SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#7101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks-i ... /161013113
Izvršenim provjerama policijski službenici MUP-a KS utvrdili su da se K.A. rođen 1991. godine u Sarajevu i K.E., rođen 1990. godine u Ljubljani, oba nastanjena u Sarajevu, ne mogu dovesti u vezu s uznemirenjem djece.
U obavljenom intervjuu,izjavili su da su obavljali poslove održavanje zelene površine ispred rezidencije Kraljevine Norveške.
jao_situacije

#7102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

bio je onaj što je psovao majku novinarki :lol:
O'zone
Globalni moderator

#7103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
"Optužili ste Vladu za pet stvari za koje nismo nadležni", dodao je premijer i rekao kako nema ingerencije da se petlja u rad policije i tužilaštva.
Sunce ti jebem tupavo, pa nisu policija i tuzilastvo isto moj Elmedine. Ni blizu.

Sudove da i ne pominjemo.

A koji kurac treba raditi vlada? Mogu li se praviti nacrti zakona? Moze li ih izglasati temeljna stranka, imaju li dovoljno ruku? Ona stranka sto je sastavila vladu KS? Eno Bakir se hvali SDA dobila najvise glasova u 21. stoljecu? Koja je ono stranka imenovala taj silni kadar u policiji, tuzilastvu, po sudovima, agencijama?

Tupan nevidjeni, nisam nesto pratio kantonalnu politiku u Sarajevu, ali mislim da dugo nije bilo veceg kloca na ovoj poziciji. Ako je bio, neka me neko ispravi...
U pet deka su svi...nisi ništa propustio...čuo jednog kao da si čuo sve....ista priča iz godine u godinu...niko nije odgovoran...niko nije kriv...nije se moglo bolje....nema sredstava....nema para.....
JThomas

#7104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

to jeste firma za te poslove, održavaju travnjake i na koševu i na grbavici..."gradilište" je malo figurativno.
O'zone
Globalni moderator

#7105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

jao_situacije wrote:bio je onaj što je psovao majku novinarki :lol:
Metilj Zeljković
jao_situacije

#7106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

da, da
zeljković :lol:

ma bilo je njih, valjali su gluposti
sad bar nema onih rekonstrukcija i izglasavanja nepovjerenja svakih pola sata
Tomahawk11
Globalni moderator

#7107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-ks-i ... /161013113
Izvršenim provjerama policijski službenici MUP-a KS utvrdili su da se K.A. rođen 1991. godine u Sarajevu i K.E., rođen 1990. godine u Ljubljani, oba nastanjena u Sarajevu, ne mogu dovesti u vezu s uznemirenjem djece.
U obavljenom intervjuu,izjavili su da su obavljali poslove održavanje zelene površine ispred rezidencije Kraljevine Norveške.
Svejedno, treba im po pendek preventivno....salili se, ovo se sad ''smijemo, ha ja....pa drugi put malo umjesniju salu ;-)
sha_ba

#7108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

Izručenje traje mjesec dva dana :-)
Taman da se stiša sve i pojeo vuk magarca :(
swanfilter

#7109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by swanfilter »

Mah, direktoru su radnici familija. Inace, Bosnjo direktor ne bi ovako javno branio dvojicu Bosnji fizikalaca. Da pere firmu, fino bi rekao da doticnim slijedi otkaz i haj zdrao. Ovako, sprdali se ...
julisiz es grant

#7110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

sha_ba wrote:Izručenje traje mjesec dva dana :-)
Šta će se stišati...pa ne zastarjeva krivično djelo tek tako. Ovaj će izvisiti dobru kaznu, vjerovatno...nije on baš takva faca. A sve to vrijeme dok čeka izručenje biće u zatvoru. Mislim da je bolje što će malo iskusiti i srbijanski zatvor, čini mi se da tamo manje maze uhapšenike.
julisiz es grant

#7111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

swanfilter wrote:Mah, direktoru su radnici familija. Inace, Bosnjo direktor ne bi ovako javno branio dvojicu Bosnji fizikalaca. Da pere firmu, fino bi rekao da doticnim slijedi otkaz i haj zdrao. Ovako, sprdali se ...
Ne brani on njih, već sebe..on je vlasnik vozila.
sha_ba

#7112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

julisiz es grant wrote:
Šta će se stišati...pa ne zastarjeva krivično djelo tek tako. Ovaj će izvisiti dobru kaznu, vjerovatno...nije on baš takva faca. A sve to vrijeme dok čeka izručenje biće u zatvoru. Mislim da je bolje što će malo iskusiti i srbijanski zatvor, čini mi se da tamo manje maze uhapšenike.
Mislim konkretno na medijsku hajku... A iskreno se Nadam da ce dotični poslije srbijanskog zatvora u nas... Da ne bude da se i on brani sa slobode, jer sve je već viđeno
Innovation

#7113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

jao_situacije wrote: ali se kifla bar udostojio danas da izađe pred okupljene koji su mu psovali
Tacno

http://www.klix.ba/vijesti/bih/protest- ... /161013112

:kakoste:
Last edited by Innovation on 13/10/2016 18:29, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#7114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

sha_ba wrote:
julisiz es grant wrote:
Mislim konkretno na medijsku hajku... A iskreno se Nadam da ce dotični poslije srbijanskog zatvora u nas... Da ne bude da se i on brani sa slobode, jer sve je već viđeno
Ma neće ga sigurno pustiti da se brani sa slobode nakon ovog bjekstva.
emigrazione

