Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#7101 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Pa to je vise stvar odgoja, to treba na adresu roditelja.
Isto kao i djeca koja u marketu ruse sve s polica, placu, vriste, na kasi uzimaju zvakace, bombone i sl.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7102 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Naravno, roditelji su sve krivi. Ne kaze se dzabe da se iz kuce sve ponese. Opet to je skroz drugi fenomen "modernog roditeljstva", a nevaspitana djeca su samo jedan od nusproizvoda.
avetinja

#7103 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Koliko polemike oko teme, a stvari su jednostavne.

Je li mislite na proslavu rođendana u restoranu sa ostalom djecom ili bez?

Ako mislite na proslavu sa ostalom djecom, onda to i nije baš najprimjerenije za restoran. Djeca se lahko otmu kontroli. Zamislite da krenu proljevati i obarati po restoranu, ili nekog drugog uflekati? Naravno, možete ih vi držati u sjedećem položaju, ali samo ćete im pokvariti slavlje. Uostalom, ne znam kako bi u restoranu reagovali, kada bi im rekli da planirate proslaviti dječiji rođendan.

Ako mislite na proslavu rođendana samo sa vašim djetetom i ostatkom porodice, onda je to u redu, mada mislim da bi se dijete osjećalo nelagodno u tom prostoru, ne bi imalo slobodu. Zato je najbolji izbor za slavlje van kuće igraonica. Tamo se mogu iživiti, one tete im nude cijeli program proslave rođendana da nakon toga odmah spuste glavu na jastuk.

Priče oko divljanja na slavlju u kući su za malu djecu. Jeste li vi divljali svojim roditeljima, kada ste slavili rođendan? Vjerujem da većina nije, pa tako ne bi ni vaša djeca. Mislim, nećeš dopustiti da dijete farba zid tortom i sokom u tvom prisustvu. A što se tiče nereda, jeste li vi ikada dernečili u kući? Dernek je Hirošima za dječiji rođendan. Provedeš se, pa poslije pospremiš i to je to.
Nepass

#7104 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nepass »

mali_balon wrote:Dakle stvari koje ne kontam je da o djeci i odgoju djece raspravljaju ljudi koji nemaju djecu.....dakle standardni paradoklix
O odgoju ne bih raspravljao, mogu reci, bar ono sto vidim da nema odgoja kod djece.
Meni nisu ni problem ova djeca preko 5-6g kojim mozes nesta i reci.
Evo neki dan sjeo u restoran, jedina zelja da sa zenom u miru sta pojedem, smeta mi i glasna muzika, ne volim buku. I onda dodje naka sa bebom, dva stola od mene, djete nema ni godinu. Ne prestaje plakati a ona pomaga joj sta cu mu joj ne znam sta da mu radim. Ja ne znam ni kako sam pojeo brze preko vrata. Ono bas mi se posere u cejf.
Torte i to u bbi ljepota sjesti na proljece, kad sunce izadje ali jok ne mozes od djece, kao da sam u vrticu. Nisam otisao tamo ima sigurno godina.
Jos su birtije ostale kids free zona
avetinja

#7105 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Cherry-Cherry wrote:Upravo tako.

Nedavno na jednoj svadbi djevojčica od oko 4-5 godina je toliko smetala, da je prisjela svadba svima. Gurala se da sa mladencima pleše prvi ples, vukla mladu za haljinu i veo, gurala se da uhvati cvijeće, otimala cvijeće djevojci koja ga je uhvatila, trpala se kada su mladenci rezali tortu, htjela ona da je reže, prste umočila u tortu, malo falilo da je obori, smetala je svima. U po frke poče da se valja po podu i histeriše. Ja da sam bila mlada, počela bih se valjati s njom u napadu histerije... Uglavnom, roditelji gledaju svoju princezu i ljepoticu sa ponosom u očima, kaže gospođa mama: nek mlada ide kući, moja lutka je zvijezda večeri... :-) :-)

I još kad je o djeci riječ, otkud ljudima ona gluupost da su sva djeca slatka? Kako onda postoje ružni ljudi? Bili slatki, pa postali ružni? Postoje jako ružna, nevaspitama i odbojna djeca.

I naravno da mogu svi komentarisati i pričati o odjeci. Zar to treba neka specijalna diploma?
Nije tu dijete ništa krivo, nego blesavi roditelji.

Mada, nije nemoguće da je mater iz zavisti princezi dala upute kako da se ponaša. :mrgreen:

Da je meni kao mladoženji to rekla, bila bi ekspresno torpedirana svojoj kući zajedno sa poklonom (ako je donijela).
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7106 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Generalno gledajuci ne bi nam skodilo ni vise tolerancije, a boga mi ni vise postovanja za drugog.

