Obecao je manje troskove zdravstvenog, pa mozes sebi i pregled zakazat jer fakat imas problem!occupylove wrote:bio sam u zabludi , kajem se .. USA jeste najbolja nacija i drzava na planeti , kajem se sto sam uopste mislio ( o bilo cemu )
Obama je dao tako inspirirajuci govor , suze su mi na ocima, na Konvenciji Demokrata u Sarloti , Sjeverna Karolina
Obama !
volim te ( nemoj mi familiju otjerati u Gunatanamo ili ubiti dronovima )
volim te Obamna
evo me na koljenima , ti si Predsjednik Planete , i kako sam bio glup da pomislim drugacije ?
volim te moj Vodjo ! Heil Obama !
spot iz 2008 iz predizbornje kampanje za Obamu ..
Obama i SAD (2008-2016)
-
jefferson
#7101 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
-
occupylove
#7102 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
a zasto ja imam problem ? zato sto volim USA ?
ja volim USA
osvijestili su me kada su rekli da ce mi pobiti familiju i da sam na 'crnoj sam listi "
volim USA sve vas volim !! 1984..
ukljucujuci i moderatore ovoga foruma .. sve je OK !
volim USA volim ! USA i sto puta ????
volim Obamu
sve je OK!
ja volim USA
osvijestili su me kada su rekli da ce mi pobiti familiju i da sam na 'crnoj sam listi "
volim Obamu
sve je OK!
-
IHAVEDREAM
#7103 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ni malo nisam iznenadjen da Obama nije omiljen u mojoj bivsoj domovini.....
Uplasila se bratija za svoju pozadinu ...ha,ha....
Sta ce biti ako nam se opet desi NAROD!!!!!!
Uplasila se bratija za svoju pozadinu ...ha,ha....
-
occupylove
#7104 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
znas li za Carli Caplina ?
nije dobio Nobelovu nagradu za mir i bio je Marxista ;
najveci govor ikada ( prevedite sami ) a USA forumasi znaju , da nas usutkaju , pod zestokim napadima
a ovo je covjek rekao prije 70 godina !
i vi mislite pobijediti i usutkati nas ?
nije dobio Nobelovu nagradu za mir i bio je Marxista ;
najveci govor ikada ( prevedite sami ) a USA forumasi znaju , da nas usutkaju , pod zestokim napadima
a ovo je covjek rekao prije 70 godina !
i vi mislite pobijediti i usutkati nas ?
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#7105 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Da ali ovo je film koji su pravili amerkanci, u kojem su svi koji govore inzinjeri ili arhitekti, neki koji su ucestvovali u projektovanju i odrzavanju WTC-a. U filmu su naravno i porodice zrtava koje traze ponovno otvaranje istrage. Posebno je potresno svijedocenje oca koji je tijelo svog sina dao patologu i koji mu je nedvojbeno objasnio da je sin poginuo od explozije. Bio je na nekom od donjih spratova.jefferson wrote:UnscarD wrote:Jeff, ja bih volio kada bi ti i Jeza pogledali ovaj najnoviji film i javili sta mislite? Ako se dobro sjecam na ovu temu smo imali par diskusija i vase stajaliste je da su to teorije zavjere.jefferson wrote:Mozel jedna tema da bar ostane onakva kakva je zamisljena?
Na svakoj temi gdje ima bar 1% sanse da se amerika spomene, uvijek se 5-6 forumas ajavi da od toga cirkus napravi.
Eto da lijepo zamolim da bar ova tema ostane onakva kakvom je zamisljena.
Occupy: imas brdo drugih tema da svoje licne frustracije i neuspjehe lijecis!
Ovaj film uopste ne ulazi u spekulacije tipa "znamo ko je to uradio" nego samo objasnjavaju sa cisto tegnicke strane da zvanicna verzija NIJE MOGUCA I NIJE TACNA.
Veza sa ovom temom je naravno vise nego ocigledna jer kao sto sam napisao, film je dobio veliki publicitet i mogao bi okrenuti dio biraca od Obame i Romney-a ka ostalim kandidatima.
Evo link :
http://www.youtube.com/watch?v=YW6mJOqRDI4
Zoom ti je zatvorio jednu temu, a vec ti je neko rekao da je u pet deka stepen poremecenosti onih koji osporavaju markale i onih koji osporavaju WTC.
Znaci, za mene kada neko sa Pala kaze nesto o markalama, tuzli i sl, je isto sto i ti govoris.
Znaci za mene kada je u pitanju karakter osobe nema nikakve razlike izmedju tebe i nekog bradatog jetija sa jahorine ili romanije.
