Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Astrix

#7076 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Nista od mosta bar jos dvije godine, zato koliko sam cuo nece ni zuriti sa gradnjom te dionice jer ionako ne vodi nigdje, tih desetak km nikome ne koristi...
shake69

#7077 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Astrix wrote:Nista od mosta bar jos dvije godine, zato koliko sam cuo nece ni zuriti sa gradnjom te dionice jer ionako ne vodi nigdje, tih desetak km nikome ne koristi...
Pa, nije valjda? Onda svaka story o vrijednom investicijskom ciklusu i otvaranju BiH kroz putnu komunikaciju je bespredmetna! Bar za nekoliko godina!
edin_the

#7078 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Kakav video :bih:

Drvosjeca iz Dejcica

#7079 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura

Ovo sam se ja pitao odmah zašto se ne ide kroz Prenj, izgleda da su pročitali moje misli. :lol:

http://www.klix.ba/biznis/investicije/k ... /150322035
shake69

#7080 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura

Ovo sam se ja pitao odmah zašto se ne ide kroz Prenj, izgleda da su pročitali moje misli. :lol:

Pravo je pitanje, ako nema zainteresiranih za 900 miliona, koliko bi navodno trebala kostati ta dionica, nece vjerovatno biti ni za 300 umanjeno, 600 miliona, jer je to ogroman novac a mogucnost povrata vrlo slaba i na puno duze staze.
VjecitiStudent

#7081 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

shake69 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura

Pravo je pitanje, ako nema zainteresiranih za 900 miliona, koliko bi navodno trebala kostati ta dionica, nece vjerovatno biti ni za 300 umanjeno, 600 miliona, jer je to ogroman novac a mogucnost povrata vrlo slaba i na puno duze staze.
Jablanički janjeći lobi aktivno burgija za opciju od 900 miliona.
Dick Wanker

#7082 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dick Wanker »

poserem im se u janjetinu i onako qrcu ne valja..... :run:
probook

#7083 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by probook »

Jes vala, ja ne znam otkuda toliko odusevljenje njihovom janjetinom? Nigdje veze, svako ko imalo razmislja zna da je to sve uvozno meso jer nema sanse da mogu toliku kolicinu domaceg mesa nabaviti. Ja radije svratim u manje zvucne restorane,a za koje znam da imaju provjereno kvalitetno meso.
prog321

#7084 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by prog321 »

Neces bolju janjetinu pojest na Balkanu siguran sam :-D
karanana

#7085 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

definitivno precjenjena janjetina.
nije nista bolja od janjetine kad se ide prema tuzli, nije nista bolja od janjetine u srbiji, a jos manje je bolja od recimo klishke ili pashke janjetine.

kako ide ovaj spoj sa zaobilaznicom? zasto ne napadnu s dva fronta iz pravca zaobilaznice i iz pravca brijesca odnosno zasto ne pocnu raditi na rondou?
probook

#7086 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by probook »

prog321 wrote:Neces bolju janjetinu pojest na Balkanu siguran sam :-D
Rijetko je jedem, vise sam za teletinu ispod saca.
tec

#7087 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

karanana wrote: kako ide ovaj spoj sa zaobilaznicom? zasto ne napadnu s dva fronta iz pravca zaobilaznice i iz pravca brijesca odnosno zasto ne pocnu raditi na rondou?
Vijadukt se radi iz dva pravca kružni tok se može početi kada se vijadukt približi jer je to najjednostavniji dio posla.
ovo_malo_duse

#7088 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ovo_malo_duse »

probook wrote:Jes vala, ja ne znam otkuda toliko odusevljenje njihovom janjetinom? Nigdje veze, svako ko imalo razmislja zna da je to sve uvozno meso jer nema sanse da mogu toliku kolicinu domaceg mesa nabaviti. Ja radije svratim u manje zvucne restorane,a za koje znam da imaju provjereno kvalitetno meso.
Zato sto nemas pojma.... Konjicka opstina ima trenutno najvecu proizvodnju jagnjetine u BiH. Neznam kakavo je trenutno stanje sa Vlasicem ali zbog rata je mislim zaostao. Znam sigurno da je samo u Repovackom kraju prosle godnine proizvedeno i prodato oko 1000-1500 jagnjadi 100% domace. Recimo da je 1200 /12 to je 10 dnevno...Sve se to vecinom okrene u dole u Jablanici.
Pored toga sam Maksumic ima izmedzu 500 - 1000 ovaca na obroncima visocice i bjelasnice. to ti doda nekih 200-300 mozda i cijelih 500 jagnjadi + Bjelasnicki i Bjelimicki ovcari... :thumbup:
Znaci prika moj 99% te jagnjetine je domace..
Ne kazem da nema pokusaja da se podvali po neka stara ovca ili bolje receno podvali se po neka stara ovca pod jagnjetinu ali ona stranjska(novi zeland ili odkuda vec) sto vise lici na klempu nego na janje ne smeka ni blizu i to zna svak ko je probao.. :izet: :izet:
Sad sto su ljudi zavidni to je drugi par cipela.... :skoljka:
OldMayor

#7089 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

Ma pretjeruju vala i ovi, kome bude do janjetine, jel problem onda izaci sa autoputa i spustiti se 6-7km.

