Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako nece biti prpa, pa poslije smrtnih slucajeva fudbalera Viviana Foe-a, pa onog iz Benfike, Sevillinog Puerte, a evo i srcanog Muambe, nije ni meni jednostavno dzogirati, jel malo hercika jace zalupa prpa mi...
Citam maloprije neki clanak na sportsport.ba i navodi se kako u drugim sportovima nema iznenadnih smrti mada ne znam bas dal je to istina, ali sigurno je da su fudbaleri pod ogromnim naporima i mislim da ih se kljuka raznim dozvoljenim sredstvima za brzi oporavak misica a da ipak tu srce trpi...
Pa jest u neku ruku smiješno. Mislim, isto kao kad gledaš na TV-u da je neko dijete dobilo rak, ili počneš primjećivati simptome neke bolesti na sebi, a ono niđe veze.
nista nisam mislio lose,pratim sve vjesti koje dolaze u vezi sa Muambinim zdravstvenim stanjem ,al opet mislim da igraci i lijecnicki timovi nisu toliko do sada pazili na npr. kardiovaskularni sistem...njima je samo bitno da su noge ispavne i nis vise ko da bi se klubovima gubilo daragocjeno vrijeme na neke tamo preglede kod lijecnika...zamislite da lijecnik kaze treneru da neki igrac treba pauzirati nekoliko kola zbog npr. visokog tlaka... pa nebi nijedan trener to odobrio
NADAM SE DA CE MUAMBA BITI BOLJE U NAREDNIM DANIMA http://sportsport.ba/ino_fudbal/zasto-s ... lere/76901
...
Last edited by salihamidžić 20 on 19/03/2012 23:15, edited 1 time in total.
Pa onaj lik sto je pokusao uletiti na WHL i zastitari ga zaustavljali je na svom twitteru nesto pisao o nekoj metodi za pracenje rada srca u fudbalu .. kontroli cemu vec ne razumijem se u to .. vjerovatno to sto oni sad imaju ne daje bas najbolji uvid jer sumnjam da bi Muamba igrao
Bubalo1 wrote:Pa onaj lik sto je pokusao uletiti na WHL i zastitari ga zaustavljali je na svom twitteru nesto pisao o nekoj metodi za pracenje rada srca u fudbalu .. kontroli cemu vec ne razumijem se u to .. vjerovatno to sto oni sad imaju ne daje bas najbolji uvid jer sumnjam da bi Muamba igrao
Mislim da hoce da naprave program pracenja rada srca fudbalera pod opterecenjem. Ono holteri na treninzima i sl.
Kad primjete da neko ima neki ispad da na vrijeme upozore, upute na pretrage, lijecenje i sl.
Vecini nas je srce OK pod normalnim opterecenjima, a malo ko osim vojnih pilota je snimao EKG pod ekstremnim naporima. E tu se onda moze naci naznaka posustajanja i sl.
Iako je Chelsea popravio formu, ne ocekujem bas da ce nesto izvuci veceras. City odlicno igra kuci. Iako im je ovo vjerovatno najtezi ispit dosad na domacem terenu i jos uz to je moguce da ne bude Kompanya. Strasno je koliko im on fali i volio bih vidjeti kako bi se snasli bez njega nekoliko mjeseci. Izgleda da je samo Savic ostao za veceras, tako da cu sa zanimanjem pratiti sta ce Drogba uraditi. Ili Torres, u zavisnosti sta je Terry zamislio. Mislim da je ovo veceras pobjeda domacina, ali se nadam remiju.
Pobjeda City bi me iznenadila.
Ta ekipa je jedva dočekala da ih netko prestigne kako bi kvrcnuli pod pritiskom i vratili se gdje se osjećaju najkomotnije - blizu ali ne na vrhu.