BAKIRE ODLAZI
-
archi_a
#7101 Re: BAKIRE ODLAZI
Bravo Bakire na obraćanju Merkelovoj!! Konkretno!!!! Dakle, pozvao ju je, da bez diplomatakog "uvijanja" da nam daju smjernice, daju na papiru sve ono što se treba ispuniti da bi napredovali dalje. Tim potezom bi zatvorio usta svim onim retrogadnim secesionističkim snagama u Bosni, koje bi nastavile sa blokadama, protivljenjem i kontriranjem. Ovim dokumentom bi takvima bila direkto stavljena meta na čelo. 
-
criticos
#7103 Re: BAKIRE ODLAZI
Ovo mi zvuči kao kad odmetnuti sin male interesom zavađene porodice po susjedstvu počne tražiti pomoć i smjernice i to bez uvijanja da mu bogati susjed napiše na papiru, kako treba da se ponašaju da bi mogli izaći iz kućnog pritvora.archi_a wrote:Bravo Bakire na obraćanju Merkelovoj!! Konkretno!!!! Dakle, pozvao ju je, da bez diplomatakog "uvijanja" da nam daju smjernice, daju na papiru sve ono što se treba ispuniti da bi napredovali dalje. Tim potezom bi zatvorio usta svim onim retrogadnim secesionističkim snagama u Bosni, koje bi nastavile sa blokadama, protivljenjem i kontriranjem. Ovim dokumentom bi takvima bila direkto stavljena meta na čelo.
-
archi_a
#7104 Re: BAKIRE ODLAZI
Ovo mi liči kao kad imaš u haustoru komšije koji bacaju kroz prozor smeće, razbijaju i uništavaju po haustoru i liftu, ostavljaju svoj otpad po hodnicima, hoćete da napravite radnu akciju ili da uložite u popravku a oni se naravno protive, i ti bi, nakon molbi i upozorenja, da se obračunaš, da mu ebeš majku, a neko ti kaže ne može, imate sporazum. Nametnula ga općina.
E, to je u prenesenom značenju daytonski mirovni sporazum!!! Dobro mi ikako napredujemo sa secesionistima u pokušaju.
E, to je u prenesenom značenju daytonski mirovni sporazum!!! Dobro mi ikako napredujemo sa secesionistima u pokušaju.
-
statixx
#7105 Re: BAKIRE ODLAZI
Dobar Bake sad vidjeh
-
putokaz1
#7106 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakire ne idi jer ako dođe tvoja Hanuma onda smo baš naj.... 
-
Novak20
#7107 Re: BAKIRE ODLAZI
Mogu misliti kako je Bakir vrtio šakama i kako je bilo prevodiocu da objasni Angeli slaganje rubikove kocke i kvadrature kruga. Za kocku je priznao da se može složiti ali je kvadratura kruga nedorečena.
Kao kad na vrbi rađa grožđe.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/802 ... talje.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/802 ... talje.html
To je otprilike kao slaganje Rubikove kocke ili kvadratura kruga, ali nije nemoguće složiti tu kocku. U ovakvim okolnostima i predizbornom vremenu vrlo je teško riješiti pitanje izmjena Izbornog zakona ali nije nemoguće naročito ako imamo prijatelje uz sebe koji nas na neki način i obavezuju da se više potrudimo - zaključio je Izetbegović u razgovoru za Al Jazeeru.
Također, naglasio je da se odluka Ustavnog suda odnosi na nametnutu odluku OHR-a i da ne vidi razlog zašto se OHR ne bi umiješao i popravio vlastitu odluku ako je već Ustavni sud utvrdio da to treba uraditi u nekim njenim dijelovima
- drug_profi
#7108 Re: BAKIRE ODLAZI
Vidi što je Bakiru geometrija špansko selo.
Bakir je, ako se ne varam, arhitekta. Morao bi imati geometriju u malom prstu,
Rubikovu kocku ko nije naučio složiti u naš vakat, smatrao se retardiranim.
Kvadratura (površina) kruga se izračunava sa jednostavnom formulom poluprečnik na kvadrat puta 3,14.
Dobijenu površinu možemo prikazati kao kvadrat iste površine ako uzmemo korijen dobijenog rezultata i nacrtamo stranice te duzine.
Samo neukim ili tupavim ljudima je rubikova kocka i kvadratura kruga teška glavolomka.
S tim da neuk može brzo naučiti.
Kvadratura (površina) kruga se izračunava sa jednostavnom formulom poluprečnik na kvadrat puta 3,14.
Dobijenu površinu možemo prikazati kao kvadrat iste površine ako uzmemo korijen dobijenog rezultata i nacrtamo stranice te duzine.
Samo neukim ili tupavim ljudima je rubikova kocka i kvadratura kruga teška glavolomka.
- JThomas
#7109 Re: BAKIRE ODLAZI
ako želi da nauči 
- Kejn
#7110 Re: BAKIRE ODLAZI
Šta je Bakiru ne prepoznajem ga što se ovako nije ponašao prije 
-
hizo ramidovic
#7111 Re: BAKIRE ODLAZI
Problem kvadrature kruga nije problem izracunavanje njegove povrsine...drugi profil wrote:Vidi što je Bakiru geometrija špansko selo.
