Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dzontra_Volta

#7076 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Eto ti si dobar.
afannedim

#7077 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Haj ti idi brani BHTELECOM, saraf osmica
Sakazulu

#7078 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Kuda napisah grmi li, odmah zagrmilo kroz par postova :D
saraf_osmica

#7079 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

afannedim wrote:Haj ti idi brani BHTELECOM, saraf osmica
Ne branim BHT već iznosim činjenice a činjenica je da mtel (exLOL) nema najbolju ponudu u BiH. Razgledaj malo ponudu ostalih kablovskih i IPTV operatera.

Da bi neko imao najbolju ponudu onda treba poraditi i na ostalim segmentima usluge a to je dostupnost, stabilnost,....

Kad je dostupnost i stabilnost usluge u pitanju, LOL je tu na samom dnu. Džaba kanali, brzine, avioni, rakete,.... kad je stabilnost te iste ponude ravna nuli. Malo zagrmi ili nedaj Bože kiša padne, pada i LOL zajedno sa njom.

O dostupnosti da ne govorim. Desetak zgrada je ništa.
Praetorious

#7080 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Za dostupnost si u pravu, za stabilnost nisi, bar kod mene. Ne pamtim kad je bio zadnji prekid. Prekida u uslugama inače nema, osim kad (rijetko) pukne glavni link, što je viša sila, a ne regionalna greška.
Ne znam na kojoj lokaciji koristiš LoL kada imaš te česte prekide, vidi s podrškom da ti to srede.
zilog

#7081 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

saraf_osmica wrote:
Dzontra_Volta wrote:...hvala Logosoftu što ima daleko najbolju ponudu kanala u BiH, računajući sve kablovske i iptv servise.
Jesi li ti dobar?
Samo bih te pitao, sta je s tobom???
saraf_osmica wrote:Da bi neko imao najbolju ponudu onda treba poraditi i na ostalim segmentima usluge a to je dostupnost, stabilnost,...
Pricas o dostupnosti, a @Dzontra fino napisao da se odnosi na ponudu kanala.
Razumijem, histerija zavladala, :lol: :lol: :lol: ali bar nemoj praviti budalo od sebe. :roll:
MTV

#7082 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

saraf_osmica wrote: Ne branim BHT već iznosim činjenice a činjenica je da mtel (exLOL) nema najbolju ponudu u BiH. Razgledaj malo ponudu ostalih kablovskih i IPTV operatera.

Da bi neko imao najbolju ponudu onda treba poraditi i na ostalim segmentima usluge a to je dostupnost, stabilnost,....

Kad je dostupnost i stabilnost usluge u pitanju, LOL je tu na samom dnu. Džaba kanali, brzine, avioni, rakete,.... kad je stabilnost te iste ponude ravna nuli. Malo zagrmi ili nedaj Bože kiša padne, pada i LOL zajedno sa njom.

Ma ne branis :lol: :lol: :lol: Gdje piše da Logosoft prodan 1000% mtelu i da vise ne postoji :!: :?: Ja ne znam jesi li ti corav ili ne vidis ili neces da vidis ovo: https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... f113229af5 fali jos (b92, Viasat HD, 5 timeshift kanala, ftv analog, bht analog, bht (HD to SD) = 199 kanala)

By BH Telezlo: https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... f113229af5

Moram te ispraviti pokrivaju 3 zgrade, dvije ulice i imaju 15 korisnika. Koji su zadovoljni, skoro imaju 200 kanala, umjesto download 10 Mbps imam 22, a upload umjesto 1 Mbps imam 11 Mbps. A avion mi nisu dali ni rakete ni petarde ni auto ni mobitel da bi ovdje iznosio iskljucivo POHVALE za njih, da da dobro si procitao.
Zamjena za Viva TV je MTV Music 24 koji je samo u Lolu u BiH, HS je imala Vivu i zamjena je VH1 Classic. U Hrvatskoj svi umjesto Vive dobili MTV Music 24. Eto jos jedan dokaz brige oko kanala.

Stoji mi ista brzina interneta dok u isto vrijeme gledam na dva HD resivera dva HD kanala. A u ponudi 24 HD kanala u osnovnoj ponudi bez doplate od 4 KM (ciganluk Bh telecoma).

Padala kisa, snijeg, grad uzivam u velikim brzinama interneta i predobroj slici na SD kanalima i HD jer Logosoft ne radi degradaciju signala.

Bolju i skuplju ponudu kanala jedino ima Telemach.

