Alternativa je bila glasati za reformske snage Ante Markovića, sve ostalo je vodilo u propast, i odvelo je u propast i muslimane i srbe i hrvate.ušće wrote: Uz uvažavanje i jednom i drugom i uz priznanje da svako ima pravo na svoj neovisan stav i na svoje mišljenje , a opet u nadi da to ne činite smo zbog mržnje prema jednoj grupi ljudi ustvari kroz ovo se može lahko provući kao mržnja prema kompletnom narodu ( Dokaz broj glasova osvojenih na prvim prijeratnim i prvim poslijeratnim izborima ) Trebalo di da nas naučite šta je bila alternativa u tom momentu ili nas jednostavno naučite i dajte nam gotovo riješenje ...Ako ga nemate molio bih vas da bar malo smanjite nivo vaše mržnje ...
SDA-All about
-
Haustorče
#7076 Re: SDA-All about
-
StupskaBitanga
#7077 Re: SDA-All about
Pitanje za okorjele SDAovce
Da li je u redu da imamo ovakvu vlast u KS kakvu je SDA napravila koja je blago rečeno uvreda za sve građane?
Da li je u redu da imamo ovakvu vlast u KS kakvu je SDA napravila koja je blago rečeno uvreda za sve građane?
- T-Rexx
#7078 Re: SDA-All about
Prije rata Karadzic nije bio zlocinac vec neko sa kim se moralo pregovarati kao bi se pokusao iznaci nacin da se izbjegne rat. Zato ovakav tvoj spin je obicno baleganje i gomila nelogicnosti. Ispade da je za rat i stradanje kriva bosnjacka strana a ne komunista Milosevic i fasisticka JNA. Nije Alija mogao svakome sapnuti pamet u uho niti reci bosanskim srbima da ne rade ono sto su uradili. Bojim se da cemo uskoro, malo pomalo, sve sto se ovdje desilo svaliti sami na sebe a sve to zbog mrznje pojedinaca prema Aliji. Pojedinci su spremni od agresije napraviti gradjanski rat samo ako bi to moglo nastetiti liku i djelu A.I. I bit ce na kraju da se rat desio zbog pogresnih poteza Alije i bosanskih muslimana koji su naljutili dobronamjerne i miroljubive srbe, a ne zbog komunistickih politicara i generala koji su preko noci postali cetnici.Better Man wrote: SDA je 1990 potpisala koaliciju sa najvećim ratnim zločincima i koljačima i omogučila im da izvrše najstrašnije zločine u istoriji čovječanstva nakon drugog svjetskog rata!
Mi '92 godine nismo imali nikakav izbor sem pregovarati ili kasnije braniti se. Bilo ko da je pobijedio na izbrima kod nas bilo bi isto. Izbor je bio samo kapitulacija ili nezavisnost. Mi smo izbrali ovo drugo, gordo i ponosno.
- T-Rexx
#7079 Re: SDA-All about
Bolja je od one prosle. Al moglo bi i puno bolje.StupskaBitanga wrote:Pitanje za okorjele SDAovce
-
StupskaBitanga
#7080 Re: SDA-All about
Jesi li ti ozbiljan?Bolja je od one prosle. Al moglo bi i puno bolje.
- Oligarh
#7081 Re: SDA-All about
T-Rexx wrote: Prije rata Karadzic nije bio zlocinac vec neko sa kim se moralo pregovarati kao bi se pokusao iznaci nacin da se izbjegne rat. Zato ovakav tvoj spin je obicno baleganje i gomila nelogicnosti. Ispade da je za rat i stradanje kriva bosnjacka strana a ne komunista Milosevic i fasisticka JNA. Nije Alija mogao svakome sapnuti pamet u uho niti reci bosanskim srbima da ne rade ono sto su uradili. Bojim se da cemo uskoro, malo pomalo, sve sto se ovdje desilo svaliti sami na sebe a sve to zbog mrznje pojedinaca prema Aliji. Pojedinci su spremni od agresije napraviti gradjanski rat samo ako bi to moglo nastetiti liku i djelu A.I. I bit ce na kraju da se rat desio zbog pogresnih poteza Alije i bosanskih muslimana koji su naljutili dobronamjerne i miroljubive srbe, a ne zbog komunistickih politicara i generala koji su preko noci postali cetnici.
