Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
m_l

#7076 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by m_l »

@cyprus

Rekao je cionizam, a to ne predstavlja SVE Jevreje. Da su svi Jevreji isti - nisu, pa i na ovoj temi je postano obracanje nekih Jevreja koji su fasizam protiv Palestinaca nazvali pravim imenom. Pogledajte sljedeci klip! Pogledajte sta fasisti rade ovom jadnom djecaku!

junkers

#7077 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by junkers »

Tzvika ima devet godina i živi u Beitar Illitu, izraelskom naselju na Zapadnoj obali. To je zatvorena zajednica u kojoj živi 36.000 ortodoksnih Jevreja. Televizija i novine su zabranjeni. Svaka porodica u prosjeku ima devetero djece, ali Tzvika ima samo jednu sestru i dva brata, sa kojima dijeli svoju sobu. Kada odraste Tzvika želi biti rabin.
http://susielovesphotography.wordpress. ... west-bank/
asurbanipal

#7078 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asurbanipal »

Oko 90 % današnjih Jevreja nisu uopšte Semiti. Izgleda da sto puta ponovljena laž postaje istina... 8-)
cyprus

#7079 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

m_l wrote:@cyprus

Rekao je cionizam, a to ne predstavlja SVE Jevreje. Da su svi Jevreji isti - nisu, pa i na ovoj temi je postano obracanje nekih Jevreja koji su fasizam protiv Palestinaca nazvali pravim imenom. Pogledajte sljedeci klip! Pogledajte sta fasisti rade ovom jadnom djecaku!

Znam šta je on rekao, ali znam i da mnogi na ovoj temi nisu napravili nikakvu distinkciju između Jevreja i cionista... A cionizam naravno jeste zlo, ko i svaki drugi nacionalizam...
harač

#7080 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

m_l wrote:
harač wrote:od komentara ovdje, naročito anonimnih komentara na članke, te mnogobrojnih izljeva mudrosti na facebooku (a la "statusa"), i to od ljudi koje sam smatrao relativno mentalno zdravim, zaključujem da se određena grupa bošnjaka - što bi se reklo na mrskom nam zapadu: fringe group - polako pretvaraju u latentne fašiste, da ne kažem handžarovce... najviše me čudi što me to čudi :-)
Da, mi se pretvaramo u latentne fasiste rijecima protiv nepravde, a Izraelci sire ljubav avionima, raketama, bombama, progonima, paljenjima, ubijanjima...

Kako samo mozes s nama zivjeti, pod istim nebom bosanskim, kad smo 'vako fasistoidni.
jedno je kritikovati, drugo je pozivati na novi holokaust, lamentirati nad hitlerom i nezavršenim poslom, izjednačavati narod sa administracijom, te druge bisere bošnjačke mudrosti. sad razumijem zašto je fašisoidni diskurs isti i s ove i s one strane drine: sve su to slična go*na; rođaci, ako ne baš braća :lol:
amoninan

#7081 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Listening Post

The politics of conflict(ing) narratives

A look at how media has presented Gaza as a short-term conflict and why in India freedom of speech is being challenged.

The Israeli assault on Gaza looked like a case of a story repeating itself. There are plenty of recurring story lines - each side accusing the other of 'starting it', the fact that there is an election coming up in Israel, and the hugely disproportionate number of casualties on the Palestinian side. But there are some big differences between this outbreak and what the Israelis called 'Operation Cast Lead'.

Back in 2008-2009, Israel locked most of the global media out of its 23-day attack on Gaza. This time round, journalists have flooded into the Strip, giving the world a much better view of the bombardment, and some of the buildings they work out of have been targeted. And this is the first war on Gaza fought after the Arab Spring. So there are some new governments in the neighbourhood and lots of new media outlets in those countries reporting this story.

http://www.aljazeera.com/programmes/lis ... 29675.html

------

Zanimljiv pogled Richarda Falka na primirje i njegove posljedice.

Welcoming the Gaza ceasefire: First impressions

http://www.aljazeera.com/indepth/opinio ... 32912.html
Halcyon

#7082 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Halcyon »

Rock Flock wrote:
m_l wrote:@cyprus

Pa ovo je dijete i to Jevrej i jos onu kapicu na glavi ima :x :x majko mila majka draga
Cionističko divljaštvo na djelu. Kada kažem da je Cionizam zlo, ne mislim na sve jevreje. Ali cioniste smatram bolesnim i opasnim ljudima, zajedno sa njihovim sljedbenicima (kao što se da primjetiti na snimku). Gomila luđaka zadojenih fašističkom ideologijom mržnje prema drugom i drugačijem.

