Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

sprej

#7076 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sprej »

Šta rade naše mudonje od novinara u Brazilu, da ne postave pitanje Savezu oko dresova i (ne)prodaje istih. :bih:

nego da adidas ne pravi nove dresove, pa nas ljudi iznenade ... :mrgreen:
zlajapravaraja

#7077 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

Ovaj bijeli dres je odron nad odronima, razmjera klizista u Topcic Polju, i silno se nadam da je to samo neukusna shala i da igraci nece morati nositi to smece, pogotovo ne u premijernoj utakmici na SP-u pred ocima 4 milijarde ljudi :twisted:

One dvije plave linije preko ramena odnosno bubrega i nedostatak V-izreza su neoprostivi, i meni lice na sprdnju :twisted:

Dakle, uloziti protest kod adidasa, i zahtijevati da nam se naprave bijeli dresovi identicni plavima, inace bojkot :twisted:
insomnia78

#7078 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Da igraju goli do pasa?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Edin H.

#7079 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Da igraju goli do pasa?

:D
insomnia78

#7080 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Image

homega

#7081 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by homega »

Herr Flick wrote:Nema Legeea ništa više s nama i to je kraj priče.Jedini i glavni krivac za ovu situaciju oko dresova je savez a donekle i adidas.
I ti pročitao ugovore s Legea-om i Adidasom, ili i ti samo lupetaš bezze, praveći se pametan?
Crvena Tifoza

#7082 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Eto sad ispade da je neki novinar našao rupu u ugovoru između NFSBiH i Legea a tim advokata koje Adidas ima i koji se bave ugovorima nisu to uhvatili. Malo je reći smiješno.

BiH je tržište sa maksimalnih par stotina hiljada kupaca koji mogu priuštiti originalni dres Adidasa, i sad da oni razbijaju glavu zbog te cifre? Treba biti realan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
OldMayor

#7083 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Crvena Tifoza wrote:Eto sad ispade da je neki novinar našao rupu u ugovoru između NFSBiH i Legea a tim advokata koje Adidas ima i koji se bave ugovorima nisu to uhvatili. Malo je reći smiješno.

BiH je tržište sa maksimalnih par stotina hiljada kupaca koji mogu priuštiti originalni dres Adidasa, i sad da oni razbijaju glavu zbog te cifre? Treba biti realan.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa neka kvaka ima, sad koja ne znam. Ili su nasi smotani u savezu ili kako ti kazes, Adidas boli karna.

Evo danas je 11. juni, ugovor potpisan 1.? To je 10 jebenih dana i nemas dresa kupit. I to stock dresa, znaci oni ga imaju na lageru kolko hos, tako da ta prica ne pije vode da ga kao nemaju, jer eto bogti raja se ubi kupujuci pred SP nekakve stock plave dresove. :roll:

Par stotina hiljada kupaca nije mala cifra, to je kao malo jel. Pa kolko je orginal dres 80-ak EUR, to je bolan 8.000.000 EUR ili ti 16.000.000 miliona maraka. :roll:

Zar je problem bio predstaviti dresove, pa znaju ovi iz adidasa sta znaci fudbal u ovoj zemlji. A mogli su ih predstaviti, reprezentacija bila u Sarajevu, zamisli da su organizovali predstavljanje negdje u gradu, bilo sta.

Trebali su munji u cuzu odnijet i nek im dogovori uslove. :D
Last edited by OldMayor on 11/06/2014 09:14, edited 1 time in total.
OldMayor

#7084 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Teletubbies wrote:Image

Zna'l ko imal se ovo gdje nabaviti jebo ovo moderno,bolje za ovaj dres dati pare nego z ono bijelo sranje...ljiljani! :kiselavoda: :kiselavoda: :kiselavoda: :kiselavoda:
Gle'aj Kodre ubi se kospicama.
phillie

