Vidi, tu postoji drugi segment slagalice koji se zove drugi ucesnik u saobracaju. Po zakonu drugi ucesnik u saobracaju mora postovati ogranicenja tako da se tvoje postovanje uklapa u njegovo postovanje. Cak su i oni na koje se ogranicenja ne primjenjuju duzni da voze tako da ne ugrozavaju ostale, medjutim ti ne mozes odlucivati ko krsi, a na koga se propisi ne odnose.zdruzdjo wrote:Dobro sad fakat ja licno necu ukoliko moram sa 60 "nabrati na 120" da bi uspio da se sklonim nekom povaljenom bmw vozacu sa full autopijaca-xenonima.tempuser wrote:..................koji ti nalaze da se MORAS pomaci ukoliko sam brzi i prilazim ti s ledja bez obzira na tvoju brzinu...........
A ako vidim da hitna sa rotacijama fura iza mene a ne mogu se fizicki skloniti onda hocu i na 150 i jos cu blicati onima ispred dok ne uhvatim "rupu" da im se sklonim.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#7076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
tempuser
#7077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zasto bih te zaobilazio kad zakon kaze da ti mene ometas, a ne ja tebe?supercali wrote: Mozes ti ponavljati do sutra taj zakon ja tebe ne ometam ako idem 45-55-65 a ti od mene vise
Zaobidji me
Ometanje.bi imalo smisla kad bi ja namjerno vozio.uporedo s nekim da nas ti ne.mozes zaobici
Ovako ni u snu zaobidji I dovidjenja
Ne pada mi napamet da se sklanjam.desno pa opet lijevo da idem
Ja cu u lijevoj traci provesti ako treba od semafora do semafora I kad skrenem u izlivnu onda daji gas koliko hoces
Bas kao sto nisi mogao odgovoriti gdje zakon pominje otvorenu cestu niti ogranicenje brzine tako neces moci odgovoriti gdje zakon spominje one koji voze u susjednoj traci od mene.
Naravno da ti ne pada napamet, to je uzrok anarhije i papanluka po cesti, uopste nije bitno da li si samo papak kojeg nije briga za druge, glup da shvatis zakon ili jednostavno kontras koji bez ikakvog posebnog razloga tjera neki inat!
- supercali
#7078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ometamtempuser wrote:Zasto bih te zaobilazio kad zakon kaze da ti mene ometas, a ne ja tebe?supercali wrote: Mozes ti ponavljati do sutra taj zakon ja tebe ne ometam ako idem 45-55-65 a ti od mene vise
Zaobidji me
Ometanje.bi imalo smisla kad bi ja namjerno vozio.uporedo s nekim da nas ti ne.mozes zaobici
Ovako ni u snu zaobidji I dovidjenja
Ne pada mi napamet da se sklanjam.desno pa opet lijevo da idem
Ja cu u lijevoj traci provesti ako treba od semafora do semafora I kad skrenem u izlivnu onda daji gas koliko hoces
Bas kao sto nisi mogao odgovoriti gdje zakon pominje otvorenu cestu niti ogranicenje brzine tako neces moci odgovoriti gdje zakon spominje one koji voze u susjednoj traci od mene.
Naravno da ti ne pada napamet, to je uzrok anarhije i papanluka po cesti, uopste nije bitno da li si samo papak kojeg nije briga za druge, glup da shvatis zakon ili jednostavno kontras koji bez ikakvog posebnog razloga tjera neki inat!
Ko kaze da te ometam? Ti?