Naravno, ne čudi to što su napali ovog malca koji za sebe reče da je jevrej, Cionizam okuplja uglavnom ateiste kojima se živo hebe jel neko jevrej ili ne, bitno je da podržava tu luđačku, zločinačku ideologiju.
shown

#7083 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by shown »

zlata

#7084 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zlata »

harač wrote:
m_l wrote:
harač wrote:od komentara ovdje, naročito anonimnih komentara na članke, te mnogobrojnih izljeva mudrosti na facebooku (a la "statusa"), i to od ljudi koje sam smatrao relativno mentalno zdravim, zaključujem da se određena grupa bošnjaka - što bi se reklo na mrskom nam zapadu: fringe group - polako pretvaraju u latentne fašiste, da ne kažem handžarovce... najviše me čudi što me to čudi :-)
Da, mi se pretvaramo u latentne fasiste rijecima protiv nepravde, a Izraelci sire ljubav avionima, raketama, bombama, progonima, paljenjima, ubijanjima...

Kako samo mozes s nama zivjeti, pod istim nebom bosanskim, kad smo 'vako fasistoidni.
jedno je kritikovati, drugo je pozivati na novi holokaust, lamentirati nad hitlerom i nezavršenim poslom, izjednačavati narod sa administracijom, te druge bisere bošnjačke mudrosti. sad razumijem zašto je fašisoidni diskurs isti i s ove i s one strane drine: sve su to slična go*na; rođaci, ako ne baš braća :lol:
Pa problem je u tome, sto je taj "fastidoidni diskurs" trenutno najprisutniji medju samim Zidovima (iako ne svim). Oni su ti koji imaju MOC, i oni su ti koji u velikom % zele DALJE, pa satrat Gazu i Palestince.
Od kad ga oni primjenjuju tako cesto, postaje prihvatljiviji i njihvim "neprijateljima".
Zato danas imas sve vise antisemita. :roll:
Medjutim, danasnji antisemiti su nemocni i benigni,
docim Cionisti manipuliraju i Briselom i Washingtonom.

Recimo, ovdje gdje trenutno zivim, Cionisti-aktivisti uobicajeno "prebiraju" sve moguce politicare, odlucuju o njihovoj podobnosti,
na osnovu njihovog razpolozenja vis-a-vis isaraela
(a ne osnovu toga jesu'l' anti-Semiti, sovinisti, rasisti, itd).
Je'l' nije onda logicno, da i Sarajlije odabiraju svoje politicare, po istom principu? :lol:

Zidovi MASOVNO i bezuvjetno, podrzavaju Izrael i njegovu politiku, i svojim lobiranjem, pokusavaju utjecat na medije, i kontrolirati politicki diskurs, narocito u SADu.

Rasprava o toj temi, se otvoreno, trenutno vodi i ovdje:
http://mondoweiss.net/2012/11/washingto ... mbers.html
sumirprimus

#7085 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

da zanimljivo,kada ti krvozedni cionisti nemaju druge ideje do istrijebiti palestince i muslimanstvo...
elem nije sve tako crno bijelo,nikad nece ni biti...
m_l

#7086 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by m_l »

Da, nije sve crno-bijelo, ali trenutno ovaj klip MNOGO vise govori o stvarnosti.

Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo?

Babo u rukama nosi svoje mrtvo dijete
Došle vojničine da se teroristima osvete
Nišan do nišana, opet tabut do tabuta
Ovdje je pravda umrla hiljadu puta
Stigla je patnja, opet krvari Palestina
Gdje danas na Planeti boli više ima
Niđe, sva bol se u Gazi skupila
Izraelska granata nedužno dijete je ubila

Šta su krive ručice tog nevinog djeteta
Je li gađanje škola onom Hamasu osveta
Gađaj i porodilište tamo su sve teroristi
Čim nauče bismilu, sve će nas pobiti
Sve moguće civile, gađaj i pogodi
To je pravi put, on vodi ka slobodi
Pusti suzu Sarajevo, eno Gaza jeca
Sjeti se, i tvoja su umirala djeca

Protest i pomoć, Palestincima znače
Zagrlimo Gazu, dok ona nedužno plače
Sjeti se Sarajevo snajpera i Markala
Znam da je tad zbog nas Palestina plakala
Sjetimo se kako je kad nedužan strada
Kad sa brda ubijaju dušu našeg grada
Kad se pod opsadom u mraku suze gutaju
Kad svijet šuti, a zločinci pucaju

