Sirija

Locked
Ansar

#7101 Re: AW: Sirija

Post by Ansar »

hape_hapica wrote:
Nadam se da zlocin ne pravdas zlocinom. Strasno je i jedno i drugo, medjutim ti na jedno imas komentar a na drugo nemas. To dovoljno govori o tebi.
Ne zelim dijeliti svoje misljenje o nekim pitanjima jer ne osjecam niti najmanju potrebu za tim. Ubistvo neduznog covjeka niko ne moze opravdati ma ko on bio, al' opet da ponovim NEDUZNOG.
Buduci da nisam u mogucnosti da provjerim krivicu ili nevinost osoba koje zavrse pod nozem mudzahida ne osjecam niti najmanju potrebu da komentarisem. Gospodar zna.

S druge strane prilicno sam siguran da fetus nije mnogo toga loseg uradio.

I dalje nevezano za tvoj komentar, drago mi je pa su neki od ovih s foruma kojima su islamisti fuj fuj fuj i njihovi zlocini fuj fuj fuj, tako brzo i tako naivno konstatovali da nema ni najmanje mogucnosti da je istina da rezimski snajperisti pogadaju trudnice... Bravo licemjeri, bravo!!!
Kikibombona

#7102 Re: AW: Sirija

Post by Kikibombona »

Ansar wrote:
hape_hapica wrote:
Nadam se da zlocin ne pravdas zlocinom. Strasno je i jedno i drugo, medjutim ti na jedno imas komentar a na drugo nemas. To dovoljno govori o tebi.
Ne zelim dijeliti svoje misljenje o nekim pitanjima jer ne osjecam niti najmanju potrebu za tim. Ubistvo neduznog covjeka niko ne moze opravdati ma ko on bio, al' opet da ponovim NEDUZNOG.
Buduci da nisam u mogucnosti da provjerim krivicu ili nevinost osoba koje zavrse pod nozem mudzahida ne osjecam niti najmanju potrebu da komentarisem. Gospodar zna.

S druge strane prilicno sam siguran da fetus nije mnogo toga loseg uradio.

I dalje nevezano za tvoj komentar, drago mi je pa su neki od ovih s foruma kojima su islamisti fuj fuj fuj i njihovi zlocini fuj fuj fuj, tako brzo i tako naivno konstatovali da nema ni najmanje mogucnosti da je istina da rezimski snajperisti pogadaju trudnice... Bravo licemjeri, bravo!!!
Naravno da su krivi. Jednom djecaku mudzahidi prerezase vrat zato sto je uvrijedio 'poslanika'. Imam gadan osjecaj da opravdavas klanje onih koji uvrijede Alaha ili poslanika.

Niko normalan ne opravdava ubijanje bilo koga ko ne predstavlja prijetnju zivotima drugih ljudi. Naravno da pripadnici SAA i njihovi sateliti cine zlocine. Tu cinjenicu samo zlonamjeran covjek moze ignorisati.
Ansar

#7103 Re: AW: Sirija

Post by Ansar »

Kikibombona wrote:
Naravno da su krivi. Jednom djecaku mudzahidi prerezase vrat zato sto je uvrijedio 'poslanika'. Imam gadan osjecaj da opravdavas klanje onih koji uvrijede Alaha ili poslanika.

Niko normalan ne opravdava ubijanje bilo koga ko ne predstavlja prijetnju zivotima drugih ljudi. Naravno da pripadnici SAA i njihovi sateliti cine zlocine. Tu cinjenicu samo zlonamjeran covjek moze ignorisati.
Potpuno opravdavam.
Za vrijedjanje Allaha i Njegovog poslanika moja vjera propisuje smrtnu kaznu. Problem i nesporazum po tom pitanju moze nastati samo ako neko ocekuje od muslimana da prave kompromise u svom vjerovanju.

Tvoje poslanik pod navodnim znacima je znak postovanja prema necijim uvjerenjima ili samo zlonamjeran gest prema drugim ljudima?

Mislim da vodimo temu u krivom smjeru i da ce vjerovatno ovih par postova da bude izbrisano kao sto se vec i prije desavalo...Tako da ne vidim smisao u nastavljanju ovoga. Bujrum PP
Last edited by Ansar on 19/10/2013 20:24, edited 1 time in total.
udrch

#7104 Re: Sirija

Post by udrch »

Dr. David Nott svjedočio je takvim događajima i tvrdi kako među lokalnim stanovništvom kruži priča da snajperisti koji rade za Assadov režim budu nagrađeni ukoliko pogode prave mete, piše Daily Mail.