Mi '92 godine nismo imali nikakav izbor sem pregovarati ili kasnije braniti se. Bilo ko da je pobijedio na izbrima kod nas bilo bi isto. Izbor je bio samo kapitulacija ili nezavisnost. Mi smo izbrali ovo drugo, gordo i ponosno.
Samo mi je zao sto ne zbranise i SDA i SDS i HDZ poslije Daytona, kao sto su saveznici zabranili NSDP u Nirnbergu.
Niti su se smjeli odrzati izbori '96. vec je trebao biti medjunarodni protektorat bar 5 godina nakon rata.
Ako ste nas pljackali na pocetku rata, kad su i puske prodavane po par hiljada maraka po komadu, ako ste nas pljackali u ratu, nelagalnom trgovinom, prodajom hrane od boraca... Ma strasno, kada se samo sjetim, fuj. I sada nakon, morate biti zahvalni ovom jebenom i zatucanom narodu sto ne postoje eskadroni smrti koji bi ona drveca na Marin dvoru okitili sa sdaovcima, kao fine novogodisnje jelke
- T-Rexx
#7082 Re: SDA-All about
Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
Samo mi je zao sto ne zbranise i SDA i SDS i HDZ poslije Daytona,
Zasto u isti kos stavljas agresore i one koji su branili zemlju?
I kad si vec toliko pametan, reci nam da li bi danas bilo srpskog nacionalizma i Dodika da je zabranjen SDS?
- Oligarh
#7083 Re: SDA-All about
Pa posto sam i ja jedan koji je, i to kao maloljetan poceo, braniti tu zemlju, imam pravo da napisem da nije ni u ratu bilo sve crno-bijelo. Otkud SDA pravo da se predstavlja kao sinonim za sve branitelje ove zemlje?? Nije je SDA odbranila, niti je eminentno SDA vodstvo bilo na frontu. Ja sam prosao sva sarajevska ratista i nisam se bas SDAova nagledao. Kao ni ljudi iz raznih halki oko te stranke. SDA je sebi, priskrbila epitete zastitnka BiH. Kojeg li samo bezobrazluka?! Organizator optora?! Daaaa... Kako da ne?! Dok je sirotinja se tukla po brdima, sdaovci su pripremali otimacnu firmi gdje je ta sirotinja svoj hljeb zaradjivala prije rata. Previse sam emocionalan da bi pisao jos o nekim stvarima, a da ne lajem ko kocijas!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
I kad si vec toliko pametan, reci nam da li bi danas bilo srpskog nacionalizma i Dodika da je zabranjen SDS?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- MuaDib
#7084 Re: SDA-All about
Taj ideološki mit je glavna fiksacija kojom SDA okuplja biračko tijelo. Pri čemu se zaboravlja da je BiH odbranjena samo gdje je narod stao u odbranu zemlje, dok su monga mjesta gdje SDA bila na vlasti i gdje SDA vodila narod šapatom pala, uz ogromne civilne žrtve i progon. Dok istovremeno blati komuniste, koji su doprinjeli odbrani BiH koliko su mogli, a najblistaviji je primjer Tuzla i gospodin Bešlagić, kao i Nijaz Duraković koje je sačuvao oružje SKBIH od predaje JNA i podjelio ga borcima. Istovremo SDA logističari su pokrali sredstva za odbranu, kojima su nakon rata tajkunskom privatizacijom bošnjački narod doveli na rub ekonomskog genocida.Oligarh wrote:Pa posto sam i ja jedan koji je, i to kao maloljetan poceo, braniti tu zemlju, imam pravo da napisem da nije ni u ratu bilo sve crno-bijelo. Otkud SDA pravo da se predstavlja kao sinonim za sve branitelje ove zemlje?? Nije je SDA odbranila, niti je eminentno SDA vodstvo bilo na frontu. Ja sam prosao sva sarajevska ratista i nisam se bas SDAova nagledao. Kao ni ljudi iz raznih halki oko te stranke. SDA je sebi, priskrbila epitete zastitnka BiH. Kojeg li samo bezobrazluka?! Organizator optora?! Daaaa... Kako da ne?! Dok je sirotinja se tukla po brdima, sdaovci su pripremali otimacnu firmi gdje je ta sirotinja svoj hljeb zaradjivala prije rata. Previse sam emocionalan da bi pisao jos o nekim stvarima, a da ne lajem ko kocijas!