#7115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

swanfilter wrote:Mah, direktoru su radnici familija. Inace, Bosnjo direktor ne bi ovako javno branio dvojicu Bosnji fizikalaca. Da pere firmu, fino bi rekao da doticnim slijedi otkaz i haj zdrao. Ovako, sprdali se ...
A sta ako nisu prijavljeni, a...a maltretiraju djecu okolo u kombiju firme sa maskom Dusanke Majkic ili tako nekoga, nude bonu da udju u kombi, sta ako ih optuze...gazda ga pusi i to opasno
insomnia78

#7116 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Thorgerson wrote:
julisiz es grant wrote:
Thorgerson wrote: Ama kakvu kocku ga stavlja bolan?

Koliko je policajaca poginulo vrseci duznost unazad od rata pa na ovamo? Na prste jedne ruke mozes izbrojati.
U Sarajevu, koliko ja znam, dvojica za zadnjih 20 godina.
Dakle, broj ubijenih policajaca je identican broju ubijenih ljudi koji rade kao komercijalisti, na isporuci. Prije nekih 10-ak godina ubijeni su dvojica radnika IT computersa.

Ajmo ici dalje, pa da vidimo koliki je broj ranjenih policajaca, a koliki je broj ranjenih slucajnih prolaznika.

I kaze posao policajca rizican. Pa jeste, mozda u Americi. Sta ima biti rizicno kad furas 70km/h u petici kroz naselje, ili sjedis u pekari, kaficu pijes kafu?

I ovo ne govorim napamet, nego imam rodjaka koji je policajac. Naravno, ima sranja svakakvog, posao nije jednostavan. Ali jbmu ako ides vec u taj posao, moras onda ocekivati da ces se svega nagledati. Ali generalno, veci broj dana prodje normala i bez nekih problema.

Poenta svega, mozda se moze reci da su vece sanse da ces najebat kao obicni gradjanin, da ce te zgazit auto, da ce te neko upucati, zbosti prebiti - nego policajac. A u prilog ovome govori statistika i cinjenice. I namjerno sve ovo govorim, jer policajci itekako znaju dobro svoju guzicu cuvati.
Pa nigdje na svijetu broj ubijenih policajaca nije isti ili veci od broja civila
Pisete samo da bi nesto napisali. Ono, daj da i ja pljunem pa sta bilo
Innovation

#7117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

Da li su trazili Komsicevu ostavku :mrgreen: /gradonacelnik :?:
O'zone
Globalni moderator

#7118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

tandmand

#7119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tandmand »

Tomahawk11 wrote:Nefić: Hvala Bogu, mi nemamo masovna ubistva, Sarajevo je siguran grad :roll: :?

http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/
Šta je smatrao pod tim "masovna ubistva", da li one akcije tipa Crveni Kmeri, amoklauf kao u Njemačkoj, USA ... za nevjerovati.
Logovan

#7120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

O'zone wrote:Jedino da mu je pozlilo

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 61013117#1
Direkt u zid. :shock:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

tandmand wrote:
Tomahawk11 wrote:Nefić: Hvala Bogu, mi nemamo masovna ubistva, Sarajevo je siguran grad :roll: :?

http://www.fokus.ba/vijesti/crna-hronik ... ad/491414/
Šta je smatrao pod tim "masovna ubistva", da li one akcije tipa Crveni Kmeri, amoklauf kao u Njemačkoj, USA ... za nevjerovati.
vise me zanima sta se pr mupa bogu zahvaljuje u javnim medijima...jesu li to policajci u sluzbi boga ? kakva sprdnja od drzave.....
JThomas

#7122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pa kad oni ništa nisu učinili da toga ne bude, nego onako nema. ko vjeruje u boga, apsolutno ima smisla :mrgreen:
PM72

#7123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Poenta svega, mozda se moze reci da su vece sanse da ces najebat kao obicni gradjanin, da ce te zgazit AUTO, da ce te neko upucati, zbosti prebiti - nego policajac
ja odavno nešto gluplje nisam pročitao. :(

Policajac svaki dan nosi glavu u torbi i na svakoj intervenciji može fasovati metak jal izgubiti glavu.
JThomas

#7124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nosi, da izvineš, u guzici glavu. ovaj klasični, nasilni kriminalitet kod nas su sve kokošari koji vrlo pažljivo biraju žrtve i koji po pravilu zaziru i od krupnijih odraslih muškaraca bez uniforme. neuporedivo je veća vjerovatnoća da će žena iz konzuma, kladionice ili banke vidjeti pištolj uperen u sebe nego policajac.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Semiha mi je pojam karijeriste, laktasa za sve rezime, ali tek sad se vidi koliko je SDP onomad samo krvozedno trazio sebi fotelju praveci politicke proteste i zloupotrebljavajuci smrt djeteta i koja je nepravda tad prema njoj napravljena. Ustvari, ja sam i.onda znala, ali sad valjda svi vide...
Post Reply