Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mekaba

#7076 Re: FK Sarajevo

Post by mekaba »

north wrote:
mekaba wrote:
Baltazar_khan wrote:Pjesma hordi zla se čuje i do daleke Danske :thumbup:
Pratimo redovno sve "aktivnosti" Argentine :lol: :lol:
Daj ba mekaba stari pitaru, uzmi slobodan dan kod tih skandinavaca i dođi na derbi, nećeš se pokajati vjeruj mi :wink:

Vjeruj mi da evo kontam bil se to moglo kako nastimat.Ma ima neke sanse.Dva slobodna dana + vikend mozda :razz:
emigrazione

#7077 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

KPGS wrote:Prekosutra igrači Želje imaju zakazano kod onog Marokanca iz Zetre. Hop. Tog li iznenađenja.
Nek' im istjera zlo a utjera dobro :D
mekaba

#7078 Re: FK Sarajevo

Post by mekaba »

north wrote:
mekaba wrote:
north wrote:Granice se pomjeraju i želim da u nedjelju to bude još jače, bolje.....nešto što će sviju i kod nas i vani šokirati u pozitivnom smislu naravno, mi to MOŽEMO :thumbup: !!!
TOOOOOOOOOOOO jarane samo nemojte prekidati tekmu.Samo grlo i dlanovi."Pjesmom da ti kazem" ima ona stara narodna pjesma.Daj ba napunite onu tribinu iza gola.To mi je neispunjena djecacka zelja a ovi abortusi sa Grbavice su se uvijek toga bojali.Kud nisam dole da se malo "OPUSTIM" s vama. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma haveru možemo je napuniti, ima nas sasvim dovoljno za tako nešto, ali je problem što gurbeti ograde prostor za naše navijače i onda pored toga što imamo karte, moramo se stiskati u tom ograđenom kavezu....Jebi ga, tako je, ali je to do organizatora.....Ali i pored toga ćemo im prirediti jedno malo slatko iznenađenje :wink:
Ne kontam.Ako recimo kupite 90% karata za tu tribinu onda vas nemogu sve nagurati u taj kavez.Bili bi na obadvije strane te ograde.Kad se kupuju karte oni ne znaju ko je ciji navijac.Treba to odmah pokupovati cim krene prodaja i nek se puse.Moze se to odraditi.
c0d14c

#7079 Re: FK Sarajevo

Post by c0d14c »

Normalno da se može odraditi, i odradila je jedna ekipa pa je prešla na njihovu stranu i na račun te ekipe zadnjih par derbija dobijamo više prostora. A zašto sad udruženje ne kupi sve karte za sjeevr pa ih preprodaje ne bih ti znao reći. Vjerovatno dogovor sa policijom.
north

#7080 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Pokušaću ti objasniti. Odmah po dolasku navijača ispred sjeverne tribine, nas raporede na samo dva ulaza, ako bi neko pokušao ad pređe na treći ulaz, murija ga vraća na ovu stranu. Govorim o navijačima koji dolaze organizovano sa obilježjima FK Sarajevo. Jedino sad da se miješamo za košpama na drugim ulazima, a da nas ne skontaju, ali onda bi možda mogo biti belaja. Dakle, svi navijači FK Sarajevo koji dolaze sa obilježjima, i ne samo obilježjima, dovoljno je da imaš crvenu duksericu ili crvenu jaknu, raspoređuju na ta dva ulaza predviđena za naše navijače. Policija stoji na drugim ulazima i nije moguće prići tamo. Jedini način je nasilno, što nije pametno ili eventualno krišom (bez obilježja) pa da se miješamo sa njima, ali i to ne znam baš.........Teško je vjeruj mi, jedini način je kada bi se uprave klubova dogovorile da nam se da bar još jedan ulaz pa da zauzmemo više od polovice tribine....ali bojim se da i to nije za sada moguće......Vjeruj mi da se dešavalo da ljudi sa kartma za sjever budu prebacivani na istok, jer kažu da ne može više niko ući, a ne daju na drugi ulaz.....