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
-
rahmanjin
#7085 Re: SDA-All about
Ovo je tolika laz.T-Rexx wrote:Prije rata Karadzic nije bio zlocinac vec neko sa kim se moralo pregovarati kao bi se pokusao iznaci nacin da se izbjegne rat. Zato ovakav tvoj spin je obicno baleganje i gomila nelogicnosti. Ispade da je za rat i stradanje kriva bosnjacka strana a ne komunista Milosevic i fasisticka JNA. Nije Alija mogao svakome sapnuti pamet u uho niti reci bosanskim srbima da ne rade ono sto su uradili. Bojim se da cemo uskoro, malo pomalo, sve sto se ovdje desilo svaliti sami na sebe a sve to zbog mrznje pojedinaca prema Aliji. Pojedinci su spremni od agresije napraviti gradjanski rat samo ako bi to moglo nastetiti liku i djelu A.I. I bit ce na kraju da se rat desio zbog pogresnih poteza Alije i bosanskih muslimana koji su naljutili dobronamjerne i miroljubive srbe, a ne zbog komunistickih politicara i generala koji su preko noci postali cetnici.Better Man wrote: SDA je 1990 potpisala koaliciju sa najvećim ratnim zločincima i koljačima i omogučila im da izvrše najstrašnije zločine u istoriji čovječanstva nakon drugog svjetskog rata!
Pa gdje su prije SDA bili Ejup Ganic, Sulejman Tihic, Mirsad Kebo, Irfan Ajanovic, Muhamed Filipovic i silni drugi clanovi?
U kojoj su vojsci bili Sefer Halilovic, Rasim Delic, Vahid Karavelic, Atif Dudakovic, Mehmed Alagic...
Pa gdje su bili prije 90-ih i Nijaz Durakovic, Hakija Turajlic, Mirko Pejanovic, Tatjana Ljujic Mijatovic, Jovan Divjak, Stjepan Siber...
Znaci oni su svi cetnici, jer su bili komunisti i u JNA.
-
lacrima
#7086 Re: SDA-All about
Nije uredu, ali sa ovoliko novca ne bi niko napravio bolje.StupskaBitanga wrote:Pitanje za okorjele SDAovce
Alternativa je recimo SDP-ova vlast u ZDK. Januarske plate su isplaćene sredstvima dignutim sa Escrow računa od para iz privatizacije (što je krivično djelo), februarske plate su isplaćene direktno sa računa Civilne zaštite, kanton je u dubiozi najmanje 20 miliona maraka. Ovo je kupovina socijalnog mira a dokle će trajati, ne zna se. Trajat će dotle dok ima escrow fondova i para sa drugih računa. Kad nestane, nema više plata nema ničega. Možda je i bolja opcija onda dignuti cijene komunalija i ostalog. SDA ipak u ZDK pokazuje dozu zrelosti jer ne žele srušiti vladu koja radi ovakve stvari i preuzeti vlast kod ovakvog stanja.
Pa onda, ja sam tebi odgovorio, a da ti meni odgovoriš onda da li je uredu ovo što SDP radi u ZDK?
-
Katamaran_Sa
#7087 Re: SDA-All about
Vidi ovog nivoa ovog kmecanja, sovinistaCanton wrote:Pa ovo boldirano...novi.dan.nova.nafaka wrote:bi bila ironija ? Šta KONKRETNO ne valja po pitanju ove vijesti !?
Ne kontam kakav je fazon hvaliti deklarisanog šovinistu?
