Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Bosnolog

#7076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Covjek kada iznosi realne i objektivne cinjenice postane meta napada onih kojima se te iste cinjeice ne svidaju ,..umjesto da shvate da ce ova pat pozicija kojoj kumuju velikosrpski i dio cro saveznika velikosrpske politike podjele BiH doprinjeti potpuno suprotno od njihovih zelja i planova i u skoroj buducnosti od BiH naciniti iskljucivo bosnjackom drzavom zahvaljujuci upravo istoj toj anti BH sesesionistickoj ,negatorskoj anti drzavnoj politici ciji su agenti i neprijatelji sopstevenog naroda i drzave u kojoj zive.

Ako predsjednik Nase Stranke kao BH Srbin iznosi objektivne cinjenice i zabrinutost zbog iseljavanja svog naroda iz BiH a zbog pogresne anti BH rusilacke i fasisticke politike Dodika,koji svakodnevnim izjavama negira BiH i priziva njen raspad,time dajuci laznu nadu gubitnicima ,.....sta ocekivati od ogranicenog sludenog veikosrbina nego da ga slijedi u mrznji prema svojoj drzavi BiH ,..kojoj nikako da dode kraj a u meduvremenu dok sanja svoje snove to jest prikljucene matici svoju djecu ce poslati na skolovanje u majcicu Srbiju i za njima odseliti kada shvati da od secesije genocidne tvorevine nema nista jer ne zeli zivjeti i ostati u nametnutoj BiH protiv koje je ratovao a istu dozivljava koa nuzno zlo i privremeno rijesenje.

Proces iseljavanaj ce biti nastavljen istim tempom i u buducnosti ka matici upravo zbog posljedica velikosrpske politike blokiranja ,opstrukcija i negiranja BiH sve ove godine .Bosnjaci nemaju mnogo izbora osim ostati u BiH i adaptirati se na stanje koje im je nametnula velikosrpska politika 90 tih godina ,.a nstavak iste ce biti glavni saucesnik svodenja BH Srba na sve manji etnicki faktor u BiH kao posljedicu iste.

Vrijeme sve vise pokazuje da je Bajic potpuno objektiv i svijestan da bez prihvatanaj BiH od strane BH Srba kao svoje domvine nema perspektive u buducnosti , a oni koji ostaju u BiH i slijede velikosrpsku ideologiju svakim danom imaju manje snage dovrsiti ono sto im je Dabic obecao a Srbija planirala 90 tih godina.

Generacije koje dolaze ce to dozivjeti,...pa cak i milionska bosnjacka dijaspora radi i zivi za BiH od ulaganja u istu,slanja pomoci i novca svojima do povratka u BiH sa kapitalom zaradenim van BiH.

Ponekad je tesko prihvatiti posljedice pogresne i sulude politike i prihvatiti sliku u ogledalu sa kojm se tesko pomiriti ,......Sve ima svoje uzroke i posljedice pa i danasnje stanje stavri na terenu kao i tok razvoja dogadaja u buducnosti,koji imaju svoje objektivne i realne danasnje i buduce demografske parametre BH ,....po iste neprihvatljivu demografsku sliku BiH ,.a koju sami stvraraju upravo svojom pogresnom politikom ,....ostaje im da zive u BiH isfrustrirani njenom opstanku ,svijesni da kao gubitnici podviju odu iz mrske i nametnute BiH protiv koje se borise sve godine uzalud,......
Last edited by Bosnolog on 16/11/2009 19:30, edited 1 time in total.
konrad

#7077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by konrad »

1gorstak wrote:
osa wrote:
1gorstak wrote:Nije to moje razmisljanje, to su cinjenice. Procenat Bosnjaka u ukupnom broju bosanskohercegovackog stanovnistva raste, a Covic se ponasa kao bumbar na speedu, umjesto da panicno trazi rjesenje kojim ce se zaustaviti iseljavanje Hrvata.
traži, e sad što se tebi to rješenje ne sviđa to je drugi par cipela, jer hrvati se iseljavaju iz mjesta gdje su većina bošnjaci, dakle, meni se čini da je čović u pravu a ne ti.
Pa ako iseljavaju samo iz mjesta gdje su Bosnjaci vecina kako su se mogli desiti Busovaca i Novi Travnik ?
Gorstak, hajde malo se saberi. Ti upozoravas na iseljavanje nebosnjackog stanovnistva u mjestima gdje su oni manjina ili ce to potencijalno biti, i za to optuzujes nebosnjacko stanovnistvo. Shvatas li ti sta uopste pises ? Shvatas li ti da tesko optuzujes upravo Bosnjake ?
dallton

#7078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

konrad wrote:
1gorstak wrote: Pa ako iseljavaju samo iz mjesta gdje su Bosnjaci vecina kako su se mogli desiti Busovaca i Novi Travnik ?
Gorstak, hajde malo se saberi. Ti upozoravas na iseljavanje nebosnjackog stanovnistva u mjestima gdje su oni manjina ili ce to potencijalno biti, i za to optuzujes nebosnjacko stanovnistvo. Shvatas li ti sta uopste pises ? Shvatas li ti da tesko optuzujes upravo Bosnjake ?
ajd ne lupaj, svega ti tvog...
osa

