The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#7076 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

sumirprimus wrote:a gdje skidas? ja sam prije gledao na onoj filmoviti u serijama..doduse strim je.
al uvijek budu bar dan kasnije.

instaliras si kodi
DonieBrasco

#7077 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DonieBrasco »

Mutan ovaj lik sa tigrom, a Carol izgubljen slucaj ... vidjet cemo sta ce biti.
splinter

#7078 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by splinter »

Evo za utjehu ide Dawn of the Dead na Foxu, i to odmah nakon serije, malo prave akcije sa zombijima konačno:)
Logovan

#7079 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Epizoda potpuna suprotnost od prošle. :mrgreen:

Dobar onaj Kingdom izgleda. :thumbup: Drago mi je što su uveli malo neke novine u seriju u vezi ovog kraljevstva (tigar i tako to :D ). Kad se Rick i ostatak kompanije udruži sa Ezekielom i njegovim ljudima protiv Negana. Sravnit će ih sa zemljom. :oops:

Poslije serije sa zombija, dođe film sa zombijima. Zombija nikad dosta.
Pandakonda

#7080 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

kakavdanakneiskustvu wrote:
sumirprimus wrote:a gdje skidas? ja sam prije gledao na onoj filmoviti u serijama..doduse strim je.
al uvijek budu bar dan kasnije.

instaliras si kodi
Koji to add-on za Kodi ima epizodu par sati nakon što je emitirana ?
gonzalez

#7081 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by gonzalez »

Nakon brutalne prošle, ova sapunica.
Ezekiel je skontao ono što je Negan Ricku pokušao objasniti prije 7 dana- plaćaj reket i živjeti ćeš (barem malo duže). Preslab da se odupre i dovoljno pametan da procijeni raspored snaga. Garant je i on prošao "čiščenje" poput Ricka.
Sada slijedi "ja sam tebi rekao, ti si meni rekao" do zadnje epizode ove jeseni/ zime. Dok se pojasni šta se krije u glavi Negana, dok se napravi fabrika oružja i municije, dok se Ezekiel upozna sa Rickom, dok se Ezekiel nagovori na otpor, sredit će Negana na proljeće 2019.
Prije će koridor od Save do mora napraviti prije nego se TWD okonča!!
Pandakonda

#7082 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ljudi dragi radnja serije je blizu stripu logično je da će malo usporit da se nebi sustigli :-) Uostalom imamo 16 epizoda u sezoni, i samo iduća će još bit "filler" da upoznamo obje grupe. A sam autor je rekao da nikad neće dopustit da serija stigne ili još gore spoila strip, tako da opušteno :-)
sizifinho

#7083 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Kad bi TWD imao muda, pa da napravi pricu u kojoj je Negan zapravo moralno sivilo, a.k.a pozitivac a Rick zavrsi kao negativac. Serija bi dobila pogon koji joj zapravo treba, svjezinu i mozda i novi kalup prica.

Saviors, zakon koji zasluzuje onaj svijet. Sila stabilizacije. Realno gledajuci, kakva je situacija? Koje imamo info?

Negan sa svojim ljudima drzi druge pod palijom kako bi im uzeo pola sranja.
Rick i nasa ekipa, ponukani manguplukom se nude da se rijese saviorsa iako nemaju pojma kakva je situacija. Hkadnokrvno pobiju 40ak ljudi u onom kompleksu, plus sto je daryl 10oricu raznio rpg-em.
Negan opet samo ubije 2 Rickove osobe, uz to jedna je bila prinudjena. Ubio je jednu, rekao da drugi put ispade nece tolerisati i na kraju je samo bio prinudjen da bude covjek od rijeci i da ostavi prvi dojam u svijetu gdje je biti zvijer prednost.
Pa i Ezekiel to zna. Tigar i fazoni.
cyprus

#7084 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Ova Carol me vazda nervirala... Da je hoće više pojest...
dale cooper