- Bosanski_hibrid
#7088 Re: SDA-All about
MuaDib wrote:
Taj ideološki mit je glavna fiksacija kojom SDA okuplja biračko tijelo. Pri čemu se zaboravlja da je BiH odbranjena samo gdje je narod stao u odbranu zemlje, dok su monga mjesta gdje SDA bila na vlasti i gdje SDA vodila narod šapatom pala, uz ogromne civilne žrtve i progon. Dok istovremeno blati komuniste, koji su doprinjeli odbrani BiH koliko su mogli, a najblistaviji je primjer Tuzla i gospodin Bešlagić, kao i Nijaz Duraković koje je sačuvao oružje SKBIH od predaje JNA i podjelio ga borcima. Istovremo SDA logističari su pokrali sredstva za odbranu, kojima su nakon rata tajkunskom privatizacijom bošnjački narod doveli na rub ekonomskog genocida.
I kada si se probudio? Hoćeš da znaš istinu? Istina je da se narod nije sam organizovao, već je neko koordinirao, nabavljao oružje koje nije došlo tek tako niodkud i neko je planirao odbranu zemlje. Realno je bilo da padne cijela BiH pred udarom 4. armije Evrope, ali je se neko pobrinuo da to ne bude tako.
Sa druge strane, kada je komunjarska alijansa za potjere na čelu sa Zlagumdžijuom došla na vlast 2000.te, tada su počeli praviti spiskove onih, koje li ironije, koji su kršili međunarodni embargo na uvoz oružja za BiH!
Na spisku je bilo preko 300 ljudi i to su bili sve ljudi iz SDA. Jedan moj prijatelj je bio pozvan na ispitivanje Zlagumdžijinih hohštaplera u stilu gestaposa, pa je bio pitan o manjem isporučenom tovaru brašna nego što je bilo na spisku u jednom konvoju. Oni su željeli znati šta je bilo umjesto tih par tona koje nisu bile podijeljene kao humanitarna pomoć a bile su na spisku. Šta je i kako je bilo ne želim ovdje da govorim, jer rat nije stao i sve ovo govori sa koliko neprijatelja smo imali posla: četnici, ustaše, komunisti u svojstvu pete kolone, zapadne zemlje etc...
Sada nakon bitke su svi generali.
-
mikasa
#7089 Re: SDA-All about
covjek prica o pocetku i toku rata a ti odmah na "alijansu za potjere" iz 2000 godine... 
- Better Man
#7090 Re: SDA-All about
Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
- Paranoid
#7091 Re: SDA-All about
Sarajevo, Sarajevo...Sarajevo...Pa nije se vodio rat samo u Sarajevu!Better Man wrote:Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
Meni niko nije prodao oružje, nego sam ga dobio zajedno sa svim onima koji su se javili na pozive...moj put do rova je znao trajati i po 7 sati vožnje...Tuzla- Brčko...Tuzla- Gradačac...Tuzla- Vareš...Vozuća, Majevica...Ozren...
Zamolio bih da se svi oni koji žele nešto da napišu, da se samo malo zamisle i da znaju da je BiH u svom sastvau imala i druge gradove/opštine, koji su opet imale svoje borce...svoje Šaje, Ćele, Cace...itd...
Sve ti minusi nisu dostojni jednog plusa, a taj plus je bio odbrana prvo sebe, svoje porodice, svoje familije...pa tek onda odbrana BiH...Jer svako ko je učestvovao u ratu ZNA da ga niko nije mogao spasiti od četnika i ustaša, ako to nije mogao sam da uradi...
- veljaca
#7092 Re: SDA-All about
Samo cu se referirati na ove 3 stvari. Nisam pripadnik SDA - niti sam pripadnik i jedne partije, ali da se zna:Better Man wrote:
Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! 1. Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! 2.Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i 3. ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!
1. Odbranio sam zivot sebi, svojoj porodici i ostalima u dijelu grada gdje sam bio - a nisam kupio oruzje niti kome placao ( a znam da je takvih bilo velika, velika vecina ) ...