I da moje saucesce jer si osudjen na BH Telezlobom i jer si ubjedjen da su oni i samo oni najbolji. Jer oni idu posljednji i daju najmanje za skupe pare.
Praetorious wrote:Za dostupnost si u pravu, za stabilnost nisi, bar kod mene. Ne pamtim kad je bio zadnji prekid. Prekida u uslugama inače nema, osim kad (rijetko) pukne glavni link, što je viša sila, a ne regionalna greška.
Ne znam na kojoj lokaciji koristiš LoL kada imaš te česte prekide, vidi s podrškom da ti to srede.
Pa klasicni korisnik BH Telecoma.
Radar71

#7083 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Radar71 »

I vi se raspravljate s likom koji tvrdi da HDMI kabal ne prenosi zvuk :D
MTV

#7084 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Radar71 wrote:I vi se raspravljate s likom koji tvrdi da HDMI kabal ne prenosi zvuk :D
:roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
zilog

#7085 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Radar71 wrote:I vi se raspravljate s likom koji tvrdi da HDMI kabal ne prenosi zvuk :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nisam znao da je to taj, tipican jurisni branitelj BH Telekoma (citaj napada sve ostalo, kao da mu sva familija radi tamo).
zateznistub

#7086 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

saraf_osmica wrote:
afannedim wrote:Haj ti idi brani BHTELECOM, saraf osmica
Ne branim BHT već iznosim činjenice a činjenica je da mtel (exLOL) nema najbolju ponudu u BiH. Razgledaj malo ponudu ostalih kablovskih i IPTV operatera.

Koliko god mi smeta kad na temi o BHT-u melju o uslugama drugih provajdera toliko mi nije umjesno ovdje pisati negativno o LOL-u.
Pusti ljude da pisu o provajderu kojeg koriste.Ako neko koristi LOL uslugu i pise o tom provajderu ima pravo pisati da je zadovoljan....nije ujesno ne koristiti uslugu a pisati negativno
zilog

#7087 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

zateznistub wrote:Koliko god mi smeta kad na temi o BHT-u melju o uslugama drugih provajdera toliko mi nije umjesno ovdje pisati negativno o LOL-u.
Pusti ljude da pisu o provajderu kojeg koriste.Ako neko koristi LOL uslugu i pise o tom provajderu ima pravo pisati da je zadovoljan....nije ujesno ne koristiti uslugu a pisati negativno
Nije problem prodiskutovati pogresno napisano, pa i na temi drugih operatora, ali ovdje je slucaj demantovanja necega sto uopste nije receno.

Da jeste, dalo bi se diskutovati oko dostupnosti, ali to nije niko spominjao.
Sakazulu

#7088 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Nakon par dana opet extremne brzine :)
avaks

#7089 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by avaks »

zilog wrote:
Nisam znao da je to taj, tipican jurisni branitelj BH Telekoma (citaj napada sve ostalo, kao da mu sva familija radi tamo).
:lol: Gdje ga nađe... Nego da samo pitam ove kolege HaDeMIja i banderaša zašto i ovdje na tuđoj temi šupljiraju a kada se bilo ko javi na Telekom temi i drvlje i kamenje po njima.
Dok sam bio u Nedžarićima koristio sam usluge LoLa i imam veoma pozitivna iskustva što se tiče interneta i super tv (jedini ili jedni od rijetkih koji u ponudi imaju i SK i ARENE) a to što ovim zatucanim sve kasni 5 godina pa se vade na stabilnost i pokrivenost no comment :lol:
Sakazulu

#7090 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ja LOL poznajem još iz nekih '90 godina kad nije bilo spomena o SK i Arenama... I naravno sve pozitivno!

A što uvijek našu ćunu mjerimo prema SK i Arenama, imamo li još koji organ da usporedimo sa ostalim?, naravno, ako ima potrebe.
saraf_osmica

#7091 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by saraf_osmica »

Sta se palite odmah. Telemach recimo ima bolju ponudu u svemu u odnosu na Lol i ne branim BHT samo govorim cinjenice

Ono za HDMI necu komentarisati. Ko god misli da imam ikakve veze sa tim nekim likom neka potrazi strucnu pomoc ;)
afannedim

#7092 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

saraf_osmica wrote:Sta se palite odmah. Telemach recimo ima bolju ponudu u svemu u odnosu na Lol i ne branim BHT samo govorim cinjenice

Ono za HDMI necu komentarisati. Ko god misli da imam ikakve veze sa tim nekim likom neka potrazi strucnu pomoc ;)
Smiješan si, nek si ti nama živ i zdrav i haj više ne provaljuj se.
zateznistub

#7093 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

avaks wrote:
zilog wrote:
:lol: Gdje ga nađe... Nego da samo pitam ove kolege HaDeMIja i banderaša zašto i ovdje na tuđoj temi šupljiraju a kada se bilo ko javi na Telekom temi i drvlje i kamenje po njima.
Dok sam bio u Nedžarićima koristio sam usluge LoLa i imam veoma pozitivna iskustva što se tiče interneta i super tv (jedini ili jedni od rijetkih koji u ponudi imaju i SK i ARENE) a to što ovim zatucanim sve kasni 5 godina pa se vade na stabilnost i pokrivenost no comment :lol:
Da znas citati, kao sto ne znas, uvidio bi da sam upravo ja skrenuo paznju da to ne valja raditi na tuđim temama. Ali jbg, malo ti organ sa vijugama zahđao...
drugtito2011

#7094 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

saraf_osmica wrote:Sta se palite odmah. Telemach recimo ima bolju ponudu u svemu u odnosu na Lol i ne branim BHT samo govorim cinjenice

TM je bolji od LOL samo u dvije stvari: D3Go i nema 50 pinkova. Sve ostalo je neuporedivo i na strani LOL-a.
Ja sam silom prilika odnedavno korisnik TM usluga i slobodno mogu reći NAŽALOST korisnik TM usluga.