#7085 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Ne znam, meni je epizoda bila ok, kao kratki predah od svog onog mraka, nihilizma i nasilja
sa kraja prošle i samog početka ove sezone. Fino je vidjeti da ima još dobrih ljudi u onakvom
svijetu. Ezekiel je cool što se mene tiče...i Shiva također. :-D A Carol ljudi vazda podcjenjuju...
i najebu. :mrgreen: Ako bi ko' mogao hladno Negana ucmekati prije bih tipovao na nju nego na bilo
koga drugoga. :D
dale cooper

#7086 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

gonzalez wrote:Nakon brutalne prošle, ova sapunica.
Ezekiel je skontao ono što je Negan Ricku pokušao objasniti prije 7 dana- plaćaj reket i živjeti ćeš (barem malo duže). Preslab da se odupre i dovoljno pametan da procijeni raspored snaga. Garant je i on prošao "čiščenje" poput Ricka.
Sada slijedi "ja sam tebi rekao, ti si meni rekao" do zadnje epizode ove jeseni/ zime. Dok se pojasni šta se krije u glavi Negana, dok se napravi fabrika oružja i municije, dok se Ezekiel upozna sa Rickom, dok se Ezekiel nagovori na otpor, sredit će Negana na proljeće 2019.
Prije će koridor od Save do mora napraviti prije nego se TWD okonča!!
Sumnjam, i sam je rekao da ljudi koji žive u kraljevstvu ne znaju za ovaj dogovor između njega i spasitelja,
inače bi se bojao da bi možda htjeli da se bore i odupru. Izgleda sa samo ovaj njegov uži krug zna za detalje.
Mislim, Ezekiel je pametan. Vjerovatno zna sa koliko ljudi i oružja Negan raspolaže i skontao je da je za sada
ovo bolja solucija. Zate im zaćeruje davajući im svinje natovljenje šetačima. :mrgreen: :evil:
U svakom slučaju se bolje informisao i procijenio situaciju nego Rick i družina.
sumirprimus

#7087 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Ja smora i sapunice.
Jasta neg su prosli palicu.onaj mali kad prica morgan frimenu da mu je caca pogino prosle godine a bio dobar borac.garant je on ezekilov ejb.
A ovaj kralj nista ne prica. Tacno mu je ko riku smirio bubice.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7088 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Ma nije problem ni sapunice koliko je problem prenosa.
Jasno, prica se mora razvlaciti, ali ovo posvecivanje epizode odredjenom liku je postalo smor.
Jbe mi se za Carol i za njene flashove, uvezite radnju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7089 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

splinter wrote:Evo za utjehu ide Dawn of the Dead na Foxu, i to odmah nakon serije, malo prave akcije sa zombijima konačno:)
Jest da je remake, al valjalo je da saperem epizodu za zaborav :oops:
sumirprimus

#7090 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Ma zehra je falila da prebacim na bengazi.bar je rokacina na nivou
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7091 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

sjo vi bi samo akciju. mora se malo i pričati. tačno sam znao da će ova epizoda biti u potpunosti posvećena Kraljevstvu (iako me dale cooper uvjeđivao u suprotno :oops: ), tako da ne znam čemu rondanje. ništa na šta nismo navikli.

i ja mislim da je otac od onog malog zaginuo od Saviorsa, vjerovatno zatučen palicom.

a ako bi se trebalo ko će zveknuti Negana, mislim da bi to mogao biti Carl. ili će ga roknuti, ili će ga zagotiviti. to bi bio dobar twist :D
zdruzdjo

#7092 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

HALOOOOO
ADMINI
DEDERA MALO POCISTITE.
U NASLOVU PISE ZABRANJENI SPOILERI, ali ne jexx niko 2%.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7093 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

pa bila je serija, sinoć... ako nisi gledao nemoj ulaziti. zabranjeno je spojlati prije prikazivanja kod nas.
sumirprimus

