Kontam, kakve sad nato bule i onda se sjetim. Bule iz Čikaga.
Milorad Dodik ALL ABOUT
- biske
#70901 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Al' bule... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- SmokingMan
#70903 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vjerujem da će se Guardianov reizbor,kao jedinog autentičnog predstavnika apsolutno svih kosmičkih srba,nastavit i nakon njegove smrti.Eternal presidency....

- Point.
#70904 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
OJA MILORADU
Oj Milorade, junače naš Srpski
tebe se boje muslemani mrski.
O Milorade, visibabo bijela
tebe voli Republika cijela.
Oj Milorade, pasmino brdska
ponosi se tobom i Srbija i Srpska.
O Milorade, bedemu srpske slave
letiće još malo balijskoustaške glave.
Tebi ne može ni Amerika ništa
Srpske ti si kandžija i pišta.
Švabo se prepo ko četrdesetpete
čuje im se plač do Amerike proklete.
Oj Milorade, nedaj nas u NATO savez
bolje nam je ovaj entitetski kavez.
Oj, Milorade ljepoto ti si naša
tebe želi sve i jedna snaša.
Oj, Milorade oplodi nam sve žene
da u boj cijela Srpska krene.
Oj, Milorade od krsta ti si čovjek
biće ovo srpska zemlja odvjek.
Oj, Milorade najljepša si pjesma
čak ti se divi i poturica Esma.
Oj Milorade, arlauču na tebe
srpski narod kaže ko ih jebe!
Oj Milorade, junače naš Srpski
tebe se boje muslemani mrski.
O Milorade, visibabo bijela
tebe voli Republika cijela.
Oj Milorade, pasmino brdska
ponosi se tobom i Srbija i Srpska.
O Milorade, bedemu srpske slave
letiće još malo balijskoustaške glave.
Tebi ne može ni Amerika ništa
Srpske ti si kandžija i pišta.
Švabo se prepo ko četrdesetpete
čuje im se plač do Amerike proklete.
Oj Milorade, nedaj nas u NATO savez
bolje nam je ovaj entitetski kavez.
Oj, Milorade ljepoto ti si naša
tebe želi sve i jedna snaša.
Oj, Milorade oplodi nam sve žene
da u boj cijela Srpska krene.
Oj, Milorade od krsta ti si čovjek
biće ovo srpska zemlja odvjek.
Oj, Milorade najljepša si pjesma
čak ti se divi i poturica Esma.
Oj Milorade, arlauču na tebe
srpski narod kaže ko ih jebe!
- p206
#70905 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pasmino brdska 
- King Theoden
#70906 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nikad neće sprsko jatoPoint. wrote:["MarshalDodik"]bh.tornjak wrote:emoj kume,e moj brale,MarshalDodik wrote:Njima smeta sto si Srbin, to je njima muka
Nikad nece Amerima klanjati se Banja Luka
klanjati se nece ni Pale![]()
![]()
Vrlo brzo otpjevat ce ptica,
Ko je Srbin a ko izdajica
ući u zločinarski NATO.[/quote]
Srpsko jato danas kliče,
Živ nam bio precedniče.
Ti si svakog srba dika,
Nek se čuva tvoja slika.
Odbio si strašni nato,
Volimo te eto zato.
Ti si pravi junak srpski
Kog se boji nato mrski.
Ako krenu da te ruše,
Braniće te srpske duše.
Branio se i čiča draža,
Al izda ga srpska straža.
I slobu smo mi branili,
Pa ga ovi iz nata sravnili.
A krio se i naš rašo,
Kao ljekar on se snašo.
Ali smo ga natu dali,
Jer ke kupljiv šešelj mali.
I tebe ćemo njima dati,
Pa ćeš ko mladić u gaće srati.
- Šunj
#70907 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... orici.html

SAVJETNICA U AMBASADI CRNE GORE "IZLETJELA": "Zapalila bih hram SPC-a u Podgorici"
Na Facebook Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski

SAVJETNICA U AMBASADI CRNE GORE "IZLETJELA": "Zapalila bih hram SPC-a u Podgorici"
Na Facebook Mirna Nikčević i dalje vodi raspravu sa onima koji je napadaju zbog objave vezane za Trojčidanski
- Šunj
#70908 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
https://www.istinito.com/aktuelno/39228 ... a-apoteka/

UMOVSKA POSLA
Spustili avione, a podigli lanac apoteka – Čija je “Moja apoteka”?
Aktuelno
17. Juna 2019. IstinitoLeave A Comment On KUMOVSKA POSLA
Spustili Avione, A Podigli Lanac Apoteka – Čija Je “Moja Apoteka”?
Po povratku na vlast u februaru 2006. godine, Milorad Dodik se odmah dao na posao. Valjalo je s pozicije premijera iskoristiti blagodeti pljačkaške privatizacije započete nakon rata. Među brojnim državnim preduzećima, na meti pohlepnika našla se i tadašnja „Apotekarska ustanova“ Banjaluka, koja je bila u vlasništvu grada, a u svom sastavu je imala 21 apoteku i galenski laboratorij.
Sve je počelo u oblacima, nakon incidenta iz 2006. godine, kada je zbog navodnog kvara, avion Vlade RS cesna C-500 prinudno prizemljen zajedno sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske.
Cesna je poslata na remont u Minhen, a Vlada RS je nedugo zatim od švajcarske kompanije Neet-Air kupila drugi avion, nešto moderniju cesnu C-525, koju je platila oko pet miliona dolara.
Foto: Avion Cesna 525

Potom je 20. novembra 2007. godine Neet-Air AG /kapitalno društvo osnovano 10. jula 1997. u Huru (Chur)/, glavnom gradu švajcarske pokrajine Graubinden, preregistrovano u Apo-Farm Ltd, sa sjedištem u istom mjestu, na adresi Bahnhofstrasse 40.