#7079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

konrad wrote:
1gorstak wrote:
osa wrote:
traži, e sad što se tebi to rješenje ne sviđa to je drugi par cipela, jer hrvati se iseljavaju iz mjesta gdje su većina bošnjaci, dakle, meni se čini da je čović u pravu a ne ti.
Pa ako iseljavaju samo iz mjesta gdje su Bosnjaci vecina kako su se mogli desiti Busovaca i Novi Travnik ?

zna on šta piše, hrvatina optužuje bošnjake za "etničko čišćenje", kako perfidno.
osa

#7080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

dallton wrote:
osa wrote:
dallton wrote:
dalton ali ja nisam hdz, i ne znam kako će oni to postići, dapače u hrvatskoj sam glasač sdp-a tamo negdje od 92-93, ali u bih u potpunosti podržavam posebnu teritorijalni jedinicu za hrvate, a da li će to toga doći i kada vidjet ćemo, polako, i sam kažeš da vrijeme radi za bošnjake, pa pustimo ga neka radi.
nije da ne znas - nego nemas odgovor, jer ga nema buduci da nema nacina....naravno, vodjeni parolom strpljen spasen i sve polako ideja ce nastaviti da zivi, ali je njeno ostvarenje bilo moguce samo dok su postojali ovi raniji nesto naivniji bosnjaci ...a sad bogami tesko ce to ici

tvoje je pitanje na razini onog "kako će bošnjaci bih urediti kao građansku državu bez entiteta", iako s obzirom na tvoje sposobnosti ne bih bio iznenađen da odgovor na ovo pitanje ti znaš.
dallton

#7081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:

tvoje je pitanje na razini onog "kako će bošnjaci bih urediti kao građansku državu bez entiteta", iako s obzirom na tvoje sposobnosti ne bih bio iznenađen da odgovor na ovo pitanje ti znaš.
pa evo recimo znam odgovor na to pitanje - nece je urediti kao gradjansku drzavu bez entiteta, jer ne mogu i moraju se drzati dejtona ko pjani plota, sad zauvijek i za mog zivota, uz sve sto im se tu ne svidja...i zato sad to i rade, naravno uz halabuku koja je na kraju krajeva sastavni dio dejtona ...jel to dovoljno realisticno za tebe?
vee-jay

#7082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

osa wrote:
dallton wrote:
osa wrote:dalton

ne treba se pjeniti, pitanje i onako nije bilo upućeno tebi, ali 80% na 50% federacije, to je prihvatljivo, u čemu je problem, jednostavno stanje je takvo kakvo je, pusti emocije.
kakve emocije - ovo sto sam ti ja gore rekao je cista kalkulacija koja je svima poznata, nista ovdje nema narocito emotivno...

ako su etnicki ciste drzave odlicne (kao sto ti kazes), onda je federacija vec na odlicno putu da postane i nema apsolutno nikakvog nacina da hrvati to sprijece - za rat nemaju sanse, bosnjaci ne moraju nista ciniti jednostavno ih puste da uzivaju u pasosima i nek omladina odlazi put zagreba...
za 10 godina imaces cirka 100.000 hrvata, uglavnom onih bogatih u hercegovini koji ti mogu dobro doci radi biznisa...e de mi pojasni kako ce ovo hrvati sprijeciti, vodeci se tvojom teorijom? cime? ozbiljno pitam

ne znam otkud ti podaci da iz bih odlazi više hrvata nego bošnjaka ili više srba nego bošnjaka, međutim ako će i biti 100 000 hrvata bit će, tu ništa ne možemo, ali na nekih 30% bih i to je za ljude.
:D
mozda vam se da traziti -> ja sam @lincolnu postavio isto pitanje prije par dana i mislim da mi je odgovorio. ja nazalost ne stigoh radi posla vidjeti sta je napisao a sad ne znam ni na kojoj je temi (kad svi idemo stalno u off)...
vee-jay

#7083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

osa wrote: dalton ali ja nisam hdz, i ne znam kako će oni to postići, dapače u hrvatskoj sam glasač sdp-a tamo negdje od 92-93, ali u bih u potpunosti podržavam posebnu teritorijalni jedinicu za hrvate, a da li će to toga doći i kada vidjet ćemo, polako, i sam kažeš da vrijeme radi za bošnjake, pa pustimo ga neka radi.
ma to i jeste najveca sramota hrvatskog SDPa. ali hajde, barem ljudi koji vode tu stranku nisu takvi, tako dakle :thumbup: od mene
osa

