De, ohani. Djeca se vaspitavaju u kući i onda puštaju u društvo. Uloga majke/domaćice je u tome krucijalna. Da, rodila sam djecu zbog sebe, ali sam ih dobro vaspitala i odgojila da budu korisni članovi i porodice i društva a nisam ih prepustila ulici da budu kriminalci, ubice, teret i porodici i društvu. To je moja odgovornost kao roditelja i prema porodici i prema društvu. Zdrava porodica = zdravo društvo. I, da, država bi trebala vrijednovati taj rad.Hakiz wrote: ↑31/12/2022 13:31Znači, žena rađa i odgaja djecu zbog društva, maltene protiv svoje volje?Styling wrote: ↑31/12/2022 11:11
Ali nema “domaćica” kao nezaposlena žena, koja vodi računa o kući i djeci dok muž radi, koja nosi domaćinstvo na svojim leđima i vodi računa da nikome ništa ne fali. Koja odradi puno radno rijeme u kući a čiji rad je neprimjetan i koja nikada ne dobije nikakvo proznanje od drustva za svoj rad i odgoj djece koja će postatikorisni članovi društva.![]()
Ako želiš da ti društvo vrednuje rad u kući i odgajanje djece, onda postaješ uposlenik društva, kuća, domaćinstvo, porodica i djeca nisu tvoja već su vlasništvo društva, a ti si samo radnik koji radi taj posao za društvo.
A tada bi ti društvo imalo pravo narediti ili zabraniti rađanje i odgajanje djece u skladu sa interesima društva.
A to sigurno ne želiš.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#70801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hakiz
#70802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa, što se mene tiče, kao člana društva, nisi trebala. Ako jesi to radila, sebi si, nisi meni. U trenutku kada si odlučila imati djecu, msilila si na sebe, ne na društvo, mislila si na to da ih ti želiš, nisi mislila da to želiš zbog doprinisa društvu, to sam siguran. Zašto bi društvo trebalo vrednovati tvoj lični izbor?Styling wrote: ↑31/12/2022 13:51De, ohani. Djeca se vaspitavaju u kući i onda puštaju u društvo. Uloga majke/domaćice je u tome krucijalna. Da, rodila sam djecu zbog sebe, ali sam ih dobro vaspitala i odgojila da budu korisni članovi i porodice i društva a nisam ih prepustila ulici da budu kriminalci, ubice, teret i porodici i društvu. To je moja odgovornost kao roditelja i prema porodici i prema društvu. Zdrava porodica = zdravo društvo. I, da, država bi trebala vrijednovati taj rad.Hakiz wrote: ↑31/12/2022 13:31
Znači, žena rađa i odgaja djecu zbog društva, maltene protiv svoje volje?
Ako želiš da ti društvo vrednuje rad u kući i odgajanje djece, onda postaješ uposlenik društva, kuća, domaćinstvo, porodica i djeca nisu tvoja već su vlasništvo društva, a ti si samo radnik koji radi taj posao za društvo.
A tada bi ti društvo imalo pravo narediti ili zabraniti rađanje i odgajanje djece u skladu sa interesima društva.
A to sigurno ne želiš.
Ali, to je već za drugu temu.
Ili nije, i to je politika...
