Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ma fahraon je i u biznisu i politicki maher. covjek usao u politiku prije tri godine i KONKRETNO politicki ni jednu jedinu gresku nije napravio. komsic ga hvali, ceric ga hvali, pa cak i sulejman tihic neki dan ja mislim na faceu progovorio par dobrih rijeci o njemu. a sjecate se kako je tihic govorio prije tri godine da sa fahraonom nikad i nikad ne bi ulazio u koaliciju a fahro mu onda u 60 minuta suknuo da ce ga drzati za rijec. pa prosle godine ga tihic molio da ide sa njim umjesto sa zlajom u koaliciju a ovaj ga doista drzao za rijec haha.
hajmo realno, sta je fahro u svom politickom djelovanju uradio lose za ovu drzavu? ja samo vidim da se covjek za razliku od mnogih drugih dnevno sastaje sa po nekoliko zvanicnika drugih zemalja, da svaki dan idu saopcenje o tome sta on radi. znaci poenta je u tome da RADI covjek svaki dan i po cijeli dan dok npr od bivseg ministra nisi mogao iscupati jedno saopcenje sedmicno. zapadni politicari ga hvale. mislim, ovo ispade hvalospijev s moje strane ali ja to ovako vidim: da nije fahre nikad se sda ne bi ovako uzdrmala kao sada, i danas bi prolazili stvari poput ovoga sa sebijom bez da narod bilo sta kaze. ako nista, to mu je zasluga, da je malo digao narod pa neke i protiv samog sebe, ali narod vise nije uspavan kao prije. covjek je poremetio krimogeni politicki poredak u BiH koji se 20 godina odrzavao i zbog toga mu svaka cast. ako ovako nastavi i ako bar 10% od najavljenog uradi (hapsenja tokom ove godine) onda mu se nema sta zamijeriti. drugo je sad sto placenici kao hecimnadri nastoje da sve blate sto nije sda i sto ne mogu realno pogledati situaciju.
eh, ispravka: ipak covjek ima gresku a to je da je u nekim stvarima ocito povjerovao pogresnim ljudima odnosno da bi mu se infrastruktura trebala jos ojacati da se ne bi desile stvari kao u tuzli gdje su mu kompromitovali stranku, ali hajde nek se tamo bar procistilo.
i koliko te plate za ovaj mogu ti reci poveliki post...
a ovo
Radončić nije u bazama podataka Interpola
izmislis problem da bi na sebe skrenuo paznju... vec oprobano i ofucano promovisanje samog sebe kao postenjacine. njega ce interpol ganjati dok puste keljmendija a dok je keljmendi pod sapom amerikanaca, fahro mora raditi sta mu oni kazu...
njemu nece ni jedan interpol trebati kada ako bog da krene sablja.
ma fahraon je i u biznisu i politicki maher. covjek usao u politiku prije tri godine i KONKRETNO politicki ni jednu jedinu gresku nije napravio. komsic ga hvali, ceric ga hvali, pa cak i sulejman tihic neki dan ja mislim na faceu progovorio par dobrih rijeci o njemu. a sjecate se kako je tihic govorio prije tri godine da sa fahraonom nikad i nikad ne bi ulazio u koaliciju a fahro mu onda u 60 minuta suknuo da ce ga drzati za rijec. pa prosle godine ga tihic molio da ide sa njim umjesto sa zlajom u koaliciju a ovaj ga doista drzao za rijec haha.
hajmo realno, sta je fahro u svom politickom djelovanju uradio lose za ovu drzavu? ja samo vidim da se covjek za razliku od mnogih drugih dnevno sastaje sa po nekoliko zvanicnika drugih zemalja, da svaki dan idu saopcenje o tome sta on radi. znaci poenta je u tome da RADI covjek svaki dan i po cijeli dan dok npr od bivseg ministra nisi mogao iscupati jedno saopcenje sedmicno. zapadni politicari ga hvale. mislim, ovo ispade hvalospijev s moje strane ali ja to ovako vidim: da nije fahre nikad se sda ne bi ovako uzdrmala kao sada, i danas bi prolazili stvari poput ovoga sa sebijom bez da narod bilo sta kaze. ako nista, to mu je zasluga, da je malo digao narod pa neke i protiv samog sebe, ali narod vise nije uspavan kao prije. covjek je poremetio krimogeni politicki poredak u BiH koji se 20 godina odrzavao i zbog toga mu svaka cast. ako ovako nastavi i ako bar 10% od najavljenog uradi (hapsenja tokom ove godine) onda mu se nema sta zamijeriti. drugo je sad sto placenici kao hecimnadri nastoje da sve blate sto nije sda i sto ne mogu realno pogledati situaciju.