#7085 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Pa upravo zato sto ih ima na lageru (dakle sto je roba skoro pa za otpisa), Adidasu je u interesu da se tog kutarise i da koliko toliko profitira na njima. Napravi hiljadu dresova, posalji u fan shop Savezu, mozes izvuci 100.000. Ne vjerujem da je bilo koja kapitalisticka firma galantna da odbija 100k maraka profita.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#7086 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by A1fa »

OldMayor wrote:
Teletubbies wrote:Image

Zna'l ko imal se ovo gdje nabaviti jebo ovo moderno,bolje za ovaj dres dati pare nego z ono bijelo sranje...ljiljani! :kiselavoda: :kiselavoda: :kiselavoda: :kiselavoda:
Gle'aj Kodre ubi se kospicama.
Ne kontam kako se sa ovim igracima nista nije moglo uraditi....ej Munibe Munibe...
Sitijevac2011

#7087 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Sitijevac2011 »

phillie wrote:Pa upravo zato sto ih ima na lageru (dakle sto je roba skoro pa za otpisa), Adidasu je u interesu da se tog kutarise i da koliko toliko profitira na njima. Napravi hiljadu dresova, posalji u fan shop Savezu, mozes izvuci 100.000. Ne vjerujem da je bilo koja kapitalisticka firma galantna da odbija 100k maraka profita.
Sta sam ja upravo procitao :D hahaha. Pa nije Granoff jebemu misha !
phillie

#7088 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Hoces reci da ovo nisu dresovi sa lagera? da su osmisljeni 01.06?
OldMayor

#7089 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

A1fa wrote:Ne kontam kako se sa ovim igracima nista nije moglo uraditi....ej Munibe Munibe...
Ma imali smo mi i poslije ovih finu ekipu, ali kako ces uraditi kad si imao lopovski savez, pa si imao sabotaze unutra.

Jedina dobra stvar je bila ona diskvalifikacija, da nije bilo Osima boga pitaj gdje bi bili danas. Jer sve nakon toga je odjednom krenulo. Samo je trebalo vratiti ljude iz fudbala u fudbal.

Osim, Pape, Rahimic...jos da je kako ubaciti Kodru, Hasana, Barbareza gdje bi nam kraj bio.

Sta je sa ovim Jagodicem, do kada on ima ugovor? Zasto Barbi ne ponude mladu repku?
OldMayor

#7090 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Sitijevac2011 wrote:
phillie wrote:Pa upravo zato sto ih ima na lageru (dakle sto je roba skoro pa za otpisa), Adidasu je u interesu da se tog kutarise i da koliko toliko profitira na njima. Napravi hiljadu dresova, posalji u fan shop Savezu, mozes izvuci 100.000. Ne vjerujem da je bilo koja kapitalisticka firma galantna da odbija 100k maraka profita.
Sta sam ja upravo procitao :D hahaha. Pa nije Granoff jebemu misha !
Pa mi smo i dobili ove dresove jer nemaju vremena da prave nove i jer ove imaju? I u cemu je onda problem? A ako ove nemaju pa koji qrac su nam ih dali, ako ih nemaju isto ko sto ne bi imali ni da su nam skrojili nove.
Sitijevac2011

#7091 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Sitijevac2011 »

phillie wrote:Hoces reci da ovo nisu dresovi sa lagera? da su osmisljeni 01.06?
Hocu da kazem da je suludo da pricas o "robi za otpisa" i profitu od "100k maraka". Pricamo firmi ciji je profit iznosio 1.2 milijarde EURA u 2013. I da je ovo serijski Condivo 14 dres. Postoji nesto sto se zove planiranje proizvodnje i sl. I da im ne treba jedna BiH da bi "rasteretili lager"
phillie