-
Crithagra
#70803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Paranoja te trese. Drhtiš ko list.tramvajtrojka wrote: ↑31/12/2022 13:40kakve ovo veze ima i sa cim prorent jedna od najboljih event firmi u drzavi i oni rade svaki dubiozin koncert jednostavno ovi imaju opremu koja zadovoljava dubiozine standarde
isto tako kad je bio koncert dine merlina , cole i Željka sva oprema na sleperima je dolazila iz Srbijepa se niko nije zalio al haj vama sdaovcima je sve izdaja kad su Forto i konakovic krivi za odlazak McDonald'sa, sta dalje reci
![]()
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#70804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covjek ti je fino odgovorio i ti serenas paranoja te treseCrithagra wrote: ↑31/12/2022 14:05Paranoja te trese. Drhtiš ko list.tramvajtrojka wrote: ↑31/12/2022 13:40
kakve ovo veze ima i sa cim prorent jedna od najboljih event firmi u drzavi i oni rade svaki dubiozin koncert jednostavno ovi imaju opremu koja zadovoljava dubiozine standarde
isto tako kad je bio koncert dine merlina , cole i Željka sva oprema na sleperima je dolazila iz Srbijepa se niko nije zalio al haj vama sdaovcima je sve izdaja kad su Forto i konakovic krivi za odlazak McDonald'sa, sta dalje reci
![]()
![]()
![]()
Tebe neshto trese izgleda
-
Crithagra
#70805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tako je, pomozi mu.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 14:09Covjek ti je fino odgovorio i ti serenas paranoja te trese![]()
![]()
- tramvajtrojka
#70806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma pusti ga bogati uzme od luksemburskog bota neke gluposti i to postavlja kao činjenice hahahahskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 14:09Covjek ti je fino odgovorio i ti serenas paranoja te trese![]()
![]()

ljudi najbolji u drzavi sto se tice ove koncertne opreme vecinu muzickig festivala na Balkanu oni rade al ne valja to sdaovcima hahahhahahaha
- skafiskafsnjak
#70807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo ih cinjenicama "ubiti "tramvajtrojka wrote: ↑31/12/2022 14:13ma pusti ga bogati uzme od luksemburskog bota neke gluposti i to postavlja kao činjenice hahahahskafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 14:09
Covjek ti je fino odgovorio i ti serenas paranoja te trese![]()
![]()
Tebe neshto trese izgleda, kad je skymusic iz Beograda dovlacio Dini opremu tad nije bilo ovog kukanja
ljudi najbolji u drzavi sto se tice ove koncertne opreme vecinu muzickig festivala na Balkanu oni rade al ne valja to sdaovcima hahahhahahaha![]()
- skafiskafsnjak
#70808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Auuu oslabili ste .... to se smanjio budzet otkako ste opozicija?Crithagra wrote: ↑31/12/2022 14:10Tako je, pomozi mu.skafiskafsnjak wrote: ↑31/12/2022 14:09
Covjek ti je fino odgovorio i ti serenas paranoja te trese![]()
![]()
-
Hakiz
#70809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kojim činjenicama? Niko nije rekao da ne valjaju.
Nego, kupuju li se pekarski proizvodi u Manji?
Nego, kupuju li se pekarski proizvodi u Manji?
- SmokingMan
#70810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro, treba imati i objektivne kritike, recimo studiju izvodljivosti oko ponovne gradnje ospervatorija na Trebeviću vodi neka frima iz BL, i to ju je angažovao kanton. Ne znam tačko o kolikoj se difri radi, ali zar se nije mogla proaći neka kompanija iz FBIH, zar mi stvarno nemamo kadra da nam se uradi prijekat, i ne to tako zahtjevan?
Last edited by SmokingMan on 31/12/2022 14:30, edited 1 time in total.
-
Crithagra
#70811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovaj podforum je pun sitnih psihopata. 
- skafiskafsnjak
-
Crithagra
#70813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To se osjećaš prozvanim?
-
Hakiz
#70814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Onaj izbor m:tela u KS sada dobija puni smisaoSmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:29 Dobro, treba imati i objektivne kritike, recimo studiju izvodljivosti oko ponovne gradnje ospervatorija na Trebeviću vodi neka frima iz BL, i to ju je angažovao kanton. Ne znam tačko o kolikoj se difri radi, ali zar se nije mogla proaći neka kompanija iz FBIH, zar mi stvarno nemamo kadra da nam se uradi prijekat, i ne to tako zahtjevan?
