to izjaviti sa takvim nickomcrveni_makovi wrote: ↑12/07/2021 08:36Meni je ovaj stan užasno tegobno namješten i vjerovatno bi ga lakše prodali bez tereta tog namještaja. Svi tonovi crvene su mi jako iscrpljujući za životni prostor a kuhinja u ovoj boji je agresivna. Mene kod ovog stana privlači jedino lokacija.kB27 wrote: ↑11/07/2021 11:00 Koja sifra moras biti da istu cijenu po m2 trazis kao npr. za ovaj stan: https://www.olx.ba/artikal/41101598/on- ... tan-67-m2/
Koji takodjer ne moze da se proda vec pola godine. Stanu nista ne fali, nije ni ogromne kvadrature pa da treba izvaditi pola miliona, jedina mana koju vidim je blizina susjedne zgrade prozoru u spavacoj sobi. Lokacija, bezbjednost, kvalitet, itd. medju najboljim u Sarajevu izgradjenim u posljednjih 10 godina.
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#7076 Re: Cijene stanova All about
-
vanjki
#7077 Re: Cijene stanova All about
Jedino sto ovom stanu valja je lokacija.Zgrada je po meni losa.Mozda jeste kvalitetna ali uzeti stan bez balkona..Ne hvala!
-
vanjki
#7078 Re: Cijene stanova All about
Novu Otoku su ovdje pljuvali mnogi ali ipak je velika potraznja u ovom naselju.Naravno da bih prije izabrao Novogradnju a ne zohare iz centra u staroj zgradiHaris.ba wrote: ↑12/07/2021 08:33Nije samo do polozaja kao polozaja. Vec sto je zgrada nova.
Trziste ako moze birati izmedju novog i polovnog stana izabrace novi.
Osim sto su promjenili naziv toponima kroz naziv naselja, mora se priznati marketinskim strucnjacima Tibre da su dodavanjem pridjeva "novi" uradili dobar posao. Podsvjesno odradi pola posla.
- Haris.ba
#7079 Re: Cijene stanova All about
I ma sam mislio da ce biti tibra stajl ko na Stupu. Nije idealno, ali nije lose.
A zohara ima i po Malti i Otoki. Nije samo centar grada.
Last edited by Haris.ba on 12/07/2021 08:50, edited 1 time in total.
-
crveni_makovi
#7080 Re: Cijene stanova All about
Nemam srećom još uvijek iskustva sa žoharima, strahujem od stjenica a neku noć sam se divila ljepoti novogradnje u nekom naselju u BL pored Vrbasa. Zgradice simpatične kad ih gledaš s vanjske strane, oko zgrada još uvijek dovoljno parking mjesta mada ne znam hoće li ostati tako jer se još gradi i gradi i gradi. Poslijepodne kad sam legla da se odmorim, kroz zatvorene prozore sam sve vrijeme jasno čula svaki korak hodnicima zgrade, sve detalje dječije igre u dvorištu a naredno jutro se nije moglo ne znati kad su počeli građevinski radovi na nekoj zgradi iza. Nadam se da to nije današnji standard.
- drndalo
#7081 Re: Cijene stanova All about
Hajde ne kukajte... Sta bih ja trebao reci, platio tih istih 5% poreza na stan, iako sam morao imati oslobadjanje na osnovu vojnog staza... Samo da je zakon bio donesen nekoliko godina ranije... Ah da, ko me hebe kad sam burzuj i dosao do para prije nego je donesen zakon...kB27 wrote: ↑10/07/2021 21:22Zabolilo te sto si ga platio kao da je 10%.Chmoljo wrote: ↑10/07/2021 21:08 Tacno bih sebi sad samar opalio
Znam da je 5%, jer sam ga platio prije pola godine a porez na dobit je 10%
Elem, treba spomenuti i da vec postoji poreska olaksica koja nije beznacajna, u vidu rasterecenja kroz kvadraturu i broj clanova odnosno do 30 kvadrata za jednog clana i 15 za svakog narednog se ne placa porez, i to ko prvi put rjesava stambeno pitanje i ima ispod 38 godina.
