nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

prije 15 min udes kod bitumenke...
mahalas505

#7102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

Pisu se li kakve kazne za gasanje na semaforu? Neko imao iskustva sa tim?
BadBoy

#7103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

kloniran wrote:skontaces cunu kad se privuce po mraku ili u sumrak
zato ja ko pussy 60 kroz grad i miran :mrgreen:
Istina, al mu vala ni registracije isto tako nećeš skontati. Generalno je pušiona po mraku :D :D
klaki

#7104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

mahalas505 wrote:Pisu se li kakve kazne za gasanje na semaforu? Neko imao iskustva sa tim?
mogu ti kaznu za ometanje javnog reda i mira
sparky

#7105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

mahalas505 wrote:Pisu se li kakve kazne za gasanje na semaforu? Neko imao iskustva sa tim?
Ako misliš na turiranje onda nema kazne.
Ako misliš na ispaljenje sa semafora onda 40KM
..zbog naglog ubrzanja, došlo je do proklizavanja pogonskih točkova sto je izazvalo prekomjernu buku..
kafanski_covjek

#7106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kafanski_covjek »

sparky wrote:
ima kazne
klaki wrote:
sparky

#7107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

kafanski_covjek wrote:
sparky wrote:
ima kazne
klaki wrote:
Mislim da u zobsu nema člana koji tretira taj dio, bar ga ja nisam vidio. Ometanje javnog reda i mira nema veze sa zobsom.
tempuser

#7108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

sparky wrote:
..zbog naglog ubrzanja, došlo je do proklizavanja pogonskih točkova sto je izazvalo prekomjernu buku..
Za turiranje na semaforu ti mogu pisati ovo:

Cl. 43
(3) Prilikom pokretanja vozila iz mjesta, vozac ne smije naglo povecati brzinu kretanja tako da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i skripe uslijed proklizavanja pogonskih tockova/kotaca vozila, osim u slucaju opasnosti.

Kaznene odredbe: Clan/Clanak 238.
Novcanom kaznom u iznosu od 40,00 KM kaznit ce se za prekrsaj:
• vozac koji prilikom pokretanja vozila iz mjesta naglo poveca brzinu kretanja na nacin da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i skripe (clan/clanak 43. stav/stavak 3).
relax11

#7109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

tempuser wrote:
sparky wrote:

Cl. 43
(3) Prilikom pokretanja vozila iz mjesta, vozac ne smije naglo povecati brzinu kretanja tako da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i skripe uslijed proklizavanja pogonskih tockova/kotaca vozila, osim u slucaju opasnosti.

• vozac koji prilikom pokretanja vozila iz mjesta naglo poveca brzinu kretanja na nacin da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i skripe (clan/clanak 43. stav/stavak 3).
Zato 4x4 i ne mogu ti onda nista :D
tempuser

#7110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

relax11 wrote:
tempuser wrote:

Cl. 43

Procatj pazljivije " stvaranja prekomjerne buke i skripe", znaci skripa odvojena od buke, a 4x4 mogu praviti buku! :wink:
relax11

#7111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

tempuser wrote:
relax11 wrote:
tempuser wrote:

Cl. 43

Procatj pazljivije " stvaranja prekomjerne buke i skripe", znaci skripa odvojena od buke, a 4x4 mogu praviti buku! :wink:
Kakva buka hahahah, pa svaki golf 2 ti je bucniji kad stoji od nekog 4x4 2.0 motora na 4 hiljade obrtaja, al eto upravi si ako hoces da budes upravu :-D
preludezalude

#7112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by preludezalude »

tempuser wrote:
relax11 wrote:
tempuser wrote:

Cl. 43

Da, samo je pitanje: sta je to prekomjerna buka? Ja recimo proizvodim daleko manje buke pri naglom kretanju nego audi R8 pri normalnom kretanju. Tako da te gluposti o proizvodnji prekomjerne buke ne prolaze na cesti. Moze se samo testirati nivo buke na tehnickom pregledu, a policajac na cesti da proizvolljno kaze da auto galami ... :run:
tempuser

#7113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

preludezalude wrote: Da, samo je pitanje: sta je to prekomjerna buka? Ja recimo proizvodim daleko manje buke pri naglom kretanju nego audi R8 pri normalnom kretanju. Tako da te gluposti o proizvodnji prekomjerne buke ne prolaze na cesti. Moze se samo testirati nivo buke na tehnickom pregledu, a policajac na cesti da proizvolljno kaze da auto galami ... :run:
Sta je to naglo povecanje brzine? Kako ce drot na cesti izmjeriti naglo povecanje brzine? Isto kao i prekomjernu buku, ovlasten ne da da neposredno procjeni.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by arman1 »

tempuser wrote:
preludezalude wrote: Da, samo je pitanje: sta je to prekomjerna buka? Ja recimo proizvodim daleko manje buke pri naglom kretanju nego audi R8 pri normalnom kretanju. Tako da te gluposti o proizvodnji prekomjerne buke ne prolaze na cesti. Moze se samo testirati nivo buke na tehnickom pregledu, a policajac na cesti da proizvolljno kaze da auto galami ... :run:
Sta je to naglo povecanje brzine? Kako ce drot na cesti izmjeriti naglo povecanje brzine? Isto kao i prekomjernu buku, ovlasten ne da da neposredno procjeni.
Ako ostaviš tragove na cesti ima dokaz.
tempuser

#7115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

arman1 wrote:
tempuser wrote:
Ako ostaviš tragove na cesti ima dokaz.
!