Sto se tice teorija zavjere, ja ti mogu naci jos takvih filoma ili cak knjiga koje mozes bez problema kupiti u svakoj knjizari u americi, samo udjes, izbrojis desetak dolara i procitas.
isto tako ti mogu naci brdo filmova i publikacija koje osporavaju da su se desile markale ili kapija u tuzli.
Pitanje koje se postavlja je kakvo moras biti dno od (ne)covjeka pa da postavljas takva pitanja ili vjerujes u takve tvrdnje? E to je pitanje!
Sto se tice ove paralele Markale-911, ona prosto ne stoji jer da bi ista bila logicna moramo se rukovoditi generalizacijom najgore vrste, zanemarujuci u potpunosti specificnosti vezane za dva slucaja. Moramo primjeniti sljedeci logicki obrazac da paralela sa neupitnim znakom jednakosti stajala. Ukoliko je neka vlada nekada negdje na osnovu necega obmanule svoje gradjaane, onda mora da je svaka vlada , svuda i oko svega takodjer obmanjivala svoje gradjane. Sa ovakvim obrascom razmisljanja ja imam problem. Ja licno vjerujem u zvanicnu verziju kada su u pitanju Markale ali ne vjerujem kada je u pitanju 911. Prije nego me neko optuzi za nepostivanje zrtava, amerikanaca ili nesto slicno, sam film su uradili amerikanci sto znaci da ne postoji koncenzus americke javnosti po ovome pitanju. Buduci da je film izazvao paznju, moguce je da dio glasaca ode od Obame prema kandidatima koji su izrazito antiratno nastrojeni i teze gradjanskim slobodama koje je USA vlada nakon 911 putem patriot acta svojim gradjanima uskratila. Obamina vlada danas ima pravo da zadrzi svog gradjanina beskonacno dugo bez podizanja optuznice. Jefferson
- Challenger__
#7106 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
To je poenta, UnscarD!
- nosara
#7107 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ovo je pod OBAVEZNOI ...! ABECEDA...!
-
UnscarD
#7108 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Gledao sam ga kada je izasao tek ... morat cu ponoviti 
-
UnscarD
-
jefferson
#7110 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
occupylove wrote:a zasto ja imam problem ? zato sto volim USA ?
ja volim USA
volim Obamu
sve je OK!
- dale cooper
#7111 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ne znam, ali koliko god neki smatraju Obamu lošim Mitt Romney je 10 puta lošiji.
Još kad ovako stanu iza njega ljudi kao što je jebeni Chuck Norris, poznat kao okorjeli
evanđeoski kršćanin, koji upozorava ljude da je glasanje za Obamu ravno armagedonu,
e onda ti se odjednom Obama čini kao prilično prihvatljiva opcija.
Još kad ovako stanu iza njega ljudi kao što je jebeni Chuck Norris, poznat kao okorjeli
evanđeoski kršćanin, koji upozorava ljude da je glasanje za Obamu ravno armagedonu,
e onda ti se odjednom Obama čini kao prilično prihvatljiva opcija.
-
occupylove
#7112 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Americki i ostali predsjednici ?
informacije cure na sve strane ;
poslije kolapsa 2008?
jedina lova je ostala u gotovini ? od Narko -Kartela ,
i nazivaju nas 'Ludjacima i Hipicima i Komunistima" Wikileaks i Occupy otkrivaju istinu i zato se Dzulijan krije u Ambasadi Ekvadora
u pitanju je oko 300 milijardi dolara i zvanicno vlada USA pregovara sa Sinola kartelom u Meksiku (odgovoran za oko 2006 do danas oko 60 00 mrtvih )
dalje informacije slijede , i vrlo opasno i ne bojimo se
evo sve sa linkovima ( ukljucujuci i Balkansku rutu ; Kosovo - Turska- Afganistan i BiH )
http://www.globalresearch.ca/managing-t ... g-cartels/
poslije kolapsa 2008?
i nazivaju nas 'Ludjacima i Hipicima i Komunistima" Wikileaks i Occupy otkrivaju istinu i zato se Dzulijan krije u Ambasadi Ekvadora
u pitanju je oko 300 milijardi dolara i zvanicno vlada USA pregovara sa Sinola kartelom u Meksiku (odgovoran za oko 2006 do danas oko 60 00 mrtvih )
dalje informacije slijede , i vrlo opasno i ne bojimo se
evo sve sa linkovima ( ukljucujuci i Balkansku rutu ; Kosovo - Turska- Afganistan i BiH )
-
jefferson
#7113 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Cek zar nema tema o toj budali i protesti u SAD/occupylove wrote:Americki i ostali predsjednici ?
poslije kolapsa 2008?
dalje informacije slijede , i vrlo opasno i ne bojimo se![]()
Daj postedi nas bar ovdje!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#7114 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
nosara wrote:Da li ce "pobijediti" crni ili bijeli drveni lutak...?![]()
Napetost se moze rezat motorkom...
