Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
NediM17

#7101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Zna li neko default PIN code za restartovanje Cisca Z3375 ? Probavao sam 1234 i 0000, medjutim ne prolazi.

EDIT: KOD JE 4321 !!! PROBLEM RIJESEN !
Last edited by NediM17 on 03/06/2013 19:13, edited 1 time in total.
Maharadza

#7102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

arnes_king wrote:
gidra wrote:Ako ti je nova infrastruktura, ama baš nikakvih problema sa netom ili kablovskom nećeš imati. Osim kad im neko presječe optiku ili padne link, ali to se vrlo brzo riješi. Ja sam sa internetom prezadovoljan.

A kako da znam da li je nova infrastruktura? Ja sam u SBK, grad Kiseljak, do sada su sve kablove doveli do susjednog sela, ovaj mjesec prolazi i kroz moje mjesto i tek onda ce i prikljuciti mi, da li to znaci da ako tek provode kablove i to sve da je nova ?
PA eto vidjet' ćeš kad' ti uvedu kakva je situacija! Ne znam što se brineš kada si ionako već potpisao ugovor (koliko sam ja shvatio)?! Sada ti preostaje da saburiš dok ti ne dođu (trebali bi u roku 10 dana mes'cini) i vidiš na šta će ličiti! Mada nisam još čuo da je nekome pravilo probleme gdje su nanovo uvodili infrastrukturu! Evo i kod mene otkad su uveli kablovsku u zgradu (možda prije nekih 10-ak god., ne znam tačno, ugl. davno :D ), nikakvih problema, osim naravno ako nije kakav "kolektivni" kada im link padne pa nas prebace na backup link ili sl.

Image

Ovo je supermix M+ (15/1 Mbps) dok ovi na duo i trio paketima imaju veći UL (1,2Mbps)!
semirsar

#7103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

NediM17 wrote:Zna li neko default PIN code za restartovanje Cisca Z3375 ? Probavao sam 1234 i 0000, medjutim ne prolazi.

EDIT: KOD JE 4321 !!! PROBLEM RIJESEN !
kod za restartovanje?
A da ti nisi mozda trazio bas kod za veselu svesku :lol:
gidra

#7104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

arnes_king wrote:
gidra wrote:Ako ti je nova infrastruktura, ama baš nikakvih problema sa netom ili kablovskom nećeš imati. Osim kad im neko presječe optiku ili padne link, ali to se vrlo brzo riješi. Ja sam sa internetom prezadovoljan.

A kako da znam da li je nova infrastruktura? Ja sam u SBK, grad Kiseljak, do sada su sve kablove doveli do susjednog sela, ovaj mjesec prolazi i kroz moje mjesto i tek onda ce i prikljuciti mi, da li to znaci da ako tek provode kablove i to sve da je nova ?
Pa ako su ti kroz naselje tek proveli optiku, one kutije po banderama ili pojačivače signala to onda znači da imaš novu infrastrukturu, i onda vjerovatno nećeš imati problema. Telemach puno većih problema ima sa naslijeđenom infrastrukturom od ovih operatera koje su kupili...
napaćeni Bošnjo

#7105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by napaćeni Bošnjo »

Cujem da ce ubaciti klasik TV. Od danas je u totalu
fortaleza

#7106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

napaćeni Bošnjo wrote:Cujem da ce ubaciti klasik TV. Od danas je u totalu
Od danas i na SBB kablovskoj, a odavno je na Telemachu Slovenija. Eto još samo kod nas fali..
ahbab_

#7107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ahbab_ »

Ljudi,
Radi li kod Vas EPG, kod mene ni naopako nece?
typeOnegative

#7108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

@ ahbab
Radi EPG
Maharadza wrote:
arnes_king wrote:

PA eto vidjet' ćeš kad' ti uvedu kakva je situacija! Ne znam što se brineš kada si ionako već potpisao ugovor (koliko sam ja shvatio)?! Sada ti preostaje da saburiš dok ti ne dođu (trebali bi u roku 10 dana mes'cini) i vidiš na šta će ličiti! Mada nisam još čuo da je nekome pravilo probleme gdje su nanovo uvodili infrastrukturu! Evo i kod mene otkad su uveli kablovsku u zgradu (možda prije nekih 10-ak god., ne znam tačno, ugl. davno :D ), nikakvih problema, osim naravno ako nije kakav "kolektivni" kada im link padne pa nas prebace na backup link ili sl.