Dešavanja u Siriji u surovom ratu koji vode pristalice Assada i pobunjenici opisao je kao "pakao nad svim mogućim paklima".

"Od prvog pacijenta koji stigne ujutro možete znati šta vas čeka cijeli dan. To je bila njihova igra. Jedan dan gađaju prepone, drugi dan lijevu stranu grudi, potom vrat. No, ovo je prvi put u 20 godina koliko radim u zemljama zahvaćenim ratom da sam vidio da snajperisti gađaju trudnice ciljano u stomak", reako je Nott.

Rat u Sirji ne jenjava, a bombardiranja gradova su svakodnevna. Tokom krvavih obračuna u gradu Deir al-Zor ubijeno je na desetine vojnika predsjednika Assada i pobunjenika, tvrde aktivisti. General Jama'a Jama'a ubijen je snajperom tokom borbe s pobunjenicima i al Qaedom. Njegovu smrt su slavili pobunjenici i aktivisti opozicije, dok su pristalice Assada organizovale masovnu dženazu.

U ratu koji bjesni Sirijom do sada je ubijeno više od 100.000 osoba
koji bolesnici su ove sluge sirijskog govnara..
Kikibombona

#7105 Re: AW: Sirija

Post by Kikibombona »

Ansar wrote:Potpuno opravdavam.
Za vrijedjanje Allaha i Njegovog poslanika moja vjera propisuje smrtnu kaznu. Problem i nesporazum po tom pitanju moze nastati samo ako neko ocekuje od muslimana da prave kompromise u svom vjerovanju.
Itekako ste spremni na kompromis kada niste vecina. Mnogi Bosanci bogohule pa im niko na srecu ne presudjuje. Tako je i u drugim civilizovanim drzavama. U nazadnim drzavama se bogohuljenje kaznjava, ali nece ni to dovijeka. Uporedo sa emancipacijom dolazi postivanje razlicitog misljenja.

Nazadnost nikad ne moze pobijediti prosperitet. Zbog toga 'mudzahidi' ratuju sa prevazidjenim oruzjem svojih neprijatelja protiv superiornog oruzja svojih neprijatelja. Nema sumnje da su osudjeni na poraz.
udrch

#7106 Re: AW: Sirija

Post by udrch »

Kikibombona wrote:
Ansar wrote:Potpuno opravdavam.
Itekako ste spremni na kompromis kada niste vecina. Mnogi Bosanci bogohule pa im niko na srecu ne presudjuje. Tako je i u drugim civilizovanim drzavama. U nazadnim drzavama se bogohuljenje kaznjava, ali nece ni to dovijeka. Uporedo sa emancipacijom dolazi postivanje razlicitog misljenja.

Nazadnost nikad ne moze pobijediti prosperitet. Zbog toga 'mudzahidi' ratuju sa prevazidjenim oruzjem svojih neprijatelja protiv superiornog oruzja svojih neprijatelja. Nema sumnje da su osudjeni na poraz.
u nazadnim državama se za bogohuljenje presjednika države takođe išlo u zatvor, a ako bi ustrajao u tome završio bi po kojekakvim otocima ili u slučaju Sirije u šebiha kazamatima..
Kikibombona

#7107 Re: AW: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: u nazadnim državama se za bogohuljenje presjednika države takođe išlo u zatvor, a ako bi ustrajao u tome završio bi po kojekakvim otocima ili u slučaju Sirije u šebiha kazamatima..
Slazem se sa tobom. I ta nazadnost je osudjena na propast. Ne mozes ljude terorisati i ocekivati da ti se to nekad ne obije od glavu.

Samo nazadan covjek i primitivac moze ubiti covjeka zato sto misli da je prica o Bogu izmisljena i da su Muhamed ili Isus varalice. Isto vazi za diktatora koji kaznjava sve one koji bilo sta kazu protiv njega. Nazadnost i primitivizam prve klase.

Super da smo se jednom slozili.
Ansar

#7108 Re: Sirija

Post by Ansar »

http://www.youtube.com/watch?v=56ULNLspipE

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 8665_n.jpg

Mudzahidi u kompleksu CZ u Alepu. Moze li neko zakljuciti u koju od zgrada su ovo upravo usli?