Dotadašnja djelatnost preduzeća bila je trgovina avionima i iznajmljivanje čarter-letova, ali je nakon preregistracije promijenjena u osnivanje apoteka u inostranstvu.
Za prvog čovjeka Apo-Farm-a postavljen je Dr Toni Russi, dotadašnji član uprave Neet-Air, po našim saznanjima notar.
Upada u oči da je naziv Apo-Farm uskoro promijenjen u Apo-Pharm već 15. januara 2008. godine, prema engleskoj varijanti riječi „pharmacy“, da bi utisak kako se radi o stranoj kompaniji bio potpun.

Sve je pripremljeno ranije
Odlukom Vlade RS na čijem je čelu bio Dragan Mikerević (PDP), tadašnja Apotekarska ustanova Banjaluka, koja je bila u vlasništvu grada Banjaluka, proglašena je ustanovom od posebnog interesa za Republiku Srpsku i njen osnivač postala je Vlada RS.
Ubrzo nakon toga, u maju 2004. godine, donesena je odluka o odobravanju statusne promjene Apotekarske ustanove Banja Luka, njenim pripajanjem Hemofarm d.o.o. Banja Luka. Apotekarska ustanova“ Banja Luka, u maju 2004.godine, pripojena je banjalučkom „Hemofarmu“ kao dio državnog kapitala u ovom preduzeću, na osnovu čega Vlada RS postaje vlasnik 11% kapitala.
Njemačka Kompanija STADA Arzneimittel AG, kupovinom 97,9% akcija, pruzela je, 9. avgusta 2006.godine kompanije „Hemofarm“ a.d. Vršac i „Hemofarm“ d.o.o. Banja Luka. Nešto ranije, Rješenjem o imenovanju predstavnika državnog kapitala i Fonda za restituciju u Skupštini društva kapitala AD „Hemofarm“ Banja Luka, tadašnji ministar zdravlja Ranko Škrbić imenovan je za predstavnika državnog kapitala i Fonda za restituciju u Skupštini društva kapitala AD „Hemofarm“ Banja Luka.
Do 2006.godine i dolaska Milorada Dodika za premijera, sve transakcije u vezi sa „Apotekarskom ustanovom“ bile su javne, ali onda naprasno postaju tajne. Kada je STADA preuzela „Hemofarm“, „Apotekarska ustanova“ je ostala u vlasništvu Republike Srpske.
„Apotekarska ustanova” Banja Luka od 1. jula 2008. godine prestaje da bude dio banjalučkog “Hemofarma” i djeluje kao samostalna firma pod nazivom „Moja apoteka”.
Tendera za prodaju „Apotekarske ustanove“, koja je tada u svom sastavu imala 23 apoteke i četverospratnicu u Gospodskoj ulici u centru Banjaluke, nije bilo. Zaposleni u ovoj ustanovi saznali su da od 1.jula 2008. godine imaju novog gazdu, Apo-Pharm Ltd. iz Chura. Koliko je novi vlasnik platio za njihovu firmu, nikome nije poznato, niti je bilo gdje objavljeno. ašto nije bilo tendera za prodaju „Apotekarske ustanove“, kakve su bile veze tadašnjeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića sa švajcarskom firmom i kako je preduzeće Apo-Pharm, koje je u tom trenutku raspolagalo sa svega 250.000 franaka na računu, sebi moglo da priušti kupovinu „Apotekarske ustanove“, pitanja su na koja Ministarstvo zdravlja i Vlada RS nikada nisu odgovorili.
Prema našim saznanjima, sudbinu Apotekarske ustanove Banjaluka, kasnije Moje apoteke, krojili su direktno Milorad Dodik, tadašnji premijer RS, Ranko Škrbić, ministar zdravlja i njegova desna ruka, dugogodišnji direktor i predsjednik uprave koncerna „Hemofarm“ Vršac Miodrag Babić, a izvođač radova bio je Strahinja Kujundžić, koji je postavljen za prvog direktora Moje apoteke. lobodan Stanić, bivši ministar zdravlja u Vladi RS, kaže da je odmah po preuzimanju funkcije u martu 2013. godine tražio od Hemofarma da mu objasni strukturu kapitala i kako je došlo do promjena u toj strukturi, uključujući i pitanje Moje apoteke, ali da odgovor nije dobio.
Postalo mu je jasno da Moja apoteka jača na tržištu lijekova i zauzima jednu od najjačih uloga u snabdijevanju lijekovima, naročito u Banjaluci, sa apotekama na najatraktivnijim lokacijama.
– Analizirajući poslovanje i plaćanja od strane Fonda (FZO RS) za 2012. godinu potpuno je jasno da su različite apoteka izrazito različito u procentima plaćene od strane Fonda, a po pravilu bi sve trebale da budu podjednako plaćene. Među tim apotekama koje su najbolje praćene od strane Fonda uvijek se nalazila Moja apoteka, što ipak svjedoči da je imala jasno privilegovan položaj u odnosu na druge apoteke. U 2013. godini to sam promijenio i naredio Fondu da sve apoteke moraju procentualno biti jednako plaćene. U tom periodu se došlo do toga da su sve apoteke bile izmirene procentualno skoro 98%, da bi nakon mog odlaska 2013. to bilo potpuno drugačije, ističe Stanić. U tom periodu Moja apoteka je sa 36 prodajnih objekata godišnje prometovala lijekova i usluga u vrijednosti od 42 miliona maraka godišnje, ostvarujući dobit od pet miliona KM.
Kujundžić se tada žalio kako Vlada RS nema dovoljno sluha za najveći lanac apoteka u RS i ne konsultuje ih kod donošenja novih propisa, niti ih štiti od nelojalne konkurencije.
-Sam istorijat ove kompanije govori nešto drugo i ide u prilog tome da su oni ostali dovoljno moćni da kreiraju ukupni ambijent u oblasti lijekova, uzimajući najveći dio kolača za sebe i pokušavajući da diktiraju pravila igre u čitavom sistemu, komentariše bivši ministar zdravlja Slobodan Stanić.