Tu mozda ne bi bilo lose dici dobnu granicu.![]()
Jeste, to je super i slazem se za dobnu granicu. Objektivno, kad je rijec o prvoj nekretnini nema razloga da dobna granica uopce postoji. Ovako "kaznjavas" nekog ko je tek sa 40 godina dosao u situaciju da rijesi stambeno pitanje, nema logike. I takodjer su mogli biti malo darezljiviji sa kvadratima koji se ne oporezuju, npr. 40 za jednog clana i 20 za svakog narednog bi bilo sasvim pristojno. To su po staroj gradnji i po minimumu pristojnosti kvadrature jednosobnog (40), dvosobnog (60) i trosobnog (75+) stana. Takodjer bi lijepo bilo da rade povrat poreza, npr. ako si dobio dijete nakon placanja poreza fino bi bilo da mozes aplicirati za povrat tog dijela poreza. Ali dobro, ne treba u svemu traziti dlaku u jajetu. Kako je bilo do prije par godina dobro je.
Last edited by drndalo on 12/07/2021 09:36, edited 1 time in total.
- drndalo
#7082 Re: Cijene stanova All about
Ma jok, sve ce to leci za 6 mjeseci dok diFtunzi "nalegnu", i nista se nece cuti. To se tebi u stvari ucinilo, a nije to tako...crveni_makovi wrote: ↑12/07/2021 08:48Nemam srećom još uvijek iskustva sa žoharima, strahujem od stjenica a neku noć sam se divila ljepoti novogradnje u nekom naselju u BL pored Vrbasa. Zgradice simpatične kad ih gledaš s vanjske strane, oko zgrada još uvijek dovoljno parking mjesta mada ne znam hoće li ostati tako jer se još gradi i gradi i gradi. Poslijepodne kad sam legla da se odmorim, kroz zatvorene prozore sam sve vrijeme jasno čula svaki korak hodnicima zgrade, sve detalje dječije igre u dvorištu a naredno jutro se nije moglo ne znati kad su počeli građevinski radovi na nekoj zgradi iza. Nadam se da to nije današnji standard.
- TheHound
#7083 Re: Cijene stanova All about
I zato sto ljudi ne znaju ko su im komsije dok ne usele u stan. Prve komsije ti kriminalci i klosari koji su oprali pare kupovinom stanova tu pa samo cekas kad ce neko nekog upucati ispred zgrade.vanjki wrote: ↑12/07/2021 08:25Glupo je tvrditi da se stanovi neprodaju. Pitaj nekoga iz agencje za Novu otoku i vidjeti ces d aje potraznja ogromna,pogotovo dijaspore. A zasto je velika potraznja? Zato sto je polozaj odlican i sve ti je blizu tj.naselje ima sve od apoteka,pekara,krojaca itd. Blizina autoputa je isto prednost,pogotovo kada se most kod Fisa zavrsikB27 wrote: ↑11/07/2021 09:26
Trenutno 35 oglasa za izdavanje na olx koji imaju keyword nova otoka, dakle sigurno i vise.Znaci da ipak ima, i to da biras. Agencije ne vrte iste stanove, posebno ne kad vidis da vec 5. agencija oglasava isti stan u razmaku od mjesec dana. Drago mi je zbog druga, imam i ja sestru tu pa valjda i ja smijem nesto znati? Mada ne znam kako pomaze "imanje" nekoga u naselju sa poznavanjem stanja na trzistu. A meni jos igrom slucaja pred nosom u posljednjih 4 godine prolaze podaci o ozbiljnom % svih kupoprodaja u Sarajevu. A trosobni i vise stanovi u tom naselju se prodaju po godinu dana i niko i ne pomislja da izvadi 3000 po kvadratu za njih.
