Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Acheron
#7076 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nema to veze sto je on odmah zakuho u Olompiku....fazon je da mi ne mozemo parirat drugim bh klubovima u transfer politici.
I kako sutra dovesti najboljeg igraca Sirokog ili Borca? Kako postati bh Bayern ili bar Dinamo? Jel treba da se uzdignemo iznad bh cemera ili ne?
Znaci u Sarajevu ima oko 3000 navijaca Zelje?
I kako sutra dovesti najboljeg igraca Sirokog ili Borca? Kako postati bh Bayern ili bar Dinamo? Jel treba da se uzdignemo iznad bh cemera ili ne?
- JThomas
#7077 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ma kakav olimpic i evropa.
- Acheron
#7078 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Debakl tezih razmjera. Vama je bolje da ne idete tamo.KPNCTNJAH wrote:Dobili su i nas na Kosevu 2:0... sta nas ceka u Europi ?strong69 wrote:GOSK-Olimpic 3:0![]()
Moze li se ovako u Evropu Olimpicovci![]()
-
aldinjo
#7079 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Gracić je gospodin!north wrote:Prijatelju, oni i ne misle tako u evropu, oni misle preko tuđih leđa u evropu.....Pa vrli Nijaz je još prije 15 dana pričao kako Sarajevo (a kaže vrlo lako i Zrinjski) neće u evropu zbog licence, a da ga niko ništa ne pita, niti mu daje pravo da priča u ime drugih klubova....i onda kao ono nema komentara kad se javno proziva sa papirima "crno na bijelo"....Smetljar je to veliki u to nema sumnje....strong69 wrote:GOSK-Olimpic 3:0![]()
-
megaman4
#7080 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
abd ima da ih VELEŽ u srijedu dobije na otoci, i onda ćao evropa....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7081 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mah, utakmice u Europi su uvijek druga stvar, tu igraju da se prodaju.
- JThomas
#7082 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
kako nema veze to što je on odmah zakuhao? to je najvažnija stvar u cijeloj priči. amar njega NIJE HTIO i ispostavilo se da je bio u pravu. a koliko god se moguće izdići u toku ligaške sezone - upravo se izdižemo i rušimo sve rekorde. ko ne vidi napredak u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu lud je ili zlonamjeran. u ovoj državi i ligi je neke strelovite skokove odjednom jednostavno nerealno očekivati, napredak je postepen ali itekako postoji.
sve ja poštujem drug, ti nećeš na utakmice zbog izraelaca ili zato što ti se ne sviđa vlažnost zraka, ali onda nisi navijač. i djeluje kao da se pravdaš, zašto se pravdaš za svoj izbor?
sve ja poštujem drug, ti nećeš na utakmice zbog izraelaca ili zato što ti se ne sviđa vlažnost zraka, ali onda nisi navijač. i djeluje kao da se pravdaš, zašto se pravdaš za svoj izbor?
- Baltazar_khan
#7083 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
hoćeš li opet cener uložiti na budućeg protivnika sarajeva?Acheron wrote:Debakl tezih razmjera. Vama je bolje da ne idete tamo.KPNCTNJAH wrote:Dobili su i nas na Kosevu 2:0... sta nas ceka u Europi ?strong69 wrote:GOSK-Olimpic 3:0![]()
- BHF_Manijak
#7084 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I opet pricas a veze nemas. Ako vec nisi detaljno upucen u rad kluba, onda molim te ne komentarisi neke stvari jer ocigledno veze nemas sta pises, vec onako na nivou mahalske pises...Koju ba Puric? Onaj supak sto je bio sve dogovorio s Amarom pa zajebo? Jel taj? Tog je Amar odavno prekrizio, ne treba Amaru papanska politika seljaceta, eto mu klubovi koji se za opstanak bore pa nek tamo igra, a ovako je mogo biti dio sampionskog tima, kao i Jese...Koji Tosunovic ba, Alimanovic? Pa pogledaj Zeljinu klupu i vidjet ces da igraci iz Zeljinog drugog sastava odnosno rezervnog, igrali bi u vecini BH premijerligasa, to ti je tako, Zelji bar kada je ova liga u pitanju nisu potrebna pojacanja iz razlog sto imamo najjaci tim lige, na svim pozicijama!Acheron wrote: Pusti mi tu pricu 'nije ga htio' - mada ima i toga jer je ovaj nepredvidljiv karakter.