Sjeti se be i ha, svake krvave ulice
Plakala je Palestina zbog naše Srebrenice
Oni su Dubaji, tenis i nije ih briga
Baš sramotno šuti ta Arapska liga
Oni u hotelima zlatnu hranu serviraju
Kupuju klubove i strašno se nerviraju
Palestinskom narodu sloboda je oteta
Dok Gaza umire neka je nafta prokleta

Refren:

Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo
Ili se to mome srcu samo učinilo
Jel se to opet nedužna krv prolila
Krik nevine djece opet pomoć doziva
bogoljub

#7087 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Izraelski ministar obrane i bivši premijer, Ehud Barak (70), najavio je danas kako će podnijeti ostavku i povući se iz politike nakon idućih izbora. Vijest dolazi neposredno nakon posljednjih anketa koje sugeriraju kako će njegova stranka izgubiti na predstojećim izborima.

Na današnjoj iznenadnoj press konferenciji Barak je rekao: "Postoji mnogo načina kako se može pridonijeti zemlji, politika nije jedini način", istaknuo je te naglasio kako planira više vremena posvetiti obitelji i pisanju.
Glede prošlotjednog konflikta izjavio je kako se radilo o "teškoj" operaciji koja je, prema njegovim riječima, u konačnici ipak bila uspješna. Također je naglasio kako će Iran i iranski nuklearni program i dalje biti najvažniji sigurnosni problem za Izrael. Podsjetimo, Barak je vodio i operaciju "Lijevano olovo" 2008 protiv Gaze.

DA, da bio je veoma uspješan i sada i 2008 kada je prvi put napao Gazu i ubio 1400 osoba pretežno civila, odbrana Gaze je tada traja 22 dana, a u prošlotjedom napadu rat je tajao 8 dana. ''Veoma uspješan''
Zato sada i odlazi jer postoje i drugi načini da pomogne Izraelu, eto npr. da sjedi kod kuće, kako je i sam rekao! :lol:
m_l

#7088 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by m_l »

...tako prica dobitnik Nobelove nagrade za mir :x :cry:

Salahudine, jesi li se rodio?!

:(
Avetinho

#7089 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

zlata wrote: Zidovi MASOVNO i bezuvjetno, podrzavaju Izrael i njegovu politiku, i svojim lobiranjem, pokusavaju utjecat na medije, i kontrolirati politicki diskurs, narocito u SADu.
Ako nisi primijetila, prije 2-3 sedmice pobijedio je Obama, i to sa oko 75% jevrejskih glasova.

Mitt Romney je bio kandidat koji bi podrzavao agresivniju politiku Izraela. To se, nasuprot tvome misljenju, nije desilo na proslim izborima.
jefferson

#7090 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
zlata wrote: Zidovi MASOVNO i bezuvjetno, podrzavaju Izrael i njegovu politiku, i svojim lobiranjem, pokusavaju utjecat na medije, i kontrolirati politicki diskurs, narocito u SADu.
Ako nisi primijetila, prije 2-3 sedmice pobijedio je Obama, i to sa oko 75% jevrejskih glasova.

Mitt Romney je bio kandidat koji bi podrzavao agresivniju politiku Izraela. To se, nasuprot tvome misljenju, nije desilo na proslim izborima.
Zanimljivo je da pored toliko arapa u SAD, oni jos uvijek nemaju svoju organizaciju koja bi mogla mobilizirati glasace i lobirati u kongresu.
To govori o jedinstvu arapa u sviejtu pa tako i u americi.
mO k3

#7091 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

Ja Sam Odavle wrote:

Trebao si napisati pravilno da je 75% Jevreja glasalo za Obamu
Avetinho

#7092 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Ženski Dr.Med wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Trebao si napisati pravilno da je 75% Jevreja glasalo za Obamu
Zar nisam. 75% jevrejskih glasova za Obamu -- 25% jevrejskih glasova za Romnija.
mO k3

#7093 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

Kako si napisao i kako te je razumijem ,naravno ispravi me ako grijesim to jest neka me neko drugi ispravi, zvuci ono sto si napisao da je 75% doslo od jevreja a ostalih 25% od afroamerikanaca ,hespanjolaca i drugih
Chuckie

#7094 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chuckie »

Lacrosse

#7095 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lacrosse »

I sta rade mrtva dijeca iz Sirije na pola videa? Ovaj video mozes u Bosni snimiti na mitingu npr. SDA ili SBB protiv SDP-a, isto je ovako, iza kulisa, ali neko glasa i za jedne i za druge dvije, jel tako?