#7084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by osa »

vee-jay wrote:
osa wrote: dalton ali ja nisam hdz, i ne znam kako će oni to postići, dapače u hrvatskoj sam glasač sdp-a tamo negdje od 92-93, ali u bih u potpunosti podržavam posebnu teritorijalni jedinicu za hrvate, a da li će to toga doći i kada vidjet ćemo, polako, i sam kažeš da vrijeme radi za bošnjake, pa pustimo ga neka radi.
ma to i jeste najveca sramota hrvatskog SDPa. ali hajde, barem ljudi koji vode tu stranku nisu takvi, tako dakle :thumbup: od mene

nema za mene sramote ni hdz-a ni sdp-a ni bilo koga drugog pluralizam ideja i mišljenja je normalna stvar, možda nije idealan ali je ipak daleko bolji od jednoumlja.
seln

#7085 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

osa wrote:
vee-jay wrote:

nema za mene sramote ni hdz-a ni sdp-a ni bilo koga drugog pluralizam ideja i mišljenja je normalna stvar, možda nije idealan ali je ipak daleko bolji od jednoumlja.
Moze li jos koja platituda?
seln

#7086 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

osa wrote:
konrad wrote: Gorstak, hajde malo se saberi. Ti upozoravas na iseljavanje nebosnjackog stanovnistva u mjestima gdje su oni manjina ili ce to potencijalno biti, i za to optuzujes nebosnjacko stanovnistvo. Shvatas li ti sta uopste pises ? Shvatas li ti da tesko optuzujes upravo Bosnjake ?

zna on šta piše, hrvatina optužuje bošnjake za "etničko čišćenje", kako perfidno.
Nas dva brata....
kv99

#7087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kv99 »

Pa zar nije ovo podebljano upravo ono sto krkan i zahtjeva citavo ovo vrijeme i sto je ustvari cilj blokade i pokusaja podjele Elektroprenosa ? Ako se to dogodi osigurao je neometan protok elektricne energije kroz dalekovode nad kojima entiteti imaju kontrolu a ne drzava i onda su svi preduslovi za odcjepljenje i podjelu ostvareni . Kako se na ovo niko nije ranije osvrnuo ?
Deblokirati rad Elektroprenosa BiH
Dodik i Mujezinović o deblokadi Elektroprenosa BiH
Najkasnije do 15. novembra 2009. trebala bi biti održana sjednica Upravnog odbora Elektroprenosa BiH na kojoj bi, između ostalog, bili imenovani vršioci dužnosti članova uprave za one pozicije na kojima se nalaze osobe kojima je istekao mandate i donijete odluke o raspisivanju konkursa za izbor novih, dogovorili su u Sarajevu entitetski premijeri Milorad Dodik i Mustafa Mujezinović.

Podsjećanja radi, Elektroprenos BiH je javna kompanija u vlasništvu entiteta i njen rad je zbog nepostojanja političkog dogovora blokiran više od godinu dana. Na računu ove kompanije nalazi se više od 140 miliona KM, ali su sve investicije ili tekuće održavanje zaustavljeni jer nisu usvojeni planov rada i investiranja, a s obzirom da su nekim izvršnim direktora istekli mandati – nema ko potpisati naloge za plaćanje.

Dogovoreno je i da će Uprava i Upravni odbor raditi u skladu sa Zakonom o osnivanju Kompanije za prenos električne energije, akod donošenja odluka će nastojati da se vitalne odluke donose konsenzusom.

Entitetski premijeri su dogovorili i da pripreme Skupštinu Kompanije (koju čine njih dvojica) i da bude formiran ekspertni tim za izradu elaborata o mogućem povratu 110 kV postrojenja iz Elektroprenosa elektroprivrednim preduzećima u BiH.

Entitetski premijeri su dogovorili da prate predloženi plan održavanja i investiranja Elektroprenosa BiH u skladu sa ranije donesenim odlukama i zahtjevima koje su entitetske vlade istakle kao prioritetnu potrebu, s tim da će se u Plan održavanja i investiranja za 2010. godinu biti uključeni svi objekti koji nisu bili uključeni u ranije donesenim planovima, saopšteno je iz Vlade FBiH nakon satanka. Podsjećanja radi, ranije je dogovoreno da se investicije provode tamo gdje je najpotrebnije, a da se naknadno izvrši obračun ulaganja u entitete u skladu sa sredstvima kojima entiteti participiraju u ovom preduzeću.
seln

#7088 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

kv99 wrote:Pa zar nije ovo podebljano upravo ono sto krkan i zahtjeva citavo ovo vrijeme i sto je ustvari cilj blokade i pokusaja podjele Elektroprenosa ? Ako se to dogodi osigurao je neometan protok elektricne energije kroz dalekovode nad kojima entiteti imaju kontrolu a ne drzava i onda su svi preduslovi za odcjepljenje i podjelu ostvareni . Kako se na ovo niko nije ranije osvrnuo ?
O tome je bila tema u "60 minuta", prije mjesec - dva...
vee-jay

#7089 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

moje misljenje:

- ili Dodo zna da se OHR sprema za kupljenje prnja
- ili Dodo sam sprema kupljenje prnja

bilo kako bilo, oboje dobro za BiH :D
dallton

#7090 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Dodik ne zna zašto MMF ima primjedbe i na RS
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik kaže da ne zna na onovu čega je Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH navela da entiteti, RS i FBiH, nisu ispunili postavljene uvjete iz pisma namjere za stand by aranžman, dok je to uradila samo država BiH.
Ustvrdivši i da je MMF „politički organ koji ima zadatak da ojača državne organe“, Dodik je rekao novinarima da tokom njegovog razgovora sa predstavnicima MMF-a u Banjoj Luci nije bilo prigovora, osim naznaka da je trebalo pokušati smanjiti plaće u javnom sektoru u RS-a.