A moze i ovako: Da li ce "pobjediti" demokrata ili republikanac drveni lutak?
Zavisi kako ce odluciti AIPAC.
Pred vratima te organizacije, a time i Bijele Kuce, americka demokratija prestaje.
I tako od JFK ( @nosara jos jednom
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- Jack Be Nimble
#7116 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Dobro je Romney odradio vecears, Obama onako mucao i ponavljao kako je bilo crno prije cetiri godine kada je zasjeo na kormilo, ali Romney ga mu ucerao na svakom pitanju 
-
Cienfuegos
#7117 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Obama uzasan sinoc, totalno zbunjen i nezainteresovan. Ne znam kakva im je ovo taktika ali je jako lose izgledalo i zvucalo.
S druge strane, Romney djonerski ko i svaki republikanac, metar lazi i bez ikakve konkretne ideje za buducnost ali nije bilo mucanja, ono sto je rekao je zvucalo ubjedljivo a taj tonalitet je sigurno upalio kod americkih mulaca. Kad su 2 puta mogli Busha izabrati mogu i ovog.
Uglavnom, vezite se polijecemo, Obama je imao materijala da Romneya skroz sahrani sinoc a desilo se bas obratno, sad se njemu valja vaditi.
S druge strane, Romney djonerski ko i svaki republikanac, metar lazi i bez ikakve konkretne ideje za buducnost ali nije bilo mucanja, ono sto je rekao je zvucalo ubjedljivo a taj tonalitet je sigurno upalio kod americkih mulaca. Kad su 2 puta mogli Busha izabrati mogu i ovog.
Uglavnom, vezite se polijecemo, Obama je imao materijala da Romneya skroz sahrani sinoc a desilo se bas obratno, sad se njemu valja vaditi.
-
nemoguce vruce
#7118 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Obama gubi jer tako cionosti zele.
- Akadi
#7119 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Sa Romnijem možete da očekujete nastavak deregulacije tržišta, smanjenje poreza najbogatijem sloju stanovništva, napad na američke sindikate, ukidanje socijalnih programa, privatizaciju svega i svačega... rezultat toga će naravno biti produbljenje jaza između bogatih i siromašnih i mogući povratak recesije. Tu je i potencijalni rat sa Iranom itd.Jack Be Nimble wrote:Dobro je Romney odradio vecears, Obama onako mucao i ponavljao kako je bilo crno prije cetiri godine kada je zasjeo na kormilo, ali Romney ga mu ucerao na svakom pitanju
Al opet i američke demokrate su ista govna... sve je to u rukama istih lobista.
-
old school23
-
Static-X
#7121 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ja se nadam da je Obama ostavio ono najgore za posljednje dvije debate. Cuvao se, nekako previse kulturan bio bez napadanja. Ako nastavi ovako i ne iskoristi potencijal koji ima protiv Mitta, onda mi nesto nije jasno, nije valjda toliki laik, jer bar u reklamama te se stvari spominju. Sumnjam da ce se tek tako lako predati bez ispaljenog metka..
-
BalkanPrince1
#7122 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
http://www.youtube.com/watch?v=of61E1FesPU
Obama je inace 0 bez skripte.
Tesko ce on protiv Mitt (Koji mu je ocitao lekciju) kad je odgovoran za ovolike belaje u Americi. Mislim da ce ga Mitt cak i jos vise deklasirati u sljedecoj raspravi.
Obama je inace 0 bez skripte.
Tesko ce on protiv Mitt (Koji mu je ocitao lekciju) kad je odgovoran za ovolike belaje u Americi. Mislim da ce ga Mitt cak i jos vise deklasirati u sljedecoj raspravi.
-
cindrlimindrli
#7123 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Moguce, meni je izgledao gotovo nezainteresovan, pocinjem sumnjati da on ustvari uopste ne zeli bitiStatic-X wrote:Ja se nadam da je Obama ostavio ono najgore za posljednje dvije debate
predsjednik ove ludnice i naredne cetiri godine. Kad je drugi kandidat u pitanju, mislim da bi bio savrsen
kandidat SDA, onolikog lazova pizda rijetko izbaci.
-
old school23
#7124 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Ko ima prednost u anketama trenutno?
- Jack Be Nimble
#7125 Re: Obama i americki predsjednicki izbori 2012!!
Kada se gleda citava zemlja Obama vodi sa nekih 5 poena.
Kada se gledaju vaznije drzave kao Florida, Virginia i Ohio gdje je Obama prije debate vodio sa 5+ poena u svim tim drzavama sada gubi 1-5 poena.
Kada se gledaju vaznije drzave kao Florida, Virginia i Ohio gdje je Obama prije debate vodio sa 5+ poena u svim tim drzavama sada gubi 1-5 poena.