-
vanjki
#7084 Re: Cijene stanova All about
Kao samo tu spavaju kriminalci a druga naselja su oslobodjena kriminalaca. hahha..Brate drzava je katastrofa..Toga imas na svakom coskuTheHound wrote: ↑12/07/2021 09:51I zato sto ljudi ne znaju ko su im komsije dok ne usele u stan. Prve komsije ti kriminalci i klosari koji su oprali pare kupovinom stanova tu pa samo cekas kad ce neko nekog upucati ispred zgrade.vanjki wrote: ↑12/07/2021 08:25
Glupo je tvrditi da se stanovi neprodaju. Pitaj nekoga iz agencje za Novu otoku i vidjeti ces d aje potraznja ogromna,pogotovo dijaspore. A zasto je velika potraznja? Zato sto je polozaj odlican i sve ti je blizu tj.naselje ima sve od apoteka,pekara,krojaca itd. Blizina autoputa je isto prednost,pogotovo kada se most kod Fisa zavrsi
-
foxlife
#7085 Re: Cijene stanova All about
Ima na svakom cosku al ne u tolikoj mjeri kao sto je nova otoka
Mada ima tu i ambasada koje iznajmljuju stanove
Mada ima tu i ambasada koje iznajmljuju stanove
-
crveni_makovi
#7086 Re: Cijene stanova All about
Nažalost istina. Mada oko mene u sjaju i bijedi starogradnje su uglavnom sitniji narkomani i klošari plićeg džepa a u penthouse novogradnje se po pričama ide kod raznesene balavurdije u nabavku.
- TheHound
#7087 Re: Cijene stanova All about
-
kB27
-
vanjki
#7089 Re: Cijene stanova All about
Gdje li ti zivis..Mozda na Alipasinom?...Vjerujem da si u rezidencijalnom naselju kod Bole na Sipu..
-
vanjki
#7090 Re: Cijene stanova All about
Pojma ti nemas...hahhah....Vidi se da nisi nikada tamo bio a pises gluposti po forumu
-
kB27
#7091 Re: Cijene stanova All about
Apropo zohara - ne trebaju zohari u Novoj Otoci kad imaju pacove duz cijele zapadne granice naselja prema Venetu i barakama. Na dvije lokacije kod smeca stalno, a kad muzika i dernek iza ponoci utihnu onda kolo vode i na igralistu, kroz park, itd. Bude i pregazenih na cesti, to bude posebna priredba za nekog ko ih ne voli. 
Odlican polozaj - hmmm, kad konacno ujutro ili poslijepodne nakon 15 minuta izadjes iz naselja do kruznog toka, onda ti je manje-vise sve blizu. Nista ti nije blizu dok ne znas gdje gravitiras i koja ti je svakodnevna relacija.
Isto kao da citam agencijski oglas za stan, valjda kad ih puno procitas pocnes i sam ponavljati isto. 2021. godina je, postoji li neko naselje u ravnom dijelu Sarajeva koje nema market, apoteku, pekaru, kafic, neku hranu tipa pizza/pita/cevapi, frizera, bla bla bla? Valjda kad nemaju sta napisati, napisu da ima market u naselju. Extra. Ne znam sto ne nabroje 15 nargila barova, Lutriju, i ostale sadrzaje koji se puno vise koriste nego krojac. Cuj krojac.vanjki wrote: ↑12/07/2021 08:25 Glupo je tvrditi da se stanovi neprodaju. Pitaj nekoga iz agencje za Novu otoku i vidjeti ces d aje potraznja ogromna,pogotovo dijaspore. A zasto je velika potraznja? Zato sto je polozaj odlican i sve ti je blizu tj.naselje ima sve od apoteka,pekara,krojaca itd. Blizina autoputa je isto prednost,pogotovo kada se most kod Fisa zavrsi
Odlican polozaj - hmmm, kad konacno ujutro ili poslijepodne nakon 15 minuta izadjes iz naselja do kruznog toka, onda ti je manje-vise sve blizu. Nista ti nije blizu dok ne znas gdje gravitiras i koja ti je svakodnevna relacija.
-
kB27
#7092 Re: Cijene stanova All about
Provjeri ovo za miseve pa ces znati jesam li bio. Kad prvog pregazenog vidim uslikat cu ti i javiti da odes provjeriti.
Forum je da se cita i pise, ti izgleda samo pises. Napisao sam da imam sestru tamo, tako da sam vjerovatno tu cesce nego sto mislis.
