Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
AliceInChains

#7076 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by AliceInChains »

armin071 wrote:
Renta wrote:O tom potom što bi bilo da nije bilo Tita, to nitko ne može sa sigurnošću tvrditi. Ali da je Tito jedan od najvećiš ratnih i poratnih zločinaca to je činjenica. Tako da se kod ocjene Titovog imena i djela SVE treba uzeti u obzir, i ono dobro i zlo.

Druga je stvar što je ovaj forum iz Sarajeva...gdje Tito ima gotovo mitski značaj...pa se svaki kritički upis prema Titu dočekuje na nož..
Ali to je prvenstveno zbog cenzure tokom zadnjih 70 godina i obrazovnog sustava koji ne uči djecu o lošim stranama Titove diktature..

No, i vi dalje ako vam se da u kolo titovo..ljubičice bijela..
https://www.youtube.com/watch?v=8KqXbRYt77Y
Pa sto ga ispratiste ovako ako je bio toliki zlocinac i diktator??! Nije valjda da je i mrtav provodio diktaturu?? Malo je on bio zlocinac cim je dozvolio da ovoliko nacionalista prezivi i napravi ovo sto su uradili od ex yu... Kada vidis da je bagra koju je trpao na goli otok bila vodeca u ratovima 90 sve ti bude jasno.
Tito je tamno smece....samo sto mi, neprosvjetljeni Bosanski narod, u odnosu na Hrvate to jos nismo skontali. Nije ni cudo, sto Hrvatima danas ide bolje.

Ukratko da ponovim:
FINANCIAL TIMES 'Hrvatska je nova Grčka, imate inertnu Vladu i najgoru ekonomiju u EU'
Kako i da ne......bez Dejtona, Konstitutivnosti, Cetnika...i ostalog. :mrgreen:

Usput, sto Hrvati igraju u dresu Australije? Nisu skontali, da su Tito i Jugoslavija proslost? :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 05/07/2014 00:18, edited 1 time in total.
Bodkin

#7077 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Renta wrote:O tom potom što bi bilo da nije bilo Tita, to nitko ne može sa sigurnošću tvrditi. Ali da je Tito jedan od najvećiš ratnih i poratnih zločinaca to je činjenica. Tako da se kod ocjene Titovog imena i djela SVE treba uzeti u obzir, i ono dobro i zlo.

Druga je stvar što je ovaj forum iz Sarajeva...gdje Tito ima gotovo mitski značaj...pa se svaki kritički upis prema Titu dočekuje na nož..
Ali to je prvenstveno zbog cenzure tokom zadnjih 70 godina i obrazovnog sustava koji ne uči djecu o lošim stranama Titove diktature..

No, i vi dalje ako vam se da u kolo titovo..ljubičice bijela..
nije ih dovoljno pobio. ja bih se poklopio usima da je meni drzavu sacuvao, pa koliko ustasa da je udavio
Bodkin

#7078 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Renta wrote:Ovaj naš "pobjednik" je naredio masovna ubojstva tijekom rata, nakon rata i 35 godina ubijao i zatvarao ljude jer su drugačije mislili. I to ljude skoro svih nacionalnosti da ne bude zabune.

Ja to crno razdoblje u povijesti ovih zemalja nikako nemogu slaviti i veličati. Radilo se o notornoj boljševičko-komunističko-socijalističkoj diktaturi u kojoj su nota bene ipak Srbi bili privilegirani narod i da je Jugoslavija još 100 godina doživjela Srbi bi bili apsolutna većina u svim republikama.

Tito i Jugoslavija nikad više, hvala ne!
ne lupaj svega ti. mislim budi ti nacionalista i radikal ali bar ne lupaj i ne pokazuj koliko si neobrazovan. tito je zakucao ekser u sanduk velike srbije i velikorspkih mogucnosti. toliko to tome. cuj privilegovani :D garant i sad iz eu mrze jadne hrvate i tlace
AliceInChains

#7079 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by AliceInChains »

Bodkin wrote:
Renta wrote:Ovaj naš "pobjednik" je naredio masovna ubojstva tijekom rata, nakon rata i 35 godina ubijao i zatvarao ljude jer su drugačije mislili. I to ljude skoro svih nacionalnosti da ne bude zabune.