U međuvremenu, tadašnji direktor Moje apoteke Strahinja Kujundžić, inače bivši uposlenik Hemofarma, postao je i ovlašteno lice za zastupanje preduzeća Apo-Pharm u Huru.
Prema dostupnim podacima, Strahinja Kujundžić je bio upisan kao ovlašteno lice u Apo-Pharm, na mjestu zamjenika predsjednika uprave, od 18. maja do 5. novembra 2018. godine.
Pokušaj prikrivanja tragova
Nakon što su mediji u Republici Srpskoj početkom godine ukazali na spregu domaćih predstavnika vlasti sa famoznom „švajcarskom“ kompanijom Apo-Pharm, ona naprasno mijenja članove uprave, ali i adresu.
Iz Hura se seli u Lugano, u kanton Tićino sa italijanskom većinom, i registruje na adresi Via Al Forte 8. Za članove uprave postavljeni su Nikolo Rosi (Niccolo Rossi), predsjednik, a za njegovog zamjenika Luka Lorenco ( Luca Lorenzo Baccin).
U banjalučkim kuloarima se prepričavalo da su stvarni vlasnici Moje apoteke Milorad Dodik, Ranko Škrbić i Miodrag Babić, sa po 30% vlasništva, dok je 10% vlasništva imao Strahinja Kujundžić.
Ove podatke je nemoguće provjeriti bez sudskog naloga, jer akcije preduzeća glase na donosioca i bilo ko i bilo kada se može pojaviti kao formalni vlasnik. Upravu nad Mojom apotekom, odnosno Apo-Pharmom, odnedavno je navodno preuzela Dodikova kćerka Gorica, ali iz „Moje apoteke“, na čijem čelu se trenutno nalazi direktorica Nataša Stanojević, to nisu ni potvrdili, niti demantovali.
Bomba pod auto bivše direktorice
Prošlo je skoro 10 godina od kako je pod automobil bivše direktorice „Apotekarske ustanove“ Banjaluka, Milenke Vučen, 30. novembra 2009. godine podmetnuta bomba.
Na naš upit da li je istraga okončana i da li je utvrđeno ko je podmetnuo eksploziv pod „reno megan“ Milenke Vučen i sa kakvim motivom, odgovor iz Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pri Republičkom javnom tužilaštvu RS, do zaključenja ovog teksta nismo dobili.
Zanimljivo je da se odmah nakon eksplozije javio jedan banjalučki biznismen, koji je tvrdio kako su mu u predhodnom periodu upućivane prijetnje i da je zapravo on bio meta napada, a da je bomba greškom završila ispod „reno megana“.
Širenje lanca apoteka
Danas je Moja apoteka, sa početnih 21, utrostručila broj apoteka na 64, prema podacima APIF-a.
Od aprila ove godine „Moja apoteka“ ima poslovni objekat i u Univerzitetsko-kliničkom centru RS, koji je otvoren bez regularno provedenog postupka.
Na naš upit, iz UKC RS tvrde da je sve po zakonu i da je izbor ponuđača izvršen nakon provedenog postupka licitacije za iznajmljivanje poslovnog prostora, putem prikupljanja pismenih ponuda. -Tekst licitacije je bio objavljen na oglasnoj tabli Univerzitetskog kliničkog centra RS i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji BiH. Otvaranje ponuda bilo je zakazano dana 12.2.2019.godine. Blagovremeno je dostavljena jedna ponuda, ZU Moja apoteka Banja Luka. Nakon izvršene analize dostavljene ponude zaključen je ugovor dana 1.3.2019.godine sa prethodno navedenim ponuđačem, navode iz UKC RS.
U svom odgovoru, UKC ne navodi u kojem dnevnom listu je objavljen oglas, niti kada je licitacija objavljena na oglasnoj tabli. To je samo još jedna potvrda da je „Moja apoteka“ bila jedini i povlašteni ponuđač za zakup poslovnog prostora u UKC RS.
Kada se uzme u obzir da kroz Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske dnevno prođe, pregleda se i liječi oko 4 000 ljudi, jasno je zašto je vlasnicima „Moje apoteke“ stalo da baš tu, u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS otvore novu apoteku.
I ovaj primjer je samo jedan u nizu argumenata koji svjedoče u kojoj mjeri je ZU Moja apoteka povlašćena u odnosu na druge apoteke u Republici Srpskoj.
Piše: Željko Raljić
Izvor: Infomedia Balkan

UMOVSKA POSLA
Spustili avione, a podigli lanac apoteka – Čija je “Moja apoteka”?
Aktuelno
17. Juna 2019. IstinitoLeave A Comment On KUMOVSKA POSLA
Spustili Avione, A Podigli Lanac Apoteka – Čija Je “Moja Apoteka”?
Po povratku na vlast u februaru 2006. godine, Milorad Dodik se odmah dao na posao. Valjalo je s pozicije premijera iskoristiti blagodeti pljačkaške privatizacije započete nakon rata. Među brojnim državnim preduzećima, na meti pohlepnika našla se i tadašnja „Apotekarska ustanova“ Banjaluka, koja je bila u vlasništvu grada, a u svom sastavu je imala 21 apoteku i galenski laboratorij.
Sve je počelo u oblacima, nakon incidenta iz 2006. godine, kada je zbog navodnog kvara, avion Vlade RS cesna C-500 prinudno prizemljen zajedno sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske.
Cesna je poslata na remont u Minhen, a Vlada RS je nedugo zatim od švajcarske kompanije Neet-Air kupila drugi avion, nešto moderniju cesnu C-525, koju je platila oko pet miliona dolara.
Foto: Avion Cesna 525

Potom je 20. novembra 2007. godine Neet-Air AG /kapitalno društvo osnovano 10. jula 1997. u Huru (Chur)/, glavnom gradu švajcarske pokrajine Graubinden, preregistrovano u Apo-Farm Ltd, sa sjedištem u istom mjestu, na adresi Bahnhofstrasse 40.