Ova trokraka zvijezda mozda???
Last edited by Ansar on 19/10/2013 20:53, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7109 Re: AW: Sirija

Post by arman1 »

Ansar wrote:tako naivno konstatovali da nema ni najmanje mogucnosti da je istina da rezimski snajperisti pogadaju trudnice... Bravo licemjeri, bravo!!!
Jesam licemjer jer N E V J E R U J E M izvorima koje ti, Đogoxxxxx i Udarench navodite. Posebno jer nisam osuđen na pro-teorističke izvore tipa blogova kojekakvih bradatih majmuna, Al-jadniju, i kojekakve FB grupe čiji su moderatori ogrezli u kriminal i terorizam.
Posebno jer ste par puta kao relevantne navodili snimke sa ratišta stare i 4-5 godina(dok nije bilo sirijskog konflikta) koje je neko reuploadovo.
Iskrivljujete činjenice i podvaljujete, te tražite opravdanje za ono što se opravdati ne može.
Čitaš li gadosti koje pišeš? Stavljaš mogučnost da bude opravdano KLANJE HOMO SAPIENSA.
EJ s koje si ti planete. IDIOTE ti i takvi ste IDIOTI(briga me ako me zbog ovog banuju). Za klanje nema opravdanja,a bilo ko ko misli drugačije je BOLESTAN u GLAVU.
Šta to može skrivit dijete od 12 godina da mu se odrubi glava. I još nalaziš da se pozivaš na poimanje punoljetstva u Islamu.
Ti i slični mi ne skrnavite Din časni. U usta ne uzimajte Qur'an časni i Muhameda a.s.,a vičite HARE KRIŠNA, a ne ALLLAHU EKBER kad ubijate mumine.
Challenger__

#7110 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Ni privirili oni nisu u zatvor, osim Libijca, komandanta operacije koji je uhvaćen od čuvara zatvora i sada tamo leži kao zatvorenik. Da nisu ušli u zatvor svjedoči i njihova Shaam News Network stranica koja ni jednom riječju ne pominje ulazak u zatvor.

Inače, zanimljiva je ta situacija oko zatvora. Tipujem da je to za novac naručena operacija. Tamo idu ili radi pojedinih tatinih sinova iz okolnih zemalja ili posebno bitnih operativaca. Da ih spasu prije nego što SAA ne preuzme čitav grad.
Ansar

#7111 Re: Sirija

Post by Ansar »

Challenger__ wrote:- Ni privirili oni nisu u zatvor, osim Libijca, komandanta operacije koji je uhvaćen od čuvara zatvora i sada tamo leži kao zatvorenik. Da nisu ušli u zatvor svjedoči i njihova Shaam News Network stranica koja ni jednom riječju ne pominje ulazak u zatvor.

Inače, zanimljiva je ta situacija oko zatvora. Tipujem da je to za novac naručena operacija. Tamo idu ili radi pojedinih tatinih sinova iz okolnih zemalja ili posebno bitnih operativaca. Da ih spasu prije nego što SAA ne preuzme čitav grad.
Nedostatak vijesti o napadu na CZ je zbog toga sto su mudzahidi zatrazili od svih medija da se o napadu sto manje pise dok god on traje. A 100% jos uvijek traje.

Bujrum pogledati video snimak, ima par gradevina po kojima se mozes orjentisati...Meni ovo lici na sjeverni ili istocni(vjerovatnije)blok ove zgrade u obliku trokrake zgrade.

Gledajuci snimak prilicno sam siguran da je ahrar al sham usao u ovu zgradu u obliku mercedesovog znaka ;)
Challenger__

#7112 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

(Ogromni) gubici oko zatvora su apsolutno neproporcionalni strateškom značaju objekta što ukazuje na činjenicu da napadači misle da je u zatvoru neko bitan.
Ansar

#7113 Re: Sirija

Post by Ansar »

Challenger__ wrote:(Ogromni) gubici oko zatvora su apsolutno neproporcionalni strateškom značaju objekta što ukazuje na činjenicu da napadači misle da je u zatvoru neko bitan.
Pusti ti to, nego sta mi kazes, jesu usli u zatvor il' nisu?? :lol:
Kikibombona

#7114 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ansar wrote:Gledajuci snimak prilicno sam siguran da je ahrar al sham usao u ovu zgradu u obliku mercedesovog znaka ;)
Ne znam kako si to uspjeo zakljuciti kada se jasno vidi da ulaze u trospratnicu cetvrtastkog oblika. U neposrednoj blizini se nalazi nekoliko manjih objekata.