- SmokingMan
#70815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Fakat, evo, ispada da FBIH iz određenih razloga "hrani" kompanije iz RS.a, dok se utjecaj srbijanskog telekom operatera doslovno utisnuo u skoro sve aspekte društvenih tokova u Sarajevu.Hakiz wrote: ↑31/12/2022 14:34Onaj izbor m:tela u KS sada dobija puni smisaoSmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:29 Dobro, treba imati i objektivne kritike, recimo studiju izvodljivosti oko ponovne gradnje ospervatorija na Trebeviću vodi neka frima iz BL, i to ju je angažovao kanton. Ne znam tačko o kolikoj se difri radi, ali zar se nije mogla proaći neka kompanija iz FBIH, zar mi stvarno nemamo kadra da nam se uradi prijekat, i ne to tako zahtjevan?![]()
-
Hakiz
#70816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa druge strane, ko je kriv "nama" što ne možemo parirati recimo Telemachu pogotovo u ponudi brzina interneta.SmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:47Fakat, evo, ispada da FBIH iz određenih razloga "hrani" kompanije iz RS.a, dok se utjecaj srbijanskog telekom operatera doslovno utisnuo u skoro sve aspekte društvenih tokova u Sarajevu.
Da ti nabolji pružalac usluge interneta, koji je danas maltene strateška usluga, bude firma iz države koja bi da te uništi ako ikako može.
Strašno.
E, za to i slično je SDA kriva i izdajnička.
- skafiskafsnjak
#70817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
sajber87
#70818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Imas dvije opcije , da za pare gradjana po zakonu biras najpovoljnijeg ponudjaca ili da podijelis drzavu pa fino u svom sda fildzanu tecicima i amidzicima dajes tendere namjestas konkurse ali zar je to bitno nasi su. Mi bosnjaci ako se mentalno ne okrenemo zapadu nestacemo kao narod, to ko ne vidi u ovom geostrateskom trenutku malo je reci da je politicki slijep ili je zamo sebican i zlonamjeran.SmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:47Fakat, evo, ispada da FBIH iz određenih razloga "hrani" kompanije iz RS.a, dok se utjecaj srbijanskog telekom operatera doslovno utisnuo u skoro sve aspekte društvenih tokova u Sarajevu.
- skafiskafsnjak
#70819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bas se sjecam toga ....Hakiz wrote: ↑31/12/2022 14:34Onaj izbor m:tela u KS sada dobija puni smisaoSmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:29 Dobro, treba imati i objektivne kritike, recimo studiju izvodljivosti oko ponovne gradnje ospervatorija na Trebeviću vodi neka frima iz BL, i to ju je angažovao kanton. Ne znam tačko o kolikoj se difri radi, ali zar se nije mogla proaći neka kompanija iz FBIH, zar mi stvarno nemamo kadra da nam se uradi prijekat, i ne to tako zahtjevan?![]()
Zasto BhT nije dao bolju ponudu?
- SmokingMan
#70820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Istina, da BH telekom nije bila zlatna koka "Zelene ublehe", danas su mogli i oni biti "domaći Telemach", i ljudima ponuditi usluge dostojne moderne internet infrastrukture. Umjesto da se novac preusmjeravao u investicije, pare su "curile na glavnoj cijevi" ispod koje je "Zelena ubleha" držala lavor. Niko ne zna kolike su tačne količine novca preusmjeravane bez nadzora, i tačno kome. Nikada neće biti sprovedena revizija knjiga, a tu bi se sigurno moglo pronaći bar polovica nelegalno prebačenog novca u nečije ruke.Hakiz wrote: ↑31/12/2022 15:02Sa druge strane, ko je kriv "nama" što ne možemo parirati recimo Telemachu pogotovo u ponudi brzina interneta.SmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:47
Fakat, evo, ispada da FBIH iz određenih razloga "hrani" kompanije iz RS.a, dok se utjecaj srbijanskog telekom operatera doslovno utisnuo u skoro sve aspekte društvenih tokova u Sarajevu.
Da ti nabolji pružalac usluge interneta, koji je danas maltene strateška usluga, bude firma iz države koja bi da te uništi ako ikako može.
Strašno.
E, za to i slično je SDA kriva i izdajnička.