Ja to crno razdoblje u povijesti ovih zemalja nikako nemogu slaviti i veličati. Radilo se o notornoj boljševičko-komunističko-socijalističkoj diktaturi u kojoj su nota bene ipak Srbi bili privilegirani narod i da je Jugoslavija još 100 godina doživjela Srbi bi bili apsolutna većina u svim republikama.

ne lupaj svega ti. mislim budi ti nacionalista i radikal ali bar ne lupaj i ne pokazuj koliko si neobrazovan. tito je zakucao ekser u sanduk velike srbije i velikorspkih mogucnosti. toliko to tome. cuj privilegovani :D garant i sad iz eu mrze jadne hrvate i tlace
Konacno ujedinjeni sa istinskom bracom unutar EU (naravno se ne misli na sjeverne, lukave komsije, Slovence).....i onda ovo :roll:

:mrgreen:
shadowblade

#7080 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shadowblade »

Bodkin wrote:

Ja mislio da je to bila Oluja 95.
shadowblade

#7081 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shadowblade »

zg2 wrote:
no_mani=no_fjučr wrote: Tito je cigan i srbopartizan i ko mu hebe mater, sto spominjes tog mandrila mrtvog na ovoj temi? Zarazeno mlijeko sisao?
Tito je najveći i najpoznatiji Hrvat SVIH vremena. :thumbup:
da nije bilo tog "mandrila", kak ga ti zoveš (mand...lu), danas nebi bilo Hrvatske - bar ne ovakve, sa kompletnom Dalmacijom, otocima, Istrom
Tito je bio jugoslaven, a ne Hrvat, a to da nije bilo njega, ja mislim da on sam po sebi nije toliko bitan da se tako šovinistički ponižava Hrvatska i njena postojanost veže sa njime. To je isto kao da ja kažem da bi Hrvatska izgubila rat da nije bilo Tuđmana, mislim, da je bio Račan, vjerojatno bi, ali nema baš mnogo smisla zar ne? Da nije bilo tita, našao bi se netko drugi i ishod svega bi bio potpuno isti. Uglavnom, Hrvati bi svoju državu bez obzira na sve ostvarili kad tad i da su izgubili u prošlom ratu i da su četnici ostvarili veliku srbiju, Hrvatska bi se opet uzdigla za 50-100 godina. Kolektiv i želja kolektiva za svojom državom uvijek na kraju pobjeđuje. Da to nije tako, onda nas danas nebi bilo na mapi poslije svih okupacija i tuđinskih vlasti ovakvih ili onakvih.
Last edited by shadowblade on 05/07/2014 02:08, edited 1 time in total.
Martinez_

#7082 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Martinez_ »

Bodkin wrote:

Kako su se dogodile devedesete ako je on zakucao ekser u sanduk?
shadowblade

#7083 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by shadowblade »

Konacno ujedinjeni sa istinskom bracom unutar EU (naravno se ne misli na sjeverne, lukave komsije, Slovence).....i onda ovo :roll:
Kad smo kod Slovenaca, oni su se bogami u proteklih desetak godina dobro obračunali sa titom, imenom trgova i ulica i njegovim nasljeđem.
Znate, EU je donijela deklaraciju u kojoj se komunizam, fašizam i nacizam stavljaju u isti koš i najstrože osuđuju. Nagradno pitanje, kojem režimu/političkom pokretu su tito i njegova partija pripadali?
Havatar