Dotadašnja djelatnost preduzeća bila je trgovina avionima i iznajmljivanje čarter-letova, ali je nakon preregistracije promijenjena u osnivanje apoteka u inostranstvu.
Za prvog čovjeka Apo-Farm-a postavljen je Dr Toni Russi, dotadašnji član uprave Neet-Air, po našim saznanjima notar.
Upada u oči da je naziv Apo-Farm uskoro promijenjen u Apo-Pharm već 15. januara 2008. godine, prema engleskoj varijanti riječi „pharmacy“, da bi utisak kako se radi o stranoj kompaniji bio potpun.

Sve je pripremljeno ranije
Odlukom Vlade RS na čijem je čelu bio Dragan Mikerević (PDP), tadašnja Apotekarska ustanova Banjaluka, koja je bila u vlasništvu grada Banjaluka, proglašena je ustanovom od posebnog interesa za Republiku Srpsku i njen osnivač postala je Vlada RS.
Ubrzo nakon toga, u maju 2004. godine, donesena je odluka o odobravanju statusne promjene Apotekarske ustanove Banja Luka, njenim pripajanjem Hemofarm d.o.o. Banja Luka. Apotekarska ustanova“ Banja Luka, u maju 2004.godine, pripojena je banjalučkom „Hemofarmu“ kao dio državnog kapitala u ovom preduzeću, na osnovu čega Vlada RS postaje vlasnik 11% kapitala.
Njemačka Kompanija STADA Arzneimittel AG, kupovinom 97,9% akcija, pruzela je, 9. avgusta 2006.godine kompanije „Hemofarm“ a.d. Vršac i „Hemofarm“ d.o.o. Banja Luka. Nešto ranije, Rješenjem o imenovanju predstavnika državnog kapitala i Fonda za restituciju u Skupštini društva kapitala AD „Hemofarm“ Banja Luka, tadašnji ministar zdravlja Ranko Škrbić imenovan je za predstavnika državnog kapitala i Fonda za restituciju u Skupštini društva kapitala AD „Hemofarm“ Banja Luka.
Do 2006.godine i dolaska Milorada Dodika za premijera, sve transakcije u vezi sa „Apotekarskom ustanovom“ bile su javne, ali onda naprasno postaju tajne. Kada je STADA preuzela „Hemofarm“, „Apotekarska ustanova“ je ostala u vlasništvu Republike Srpske.
„Apotekarska ustanova” Banja Luka od 1. jula 2008. godine prestaje da bude dio banjalučkog “Hemofarma” i djeluje kao samostalna firma pod nazivom „Moja apoteka”.
Tendera za prodaju „Apotekarske ustanove“, koja je tada u svom sastavu imala 23 apoteke i četverospratnicu u Gospodskoj ulici u centru Banjaluke, nije bilo. Zaposleni u ovoj ustanovi saznali su da od 1.jula 2008. godine imaju novog gazdu, Apo-Pharm Ltd. iz Chura. Koliko je novi vlasnik platio za njihovu firmu, nikome nije poznato, niti je bilo gdje objavljeno. ašto nije bilo tendera za prodaju „Apotekarske ustanove“, kakve su bile veze tadašnjeg ministra zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića sa švajcarskom firmom i kako je preduzeće Apo-Pharm, koje je u tom trenutku raspolagalo sa svega 250.000 franaka na računu, sebi moglo da priušti kupovinu „Apotekarske ustanove“, pitanja su na koja Ministarstvo zdravlja i Vlada RS nikada nisu odgovorili.
Prema našim saznanjima, sudbinu Apotekarske ustanove Banjaluka, kasnije Moje apoteke, krojili su direktno Milorad Dodik, tadašnji premijer RS, Ranko Škrbić, ministar zdravlja i njegova desna ruka, dugogodišnji direktor i predsjednik uprave koncerna „Hemofarm“ Vršac Miodrag Babić, a izvođač radova bio je Strahinja Kujundžić, koji je postavljen za prvog direktora Moje apoteke. lobodan Stanić, bivši ministar zdravlja u Vladi RS, kaže da je odmah po preuzimanju funkcije u martu 2013. godine tražio od Hemofarma da mu objasni strukturu kapitala i kako je došlo do promjena u toj strukturi, uključujući i pitanje Moje apoteke, ali da odgovor nije dobio.
Postalo mu je jasno da Moja apoteka jača na tržištu lijekova i zauzima jednu od najjačih uloga u snabdijevanju lijekovima, naročito u Banjaluci, sa apotekama na najatraktivnijim lokacijama.
– Analizirajući poslovanje i plaćanja od strane Fonda (FZO RS) za 2012. godinu potpuno je jasno da su različite apoteka izrazito različito u procentima plaćene od strane Fonda, a po pravilu bi sve trebale da budu podjednako plaćene. Među tim apotekama koje su najbolje praćene od strane Fonda uvijek se nalazila Moja apoteka, što ipak svjedoči da je imala jasno privilegovan položaj u odnosu na druge apoteke. U 2013. godini to sam promijenio i naredio Fondu da sve apoteke moraju procentualno biti jednako plaćene. U tom periodu se došlo do toga da su sve apoteke bile izmirene procentualno skoro 98%, da bi nakon mog odlaska 2013. to bilo potpuno drugačije, ističe Stanić. U tom periodu Moja apoteka je sa 36 prodajnih objekata godišnje prometovala lijekova i usluga u vrijednosti od 42 miliona maraka godišnje, ostvarujući dobit od pet miliona KM.
Kujundžić se tada žalio kako Vlada RS nema dovoljno sluha za najveći lanac apoteka u RS i ne konsultuje ih kod donošenja novih propisa, niti ih štiti od nelojalne konkurencije.
-Sam istorijat ove kompanije govori nešto drugo i ide u prilog tome da su oni ostali dovoljno moćni da kreiraju ukupni ambijent u oblasti lijekova, uzimajući najveći dio kolača za sebe i pokušavajući da diktiraju pravila igre u čitavom sistemu, komentariše bivši ministar zdravlja Slobodan Stanić.