Ne mogu se sad djeca zatvarati u kaveze, usutkivati hemijskim supstancama :mrgreen: , ne izvoditi nikad u kafice i slasticarne i na plaze.

Jedna doza tolerancije na djeciju graju, plac, hodanje, trcanje mora postojati.

Opet sa druge strane roditelji moraju biti svjesni da njihova djeca nekontrolisanim ponasanjem remete mir drugima i postovati pravo drugih.

Iz tih razloga znam koje kafane posjecujem i na kojim se plazama kupam. Izuzetak je Mc Donalds :lol:

Otidjite tamo katkad subotom u intervalu 12:00-14:00 i mnogo toga ce vam biti jasnije :D
Nepass

#7107 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nepass »

kakavdanakneiskustvu wrote:Sta bi neki dali da imaju djecu
E jebi ga, meni zena jednom rekla kasni mi mozda sam trudna, ja nervni slom dobio, nisam spavao dok nije dobila. Kakva djeca covjece.
Russki

#7108 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

kupite kurtone i ne pravite djecu
palestinka

#7109 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima. Pristojno ponašanje je preduslov za boravak u javnom prostoru, bilo odraslih, bilo djece. Roditelji bi trebali ići u dječiji svijet, ima takvih prostora, a ne nastaviti život i voditi djecu po svojim omiljenim kafićima i restoranima kao da se u njihovom životu nije ništa promijenilo. Djeca jesu slatka, ali nisu slatki roditelji koji misle da je centar njihovog svijeta, važan i svima ostalima. No, opet doza tolerancije mora postojati i ne skakati na svaki dječiji plač ili nepodopštinu i odmah početi pametovati. Djeca ne mogu pokvariti izlazak, ručak, kafu ili šta već ako vam je inače dobro. Ako nije, tražite uzrok u tome, a ne u bebi do vašeg stola.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7110 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote:Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima
Sustina :wink:
palestinka

#7111 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima
:-)da:-) a mora se malo i elaborirati:-)
HAVANA

#7112 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by HAVANA »

Nepass wrote:
E jebi ga, meni zena jednom rekla kasni mi mozda sam trudna, ja nervni slom dobio, nisam spavao dok nije dobila. Kakva djeca covjece.
Mala,slatka,nasa. :-D Ja bi ih jos troje kad bi moglo.Ova mi narasla. :roll: Kaze zena neki dan,jebacu ti mater :shock: :cry: :lol: Sta je bona? Kasni,nema sanse jos djece,u ovim godinama... :twisted: Udvaro sam joj se 2 sata. :D
Connaisseur Karlin

#7113 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Connaisseur Karlin »

mali_balon wrote:Dakle stvari koje ne kontam je da o djeci i odgoju djece raspravljaju ljudi koji nemaju djecu.....dakle standardni paradoklix
ima osoba bez djece koje jako vole djecu,podrzavjau zabave rodjanedna i slicno, ne mozes sve osobe bez djece trpati u isti kos :)

komentarisati ponasanje reodtileja koji odgajaju djecu moze svako,jer djeca su rezultat rada sa rodtieljima,jel' tako :)
Connaisseur Karlin

#7114 Re: Popularne stvari koje ne kontam

palestinka wrote:Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima. Pristojno ponašanje je preduslov za boravak u javnom prostoru, bilo odraslih, bilo djece. Roditelji bi trebali ići u dječiji svijet, ima takvih prostora, a ne nastaviti život i voditi djecu po svojim omiljenim kafićima i restoranima kao da se u njihovom životu nije ništa promijenilo. Djeca jesu slatka, ali nisu slatki roditelji koji misle da je centar njihovog svijeta, važan i svima ostalima. No, opet doza tolerancije mora postojati i ne skakati na svaki dječiji plač ili nepodopštinu i odmah početi pametovati. Djeca ne mogu pokvariti izlazak, ručak, kafu ili šta već ako vam je inače dobro. Ako nije, tražite uzrok u tome, a ne u bebi do vašeg stola.
Pa nije svaki restoran fensi; a mnogi restorani imaju privatni dio za zabave, plus ,roditleji uvijek organiziraju doadatne aktivnosti za igru i zabavu; ne mozra biti zabava u fensi restoranu do onoci,vec tokom poslijepodnevnih sati,ili kod vas rade zabave u vecernjim satima !?
atg51

#7115 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by atg51 »

Romeo 80 wrote:
Izvini jarane, ali ja ne kontam upravo ovakve stavove. I taj podcjenjivački ton po kojem samo ako imaš dijete možeš o njemu i pričati. Inače, nemaš pojma je li tako? :-) Kao da su djeca Higsov bozon pa ti treba diploma sa MIT-a bogte. Nismo ni sami bili djeca? Nemamo nikoga iz bliže okoline ko ima djecu, pa nam je to velika misterija? E svašta...