#7084 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

shadowblade wrote:
Kad smo kod Slovenaca, oni su se bogami u proteklih desetak godina dobro obračunali sa titom, imenom trgova i ulica i njegovim nasljeđem.
Znate, EU je donijela deklaraciju u kojoj se komunizam, fašizam i nacizam stavljaju u isti koš i najstrože osuđuju. Nagradno pitanje, kojem režimu/političkom pokretu su tito i njegova partija pripadali?
Nagradno pitanje je zbog cega Bosanci nisu usvojili tu rezoluciju i zbog cega to ne traze ovi koji stalno kukaju kako Bosna stagnira u procesu pridruzivanja EU :?:
Revolver

#7085 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Revolver »

Havatar wrote:
shadowblade wrote:
Nagradno pitanje je zbog cega Bosanci nisu usvojili tu rezoluciju i zbog cega to ne traze ovi koji stalno kukaju kako Bosna stagnira u procesu pridruzivanja EU :?:
znači usvojimo tu rezoluciju i eto nas u EU? pa šta čekamo???
zg2

#7086 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

poznati diktatori i koljači;
npr. čileanski Augusto Pinochet, Rumunjski Nicolae Ceauşescu, afrički Idi Amin, argentinski Huan Peron, irački Sadam Husein ... itd,itd

baš se i NE sjećam da je iko od spomenutih imao preko 100+ svjetskih predsjednika na sahrani/pogrebu, kao spomenuti "veliki diktator" Tito

Pametnom dosta; mislim na one sa IQ većim od broja cipela...Image
dalmatinka

#7087 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

AliceInChains

:mrgreen:
Taj izraz u Hrvatskoj se ne upotrebljava. 8-)
sportman1

#7088 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sportman1 »

-bio je to drugi sistem u kojem si imao materijalnu sigurnost u zamjenu za politicku poslusnost. danas je obratno.
sto se tice diktature imas je i sada. to je diktatura kapitala,ma koja stranke dosla na vlast, pricaj i pishi sta hoces ali ako ne platis,e onda ce te oderat. platit ces visestruko puta vise. sve po zakonu.
drugim rijecima ,imas ti slobodu ali samo sa punim novcanikom.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#7089 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

I šta je bilo kad si se probudio? Javi se kad porasteš mlad si još idi ganjaj curice ili igraj igrice online.....
Bodkin

#7090 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

shadowblade wrote:
Bodkin wrote:

Ja mislio da je to bila Oluja 95.
eis :D svemocni hrvati. cudo niste do zemuna dosli
Renta

#7091 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Renta »

Bodkin wrote:

Otkud ti hrabrost da mi govoriš da sam neobrazovan??
Tito je sve učinio kako bi dugoročno osigurao diktaturu proletarijata i uz to prevlast srpskog naroda u svim segmentima društva.
Možda u tvom selu nije tako bilo ali kod mene, u cijeloj hrvatskoj, 80-90% direktora državnih poduzeća su bili srbi. Čak i u jednom Zagrebu. Kako je to moguće? Da nisu srbi bili sposobniji od hrvata? Zašto Hrvatska ima najveće iseljavanje u poslijeratnoj Jugoslaviji sve do Titove smrti kad odavno više nije bilo Ustaša?
Pa jednostavno, srbi su imali prioritet u zapošljavanju a hrvati morali u bijeli svijet trbuhom za kruhom.
Ista je stvar pouzdano znam bila i u BiH. Srbima je Jugoslavija poslužila da izdominiraju sve druge susjedne narode.
Kad je Titovom smrću srpska dominacija počela biti dovedena u pitanje pojavlja se Milošević da sačuva vojnom silom srpsku prevlast ili barem što se spasiti da. Tada su počeli ratovi...

To i vrapci na grani znaju...jedino u tvom selu izgleda nema vrabaca.
Last edited by Renta on 05/07/2014 22:14, edited 3 times in total.
Renta

#7092 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Renta »

Lajavikrelac wrote:

I šta je bilo kad si se probudio? Javi se kad porasteš mlad si još idi ganjaj curice ili igraj igrice online.....

Ti meni koji imam 42 godine, ženu i dvoje djece i akademski sam obrazovan ideš ovakvim tonom parirati?!?

