AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
denimb

#7101 Re: AC Milan

Post by denimb »

90minut wrote:Vidim srbi ga " prisvajaju " to znaci da mu je Bosna bila druga opcija?

Ima nesto sto ne prisvajaju?

Inace bravo za momka, nadam se da ce izboriti mjesto u prvih 11.
stakasa

#7103 Re: AC Milan

Post by stakasa »

Dobar potez. A i Bobanu je vrijeme da nesto konkretno uradi van terena.
Dugo traje ova rekonstrukcija Milana
mouton noir

#7104 Re: AC Milan

Post by mouton noir »

Raigor Stonehoof

#7106 Re: AC Milan

Post by Raigor Stonehoof »

Nije to nista cudno, talijani su poznati da ih boli cuna za ligu uefa, uvijek izvode lijeve postave. Cak i Kup Italije im je prioritetniji.

A valjda ocekuju svakako kaznu zbog krsenja ffpa, pa kako se nisu plasirali u cl, kontaju to odradit ovako
Romanista 101%

#7107 Re: AC Milan

Post by Romanista 101% »

Pa ja bi ih bas zbog ovog zahtjeva kaznio. Ja jos nisam cuo da jedan klub trazi da neigra Evropu.
van Basten

#7108 Re: AC Milan

Post by van Basten »

Nek izdrze do 3.pretkola pa nek onda puste Celtic da ih izbaci laganini
mouton noir

#7109 Re: AC Milan

Post by mouton noir »

Image

Hajd', valjda ce biti nekog hajra od ovogà. Nisam optimistican nakon 6 godina slicnih promasaja
burgundy

#7110 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Dobar fudbal je Sampdoria igrala pod Giampaolom.4312 mu je omiljena formacija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7111 Re: AC Milan

Post by Tomahawk11 »

Presedan u nogometu: UEFA izbacila Milan iz Evropske lige po njihovom zahtjevu

Umjesto Milana, u Evropskoj ligi trebao bi igrati Torino.
mouton noir

#7112 Re: AC Milan

Post by mouton noir »

Zao mi je sto nece igrati Europu, ali nadam se da ce ovo omoguciti veca ulaganja u pojacanja. Mada mi nije sasvim jasno kako ovaj FFP funkcionise

Evo izgleda da je i Theo Hernandez potvrdjen, veliki upgrade na lijevom beku :thumbup:
Vitoo

#7113 Re: AC Milan

Post by Vitoo »

Neka zamotaju klub u cenera i zapale :zzzz: smrdi ovo
mouton noir

#7114 Re: AC Milan

Post by mouton noir »

Image
Azrail

#7115 Re: AC Milan

Post by Azrail »

Kako vi ocjenjujete mercato do sad?
gilla

#7116 Re: AC Milan

Post by gilla »

Ja sam zadovoljan. Dovedeno je nekoliko mladih, eksplozivnih igrača prije svega na sredini koji su ofanzivno orjentisani. Prlagođeni modernom fudbalu.
Dosta mi je likova od 30+ godina sa nekakvim renomeom ala biglia i to mu das 3,5M platu. Ako već moraš dovoditi staraijeg igrača, onda dovedi nekgoa wc igrača ala modric i daj mu solidnu platu.

RIješili smo se dosta panjeva sto je sjajno.
Theo le brz, jak i ima potencijal da bude među najboljim bekovima lige. Slabiji je dafanzivno ali tu dolazi trener.
Benaccer je brz, eksplozivan, solidan pregled igre, solidan dribling. Vidim da dosta zali za njim sto su ga propustili, pogotovo za 15 M.
Leao me dosta podsjeca na mladjeg ronalda. Fizicki jak, brz, sjajan prvi dodir. Slabiji dribling i slabije odlucivanje. Takodjer korijeni su mu iiz Angole mislim, sad pitanje je koliki mu je plafon i talenat. Potenacijala ima sigurno. Mislim da ovdje dosta zavisi od njegove predanosti da trenira i trenera. Može biti wc igrač, a može biti flop. Nije puno plaćen.
Krunic, bez komentara, nisam ga vidio dovoljno.

Za correu nisam siguran. A.madrid obicno ne da svoje najbolje igrače i vežu ih dugo ugovorima. Tako da mi je ovo riskantno davati 50M.
Azrail

#7117 Re: AC Milan

Post by Azrail »

I za Andre Silvu smo govorili to isto kao sad za Leao-a, ali ovaj put mislim da će fakat biti dobar igrač.
mouton noir

#7118 Re: AC Milan

Post by mouton noir »

Sve dobra, mlada, perspektivna pojacanja koja mogu postati ali jos uvijek nisu svijetske klase. Bojim se da bez jedno ili dva TOP pojacanja Milan ce se opet muciti oko 5-7 mjesta
febo_acm

#7119 Re: AC Milan

Post by febo_acm »

Bruka. Fuj.
Bazinga1234

#7120 Re: AC Milan

Post by Bazinga1234 »

Eto vam Rebića. :D

Image
Logovan

#7121 Re: AC Milan

Post by Logovan »

Krunić - Rebić 8-)

Obojicu u prvih 11. :D
kiligonzales

#7122 Re: AC Milan

Post by kiligonzales »