On je dodao da se sa sindikatima vode razgovori oko budžeta za narednu godinu, a da je predviđeno da ministri u 2010. godini imaju za 15 posto manje plaće, administracija i javna uprava za 10 posto, dok se prosvjeti i policiji predlaže smanjenje mjesečnih zarada za tri posto za prvih šest mjeseci 2010. godine, a da se od tog datuma vrate na sadašnji nivo.
sta se mmf zali kad je pc pun para ko brod i svi znamo da nikad bolje nije bilo - opet neka bosnjacko-medjunarodna zavjera
behavac

#7091 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

Evo Dodo bio na b92 - Buka...
http://www.b92.net/tv/najava.php?id=1094
Ima sad u 11 repriza...
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#7092 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... e-BiH.html
Dodik konačno javno priznao: "RS nije zainteresovana za jačanje BiH"
17. 11. 2009. • 22:46 S. B.
Veličina slova:
Bosna i Hercegovina / 24sata.info *** SPAM *** - Sjednica Vijeća za implementaciju mira u BiH koja je zakazana za srijedu biće posljednja na kojoj ću se pojaviti, poručio je u utorak Milorad Dodik, predsjednik Vlade RS.

Ove navode Dodik je obrazložio činjenicom da je PIK, kao i OHR, izgubio svaki kredibilitet da odlučuje o unutrašnjim pitanjima BiH i rekao da će on biti totalno srozan ukoliko se na ovom zasjedanju ne odredi datum konačnog gašenja Kancelarije visokog predstavnika u BiH.

"Za sve ove godine visoki predstavnik nam kao strani potpisnici nije podnio izvještaj, iako je obavezan da to uradi", rekao je Dodik i naveo da je tim povodom Vlada RS poslala detaljan izvještaj Vijeću sigurnosti UN o relevantnim činjenicama koje se odnose na napredak i zloupotrebe ovlaštenja visokog predstavnika u BiH i nekih faktora međunarodne zajednice.

Dodik je upozorio da će svako eventualno sljedeće nametanje od strane visokog predstavnika biti nedvosmisleno odbijeno od RS.

"U slučaju nametanja biće organizovano javno izjašnjavanje ljudi i na bazi toga donijeće se odluka u parlamentu RS. Pretpostavljamo da će ta odluka glasiti "odbija se primjena nametnutih rješenja visokog predstavnika i zabranjuje se institucijama RS da postupaju po istoj". Od visokog predstavnika zavisi hoće li se to desiti. Treba očekivati i da će u tom slučaju predstavnici RS u zajedničkim organima odlučiti kako će se ponašati", naglašava Dodik.
On kaže da visoki predstavnik ne može odlučivati o stvarima o kojima je parlament BiH već odlučio, kao što su pitanja stranih tužilaca i sudija.

Dodik navodi da je apsurdno da se navršava 14 godina mira u BiH, a da Savjet za implementaciju mira i dalje odlučuje o miru.

"Od 2001. godine OHR je u tri navrata mijenjao svoj odnos prema raspodjeli državne imovine. OHR je navijačka grupa koja ispunjava želje bošnjačkih lidera. Prema onome sa čim raspolažemo, na sjednici PIK-a govoriće se o zastoju, kao da se ne vidi koliko je BiH uradila na planu liberalizacije viznog režima i drugim reformama koje su bile teške i bolne", rekao je Dodik.

Govoreći o eventualnim ustavnim reformama, Dodik je rekao da butmirski proces ne postoji i da on vegetira u glavama onih koji su ga projektovali, kako bi se ciljevima za gašenje OHR dodao i zahtjev za ustavnom reformom.

"Ustavne reforme su robusne i sveobuhvatne. Zadiru u suštinu Dejtona, u želji da se neskriveno podrži bošnjačka politika. Mnogi stranci ne kriju da to rade da zadovolje bošnjačke zahtjeve", ističe Dodik.

On kaže da će nakon sjednice PIK u BiH nastati zatišje u kojem se ništa neće dešavati izuzev nastavka procesa vizne liberalizacije.

"Opet će se situacija dramatizovati pred neko sljedeće zasjedanje UO PIK. U svemu tome najveći gubitnik je BiH", zaključio je Dodik.
Dodik je podvukao da niko iz SNSD, kao ni Vlade RS, neće učestvovati na plenarnim sastancima koje u vezi sa ustavnim promjenama modeliraju stranci.

