Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dječak sa šibicama

#7076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

sizifinho wrote: moze li se to mozda prenijeti i na White Walkerse?
Mozda ni oni nisu zli?
Mozda bude stvarno point of view u pitanju, ko ona knjiga I`m legend, kad zadnji prezivjeli covjek skonta da je on legenda kojom zombi roditelji plase malu djecu zombije, da je on strasilo i cudoviste u svijetu zombija.

Mada mi sada ne djeluju tako, bijeli setaci sa onim plavim ocima, nasrcu na sve zivo, ne vidim nikakve tragove razuma u njihovom ponasanju. Dok vec one njihove vodje, oni su prilicno slicni ljudima.
Tito_i_Partija

#7077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: jos nesto- citao sam intervju Martina gdje govori da mu je Tolkien bio uzor i cesto i inspiracija, ali da je mrzio sto se na kraju sve svodilo na dobro i zlo.
Znamo da Martin tezi sivilu, i perspektivi. Iz perspektive Starka, Boltoni su zli, ali nisu, Roose samo zeli svojoj porodici najbolje, kad je vidio kakve stvari radi Robb shvatio je da ce sjever s njim samo najebat jer je on dijete a ne strateg i osvajac...
Ovako su svi likovi sivi, dobri i zli...
moze li se to mozda prenijeti i na White Walkerse?
Mozda ni oni nisu zli?
Pazi, nisu bas svi sivi. Ima univerzalno dobrih i univerzalno losih karaktera u seriji. Starkovi su predstavljeni kao univerzalno dobri, i nije cudo sto svi za njih navijaju. Od Eddarda pa sve dole do Bran-a, sve manje-vise andjeli bez grijeha (pretjerujem, ali otprilike je tako), Tyrion isto. Cak iako su nesto lose uradili, predstavljeno je kao da je zasluzeno.

Tako da ako imamo dobre karaktere u seriji, zasto ne bi imali i lose. Ja mislim da su bas Walkeri personifikacija tog zla, a svi ostali manje-vise u sivilu, mada imas izuzetaka (Joffrey, Ramsey, Mountain, itd.)
sizifinho

#7078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:
sizifinho wrote:meni definitivno možda i najmrža porodica su Freyovi. Odvratni, uvijek bili, pogotovo s onom mumijom kao glavom porodice.
Roose je potpomogao Robertu da osvoji kraljevstvo, svrgne Aegona, a Freyovi su stigli u zadnjim trenucima, kad se pobjednik znao, da eto ne bude da nisu učestvovali.
Pa tako su se i Lannisteri "pridruzili" ustanku. Ono cekali da vide koji ce bit' pobjednik pred kapijama King's Landinga, pa ga onda otvorili sa rijecima: "Bujrum musafiri, evo mi taman ubili kralja i hocemo da stavimo kahvu da se skuha" :D
da nije bilo te tywinove odluke, rat bi trajao godinama.
Stannis je drzao Storms End godinu dana, zamisli koliko bi se Aegon mogao stiti u Kings Landingu?
plus sto bi se vojska konsolidovala i borbe bi se nastavile... tyrelli su imali ogromne flote, i eto..rat ode nadalje.
Moze se reci da je Tywin, a ne Robert, odlucio rat.

tito
generalno imas pravo, ali ja se opez drzim Point of viewa...
ako gledas iz perspektive Cersei, dosao jedan sjevernjak, divljak i poceo uplitat nos u njenu porodicu...hoce da joj djecu skloni s trona... Ned je tu zao.
Ali kao sto kazes, mi smo generalno u serijalu u perspektivi Neda, Jona, Tyriona, Sanse pa su nam njihovi neprijatelji zli, a oni su dobri.
Ipak mislim da Martin ne zeli to, zato i jeste uveo Jamiea u POV u knjizi a i u seriji je postao glavni lik.Da vidimo da neko koga mrzimo ima svoje neke razloge zbog kojih ga mozemo voljeti, uprkos onom sta je uradio.
Last edited by sizifinho on 18/06/2015 20:47, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by japin_mutapi »

pošto više nema babe lanistera omiljeni likovi su mi boltoni pogotovu ramsay
Tito_i_Partija