Gdje ce biti odmoriste na tom dijelu. Zasto ne bi npr fino odredili jedan dio odmorista i dali to restoranima, ali da fino urede, da ne bude krkljanac i eto.

Glupo mi je totalno ako ce samo na ovim odmoristima biti one sterilzovane pumpe, muka mi kad moram kafu piti na posranoj pumpi. :-)
Hajvan

#7090 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

Image
Tarik Hodžić
limeni

#7091 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by limeni »

imam nekoliko pitanja..znaci sad je autoput od zenice-tarcina gotov?
kad namjeravaju raditi dio zenica-doboj i dioncinu doboj-ulaz u hrvatsku?
vidim na jugu je u izgradnji granica hrv-medjugorje, kada misle raditi do mostara?
i onaj najtezi dio na kraju, kada se moze ocekivati pocetak radova na dionici tarcin-mostar?
jao_situacije

#7092 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

limeni wrote:imam nekoliko pitanja..znaci sad je autoput od zenice-tarcina gotov?
vidim na jugu je u izgradnji granica hrv-medjugorje, kada misle raditi do mostara?
i onaj najtezi dio na kraju, kada se moze ocekivati pocetak radova na dionici tarcin-mostar?
trenutno nema nikakvih para ni mogućnosti za zaduživanje završit će do počitelja ovo što su započeli i zeničku obilaznicu, sjevernije od zenice će dati pod koncesiju
svilaj se gradi, čeka se granični prelaz i most koji su u nadležnosti države i to bi bilo to koliko ja znam
karanana

#7093 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by karanana »

nema planova ni za tarcin-konjic?

meni neko rece da ce to raditi ovi isti turci koji su radili do tarcina? ali nije ni tender bio a moraju poziv napraviti tako da ne znam otkud to da ce turci raditi.
OldMayor

#7094 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

Obzirom da novoj vlasti autoput i nije neki primaran cilj, ja u ove cetiri godine i ne ocekujem previse kilometara.

Steta.
dosada_ziva

#7095 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dosada_ziva »

OldMayor wrote:Obzirom da novoj vlasti autoput i nije neki primaran cilj, ja u ove cetiri godine i ne ocekujem previse kilometara.

Steta.
ni ja. Politika ce ovo da stopira. Samo bi dobro bilo da zavrse Sarajevsku zaobilaznicu, da je spoje sa Stupom. Tek bi tada ovo od Tarcina do Sarajeva imalo nekog smisla.
Naslovnica

#7096 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

karanana wrote:nema planova ni za tarcin-konjic?

meni neko rece da ce to raditi ovi isti turci koji su radili do tarcina? ali nije ni tender bio a moraju poziv napraviti tako da ne znam otkud to da ce turci raditi.
Šuplja.
Ne zna se ko će i kada to raditi.
VjecitiStudent

#7097 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

jao_situacije wrote:
limeni wrote:imam nekoliko pitanja..znaci sad je autoput od zenice-tarcina gotov?
trenutno nema nikakvih para ni mogućnosti za zaduživanje završit će do počitelja ovo što su započeli i zeničku obilaznicu, sjevernije od zenice će dati pod koncesiju
svilaj se gradi, čeka se granični prelaz i most koji su u nadležnosti države i to bi bilo to koliko ja znam
Još kad bi se našla budala da to uzme ...
OldMayor

#7098 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

dosada_ziva wrote:
OldMayor wrote:Obzirom da novoj vlasti autoput i nije neki primaran cilj, ja u ove cetiri godine i ne ocekujem previse kilometara.

Steta.
ni ja. Politika ce ovo da stopira. Samo bi dobro bilo da zavrse Sarajevsku zaobilaznicu, da je spoje sa Stupom. Tek bi tada ovo od Tarcina do Sarajeva imalo nekog smisla.
Ma to ce se zavrsit, tu je vec odabran izvodjac, ja mislim da ce do iduce godine to biti gotovo.
Naslovnica

#7099 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

OldMayor wrote:
dosada_ziva wrote:

Steta.
Ma to ce se zavrsit, tu je vec odabran izvodjac, ja mislim da ce do iduce godine to biti gotovo.
Kažu u septembru ove godine.
shake69

#7100 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

@Hajvane, gdje ova fotka od Tarika? Negdje uz Bosnu, kako vidim, prema Zenici, ha?
Post Reply