eh, ispravka: ipak covjek ima gresku a to je da je u nekim stvarima ocito povjerovao pogresnim ljudima odnosno da bi mu se infrastruktura trebala jos ojacati da se ne bi desile stvari kao u tuzli gdje su mu kompromitovali stranku, ali hajde nek se tamo bar procistilo.
surogat majka wrote:haman ko da je Fahro gotov, a on jaci nego ikad. Gdje vi kupite informacije niko ziv ne zna
Kako da ne... na lokalnim izborima prije koji mjesec od 141 opstine u BiH dobio 2 (slovima DVA) nacelnicka mjesta (od njih jedan bivsi SDA-ovac).
Ja navijam da on i dalje ostane tako jak.
Uz sve to raspada mu se baza po Tuzlanskom kantonu, ali i drugima, opada tiraž novine, a čim on demantira pisanje niskotiražnog-ratnoprofiterskog-pivarskog biltena (kako sam voli reći), tu meni nešto smrdi!
surogat majka wrote:haman ko da je Fahro gotov, a on jaci nego ikad. Gdje vi kupite informacije niko ziv ne zna
Kako da ne... na lokalnim izborima prije koji mjesec od 141 opstine u BiH dobio 2 (slovima DVA) nacelnicka mjesta (od njih jedan bivsi SDA-ovac).
Ja navijam da on i dalje ostane tako jak.
Uz sve to raspada mu se baza po Tuzlanskom kantonu, ali i drugima, opada tiraž novine, a čim on demantira pisanje niskotiražnog-ratnoprofiterskog-pivarskog biltena (kako sam voli reći), tu meni nešto smrdi!
A drugi je SBIh (Ramovic-Gorazde) sto znaci da on nije dobio ni jednog
dosije Fahrudin Radončić je završen i zapakovan..čeka se samo nalog..a nalog će biti izdat poslije izbora..nadamo se samo da se neće sakriti iza poslaničkog imuniteta..
yugi wrote:Gledam sinoć na FTV Šćepo nam je malo ko nervozan
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/radonci ... -u-zatvoru Na kraju ministar Radončić ističe da ga kriminalni pritisci neće uplašiti i da ga samo ohrabruju da do kraja istraje u borbi protiv državne mafije, da država BiH pobijedi korupciju, uhapsi krivce i egzistencijalno spasi uništene radničke porodice. On poziva opljačkane radnike da se ne boje, da uzdignu glave i pobijede strah od svojih pljačkaških poslodavaca i na taj način pomognu vlastitoj državi i vlastitim porodicama.
Grebem li mu miša, iako je od Fahra, mLogo je brate mili. Što jes' jes'.
Povodom interesovanja pojedinih medija i zlonamjernih spekulacija da se ministarska konferencija DCAF neće održati u Bosni i Hercegovini, dostavljamo pismo DCAF-a upućeno ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću, na engleskom jeziku i službeni prijevod.
Iz pisma se jasno vidi da se Ministarstvo sigurnosti BiH i Bosna i Hercegovina kvalificiraju kao izuzetno važan i pouzdan partner DCAF-a.
Iz razloga na koje Bosna i Hercegovina nema utjecaja ( primjerice – valja napomenuti zbog javnosti - trenutno se dešavaju krize i pad vlada u Sloveniji i Bugarskoj i Moldaviji, a političke turbulencije se događaju u Srbiji i Makedoniji što podrazumjeva potpunu preokupaciju tamošnjih ministara sigurnosti) , jasno je zašto se održavanje konferencije u Međugorju odgađa za tri mjeseca , odnosno za juni ove godine.
Ministarstvo sigurnosti BiH zahvaljuje direktoru DCAF-a na komplimentima i izražava svoju uvjerenost da će Bosna i Hercegovina u junu biti odličan domaćin ministarskog skupa.
Pismo ambasadora Dr. Theodora H. Winklera prenosimo u cjelosti:
"Vaša ekselencijo,
Upućujem izraze najdublje zahvalnosti na podršci Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, te saradnji koja je pružena u pripremi Desete godišnje ministarske konferencije o saradnji u oblasti granične sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi, čije je održavanje inicijalno planirano za 21.-22. mart 2013. godine u bosanskohercegovačkom Međugorju.
Kako se konferencija približavala, tako smo primali obavještenja da učešće večine ministara neće biti omogućeno zbog ranije preuzetih obaveza ili drugih objektivnih razloga. Stoga sam podržao odluku da se ova konferencija odgodi zbog zajedničke želje da osiguramo da se važna pitanja iz dnevnog reda diskutiraju u regionu na prikladnom političkom nivou.