Zelis reci da Zeljo moze dovest koga hoce iz nase lige? (samo treba zadovoljit Amarov ukus) Mozda i mogu, ali najbolji su oni koji dodju dzaba i potpisu na vise godina. Da oni nekom isplate obestecenje, par stotina hiljada maraka, nema sanse.
Sta je sa Puricem, Tosunovicem, Alimanovicem...i inim? Na stranu sto su neki od njih, u medjuvremenu, propali. Cinjenica je da ih Zeljo nije mogao dovesti kad ih je trazio. Najbolji klub drzave ne moze dovesti igraca Zvijezde, a da dovede najboljeg igarca Borca i Sirokog ?- sto bi bilo prirodno, ako je vec takav nivo 'dominacije'.
Bas je uspjeh biti prvi u najgoroj ligi Evrope. Kurcenje za lokalni nivo.
I ja nisam pisao o dovodjenju igraca sa obestecenjem jer toga kod nas jednostavno nema, klubovi nemaju tu lovu, ja sam pricao i USLOVIMA koje klub nudi tj plata i ostale zajebancije, a tu nam jedino Siroki moze parirati.
Kad vec pricas o izlasku na evropsku scenu, odgovor ti se u gornjem dijelu krije, mi NEMAMO te love da kupimo nekog igraca od 500-600 hiljada eura i vise koji ce biti POJACANJE klubu za evropske utakmice, nego moras Boga molit da neko za dzabe dodje tipa Nyema koji ce biti pojacanje(i to je diskutoabilno na evropskoj sceni ali eto), ali da valja toliko ne bi dzaba bio vec bi negdje igro, Amar je to sto puta ponovio, ali ti cigledno niti pratis niti gledas, mi (JOS) nemamo pare za koje mozemo dovesti neko strano pojacanje i da nam ono prevaga u Evropi bude, o tome i ne pisem, pisem o nasoj ligi a tu smo mjera i to je tako svidjelo se tebi ili ne, a buice nekad usjeha i u Evropi, krenulo je na bolje, igraci se za vece pare prodaju, uspjeli smo izbaciti tim koji nekoliko puta ima veci budjet nego ali o tome se naravno suti, jebo to jel, bitno je samo popljuvati i qrcit se praznom pricom, dezurni serator biti a takvih je pun ovaj grad i drzava nazalost, samo mahanisat znamo!
Na kraju krajeva sta uopste znaci "evropski uspjeh"??? Je li to izaci jednom u Evropu, mislim na neku od grupnih faza, tipa Dinamo i popiti rekordan broj primljenih golova? Sedam komada na svom terenu i slicno? Daleko od toga da ja potcjenjujem Dinamo i njegov uspjeh, ja bih sad potpisao da mi odemo u grupnu fazu LP pa makar se i osramotili, ali o kakvom se onda "uspjehu" prica majketi? Pa taj isti Dinamo, nekoliko godina za redom pravi transfere od po 10-15 miliona eura i tek nakon toliko vremena uspjeli su u grupnu fazu LP uletit i ti sad meni kazes kako je sramota sto nasi klubovi ne prave taj iskorak! Ti ili su lud majkemi ili se pravis, treceg nema!
A ti uspjesi o kojima ti pricas, tom logikom iduci, onda bi samo 10-tak klubova, ciji se klubovi redovno na zavrsnicama takmicenja nalaze, trebali imati navijace, a ovo sve ostalo da odjebe klubove! Koji ce qrac navijaci i puni stadioni jednom npr Kolnu, Sunderlandu, Nurnbergu, Evertonu kad ih nikad u Evropi nema? Jebo to sto se oni tjse da bole klub jel, kad nema Evrope i uspjeha? Kako su ti samo smijesni argumenti moj brate, da znas ne bi nista ni pisao!
Nije sve u toj jebenoj Evropi, klub se voli ovako ili onako!