-
Novak20
#7112 Re: BAKIRE ODLAZI
Kvadratura kruga je metafora za nerješiv problem. I to je Bakir rekao Merkelovki za Izborni zakon. Riješiće se kad na vrbi rodi grožđe.
-
hizo ramidovic
#7113 Re: BAKIRE ODLAZI
znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.Novak20 wrote:Kvadratura kruga je metafora za nerješiv problem. I to je Bakir rekao Merkelovki za Izborni zakon. Riješiće se kad na vrbi rodi grožđe.
nije taj problem jednostavan na nacin na koji ga je gore pomenuti forumas predstavio
-
Novak20
#7114 Re: BAKIRE ODLAZI
Nego ???hizo ramidovic wrote:znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.Novak20 wrote:Kvadratura kruga je metafora za nerješiv problem. I to je Bakir rekao Merkelovki za Izborni zakon. Riješiće se kad na vrbi rodi grožđe.
nije taj problem jednostavan na nacin na koji ga je gore pomenuti forumas predstavio
-
hizo ramidovic
#7115 Re: BAKIRE ODLAZI
sta nego?Novak20 wrote:Nego ???hizo ramidovic wrote:znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.Novak20 wrote:Kvadratura kruga je metafora za nerješiv problem. I to je Bakir rekao Merkelovki za Izborni zakon. Riješiće se kad na vrbi rodi grožđe.
-
Novak20
#7116 Re: BAKIRE ODLAZI
Već kako je ako nije ovako kao što sam predstavio ?hizo ramidovic wrote:sta nego?Novak20 wrote:Nego ???hizo ramidovic wrote: znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.
-
hizo ramidovic
#7117 Re: BAKIRE ODLAZI
procitaj pazljivije na sta sam replicirao onom drugom forumasuNovak20 wrote: Već kako je ako nije ovako kako sam predstavio ?
-
Novak20
#7118 Re: BAKIRE ODLAZI
Mislio sam da se replika odnosi na mene. Izvini.hizo ramidovic wrote:procitaj pazljivije na sta sam replicirao onom drugom forumasuNovak20 wrote: Već kako je ako nije ovako kako sam predstavio ?
- drug_profi
#7119 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma mislio sam ja dobro. Predstavlja nam rubikovu kocku i kvadraturu kruga kao nerješiv problem a ne kao metaforu.hizo ramidovic wrote:znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.Novak20 wrote:Kvadratura kruga je metafora za nerješiv problem. I to je Bakir rekao Merkelovki za Izborni zakon. Riješiće se kad na vrbi rodi grožđe.
-
hizo ramidovic
#7120 Re: BAKIRE ODLAZI
dobro to, ali problem kvadrature kruga nije isto sto i izracunavanje njegove povrsine i daleko od toga da je jednostavno rjesivdrugi profil wrote:Ma mislio sam ja dobro. Predstavlja nam rubikovu kocku i kvadraturu kruga kao nerješiv problem a ne kao metaforu.hizo ramidovic wrote: znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.
- drug_profi
#7121 Re: BAKIRE ODLAZI
Hajd dobro. Nije tema, ali šta je kvadratura kruga?hizo ramidovic wrote:dobro to, ali problem kvadrature kruga nije isto sto i izracunavanje njegove povrsine i daleko od toga da je jednostavno rjesivdrugi profil wrote:Ma mislio sam ja dobro. Predstavlja nam rubikovu kocku i kvadraturu kruga kao nerješiv problem a ne kao metaforu.hizo ramidovic wrote: znamo sta je kvadratura kruga kao metafora i na sta je bakir mislio.
-
hizo ramidovic
#7122 Re: BAKIRE ODLAZI
konstrukcija (linijarom i sestarom) kvadrata koji ima istu povrsinu kao zadati krugdrugi profil wrote: Hajd dobro. Nije tema, ali šta je kvadratura kruga?
- drug_profi
#7123 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa uzmeš korijen površine kruga i dobiješ dimenzije stranica tog kvadrata.hizo ramidovic wrote:konstrukcija (linijarom i sestarom) kvadrata koji ima istu povrsinu kao zadati krugdrugi profil wrote: Hajd dobro. Nije tema, ali šta je kvadratura kruga?
-
hizo ramidovic
#7124 Re: BAKIRE ODLAZI
ne da mi se pisati...ovdje je lijepo objasnjeno:drugi profil wrote:Pa uzmeš korijen površine kruga i dobiješ dimenzije stranica tog kvadrata.hizo ramidovic wrote:konstrukcija (linijarom i sestarom) kvadrata koji ima istu povrsinu kao zadati krugdrugi profil wrote: Hajd dobro. Nije tema, ali šta je kvadratura kruga?
http://www.matematika.ba/index.php?opti ... &Itemid=19
- drug_profi
#7125 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja ne znam šta je tu potrebno toliko pisati.
Izračuna se površina kruga poznatom formulom.
Uz pomoć digitrona iz tog broja dobiješ drugi korijen.
To je dužina stranice kvadrata koji ima ISTU površinu kao i krug.
Izračuna se površina kruga poznatom formulom.
Uz pomoć digitrona iz tog broja dobiješ drugi korijen.
To je dužina stranice kvadrata koji ima ISTU površinu kao i krug.