"Izašli smo sa ponudom koja podrazumijeva osam promjena Ustava. To je inicijalni prijedlog koji mora dobiti dvotrećinsku većinu u parlamentu RS. Nakon toga to može biti validan prijedlog za usvajanje. Ali zašto da ga stavljamo u parlament RS ukoliko drugi odbijaju da ga prihvate", zapitao je Dodik. Premijer RS uvjerava da se ništa više izuzev ponude za osam reformi Ustava BiH neće desiti u RS.

"Prihvatićemo svaki poziv domaćih stranaka koje imaju predstavike u parlamentu. RS nije zainteresovana za jačanje BiH. Preko glave nam je prenosa nadležnosti na BiH. Neće se desiti više nijedan. Dio otetih nadležnosti može biti uknjižen kao nadležnost BiH, poput odbrane, ali se tome ne može dodati riječ bezbjednost. Ako neko traži odbranu i bezbjednost, onda ne može ni jedno ni drugo", kategoričan je Dodik.

Dodik kaže da je prilikom svakog razgovora jasno rečeno kakve su pozicije RS, rekavši da stranci lažu kada kažu da jedno pričamo na sastanku, a drugo poslije toga.

"Butmirski prijedlog ne mogu više vraćati, on je za nas neprihvatljiv kao polazna osnova. Ko nam garantuje da, kada bi nekim slučajem prihvatili ustavne promjene, ne bi ponovo došli novi zahtjevi. Ponašamo se u skladu sa realnošću, a osam ponuđenih tačaka garantuju funkcionalnost. Nikakav modifikovani dokument butmirskog paketa nisam dobio i ne treba neko da mi ga šalje", naglašava Dodik.

Uh kako je ostar. Sav sam se najezio.

:-) :mrgreen: :angry: :run:
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#7093 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by independer »

dupli post. sorry
vee-jay

#7094 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

danas me taj fasisticki moron uopste ne interesuje...
Analiticar001

#7095 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Analiticar001 »

Pa ljudi jeli to moguce!Toliko emocija, smanjite malo dozivljaj, steti srcu."Dobar"je Dodik,bio je "dobar" i Milosevic.
Pa oni su najbolji "ucitelji" za naivne bosnjake.Gospodar svih svijetova se za to pobrinuo.Dodik nije u stanju ni najmanji trun sebi pomoci a kamoli nekom stetu nanijeti.To se njima samo peicinjava,dasu ko' nesto vazni ili da o necemu odlucuju.Pametni ih samo isprovociraju da se ponovo pokazu .Kakvi su bili od 1992-1995g.
hercegovac_pravi

#7096 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Dodo nemoj razocarati svoje glasaace (a bogami ni mene onako posteno da kazem). Hocu referendum i nista manje od toga. Dakle ako nije sada vrijeme kad ce biti??? Ma meni se sve cini da Dodo nema "milokliz" za ovakve stvari
Dodik: "Nije pravo vrijeme za referendum o otcjepljenju"
19. 11. 2009. • 08:37 A. B.

*** SPAM *** - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se RS sprema i za varijantu da BiH ostane i preživi, ali isto tako i za varijantu da ne može da preživi.

"Ali, u toj varijanti, moraćemo da provedemo neki legitiman proces, a sve se mora završiti, ipak, referendumom na kraju", rekao je Dodik za RTS.

Povodom ocjene Međunarodne krizne grupe da u BiH nema potencijala za nove sukobe, ali da RS može da ugrozi jedino neoprezna avantura ako krene u referendum za otcjepljenje, Dodik je ponovio da "referendum postoji kao opcija, ali sada nije pravo vrijeme za to".

"Uvjeren sam da će vremena biti. RS ne pravi nikakvu avanturu, ali ja vama ne mogu reći sve svoje planove ili ono što mi u RS mislimo da treba da uradimo", rekao je Dodik i podsjetio da zadnji izvještaj MKG govori da je u BiH osnovni problem OHR i visoki predstavnik.

Prema njegovim riječima, ako BiH ne može da funkcioniše, treba da se mirno raziđe, a ne da uđe u neki sukob koji bi izazvao stradanje ljudi.

"Niko ne pravi taj scenario, ali BiH će se mrcvariti, ostati u stalnom stanju privremene beskonačnosti u pogledu nekih mogućih rješenja. Za to vrijeme mi ćemo u RS da gradimo RS najbolje što možemo i ona danas po svim elementima je ekonomski, politički i socijalno stabilna", dodao je premijer RS.

Povodom teksta u magazinu "Foreign Affairs" da je BiH na ivici kolapsa i da male varnice mogu da dovedu do reprize rata, Dodik ističe da "među ljudima nema kapaciteta za rat i sukobe" i da u RS niko ne pomišlja na bilo kakav sukob, ne zato što ne bi znali da se brane, nego zato što misle da je to bespotrebno.

On je podsjetio na ocjene visokog zvaničnika EU Javijera Solane da nema elemenata koji mogu dugoročno ugroziti bezbjednost u BiH, kao i NATO-a da BiH ne može da uđe u sukob, bez obzira na političke tenzije.

