Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Elaol

#7076 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

seoBIH wrote:Iz svedske u bih ce doci u roku od 7 dana. Problem je Kina-Svedska.
Da, znam. Netherlands post je poslao za vrijeme one guzve na granici (ne znam da li jos traje) i sve je uredno doslo. Ako je i ovaj carrier takav, bice dobro. Hvala ti na pomoci, sad sam mirniji kad znam da ce slati avionom iz Kine u Svedsku :)
ja nisam ja

#7077 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

To i govorim. Prva kupovina od 25 dolara a ne svaki put. I vrsca se do 5 posto a ne ciijelih 5.
ja nisam ja

#7078 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

duplo
Last edited by ja nisam ja on 16/02/2015 05:17, edited 1 time in total.
ja nisam ja

#7079 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

Duplo
muamers

#7080 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by muamers »

OPREZ!!!
Samo da negativno iskustvo podijelim sa kineskim stranicama.
Citao sam nekoliko reviewova, ali kasno.
Narucio sam robu iz kine preko stranice buyincoins.com. NIKAD VISE. Cekam vec 4 mjeseca na robu i na moje mnogobrojne upite svaki put dobijem odgovor da cekam jos sedmicu dana (kao po defaultu). Imao sam i tracking code i sve, ali robe nema.

Prijedlog svima:

Kad god narucujete robu iz Kine i ne dobijete je u roku od 35 dana, ODMAH trazite pare nazad od paypala. Ne nasjedajte ni na kakve izgovore i cekanja. Paypal vam nudi mogucnost trazenja para nazad u roku od 45 dana. Ako zakasnite, onda ste pusteni na milost i nemilost stranice.
dinooh

#7081 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dinooh »

nije 45 nego 180 dana, od 18.11.2014. I ne treba cekati 35 dana, mozes i vise. Ja licno cekam 40+ dana
Elaol

#7082 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Evo mene opet sa Gearbestom i Kinom i Svedskom. Kao sto gore rekoh, narucio sa GearBesta i rekose mi da mi salju Sweden Surface Post-om. Koliko skontah, salju iz Kine avionom do Svedske, a od Svedske ka Bosni ide kopnom. Jutros sam provjeravao Tracking Number koji sam dobio. Aj nek mi sad neko ko ovo konta kaze sta je sa mojim paketom, gdje je, u Svedskoj, Kini ili je krenuo ka Bosni?

Image
muamers

#7083 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by muamers »

dinooh wrote:nije 45 nego 180 dana, od 18.11.2014. I ne treba cekati 35 dana, mozes i vise. Ja licno cekam 40+ dana
Ja narucio preko buyincoins.com i mislio da imam 3 mjeseca. Kada pokreces slucaj na paypalu oni ti dozvoljavaju 90 dana, ali ako je proslo vise od 45 automatski ti zatvore slucaj sa obrazlozenjem da si zakasnio:

"You have to open a dispute within the allotted timeframe. You opened your
dispute outside of the timeframe, so it was automatically closed."

Ne znam otkud ti taj podatak od 6 mjeseci da imas pravo :S Ja pokreno nakon 85 i nista. Kazu da sam zakasnio. (valjda imaju neke specificne robe ili slucajevi koje mogu duze da vrate, ali u velikoj vecini slucajeva imas 45 dana).

A za to cekanje kazem da je pametnije pokrenuti slucaj na paypalu nego cekati da ne mozes vratiti pare ...
quarterback

#7084 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

muamers wrote:OPREZ!!!
Narucio sam robu iz kine preko stranice buyincoins.com. NIKAD VISE. Cekam vec 4 mjeseca na robu i na moje mnogobrojne upite svaki put dobijem odgovor da cekam jos sedmicu dana (kao po defaultu). Imao sam i tracking code i sve, ali robe nema.

