth of Madness, fakat fenomenalan film koji je baš ono što kažeš Lovecraftian. Nisam ga dugo gled'o, mog'o bi uskoro na rewatch. Sam Neill mi je uvijek drag.dale cooper wrote: ↑17/06/2025 01:54
Oh da, They Live je klasik.![]()
ovog pisca.![]()
Ah, Christine, killer car?![]()
Te starije filmove obično pregazi vrijeme i nema mi tog nekog šlifa o kojem pričaju ljudi koji su ga gledali onda kad je tek izaš'o. Ja sam baš prošle godine po prvi put gled'o The Thing, i iako razumijem zašto je toliko hvaljen film, nije me sad nešto oborio s nogu. Da sam ga gled'o davno, vjerovatno bi mi više značio danas.
Eh Christine, njega sam gled'o podavno. Kakav koncept jbt, auto koje je masovni ubica. Nije nimalo čudo da je ta ideja nastala u onoj notornoj kokain-eri Stephena Kinga.
- dale cooper
#7114 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Vjeruj da se i sada originalni Halloween više nego dobro drži. Pogledaj kad budeš imao vremena.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2025 16:04Nisam ba ja prestar, nego Halloween.dale cooper wrote: ↑17/06/2025 14:57Što si ba prestar? Halloween je još uvijek ljestvica kvalitete. Tačno možeš vidjeti koliko je taj film uticao na horor žanr.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2025 14:29
Joooj pa đe zaboravi In the Mouth of Madness, fakat fenomenalan film koji je baš ono što kažeš Lovecraftian. Nisam ga dugo gled'o, mog'o bi uskoro na rewatch. Sam Neill mi je uvijek drag.![]()
![]()
Te starije filmove obično pregazi vrijeme i nema mi tog nekog šlifa o kojem pričaju ljudi koji su ga gledali onda kad je tek izaš'o. Ja sam baš prošle godine po prvi put gled'o The Thing, i iako razumijem zašto je toliko hvaljen film, nije me sad nešto oborio s nogu. Da sam ga gled'o davno, vjerovatno bi mi više značio danas.
Eh Christine, njega sam gled'o podavno. Kakav koncept jbt, auto koje je masovni ubica. Nije nimalo čudo da je ta ideja nastala u onoj notornoj kokain-eri Stephena Kinga.![]()
Da budem iskren ne bi bilo loše da King i sada sa vremena na vrijeme malo pošmrče biielog, nekada je baš hit and miss.
- Tito_i_Partija
#7115 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Kad smo već kod Kinga, ovo mi izgleda interesantno:dale cooper wrote: ↑17/06/2025 20:01Vjeruj da se i sada originalni Halloween više nego dobro drži. Pogledaj kad budeš imao vremena.Tito_i_Partija wrote: ↑17/06/2025 16:04Nisam ba ja prestar, nego Halloween.dale cooper wrote: ↑17/06/2025 14:57
Što si ba prestar? Halloween je još uvijek ljestvica kvalitete. Tačno možeš vidjeti koliko je taj film uticao na horor žanr.
![]()
Eh Christine, njega sam gled'o podavno. Kakav koncept jbt, auto koje je masovni ubica. Nije nimalo čudo da je ta ideja nastala u onoj notornoj kokain-eri Stephena Kinga.![]()
Da budem iskren ne bi bilo loše da King i sada sa vremena na vrijeme malo pošmrče biielog, nekada je baš hit and miss.![]()
I to Mark Hamill negativac.
- karanana
#7116 Re: Gledali ste, ne preporučujete
the assesment. odustao nakon jedno 45 minuta. ideja nije bila losa, ko zna, mozda se i razvije u dinamicniji i interesantniji film u drugoj polovini, ali necu nastavljati.
mislio sam da postoji tema filmovi od kojih ste odustali ali je ne vidim pa ga stavljam ovde.
mislio sam da postoji tema filmovi od kojih ste odustali ali je ne vidim pa ga stavljam ovde.
- dale cooper
#7117 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Tito_i_Partija wrote: ↑18/06/2025 15:07
Kad smo već kod Kinga, ovo mi izgleda interesantno:
I to Mark Hamill negativac.![]()
Meni opet ovo djeluje interesantno. Kingova non horor adaptacija u režiji sjajnog Mike Flanagana i sa odličnom glumačkom ekipom (ima i ovdje
Hamill
- Tito_i_Partija
#7118 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Taj mi je isto na radaru, pogledaću. 
- medvjed23
#7119 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Ima.
film-koji-ste-danas-odustali-gledati-t125806.html
Uvijek kad naletim na nju, kontam kako je naslov čudno sročen
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7120 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Neko koga cijenim je svojevremeno preporucio
White White Day (2019)

Na papiru to sve zvuci super, intrigantna prica o policajcu koji istrazuje dvostruki zivot svoje tragicno preminule supruge, jos skandinavci, misitika sjevera, Island.
Izdrzo sam 40 minuta a da pojma nemam sta sam gledao
White White Day (2019)

Na papiru to sve zvuci super, intrigantna prica o policajcu koji istrazuje dvostruki zivot svoje tragicno preminule supruge, jos skandinavci, misitika sjevera, Island.
Izdrzo sam 40 minuta a da pojma nemam sta sam gledao
- Tito_i_Partija
#7121 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Izradio te zomri pošteno, jelde? 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7122 Re: Gledali ste, ne preporučujete
ne treba svakog ni slusat, ukusi su razliciti
- karanana
#7123 Re: Gledali ste, ne preporučujete
pa kroz godine preporuka, naucis ciji je ukus slican tvom i pratis te preporuke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7124 Re: Gledali ste, ne preporučujete
Otprilike se vodim logikom ovako kako je kolega jebac napisao.
Ali mislim da nije zomri nego dzoni kola
E dzoni ovaj ti je karina pjur
Ali mislim da nije zomri nego dzoni kola
E dzoni ovaj ti je karina pjur
- karanana
#7125 Re: Gledali ste, ne preporučujete
eh dobar primjer.....dzoni....
uz svo duzno postovanje, odlican forumas, ali da mi platis, ja ne bi uzeo dzonijevu preporuku i pogledo taj film, pa recimo u 90% njegovih preporuka.
bez ikakve uvrede ili bilo sta, kroz godine vidis i naucis tip filmova i odlucis da li pratiti ili ne.
uz svo duzno postovanje, odlican forumas, ali da mi platis, ja ne bi uzeo dzonijevu preporuku i pogledo taj film, pa recimo u 90% njegovih preporuka.
bez ikakve uvrede ili bilo sta, kroz godine vidis i naucis tip filmova i odlucis da li pratiti ili ne.