#7080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:tito
generalno imas pravo, ali ja se opez drzim Point of viewa...
ako gledas iz perspektive Cersei, dosao jedan sjevernjak, divljak i poceo uplitat nos u njenu porodicu...hoce da joj djecu skloni s trona... Ned je tu zao.
Ali kao sto kazes, mi smo generalno u serijalu u perspektivi Neda, Jona, Tyriona, Sanse pa su nam njihovi neprijatelji zli, a oni su dobri.
Ipak mislim da Martin ne zeli to, zato i jeste uveo Jamiea u POV u knjizi a i u seriji je postao glavni lik.Da vidimo da neko koga mrzimo ima svoje neke razloge zbog kojih ga mozemo voljeti, uprkos onom sta je uradio.
Ma jebem ga, nije bas tako. Mi mozemo citat' pricu sa strane Cersei, ali ipak je jasno da ono sto ona radi je prkosno, oholo, sebicno, i grozno. Cak gledajuci i sa njene strane, Ned radi ono sto je u nasem drustvu prhvaceno kao zakonito, cestito, i generalno dobro. Samo je razlika u tome sto to njenim ambicijama ne prija.

Eh, Jamie je vec drugaciji. Pa zar nije ocito koliko se je Jamie kroz seriju promjenio? Ali za Cersei se to ne moze nikako rec'.
sizifinho

#7081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote: Ma jebem ga, nije bas tako. Mi mozemo citat' pricu sa strane Cersei, ali ipak je jasno da ono sto ona radi je prkosno, oholo, sebicno, i grozno. Cak gledajuci i sa njene strane, Ned radi ono sto je u nasem drustvu prhvaceno kao zakonito, cestito, i generalno dobro. Samo je razlika u tome sto to njenim ambicijama ne prija.

Eh, Jamie je vec drugaciji. Pa zar nije ocito koliko se je Jamie kroz seriju promjenio? Ali za Cersei se to ne moze nikako rec'.
pazi, ne kazem ja da je cersei na generalnom planu dobra...ono sto ona cini je podlo i oholo, ali je za dobrobit njene djece. Tywin je izdao Aerysa cija je bio ruka za dobrobit porodice
Roose Robba
jer je ocito da generalno dobro u svijetu martina je generalno najebalo. Ovi sto vode racuna samo o sebi najbolje prolaze.

Slazem se , tito, ja s tobom, ali moja premisa je:
mozda ww imaju neki svoj licni interes, nesto za njihovo dobro, pa je to razlog sto idu prema Zidu. Ne mozemo reci da su entitet kojem je u interesu samo ubijanje, kad je vec u proslosti pao pakt s ljudima i primirje.

cak mislim da onaj akt podizanja ruku Nights king. se moze protumaciti kao cin diplomatije.
Mogao je on smrznut more, pa ih fino sve poklat, ali ovako je vise u fazonu:
Pogledaj moju vojsku. Idi i pricaj i drugima. Mi dolazimo.
IcedMFEarth

#7082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Zar su WW toliko moćni ? Ja kako sam shvatio prvi ljudi su ih lagano pobijedili kad su skontali da ih Obsidian ubija, nisu mi se činili toliko superiorni :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kad smo kod karaktera dobri ili zli tj sivi...ima par slika koje to opisuju ovako:

Image
Image
Image

itd itd
Juliuscezar

#7084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Boltonovi su koliko sam procitao cak i bili kraljevi prije nego sto su prisegnuli Starkovim. @Sizifinho ta porodica sto je spominjes ne mogu biti Karstarkovi jer oni jos uvijek postoje. Karstark je bio onaj sto ga je Robb skratio za glavu zbog ubistva mladih Lannistera.

A Starkovi su bili zabranili Boltonovim guljenje koze, sad kad nema Starkovih ovi se razmahali.
Tito_i_Partija

#7085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

K'o sto sam govorio prije, Roose Bolton i Tywin Lannister su jako, jako slicni. To su ljudi kojima je najvaznija prije svega vlast i familija. Ljudi koji sve rade dobro promisljeno i koji ce cak sluzit' nekog sve dok ne vide nacin da mu zabiju noz u ledja da sami postanu vladari. Zato kazem, i nije mi zao sto je Stannis fasov'o, jer u Roose-u vidim nekog nasljednika Tywinove ideologije, a takvih je malo u seriji. On mi je puno interesantniji lik od Stannisa.

Baelish je, recimo, puno opasniji i od Tywina i od Roose-a jer ga uopste ne koci taj koncept familije kojima se opterecavaju ova dvojica. Boli ga kurac sta ce kome ostavit; njega interesuje samo da je njemu dobro. On je izgubio sav koncept ljubavi i familije kad ga je Nedov brat osramotio u duelu za Catelynovu ruku.