- Haris.ba
#7093 Re: Cijene stanova All about
I meni je smijesno spominjanje radnji. Gdje to ljudi zive pa im je plus sto imaju pekaru, apoteku i sl.blizu?
- TheHound
#7094 Re: Cijene stanova All about
Pa eto na potezu od Dolac Malte do Alipasinog nemas zgradu u kojoj ima vise kriminalaca nego u Novoj Otoci.
Ako si kupio stan tu ne moras tersati, mozda si se zeznuo pa ti tesko priznati, a mozda si dobar sa spomenutim komsijama pa ti nije problem.
-
vanjki
#7095 Re: Cijene stanova All about
Mislim da si ljubomoran sto si ne mozes priustiti takav stan pa si mali mis na maminim jaslama.Dolac Malta narkomana na svakom cosku sto ti dijete moze napasti misu.Navrati na kafu nekada na N.O...
-
vanjki
#7096 Re: Cijene stanova All about
Pored svakog kontenjera u Sa ima miseva.Uslikat cu ti danas u centru pored Miljacke a naravno i pored kontenjera
-
kB27
#7097 Re: Cijene stanova All about
Znaci ipak je bilo "pitam za druga".
-
_Threshold_
#7098 Re: Cijene stanova All about
Može li pomoć, trebao bih stan oko koševa zbog faksa pa me interesuje koje bi cijene trebale biti stanova jer se stvarno ne razumijem ni ja ni niko od mojih jer nismo iz Sarajeva, pa onda je vrlo teško naći i odlučiti, znati je li ta određena cijena ok ili me, ako ima neko iz sarajeva ovdje i ko zna kakve su cijene oko koševa i onda npr je li isplativije živjeti na Koševu ili živjeti negdje drugo sa vozarenjem/pješačenjem do koševa u zavisnosti od istih tih cijena?
- geralt
#7099 Re: Cijene stanova All about
Isplativije ti je zivjeti na Kosevu, jer i prevoz kosta, a neces nesto drasticno ustedjeti ako uzmes stan na (lupam) Stupu. Osim fakulteta, fina ti je lokacija i za izaci u grad, a Kosevo i Breka su generalno lijepa naselja._Threshold_ wrote: ↑12/07/2021 12:43 Može li pomoć, trebao bih stan oko koševa zbog faksa pa me interesuje koje bi cijene trebale biti stanova jer se stvarno ne razumijem ni ja ni niko od mojih jer nismo iz Sarajeva, pa onda je vrlo teško naći i odlučiti, znati je li ta određena cijena ok ili me, ako ima neko iz sarajeva ovdje i ko zna kakve su cijene oko koševa i onda npr je li isplativije živjeti na Koševu ili živjeti negdje drugo sa vozarenjem/pješačenjem do koševa u zavisnosti od istih tih cijena?
-
suspect_zero
#7100 Re: Cijene stanova All about
Treba ti stan da kupiš ili da plaćaš kiriju?_Threshold_ wrote: ↑12/07/2021 12:43 Može li pomoć, trebao bih stan oko koševa zbog faksa pa me interesuje koje bi cijene trebale biti stanova jer se stvarno ne razumijem ni ja ni niko od mojih jer nismo iz Sarajeva, pa onda je vrlo teško naći i odlučiti, znati je li ta određena cijena ok ili me, ako ima neko iz sarajeva ovdje i ko zna kakve su cijene oko koševa i onda npr je li isplativije živjeti na Koševu ili živjeti negdje drugo sa vozarenjem/pješačenjem do koševa u zavisnosti od istih tih cijena?
Cijena iznajmljivanja zavisi od napucanosti stana, kvadrature, troškova-režija....
Oni baš loši su od 300-350 samo kirija a onda imaš i renovirane od 600- preko milje.
Na olx-u pogledaj i selektuj sebi šta ti odgovara.
Evo napisao ti je kolega da Breka ok i jeste....pogledaj još Ciglane, Patriotske lige, Višnjik, pa i Bjelave....ja bih jedino Koševsko brdo zaobišla, nije nekako naruku ništa, prevoz nije redovan (mislim na onaj dio što gleda na prugu, iza brda)...eto, sretno svakako