Drago mi je vidjeti veliku posvećenost vašeg Minsitarstva u zajedničkom radu sa DCAF-om unutar okvira Programa granične sigurnosti. U tom kontekstu, iskoristio bih ovu priliku da predložim da se zajednička organizacija Desete godišnje ministarske konferencije o saradnji u oblasti granične sigurnosti u Jugoistočnoj Evropi izvrši u junu 2013. godine.
Dragi ministre, dozvolite mi da za Ministarstvo sigurnosti BiH još jednom uputim izraze svog najdubljeg poštivanja kao našeg partnera".
DANI: Jedna od osoba na koju su odapinjane vrlo ostre strijele tokom rata bio je i prvi ministar policije Alija Delimustafic. Zanimljivo je da je Ljiljan svoj odnos prema Delimustaficu promijenio sa njegovim povratkom u Bosnu i Hercegovinu, koji mu je omogucio, zahvaljujuci vezama sa predsjednikom Izetbegovicem, Senad Sahinpasic. Da li ostajete i dalje pri kategorickim optuzbama koje je Ljiljan godinama iznosio na njegov racun?
LATIC: Nisam ocekivao to pitanje od vas. Ja sam u to vrijeme bio kljucni covjek Muslimanskog glasa i Ljiljana koji je bio u Bosni i nasjeo sam na pricu o Aliji Delimustaficu. Kako je drugi dio redakcije bio u Zagrebu, ja sam odavde kreirao i koncepciju i tekstove. Naime, Munir Alibabic Munja se citavo vrijeme trudio da ostvari kontakt sa mnom. No, moje srce se nikada nije moglo pozdraviti sa tim covjekom. U to vrijeme mislio sam da je to sto radi u policiji dobro, ali sam uvijek prezirao ono sta je i kako radio muslimanima ranije. I danas mislim da je 1984. godine trebao visiti na Bascarsiji objesen za muda. No, on je uspio kontaktirati kolegu Mirsada Sinanovica, koji je i napisao prvi tekst protiv Delimustafica, kojem sam ja dao naslov: Od Golubica do Delimustafica. Naprosto, ucinilo mi se da je prica fascinantna i kao takvu ce je preuzeti i Senad Avdic. Onda je mene mobilizirao Sefer Halilovic, odnosno Fahrudin Radoncic, uz ostale novinare Slobodne Bosne i Muslimanskog glasa, kao dvije novine koje su ipak najpostenije tretirale dogadjaje uoci rata. Ja sam bio novinar Seferovog staba, komande Armije, i naredba je bila da mi izadjemo van Sarajeva i uvezemo sve centre. Sef nam je bio vas novinar Nerzuk Curak. Iako je grupa sa Senadom Avdicem pokusala bez mene pobjeci preko piste, ja sam ih stigao. Imao sam jos jedan motiv: da saznam sta mi je sa zenom i djecom, sa kojima mjesecima nisam imao nikakvog kontakta. Mislim da su Senad Avdic, Munir Alibabic, Rusmir Mahmutcehajic kao ideolog projekta i Sefer Halilovic upakovali feljton o Aliji Delimustaficu i dali novac. Ne znam tacno je li rijec o pet ili sedam hiljada maraka, ali znam da je novac bio dat Senadu Avdicu, kao desetaru naseg odjeljenja, da u Zenici stampa Slobodnu Bosnu, odnosno knjigu o Aliji Delimustaficu. Materijal je vojnim kanalima vec bio proslijedjen na Igman i cekao je kod Vehbije Karica. Tada nisam znao zasto Avdic, navodno bjezeci od Juke, stalno traga za Karicem. Nasao je Karica i preuzeo je materijal. U Zenici sam nakon tri ili cetiri noci pijanstva Senada Avdica vidio da ne pripadam toj ekipi i izdvojio sam se. Platio sam svoje racune u hotelu u kojem sam bio smjesten sa porodicom, i te racune cuvam i danas, vodeci racuna o Avdicevom karakteru. Na osnovu Rusmirovih relacija sa Kulovicem, dobili su neke prostorije i papir za stampanje. Nakon toga sam vidio feljton Senada Avdica, koji je uzeo moj naslov: Od Golubica do Delimustafica. I ja sam povjerovao u taj feljton, mada sam vidio neke nedostatke. Naprimjer, tokom puta preko Igmana, Avdicu sam pricao i dosta neprovjerenih stvari, koje su u potpunosti usle u feljton. Nedo Sarac je otisao u Split da uzme 32 hiljade maraka, mislim