Pomalo ironicno je to kako je Baelish unistio Starkove, ali to se ne bi desilo da oni njega nisu prvi unistili. :wink:
asker

#7086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Stvari su krenule nizbrdo kad je Kat Stark oslobodila Jamieja da kao eto spasi kcerke. U tom trenutku su znali da je Ned rahmetlija. Napravili opstu mobilizaciju sjevera, Rob nizao pobjede. Da je Rob rokno Jamieja zbog oca cijeli sjever bi ostao s njim ukljucujuci rodju Karstarka a Bolton se nebi usudio pisnut.
Napravili su par glupih poteza i to je dogadjaje potpuno okrenulo protiv njih.
Jedino mogu razumjet da ih je Theon iznenadio, to nisu mogli predvidjeti i izgubili su Winterfel i male Starkove (bar su tako mislili) zbog toga. Ok.

Ostale bih pomeo da sam Rob Stark, Frayove drzao pod opsadom, jebo te prelaz naci cu nacin da ga uzmem bez tvog uvjetovanja i ruznih kceri. Napredovao bi prema Kings Landingu i samo slao rejvene, bu eto me dolazim, nahebat cu vam se majke. Tako mi svih bogova, starih i novih, kamen na kamenu Dubrovnika nece ostat ako mi pipnete sestru.
Jedino ostaje pitanje sta bi Stanis uradio. Iako je bio zahvalan Nedu sto ga je obavjestio o incestu, nije nesto blagonaklono gledao na mladog Roba kao moguceg kralja sjevera. Bil mu progledao kroz prste pitanje je.

Neku noc odgledah par klipova Roba jer su nas toliko zamorili sa ovim nebitnim likovima, koja je to ljudina bio jebote. Pa jadnik i onu noc kod Frayova kakav je govor odrzao, kolko se izvinjavao, molio za oprost i to onim kraljevskim a ipak poniznim tonom. Pa kad je tamo kod dajdze bio, kako su ga samo oni stari lordovi postovali, na svaku njegovu rijec klimaju glavom. Ne iz straha nego bas postovanja.

I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
sizifinho

#7087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

bhnapoleon1 wrote:Boltonovi su koliko sam procitao cak i bili kraljevi prije nego sto su prisegnuli Starkovim. @Sizifinho ta porodica sto je spominjes ne mogu biti Karstarkovi jer oni jos uvijek postoje. Karstark je bio onaj sto ga je Robb skratio za glavu zbog ubistva mladih Lannistera.

A Starkovi su bili zabranili Boltonovim guljenje koze, sad kad nema Starkovih ovi se razmahali.
nisam ni mislio na karstarke, vidiš da sam napisao "nešto slično karstarksima".
Našao sam- zovu se Graystarksi.

Tito, moj čovjek.
Ja ne znam kako neko može navijati za ovako jednodimenzionalnog čovjeka kao što je Stannis.
Pa sam glumac Roosea je skinuo savšreno lika. Svaki njegov pokret je proračunat, tiho govori, nikad ne povisuje glas a opet je sjajan na političkom frontu a i bojnom.

A što se tiče Baelisha, ne treba se ništa govorit o njemu.
Mnogi u njemu vide jednu lisicu.
Ja vidim najbolje i najzanimljivije napisanog lika koji igra igru Prijestolja, igra je najbolje i svaki potez njegov je dva poteza ispred drugih.
Neko je napisao da će njega Sansa sjebati, a ja se tim smijem u lice.
Sansa, koja nije mogla Joffreya zajebat, očito ne može zajebat Ramseya, koji je za Joffreaya izumio mozak, ona da zajebe Petyra?

Jedni koji znaju zapravo Petyrove planove smo mi, četvrti zid. I to ni tad nam nije jasno šta da očekujemo. Dal voli Sansu il ne, dal će je baciti u more, dal će stat na ovu ili onu stranu..
jedno je sigurno. Njegova trajektorija je takva da je trenutno on najbolji kandidat za Iron Throne.
asker wrote:Stvari su krenule nizbrdo kad je Kat Stark oslobodila Jamieja da kao eto spasi kcerke. U tom trenutku su znali da je Ned rahmetlija. Napravili opstu mobilizaciju sjevera, Rob nizao pobjede. Da je Rob rokno Jamieja zbog oca cijeli sjever bi ostao s njim ukljucujuci rodju Karstarka a Bolton se nebi usudio pisnut.
Napravili su par glupih poteza i to je dogadjaje potpuno okrenulo protiv njih.
Jedino mogu razumjet da ih je Theon iznenadio, to nisu mogli predvidjeti i izgubili su Winterfel i male Starkove (bar su tako mislili) zbog toga. Ok.