Prijedlog svima:

Kad god narucujete robu iz Kine i ne dobijete je u roku od 35 dana, ODMAH trazite pare nazad od paypala. Ne nasjedajte ni na kakve izgovore i cekanja. Paypal vam nudi mogucnost trazenja para nazad u roku od 45 dana. Ako zakasnite, onda ste pusteni na milost i nemilost stranice.
covjece dragi mi smo ovdje apsolvirali te teme prije par godina, a tebi hvala

paypal je davao 45 dana od dana placanja negdje do 20 i nekog novembra 2014. od tada vrijede drugi uslovi, evo ti dio moje prepiske sa njima preko FBa

Image
muamers

#7085 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by muamers »

quarterback wrote:
muamers wrote:OPREZ!!!

Prijedlog svima:

covjece dragi mi smo ovdje apsolvirali te teme prije par godina, a tebi hvala

paypal je davao 45 dana od dana placanja negdje do 20 i nekog novembra 2014. od tada vrijede drugi uslovi, evo ti dio moje prepiske sa njima preko FBa

Image
Fakat ne kontam. Koji onda case treba da otvorim ... nisam toliko listao po forumu, pa nemam pojma o cemu se radi. Ja sam pokusao da otvorim case protiv njih da mi vrate pare (kao sto rekoh, vec 4 mjeseca nisam primio paket, odnosno dva paketa) i dobio sam odgovor da sam zakasnio. Jel moze ukratko uputstvo?

Izvini sto sam uporan u svojim tvrdnjama, ipak su za mene do sada bile cinjenice :D

Edit:
Evo sa njihove stranice podatak:
"Most disputes are the result of simple misunderstandings. It's best to initiate communication with the seller as soon as you recognize a potential problem.

You can open a dispute in the Resolution Center within 45 calendar days of payment. By opening a dispute, you are able to communicate directly with your seller to work out a problem transaction.

If you and your seller are unable to agree on a solution, you must escalate the dispute to a PayPal claim within 20 calendar days of the date the dispute was opened. By escalating to a claim, you would be asking PayPal to review the case and decide the outcome."
quarterback

#7086 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

pa upravo je problem u ta 4 mjeseca, naime za iteme narucene prije 20 tog novembra 2014 (mislim da je 23. ili 25. u pitanju, nisam siguran) politika paypala je bila 45 dana od dana placanja, za ono sto je kupljeno/placeno nakon toga politika je 180 dana (mada meni to izgleda nevjerovatno dugo i vjerovacu tek kad neko otvori case 179ti dan bez problema i vrate mu pare)
vješalica

#7087 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

seoBIH wrote:Sve ide avionom. Nece ti iz kine doci brodom.
izgleda da dolazi na magarcu

meni uglavnom pošta iz kine ne dolazi,a za vas ovdje ne znam,čekam 2 stvari i jebaji ga neću više kupovati ako mi neće doći
a ta govna da mogu kupiti ovdje uzela bi,ovako se odoh slikati
nema smisla
starii

#7088 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

sve sto sam narucio nov-jan nije doslo...zadnji put sam pisao da ne salju sa china post
Dzontra_Volta

#7089 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dzontra_Volta »

Meni jučer došao paketić naručen nekad iza nove godine, sa (samo) 3 dana zakašnjenja od deklarisanog. Hongkongška pošta. Vrijednost naručenog 83 KM (sada još više jer je dolar još malo ojačao), niti je ko otvarao pošiljku niti sam carinu platio.
U svakom slučaju, ne naručujem često kao neki, ali ovo mi je jedina pošiljka koja mi je kasnila (i to samo 3 dana).
Elaol

#7090 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Hoce meni neko rec gdje je moj paket: Kina, Svedska ili na putu za Bosnu?