Ako ne ugasis ASR nemaju ni to! :-D
klaki

#7116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

Clan je tako postavljen da ti moze puknut kaznu ako zeli i da bude pokriven
kafanski_covjek

#7117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kafanski_covjek »

sparky wrote: Mislim da u zobsu nema člana koji tretira taj dio, bar ga ja nisam vidio. Ometanje javnog reda i mira nema veze sa zobsom.
(4) Novčanom kaznom od 400,00 do 1.200,00 KM će se kazniti za prekršaj:

c) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir stvaranjem nepotrebne buke izvoñenjem ili reprodukcijom
muzičkih i drugih sadržaja, korišćenjem muzičkih instrumenata, radio i televizijskih prijemnika
i drugih zvučnih ureñaja, kao i radom motornog vozila, prevozom, utovarom, istovarom, upotrebom sirene, r
ukovanjem predmetima ili na drugi način,
tempuser

#7118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

klaki wrote:Clan je tako postavljen da ti moze puknut kaznu ako zeli i da bude pokriven
Pa to je smisao, da drotu na licu mjesta da mogucnost neposredne procjene i zapazanja.
Imamo ovdje neke tzv pravne lumene koji kao sve tjeraju do tancina i svode laboratorijska mjernja. Prakticno u saobracaju postoje 3-4 takva dokaza, snimak kamere, zapis sa radara, zapis sa tahografa, vrijeme ulaska/izlaska sa dionica, sve ostalo je neposredno zapazanje policije.
mahalas505

#7119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mahalas505 »

Ma citao sa ovo u Zobsu, ali reko da nije neko dobio kaznu za to.
@mirzet87sa mozda posto vidim da voli da turira?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Maloprije gore kod hotela Euripa nissan dzip, valjda su federalci, zaustavili cayennea, i nesto pisu li pisu
mirzet87sa

#7121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

mahalas505 wrote:Ma citao sa ovo u Zobsu, ali reko da nije neko dobio kaznu za to.
@mirzet87sa mozda posto vidim da voli da turira?
Ne pisu kazne ukoliko imas fabricki bucno auto, uradjen aftermarket izduv sa atestom.. peglaju kad rezes lonac, katalizatore, stavis x pipe.. pisu kad proklizas pri naglom kocenju, kad ubrzas naglo i izgubis kontrolu nad autom.. za audio ne znam, nisam imao dodira s tim
mirzet87sa

#7122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Leon16v wrote:Maloprije gore kod hotela Euripa nissan dzip, valjda su federalci, zaustavili cayennea, i nesto pisu li pisu
Crni jel? To su mi pajdasi, viCemo se i ove noci :evil:
zdruzdjo

#7123 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
klaki wrote:Clan je tako postavljen da ti moze puknut kaznu ako zeli i da bude pokriven
Pa to je smisao, da drotu na licu mjesta da mogucnost neposredne procjene i zapazanja.
Imamo ovdje neke tzv pravne lumene koji kao sve tjeraju do tancina i svode laboratorijska mjernja. Prakticno u saobracaju postoje 3-4 takva dokaza, snimak kamere, zapis sa radara, zapis sa tahografa, vrijeme ulaska/izlaska sa dionica, sve ostalo je neposredno zapazanje policije.
Pa mislim da bi se tu moglo dooooobro natezati na sudu vezano za to npr. prebrzo kretanje, ili bilo kakvo subjektivno zapazanje policajca. Mislim ne moze drot reci "eeeee vozio si prebrzo" a nema npr radar. Ili "pravio si prekomjermjernu buku" a nema neki uredjaj za mjerenje buke. Jedino ako si stajao na cesti i turirao ono bezobrazno.
Jednostavno mozes ici na varijantu otkud ti da znas koliko je npr 80 db. Ili imas li dokaz da sam ja isao prebrzo sa semafora.
Ja davno jednom u rs-u zaustavljen i kad je vidio da mi ne moze natandariti nista da ga zakitim "cvajom" poceo me peglati za sare na gumama kao nema dovoljno. Pa eto reko izmjeri. Kaze nemam ono za mjerenje. Reko zao mi je ili mjeri ili vozdra. Dobro mogao je nesto. Tehnicki, zvati nekoga da donese onaj subler.....ali sam bio siguran jer sam ja mjerio vec bio prije.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

mirzet87sa wrote:
Leon16v wrote:Maloprije gore kod hotela Euripa nissan dzip, valjda su federalci, zaustavili cayennea, i nesto pisu li pisu
Crni jel? To su mi pajdasi, viCemo se i ove noci :evil:
Jes, imaju i gelendere na prozorima :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Samo da spomenem ford focus bijeli, koji me danas pretekao unutrasnjom na autoputu na 140, dok prica na telefon, i uletio u makaze izmedju mene i kamiona u desnoj traci.... FUJ!
Post Reply