Ti, kad su Srbi žarili i palili Titovom Jugom ili se nisi rodio pa neznaš činjenice ili si koristio sve privilegije koje su ti Tito i komunizam osigurali pa ćeš doživotno braniti notornog diktatora i ubojicu.

Samo daj, ali zaobiđi mene u prosrpskim i prokomunističkim komentarima...
animals

#7093 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Renta wrote:
Lajavikrelac wrote:

Ti meni koji imam 42 godine, ženu i dvoje djece i akademski sam obrazovan ideš ovakvim tonom parirati?!?

Ti, kad su Srbi žarili i palili Titovom Jugom ili se nisi rodio pa neznaš činjenice ili si koristio sve privilegije koje su ti Tito i komunizam osigurali pa ćeš doživotno braniti notornog diktatora i ubojicu.

Samo daj, ali zaobiđi mene u prosrpskim i prokomunističkim komentarima...
Ma pusti ga, dokazao se on ovdje pljuvanjem po Hrvatskoj vise puta..
Banksy

#7094 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Renta wrote:
Ja to crno razdoblje u povijesti ovih zemalja nikako nemogu slaviti i veličati. Radilo se o notornoj boljševičko-komunističko-socijalističkoj diktaturi
Tito je sve učinio kako bi dugoročno osigurao diktaturu proletarijata i uz to prevlast srpskog naroda u svim segmentima društva.
Možda u tvom selu nije tako bilo ali kod mene, u cijeloj hrvatskoj, 80-90% direktora državnih poduzeća su bili srbi. Čak i u jednom Zagrebu. Kako je to moguće? Da nisu srbi bili sposobniji od hrvata? Zašto Hrvatska ima najveće iseljavanje u poslijeratnoj Jugoslaviji sve do Titove smrti kad odavno više nije bilo Ustaša?
Pa jednostavno, srbi su imali prioritet u zapošljavanju a hrvati morali u bijeli svijet trbuhom za kruhom.
Ista je stvar pouzdano znam bila i u BiH. Srbima je Jugoslavija poslužila da izdominiraju sve druge susjedne narode.
Kad je Titovom smrću srpska dominacija počela biti dovedena u pitanje pojavlja se Milošević da sačuva vojnom silom srpsku prevlast ili barem što se spasiti da. Tada su počeli ratovi...

Prema najnovijem istraživanju, što ga je na tu temu pod stručnim vodstvom dr. Bože Skoke provela tvrtka Millenium promocija, a čije rezultate Večernji list ekskluzivno objavljuje, među najveća i najvažnija tri Hrvata nema ni Tita, ni Tuđmana, niti bilo kojeg drugog političara. Hrvati su se opredijelili za znanost i književnost!

Na prvom je mjestu premoćno Nikola Tesla, za kojeg se izjasnilo čak 87 posto od tisuću ispitanika, koliko ih je bilo obuhvaćeno ovim najvećim i do sada najozbiljnijim ispitivanjem javnog mnijenja provedenog pod naslovom “Tko su hrvatski velikani?”.
Na drugom mjestu sa 63 posto glasova je Ruđer Bošković, a na trećem Miroslav Krleža s 48 posto, dok dvojica na četvrtom mjestu imaju po 40 posto glasova. A ta dvojica su Josip Broz Tito i August Šenoa.

Kao i u većini dosadašnjih anketa na istu temu, Tuđman je ponovo zaostao jedno mjesto za Titom s 32 posto glasova, a političare, vojskovođe i lidere i u nastavku liste u stopu prate velikani druge vrste. Tako je šesti Stjepan Radić, ali i Slavoljub Penkala. Na sedmom su mjestu kralj Tomislav i ban Josip Jelačić, skupa s Markom Polom. Osmi je Matija Gubec, deveto mjesto Ante Starčević dijeli s Ivanom Brlić Mažuranić, a na desetom mjestu je Tin Ujević. Ante Pavelića nema ni u primislima. Ili možda samo tamo.