Bolan pa jasno je meni ko su Zionisti, nije mi samo jasno da 100 km od Izraela neki Assad ubije 10,000 muslimana i niko nista, a ovamo rat 8 dana, i drvljem i kamenjem. I jos mi je nejasnije, da neko uvaljuje djecu koje je ubio Assad cifutima u video. To je propaganda koja ne bira, mogli su i mrtvu djecu iz Sarajeva metnuti u video, bitno je da je dijete muslimanskog i da ga je neko ubio, to je poruka jel? Koga interesuje dobrobit muslimana - hajte u Siriju pa rijesite, a Palestina nista novo, 70 godina rat 8 dana mir 3 godine, rat 22 dana mir 5 godina, rat 12 dana, mir 9 godina, o njihovom ratu i miru nama koji znamo rat, a znam i mir, je smijesno. Uvijek se rokne neki bitan lik, pa ovi pucaju na ove, oni na ove, i nikom nista. Najzalosnije je da toliki broj ljudi zivi u toj Gazi i ceka nekog/nesto. Pa Sarajevo je u okruzenju bilo 1000+ dana pa smo imali 2 tunela, i izasla je iz grada svaki drugi stanovnik, a Gaza 70 godina, i dalje, sjede i cekaju novinare, humanitarnu i nekog drugog da rijesi problem, kopaju tunele u Egipat samo da bi oruzije unosili, a meni se cini da ih ni Hamas ne pusta iz Gaze, jednako koliko Izraelci. Neka vide iz Bosne, koje dosao rijesiti nama problem, i kako je nastanak drzave rijesio probleme koje smo imali na terenu. Nije dosao niko, a to sto smo postali drzava je samo dalo okvir nekima za pljacku i bogacenje a drugima, za prodavanja muda pod bubrege. Od kakve to ekonomije planira Palestina zivjeti? i kako se jaca ekonomija kad nemas ekonomskog rasta? Jaca se smanjenjem nataliteta koji Palestinci odbijaju da uvedu. Sta se to pravi u Palestini? Pa ljudi su ih prvo ekonomski razvalili, a ne vojno. Prvo nemaju ekonomije, nema uliva novca, nema ljudi koji idu da zarade, nema posla uopste, imaju najnizi gdp u svijetu minus koje africko pleme, posao je kljucni - stvaranje Fenix ptice, Palestine, u prkos Izreal-a. 70 godina sukoba, ne mogu tim fudbalski da naprave, ne mogu 1 fabriku da otvore. I dan danas veliki ih broj radi za Izraleksu ekonomiju i to su jedini poslovi koji su postojali. I onda im je problem Izrael, nije problem sto je GDP 860 dollara. To je 1200 maraka. To je 100 maraka mjesecno. Eto koliko Palestinac prosjecan ima. I pita se sto ne interesuje svijet. Sta mislis da u Bosni sjedis i imas 100 maraka mjesecno. Koliko bi dugo u Bosni sjedio? Rat gledao? Hamas te u tor nagonio, da mislis i radis? Pa to iko ko ima dvije ciste ne moze podnjeti. Jel im Izrael kriv sto im je ekonomija glavna prosnja po Arapskom i drugom svijetu?
bingov buraz

#7096 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

Lacrosse wrote:I sta rade mrtva dijeca iz Sirije na pola videa? Ovaj video mozes u Bosni snimiti na mitingu npr. SDA ili SBB protiv SDP-a, isto je ovako, iza kulisa, ali neko glasa i za jedne i za druge dvije, jel tako?