Oblika zgrada najvise podsjeca na sjevero - istocni ulaz u CZ, mada nije iskljuceno da je i istocni. Skroz tesko procijeniti.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7115 Re: Sirija

Post by arman1 »

Username:Ansar

Last visited:19/10/2013 21:18
Total posts:29 |
Search user’s posts
(0.00% of all posts / 4.83 posts per day)
Most active forum:Politika (27 Posts / 93.10% of user’s posts)
Most active topic:Sirija (27 Posts / 93.10% of user’s posts)

Da nisi u srodstvu s nekim što odoše dolje pa te ovo sve puno tangira?
Ansar

#7116 Re: Sirija

Post by Ansar »

Kikibombona wrote:
Ne znam kako si to uspjeo zakljuciti kada se jasno vidi da ulaze u trospratnicu cetvrtastkog oblika. U neposrednoj blizini se nalazi nekoliko manjih objekata.

Oblika zgrada najvise podsjeca na sjevero - istocni ulaz u CZ, mada nije iskljuceno da je i istocni. Skroz tesko procijeniti.
Obrati paznju na ovo pretrcavanje od zida zatvora do same zgrade, par malo vecih koraka... Ali svejedno mislim da si u pravu nije trokraka zgrada definitivno. Ovako mala udaljenost od zida do gradevina je samo jos na sjevero-istocnom dijelu, ovaj zasebni dio par objekata.
Challenger__

#7117 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Američki vojni izvori navode da "Al-Qaeda linked rebels" imaju u svom posjedu Sarin. Njega su teroristima isporučile saudijska i turska služba posredstvom jednog iračkog generala:

U.S. military confirms rebels had sarin - National Ground Intelligence Center
udrch

#7118 Re: AW: Sirija

Post by udrch »

arman1 wrote:
Ansar wrote:tako naivno konstatovali da nema ni najmanje mogucnosti da je istina da rezimski snajperisti pogadaju trudnice... Bravo licemjeri, bravo!!!
Jesam licemjer jer N E V J E R U J E M izvorima koje ti, Đogoxxxxx i Udarench navodite. Posebno jer nisam osuđen na pro-teorističke izvore tipa blogova kojekakvih bradatih majmuna, Al-jadniju, i kojekakve FB grupe čiji su moderatori ogrezli u kriminal i terorizam.
Posebno jer ste par puta kao relevantne navodili snimke sa ratišta stare i 4-5 godina(dok nije bilo sirijskog konflikta) koje je neko reuploadovo.
Iskrivljujete činjenice i podvaljujete, te tražite opravdanje za ono što se opravdati ne može.
Čitaš li gadosti koje pišeš? Stavljaš mogučnost da bude opravdano KLANJE HOMO SAPIENSA.
EJ s koje si ti planete. IDIOTE ti i takvi ste IDIOTI(briga me ako me zbog ovog banuju). Za klanje nema opravdanja,a bilo ko ko misli drugačije je BOLESTAN u GLAVU.
Šta to može skrivit dijete od 12 godina da mu se odrubi glava. I još nalaziš da se pozivaš na poimanje punoljetstva u Islamu.
Ti i slični mi ne skrnavite Din časni. U usta ne uzimajte Qur'an časni i Muhameda a.s.,a vičite HARE KRIŠNA, a ne ALLLAHU EKBER kad ubijate mumine.
o čemu ti pričaš i pišeš..ja sam postavio vijest koja je objavljena na portalu na čijem forumu si napisao ove gluposti..
ne koristim nikakve blogove, jer ne spadam u tu zajendicu, ne koristim ni FB grupe, jer ne posjedujem profil na istom..

ovo za uvrede možeš u svojoj kući, raspali prema onome ko te takvog (ne)vaspitao..
Challenger__

#7119 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

IRIB svjedoči sasvim suprotno o snajperistima tvrdeći da su teroristi ti koji su ubijali žene i djecu:
Jedan britanski liječnik obznanio je da snajperisti terorističkih grupacija u Siriji, upotrebom svog ubojitog oružja, likvidiranjem sirijskih žena u drugom stanju dobijaju cigaretu za nagradu.