Sta ba nisam mogao odgovoriti
Nigdje nisam ni tvrdio da pise otvorena cesta citaj.jebo ga ti
Ovo je uzrok I tumacenja zakona kako se.kome digne pa ces tako ti uzeti pa svom da si ti u pravu po zakonu tako sto ga tumacis pogresno
- klaki
#7079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
joj ovog supercalija em smeta narodu na ulici em prica gluposti po forumu ccc
- shiny
#7080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:
Vidi, tu postoji drugi segment slagalice koji se zove drugi ucesnik u saobracaju. Po zakonu drugi ucesnik u saobracaju mora postovati ogranicenja tako da se tvoje postovanje uklapa u njegovo postovanje. Cak su i oni na koje se ogranicenja ne primjenjuju duzni da voze tako da ne ugrozavaju ostale, medjutim ti ne mozes odlucivati ko krsi, a na koga se propisi ne odnose.
Vala mogu i ja odlučivati ko krši zakon, snimiti ga, prijaviti, okačiti na "čudne slike i situacije Sarajeva" i mogu odlučiti da se sklonim hitnoj i vatrogascima pod rotacijom, jedino njih mogu upotpunosti ometati. Imam pravo prijaviti i policijsko vozilo kad se uparkira na zelenu površinu, a dan prije mi zbog jednog točka na njoj "eko policija" ostavila upozorenje. Da sam ikad saznala čija me je "pratnja" jednom izgurala sa ceste, tačno bih ga tužila za "ubistvo u pokušaju", ba šta god da si, nisi mi važniji od majke koja je sjedila pored mene u vozilu. Kad neko glajza ispred mene, upalim žmigavac i zaobiđem ga, ili glajzam iza do prve izlivne trake, nije smak svijeta...
Last edited by shiny on 22/06/2016 18:53, edited 1 time in total.
- supercali
#7081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne.mogu odlucivati ko krsi a ti.mozes odlucivati da ja tebe ometam?tempuser wrote:Vidi, tu postoji drugi segment slagalice koji se zove drugi ucesnik u saobracaju. Po zakonu drugi ucesnik u saobracaju mora postovati ogranicenja tako da se tvoje postovanje uklapa u njegovo postovanje. Cak su i oni na koje se ogranicenja ne primjenjuju duzni da voze tako da ne ugrozavaju ostale, medjutim ti ne mozes odlucivati ko krsi, a na koga se propisi ne odnose.zdruzdjo wrote:Dobro sad fakat ja licno necu ukoliko moram sa 60 "nabrati na 120" da bi uspio da se sklonim nekom povaljenom bmw vozacu sa full autopijaca-xenonima.tempuser wrote:..................koji ti nalaze da se MORAS pomaci ukoliko sam brzi i prilazim ti s ledja bez obzira na tvoju brzinu...........
A ako vidim da hitna sa rotacijama fura iza mene a ne mogu se fizicki skloniti onda hocu i na 150 i jos cu blicati onima ispred dok ne uhvatim "rupu" da im se sklonim.
Bravo strucnjak
- supercali
#7082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo o cemu pricam ako neko glajza ili zaobidji ili glajzajshiny wrote:tempuser wrote:
Vidi, tu postoji drugi segment slagalice koji se zove drugi ucesnik u saobracaju. Po zakonu drugi ucesnik u saobracaju mora postovati ogranicenja tako da se tvoje postovanje uklapa u njegovo postovanje. Cak su i oni na koje se ogranicenja ne primjenjuju duzni da voze tako da ne ugrozavaju ostale, medjutim ti ne mozes odlucivati ko krsi, a na koga se propisi ne odnose.
Vala mogu i ja odlučitavi ko krši zakon, snimiti ga, prijaviti, okačiti na "čudne slike i situacije Sarajeva" i mogu odlučiti da se sklonim hitnoj i vatrogascima pod rotacijom, jedino njih mogu upotpunosti ometati. Imam pravo prijaviti i policijsko vozilo kad se uparkira na zelenu površinu, a dan prije mi zbog jednog točka na njoj "eko policija" ostavila upozorenje. Da sam ikad saznala čija me je "pratnja" jednom izgurala sa ceste, tačno bih ga tužila za "ubistvo u pokušaju", ba šta god da si, nisi mi važniji od majke koja je sjedila pored mene u vozilu. Kad neko glajza ispred mene, upalim žmigavac i zaobiđem ga, ili glajzam iza do prve izlivne trake, nije smak svijeta...