Bolan pa jasno je meni ko su Zionisti, nije mi samo jasno da 100 km od Izraela neki Assad ubije 10,000 muslimana i niko nista, a ovamo rat 8 dana, i drvljem i kamenjem. I jos mi je nejasnije, da neko uvaljuje djecu koje je ubio Assad cifutima u video. To je propaganda koja ne bira, mogli su i mrtvu djecu iz Sarajeva metnuti u video, bitno je da je dijete muslimanskog i da ga je neko ubio, to je poruka jel? Koga interesuje dobrobit muslimana - hajte u Siriju pa rijesite, a Palestina nista novo, 70 godina rat 8 dana mir 3 godine, rat 22 dana mir 5 godina, rat 12 dana, mir 9 godina, o njihovom ratu i miru nama koji znamo rat, a znam i mir, je smijesno. Uvijek se rokne neki bitan lik, pa ovi pucaju na ove, oni na ove, i nikom nista. Najzalosnije je da toliki broj ljudi zivi u toj Gazi i ceka nekog/nesto. Pa Sarajevo je u okruzenju bilo 1000+ dana pa smo imali 2 tunela, i izasla je iz grada svaki drugi stanovnik, a Gaza 70 godina, i dalje, sjede i cekaju novinare, humanitarnu i nekog drugog da rijesi problem, kopaju tunele u Egipat samo da bi oruzije unosili, a meni se cini da ih ni Hamas ne pusta iz Gaze, jednako koliko Izraelci. Neka vide iz Bosne, koje dosao rijesiti nama problem, i kako je nastanak drzave rijesio probleme koje smo imali na terenu. Nije dosao niko, a to sto smo postali drzava je samo dalo okvir nekima za pljacku i bogacenje a drugima, za prodavanja muda pod bubrege. Od kakve to ekonomije planira Palestina zivjeti? i kako se jaca ekonomija kad nemas ekonomskog rasta? Jaca se smanjenjem nataliteta koji Palestinci odbijaju da uvedu. Sta se to pravi u Palestini? Pa ljudi su ih prvo ekonomski razvalili, a ne vojno. Prvo nemaju ekonomije, nema uliva novca, nema ljudi koji idu da zarade, nema posla uopste, imaju najnizi gdp u svijetu minus koje africko pleme, posao je kljucni - stvaranje Fenix ptice, Palestine, u prkos Izreal-a. 70 godina sukoba, ne mogu tim fudbalski da naprave, ne mogu 1 fabriku da otvore. I dan danas veliki ih broj radi za Izraleksu ekonomiju i to su jedini poslovi koji su postojali. I onda im je problem Izrael, nije problem sto je GDP 860 dollara. To je 1200 maraka. To je 100 maraka mjesecno. Eto koliko Palestinac prosjecan ima. I pita se sto ne interesuje svijet. Sta mislis da u Bosni sjedis i imas 100 maraka mjesecno. Koliko bi dugo u Bosni sjedio? Rat gledao? Hamas te u tor nagonio, da mislis i radis? Pa to iko ko ima dvije ciste ne moze podnjeti. Jel im Izrael kriv sto im je ekonomija glavna prosnja po Arapskom i drugom svijetu?
Kakva ekonomija u getu crni nosferatu :-)

Primjer samo,proizvedu nesto karanfila izmedju dve izraelske ofanzive pa im ovi udare embargo na izvoz i kompletna proizvodnja propadne.

Lupas nevidjeno.
amoninan

#7097 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Jbt ovaj ko da je niko usred Bible Belta :lol:
Avetinho

#7098 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

bingov buraz wrote:
Lacrosse wrote:I sta rade mrtva dijeca iz Sirije na pola videa? Ovaj video mozes u Bosni snimiti na mitingu npr. SDA ili SBB protiv SDP-a, isto je ovako, iza kulisa, ali neko glasa i za jedne i za druge dvije, jel tako?

Kakva ekonomija u getu crni nosferatu :-)

Primjer samo,proizvedu nesto karanfila izmedju dve izraelske ofanzive pa im ovi udare embargo na izvoz i kompletna proizvodnja propadne.

Lupas nevidjeno.
Geto. Pa otkud im one rakete sto sicaju Jerusalem i Tel Aviv? Sami napravili? Ako mogu to kroz tunele, i ako za to imaju para za bacat, nisu nista bolje ni zasluzili. Za koji dan, dok im stigne nova posiljka, opet ce poceti, i opet ce po ulicama Gaze skakati od radosti kad nesto padne blizu Tel Aviva, ili ubije kakvu stariju zenu s djecom, i opet ce dobit po pi^ki. A onda ce opet plakati na sav glas kako je opet Izrael pocinio zlocin.
sinuhe

#7099 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sinuhe »

Ljudi na svojoj zemlji nisu duzni nikome da se pravdaju.

To rade Lagumdzije, Izetbegovici, Pozderci, Bijedici.
Avetinho

#7100 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

sinuhe wrote:Ljudi na svojoj zemlji nisu duzni nikome da se pravdaju.

To rade Lagumdzije, Izetbegovici, Pozderci, Bijedici.
Zar ne mislis da bi to trebalo onda da vazi i za plakanje, a ne samo za pravdanje?
Locked