U međuvremenu, tadašnji direktor Moje apoteke Strahinja Kujundžić, inače bivši uposlenik Hemofarma, postao je i ovlašteno lice za zastupanje preduzeća Apo-Pharm u Huru.
Prema dostupnim podacima, Strahinja Kujundžić je bio upisan kao ovlašteno lice u Apo-Pharm, na mjestu zamjenika predsjednika uprave, od 18. maja do 5. novembra 2018. godine.
Pokušaj prikrivanja tragova
Nakon što su mediji u Republici Srpskoj početkom godine ukazali na spregu domaćih predstavnika vlasti sa famoznom „švajcarskom“ kompanijom Apo-Pharm, ona naprasno mijenja članove uprave, ali i adresu.
Iz Hura se seli u Lugano, u kanton Tićino sa italijanskom većinom, i registruje na adresi Via Al Forte 8. Za članove uprave postavljeni su Nikolo Rosi (Niccolo Rossi), predsjednik, a za njegovog zamjenika Luka Lorenco ( Luca Lorenzo Baccin).
U banjalučkim kuloarima se prepričavalo da su stvarni vlasnici Moje apoteke Milorad Dodik, Ranko Škrbić i Miodrag Babić, sa po 30% vlasništva, dok je 10% vlasništva imao Strahinja Kujundžić.
Ove podatke je nemoguće provjeriti bez sudskog naloga, jer akcije preduzeća glase na donosioca i bilo ko i bilo kada se može pojaviti kao formalni vlasnik. Upravu nad Mojom apotekom, odnosno Apo-Pharmom, odnedavno je navodno preuzela Dodikova kćerka Gorica, ali iz „Moje apoteke“, na čijem čelu se trenutno nalazi direktorica Nataša Stanojević, to nisu ni potvrdili, niti demantovali.
Bomba pod auto bivše direktorice
Prošlo je skoro 10 godina od kako je pod automobil bivše direktorice „Apotekarske ustanove“ Banjaluka, Milenke Vučen, 30. novembra 2009. godine podmetnuta bomba.
Na naš upit da li je istraga okončana i da li je utvrđeno ko je podmetnuo eksploziv pod „reno megan“ Milenke Vučen i sa kakvim motivom, odgovor iz Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pri Republičkom javnom tužilaštvu RS, do zaključenja ovog teksta nismo dobili.
Zanimljivo je da se odmah nakon eksplozije javio jedan banjalučki biznismen, koji je tvrdio kako su mu u predhodnom periodu upućivane prijetnje i da je zapravo on bio meta napada, a da je bomba greškom završila ispod „reno megana“.
Širenje lanca apoteka
Danas je Moja apoteka, sa početnih 21, utrostručila broj apoteka na 64, prema podacima APIF-a.
Od aprila ove godine „Moja apoteka“ ima poslovni objekat i u Univerzitetsko-kliničkom centru RS, koji je otvoren bez regularno provedenog postupka.
Na naš upit, iz UKC RS tvrde da je sve po zakonu i da je izbor ponuđača izvršen nakon provedenog postupka licitacije za iznajmljivanje poslovnog prostora, putem prikupljanja pismenih ponuda. -Tekst licitacije je bio objavljen na oglasnoj tabli Univerzitetskog kliničkog centra RS i u dnevnom listu koji se distribuira na teritoriji BiH. Otvaranje ponuda bilo je zakazano dana 12.2.2019.godine. Blagovremeno je dostavljena jedna ponuda, ZU Moja apoteka Banja Luka. Nakon izvršene analize dostavljene ponude zaključen je ugovor dana 1.3.2019.godine sa prethodno navedenim ponuđačem, navode iz UKC RS.
U svom odgovoru, UKC ne navodi u kojem dnevnom listu je objavljen oglas, niti kada je licitacija objavljena na oglasnoj tabli. To je samo još jedna potvrda da je „Moja apoteka“ bila jedini i povlašteni ponuđač za zakup poslovnog prostora u UKC RS.
Kada se uzme u obzir da kroz Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske dnevno prođe, pregleda se i liječi oko 4 000 ljudi, jasno je zašto je vlasnicima „Moje apoteke“ stalo da baš tu, u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u RS otvore novu apoteku.
I ovaj primjer je samo jedan u nizu argumenata koji svjedoče u kojoj mjeri je ZU Moja apoteka povlašćena u odnosu na druge apoteke u Republici Srpskoj.
Piše: Željko Raljić
Izvor: Infomedia Balkan
-
channel10
#70909 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Haman da je Palmer naostrio tuki. Mogao bi neko biti eban u manjem entitetu. A danas i PIC zasjeda........
-
155_mm
#70910 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
cvijanovicka izgleda mnogo kiselo na slici izmedju palmera i americkog ambasadora. kazu da je tema bila " 'dje ba zapelo s' NATO"channel10 wrote:Haman da je Palmer naostrio tuki. Mogao bi neko biti eban u manjem entitetu. A danas i PIC zasjeda........
-
155_mm
#70911 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zna li ko zbog ceg' preCednik ide u Pestu sa 16 auta a ne avionom ili helikopterom.
pa on do trebinja ne skokne sa autom a o sarajevu da ne govorim.
pa on do trebinja ne skokne sa autom a o sarajevu da ne govorim.
- mayab
#70912 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik kao ruglo nasred puta
BiH sa Miloradom Dodikom živi jedno pretpolitičko i pradiplomatsko doba lišeno svih općeprihvaćenih pravila i normi.
Piše:
Benjamin Butković
Svi mi u Bosni u Hercegovini s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom živimo jedno pretpolitičko i pradiplomatsko doba lišeno svih općeprihvaćenih pravila i normi. Nakon primitivizma i prezentiranja nedostatka kućnog odgoja, kojem smo imali priliku svjedočiti proteklih godina, Dodik nas posljednjih mjeseci obasipa ilustracijama diplomatskog neznanja i nekulture. Ili je cilj nešto što je u ovom trenutku teško prozrijeti?