90minut wrote:Vidim srbi ga " prisvajaju " to znaci da mu je Bosna bila druga opcija?
Dzaba prisvajanje kad je vec upisao zvanicne nastupe za reprezentaciju nasu...
kiligonzales

#7123 Re: AC Milan

Post by kiligonzales »

gilla wrote:Ja sam zadovoljan. Dovedeno je nekoliko mladih, eksplozivnih igrača prije svega na sredini koji su ofanzivno orjentisani. Prlagođeni modernom fudbalu.
Dosta mi je likova od 30+ godina sa nekakvim renomeom ala biglia i to mu das 3,5M platu. Ako već moraš dovoditi staraijeg igrača, onda dovedi nekgoa wc igrača ala modric i daj mu solidnu platu.

RIješili smo se dosta panjeva sto je sjajno.
Theo le brz, jak i ima potencijal da bude među najboljim bekovima lige. Slabiji je dafanzivno ali tu dolazi trener.
Benaccer je brz, eksplozivan, solidan pregled igre, solidan dribling. Vidim da dosta zali za njim sto su ga propustili, pogotovo za 15 M.
Leao me dosta podsjeca na mladjeg ronalda. Fizicki jak, brz, sjajan prvi dodir. Slabiji dribling i slabije odlucivanje. Takodjer korijeni su mu iiz Angole mislim, sad pitanje je koliki mu je plafon i talenat. Potenacijala ima sigurno. Mislim da ovdje dosta zavisi od njegove predanosti da trenira i trenera. Može biti wc igrač, a može biti flop. Nije puno plaćen.
Krunic, bez komentara, nisam ga vidio dovoljno.

Za correu nisam siguran. A.madrid obicno ne da svoje najbolje igrače i vežu ih dugo ugovorima. Tako da mi je ovo riskantno davati 50M.
Prvu postavu smo fakticki imali za LP, falio joj je dobar trener i malo sirine na klupi. Giampaolo ima los skor na pripremama, ali nadamo se da ce se Milan polako dizati i biti sve bolji jer napokon ima dvije ekipe. Jednu stariju i iskusniju i onu mladju. Stariju je bod dijelio od LP.

Gatuzu je 4 pozicija izmakla u 4 meca vezana drugog dijela sezone kada je Milan zaredao par losih utakmica ( poraz od intera, sampdorije, remi sa udinezeom kuci, poraz od Juvea), ali Gatuzo je imao mnogo malera, prvo sranje sa Higuainom, dosta povredjenih igraca Kontija, Kaldaru, Bonaventuru, Abatea, Bilju i neki drugi sve u jednoj sezoni i kada su dosli presudni mecevi prvenstva za plasman u LP krenuli su kiksevi. Na kraju su dosli i prosipanje bodova protiv Parme i Torina. Tako se proslula dobra pozicija na tabeli i sansa da se ostvari plasman u LP.

Iskristalisalo se vec prosle godine da je najboljih 11 Milana cine Djidji, Konti, Romanjoli, Musakio, Kalabria, Bonaventura, Bilja, Kesi, Hakan, Piatek i Suso, jos tu su bili solidni Paketa, Kutrone i Borini. Bakajoko je bio takodjer jedan od bitnijih igraca, ali posto nije ostao u klubu, necemo ga vise spominjati.

Higuain je bio mina koja je Milan kostala puno, a Kaldara nije ni stigao sta da pokaze. Konti je isto tako bio dugo povrijedjen, Bonaventura takodjer, cak se i Bilja povrijedio par puta tokom sezone, ni Hakana nisu zaobisle povrede. Sve u svemu Gatuzo je bio pristojan kada se uzme u obzir cime je raspolagao.

Sada je Milan napravio pravu stvar. Piatek se pokazao dostojnim pojacanjem. Tu su mladi Hernandez, Benaser, Krunic, Duarte, Leao i Rebic. Svi mladi i talentovani igraci kojima ce malo trebati vremena da se adaptiraju, ali sve u svemu igraci za buducnost koji ce dati timu sirinu i biti dobri djokeri. Zao mi je malo Silve jer imam dojam da je mogao vise, pogotovo sada sa Piatekom koji je takodjer brz i prodoran igrac. Ne sjecam se da ih je ijednom Gatuzo, pa i Giampaolo u ovom pripremnom periodu zajedno gurnuo u prvu. Volio bih kad bi ekipa presla na 4-4-2 sistem, ali to je vec tesko za ocekivati.

Zao mi je sto klub nije potpisao Modrica ili igraca slicnih karakteristika i pregleda igre na terenu, jer takav nam veznjak fali u ekipi. Sada ima nekoliko veznjaka na rosteru, ali kako cemo ih iskoristiti pokazace vrijeme.
5korpus

#7124 Re: AC Milan

Post by 5korpus »

Ostalo je samo ime :run:
Gattuso je bio tv u boji za ovog retarda :roll:
90minut

#7125 Re: AC Milan

Post by 90minut »

5korpus wrote:Ostalo je samo ime :run:
Gattuso je bio tv u boji za ovog retarda :roll:
Ostalo je samo ime vec 5+ godina
Post Reply