#7092 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma ne vjerujem ni ja da im samo mi falimo da "ociste skladiste", nego cista ekonomija, imas poslovnog partnera za kojeg imas dovoljno robe koju mu mozes prodati, bez nekih istrazivanja, planiranja, dakle samo lijepi grb broj ime i salji u Bosnu.
Vjerujem da pored Savezovog fan shopa adidas po bosni ima neke zastupnike, pa moze i preko njih vrsiti prodaju.
A ako aludiras da smo sitni za Adidas, zasto su potpisivali ugovor sa nama? Jer su merhametli?
mixone1995

#7093 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mixone1995 »

Koliko sam shvatio adidas ce u septembru ove godine predstaviti nase dresove sa posebnim dizajnom, umjesto ovih sadasnjih, sa kojima cemo igrati samo na svjetskom prvenstvu i to je to .. Mozda zbog toga ovih "obicnih" nece ni biti toliko u prodaji .. :)
Edin H.

#7094 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

mixone1995 wrote:Koliko sam shvatio adidas ce u septembru ove godine predstaviti nase dresove sa posebnim dizajnom, umjesto ovih sadasnjih, sa kojima cemo igrati samo na svjetskom prvenstvu i to je to .. Mozda zbog toga ovih "obicnih" nece ni biti toliko u prodaji .. :)
Pros'o voz :oops:
mixone1995

#7095 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mixone1995 »

Edin H. wrote:
mixone1995 wrote:Koliko sam shvatio adidas ce u septembru ove godine predstaviti nase dresove sa posebnim dizajnom, umjesto ovih sadasnjih, sa kojima cemo igrati samo na svjetskom prvenstvu i to je to .. Mozda zbog toga ovih "obicnih" nece ni biti toliko u prodaji .. :)
Pros'o voz :oops:
Zasto je nemoguce da u septembru predstave novi dres? Imaju jos skoro pa 3 mjeseca.. Tako se pricalo, i ja vjerujem da ce tako i biti.. Bolje malo sacekati pa kupiti pravi dres sa posebnim dizajnom, nego dati 50-60€ za onaj "obicni" .. Barem moje misljenje .. :-D
karanana

#7096 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

koliko sam shvatio u pitanju je septembar 2015.
jebi ga, treba vremena dok ljudi izdizajniraju nesto fino.
Sitijevac2011

#7097 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Sitijevac2011 »

phillie wrote:Ma ne vjerujem ni ja da im samo mi falimo da "ociste skladiste", nego cista ekonomija, imas poslovnog partnera za kojeg imas dovoljno robe koju mu mozes prodati, bez nekih istrazivanja, planiranja, dakle samo lijepi grb broj ime i salji u Bosnu.
Vjerujem da pored Savezovog fan shopa adidas po bosni ima neke zastupnike, pa moze i preko njih vrsiti prodaju.
A ako aludiras da smo sitni za Adidas, zasto su potpisivali ugovor sa nama? Jer su merhametli?
Ne aludiram da smo sitni, naprotiv na svjetskom se bore za svaku repku skoro pa jednako. To sto smo dobili stock dres to je krivica "starog" saveza a dijelom i ovog. Ja sam zadovoljan jer smo zamalo mogli sa Legeom otici. Ocekujem na Europskom da cemo imati neke uber cool dresove 8-) Ako se sjecam "personalizirani" dres cemo dobiti tek na ljeto iduce godine.
mixone1995

#7098 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mixone1995 »

karanana wrote:
Ja mislim da je septembar ove godine .. Pa ne treba im godina i po za je*eni dizajn :lol: :lol: :skoljka:
isx

#7099 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by isx »

mixone1995 wrote:
karanana wrote:
Ja mislim da je septembar ove godine .. Pa ne treba im godina i po za je*eni dizajn :lol: :lol: :skoljka:
Pa da čitaš šta su ljudi rekli nebi mislio da je septembar ove godine.
mixone1995

#7100 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mixone1995 »

isx wrote:
Pa da čitaš šta su ljudi rekli nebi mislio da je septembar ove godine.
http://bhdragons.com/no-unique-adidas-k ... mber-2014/

:roll: :roll:
Post Reply