#7094 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote:sjo vi bi samo akciju. mora se malo i pričati. tačno sam znao da će ova epizoda biti u potpunosti posvećena Kraljevstvu (iako me dale cooper uvjeđivao u suprotno :oops: ), tako da ne znam čemu rondanje. ništa na šta nismo navikli.

i ja mislim da je otac od onog malog zaginuo od Saviorsa, vjerovatno zatučen palicom.

a ako bi se trebalo ko će zveknuti Negana, mislim da bi to mogao biti Carl. ili će ga roknuti, ili će ga zagotiviti. to bi bio dobar twist :D
ma ko sad gledam kako su ovo u 5 minuta zdogovorili na jutarnjem brifingu, kako da zavrte pricu.malac,morgan,palica...
a ako ce iko ovo negotivnog roknut toj onda glavni serif rik ba.reko mu je.ustvari reklu su nam,ubicu te beco kad tad ocu mog mi boga :lol: :thumbup:
sumirprimus

#7095 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote:pa bila je serija, sinoć... ako nisi gledao nemoj ulaziti. zabranjeno je spojlati prije prikazivanja kod nas.
i ovo mi nije jasno, jel to dogovor da su spojelri zabranjeni do serije,il stalno? nisam fakat siguran...
Logovan

#7096 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

zdruzdjo wrote:HALOOOOO
ADMINI
DEDERA MALO POCISTITE.
U NASLOVU PISE ZABRANJENI SPOILERI, ali ne jexx niko 2%.
Halooooo, bila je epizoda sinoć. :-)
Averus

#7097 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Joj ljudi sto puta je bila priča o spoilerima, vi isto kao da ste pali s neba.

Ako je serija bila preksinoć u americi, pa sinoć kod nas, pa još prošlo evo 12 sati (i više)... Gdje je tu spoiler? :oops:
Šta sad trebaju svi čekati petnaest dana dok se vi nakanite da gledate, pa tek onda pisati po temi?

Ako nisi pogledao epizodu, ne otvaraj temu. Jednostavno.

Spoileri iz naslova se odnose na STRIP. Jer se ovdje često nađu pametnjakovići koji valjda misle da su vrijednija individua ukoliko ljudima sole pamet kako je buduća radnja išla u stripu i time nama gledaocima serije useru ćejf.

De sad ovo fino sebi isprintajte i zalijepite negdje na monitor da ne smarate pričom o spoilerima :oops:

OT:

Meni sinoć palo na pamet - kako bi bilo predobro da su režiseri malo hrabriji, pa da naprave prejak twist: Ezekiel i Rick se upoznaju već u drugoj/trećoj epizodi i krenu i pobiju Negana i sve njegove :D
I onda ostatak sezone bore se sa zaostalim grupicama po šumama, koje ni ne znaju da je Negan bivši :D

Bilo bi dosta materijala i za akciju i za priču i filozofiju :D
sumirprimus

#7098 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

hvala na pojasnjenju, polako ba druze,nismo svi u toku svih 2000 strana.
ok :thumbup:
dale cooper

#7099 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:sjo vi bi samo akciju. mora se malo i pričati. tačno sam znao da će ova epizoda biti u potpunosti posvećena Kraljevstvu (iako me dale cooper uvjeđivao u suprotno :oops: ), tako da ne znam čemu rondanje. ništa na šta nismo navikli.

Jebiga, preview je fakat najavljivao radnju iz Aleksandrije, čak je bio i djelić gdje Rick drži govor ostalima i
kaže da više nije "in charge" + Neganova posjeta njima. Da li su se bili zajebali ili šta nemam pojma. :zoka:
Ovaj sinoćnji preview to i ne spominje nego će biti radnja fokusirana na Darylu i Dwightu, odnosno na kampu spasitelja.
sumirprimus

#7100 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

ma ovo ce sad ici 1 na 1..
jedna epizoda iz kraljevstv ,jedna kod ovih.
Post Reply