Odlazeća ambasadorica Njemačke u BiH Christiane Hohmann, prema ustaljenoj diplomatskoj praksi, poslala je zahtjev za oproštajni prijem kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Dodik je, mimo ustaljene diplomatske prakse, taj zahtjev odbio. U pismu ambasadorici Dodik je objasnio da je nezadovoljan njenim radom. Način na koji je pokušao obrazložiti svoj stav sklop je neznanja, nepoštovanja, najprimitivnije arogancije i mentalnog seljakluka.
Prvo kaže – nisam te kao predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH primio ni u nastupnu posjetu, pa nema razloga ni za oproštajnim susretom. Da je razlog nerazuman pokazuje recimo da je kao predsjednik RS primio u oproštajni posjet neke bivše ambasadore koje nije primao u nastupnim posjetama.
Optužiti jednu ambasadoricu da su njeni javni istupi i diplomatske aktivnosti bili upereni protiv jednog naroda i gotovo polovine države je neodmjereno, neoprezno i na kraju ničim argumentirano. Dodikova prijetnja u pismu kako će „o tome obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke“ djeluje infantilno.
Jezik političke sile
I sada slijedi politički „prst u oko“. Dodik u pismu podsjeća ambasadoricu Hochmann da je „predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško historijsko breme“, te da je od nje očekivao da pokaže više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta. Još jednom potcrtavam da Dodik pismo šalje kao predsjedavajući Predsjedništva BiH.
Ako iko na ovim prostorima ima teško historijsko breme, i to iz bliže povijesti, jesu institucije Republike Srpske. Svi njeni idejni tvorci i osnivači osuđeni su pravomoćno kao ratni zločinci, institucije Vojske i policije osuđene pred Međunarodni sudom za genocid, a matica, na koju se često pozivaju, jedina u novijoj povijesti osuđena je za kršenje Konvencije o sprečavanju genocida. Najbolje poruke kojima se mogu oslikati današnja stanja koja živimo poslao nam je naš stari narod, prije nego smo se podijelili na konstitutivne i one druge, narodnim poslovicama. Za ovakvo ponašanje smislio je onu – sjelo ruglo nasred puta, pa se cijelom svijetu ruga.
Vrhunac „političkog bezobrazluka“ slijedi u Dodikovoj kontataciji da „sa žaljenjem konstatuje da ambasadorica nije bila adekvatan predstavnik Njemačke koja svojim iskustvima doprinese procesu pomiranja na cijelom prostoru Balkana“. S ovakvim diplomatskim manirima, strpljivošću, izraženim poštovanjem sugovornika, filigranski odmjerenim rječnikom i osobinama koje rijetko krase neku političku ličnost u Evropi Dodik je prava adresa za ocjenu nečijeg diplomatskog angažmana.
Dodik je ranije pokazao neprimjereno ponašanje prema američkoj ambasadorici Maureen Cormack, odbivši rukovati se s njom, a potom je optužujući za probošnjačku politiku zatražio od aktulenog ministra vanjskih poslova Igora Crnadka da je proglasi personom non grata. U oproštajnu posjetu odbio je primiti bivšeg austrijskog ambasadora Martina Pammera. Njega je optužio da je svoju zemlju lišio objektivnog utjecaja u BiH miješajući se u unutrašnja pitanja i favorizirajući opet bošnjačku politiku, ma šta ona značila.
Dodik u svim svojim obraćanjima sukobe s ambasadorima pokušava svesti na lični nivo, zanemarivši namjerno da oni predstavljaju svoje države i provode zvaničnu politiku. Zašto? Jer, želi relativizirati sankcije koje mu je nametnula američka administracija. Vrlo kratak i jezgrovit odgovor stigao mu je od novoimenovanog ambasadora SAD u BiH Erica Nelsona. Tokom prve posjete Banjaluci na pitanje da komentira Dodikova očekivanja kako će mu nakon odlaska Cormackove ukinuti sankcije Nelson je doslovno rekao: „To je nešto o čemu odlučuje Washington“. Nedugo nakon toga pod sankcijama se našao i Dodikov bliski suradnik Nikola Špirić.
Dodik razumije samo jezik sile, bukvalne ili političke. Vidljivo je to iz njegovog ponašanja pred opće izbore prošle godine, kada je optužio britansku Vladu da u Bosnu i Hercegovinu šalje obavještajce prerušene u vojnike s ciljem destabiliziranja RS-a. Iz britanske Vlade stigao je oštar odgovor. Dodik rizikuje da trajno ugrozi odnose s Londonom, saopćeno je. I Dodik je odmah prestao s provokacijama, oprostio je „referendumske grijehe“ britanskom ambasadoru Edwardu Fergusonu i primio ga u oproštajnu posjetu.
Nema institucionalne reakcije
Dodikova „vanjska politika“ lišena je svih političkih principa. Ako je protiv miješanja u unutrašnja pitanja i zauzimanja strana, čemu tako plodonosan odnos s ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovom. Ovaj ruski diplomata ne samo da je podržavao neustavna ponašanja vlasti RS u slučajevima referenduma o 9. januaru, protivio se svim odlukama Vijeća za provedbu mira, nego je svesrdno lobirao da Rusija obori britansku Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a. Nije, da zaključimo, Ivancov lično podržavao Milorada Dodika, nego provodio politiku Ruske Federacije prema Bosni i Hercegovini. Da se Ivancov, odnosno Rusija, želi miješati u unutrašnja pitanja u BiH, više je nego jasno poslije njegovih nedavnih ocjena o radu pojedinih novinara u BiH koji su izvještavali o „aferi Tegeltija“, predsjedavajućem Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH za kojeg postoji osnovana sumnja da je pod Dodikovim utjecajem.