I za kraj, pun je meni vise qrac takvih ko ti i slicnih tebi, to su jednostavno ljudi koji na sve zivo kukaju, takvim nikad nista ne valja u zivotu, ti si jedan od onih koji bi zbog jebenog klasika ili mancesterskog derbija ili vestafalensko-bavarskog i inih derbija propustio utakmicu kluba za koji lafo navijas, ti si jedan od onih koji redovno uz tv ekran drka po ligama petice a sa gadjenjem gleda na nasu ligu, ja da se ista pitam u Zelji, a hvala Bogu ne pitam, takvima bi zabranio evropske utakmice da gledaju! znalo se 38 milja dogamizati do Koseva kad je Newcastle doso, a onda u prvenstvu Zeljo je opet imo posjete od po nekoliko hiljada, gdje nestadose sve te silne mase? Takvih je i sad...Protiv MAccabija oko 16-17 hiljada, dodje prevnstvo, utakmica za jesenju titulu, Zelju gleda MILJA I PO HEEEEEj, i onda ti takvi seratori dodju da oci otvaraju kako treba ovo kako treba ono, ma nemojte nam vi zivi bili otvarati! Eto vam kablovske, eto vam streamovi pa gledajte svoje voljene klubove, a nas bolesnike pustite da i dalje "u iluzijama" zivimo i "lazno" dominiramo ligom bez evroskog uspjeha! Klub se voli i ovako i onako, Dortmunda nije godinama bilo u Evropi, borili se za opstanak, a ljudi su i dalje sa 80 hiljada punili Westfalen, no oni srecom u manjini imaju takvih kao ti, koji samo jedva docekaju da nadju neki alibi da bi mogli peglati i objasnjavati.
Samo da mi je znati da se kojim puuukim slucajem desi da United ne izadje nekoliko godina na evropsku scenu ili nesto ne osvoji, ja ti garantujem da si ti ta tipa ljudi koja bi se odmah odrekla tog kluba, garantujem, znas ono "kako vjetar puse".
Kazem ti, svjesno smo svi mi svog karinluka, svoje bijede, ali mojne molim te da nam ti i takvi oci otvarate, nemojte nam i vi jos na muku pristajati. Pusti me ba da uzivam u ovoj crkavici i da smirom pratim ono sto volim, jer ja cu ovaj klub volit taman da se do qrca sroza, jer nas je takvih milja-dvije, a takvih kao ti, eh takvih uvijek bude na desetina hiljada kad se neka "novina desi", a takvima bi dozivotno zabranio ulaz na stadion.
- JThomas
#7085 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
po njegovim kriterijima crvenoj zvezdi na stadion ne bi trebao doći niko, jer su prije 20 godina bili evropski šampioni a sad pet godina ne mogu do domaće titula.
- ganjeta
#7086 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
BHF Manijak objasnio
.
Ja molim Boga da dobijemo Maribor, Helsinborg ili one lude Irce pa da ovi simpatizeri kojim smeta prljava stolica mogu reći eto iskorak je napravljen. Ali opet bjeda nebi dolazila, opet bi oni našli razlog da im nešto fali.
A veoma malo fali za to, samo malo sreće.
Ja molim Boga da dobijemo Maribor, Helsinborg ili one lude Irce pa da ovi simpatizeri kojim smeta prljava stolica mogu reći eto iskorak je napravljen. Ali opet bjeda nebi dolazila, opet bi oni našli razlog da im nešto fali.
- Acheron
#7087 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Kad vec ides djonom....evo da ti kazem. Nisam besposleni klosar da idem svaku utakmicu i da mi podvaljuju muda pod bubrege. To se isfura tamo negdje do 23-e. Isto tako, uvijek mi je jadno vidjeti kad neko slusa, npr. iskljucivo metal muziku, sa svojih 30 g. To se preraste....i onda slusas Kemu Malovcica.JThomas wrote:kako nema veze to što je on odmah zakuhao? to je najvažnija stvar u cijeloj priči. amar njega NIJE HTIO i ispostavilo se da je bio u pravu. a koliko god se moguće izdići u toku ligaške sezone - upravo se izdižemo i rušimo sve rekorde. ko ne vidi napredak u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu lud je ili zlonamjeran. u ovoj državi i ligi je neke strelovite skokove odjednom jednostavno nerealno očekivati, napredak je postepen ali itekako postoji.
Koga Amar hoce, toga i dovede? Kladim se da su mu se dopali brojni igraci, ali, eto, nekim cudom nisu zavrsili u Zelji.
U redu je popusit sest komada i ostavit isti stoperski dvojac. I kad sutra polome kicmu Vasilicu, nace se neko u cudu?!
Dinamo je nametnuo vladavinu u domacoj ligi pa im dodje 300 ljudi na utakmicu. (nema to veze s bojkotom) Narod
Toliko.
I zivo me zaboli me sto sam prekvalifikovan u simpatizera. Nisam ovdje da se ikome dopadnem.