Ostale bih pomeo da sam Rob Stark, Frayove drzao pod opsadom, jebo te prelaz naci cu nacin da ga uzmem bez tvog uvjetovanja i ruznih kceri. Napredovao bi prema Kings Landingu i samo slao rejvene, bu eto me dolazim, nahebat cu vam se majke. Tako mi svih bogova, starih i novih, kamen na kamenu Dubrovnika nece ostat ako mi pipnete sestru.
Jedino ostaje pitanje sta bi Stanis uradio. Iako je bio zahvalan Nedu sto ga je obavjestio o incestu, nije nesto blagonaklono gledao na mladog Roba kao moguceg kralja sjevera. Bil mu progledao kroz prste pitanje je.

Neku noc odgledah par klipova Roba jer su nas toliko zamorili sa ovim nebitnim likovima, koja je to ljudina bio jebote. Pa jadnik i onu noc kod Frayova kakav je govor odrzao, kolko se izvinjavao, molio za oprost i to onim kraljevskim a ipak poniznim tonom. Pa kad je tamo kod dajdze bio, kako su ga samo oni stari lordovi postovali, na svaku njegovu rijec klimaju glavom. Ne iz straha nego bas postovanja.

I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
što se tiče Robba, apsolutno se slažem. U seriji je puno bolji lik nego u knjizi. Valjda što je zreliji, stariji i karizmatičniji glumac. Nažalost, prokletstvo Stark familije su glupi potezi.
Ned otvoreno kaže zmiji da hoće da makne njenu djecu s prijestolja
Robb ubije jednog člana familije, što je na sjeveru svetinja i kosmički mu se to vrati od glavu, ubije ga vazal u vlastitoj kući
Jon ostavi najvećeg neprijatelja u životu, još mu dadne Zid u njegovom odsustvu
Sansu neću komentarisat. Jadna, nit ima warg sposobnosti, nit je pametna nešt previše.
Aryu čekam, za sad nije uradila ništa Starkovski glupo
Brann isto.
Rickon...tja mali će svima jebat majku, pazi šta sam rekao ahaha
asker

#7088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Nadam se da si u pravu za Rikona. Ali koliko dugo bi to onda trebalo cekat, dijete je bas dijete.................to nekad u 10 sezoni :-D
sizifinho

#7089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

asker wrote:Nadam se da si u pravu za Rikona. Ali koliko dugo bi to onda trebalo cekat, dijete je bas dijete.................to nekad u 10 sezoni :-D
ja bih volio da Martin ubaci neki razmak u svojim pričama, recimo 5 godina između dvije knjige... to bi bilo savršeno za sve, pogotov aryu i rickona
Rockefeller

#7090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ovi Starkovi su baš neinteligentni, jbg-a. Boltonovi su :thumbup:
Juliuscezar

#7091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

@Sizifinho do mene, nisam te skontao :D .

A Baelish je covjek sjena, vidjet cemo kakav je kad bude morao staviti karte na sto. Kako postaje mocniji sve je blize tome trenutku, u jednom ce trenutku i ostali pocet gledati prema njemu ne samo on prema njima.

Malo sam citao ova pobuna Boltonovih i osvajanje Winterfella nije toliko neobicno, a mislim da smo spominjali kako Martin ima taj tocak historije.

Mozda na kraju ne bude 7 kraljevstava u Westerosu, nego na stotine gdje je svaki Lord fakticki i kralj :D
Tito_i_Partija

#7092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: Tito, moj čovjek.
Ja ne znam kako neko može navijati za ovako jednodimenzionalnog čovjeka kao što je Stannis.
Pa sam glumac Roosea je skinuo savšreno lika. Svaki njegov pokret je proračunat, tiho govori, nikad ne povisuje glas a opet je sjajan na političkom frontu a i bojnom.
:kakoste:

Glumac je fantastican. Po tonu i manirima opet jako slican Tywinu. K'o sto kazes, nit' da povisi glas, nit' ga nose emocije, covjek hladan k'o spricer. Ma original Tywin. Samo mi je zao sto vise vremena posvecuju Ramseyu.

A sad me interesuje sta ce bit' od onog plana koji je Baelish prod'o Cersei da ce on napast' pobjednika bitke Bolton-Stannis. Vjerovatno suplja, jer je Boltonova armija ostala maltene bez ikakvih gubitaka, a i Cersei je u teskim govnima (bukvalno). :D
Rockefeller

#7093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Bejliš će skontat nešto. Možda biva i on ubijem :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote:
sizifinho wrote: moze li se to mozda prenijeti i na White Walkerse?
Mozda ni oni nisu zli?
Mozda bude stvarno point of view u pitanju, ko ona knjiga I`m legend, kad zadnji prezivjeli covjek skonta da je on legenda kojom zombi roditelji plase malu djecu zombije, da je on strasilo i cudoviste u svijetu zombija.