2. U dijelu grada gdje sam bio - ODGOVORNO tvrdim - nije bilo prodaje humanitarne pomoci - organizovane, mozda je pojedinac prodavao svoju dobijenu humanitarnu ali to je njegovo pravo ...
3. Ubistvo Hakije Turajlica je izvrsio agresor uz pomoc UNPROFOR-a....
A i ovo ostalo sto si nabrojao je rekla - kazala. J.e.b.e se mene za SDA i za ostale partije u BIH ( ja da se pitam SVE bih ih ukinuo ) ali nemoj da ovakvim pisanjem ocrnjujes casnu borbu za odbranu od agresije na Drzavu Bosnu i Hercegovinu ....
I nije SDA odbranila Drzavu Bosnu i Hercegovinu ( kao ni ostale partije ), odbranili smo je mi koji smo od 92-95 izvrsili tu casnu duznost ...
- Co0l
#7093 Re: SDA-All about
E jos da optuzis SDA za Markale,Tuzlansku kapiju,Srebrenicu...pa da idemo kuciBetter Man wrote:Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
-
mikasa
#7094 Re: SDA-All about
Slazem se s tobom, osim pod 2 (humanitara se kamionima prodavala), samo bi volio da nekad reagujes i na pisanja kako bi bez SDA zavrsili ispod zemlje...veljaca wrote: Samo cu se referirati na ove 3 stvari. Nisam pripadnik SDA - niti sam pripadnik i jedne partije, ali da se zna:
1. Odbranio sam zivot sebi, svojoj porodici i ostalima u dijelu grada gdje sam bio - a nisam kupio oruzje niti kome placao ( a znam da je takvih bilo velika, velika vecina ) ...
2. U dijelu grada gdje sam bio - ODGOVORNO tvrdim - nije bilo prodaje humanitarne pomoci - organizovane, mozda je pojedinac prodavao svoju dobijenu humanitarnu ali to je njegovo pravo ...
A i ovo ostalo sto si nabrojao je rekla - kazala. J.e.b.e se mene za SDA i za ostale partije u BIH ( ja da se pitam SVE bih ih ukinuo ) ali nemoj da ovakvim pisanjem ocrnjujes casnu borbu za odbranu od agresije na Drzavu Bosnu i Hercegovinu ....
I nije SDA odbranila Drzavu Bosnu i Hercegovinu ( kao ni ostale partije ), odbranili smo je mi koji smo od 92-95 izvrsili tu casnu duznost ...
-
Akibh
#7095 Re: SDA-All about
Ti si bolestan čovjekBetter Man wrote:
Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!
- veljaca
#7096 Re: SDA-All about
ODGOVORNO tvrdim ( ako treba moze i na PP ) da u dijelu grada gdje sam ja bio - nije bilo prodavanja humanitarne pomoci. 1000%.mikasa wrote:Slazem se s tobom, osim pod 2 (humanitara se kamionima prodavala), samo bi volio da nekad reagujes i na pisanja kako bi bez SDA zavrsili ispod zemlje...veljaca wrote: Samo cu se referirati na ove 3 stvari. Nisam pripadnik SDA - niti sam pripadnik i jedne partije, ali da se zna:
Rekao sam u poredjenju sa Drzavom Bosnom i Hercegovinom j.e.b.e se mene i za SDA i SVE ostale stranke. Uvijek cu reagirati na svakoj temi kada primjetim nesto sto nije istina. A, priznajem, ne mogu posjetiti sve teme ...
Kod mene SDA nema ni malo kredibiliteta, kao ni SVE ostale stranke - koje su tu prvenstveno da uhljebe svoje clanove i njihove porodice i rodbinu ....