od Rusmirovog brata, ali je kidnuo u Australiju. Osim Delimustafica, ja sam tada sumnjao i u Saju i u njihovu medjusobnu relaciju. Sa Sajom sam se vidjao, ali mu tada nisam vjerovao. No, ja sam prvi i napisao tekst da se Delimustafic vratio. Sjedio sam u kafani, naisao je Alija Delimustafic, prisao je i rekao: "Selam alejkum!" "Alejkumu selam", odgovorio sam. Pitao me je moze li sjesti, a kada sam mu dozvolio, rekao mi je: "Ja tebi sve halaljujem." Ja sam mu rekao: "Svaka ti cast, kad nisi gnjida kao ovi, kojima opalis cvoku, a oni te odmah hoce ubiti." On mi je rekao: "Ne boj se, necu ti nista." Odgovorio sam mu da ga nikada ne bih spomenuo da sam ga se bojao. Osobno ne mislim da je Alija Delimustafic svetac, ne mislim ni da je neka karakterna osoba, ali sada znam da je 90 odsto onoga sto mu je napakirano neistina. Vidim da ista kuhinja informacija na isti nacin, u nastavcima, ispusta jednu kanalizaciju informacija: prvo Bosna u kandzama KOS-a, pa onda i Haliloviceva Lukava strategija. Sad je glavna meta drugi Alija, a odstojanje i cilj isti. Ja ne sumnjam da ce se kad-tad prelomiti prica o Aliji Delimustaficu. Ne znam nacin na koji ce se to desiti, ali sam ubijedjen da ce biti mnogo zanimljivija nego ova sada. Znam da se Munja i Delimustafic vidjaju u kafani, itd. Ne radi se sada ni o kakvoj novoj sprezi Ljiljana sa Delimustaficem. Ja preuzimam na sebe odgovornost za odnos i prema Delimustaficu i prema Senadu Sahinpasicu.
Inače, Radončić je, komentirajući podvale medijske mafije iz „Oslobođenja“...
Na kraju ministar Radončić ističe da ga kriminalni pritisci neće uplašiti i da ga samo ohrabruju da do kraja istraje u borbi protiv državne mafije...
Inače, Radončić je, komentirajući podvale medijske mafije iz „Oslobođenja“, rekao da se radi o "gnusnim lažima i dezinformacijama bošnjačke mafije, Bakira Izetbegovića i Hilme i Muje Selimović...
Koji je bolesnik i paćenik Fahrudin, i on i njegovi kvazinovinari.
Ovo nigdje u svijetu nema, u samo JEDNOM objavljenom tekstu spominju se državna, bošnjačka i medijska mafija.
Siguran sam da će uskoro, ako ne razmišljaš kao Fahrudin i ne slušaš Fahrudina, sutra postojati piljarska, mesarska, drvorezačka, stomatološka, gljivarska, umjetnička, turistička, veterinarska i druga mafija. (Ustvari ne plati reklamu, odnosno reketiranje iz tornja eto ti mafije)
Bolesno!
Autor teksta je vjerovatno Fahir KARALIĆ (F.K.) kojemu niti jedan tekst ne može proći da ne spomene SDA i Selimoviće. Fahir KARALIĆ je novinarski opterećeni debil i novinarsko ZLO koji piše onako kako gazda naredi u čiju je zadnjicu svoju glavu zaglavio. I ne misli je napustiti dugo vremena.
Nakon što mu je kolega LAgumdžija malo prolupao (malo je reći malo) u stopu ga slijedi Fahrudin Radončić, koji veli sljedeće putem glasila Fahrudina Radončića:
"Povodom višegodišnje hajke koju protiv njega vode mafijaški mediji u vlasništvu porodice Selimović, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić u izjavi za „Dnevni avaz“ kaže da nema namjeru polemizirati s biltenima državne mafije..."
Prvo što opet ponavlja stupidne krilatice: državna, bošnjačka, medijska mafija...
Drugo: Izjava ministra sigurnosti BiH, avaz.ba - on se dakle u svojstvu ministra obračunava sa neistomišljenicima i nazovi protivnicima. Pa, idiote Radončiću (sada si javna ličnost i mogu ti ovo reći i stojim iza toga), ti dobijaš platu iz naših džepova kako bi obavljao državnički posao, a ne da se svađaš sa Selimovićima, Vildanom, novinarima i sl.
Treće: genijalno - Fahrudin Radončić u izjavi za „Dnevni avaz“ kaže.... Prevedimo Fahrudin Radončić u izjavi za Fahrudina Radončića kaže...