- strong69
#7088 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ceka nas ono sto i svake godine. Sparta, Besiktas, Dinamo Kyev, Rapid itd... Od 3:0 do 6:0. Nikakve iluzije ne gajim ali makar imamo sanse da prodemo prva 2 pretkola i zaradimo nesto novaca.KPNCTNJAH wrote:Dobili su i nas na Kosevu 2:0... sta nas ceka u Europi ?strong69 wrote:GOSK-Olimpic 3:0![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7089 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
strong69 wrote:
Ceka nas ono sto i svake godine. Sparta, Besiktas, Dinamo Kyev, Rapid itd... Od 3:0 do 6:0. Nikakve iluzije ne gajim ali makar imamo sanse da prodemo prva 2 pretkola i zaradimo nesto novaca.
Rapid nikako ne ide u tu grupu, a ni ona prva tekma protiv Besiktasa
- JThomas
#7090 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
znači, onaj ko ide na svaku utakmicu je besposleni klošar? a onaj ko ne ide ni na jednu zbog izraelaca, on je pravi navijač?
genijalno.
genijalno.
- BHF_Manijak
#7091 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Acheron wrote:Nema to veze sto je on odmah zakuho u Olompiku....fazon je da mi ne mozemo parirat drugim bh klubovima u transfer politici.
Ti si bas jedan sega lik! Jednostavno ti si doliko drzak da ne mozes da prihvatis jednu jebenu cinjenicu da covjek NIJE HTIO Vladavica u svom timu jer je frajer DEBIL kontas??? Igracima prve klase ali DEBIL, takav je bio i kad je prvi put u Zelji bio, takav je bio i u Salzburgu i u Zilini i u Olimpicu, ali ti to jednostavno ne zelis da priznas, jer je tebi bitnije dokazati kako nama jedan Olimpic moze preoteti igraca(kojeg mi ne zelimo)! Kakava patetika ne mozes da vjerujes!
Preoteti znaci kad ponude i Arsenal i United za Younga, pa se prihvati ponuda Uniteda, a Zeljo nikad i nigdje nije Vladavicu nista nudio, zato ne lupaj bezze.
- strong69
#7092 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Danas sam bas gledao kako im Obuca zabi 2 gola a Turci se hvataju za glavu... Eeeee...leet wrote:strong69 wrote:
Ceka nas ono sto i svake godine. Sparta, Besiktas, Dinamo Kyev, Rapid itd... Od 3:0 do 6:0. Nikakve iluzije ne gajim ali makar imamo sanse da prodemo prva 2 pretkola i zaradimo nesto novaca.
Rapid nikako ne ide u tu grupu, a ni ona prva tekma protiv Besiktasa
Znaci do 23 se ide na tekme a do 30 se slusa metal? Poslije toga se ne ide na tekme i pocinje se ici na ZMBT i slusaju se narodnjaci?Acheron wrote: Kad vec ides djonom....evo da ti kazem. Nisam besposleni klosar da idem svaku utakmicu i da mi podvaljuju muda pod bubrege. To se isfura tamo negdje do 23-e. Isto tako, uvijek mi je jadno vidjeti kad neko slusa, npr. iskljucivo metal muziku, sa svojih 30 g. To se preraste....i onda slusas Kemu Malovcica.
Popravio si mi dan
- JThomas
#7093 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
kome danas smeta što nismo "bosanski bayern", sutra kad postanemo smetaće mu što nismo k'o pravi bayern. što kaže, po datim kriterijima bi jedno 12-14 timova u cijeloj evropi trebalo imati dobru posjetu na stadionima, svi ostali bi trebali bojkotovati zbog nedostatka rezultata.ganjeta wrote:BHF Manijak objasnio.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7094 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Acheron wrote: Nisam besposleni klosar da idem svaku utakmicu To se isfura tamo negdje do 23-e.
Isto tako, uvijek mi je jadno vidjeti kad neko slusa, npr. iskljucivo metal muziku, sa svojih 30 g. To se preraste....i onda slusas Kemu Malovcica.
Znaci mi klosari, je l' da?
Nije ti dovoljno da tvrdis nesto sto nema veze sa realnoscu, nego si morao doci na temu o PL i otvoreno uvrijediti 90% nas koji smo redovni na ovoj temi, jer nas vecina ide svaku domacu utakmicu ove PL nasih klubova, dobar dio nas ide i skoro pa svako gostovanje.
I zamisli, nismo klosari, koliko god ti to vjerovatno ne mozes da shvatis.