Ovo je supermix M+ (15/1 Mbps) dok ovi na duo i trio paketima imaju veći UL (1,2Mbps)!
Image

Tako je,najvise problema je kad nasljede losu situaciju...ART-NET je bio uredan sve vrijeme , i mreza im je bila poprilicno OK,tako da nisu imali puno problema pri preuzimanju,a i na moju srecu kutija od pojacivaca signala mi je udaljena 10ak metara.Zivim na zadnjem spratu,i nalazi se odmah iznad stana. CATV koristim 11 godina,internet 3 i nesto,i uvijek je radilo kako treba, jedino ako je neka masovna pi...darija, jbg onda nema niko,ali brzo se otkloni kvar.Tu kod tebe se radi o novoj infrastrukturi,i mislim da ce to raditi ko zmaj.Evo vidi speed test, i line quality test(vrlo bitna stvar ako igras MP igre) Mjerim nekoliko puta dnevno i brzine su uvijek dekalrisane,nema folova ko u BH telecomu ``do 15 MBita``,a u praksi nema ni 12.Kao sto se vidi,ide i preko.Bice to sve OK :thumbup:
Image
Image
Mustang1

#7109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Mogli bi razmotriti smanjenje cijena a ne svaki mjesec da spustate po 10 % ili koliko vec .. Jer je evidentno da svaki mjesec imamo prekid
arnes_king

#7110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

Danas me zovu kad kao imam 20 KM duga jos od kad sam art koristio prije nekih godinu, dvije :-) Stari im je dobro "zdrobio" jer ima sve racune da je sve placeno regularno nakon iskljucivanja a oni i dalje tvrde da to nije tako :S I kako to telemach radi? Zar oni ne kupe te firme, jer ja kako vidim art i dalje postoji a sto se tice njih svakako mi se gade jer prije dok sam ih koristio (tad je bio samo bezicni internet) vise nisam imao interneta nego sto jesam i tako je dan danas pa me brine kako li su oni to izveli sa tom kablovskom :S

P.S. ja i na telekomu imam uvjek preko 10 Mbit
Knowledge100

#7111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Knowledge100 »

Zanima me samo jedna stvar. Da li ja mogu samo da uzmem Telemachom internet paket (samo njega), a da mi televizija bude od nekog drugog operatera. Moji roditelji žele da kod njih bude MojaTV, dok ja želim da mi samo internet bude od Telemacha (u istom stanu živimo, svako ima svoju sobu i svoj televizor). Unaprijed vam hvala na odgovoru!
Domy31

#7112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Knowledge100 wrote:Zanima me samo jedna stvar. Da li ja mogu samo da uzmem Telemachom internet paket (samo njega), a da mi televizija bude od nekog drugog operatera. Moji roditelji žele da kod njih bude MojaTV, dok ja želim da mi samo internet bude od Telemacha (u istom stanu živimo, svako ima svoju sobu i svoj televizor). Unaprijed vam hvala na odgovoru!
ne moze, moras placati i kks 15 km
Mustang1

#7113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne mozes internet bez kablovske
Knowledge100

#7114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Knowledge100 »

Domy31 wrote:
Knowledge100 wrote:Zanima me samo jedna stvar. Da li ja mogu samo da uzmem Telemachom internet paket (samo njega), a da mi televizija bude od nekog drugog operatera. Moji roditelji žele da kod njih bude MojaTV, dok ja želim da mi samo internet bude od Telemacha (u istom stanu živimo, svako ima svoju sobu i svoj televizor). Unaprijed vam hvala na odgovoru!
Napomenuo sam da imamo dva televizora + moj računar. Da li ja sada mogu njima priključiti MojaTV kablovsku (na njhov televizor), a sebi da priključim Telemachovu kablovsku i Telemachov internet ? :) . Da li može tako ?
Mustang1

