PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Logovan
#7101 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da li je ovo budućnost BiH ???
http://bihac.ba/vijest/20483
- O'zone
- Globalni moderator
#7102 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tuzla: Radnici još tri preduzeća pridružili se protestima
Radnici Dite, Konjuha, Guminga, Poliolchema i Polihema nastavili su sa svojim mirnim okupljanima ispred zgrade pravodusnih institucija. Za razliku od ranijih srijeda, obespravljenim radnicima danas su se pridružile kolege iz preduzeća Tuzlaputevi, Livnice čelika i Tuzlakvarca.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7103 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sta je Topa uradio pocetkom rata????? Provodio dane po centru grada u jebackoj uniformi i pokrho se zajedno sa Zokom Cegarom protiv stare vojske kod doma JNA. Nagradjen vrlo brzo cinom vojnog atasea u zagrebu!!!Toffee karamela wrote:Backović je u starom režimu bio inžinjer i koliko sam razumjela radio je u Pretisu sve u šesnaest na nekom rukovodnom mjestu.rokan wrote:
daj ne lazi, ja sam sinoc prosao u deset navece, ima patrola u rs-u ali nista drugacije nego obicno. dvojica prasinara tamo oko autobuske se vrzmaju, nikakve duge cijevi nemaju.
a backovicu vjerujem kao sto mu vjerujem i da mu se sin u telekom zaposlio tako sto su ga zvali sa biroa.
djubre, unosi paniku da bi narodu skrenuo paznju na te gluposti umjesto na stvarne probleme.
ustvari, problem sarajeva je sto vecina prijeratnih klosara jako dobro zivi a rat im je dosao kao kec na desetku da se obogate. tu spadaju backovic, topa i mnogi drugi. da je drugacije ne bi imali za kifle i njima odgovara stanje rata, mrznje, netrpeljivosti... zato nikad ni nece biti bolje jer sda i sdp imaju svoju armiju glasaca pa i pretorijansku gardu koja ce sve uraditi da ovakvo stanje ostane.
Teško da se na njega može primijeniti pravilo o kifli.
Kako je Topa došao do hummera ne znam, ali svaka mu čast za ono što je uradio početkom rata. Sad je Topa kriv za netrpeljivost zato što su niški specijalci jurišali na njegov grad. OMG!
- Liberalism
#7104 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jeli neku noc bio 27.02.1933 ili 07.02.2014....
- duminjo
#7105 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bas gledam, nigdje nikakvih prijedloga ni price ni nista o narodu i demonstracijama. Sva prica i sjednica se svodi na spsavanje vlastite policije. Jebemtimali_balon wrote:Evo policija ce dobiti novu opremu vodeci se tom cinjenicom dolazimo do zakljucka da je policija namjerno isprovocirala nasilje da bi dobili novu opremu.
Ovi kvazi poslanici nisu normalni, niko da predlozi zakon, uredbu, bilo sta, koja ce natjerati tuzilastvo da ubrza rad i da se rijese problemi zbog kojih se narod i okupio, ali jok evo traze istragu tuzliastva koji stoji iza demonstracija.
Jos da bar neko zna dvije recenice sastavit. Pa majkemi dovoljno je 5 min ovu sjednicu gledati da skontas kako ih je vise od pola ovdje palo s neba
-
Amazingness
-
rokan
#7107 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ako imaju duge cijevi onda ih imaju stalnopa bi ih vidio i ja kad sam prolazio pored njih. ili ti mislis da oni te duge cijevi malo pokazuju pa ih malo sakrivaju?Toffee karamela wrote:Sine Rokane, možda je čika Zaim sinoć vidio te dugocjevaše dok si ti njonjio nakon crtića ? Ili jutros dok si ti još njonjio a Zaim se provezao brzinski u svom džipu da osmotri situaciju ? Uostalom, ako ih i nema tamo kuda si ti šetao ne znači da ih nisu isukali na nekim drugim mjestima. Recimo Doboj i Bijeljina, tamo su ih uslikali neki portali jučer. Podsjeti se malo.rokan wrote: i zato ti s punim pravom kazem da lazes i ti i backovic kojem je cilj da sve ovo prevede na nacionalnu ravan. jasno sve k'o dan.
evo ti prijedlog, hajde samnom danas ili kad god hoces na liniju razgranicenja da ih uslikamo pa da objavimo te slike na netu. moze li tako?
zar ti mislis da je uopste potrebno da dva drota nose duge cijevi kad je dovoljno u slucaju frke da motorolom pozovu pomoc koja ce doci u roku od minut-dva i rijesiti stvar. pa nisu drotovi ispred predsjednistva nosili duge cijevi gdje su bili zivotno ugrozeni a da nose u rs-u gdje je sve mirno. ne nose u rs-u duge cijevi ni kad im dodje u goste po par hiljada prioadnika hordi zla ili manijaka a sad eto nose. smijesno je to u sta vi vjerujete.
koji portali, daj link?
