Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hotaa
#7101 Re: Crna hronika BH cesta
Ovim arapima sto dodju treba pod hitno zabraniti da mogu rentati auto, jer voze ko debili nesposobni. Prije su znali iznajmiti vozaca, malo kojeg si mogao vidjeti da vozi, a sad oni fol uzeli da voze.
Neki dan do Bihaca 2 puta zamalo kombi sa arapima da me udari. Znaci hladno ga prestizem na isprekidanoj, lik hladno upada u lijevu traku, ko da pijan vozi, jos mu sviram, on se fol cudi, doslo mi da mu izadjem, da ga nagrdim i jos gume da mu izbusim.
Drugi na pravcu gas do poda, al zato kad je krivina bilo kakva, to se kocnica drzi kao da sa 300 usporava a ne 80.
I naravno u povratku iz Bihaca negdje poslije Petrovca ako se ne varam udes. Sta ce ti biti nego arap kriv. U krivini usao najnormalnije sigurno sa pola auta u suprotnu traku i naravno direktan sudar sa covjekom koji je normalno vozio svojom trakom. Hvala Bogu niko nije teze povrijedjen bio.
Tako da od sada kada vidim arapa da vozi, odmah mu se najmilijih sjetim kakav god da je i kako god da vozi.
Neki dan do Bihaca 2 puta zamalo kombi sa arapima da me udari. Znaci hladno ga prestizem na isprekidanoj, lik hladno upada u lijevu traku, ko da pijan vozi, jos mu sviram, on se fol cudi, doslo mi da mu izadjem, da ga nagrdim i jos gume da mu izbusim.
Drugi na pravcu gas do poda, al zato kad je krivina bilo kakva, to se kocnica drzi kao da sa 300 usporava a ne 80.
I naravno u povratku iz Bihaca negdje poslije Petrovca ako se ne varam udes. Sta ce ti biti nego arap kriv. U krivini usao najnormalnije sigurno sa pola auta u suprotnu traku i naravno direktan sudar sa covjekom koji je normalno vozio svojom trakom. Hvala Bogu niko nije teze povrijedjen bio.
Tako da od sada kada vidim arapa da vozi, odmah mu se najmilijih sjetim kakav god da je i kako god da vozi.
- drug_profi
#7102 Re: Crna hronika BH cesta
Mal prosle hefte mene i cuku ne zgazi beduin sa tojotom, kroz cisto i debelo crveno skoro punim gasom.
Znaci komotno da tumacis kao pokusaj ubistva sa predumsiljajem. Nije se desilo jer ja gledam promet uvijek, a pas je naucen da gleda sta ja radim plus vlastiti instinkt i refleksi.
Znaci komotno da tumacis kao pokusaj ubistva sa predumsiljajem. Nije se desilo jer ja gledam promet uvijek, a pas je naucen da gleda sta ja radim plus vlastiti instinkt i refleksi.
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#7103 Re: Crna hronika BH cesta
koliko ja to mrzim, ne mogu ti opisati.. pogotovo na toj relaciji Bihać-Ključ, na pojedinim dijelovima moraš ga nabit na 150-170 u lijevoj traci da bi pretekao arapa, dostavna vozila, službena vozila i ostalu bagru..hotaa wrote: ↑11/08/2021 15:09 Ovim arapima sto dodju treba pod hitno zabraniti da mogu rentati auto, jer voze ko debili nesposobni. Prije su znali iznajmiti vozaca, malo kojeg si mogao vidjeti da vozi, a sad oni fol uzeli da voze.
-
invincible1921
#7104 Re: Crna hronika BH cesta
Ma dobro to su "ekstremne" okolnosti, ja govorim eto prosli vikend za mostar idem i kolona mozda 20tak auta. Ne ide se sporo sta jaznam 70/80 kako put dozvoli, i dodje lik pretice me da ne bude 14i u koloni nego 13iblack_adrian wrote: ↑11/08/2021 14:55Jutros Sarajevo - Mostar kolona već od Ivana počela, zaguslale bošnje što idu na more 45-50km/h. Više sam u lijevoj traci (na isprekidanoj i preglednom putu) bio nego u desnoj. Pa da idu po ograničenju pa haj, al toliko ispod stvarno nema smisla. Ako nisam jedno 50 auta pretekao, evo glave - sve po propisu i u granicama sigurnosti.invincible1921 wrote: ↑11/08/2021 14:36 Od sarajeva do mostara cca 85 na sat u prosjeku, prestigo samo jedan kamion. Bez srkleta lagano...defanziva ko atletiko u lp
Piso sam nekolio puta i opet ne mogu da se nacudim koja je poenta preticanja u koloni da bi opet bio u kolonijbt mene trojica prestigla u 3/4km i lagano u razmaku od max 5 minuta smo svi zajedno stigli u mostar.. vozeci u koloni od jablanice
valjda ganjaju pobjednicko postolje
- black_adrian
#7105 Re: Crna hronika BH cesta
e to je najgore
ja ne kontam koji je smisao toga hahah, al eto..
ja ne kontam koji je smisao toga hahah, al eto..