Jasno je da o djeci znaju više sami roditelji (barem bi tako trebalo biti), ali kad vidim kako se današnja djeca u većini slučajeva odgajaju, mislim da smo još i dobri kako će nam tek biti.

A ta priča da neko nema pojma o djeci dok svoju ne dobije je samo izgovor za vlastite propuste u dječijem odgoju. Ništa više i ništa manje.

Ja ima dvoje djece. Nisam planirao ni prvo ni drugo, jebiga, zalomilo se. Lik koji ima jedno kaze da nikada ne bi imao dvoje djece jer im ne moze obezbjediti na danasnjem vaktu sve sto im treba. Ja nemam pojma sta djeci treba, ni znam sta je "sve" sto djeci treba. Otprilike u kucu ulazi 2000 KM, kada odbijemo kredit i tekuce troskove, ostane oko 800 KM na nas. Svaki mjesec se na djecu potrosi bar 100 KM bonusa. Kada kazem "bonus" u to ne racunam sto mali ide u igraonu i sto mala ide u skolu. Da li bi zelio jos jedno? Ma pojma nemam. Nisam planirao ni ovo dvoje, ali mi je trenutno super s njima. S obzirom da imam malo stomaka, mali voli da se igra s autima po meni dok spavam. Stomak mu je planina, noge su mu mostovi. Kada oblacimo cizmice ja mu obavezno govorim "daj mi desnu nogu, daj mi lijevu nogu". Sada znamo sta je lijevo i desno. Tu i tamo sviram gitaru. Mala obavezno pjeva pjesme dok ja sviram. Tako smo je nalozili da ona tako uci citanje. Te furke prije nisam ni znao da postoje, niti bi mi pale napamet. Ali eto, ima toga s djecom jos tona sto ti inace ne bi palo napamet...
mali_balon

#7116 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Vidim neki se nasli prozvani mojim komentarom. Svak se cese gdje ga svrbi pa tako i ovi sto se nadjose prozvanim.
Connaisseur Karlin

#7117 Re: Popularne stvari koje ne kontam

HAVANA wrote:
Nepass wrote:
Mala,slatka,nasa. :-D Ja bi ih jos troje kad bi moglo.Ova mi narasla. :roll: Kaze zena neki dan,jebacu ti mater :shock: :cry: :lol: Sta je bona? Kasni,nema sanse jos djece,u ovim godinama... :twisted: Udvaro sam joj se 2 sata . :D
HAVANA :lol: :kiss:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#7118 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Romeo 80 »

atg51 wrote:
Romeo 80 wrote:
Izvini jarane, ali ja ne kontam upravo ovakve stavove. I taj podcjenjivački ton po kojem samo ako imaš dijete možeš o njemu i pričati. Inače, nemaš pojma je li tako? :-) Kao da su djeca Higsov bozon pa ti treba diploma sa MIT-a bogte. Nismo ni sami bili djeca? Nemamo nikoga iz bliže okoline ko ima djecu, pa nam je to velika misterija? E svašta...

Jasno je da o djeci znaju više sami roditelji (barem bi tako trebalo biti), ali kad vidim kako se današnja djeca u većini slučajeva odgajaju, mislim da smo još i dobri kako će nam tek biti.

A ta priča da neko nema pojma o djeci dok svoju ne dobije je samo izgovor za vlastite propuste u dječijem odgoju. Ništa više i ništa manje.