Prilikom preuzimanja mandata člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik i druga dva člana položili su svečanu izjavu kojom su se obavezali da će brinuti o interesima svih naroda i građana u BiH. Svojim isticanjem da je srpski član Presjedništva, a pošto insistira na ustavnim kategorijama moram podsjetiti da to nije ustavna formulacija, Dodik sve nas i međunarodnu javnost ubjeđuje da predstavlja samo Srbe. To je posljedica težnje da se Republika Srpska tretira i u praksi načini samo srpskom. U slučaju diplomatskih incidenata međunarodna javnost Dodika vidi kao predstavnika države i zato su njegovi maniri sve samo ne naivni. Vrlo je opasno takvo ponašanje na koje za sada nema ni domaćeg ni međunarodnog odgovora.
Neoprostivo je da na poteze Dodika razmetnoga nema institucionalne reakcije ili bar javnost za nju ne zna. Dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić morali su uputiti diplomatsku notu Njemačkoj u kojoj će osuditi Dodikov pristup i objasniti da se radi o ličnom stavu koji ne odražava stav institucije BiH u kojoj sjede. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, koji istovremeno obavlja i funkciju člana Kolegija Zastupničkog doma državnog Parlamenta BiH, a ima vrlo bliske kontakte s administracijom njemačke kancelarke, mogao je je pismom objasniti da je odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH unilateralni akt. Na kraju, obaveza je ministra vanjskih poslova da reagira i pošalje odgovarajuću poruku njemu dostupnim diplomatskim kanalima.
Reagirala je najjača bošnjačka stranka SDA koja je Dodikov čin ocijenila skandaloznim i sramotnim, podsjetivši da on ima obavezu predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine, i nema pravo prenositi svoje lične frustracije zloupotrebljavajući funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. Štetu poziciji i ugledu zemlje koji se pominju u saopćenju SDA Dodik nanosi već godinama, ali ne samo on.
Ako u ovom i sličnim slučajevima izostanu institucionalne reakcije, u međunarodnim krugovima i ovo malo ugleda koje Bosna i Hercegovina ima bit će trajno uništeno, a diplomate sa Zapada i poneki sa Istoka, s pravom će nas tretirati kao hrpu divljaka koji podržavaju bahatost „mentalnih seljaka“ na političkoj sceni u srcu Balkana.
Ima li prostora za reakciju OHR-a? Ima, ali je neće biti dok je na toj funkciji ambasador Valentin Inzko. On jednostavno ne želi dovesti u pitanje svoju komfornu poziciju i konfrontirati se s pojedinim članicama Vijeća za provedbu mira. Osnov za njegovu reakciju moglo bi biti obrazloženje američke vlade da je „odredila status Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, kao osobe koja je aktivno opstruirala ili predstavlja opasnost u vezi s aktivnom opstrukcijom provedbe Daytonskog sporazuma.“
A šta ako Dodik sve ovo čini da bi bio smijenjen? Dio taktike nagovijestio je povodom krivične prijave Željka Komšića protiv Dodika njegov savjetnik Srđan Perišić i zbog toga je ekspresno smijenjen.
-
L u c i f e r
#70913 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
"Dodik je iz Banjaluke donio dobre vijesti - donaciju Vlade Srpske od 50 hiljada evra Budimskoj eparhiji."
100 milja?
Sitnica...
100 milja?
Sitnica...
- bh.tornjak
#70914 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hocemo jos...hocemo jos...Dino34 wrote:
Vrlo brzo otpjevat ce ptica,
Ko je Srbin a ko izdajica
Nikad neće sprsko jato
ući u zločinarski NATO.
Srpsko jato danas kliče,
Živ nam bio precedniče.
Ti si svakog srba dika,
Nek se čuva tvoja slika.
Odbio si strašni nato,
Volimo te eto zato.
Ti si pravi junak srpski
Kog se boji nato mrski.
Ako krenu da te ruše,
Braniće te srpske duše.
Branio se i čiča draža,
Al izda ga srpska straža.
I slobu smo mi branili,
Pa ga ovi iz nata sravnili.
A krio se i naš rašo,
Kao ljekar on se snašo.
Ali smo ga natu dali,
Jer ke kupljiv šešelj mali.
I tebe ćemo njima dati,
Pa ćeš ko mladić u gaće srati.
- bh.tornjak
#70915 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ozrenka ...daj dvije pive i reci muzici malo tiseprljavi Hare wrote:Sa Ozrena soko 'tica kliče,
ne daj nas u NATO preCedniče
'merikanac nešto gadno smjera,
nabi nogom ti Metju Palmera
Hojt Lija otpravi ti kući,
osta šumska cijela pjevajući
I Kormakovu potukao ti si,
nikad poraz doživio nisi
Kormakova tvoju li ti sliku,
zapamtićeš šumsku republiku
Švabicu ti pošuta ko' djete,
razmisliće kada šumskoj prijete
Sad Ameri skiče,plaču,cvile,
slava tebi Guardiane Mile
NATO bule sada suze liju,
od žalosti po kući se kriju
Komšić Željko izgubio glase,
Džafer crni digo ruku na se
Na Manjači zapištali 'tići,
joj Donalde jade odlazeći
- bh.tornjak
#70916 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Poetske veceri u cast imena i djela najveceg (kojeg je pi?ka ikada izbacila) precednika...
sve Njegos do Njegosa

sve Njegos do Njegosa
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#70917 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kolega,u vašem postu ima nekih prostakluka što znači da niste ni pomislili na staru majku i da li se ona na taj način dodatno uznemirava?bh.tornjak wrote:Poetske veceri u cast imena i djela najveceg (kojeg je pi?ka ikada izbacila) precednika...
sve Njegos do Njegosa
Nakon jednog spontanog i ničim izazvnog okupljanja narodnih pjesnika u čijim je pjesmama nezaobilana tema Vrhovni komandant
Guardian(što dokazuje da mi Guardiana iz srca volimo,a ne zbog nekog interesa
u kojima je legendarni Guardian neprikosnoven.