Opet, šta ja znam, možda se može nešto smisliti ko što si ti gore naveo....niko sretniji da imamo pola ili više od pola sjevera...
Reglan

#7081 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

A mi njima damo citav jug :run:
daj nam zdenku i opet ih nadjacamo u navijanju :thumbup:
Sta su ti Horde 8)
mekaba

#7082 Re: FK Sarajevo

Post by mekaba »

north wrote:Pokušaću ti objasniti. Odmah po dolasku navijača ispred sjeverne tribine, nas raporede na samo dva ulaza, ako bi neko pokušao ad pređe na treći ulaz, murija ga vraća na ovu stranu. Govorim o navijačima koji dolaze organizovano sa obilježjima FK Sarajevo. Jedino sad da se miješamo za košpama na drugim ulazima, a da nas ne skontaju, ali onda bi možda mogo biti belaja. Dakle, svi navijači FK Sarajevo koji dolaze sa obilježjima, i ne samo obilježjima, dovoljno je da imaš crvenu duksericu ili crvenu jaknu, raspoređuju na ta dva ulaza predviđena za naše navijače. Policija stoji na drugim ulazima i nije moguće prići tamo. Jedini način je nasilno, što nije pametno ili eventualno krišom (bez obilježja) pa da se miješamo sa njima, ali i to ne znam baš.........Teško je vjeruj mi, jedini način je kada bi se uprave klubova dogovorile da nam se da bar još jedan ulaz pa da zauzmemo više od polovice tribine....ali bojim se da i to nije za sada moguće......Vjeruj mi da se dešavalo da ljudi sa kartma za sjever budu prebacivani na istok, jer kažu da ne može više niko ući, a ne daju na drugi ulaz.....

Opet, šta ja znam, možda se može nešto smisliti ko što si ti gore naveo....niko sretniji da imamo pola ili više od pola sjevera...
OK sad kontam.Tako nije bilo prije ali su uvijek na Grbavici HZ bile podijeljene u dvije grupe kao sto je i danas.Karte su na ovoj pokrivenoj tribini uvijek bile skuplje pa se jedan dio Hordi zbog toga nalazio na nasem starom mjestu a to je oko sredine terena na istoku.Niko tada nije branio da sjedis tamo gdje si kupio kartu.Mogli smo svi rahat na ovu pokrivenu tribinu bez problema.
Ja da sam dole bio bih na pokrivenoj pa taman i bez obiljezja ali bih navijao momacki ;-) ;-)
burek_in_space

#7083 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

Da se podsjetimo josh jednom - uvredljivo pisanje pravilima foruma nije dozvoljeno. Josh ako se uzme u obzir da se radi o ljudima sa kojima svaki dan pijemo kafu, druzhimo se, vodimo ljubav :mrgreen: , onda mi nikako u glavu nece uci kako se mozhe sa tako omalovazhavanja i maltene mrzhnje pisati o komshijama. Ali, na obraz svakome. Takva pisanja nece biti tolerisana ni sada, ni ubuduce, te stoga...

@mekaba i @north - 14 dana ban.

17. Oct. 2010. 23:55 Banned user for reason “krshenje pravila foruma”
» mekaba, north
The 51st State

#7084 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

neka su komsije postedjene, jos satro objasnjavaju...
svakako_lud

#7085 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

Bureče, najozbiljnije prijedlog da se negdje u pravilima ovog podforuma navede koji su nazivi za komšije dozvoljeni kao normalna zajebancija a koji nisu, derbi dolazi mogli bi ostati "u neznanju" bez pola forumaša :-D
U principu je idealno da svako zna gdje je granica zajebancije , ali nisu svi isti po tom pitanju pa da se to malo razgraniči...
PS nije komentarisanje rada administracije nego samo dobronamjerni prijedog :)
El_comadante

#7086 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

nama če i bod biti dobar s obzirom da smo ispred Želje a i taj bod znaći i sigurno drugo mjesto. poraz nas baca na četvrto što nevalja nikako jer Široki igra kuči i vjerovatrno če pobjediti a trenutno imamo tri boda više od njih. e sad kad bih pobjedili postoji i mogučnost da budemo prvi zavisno od rezultata Borca, uglavnom nesmijemo izgubiti.
ultima_palabra

