bhnapoleon1 wrote:Boltonovi su koliko sam procitao cak i bili kraljevi prije nego sto su prisegnuli Starkovim. @Sizifinho ta porodica sto je spominjes ne mogu biti Karstarkovi jer oni jos uvijek postoje. Karstark je bio onaj sto ga je Robb skratio za glavu zbog ubistva mladih Lannistera.
A Starkovi su bili zabranili Boltonovim guljenje koze, sad kad nema Starkovih ovi se razmahali.
nisam ni mislio na karstarke, vidiš da sam napisao "nešto slično karstarksima".
Našao sam- zovu se Graystarksi.
Tito, moj čovjek.
Ja ne znam kako neko može navijati za ovako jednodimenzionalnog čovjeka kao što je Stannis.
Pa sam glumac Roosea je skinuo savšreno lika. Svaki njegov pokret je proračunat, tiho govori, nikad ne povisuje glas a opet je sjajan na političkom frontu a i bojnom.
A što se tiče Baelisha, ne treba se ništa govorit o njemu.
Mnogi u njemu vide jednu lisicu.
Ja vidim najbolje i najzanimljivije napisanog lika koji igra igru Prijestolja, igra je najbolje i svaki potez njegov je dva poteza ispred drugih.
Neko je napisao da će njega Sansa sjebati, a ja se tim smijem u lice.
Sansa, koja nije mogla Joffreya zajebat, očito ne može zajebat Ramseya, koji je za Joffreaya izumio mozak, ona da zajebe Petyra?
Jedni koji znaju zapravo Petyrove planove smo mi, četvrti zid. I to ni tad nam nije jasno šta da očekujemo. Dal voli Sansu il ne, dal će je baciti u more, dal će stat na ovu ili onu stranu..
jedno je sigurno. Njegova trajektorija je takva da je trenutno on najbolji kandidat za Iron Throne.
asker wrote:Stvari su krenule nizbrdo kad je Kat Stark oslobodila Jamieja da kao eto spasi kcerke. U tom trenutku su znali da je Ned rahmetlija. Napravili opstu mobilizaciju sjevera, Rob nizao pobjede. Da je Rob rokno Jamieja zbog oca cijeli sjever bi ostao s njim ukljucujuci rodju Karstarka a Bolton se nebi usudio pisnut.
Napravili su par glupih poteza i to je dogadjaje potpuno okrenulo protiv njih.
Jedino mogu razumjet da ih je Theon iznenadio, to nisu mogli predvidjeti i izgubili su Winterfel i male Starkove (bar su tako mislili) zbog toga. Ok.
Ostale bih pomeo da sam Rob Stark, Frayove drzao pod opsadom, jebo te prelaz naci cu nacin da ga uzmem bez tvog uvjetovanja i ruznih kceri. Napredovao bi prema Kings Landingu i samo slao rejvene, bu eto me dolazim, nahebat cu vam se majke. Tako mi svih bogova, starih i novih, kamen na kamenu Dubrovnika nece ostat ako mi pipnete sestru.
Jedino ostaje pitanje sta bi Stanis uradio. Iako je bio zahvalan Nedu sto ga je obavjestio o incestu, nije nesto blagonaklono gledao na mladog Roba kao moguceg kralja sjevera. Bil mu progledao kroz prste pitanje je.
Neku noc odgledah par klipova Roba jer su nas toliko zamorili sa ovim nebitnim likovima, koja je to ljudina bio jebote. Pa jadnik i onu noc kod Frayova kakav je govor odrzao, kolko se izvinjavao, molio za oprost i to onim kraljevskim a ipak poniznim tonom. Pa kad je tamo kod dajdze bio, kako su ga samo oni stari lordovi postovali, na svaku njegovu rijec klimaju glavom. Ne iz straha nego bas postovanja.
I kad smo kod dajdzi, gdje su oni? Onaj mladji beskorisni je pretpostavljam zadrzan kod Frayova................a sta je sa onim starijim? I jesu li oni dajdze il nesto drugo?
što se tiče Robba, apsolutno se slažem. U seriji je puno bolji lik nego u knjizi. Valjda što je zreliji, stariji i karizmatičniji glumac. Nažalost, prokletstvo Stark familije su glupi potezi.
Ned otvoreno kaže zmiji da hoće da makne njenu djecu s prijestolja
Robb ubije jednog člana familije, što je na sjeveru svetinja i kosmički mu se to vrati od glavu, ubije ga vazal u vlastitoj kući
Jon ostavi najvećeg neprijatelja u životu, još mu dadne Zid u njegovom odsustvu
Sansu neću komentarisat. Jadna, nit ima warg sposobnosti, nit je pametna nešt previše.
Aryu čekam, za sad nije uradila ništa Starkovski glupo
Brann isto.
Rickon...tja mali će svima jebat majku, pazi šta sam rekao ahaha