- guber90
#7108 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Problem je sto svi sada hoce da prebace fokus sa socijalnih problema, na ukidanje entiteta i kantona, iako bi doslo do rasterecenja budzeta, to ne bi bilo brzo i jednostavno, o tome bi se pregovaralo jako dugo, nacionalisticke price bi pucale na sve strane, nacionalne tenzije bi sigurno bile vece nego ikada, a upitno je da li bi se moglo i dogovoriti. Ljudi su ovdje iznijeli jedno 100 stavki koje bi bile "instant" injekcija novca u budzet, a koje su lako i brzo provedive.Logovan wrote:Da li je ovo budućnost BiH ???
Sto se tice ukidanja entiteta, to mi necemo nikada moci uraditi, jedino MZ ako im se cefne. Najbolje sto se moze uraditi je smanjiti broj kantona i to ja vidim kao jednu od opcija, ali ne u tako skoroj buducnosti, jer postoje veci prioriteti u narednih nekoliko mjeseci za rijesiti.
- Mister Yes
#7109 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sad sam bacao grah i kaže da "nije"Logovan wrote:Da li je ovo budućnost BiH ???
- Panzer_Daddy
#7110 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
14 Juli 1789Liberalism wrote:jeli neku noc bio 27.02.1933 ili 07.02.2014....
-
Amazingness
#7111 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hugo Boss wrote:koji podle podvaleAmazingness wrote:Da svi dadnu ostavku opet se ništa ne bi promijenilo.
Država je u sranju radi nametnutog dejtona i dok je tako ova država će biti recycle bin Evrope.
jel dejton njima napiso da imaju 6-7 puta veće plate od prosječnih
da imaju vozni park sa autima vrijednim 100-200.ooo KM
da nabijaju račune mobilnih telefona u hiljadama, da rade u komisijama, nadzornim odborima...
de malo o trećem, kao idol ti Laguzija, tako je i on srao
Momak, nisi ti dobar sekunde. Pročitaj moj duži post na ovoj temi gdje sam posremio sve političare u anus Lise Ann.
Nisam član niti jedne stranke niti ću ikad biti. Čista obraza bio i biću.
Last edited by Amazingness on 12/02/2014 12:43, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#7112 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa eto, ja to i apostrofirah. Za sve što je bilo dalje nemam saznanja. Meni je i BKC dosta.hrasno38 wrote: Sta je Topa uradio pocetkom rata????? Provodio dane po centru grada u jebackoj uniformi i pokrho se zajedno sa Zokom Cegarom protiv stare vojske kod doma JNA. Nagradjen vrlo brzo cinom vojnog atasea u zagrebu!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7113 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Izgleda da se ovdje pojedini prave blesavi pa nije Dejton pokro pare nego ljudi koji ga provode ali na totalno izopacen nacin. Ko je branio da u dejtonskoj BiH se od F BiH napravi druga Svicarska??????? Nije niko branio dapace lopovlukom je stvoreno na hiljade prebogatih "svicaraca" i na stotine hiljada socijalnih slucajeva. da se u svemu tome nasla sredina ovdje bi bilo i te kako dobro ali halapljivost i fotelja su cudo cuda!!!Hugo Boss wrote:koji podle podvaleAmazingness wrote:Da svi dadnu ostavku opet se ništa ne bi promijenilo.
Država je u sranju radi nametnutog dejtona i dok je tako ova država će biti recycle bin Evrope.
jel dejton njima napiso da imaju 6-7 puta veće plate od prosječnih
da imaju vozni park sa autima vrijednim 100-200.ooo KM
da nabijaju račune mobilnih telefona u hiljadama, da rade u komisijama, nadzornim odborima...
de malo o trećem, kao idol ti Laguzija, tako je i on srao
- guber90
#7114 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo dao Siranovic izjavu:
(potrebno je neko vrijeme da ga youtube odobri).
Ne zeli da se u kreiranje vlasti mijesa bilo ko sa politicke scene i ne zeli da na istoj vlasti bude bilo ko iz politike (ko je na politickoj sceni sada ili je bio nekada prije), a on odrzi preskonferenciju kod Ajanovica, koji je izgubio kredibilitet kod naroda i on i njegov BOSS.