Pogodili ste!Novi investicioni ciklus ili bi bilo preciznije reći da je riječ o bukvalno bomardovanju investicionim ciklusima.
Narod već ima ime od milja dato najnovijem investicionom ciklusu-"Mađarski ciklus":
Ovim putem molimo sve građane BiH (oba entiteta17/06/2019 | 13:42 ⇒ 15:58 | Извор: РТРС
Додик о састанку са Орбаном: Циљ - да привучемо инвестиције из Мађарске![]()
![]()
![]()
Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да ће сутра на састанку са премијером Мађарске Виктором Орбаном,
фокус бити на развоју билатералних односа. Додик је истакао да је циљ Републике Српске да се привуче што већи број инвеститора из Мађарске.
bi stvarale gužve i kako bi konvoji sa mađarskim investitorima što lakše,komfornije i brže doputovali.
- problemnatravunu
#70918 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
TAKOE, kakav je ovaj narod stoka, nikad im ne valja, neće niko da radi
, a nisu svesni žrtve koju guardian trpi u njihovo ime,
eto radi tog nezahvalnog lenog naroda on se čak i aviona odrekao, pa mora da se pati sa 16 tamo nakih automobila
po bespućima autoputeva mađarskih ravnica..... crkni stoko nezahvalna sitnog zuba
Usamljeni kauboj jaše u mađarski suton, da bi narodu bilo bolje, kroz novi IC (investicioni ciklus)

eto radi tog nezahvalnog lenog naroda on se čak i aviona odrekao, pa mora da se pati sa 16 tamo nakih automobila
po bespućima autoputeva mađarskih ravnica..... crkni stoko nezahvalna sitnog zuba
Usamljeni kauboj jaše u mađarski suton, da bi narodu bilo bolje, kroz novi IC (investicioni ciklus)

- bh.tornjak
#70919 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Milkos Pljackaros je madjarizirano ime naseg gVardijana...
naravno osmisljeno u hotelu Tuzla...
naravno osmisljeno u hotelu Tuzla...
- Maraschino
#70920 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I negativna reklama je reklama. Ovaj tip ne zasluzuje da mu se ime spominje koliko nas je sve odreba unazadio i zabavio da smo zaboravili koje je vrijeme izgubljeno od kada je ova stetocina na vlasti. Osim malo dusevne hrane za svoje istomisljenike koji glasaju za njega, on im nista drugo nije ponudio. Bolji zivot sigurno nije u protivnom ne bi odlazili.
On ima svoj uzi krug prijatelja, familije, kumova kojima je obezbijedio dobre funkcije od kojih mogu zivjeti bogovski a nikome ne polagati racune.
Mozemo se mi sprdati sa ovim djikanom ali davno je proslo to vrijeme kada smo se ismijali njegovim gafovima a sada mozemo konstatovati da to sve radi smisljeno i vec unaprijed ciljano za koga i protiv koga. Mozemo se mi sprdati sa istim ali dok smo se mi sprdali zemlja je godinama u blokadi a njegov konto nikada veci...tako da, nije on bas za sprdnje. Treba tu stoku ignorisati isto kao sto on ignorise drzavu koju predstavlja.
On ima svoj uzi krug prijatelja, familije, kumova kojima je obezbijedio dobre funkcije od kojih mogu zivjeti bogovski a nikome ne polagati racune.
Mozemo se mi sprdati sa ovim djikanom ali davno je proslo to vrijeme kada smo se ismijali njegovim gafovima a sada mozemo konstatovati da to sve radi smisljeno i vec unaprijed ciljano za koga i protiv koga. Mozemo se mi sprdati sa istim ali dok smo se mi sprdali zemlja je godinama u blokadi a njegov konto nikada veci...tako da, nije on bas za sprdnje. Treba tu stoku ignorisati isto kao sto on ignorise drzavu koju predstavlja.
- Styling
#70921 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zove se Shane! The Lone Rider!problemnatravunu wrote:TAKOE, kakav je ovaj narod stoka, nikad im ne valja, neće niko da radi, a nisu svesni žrtve koju guardian trpi u njihovo ime,
po bespućima autoputeva mađarskih ravnica..... crkni stoko nezahvalna sitnog zuba![]()
- Styling
#70922 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Lik je opasan k'o visoki napon. Ne znam da li je narod u Federaciji svjestan da ce jednog dana sva ova zaduzenja i minusi koje on pravi u RS-u doci svima nama na naplatu, atada nam definitivno nece biti do zajebancije. U isto vrijeme, Mile ce pijuckati koktel u hladovini hotela na Kipru i pratiti dnevne izvjestaje sa svojih bankovih racuna.Maraschino wrote:I negativna reklama je reklama. Ovaj tip ne zasluzuje da mu se ime spominje koliko nas je sve odreba unazadio i zabavio da smo zaboravili koje je vrijeme izgubljeno od kada je ova stetocina na vlasti. Osim malo dusevne hrane za svoje istomisljenike koji glasaju za njega, on im nista drugo nije ponudio. Bolji zivot sigurno nije u protivnom ne bi odlazili.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#70923 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Plaćaće i ovi iz RS-a federacijske dugove i egal.
- Styling
#70924 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo su njihovi dugovi puno veci od Federalnih i Federacija je jos uvijek solventna, pa moze sama svoje dugove otplacivati.Tomahawk11 wrote:Plaćaće i ovi iz RS-a federacijske dugove i egal.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#70925 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Rade i federalci punom parom da to što više nabiju.Styling wrote:Samo su njihovi dugovi puno veci od Federalnih i Federacija je jos uvijek solventna, pa moze sama svoje dugove otplacivati.Tomahawk11 wrote:Plaćaće i ovi iz RS-a federacijske dugove i egal.
Šta je para skršeno samo na famozni VC, te šta će se još skršiti (čitaj: zadužiti, a neće otići u taj projekat).