Image
stefag40

#7091 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by stefag40 »

Narucio 2 artikla iz kine 4 Januara (5-og poslano) i jos nista nije stiglo kontam da ih kontaktiram ako ne dodje ove sedmice..
sarajlija_11

#7092 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

Samo da prijavim onaj kod od samo 13 brojeva se prati preko kine yanwen carrier, ako kome treba / znači.
Haris033

#7093 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Haris033 »

Došla 3 paketića, naručena početkom januara. Jedan sa TN iz decembra još uvijek na čekanju. Otvorio "case" i seller mi napisao porukom da će mi poslati isti paket opet, a ako stari dođe, da ga zadržim besplatno.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7094 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Haris033 wrote:Došla 3 paketića, naručena početkom januara. Jedan sa TN iz decembra još uvijek na čekanju. Otvorio "case" i seller mi napisao porukom da će mi poslati isti paket opet, a ako stari dođe, da ga zadržim besplatno.
dobar seller
_Reds_

#7095 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Nexus2 wrote:
Haris033 wrote:Došla 3 paketića, naručena početkom januara. Jedan sa TN iz decembra još uvijek na čekanju. Otvorio "case" i seller mi napisao porukom da će mi poslati isti paket opet, a ako stari dođe, da ga zadržim besplatno.
dobar seller
Jeste kad bi mu poslao. Dobar dio tih KIneza laze, kaze posaljem ponovo, a ustvari nije poslao nikad. A tebi svi rokovi zalbe prodju.
kloniran

#7096 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

dobio i ja onaj kruzni tracking broj :lol:
quarterback

#7097 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

_Reds_ wrote:
Nexus2 wrote:
dobar seller
Jeste kad bi mu poslao. Dobar dio tih KIneza laze, kaze posaljem ponovo, a ustvari nije poslao nikad. A tebi svi rokovi zalbe prodju.
zato ja ne zatvaram case prije nego navodno ponovo poslani item dodje, ako ne dodje prijavim da nije dosao kao da ponovo nije ni poslan (kao sto vjerovatno i nije)
_Reds_

#7098 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Quarter, stvar je sto case moze biti otvoren max 30 dana.

Na paypalu mislim i manje.

I onda otvoris ti case, pa dok se dogovorite ono prodje 10 dana. I ko fol on poslao, i naravno da nece doci za 20 dana, sve i da posaljem. Dodje neki, ali 1 od 50.
quarterback

#7099 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

jasno je to drug, evo ti primjer
narucio sinu quadcopter 20.11. quadcopter dosao pokvaren oko 5.12. prodavac me zavlacio do 15.12. navodno je tada poslao opet, cekao sam ga sve do pred istek onih 30 dana od zadnjeg deliveryja a to je padalo cini mi se polovinom januara, otvorio case, prodavac u cudu kao zasto otvaram case kad je on poslao, kontam cudi se mami, meni dok ne dodje - nista me ne zanima

dosao case do roka za escalate ili close, escalate! ebayu opisem sve i zavlacenje i komplet pricu, uostlom imali su sve preko ebay poruka, ne bih se mogao zakleti ali mislim da mi nikad brze pare nisu vratili, ovako ja se zalio danas, sutra ujutro pare vracene

naravno "poslani" quadcopter nikad stigao nije, ali sam ja onaj njegov rastavio, vidio da je baterija iscurila, narucio nove i zamijenio ...

ne drzite me cvrsto za datume ali dok istekne prvo 30 dana od deliveryja pa case dodje do escalatea ima tu dobrog vremena...

doduse meni je vrijme kupilo to sto je quadcopter poslan sa TNom (koliko se sjecam) i jako je brzo dosao tako da mi je ostalo i dosta onog roka 30 od deliveryja

u svakom slucaju, da sumiram, meni dok item ne dodje ja case ne zatvaram, mogu oni tvrditi i cuditi se koliko hoce

ne mogu se sada zakleti ali u zadnjih recimo 6 mjeseci imao sam slicne slucajeve 4-5 puta, neispravan ispravljac od eksternog diska, punjac od svjetla za bajk za drugu zonu, taj quadcopter i jos par stvari koje sam zaboravio, svi su poslali nove iteme i sve je doslo prije nego su rokovi istekli osim ovog quadcoptera
vješalica

#7100 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

sarajlija_11 wrote:Samo da prijavim onaj kod od samo 13 brojeva se prati preko kine yanwen carrier, ako kome treba / znači.

ja sam pogledala ovaj kod što imam kod sebe ne djeluje mi logično da je tako brzo došlo,ali eto

još uvijek mi na ebay stoji oko 27.2 da bi trebalo doći

Image
Post Reply