Ali ok, kada vidim da si sada "zreo" i da ti je muzicki odabir spao na Kemala Malovcica, onda mi je sve mnogo jasnije.
Hvataj se Bajerna i Barcelone na TV-u , u nastavi uzivati u shitu kojeg prodaje pod muzikom, taj tvoj Malovcic Kemal.
Cuj klosari, cuj Kemal Malovcic. I on neko' nesto pametuje.
Last edited by -LIBERO- on 29/04/2012 20:31, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#7095 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nikad mi necemo imati pune stadione, takav mentalitet..
- ultima_palabra
#7096 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jednom sam bio primoran voziti se 5 sati u autu u kojem je svirao isključivo Kemal Malovčić... šta reći, to iskustvo sigurno neću nikad zaboraviti 
- JThomas
#7097 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ćuti ti si besposleni klošar 
- Šibicar
#7098 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Bezze se trudite Acheronu objašnjavati neke stvari kojih je on već svjestan,jedini njegov problem je što malo previše gleda MU i što mu je prirastao srcu i kako god da ga uporedi sa Željom,MU mu nekako izgleda organizovaniji,bolji i veći klub nego Željo.Svjestan je da Željo nikad neće dostići taj nivo,i onda mu odlazak na Grbavicu izgleda besmislen,jer ovako sjedi kući i uz sokić i u opuštenoj atmosferi može uživati u podvizima Man Utd-a na evropskoj sceni.Inače je RV tj. Acheron bio jedan od gotivnijih forumaša,samo je izgleda pobrkao par stvari.
-
megaman4
#7099 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nakon današnjeg debakla Olimpic sigurno evrope neće vidjeti, nisu oni još dorasli tom cilju, jer je današnja utakmica pokazala da ti igrači ne igraju iz poštovanja prema Olimpicu nego radi novca, ovih 6 kola će Olimpic odraditi reda radi, jer su obezbjedili opstanak.......
po meni u Evropu 100% idu:
Željezničar
Široki
Sarajevo i
Borac.....
po meni u Evropu 100% idu:
Željezničar
Široki
Sarajevo i
Borac.....
- cvrčak_na_hedonizmu
#7100 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Citiraću samo ovaj post, a komentar se odnosi na sve ostale tvoje postove.Acheron wrote:Nema to veze sto je on odmah zakuho u Olompiku....fazon je da mi ne mozemo parirat drugim bh klubovima u transfer politici.
Ne znam od kada pratiš Želju i koliko pomno to činiš. Za sebe mogu reći da sam bolesnik, teži. Isto tako realan. Ne bih ti replicirao da barataš materijom, da si upućen i da si pogodio bit priče. To svakako nisi učinio, nisi bio ni blizu. Jedino što si ispravno napisao jeste činjenicu da su Hapoel i Makabi otjerali dosta gledalaca. Nerealnih likova ( kao što si i sam ), simpatizera, koji misle da je sasvim normalno da se klub sa budžet od cirka 3 miliona maraka hladno nosi da timovima koji imaju budžete od 30-40-50 miliona maraka ( minimum ).
Dalje, spominješ Dinamo a ne znaš Dinamov budžet. Znaš koliki je. Ne znaš. Sad ću ti napisati. 20 miliona eura. ( Šimunić godišnje inkasira 800.000 eura - vjerujem više od svih igrača Želje zajedno, haman). Iza Dinama stoji kompletan grad Zagreb sa Holdingom i masom firmi. Imam neke poslovne veze u Zagrebu i ljudi nam bježe što se tiče para, ulaganja i reklamiranja jedno stotinjak svjetslosnih godina. Vjeruj da Dinamo mlao bježi Želji u odnosu na ulaganja u oba tima i relaciju Zagreb - Sarajevo ( po svim poslovnim i materijalnim karakteristikama ).
Spominješ da nam Olimpic i Široki otimaju igrače. Apsolutno netačna informacija. Vladavića Amar nije htio ( ponavljam po deseti put ) jer je budala. Levat je bio u Žilini koja je igrala te sezone grupnu fazu LŠ, nešto mu prekinulo u glavi i na početku priprema za drugi dio sezone sjedio u Mostaru umjesto da ide sa svojim klubom. Zarađivao ogromnu lovu. Ode u OlimpiC i opet napravi pizadriju. Lik nije dobar u glavu i Amar je to znao i pravilno procijenio.