"Možda je moguće, ako to stranci iskreiraju na neki način. Radi se o političkim procesima, u kojima se vrši pritisak tvrdnjama o nekom mogućem ratu. Trebalo bi da se Milorad Dodik prestraši od sukoba i odustane od svojih političkih stavova, kako bi se gradila BiH", dodao je on.
hercegovac_pravi

#7097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Kako sad nije "ludacka" a do prije neki dan bijase ???? A sto se tice "Daytona" ....."now & forever" .......uzivajte a i mi cemo sa vama.
Dodik: Bosna nije ludačka zemlja... Mi smo legalisti Dejtona, jer ga svi ruše!
19. 11. 2009. • 09:17 S. B.

*** SPAM *** - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da neće dozvoliti da Srbi u BiH budu dovedeni u manjinsku poziciju i da biološki nestanu, ističući da ne zna o čemu će Vijeće za implementaciju mira u BiH odlučivati, ali da on smatra da treba biti donesena odluka da OHR treba zatvoriti.

On je potvrdio da je juče Upravnom odboru PIC-a jasno rekao da OHR treba zatvoriti i da su "dodatne ustavne promjene prevara i laž međunarodne zajednice".

"Mi smo posvećeni BiH na evropskom putu, pa ne želimo biti stalni eksperiment visokog predstavnika koji je ponižavao RS, ali to nije ništa novo. Ili smo partneri ili odluku ne prihvatamo", rekao je Dodik gostujući sinoć u programu RTS-a.

On je dodao da su butmirski prijedlog napravili Amerikanci "na bazi plača i jadikovki" Harisa Silajdžića i Sulejmana Tihića, koji su mislili da će Amerika i Evropa natjerati Dodika da prihvati ustavne promjene.

"Meni nije problem da budem krivac za Amerikance i Evropljane za neuspjeh ustavnih promjena. I danas sam pred PIC-om rekao: "Ako tražite krivca, evo imate ga, ja sam Milorad Dodik, ali neću da pristanem na ono što hoćete"", naveo je premijer RS.

Dodik je ocijenio da Amerikanci "stalno nešto pritišću u BiH" i ocijenio da se američki ambasador u Sarajevu Charles English "inače, previše petlja u unutrašnje stvri u BiH".

"Bez obzira što je Amerikanac i što mnogi misle da ne treba Amerikancima prigovarati, ja mislim da su Amerikanci dio problema u BiH, jer su navijački nastrojeni", kaže Dodik.

U vezi sa izvještajem, koji je upućen Vijeću sigurnosti UN, u kome se kaže da je "stanje u BiH mnogo bolje nego što se o tome govori, Dodik je rekao da lideri RS služe kao eksperiment strancima, i da je suština tog izvještaja upravo u tome što su ranije mnogi bili u nemogućnosti da bilo kako reaguju.

"Izvještaj je samo pravo na mišljenje, a mi smo rekli da postoji napredak koji se ne valorizuje na pravi način, zbog toga što u međunarodnoj zajednici hoće da zadrže posao, a ja, ili neko u budućnosti, uvijek će biti glavni krivac", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je neprihvatljivo jednostrano obavještavanje o situaciji u BiH.

"Htjeli smo da kažemo da Bosna nije ludačka zemlja, i da smo mi legalisti Dejtona , jer ga svi ruše", kaže Dodik.

(rtrs
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7098 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

SRSRS POZIVA RADNIKE DA ODBIJU VLADINU NAJAVU SMANJENJA PLAĆA

Srpska radikalna stranka Republike Srpske (SRSRS) pozvala je danas zaposlene u javnom sektoru RS-a da odbiju ponuđeni prijedlog Vlade o smanjenju plaća u sljedećoj godini i, kako je saopćeno, ustanu u zaštitu svojih prava.„Objava kresanja zarada budžetskih korisnika ...

... za 10 posto samo je dokaz da je vrijeme obmana za nama, a godine gorke i bolne istine ispred nas. S najdubljim prezirom odbijajmo poziv režima na stezanje kaiša jer je građanima RS-a kaiš stegnut oko vrata, a ne oko struka“, navodi SRSRS.

Ističu i da su tri i po godine upozoravli na „kriminal, korupciju i primitivna rasipništva režima znajući da će iza dvojca Dodik-Džombić ostati samo skršena privreda i socijalna bijeda“.

Za to vrijeme, oni su, dodaje se u saopćenju, pravili autoputeve po cijene od 30 miliona maraka po kilometru, zgrade Vlade po 250 miliona, rafting, Leni, Ceca, Brena i naravno Brega, sve je to pocikivalo s narodne grbače“.

„I sada, kada je sve pokradeno, pojedeno i popijeno, u mamurluku otrežnjenja predlažu narodu stezanje kaiša za 10 posto“, navodi ova stranka i podsjeća i da banke isplaćuju penzije, a ne Fond, a para za plaće očigledno nema dovoljno, da je RS, pred bankrotom, ali vlastima „nikada nije bilo bolje u zemlji koju su oni učinili“ najkorumpiranijom u regionu.