:kakoste:
breuer

#7095 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

Na listi tri najveća Hrvata u povijesti dvojica nisu bili Hrvati :D

Zapadna braća standardno nastavljaju fabrikaciju 'povijesti' :izet:

p.s. na šestom Slavoljub Penkala, na sedmom Marko Polo...

...dakle, do 7. mjesta su već uspjeli uvalit četvericu :D
Renta

#7096 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Renta »

Tesla je bio politički Hrvat a rođen je u Hrvatskoj. U Srbiji je bio koliko ono, 7 dana u životu u prolazu. Kakve li veze taj ima sa Srbijom samo bog zna.
A i Ruđer je bio Srbin jel?!? :lol:

Ufff prisjedne mi ovaj velikosrbizam s vremena na vrijeme... morat ću malo off ne treba mi to..
Banksy

#7097 Re: Odg: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Renta wrote:
Ja to crno razdoblje u povijesti ovih zemalja nikako nemogu slaviti i veličati. Radilo se o notornoj boljševičko-komunističko-socijalističkoj diktaturi

Prema najnovijem istraživanju, među najveća i najvažnija Hrvata

na četvrtom mjestu 40 posto glasova Josip Broz Tito
Tuđman je ponovo zaostao jedno mjesto za Titom s 32 posto glasova,
šesti Stjepan Radić,
Na sedmom su mjestu kralj Tomislav i ban Josip Jelačić,
deveto mjesto Ante Starčević
Ante Pavelića nema ni u primislima.

:kakoste:
breuer

#7098 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

Renta wrote:Tesla je bio politički Hrvat a rođen je u Hrvatskoj. U Srbiji je bio koliko ono, 7 dana u životu u prolazu. Kakve li veze taj ima sa Srbijom samo bog zna.

Ufff prisjedne mi ovaj velikosrbizam s vremena na vrijeme... morat ću malo off ne treba mi to..
Tesla politički Hrvat :lol: - rođen je na teritoriji koja danas pripada Republici Hrvatskoj, dok je odista pezpredmetno govoriti kojoj etničkoj skupini je pripadao :-)

U današnji vakat se zna šta je svaki Bošković ;), ali da ne cjepidlačimo, reći ćemo da je najslavniji od Ruđera bio Slovinac što i jeste najtačnija etnička odrednica svih tadašnjih Slavena koji su životni vijek provodili pod jakim utjecajem Venecije...al u svakom slučaju mu se ne može prišiti ni mrva Hrvatstva...

Pozdrav

p.s. vidim da izostaje Ivo Andrić, pa rekoh ako ste zaboravili da i njega uvalite na listu :D
animals

#7099 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

breuer wrote:
Renta wrote:Tesla je bio politički Hrvat a rođen je u Hrvatskoj. U Srbiji je bio koliko ono, 7 dana u životu u prolazu. Kakve li veze taj ima sa Srbijom samo bog zna.

Tesla politički Hrvat :lol: - rođen je na teritoriji koja danas pripada Republici Hrvatskoj, dok je odista pezpredmetno govoriti kojoj etničkoj skupini je pripadao :-)

U današnji vakat se zna šta je svaki Bošković ;), ali da ne cjepidlačimo, reći ćemo da je najslavniji od Ruđera bio Slovinac što i jeste najtačnija etnička odrednica svih tadašnjih Slavena koji su životni vijek provodili pod jakim utjecajem Venecije...al u svakom slučaju mu se ne može prišiti ni mrva Hrvatstva...

Pozdrav

p.s. vidim da izostaje Ivo Andrić, pa rekoh ako ste zaboravili da i njega uvalite na listu :D
Ma, svi su Srbi na ovome svijetu..od Hrvata Andrica, do Kusturice..
breuer

#7100 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by breuer »

animals wrote:Ma, svi su Srbi na ovome svijetu..od Hrvata Andrica, do Kusturice..
:-) nisu svi, već su oni koji se tako izjašnjavaju i osjećaju...

...ili ćeš im ti govoriti šta su :lol:
Post Reply