I nepisano pravilo je da u srednjoj traci ne treba usporavati saobracaj jer je to traka za pravo dok su druge trake iz kojih idu izlivne
Ps posto se slazemo mogli smo na kafu da mi to fino uskladimo oko ovih pravila
-
tempuser
#7083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji dio pojma na putu u naselju ti nije jasan?supercali wrote:
Ps. Bas zato sto se ne pominje otvorena cesta I ogranicenje brzine znaci da ti pogresno tumacis zakon
-
tempuser
#7084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opet, ajd svojim rjecima objasni kako vozac moze da ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlj?supercali wrote: Ako ometam
Ko kaze da te ometam? Ti?
Sta ba nisam mogao odgovoriti
Nigdje nisam ni tvrdio da pise otvorena cesta citaj.jebo ga ti
Ovo je uzrok I tumacenja zakona kako se.kome digne pa ces tako ti uzeti pa svom da si ti u pravu po zakonu tako sto ga tumacis pogresno
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zasto citiras zakon kojeg ti krsis voznjom iznad ogranicenja? Koja je tu logika da koristis zakon dok ti odgovara?
-
tempuser
#7086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako je tako, tebi bi najbolje bilo da kupis jedan radar i privatizujes jednu raskrsnicu.shiny wrote:tempuser wrote:
Vala mogu i ja odlučivati ko krši zakon, snimiti ga, prijaviti, okačiti na "čudne slike i situacije Sarajeva" i mogu odlučiti da se sklonim hitnoj i vatrogascima pod rotacijom, jedino njih mogu upotpunosti ometati. Imam pravo prijaviti i policijsko vozilo kad se uparkira na zelenu površinu, a dan prije mi zbog jednog točka na njoj "eko policija" ostavila upozorenje. Da sam ikad saznala čija me je "pratnja" jednom izgurala sa ceste, tačno bih ga tužila za "ubistvo u pokušaju", ba šta god da si, nisi mi važniji od majke koja je sjedila pored mene u vozilu. Kad neko glajza ispred mene, upalim žmigavac i zaobiđem ga, ili glajzam iza do prve izlivne trake, nije smak svijeta...
-
tempuser
#7087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja to nigdje nisam napisao, cak sta vise, ali ti koji vozis ispred mene ne mozes da znas da li ja krsim zakon, mozes samo da predpostavljas, ali to ti ne daje nikakvo pravo da krsis propise koji se odnose na tebe.un1ted wrote:Zasto citiras zakon kojeg ti krsis voznjom iznad ogranicenja? Koja je tu logika da koristis zakon dok ti odgovara?
- supercali
#7088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji dio.pojma to ima smisla I vazi za otvorenu cestu ne kontastempuser wrote:Koji dio pojma na putu u naselju ti nije jasan?supercali wrote:
Ps. Bas zato sto se ne pominje otvorena cesta I ogranicenje brzine znaci da ti pogresno tumacis zakon
a u naselju ja vozim lijevom 40 jer mozda skrecem na sljedecem semaforu
Ne mogu se prestrojiti u drugu traku necu da se prestrojim zbog guzve jer uskoro skrecem lijevo itd
I o kakvom ometanju ti pricas ako ja vozim svoju voznju
Ja mogu tebi reci da me ometas jer trazis od mene da idem desno pa opet da se vracam jer moram lijevo
Bjezi ba I ja se sa budalom raapravljam umjesto sa shiny da odem na finu voznju kad se vec slazemo
- shiny
#7089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel to isplativo?tempuser wrote:
Ako je tako, tebi bi najbolje bilo da kupis jedan radar i privatizujes jednu raskrsnicu.