Britanske novine Mail prenose da je dr Dejvid Not, britanski liječnik koji je dobrovoljno boravio u Siriji gdje je pružao pomoć sirijskim civilima, nakon povratka u London obznanio da sirijski pobunjenici čine stravične zločine nad Sirijcima. On je naglasio da je bio svjedok kako snajperisti pucaju po civilima u regionima u kojima se ne vode sukobi. Not je saopštio da su snajperisti najviše pucali po ženama i djeci. On je naglasio da tokom svog boravka u Siriji ima više slučajeva ranjenih žena i djece koji su bili žrtve snajperske paljbe. U slučaju da snajperista iz prvog pokušaja ubije svoju metu kao nagradu dobija cigaretu, dodao je. Na kraju Not je zaključio da de prvi put u svojoj karijeriji susreo sa slučajem da je snajperista gađao ženu u drugom stanju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7120 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:IRIB svjedoči sasvim suprotno o snajperistima tvrdeći da su teroristi ti koji su ubijali žene i djecu:
IRIB ... :run:
Challenger__

#7121 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote:IRIB svjedoči sasvim suprotno o snajperistima tvrdeći da su teroristi ti koji su ubijali žene i djecu:
A to što američki izvori tvrde da su KSA i Turska snadbjele teroriste Sarinom, to isto - ništa... :oops: ...??
Kikibombona

#7122 Re: AW: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: o čemu ti pričaš i pišeš..ja sam postavio vijest koja je objavljena na portalu na čijem forumu si napisao ove gluposti..
ne koristim nikakve blogove, jer ne spadam u tu zajendicu, ne koristim ni FB grupe, jer ne posjedujem profil na istom..

ovo za uvrede možeš u svojoj kući, raspali prema onome ko te takvog (ne)vaspitao..
Repliciras njemu a preskaces Ansara koji bi pogubio veliki broj Bosnjaka radi blasfemije da se njega pita. Ti si se na nekim drugim temama postavio kao branik bosnjastva, rasirio ruke prema svima koji se namjeravaju izjasniti Bosnjacima (bili oni vjernici ili bogohulnici prve kategorije). Gdje si sada da branis veliki broj svojih sunarodnjaka koji su ugrozeni razmisljanjima kakva ima Ansar. Nisu valjda 'Bosnjaci bogohunlici' potrebni samo radi statistike?

Ne podrzavas valjda fanatike koji su spremni zaklati covjeka zato sto je uvrijedio Boga ili Muhameda?
cbrt

#7123 Re: Sirija

Post by cbrt »

Jedan britanski liječnik obznanio je da snajperisti terorističkih grupacija u Siriji, upotrebom svog ubojitog oružja, likvidiranjem sirijskih žena u drugom stanju dobijaju cigaretu za nagradu.

Britanske novine Mail prenose da je dr Dejvid Not, britanski liječnik koji je dobrovoljno boravio u Siriji gdje je pružao pomoć sirijskim civilima, nakon povratka u London obznanio da sirijski pobunjenici čine stravične zločine nad Sirijcima. On je naglasio da je bio svjedok kako snajperisti pucaju po civilima u regionima u kojima se ne vode sukobi. Not je saopštio da su snajperisti najviše pucali po ženama i djeci. On je naglasio da tokom svog boravka u Siriji ima više slučajeva ranjenih žena i djece koji su bili žrtve snajperske paljbe. U slučaju da snajperista iz prvog pokušaja ubije svoju metu kao nagradu dobija cigaretu, dodao je. Na kraju Not je zaključio da de prvi put u svojoj karijeriji susreo sa slučajem da je snajperista gađao ženu u drugom stanju.
A sad original
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ettes.html
The unborn children of Syrian women are the targets of a sickening war game where a shooter who murders a foetus in its mother’s womb is awarded with cigarettes, a British surgeon has revealed.

Dr David Nott witnessed evidence of fighters using civilians as target practice and on several occasions shooting pregnant women in the stomach, killing their unborn babies.

Dr Nott, recently returned from volunteering at a Syrian hospital, said there are local rumours the snipers are sell swords, working for the Assad regime, awarded when they ‘hit the correct targets’

Imate još texta u linku
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7124 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote:
A to što američki izvori tvrde da su KSA i Turska snadbjele teroriste Sarinom, to isto - ništa... :oops: ...??
to je bilo daj nešto novo
sour cherry

#7125 Re: Sirija

Post by sour cherry »

there are local rumours
:roll:
Locked