Mada mi sada ne djeluju tako, bijeli setaci sa onim plavim ocima, nasrcu na sve zivo, ne vidim nikakve tragove razuma u njihovom ponasanju. Dok vec one njihove vodje, oni su prilicno slicni ljudima.
knjiga je napisana u point of view formi.

interesantno je to da se priča u knjigama iz Jamieve perspektive pojavljuje onda kada počinje njegova transformacija iz negativnog lika u prihvatljivog.

i još jednom, oni sa plavim očima nisu White Walkers, oni su njihove sluge, wights, aveti, utvare, zombiji. jednostavno, leševi ljudi koje kontrolišu.

White Walker je onaj što ga je Sam ubio. oni su The Others.

što se tiče Arye, mene više hoće li se išta desiti sa njenim direwolfom, Nymeriom. jer, što neko spomenu, Sansa nije warg, ali njena vučica je ubijena, tako da bi i ona kad-tad skontala da može wargati.
sizifinho

#7095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Chmoljo wrote:

knjiga je napisana u point of view formi.

interesantno je to da se priča u knjigama iz Jamieve perspektive pojavljuje onda kada počinje njegova transformacija iz negativnog lika u prihvatljivog.

i još jednom, oni sa plavim očima nisu White Walkers, oni su njihove sluge, wights, aveti, utvare, zombiji. jednostavno, leševi ljudi koje kontrolišu.

White Walker je onaj što ga je Sam ubio. oni su The Others.

što se tiče Arye, mene više hoće li se išta desiti sa njenim direwolfom, Nymeriom. jer, što neko spomenu, Sansa nije warg, ali njena vučica je ubijena, tako da bi i ona kad-tad skontala da može wargati.
i serija ima elemente pov-a

Pa i jon ga je ubio a i ww imaju plave oci.
Ali mislim da je do sad svima jasna razlika

i mene zanima hoce li bit sta s nymerijom, pogotovo jer po sjeveru ide stalno prica o divljim vukovima koji su postali sve smjeliji, napadaju ljude mjesto ovaca itd, a Arya je sanjala kako vodi copor, tako da, ima tu nesto
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

sizifinho wrote: i serija ima elemente pov-a

i mene zanima hoce li bit sta s nymerijom, pogotovo jer po sjeveru ide stalno prica o divljim vukovima koji su postali sve smjeliji, napadaju ljude mjesto ovaca itd, a Arya je sanjala kako vodi copor, tako da, ima tu nesto
ma ja sam bio neprecizan, mrtvaci koji imaju plave oči :D

a učinilo mi se da dječak nije do kraja shvatio da su te utvare samo zombiji koje WW koriste kao potrošnu robu bez mozga, pa zato i nema tragova razuma u njihA.

inače, zar nisu WW u knjigama opisani kao dobri mačevaoci sa sjajnim oklopima?

zar nije tako opisan onaj WW u prologu prve knjige? onaj Samov samo u gaćama ko Jimmy Humuhumhumuhumuhumunakupua :D
sumirprimus

#7097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

ma ovaj debeli je uspejsno pomijeso sve sto ima iz sf fantazija avantura i horor zanra...
i ove vajtvokere sam vec negdje gledo.
sa rogovima,onda onim klingon kicmama,samo druga boja...neki horor...
sizifinho

#7098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Chmoljo wrote:
sizifinho wrote: i serija ima elemente pov-a

ma ja sam bio neprecizan, mrtvaci koji imaju plave oči :D

a učinilo mi se da dječak nije do kraja shvatio da su te utvare samo zombiji koje WW koriste kao potrošnu robu bez mozga, pa zato i nema tragova razuma u njihA.

inače, zar nisu WW u knjigama opisani kao dobri mačevaoci sa sjajnim oklopima?

zar nije tako opisan onaj WW u prologu prve knjige? onaj Samov samo u gaćama ko Jimmy Humuhumhumuhumuhumunakupua :D
jeste, s ledenicama mjesto maceva, u oklopima, a ovdje goli ko od majke rodjeni
sumirprimus

#7099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

ha vjerovatno ispucaju budzet do maksimuma,pa onda idu kracenja po sistemu od stavke 16 do stavke 23 brisi... :D
irac300

#7100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Image
Image

:D
Post Reply