- shiny
#7090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti u srednju, ja u lijevu, pa ćemo 45 km/h i laganice pričati... neka nas zaobilaze...supercali wrote:Koji dio.pojma to ima smisla I vazi za otvorenu cestu ne kontastempuser wrote:Koji dio pojma na putu u naselju ti nije jasan?supercali wrote:
Ne mogu se prestrojiti u drugu traku necu da se prestrojim zbog guzve jer uskoro skrecem lijevo itd
Ja mogu tebi reci da me ometas jer trazis od mene da idem desno pa opet da se vracam jer moram lijevo
Bjezi ba I ja se sa budalom raapravljam umjesto sa shiny da odem na finu voznju kad se vec slazemo
- klaki
#7091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svako ko vozi vise od 10% ispod ogranicenja treba da baci dozvolu i vise nikad ne udje u auto kao vozac
- supercali
#7092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti kojo vozis iza mene ne znas zasto vozim 40 I da li krsim zakontempuser wrote:Ja to nigdje nisam napisao, cak sta vise, ali ti koji vozis ispred mene ne mozes da znas da li ja krsim zakon, mozes samo da predpostavljas, ali to ti ne daje nikakvo pravo da krsis propise koji se odnose na tebe.un1ted wrote:Zasto citiras zakon kojeg ti krsis voznjom iznad ogranicenja? Koja je tu logika da koristis zakon dok ti odgovara?
Ajmo malo tvojom logikom
Zasto ti imas pravo reci da ja krsim zakon a ja to nemam?
- supercali
#7093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hocemo na kafu?shiny wrote:
Ti u srednju, ja u lijevu, pa ćemo 45 km/h i laganice pričati... neka nas zaobilaze...
-
BadBoy
#7094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo i ja čitam temu i ne mogu se čudu načuditi. Tačno mi je sada jasno što kod nas ima toliko mrtvih na cestama. Znači po njihovoj logici, "jer je to ljudski", opasnije je voziti 40km/h jer kao zaboga ti onda nerviraš i živciraš druge ljude pa si kao ti kriv što se neko iznervira i uradi glupost :/ Za to vrijeme, ovi što lete, neka lete njima se može i treba im se sklanjati :/seoBIH wrote:Nevjerovato. Zalilit ise sto neko vozi 40km/h lijevom, a ok je sto ti vozis 70km/h istom tom trakom![]()
![]()
-
tempuser
#7095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogledaj i objasni sta znace strelice na asfaltu cisto da vidis kakve gluposti valjas s tim svojim nepisanim pravilima, osim ako ne tvrdis da je Passat na donjoj slici napravio prekrsaj pa iz lijeve nije ostisao u izlivnu nego produzio pravo.supercali wrote: I nepisano pravilo je da u srednjoj traci ne treba usporavati saobracaj jer je to traka za pravo dok su druge trake iz kojih idu izlivne

E sad joj samo da odgovoris, zato kamionima nije dozvoljeno za voze lijevom trakom kad ona sluzi samo da se iz nje ide u izlivnu?
-
tempuser
#7096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako moze vaziti za otvorenu cestu stav koji izricito navodi de se odnosi na put u naselju s kolovozom na kome za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake ?????supercali wrote:Koji dio.pojma to ima smisla I vazi za otvorenu cestu ne kontastempuser wrote:Koji dio pojma na putu u naselju ti nije jasan?supercali wrote:
Ne trazim ja nista od tebe, da mozes shvatiti ono sto citas znao bi da te na to zakon obavezuje!