- SmokingMan
#70821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mi smo davno trebali mislima biti u EU, a barem 2008 postati i jednakopravnom članicom iste org. Očigledno da svi imaju udio u destabilizaciji, neko više- neko manje, mada je letargija političara iz FBI išla do toga da su čekali da se to nekako samo od sebe slegne, pa da stranci riješe problem kojem smo mi trebali pristupiti. Sarajevo nema političara pravog EU kova, a ovo što trtenutno imamo je za bivših opštinskih nivoa SFRJ.sajber87 wrote: ↑31/12/2022 15:12Imas dvije opcije , da za pare gradjana po zakonu biras najpovoljnijeg ponudjaca ili da podijelis drzavu pa fino u svom sda fildzanu tecicima i amidzicima dajes tendere namjestas konkurse ali zar je to bitno nasi su. Mi bosnjaci ako se mentalno ne okrenemo zapadu nestacemo kao narod, to ko ne vidi u ovom geostrateskom trenutku malo je reci da je politicki slijep ili je zamo sebican i zlonamjeran.SmokingMan wrote: ↑31/12/2022 14:47
Fakat, evo, ispada da FBIH iz određenih razloga "hrani" kompanije iz RS.a, dok se utjecaj srbijanskog telekom operatera doslovno utisnuo u skoro sve aspekte društvenih tokova u Sarajevu.
- Styling
#70822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da, to je bio moj izbor. Ali, bez moje djece i mnoge druge, na kome bi država i društvo ostali? Da prestanemo ulagati u natalne politike i prestanemo stimulisati mlade da imaju djecu i da nam je svejedno hoćemo li izumrijeti? To predlažeš?Hakiz wrote: ↑31/12/2022 14:03Pa, što se mene tiče, kao člana društva, nisi trebala. Ako jesi to radila, sebi si, nisi meni. U trenutku kada si odlučila imati djecu, msilila si na sebe, ne na društvo, mislila si na to da ih ti želiš, nisi mislila da to želiš zbog doprinisa društvu, to sam siguran. Zašto bi društvo trebalo vrednovati tvoj lični izbor?Styling wrote: ↑31/12/2022 13:51
De, ohani. Djeca se vaspitavaju u kući i onda puštaju u društvo. Uloga majke/domaćice je u tome krucijalna. Da, rodila sam djecu zbog sebe, ali sam ih dobro vaspitala i odgojila da budu korisni članovi i porodice i društva a nisam ih prepustila ulici da budu kriminalci, ubice, teret i porodici i društvu. To je moja odgovornost kao roditelja i prema porodici i prema društvu. Zdrava porodica = zdravo društvo. I, da, država bi trebala vrijednovati taj rad.
Ali, to je već za drugu temu.
Ili nije, i to je politika...
Odoh još malo u bazen pa spremati se za doček. “Vidimo se” iduće godine.
Uživaj i uzdravlje!
Sretna nova!
- Styling
#70823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što ne znaju raditi. Nemaju kadra ni kapaciteta. Dovođeno s brda s dola, a sve što valja napustilo firmu.
-
palermo
#70824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je tacno, ali nije nista drugacije I sa recimo Eronetom. Zlatna koka za hrvatsku elitu. Samo sa jednom razlìkom, kakav god bio Eronet, niko ne moze uci u njegov prostor.SmokingMan wrote: ↑31/12/2022 15:23Mi smo davno trebali mislima biti u EU, a barem 2008 postati i jednakopravnom članicom iste org. Očigledno da svi imaju udio u destabilizaciji, neko više- neko manje, mada je letargija političara iz FBI išla do toga da su čekali da se to nekako samo od sebe slegne, pa da stranci riješe problem kojem smo mi trebali pristupiti. Sarajevo nema političara pravog EU kova, a ovo što trtenutno imamo je za bivših opštinskih nivoa SFRJ.sajber87 wrote: ↑31/12/2022 15:12
Imas dvije opcije , da za pare gradjana po zakonu biras najpovoljnijeg ponudjaca ili da podijelis drzavu pa fino u svom sda fildzanu tecicima i amidzicima dajes tendere namjestas konkurse ali zar je to bitno nasi su. Mi bosnjaci ako se mentalno ne okrenemo zapadu nestacemo kao narod, to ko ne vidi u ovom geostrateskom trenutku malo je reci da je politicki slijep ili je zamo sebican i zlonamjeran.
Izmedu ostalog, na drugoj temi rekoh, da nitko nije uradio vise za BiH od Binga.
Edit: napisah ispod pogresnog posta al haj makar sam autora( smoking man) pogodio
- skafiskafsnjak