Sutra u avazu: SBB oje oje oje čisti kukulje i ubačene elemente i kadar u svoja stranka. Postara vijećnica Halilović je dokazana narkomanka, alkoholičarka, reketarka i hoštaplerka. Nije ona izašla iz stranke, nego je stranka izbacila nju na zahtjev i s potpisom predsjednika oje oje Fahrudina Radončića. U nastavku pogledajte faksimile njenog zdravstvenog stanja, stanja na žiro računu, privatne facebuk poruke postare Halilovićke, fotografije nje i njenog zagondžije kod Sahidija, a sve j,e koliko dozajemo organizovala medijska mafija na čelu sa Selimovićima i poliiitiiička bošnjaaačka maaafija na čelu sa Izetbeeegovićem.
Miniiistar i oje oje oje traže pod hiiitno da se naprave istraaažne radnje i da se sankcioniiiše postara Vijeeećnica, za koju se tvrdi da je ubačeni velikosrpski i kosovski element kodnog imena Delila.
Sutra u avazu: SBB oje oje oje čisti kukulje i ubačene elemente i kadar u svoja stranka. Postara vijećnica Halilović je dokazana narkomanka, alkoholičarka, reketarka i hoštaplerka. Nije ona izašla iz stranke, nego je stranka izbacila nju na zahtjev i s potpisom predsjednika oje oje Fahrudina Radončića. U nastavku pogledajte faksimile njenog zdravstvenog stanja, stanja na žiro računu, privatne facebuk poruke postare Halilovićke, fotografije nje i njenog zagondžije kod Sahidija, a sve j,e koliko dozajemo organizovala medijska mafija na čelu sa Selimovićima i poliiitiiička bošnjaaačka maaafija na čelu sa Izetbeeegovićem.
Miniiistar i oje oje oje traže pod hiiitno da se naprave istraaažne radnje i da se sankcioniiiše postara Vijeeećnica, za koju se tvrdi da je ubačeni velikosrpski i kosovski element kodnog imena Delila.
Napustili Fahru i presli u SDA? Pa moze li gore? Mozda jedino da presli u SDP
Meni je ovaj transfer vise za rubriku vicevi - crnjaci
Napustili Fahru i presli u SDA? Pa moze li gore? Mozda jedino da presli u SDP
Meni je ovaj transfer vise za rubriku vicevi - crnjaci
Vjerujem da je miniSTAR za NEbezbednost nakon ovoga popizdikus... šestero mladih ode u SDA, pa nema mu gore muke od ove.
Nego nešto razmišljam koliki je on Fahrudin Radončić paćenik i opterećeni lik. Na oficijelnoj stranici sbb ojeojeoje je postavio rezultate opcinskih izbora 2012. Osim rezultata svih stranaka pojedinacno, najbitnije je bilo izracunati koliko je SDA izgubila u pojedinim kantonima. Više je opterećen i zanima se za SDA nego za SBB ojeojeoje.
pa mora se nečim tješiti..
zaboravio je samo jednu sitnicu, a to je da nisu svi budale i da vrlo dobro znaju neke činjenice..
recimo samo dvije:
na ovim izborima je u skoro svim opštinama smanjen broj vijećnika
u HNK nije bilo izbora u Mostaru
tako da kao i obično uglavnom laže..ali u laži su kratke noge..
udrch wrote:pa mora se nečim tješiti..
zaboravio je samo jednu sitnicu, a to je da nisu svi budale i da vrlo dobro znaju neke činjenice..
recimo samo dvije: na ovim izborima je u skoro svim opštinama smanjen broj vijećnika
u HNK nije bilo izbora u Mostaru
tako da kao i obično uglavnom laže..ali u laži su kratke noge..
Nastavlja se osipanje: Zamjenik predsjednika GO SBB BiH napustio stranku
Srijeda, 20/03/2013 13:26
Ovu informaciju je u kratkom telefonskom razgovoru za Bportal.ba potvrdio i sam Remetić.
Zamjenik predsjednika Glavnog odbora SBB BiH Aleksandar Remetić napustio je ovu stranku, saznaje Bportal.ba.
Ovu informaciju je u kratkom telefonskom razgovoru za Bportal.ba potvrdio i sam Remetić.
Nije želio komentirati razloge zbog kojih se odlučio za napuštanje stranke u kojoj je imao visoku funkciju. Naveo je samo da 'nije tačno da odlazi u Komšićevu stranku'.
Ovime je nastavljeno osipanje kadrova SBB BiH na području Tuzlanskog kantona. Podsjetimo je da je ova stranka ostala bez tri od četiri zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona i ministra u Vladi TK, te da je 'ispisnicu' iz Radončićeve stranke zatražilo još nekoliko ljudi koji su slovili za bitna kadrovska rješenja.