-
Ariel
- Vozim: auto
#7106 Re: Crna hronika BH cesta
To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.invincible1921 wrote: ↑11/08/2021 14:36Od sarajeva do mostara cca 85 na sat u prosjeku, prestigo samo jedan kamion. Bez srkleta lagano...defanziva ko atletiko u lp
Piso sam nekolio puta i opet ne mogu da se nacudim koja je poenta preticanja u koloni da bi opet bio u kolonijbt mene trojica prestigla u 3/4km i lagano u razmaku od max 5 minuta smo svi zajedno stigli u mostar.. vozeci u koloni od jablanice
Mislim i kad je kolona i kad ima jedno auto ispred njega koje vozi mozda 90 km/h on ga mora prestici jer mora da vozi 120 km/h
-
invincible1921
#7107 Re: Crna hronika BH cesta
Pa opet nista ne dobija samo rizikuje jer mora prestic 10/15 auta...dok ih sve isprestize eto vas na graniciAriel wrote: ↑11/08/2021 17:37To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.invincible1921 wrote: ↑11/08/2021 14:36
Od sarajeva do mostara cca 85 na sat u prosjeku, prestigo samo jedan kamion. Bez srkleta lagano...defanziva ko atletiko u lp
Mislim i kad je kolona i kad ima jedno auto ispred njega koje vozi mozda 90 km/h on ga mora prestici jer mora da vozi 120 km/h
-
STARx
#7108 Re: Crna hronika BH cesta
Bez starca nema udarca, ne mijesaj mu se u posAo..Ariel wrote: ↑11/08/2021 17:37
To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.
-
crveni_makovi
#7109 Re: Crna hronika BH cesta
Uvijek mi je bilo zlo voziti se s takvim neuroticnim i sebicnim vozacima. Niko ko se vozi s njima se ne moze osjecati dobro tokom takve voznje. Meni je uvijek bilo zlo - sto od fizickog trzanja, sto od stresa i straha hocemo li poginuti ili ubiti nekog. Neka hvala.Ariel wrote: ↑11/08/2021 17:37To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.invincible1921 wrote: ↑11/08/2021 14:36
Od sarajeva do mostara cca 85 na sat u prosjeku, prestigo samo jedan kamion. Bez srkleta lagano...defanziva ko atletiko u lp
- Logovan
- drug_profi
#7111 Re: Crna hronika BH cesta
Reklo bi se da se svabi zurilo...
- black_adrian
#7112 Re: Crna hronika BH cesta
svaka mu častAriel wrote: ↑11/08/2021 17:37 To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.
Ni ja ne mogu gledat kad je neko ispred mene, ide na isprekidanoj npr. 90km/h, u prvoj krivini 50-55km/h. Ako ne trza volanom, ne vozi putnike k'o krompir, ne ulijeće u krivine naglo, ne upada u rizik svako malo onda je skroz OK.
-
Ariel
- Vozim: auto
#7113 Re: Crna hronika BH cesta
Ma vala nije svaka cast to nikako. Voziti 120 na putu gdje 80 dozvoljeno nije nikako uredu. Ja se uvijek vezem (sjedim pozadi) ali opet i zavezana se osjecam ko vreca krompira u autu koliko se auto treseblack_adrian wrote: ↑11/08/2021 21:37svaka mu častAriel wrote: ↑11/08/2021 17:37 To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.
Mislim i kad je kolona i kad ima jedno auto ispred njega koje vozi mozda 90 km/h on ga mora prestici jer mora da vozi 120 km/h![]()
Ni ja ne mogu gledat kad je neko ispred mene, ide na isprekidanoj npr. 90km/h, u prvoj krivini 50-55km/h. Ako ne trza volanom, ne vozi putnike k'o krompir, ne ulijeće u krivine naglo, ne upada u rizik svako malo onda je skroz OK.
- black_adrian
#7114 Re: Crna hronika BH cesta
eh onda nije neki majstor, nek ti je sa srećom 
-
mahalas505
#7115 Re: Crna hronika BH cesta
Naravno da nije uredu, ni radi sigurnosti niti radi udobnosti putnika. Ne moze se instantno spusti sa recimo 90-100km, na neku prostojnu brzinu kod ulaska u krivinu, i to se naravno osjeti na zadnjem sjedistu.
Zamisli nadje se neko iz suprotnog smjera ko slicno razmislja, mogu i ja 150km/h, i onda se nesto cude kako se desi ona nesrece neki dan na tom lokalitetu, pregledno, nema sanse da se to meni desi.black_adrian wrote: ↑11/08/2021 15:28 koliko ja to mrzim, ne mogu ti opisati.. pogotovo na toj relaciji Bihać-Ključ, na pojedinim dijelovima moraš ga nabit na 150-170 u lijevoj traci da bi pretekao arapa, dostavna vozila, službena vozila i ostalu bagru..