Last edited by veljaca on 24/02/2013 23:14, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#7097 Re: SDA-All about
De i nama reci...Better Man wrote:Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
- Oligarh
#7098 Re: SDA-All about
Nije SDA odbranila, ali oni uporno tvrde da jeste. I organizacija i otpor i borba, sve je to SDA, a ne patriota ove zemlje. To je njihova mantra, Snaga Bosne, najteže godine, bla bla... I sada, kada usporediš njihov devastirajuci uticaj na ovi zemlju poslije, ali i u ratu, odmah te optuze da si izdajnik. Kada uspoređuješ njihov kriminal sa ostalim naci strankama, kažu ti da u isti koš trpaš agresora i branitelje. A kunem ti se, svaki od nas ponaosob koji je proveo rat u rovovima za jedan dan je ispucao više metaka nego svi Glavni odbori SDA, i njena predsjedništva od rata do danas.veljaca wrote:
Samo cu se referirati na ove 3 stvari. Nisam pripadnik SDA - niti sam pripadnik i jedne partije, ali da se zna:
I ne dam da mi prodaju muda pod bubrege, svojim pričama.
-
Katamaran_Sa
#7099 Re: SDA-All about
Da sutra pocne rat seve bi se trebale baviti tobom, zbog ovih nebuloza, generalizirati sve zbog pojedinih budala koje su neminovno morale biti dio jedne takve organizacije je upravo za toga...sram te biloBetter Man wrote:Nije SDA poticala zločine, ali zato jeste pljačku vlastitog naroda! Prodavali ste oružje ljudima umjesto da ste ga besplatno podjelili! Da bi odbranili goli život ljudi su morali masne pare da plaćaju SDA tajkunima! Pljačkali ste građane za vrijeme rata tako što ste prodavali humanitarnu pomoć, omogučili ste odanim poslušnicima da šveraju robom i da po masnim cijenama prodaju građanima i tako ih pljačkaju! Puštali ste ranjene borce da umru, jer je prioritet prolaska kroz tunel spasa imala roba koju je švercovao Šaja! Trebali da spomenem pokušaj atentata na Sefera Halilovića i ubistvo Hakije Turajlića i Irfana Ljubjankića, kao i spriječavanje snaga ARBiH da uđu i zauzmu određene gradove iz kojih se sijala smrt po nedužnim građanima BiH! Šta ćemo sa ubistvom Joze Leutara, pa atentatom na mezar Alije Izetbegovića? Zna se koje izvršio atentet na mezar Alije Izetbegovića, samo SDA ne smije izaći s tim u javnost, jer bi to bio definitvni kraj SDA kao stranke i otkrila bi se prava istina o najvežem zlu koje je moglo zadesiti BiH nakon Karadžića, Mladića, Miloševića i sličnih!T-Rexx wrote:Zasto bi zabranili SDA? Pa nije SDA slala vojsku u drugu drzavu niti je poticala zlocine.Oligarh wrote:
Last edited by Katamaran_Sa on 24/02/2013 23:28, edited 1 time in total.
- veljaca
#7100 Re: SDA-All about
Slazem se u potpunosti. Ali ovakve su SVE stranke. I ja ih takvim posmatram - za razliku od njihovih clanova i onih koji imaju koristi od njih ( a takvih je ne mali broj ) ...Oligarh wrote:Nije SDA odbranila, ali oni uporno tvrde da jeste. I organizacija i otpor i borba, sve je to SDA, a ne patriota ove zemlje. To je njihova mantra, Snaga Bosne, najteže godine, bla bla... I sada, kada usporediš njihov devastirajuci uticaj na ovi zemlju poslije, ali i u ratu, odmah te optuze da si izdajnik. Kada uspoređuješ njihov kriminal sa ostalim naci strankama, kažu ti da u isti koš trpaš agresora i branitelje. A kunem ti se, svaki od nas ponaosob koji je proveo rat u rovovima za jedan dan je ispucao više metaka nego svi Glavni odbori SDA, i njena predsjedništva od rata do danas.veljaca wrote:
Samo cu se referirati na ove 3 stvari. Nisam pripadnik SDA - niti sam pripadnik i jedne partije, ali da se zna:
I ne dam da mi prodaju muda pod bubrege, svojim pričama.
Najvise mi smetaju oni koji napadaju JEDNU stranku da bi pokazali da je njihova dobra ....
A takodje mi jako smeta GENERALIZIRANJE stvari ...