Zatim, jucer tvrdi da je on jedini legitimni predstavnik protestanata, te da je sam organizovao iste, da bi danas tvrdio da su i clanovi udruzenja nezaposlenih TK organizovali proteste sa njim.
EDIT: Pitaju ga sto je prozvao plenum, koji su to politicari bili na plenumu, a nista ne rece konkretno, ne prozva nikoga, a pricas 2 ili 3 minute o tome
.
Kaze da nikada nije bio niti u jednoj od politickih stranaka, te da nikada nece ni biti, a na pocetku tvrdio da ce osnovati svoju stranku
.
Evo i video, pa kada prokine da prokineU advokatskom uredu Mirnesa Ajanovića, predsjednika BOSS-a, danas je press konferenciju održao Aldin Širanović, osnivač facebook grupe ''UDAR'' i organizator demonstracija u Tuzli.
Širanović je na press konferenciju došao u pratnji svog advokata Mirnesa Ajanovića na čiju sugestiju nije htio odgovoriti na pojedina pitanja novinara.
Aldin je predstavnicima medija pokazao dokument kojim dokazuje kako je on skupa sa Udruženjem nezaposlenih TK jedini legitimni organistrator demonstracija u Tuzli.
Zanimljivo je istaći da Širanović tvrdi kako je facebook razgovor između njega i Almira Arnauta Belog, montiran.
Posljednjih dana Aldin Širanović putem telefona dobija prijetnje likvidacijom njega i njegove porodice, iste je prijavio MUP-u TK.
On također smatra da su se prvog dana protesta predstavnici kantonalne vlasti na čelu sa bivšim premijerom Seadom Čauševićem obratili demonstrantima, da se ništa od svih nemilih događaja ne bi dogodilo.
Na konferenciji za medije, Širanović je istakao da Plenum građana i građanki TK ne podržava iz razloga što Plenumu prisustvuju po njegovom mišljenju tajkuni i pojedine osobe iz političkih partija. Više detalje pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba) Video će biti dostupan za 10 minuta....
Ne zeli da se u kreiranje vlasti mijesa bilo ko sa politicke scene i ne zeli da na istoj vlasti bude bilo ko iz politike (ko je na politickoj sceni sada ili je bio nekada prije), a on odrzi preskonferenciju kod Ajanovica, koji je izgubio kredibilitet kod naroda i on i njegov BOSS.
Zatim, jucer tvrdi da je on jedini legitimni predstavnik protestanata, te da je sam organizovao iste, da bi danas tvrdio da su i clanovi udruzenja nezaposlenih TK organizovali proteste sa njim.
EDIT: Pitaju ga sto je prozvao plenum, koji su to politicari bili na plenumu, a nista ne rece konkretno, ne prozva nikoga, a pricas 2 ili 3 minute o tome
Kaze da nikada nije bio niti u jednoj od politickih stranaka, te da nikada nece ni biti, a na pocetku tvrdio da ce osnovati svoju stranku
Last edited by guber90 on 12/02/2014 12:59, edited 2 times in total.
- Styling
#7115 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Je li ono hanuma Sebija bila u ulozi Marije Antoanete i dijelila kolace gladnim protestantima.Panzer_Daddy wrote:14 Juli 1789Liberalism wrote:jeli neku noc bio 27.02.1933 ili 07.02.2014....
- Toffee karamela
#7116 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma traži sebi link, ukucaj ključne riječi i guglaj, ja sam sinoć vidjela slike na ovoj temi.rokan wrote: ako imaju duge cijevi onda ih imaju stalnopa bi ih vidio i ja kad sam prolazio pored njih. ili ti mislis da oni te duge cijevi malo pokazuju pa ih malo sakrivaju?![]()
zar ti mislis da je uopste potrebno da dva drota nose duge cijevi kad je dovoljno u slucaju frke da motorolom pozovu pomoc koja ce doci u roku od minut-dva i rijesiti stvar. pa nisu drotovi ispred predsjednistva nosili duge cijevi gdje su bili zivotno ugrozeni a da nose u rs-u gdje je sve mirno. ne nose u rs-u duge cijevi ni kad im dodje u goste po par hiljada prioadnika hordi zla ili manijaka a sad eto nose. smijesno je to u sta vi vjerujete.
koji portali, daj link?
Ne moraju oni ništa sakrivati pa onda pokazivati, naredbe o nošenju dugih cijevi mogu se promijeniti od jedne smjene drotova do druge.