Ješe se prvo javio Želji. On tražio ugvoor na jednu godinu, puno para na ruke i garantovano mjesto u timu. Amar to nije htio jer sve igrače množi sa nulom, jer je Ješe "star" igrač i jer u suštini kod nas nema ugovora na jednu godinu. Doveli smo Kerlu za siću koji je mnogo mlađi igrač i koji će biti dvanesti štiper dok Amar ne kaže drugačije. Razlika između Kerle i Ješea je vrlo mala ako je uošte ima što se tiče kvaliteta samo je Amar doveo znatno mlađeg igrača koji će da šuti, trpi, radi i bori se za mjesto u timu. Vjerujem da će u Euro natupima Kerla biti starter. Stašna procjena Amara.
Također, Željo je dovodio igrače koji su harali u svojim klubovima tipa Stančeskog, E. Čolića, Serdarevića, Dudića, Šešlije, Obada, Memiševića, Selimovića bla, bla, bla. I kakav je to garant da će biti dobri u Želji ? Nikakav. Većina ih je bila odron odrona. Nije isto igrati u Želji i Borcu a kamoli u odnosu Željo Travnik, Velež, Čelik itd. Amarova je filozofija potuno ispravna. Zašto dovesti igrača iz BiH za 300.000 koji je mačak u vreći jer mu je najveći domet karijere Borac ili xy ekipa kada imaš u ekipi sedam-osam puta jeftinijeg igrača koji je zanemarljivo manje kvalitetan nego taj koji košta 300.000 i koji je faktički desetina našeg gbodišnjeg budžeta.
Uduplali smo budžet u odnosu na Amarov dolazak
počeli smo da pravimo redovno haman milionske teansfere ( što niko nikad nije uspio u našoj ligi )
Počeli smo da dovodimo igrače koji su nastupali po Europi i koji realno mogu naći anganžman u nekim žnj europskim ligama bez problema ( Zeba, Bekrić, Kerla, Smajić, Kvesić )
Imamo niz od 29 utakmica bez poraza u nizu
nismo primili gol na 17 utakmica u nizu
imali smo niz od 12 uzastopnih pobjeda
titula nam je haman u džepu
u finalu kupa smo dobili Lišticu 1:0 i pokradeni još par puta
Ti nakon svega ovoga kažeš da se ljestvica treba podignuti. Ljestvica se dobro podigla majstore samo ti ne primjećuješ niti želiš da primjetiš. Pogledaj igrače koji su bili u Želji kada je Amar tek došao a pogledaj sada ( B. Čolić, Kvesić, Vasilić, Bogičević, Nijema, Zeba, Smajić, Selimović, Adilović, Jamak pa i Svraka koji je bio posuđen Travniku pa je vraćen od strane Amara ).
Pogledaj ekipu koja je uzela prvu titulu pa je uporedi sa ovom ekipom. Dvije potpuno različite ekipe ( nema više Radovanovića, Šimića, Bučana, Bajića, Mešanovića, Popovića, Peraka, Farića, Spahića, Rovčanina te Šehića i Višće koji su prodati za odlične cifre a ne za kikiriki kao što je bio običaj kod nas ).
Nije problem što komentarišeš, problem je što ne vidiš napredak. Nije problem što ne dolaziš na utakmice, problem je što očekuješ da se Željo sa budžetom od cirka 3 miliona maraka ( kojem ti nisi pomogao tako što si kupio godišnju kartu ali očekuješ povećanje ljestvice ) može nositi sa ekipama koje imaju barem deset puta veće budžete te iste izbacivati. Nije problem što si se razočarao, problem je što te ne vuče da dođeš na utakmicu a mi nismo izgubili 29 utakmica u nizu. Nije problem što si se razočarao zbog Hapoela i Makabija, problem je što si se prebrzo predao ( inače se tako predaješ u životu nakon razočaranja, kojih inače nema, jel ? ).
Summarum, ti realno nisi navijač, ti si simpatizer. Neću napisati na nam ne trebaš jel nam trebaš. Ali ću napisati da nije realno posmatrati Želju kroz prizmu Mančestera.
Kupi godišnju kartu majstore, nagovori još par havera to da urade a onda nemojte ići na utakmice ako vam je mrsko. Barem ste pogurali klub. Onda imate pravo nešto da komentarišete, u realnim osnovama naravno.
ps dok sam otkucao post vidim da je BHF Manijak već napisao kilometarski post. Jebaji ga, ko hoće da čita, sretno, ko neće, također
Živjeli