„Sve ostale okolnosti utvrdit će tužilaštvo i sud, ukoliko i tu nema korupcije“, poručuju radikali RS-a

nemerem bilivit pa i radikali se uskoprcali :shock: :mrgreen:

DODIK: AMERIČKI AMBASADOR SE PREVIŠE PETLJA U UNUTRAŠNJE STVARI BIH

Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da neće dozvoliti da Srbi u BiH budu dovedeni u manjinsku poziciju i da biološki nestanu. Dodik je gostujući sinoć u programu RTS-a istakao da ne zna o čemu će Savjet za provođenje mira odlučivati, ali da on smatra da ...

...treba biti donijeta odluka da OHR treba zatvoriti.

On je potvrdio da je jučer Upravonm odboru PIK-a jasno rekao da OHR treba zatvoriti i da su "dodatne ustavne promjene prevara i laž međunarodne zajednice".

"Mi smo posvećeni BiH na evropskom putu, pa ne želimo biti stalni eksperiment visokog predstavnika koji je ponižavao RS, ali to nije ništa novo. Ili smo partneri ili odluku ne prihvatamo", rekao je Dodik.

On je dodao da su butmirski prijedlog napravili Amerikanci "na bazi plača i jadikovki" Harisa Silajdžića i Sulejmana Tihića, koji su mislili da će Amerika i Evropa natjerati Dodika da prihvati ustavne promjene.

"Meni nije problem da budem krivac za Amerikance i Evropljane za neuspjeh ustavnih promjena. I jučer sam pred PIK-om rekao: `Ako tražite krivca, evo imate ga, ja sam Milorad Dodik, ali neću da pristanem na ono što hoćete`", naveo je premijer RS.

Dodik je ocijenio da Amerikanci "stalno nešto pritišću u BiH" i ocijenio da se američki ambasador u Sarajevu Čarls Ingliš "inače, previše petlja u unutrašnje stvari u BiH".

"Bez obzira što je Amerikanac i što mnogi misle da ne treba Amerikancima prigovarati, ja mislim da su Amerikanci dio problema u BiH, jer su navijački nastrojeni", kaže Dodik.

U vezi sa izvještajem, koji je poslat Savjetu bezbjednosti UN, u kome se kaže da je "stanje u BiH mnogo bolje nego što se o tome govori, Dodik je rekao da lideri RS služe kao eksperiment strancima, i da je suština tog izvještaja upravo u tome što su ranije mnogi bili u nemogućnosti da bilo kako reaguju.

"Izvještaj je samo pravo na mišljenje, a mi smo rekli da postoji napredak koji se ne valorizuje na pravi način, zbog toga što u međunarodnoj zajednici hoće da zadrže posao, a ja, ili neko u budućnosti, uvijek će biti glavni krivac", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je neprihvatljivo jednostrano obavještavanje o situaciji u BiH.

"Htjeli smo da kažemo da Bosna nije ludačka zemlja, i da smo mi legalisti Dejtona , jer ga svi ruše", kaže Dodik.

eve DoDi sad ispade Veliki Bosanac :shock: :mrgreen: .....naravno al prije toga je Veliki Srbin :mrgreen:

SINDIKAT REPUBLIKE SRPSKE NE PRIHVATA SMANjENjE PLATA I BROJA RADNIKA

Predstavnici pregovaračkog tima Vlade Republike Srpske (RS) i Saveza sindikata RS nisu na jučerašnjem sastanku postigli saglasnost o smanjenju plata budžetskim korisnicima i broja radniku u narednoj godini. Potpredsjednik Saveza sindikata RS Duško Jandrić rekao je novinarima...
... da sindikat na prihvata smanjenje plata niti broja radnika u narednoj godini.

"Smanjenje plata ne prihvatamao jer je radnicima koji se finansiraju iz budžeta isti nivo plata već dvije godine, a troškovi života su drastično porasli. Potrošačka korpa za četveročlanu porodicu iznosi blizu 1.700 KM, a državni službenik sa srednjom stručnom spremom ima platu od 500 do 700 KM", rekao je Jandrić.

On je nakon sastanka predstavnika sindikata radnika unutrašnjih poslova, obrazovanja, nauke i kulture, uprave i lokalne samouprave i pravosuđa o budžetskom okviru za 2010. godinu sa pregovaračkim timom Vlade RS, izjavio da sindikat nije voljan ni da se smanje plate onima koji u ministarstvima i vladinim agencijama imaju veća primanja.

"Smatramo da nema viška radnika, kao i da su to paušalne ocjene ljudi iz Vlade i da je to neodgovorno, te tražimo da se napravi studiozna analiaza u svakom ministarstvu da bi se vidjelo gdje ima viška radnika", naglasio je Jandrić, dodajući da pregovori nisu završeni.

Potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović rekao je da je neophodna intervencija u platama, te da je osnovni stav Vlade RS smanjivanje plata zaposlenim u obrazovanju i pripadnika MUP-a za tri odsto, ostalim budžetskim korisnicima za deset odsto, uz smanjivanje plata ministarima i najodgovornijim ljudima u administraciji za 15 odsto.