Brzina intereneta (u paketu piše 40 Mbs) je toliko nestabilna, da sam TM zvao više puta za 20 dana, nego LOL za cijelu godinu. I uvijek ista priča: "Došlo je do pada signala, molimo vas da restartujete modem nakon 5 minuta". Mreža puca, svako malo poruka "limited conection" i ostala prateća sranja..Imaju sreće pa koriste postojeću infrastrukturu, inače da moraju raditi ono što LOL radi, ne bi TM bilo ni na mapi.
Dzontra_Volta

#7095 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Zar postoji neki Pink kanal koji ima TM, a da ga nema na LOL-u?
Nisam nikad koristio TM, pa ne želim tp da komentarišem. Koristio sam MojaTV od njenog početka. Osim početnih problema zbog loše parice, uglavnom sam bio zadovoljan. Glavni razlog zbog kojeg sam prešao prošlog ljeta na LOL bili su sportski kanali i tu im trenutno niko ne može primirisati. Uvođenjem besplatnih poziva prema fiksnim mrežama (obzirom da često obavljam međugradske pozive), dobio sam ono što mi trenutno nijedan drugi provajder ne može ponuditi.
Na moju sreću živim u jednoj od tih "10 zgrada" koje pokrivaju, tako da me pokrivenost posebno ne tangira.
MTV

#7096 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote:Zar postoji neki Pink kanal koji ima TM, a da ga nema na LOL-u?
Nisam nikad koristio TM, pa ne želim tp da komentarišem. Koristio sam MojaTV od njenog početka. Osim početnih problema zbog loše parice, uglavnom sam bio zadovoljan. Glavni razlog zbog kojeg sam prešao prošlog ljeta na LOL bili su sportski kanali i tu im trenutno niko ne može primirisati. Uvođenjem besplatnih poziva prema fiksnim mrežama (obzirom da često obavljam međugradske pozive), dobio sam ono što mi trenutno nijedan drugi provajder ne može ponuditi.
Na moju sreću živim u jednoj od tih "10 zgrada" koje pokrivaju, tako da me pok rivenost posebno ne tangira.
Pogresno si shvatio druga titu, on bas ne preferira pink kanale. Uglavnom pink ima 43 kanala koje ima Lol i moja tv. TM ima njih 5-6.
Ovo je super sto se tice fiksnih poziva. Kad bi uveli barem 50 minuta prema mobilnim bilo bi fenomenalno, a ovako je extra. :D Jelde kako je fino ziviti u tih 10 zgrada?
semirsar

#7097 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Sakazulu wrote:Nakon par dana opet extremne brzine :)
Ja vec treci dan nemam tu extremnu :sad:
E fakat, bolje da je nisu ni puscali, sad mi bas fali :cry:
MTV wrote: :D Jelde kako je fino ziviti u tih 10 zgrada?
Ja hi ne bi' dao ni za brdo karamelja, jok vala :thumbup:
Sakazulu

#7098 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ja vec treci dan nemam tu extremnu :sad: E fakat, bolje da je nisu ni puscali, sad mi bas fali :cry:
A kod nas prije par dana je nestala... Moguće da je ova nova brzina u nekom loopu, pa šeta, malo tamo, malo ovamo...

Image Image
Praetorious

#7099 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Da hoće i do mene malo prošetati, ne bih se ljutio ... imam dosta za UL. Al' nek im bude, bitno da nije manje od onoga što je Ugovorom predviđeno. Mogla je biti čuvena bosanska akcija: "platiš 6 - dobiješ 5", tako da se ne bunim puno :D
ado-šampion

#7100 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

U jeku svakojakih raspava u zadnje vrijeme, moram i ja biti posten i priznati da stabilnost usluge na LOL nije bas najbolja. :)

Dva dana u zadnje vrijeme bilo je nevrijeme, oba puta slika je prekidala.
Jedan dan krenuo skidati nesto s torrenta, ruku na srce brzina je bila super, isao je i na 2 MB/s (na Telecomu rijetko preko 0,5 MB/s), ali HD kanal nisam mogao gledati u to vrijeme jer je stopao. Drugi dan, ja gledam youtube i ukljucen mi HD kanal, u drugoj sobi zena gleda youtube i njoj stopa. Iskljucimo TV - sve uredu.

Nadati se da je ovo anomalija i da nije standardno, jer se sve desavalo u zadnje dvije sedmice.

Ali generalno, iako je usluga je BHT stabilnija, to je upravo iz razloga sto nista nema. Internet spor, HD kanala nula. Za 3 godine ne BHT gotovo nisam ni gledao TV, sad nesto i gledam. :-) Bilo kakva priroda na HD odmara oci. :) Neki dan starog morao tjerati kuci. :lol:
Post Reply