#7115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Nemas Moja TV kablovsku :lol:
Ali moze prikljucis kablovsku sebi i placat ces 15 KM kablovsku i internet koji uzmes
Knowledge100

#7116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Knowledge100 »

SwatkiMawi13 wrote:Nemas Moja TV kablovsku :lol:
Ali moze prikljucis kablovsku sebi i placat ces 15 KM kablovsku i internet koji uzmes
Znaći može ono što sam ja zamislio ? Ok hvala na odgovoru :) :thumbup: .
Mustang1

#7117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Moze ali ne vidim razloga davati dzaba lovu radi nekih par megabajta vise :-)
swatch

#7118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by swatch »

SwatkiMawi13 wrote:Moze ali ne vidim razloga davati dzaba lovu radi nekih par megabajta vise :-)
Telecom preko Moja TV nema mogucnost da puno koriguje brzinu interneta jer je propusnost parice kroz koju sve ide ograniceno na 10 Mb (koliko se sjecam). Telemach ima mogucnost da ponudi puno vecu brzinu, a i trenutne brzine su znatno vece od Telecomovskih, a opet nekim je dosta bitna brzina tako da lova nije dzabe.
seoBIH

#7119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Da si u kuci a ne u stanu mogao bi kombinovati. Na zalost u stanu si osudjen na samo jednog davaoca usluge.
iceman2010

#7120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

swatch wrote:
SwatkiMawi13 wrote:Moze ali ne vidim razloga davati dzaba lovu radi nekih par megabajta vise :-)
Telecom preko Moja TV nema mogucnost da puno koriguje brzinu interneta jer je propusnost parice kroz koju sve ide ograniceno na 10 Mb (koliko se sjecam). Telemach ima mogucnost da ponudi puno vecu brzinu, a i trenutne brzine su znatno vece od Telecomovskih, a opet nekim je dosta bitna brzina tako da lova nije dzabe.
http://en.wikipedia.org/wiki/ITU_G.992.5

http://en.wikipedia.org/wiki/Very-high- ... ber_line_2
Maharadza

#7121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ima nas kojima net ne služi samo za facebook, twitter, youtube i ostalu zabavu. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
swatch

#7122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by swatch »

iceman2010 wrote:
swatch wrote:

Jedno je sto pise na Wikipediji a drugo je praksa u Sarajevu. Kazem ti da im je 10 maksimum trenutno, a info sam dobio od svoja dva druga koji rade u toj firmi :D
klavirdžija

#7123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klavirdžija »

Knowledge100 wrote:
Domy31 wrote:
Napomenuo sam da imamo dva televizora + moj računar. Da li ja sada mogu njima priključiti MojaTV kablovsku (na njhov televizor), a sebi da priključim Telemachovu kablovsku i Telemachov internet ? :) . Da li može tako ?
Možeš, jer idu preko posebnih kablaža… Meni su kad su došli ovi iz Telemacha (odnosno njihov neki pratner) htjeli počupati BH Telecomov telefon, ali sam ih na vrijeme upozorio da bi mogli ostat bez prstića. :D

Jedino ne kontam kako ti se to isplati, plaćati i BHT Moja TV, telefon, šta ti već roditelji imaju, i još dodatno Telemach, ali eto, svakom svoje.
gidra

#7124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

swatch wrote:
iceman2010 wrote:
swatch wrote:

Jedno je sto pise na Wikipediji a drugo je praksa u Sarajevu. Kazem ti da im je 10 maksimum trenutno, a info sam dobio od svoja dva druga koji rade u toj firmi :D
Zna čovjek sta ti priča jer radi u Telecomu :D
Reglan

#7125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Zasto nam ne ubace Sport1 :D
Locked