Ljudski mozak jednostavno ne moze pravilno procjeniti kad su upitanju vece brzine, i naravno zbog te pogresne procjene se dogadja i dosta nesreca.
- black_adrian
#7116 Re: Crna hronika BH cesta
Ti nisi zagazio na tu dionicu onda ako si ozbiljan. Nije to kao npr. Travnik - Jajce da pretekneš auto-dva i bježi u svoju traku. Na toj cesti većinom se vidi kilometar ispred sebe, tako sve i da neko izleti, imaš vremena i da završiš preticanje i da pustiš gas i polahko se vratiš nazad.mahalas505 wrote: ↑11/08/2021 22:45 Zamisli nadje se neko iz suprotnog smjera ko slicno razmislja, mogu i ja 150km/h, i onda se nesto cude kako se desi ona nesrece neki dan na tom lokalitetu, pregledno, nema sanse da se to meni desi.
Ljudski mozak jednostavno ne moze pravilno procjeniti kad su upitanju vece brzine, i naravno zbog te pogresne procjene se dogadja i dosta nesreca.
-
mahalas505
#7117 Re: Crna hronika BH cesta
Ma znam tesko se moze desiti neka nesreca.black_adrian wrote: ↑11/08/2021 22:59Ti nisi zagazio na tu dionicu onda ako si ozbiljan. Nije to kao npr. Travnik - Jajce da pretekneš auto-dva i bježi u svoju traku. Na toj cesti većinom se vidi kilometar ispred sebe, tako sve i da neko izleti, imaš vremena i da završiš preticanje i da pustiš gas i polahko se vratiš nazad.mahalas505 wrote: ↑11/08/2021 22:45 Zamisli nadje se neko iz suprotnog smjera ko slicno razmislja, mogu i ja 150km/h, i onda se nesto cude kako se desi ona nesrece neki dan na tom lokalitetu, pregledno, nema sanse da se to meni desi.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210809119
-
invincible1921
#7118 Re: Crna hronika BH cesta
Ako na nasim magistralama vozis preko 100 nikog ne smijes krivit ako pogines, ni vladu, ni put, ni druge vozace...gurno si glavu u torbublack_adrian wrote: ↑11/08/2021 21:37svaka mu častAriel wrote: ↑11/08/2021 17:37 To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.
Mislim i kad je kolona i kad ima jedno auto ispred njega koje vozi mozda 90 km/h on ga mora prestici jer mora da vozi 120 km/h![]()
- black_adrian
#7119 Re: Crna hronika BH cesta
Najbolje se iz sobe zna. Po toj logici, ko god prođe tom dionicom će napravit udes. Tu ga niko ne spušta ispod 100-110..mahalas505 wrote: ↑11/08/2021 23:08 Ma znam tesko se moze desiti neka nesreca.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210809119
Tačno. Dosta magistralnih puteva je sasvim OK i nema potrebe ikoga kriviti, samo voziti u skladus uslovima na cesti.invincible1921 wrote: ↑11/08/2021 23:16
Ako na nasim magistralama vozis preko 100 nikog ne smijes krivit ako pogines, ni vladu, ni put, ni druge vozace...gurno si glavu u torbu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7120 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo je stresno citatAriel wrote: ↑11/08/2021 17:37To moj otac radi kad putujemo zajedno pa svi citav put ko na iglama jer svako malo gleda kako koga da prestigne, jeste da prestize kad su isprekidane i kad je sigurno ali zbog tog silnog prestizanja put bude bas stresan a ne mozes mu dokazati da vozi malo sporije da uziva u voznji da imamo i mi drugi u autu koji bi htjeli da ne brinemo svako malo hocemo li poginuti.invincible1921 wrote: ↑11/08/2021 14:36
-
Mlad i Nevin
#7121 Re: Crna hronika BH cesta
Jel ti stari mozda vozac u Globtouru
-
foxlife
#7122 Re: Crna hronika BH cesta
Satro zgrazavanje a svi znamo bar jednu osobu koja tako vozi i to najcesce u familiji
Ariel je samo posteno i otvoreno rekla da je to njen otac dok drugi sute ko p...
Ariel je samo posteno i otvoreno rekla da je to njen otac dok drugi sute ko p...
- drug_profi
#7123 Re: Crna hronika BH cesta
Ja cu isto pretec svakog ispred sebe jer me nerviraju sa drkanjem po kocnici bezveze i neujednacenoj voznji.
A kad sustignem nekog ko vozi dovoljno brzo, ujednaceno i bez pipkanja kocnice, onda vozim za njim. To je najopustenija voznja onda.
A kad sustignem nekog ko vozi dovoljno brzo, ujednaceno i bez pipkanja kocnice, onda vozim za njim. To je najopustenija voznja onda.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
foxlife
#7125 Re: Crna hronika BH cesta
Ne brini ariel i ja se znamo ne trebam se upucavatikonektovan wrote: ↑12/08/2021 09:08Mogao si poslati ariel pp, a ne ovako, pocetnicki se upucavati...![]()