Ja ima dvoje djece. Nisam planirao ni prvo ni drugo, jebiga, zalomilo se. Lik koji ima jedno kaze da nikada ne bi imao dvoje djece jer im ne moze obezbjediti na danasnjem vaktu sve sto im treba. Ja nemam pojma sta djeci treba, ni znam sta je "sve" sto djeci treba. Otprilike u kucu ulazi 2000 KM, kada odbijemo kredit i tekuce troskove, ostane oko 800 KM na nas. Svaki mjesec se na djecu potrosi bar 100 KM bonusa. Kada kazem "bonus" u to ne racunam sto mali ide u igraonu i sto mala ide u skolu. Da li bi zelio jos jedno? Ma pojma nemam. Nisam planirao ni ovo dvoje, ali mi je trenutno super s njima. S obzirom da imam malo stomaka, mali voli da se igra s autima po meni dok spavam. Stomak mu je planina, noge su mu mostovi. Kada oblacimo cizmice ja mu obavezno govorim "daj mi desnu nogu, daj mi lijevu nogu". Sada znamo sta je lijevo i desno. Tu i tamo sviram gitaru. Mala obavezno pjeva pjesme dok ja sviram. Tako smo je nalozili da ona tako uci citanje. Te furke prije nisam ni znao da postoje, niti bi mi pale napamet. Ali eto, ima toga s djecom jos tona sto ti inace ne bi palo napamet...
I sve ti vjerujem! :) Moj osvrt se više odnosio na prepotentne komentare pojedinaca (kako na ovoj temi tako i u privatnom životu), po kojima nemaš pravo ništa reći, jer nemaš djece. I koji su stava da im je kvocijent inteligencije odjednom porastao sa dobijanjem iste. Ono sve genij do genija, a kompletne generacije upropastiše svojim "odgojem"... :roll:
supercali

#7119 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

palestinka wrote:Djeca sama po sebi nisu problem. Problem su roditelji koji trebaju ići tamo gdje je djeci dobro, a ne gdje roditelji žele da idu. Djeca nisu fensi dodatak koji pokazuješ na fensi mjestima. Pristojno ponašanje je preduslov za boravak u javnom prostoru, bilo odraslih, bilo djece. Roditelji bi trebali ići u dječiji svijet, ima takvih prostora, a ne nastaviti život i voditi djecu po svojim omiljenim kafićima i restoranima kao da se u njihovom životu nije ništa promijenilo. Djeca jesu slatka, ali nisu slatki roditelji koji misle da je centar njihovog svijeta, važan i svima ostalima. No, opet doza tolerancije mora postojati i ne skakati na svaki dječiji plač ili nepodopštinu i odmah početi pametovati. Djeca ne mogu pokvariti izlazak, ručak, kafu ili šta već ako vam je inače dobro. Ako nije, tražite uzrok u tome, a ne u bebi do vašeg stola.
Jbg i ti banalizova stvari
Nisu sva djeca hiperaktivna pa da ne mozes odvesti dijete u restoran ili sl
Problem je u odgoju a ne gdje ko koga vodi
supercali

#7120 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

atg51 wrote:
Romeo 80 wrote:

Stomak planina noge mostovi a on je spomenik palom borcu
JaneEyre

#7121 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JaneEyre »

_BataZiv_0809 wrote:
Bas sustina :) Niko mi ne moze reci da je u najboljem interesu djece da sjede u restoranima/kaficima s roditeljima oko 22h navecer, a to je scena koju sam cesto mogla vidjeti. Sjetim se tako svog (prijeratnog ) djetinstva: ja i buraz nismo izlazili s roditeljimau kafice, a kamoli restorane - plafon je bio izlazak u slasticarnu do 20:00 ljeti :) e da i jos jedan izuzetak je bila pizza na moru,ljeti, i isto do 20:00. I nije bilo govora o ustajanju od stola, setanju oko stolova i uznemiravanja drugih gostiju a kamoli galami - odnosno ako bi se usudili na takvo sto sankcija za takvo ponasanje bi bio odlazak iz restorana. Nekako koliko se sjecam jedan od osnovnih postulata djetinstva je upravo bilo to mirno ponasanje u javnosti i stroga zabrana smetanja drugima.

Ali vrijednosti su se promjenile: djeca su nazalost sad u dosta slučajeva kao neki usputni dodatak nečijem životu i ne daj ti bože npr. promjeniti zivotne prioritete ... :( :run:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7122 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

više ja brinem o svojoj maci nego mnogi o svojoj djeci :sad:
kakavdanakneiskustvu

#7123 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

supercali wrote:
Zene uglavnom picke daju da bi imale djecu

mislio sam na one parove koji ne mogu imati djecu
kakavdanakneiskustvu

#7124 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Nepass wrote:

nema nista ljepše od djeteta,imam sina od nepune 3 godine,jedva smo ga dobili,poslije velikih gubitaka i zato kazem da nema nista ljepše od djeteta
kakavdanakneiskustvu

#7125 Re: Popularne stvari koje ne kontam

HAVANA wrote:
Nepass wrote:
Mala,slatka,nasa. :-D Ja bi ih jos troje kad bi moglo.Ova mi narasla. :roll: Kaze zena neki dan,jebacu ti mater :shock: :cry: :lol: Sta je bona? Kasni,nema sanse jos djece,u ovim godinama... :twisted: Udvaro sam joj se 2 sata. :D
:lol: :thumbup:
Post Reply