- Oligarh
#7117 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kao što već napisa na svom profilu na fb: "U BiH su i Pandorinu kutiju ukrali!" Ende
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
mali_balon
#7118 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
duminjo wrote:Bas gledam, nigdje nikakvih prijedloga ni price ni nista o narodu i demonstracijama. Sva prica i sjednica se svodi na spsavanje vlastite policije. Jebemtimali_balon wrote:Evo policija ce dobiti novu opremu vodeci se tom cinjenicom dolazimo do zakljucka da je policija namjerno isprovocirala nasilje da bi dobili novu opremu.
Ovi kvazi poslanici nisu normalni, niko da predlozi zakon, uredbu, bilo sta, koja ce natjerati tuzilastvo da ubrza rad i da se rijese problemi zbog kojih se narod i okupio, ali jok evo traze istragu tuzliastva koji stoji iza demonstracija.
Jos da bar neko zna dvije recenice sastavit. Pa majkemi dovoljno je 5 min ovu sjednicu gledati da skontas kako ih je vise od pola ovdje palo s neba
Dobro kazes spasavanje nesposobne policije, evo ministra je priznao da je policija dala sve od sebe, jebem ti zivot, molit Boga da ne bude kakvog veceg belaja, pa 300 djecaka ih je rasturilo.
Poslanici ko poslanici zaokupljeni sobom svojim strankama i problemima. Smijurija.
Suma sumarum nastradase dortovi bezveze.
-
Amazingness
#7119 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
@hugo
Zato što je ustav glavni problem u BiH. Da nije takav kakav jest ne bi bilo sve podjeljeno kao da je atmoska pala na ovu jadnu državu.
Zato što je ustav glavni problem u BiH. Da nije takav kakav jest ne bi bilo sve podjeljeno kao da je atmoska pala na ovu jadnu državu.
-
emmir1
#7120 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pratim skupštinu KS.
Sve u svemu glavni zaključak : opremimo policiju ne znamo iz kojeg buđeta da nam mogu da brane fotelje
Takođe situaciju najbolje oslikava izjava Pečanca :
Svi smo mi ovdje prijatelji i svi se znamo
To je sukus cijele priče
Sve u svemu glavni zaključak : opremimo policiju ne znamo iz kojeg buđeta da nam mogu da brane fotelje
To je sukus cijele priče
- LEDA
#7121 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Styling wrote:Je li ono hanuma Sebija bila u ulozi Marije Antoanete i dijelila kolace gladnim protestantima.Panzer_Daddy wrote:14 Juli 1789Liberalism wrote:jeli neku noc bio 27.02.1933 ili 07.02.2014....
- Toffee karamela
#7122 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ajmeee a jeste li upratili sinoć saopštenje Živka Budimira u kojemu nešto truni i na kraju pomenu tu famoznu historijsku crticu o kruhu i kolačima i pripisa je austrijskoj carici Mariji Tereziji (btw Antoanetinoj mami)Styling wrote:Je li ono hanuma Sebija bila u ulozi Marije Antoanete i dijelila kolace gladnim protestantima.Panzer_Daddy wrote:14 Juli 1789Liberalism wrote:jeli neku noc bio 27.02.1933 ili 07.02.2014....
Jao umalo nisam pala sa stolice od smijeha, kakve neznalice ti uhljupi zapošljavaju da im sastavljaju obavještenja
-
rokan
#7123 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
kao sto sam i pretpostavio. suplja prica.Toffee karamela wrote:Ma traži sebi link, ukucaj ključne riječi i guglaj, ja sam sinoć vidjela slike na ovoj temi.rokan wrote: ako imaju duge cijevi onda ih imaju stalnopa bi ih vidio i ja kad sam prolazio pored njih. ili ti mislis da oni te duge cijevi malo pokazuju pa ih malo sakrivaju?![]()
koji portali, daj link?
Ne moraju oni ništa sakrivati pa onda pokazivati, naredbe o nošenju dugih cijevi mogu se promijeniti od jedne smjene drotova do druge.
- Styling
#7124 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
emmir1 wrote:Pratim skupštinu KS.
To je sukus cijele priče
Kad treba priznatii da je policija nesposobna onda su svi raja. Ma, ja, nigdje veze.
- Panzer_Daddy
#7125 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jes jes evo kolacicaStyling wrote:Je li ono hanuma Sebija bila u ulozi Marije Antoanete i dijelila kolace gladnim protestantima.Panzer_Daddy wrote:14 Juli 1789Liberalism wrote:jeli neku noc bio 27.02.1933 ili 07.02.2014....