"Htjeli smo sa sindikatom utvrditi da li postoji neka druga mogućnost da se stabilizuje budžet u uslovima koje diktira Međunarodni monetrani fond (MMF), ali i punjenja budžeta kakvo imamo", istakao je Kasipović.

Prema njegovim riječima, u Vladi RS trenutno ne vide mogućnost za zadovoljenje zahtjeve sindikata da se zadrži broj zaposlenih bez smanjenja plata.

„Jučerašnji razgovor nije donio konačno rješenje, ostaje da se prije formulisanja konačnog teksta nacrta budžeta koji bi išao prema Narodnoj skupštini RS još razgovara na način koji smo to jučer radili", dodao je Kasipović.

On je istakao da je Vlada potpuno svjesna da je svako smanjivanje plata nepopularan potez, ali da nastoji da bude odgovorna i uredi odnose i budžet drži stabilnim.

"Ukoliko bi izostala sredstva MMF-a zbog FBiH, Vlada će morati da interveniše nekim drugim sredstvima da zadrži stabilnost budžeta i da ne ide na drastičnija smanjenja plata", istakao je Kasipović.

Sastanak je vodila predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić, a granske sindikate predstavljali su Duško Jandrić iz sindikata MUP-a, Stevan Milić za oblast obrazovanja, nauke i kulture, Tomislav Vrhovac u ime zaposlenih u upravi i lokalnoj samoupravi i Milenko Granulić iz sindikata zdravstva.

U pregovaračkom timu Vlade RS, osim Kasipovića, bili su i ministar uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac, minstar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo, ministar pravde Džerard Selman, a u ime Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite

neg dje su oni iz zavoda za statistiku i ogromnoj 1067% proizdvodnji itd itd bla bla truĆ :shock:
dallton

#7099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

@pici ne siri propagandu i lazi, ljudima nikad nije bilo bolje to je najbolji vodja kojeg su srbi u bosni ikad imali, i on ce da ih izvede iz bih (tako je obecao) - polako jednog po jednog putem za vojvodinu i beograd....
Bosnolog

#7100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Dodi ce doci glave njegovi kada se probude i otrijezne od velikosrpskok mitolomanskog transa u kojem ih Dodo drzi sve ove godine.Ocigledno je da onaj napunjeni bunar prodatom drzavnom imovinom/firmama/se prazni brze nego sto je Dodo nekontrolisano pljackao i trosio,sada se uveliko cuje struganje serpama po dnu bunara u kojem nestaje zaliha kriminaliziranim privatizacijama,najbolji dokazi su panicni Dodini potezi kresanja plata budzetskih korisnika koji ce mu se vratiti u vugla kao bumerang,sta bi sa onom pricom o blagostanju genocidne.Cini mi se da konacno pocinje bolono trijeznjenje i price o boljem i sretnijem dijelu BiH kako im je prodavao ublehe sve ove godine dok je trosio i pljacakao iz bunara misleci da je bez dna,sada je Dodo u velikom belaju i panici a MMF neda suske jer niko nije lud dati lovu ovako nakaradnij korumpirano kriminalnoj politickoj vrhuski na celu sa Spirkom Svirkom doktorm za BH opstrukcije i destrukcije kao i nakaradno uredenoj zemlji u kojoj je genocidna izvor blokada opstrukcija i negacija ,.....a Dodo krimos koji je opljacka svoj tor a u kome vlada medijski mrak i diktatura kabadijasa i njegove fasisticko nacisticke stranke ,bez politicke opozicije i masa polupismenih zavedenih mitolomana ce eksplodirati socijalnim nemirima ili bjezanjem iz BiH .Dodo je obecao blagostanje u genocitetu i njegovu secesiju predizbornom supljom i na tim utopikskim zeljama dobio glasove ,sve godine najavljivao nestanak BiH ali mu fali muskosti da to materijalizuje,....mnogo je izglednije da ce se njemu desiti nestanak i to od svojih sludenih i zavedenih mitolomana koje ce na kraju ostaviti i pobjeci sa opljacakanom lovom.

Dodo daje sve cesce panicno histercne izjave napadajuci sve oko sebe od MMF-a kao ucjenjivacke institucije jacanja BiH kako je sam vidi ,preko USA i PIC-a,MZ isvih drugi.

Dodo je u velikoj nevolji,cistio sumnjama da ce Dodo docekati 2011 u BiH.Bijeg iz BiH ili odstrijel od svojih je realniji izlaz nego odlazak u neki BH zatvor,....pocetak njegovog pada ce se desiti kada serpe iz bunara budu sve jace grabale dno istog a ove odluke o kresanju plata i stezanje kaisa birokrata oko struka jednako je stezanju kaisa sirotinji oko vrata,ne trebas biti neki vizionar da shvatis sta ce se desiti kao posledica svega.

Ceka nas vrelo proljece u BIH sa olujno turbulentnim ciklonima koji ce da oduva smece iz BiH i da ce se nebo iznad BiH konacno razvedri i sunce ce da zasija ovu nasu lijepu i napacenu zemlju.
Locked