-
BadBoy
#7097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Čekaj hoćeš da kažeš da je za gužvu u gradu krivo sve drugo osim činjenice da ima 500.000 registrovanih auta (i koliko još neregistrovanih)u gradu sa 300.000 stanovnika? Zašto se izmišljaju neki problemi kada je jasno da je prije bilo četverostruko manje auta i da je grad projektovan za toga. Pa Čaršijom se navečer ne može proći ispod 15 minuta od silnih parkiranih auta a ne sporača.bitanga_sa_otesa wrote:guzva je zbog imbecila koji ne znaju voziti , zbog bahatih papaka koji su se docepali bijesnih auta pa se qrce,a voze na isparenjima goriva jer su uvijek na rezervi,tipkaca po viberu i fb..i da 45 je spora voznja na glavnoj da se svi krecu 55-60 km/h,ne bi se trebalo voziti sa stupa do koseva sat vremena...
nekad su instruktori polagace tjerali da voze desnom trakom, u gradu, da ne ometaju saobracaj...nekad je milicija pisala kazne kamionima i autobusima koji ne voze desnom trakom u gradu...al sad doslo doba kvazi papanluka
-
tempuser
#7098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samom voznjom 40 km/h ne krsis zakon, ali ako sa 40 km/h ometas moju voznju u srednoj ili lijevoj traci itekako krsis zakon.supercali wrote:Ti kojo vozis iza mene ne znas zasto vozim 40 I da li krsim zakontempuser wrote:Ja to nigdje nisam napisao, cak sta vise, ali ti koji vozis ispred mene ne mozes da znas da li ja krsim zakon, mozes samo da predpostavljas, ali to ti ne daje nikakvo pravo da krsis propise koji se odnose na tebe.un1ted wrote:Zasto citiras zakon kojeg ti krsis voznjom iznad ogranicenja? Koja je tu logika da koristis zakon dok ti odgovara?
Ajmo malo tvojom logikom
Zasto ti imas pravo reci da ja krsim zakon a ja to nemam?
Zato sto ono sto ja kazem pise u zakonu, a ono sto ti kazes ne pise nigdje.
-
tempuser
#7099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih zelio da budem drveni advokat, ali ako sam dobro razumio, bitanga misli na faktor "vozac", a ne kolicina vozila i tu je apsolutno u pravu. Sve dok je respa i slicnih koji misle da sa 40 km/h u lijevoj i srednjoj traci ne krse nikakve propise bez obzira sto usporavaju vozace iza sebe imacemo haos na cesti.BadBoy wrote:Čekaj hoćeš da kažeš da je za gužvu u gradu krivo sve drugo osim činjenice da ima 500.000 registrovanih auta (i koliko još neregistrovanih)u gradu sa 300.000 stanovnika? Zašto se izmišljaju neki problemi kada je jasno da je prije bilo četverostruko manje auta i da je grad projektovan za toga. Pa Čaršijom se navečer ne može proći ispod 15 minuta od silnih parkiranih auta a ne sporača.bitanga_sa_otesa wrote:guzva je zbog imbecila koji ne znaju voziti , zbog bahatih papaka koji su se docepali bijesnih auta pa se qrce,a voze na isparenjima goriva jer su uvijek na rezervi,tipkaca po viberu i fb..i da 45 je spora voznja na glavnoj da se svi krecu 55-60 km/h,ne bi se trebalo voziti sa stupa do koseva sat vremena...
nekad su instruktori polagace tjerali da voze desnom trakom, u gradu, da ne ometaju saobracaj...nekad je milicija pisala kazne kamionima i autobusima koji ne voze desnom trakom u gradu...al sad doslo doba kvazi papanluka
- supercali
#7100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Intelektualac pogledaj cestu prije izlivnih I reci mi iz kojih traka idesu izlivnetempuser wrote:Pogledaj i objasni sta znace strelice na asfaltu cisto da vidis kakve gluposti valjas s tim svojim nepisanim pravilima, osim ako ne tvrdis da je Passat na donjoj slici napravio prekrsaj pa iz lijeve nije ostisao u izlivnu nego produzio pravo.supercali wrote: I nepisano pravilo je da u srednjoj traci ne treba usporavati saobracaj jer je to traka za pravo dok su druge trake iz kojih idu izlivne
E sad joj samo da odgovoris, zato kamionima nije dozvoljeno za voze lijevom trakom kad ona sluzi samo da se iz nje ide u izlivnu?
Ne na semaforu