#7087 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

svakako_lud wrote:Bureče, najozbiljnije prijedlog da se negdje u pravilima ovog podforuma navede koji su nazivi za komšije dozvoljeni kao normalna zajebancija a koji nisu, derbi dolazi mogli bi ostati "u neznanju" bez pola forumaša :-D
U principu je idealno da svako zna gdje je granica zajebancije , ali nisu svi isti po tom pitanju pa da se to malo razgraniči...
Jbg gurbeti i abortusi nisu sigurno...
tcz

#7088 Re: FK Sarajevo

Post by tcz »

ma lagano 0-1

da nastavimo dominaciju :dance:
svakako_lud

#7089 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

ultima_palabra wrote:
svakako_lud wrote:Bureče, najozbiljnije prijedlog da se negdje u pravilima ovog podforuma navede koji su nazivi za komšije dozvoljeni kao normalna zajebancija a koji nisu, derbi dolazi mogli bi ostati "u neznanju" bez pola forumaša :-D
Jbg gurbeti i abortusi nisu sigurno...
Ma znam to i nije uopšte u kontekstu bana njima dvojici bilo, nego onako uvesti neke norme izražavanja da se razgraniči šta se smije a šta ne, ko zajebe banovići su vazda spremni za prijem novih gostiju sa sax-a :D
burek_in_space

#7090 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

Iskreno, najstandardniji forumashi i znaju granicu zdrave zajebancije, ali je mnogi svjesno predju, kada su strasti uzavrele. A mnogo raje prati forum bez registracije, ili su registrovani a ne pishu, pa su i oni upuceni shta mozhe a shta ne.
Malo je glupo da se sad taksativno nabroji e to mozhe, to ne mozhe, to je 'nako, to je 'vako.
Ako situacija eskalira josh, onda mi nema druge nego sjesti jedan dan, pred sebe rjechnik :mrgreen: pa da napravim novi pravilnik. :D
svakako_lud

#7091 Re: FK Sarajevo

Post by svakako_lud »

burek_in_space wrote:
Iskreno, najstandardniji forumashi i znaju granicu zdrave zajebancije, ali je mnogi svjesno predju, kada su strasti uzavrele. A mnogo raje prati forum bez registracije, ili su registrovani a ne pishu, pa su i oni upuceni shta mozhe a shta ne.
Malo je glupo da se sad taksativno nabroji e to mozhe, to ne mozhe, to je 'nako, to je 'vako.
Ako situacija eskalira josh, onda mi nema druge nego sjesti jedan dan, pred sebe rjechnik :mrgreen: pa da napravim novi pravilnik. :D
Neće ti ni riječnik pomoći kako su kod nas ljudi inovativni kad je potrebno izmisliti novu uvredu-psovku-zajebanciju ili nešto slično .... :D :lol:
burek_in_space

#7092 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

Pa shta mislish shto odbijam navesti zabranjene rijechi?! :mrgreen:
kukurikuu

#7093 Re: FK Sarajevo

Post by kukurikuu »

Gdje god bili uvijek smo korak ispred vas! joj kad se sjetim :D
ibizza

#7094 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

U nedjelju u 17:00 gledajte "Ispuni mi Želju". :D
Neelix

#7095 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

ibizza wrote:U nedjelju u 17:00 gledajte "Ispuni mi Želju". :D
:lol:
meme pitar

#7096 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

Mislim da je promjenjen naziv te emisije i sad ide "napuni mi želju"
armin071

#7097 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

ibizza wrote:U nedjelju u 17:00 gledajte "Ispuni mi Želju". :D
:lol: :thumbup:
KPGS

#7098 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

Joj šta ćemo im raditi, djece mi.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#7099 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

KPGS wrote:Joj šta ćemo im raditi, djece mi.
ImageImage
Samo HZ

#7100 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

1946 wrote:
KPGS wrote:Joj šta ćemo im raditi, djece mi.
ImageImage
:lol:
Locked