Jasno da na analogiji ne možeš birati audio kanale,samo na digitali.Dakle,na digitali kanal radi normalno ,a problem je na analogiji.Iskreno ,ja više uopće i ne gledam te kanale na analogiji ,jer je slika na digitali na baš svakom kanalu primjetno bolja.Budi uporan i zovi ih ,jer je to jedino oni mogu prebaciti sa jednim potezom tipke na risiveru u centrali.uglavnomja wrote:jedina varijanta je jezik rvaCki
HS kablovska
Moderator: anex
-
AdrianMole
#7076 Re: HS kablovska
- johntra
#7077 Re: HS kablovska
Poslao sam im ja neki dan upit za ovo na FB, ali su me kulturno odhebali sa pričom da kao oni takav signal primaju...i onda sam ja opet odgovorio da oni pošalju njima upit i da kažu da smo mi daleko od Rusije, pa da nam vrate engleski jezik...
srećom, neko se javio i napisao ovo, da im na analognom resiveru nije podešen engleski jezik, te da je na digitali to u redu...ali, evo, prođoše tri dana, a ja i dalje slušam Rusa...
srećom, neko se javio i napisao ovo, da im na analognom resiveru nije podešen engleski jezik, te da je na digitali to u redu...ali, evo, prođoše tri dana, a ja i dalje slušam Rusa...
- respo
#7078 Re: HS kablovska
pola godine se uci engleski pola ruski 
- uglavnomja
#7079 Re: HS kablovska
respo wrote:pola godine se uci engleski pola ruski
ma ovo stereo, u isto vrijeme ruski i americki
-
AdrianMole
#7080 Re: HS kablovska
Uvode se i zvanično novi Pink kanali na digitali:
Obavještavamo Vas da će 31.05.2013.godine u digitalnoj programskoj shemi doći do izmjena zbog uvođenja novih Pink kanala u programsku shemu.
Novi Pink kanali koji će biti dostupni u programskoj shemi su : Pink Premium , Pink Movies 2 , Pink Action 2 , Pink Reality , Pink & Roll , Pink Soap, Pink Nostalgia , Pink Fashion i Pink Music 2 prema dolje navedenim parametrima :
- Pink Premium ( 362 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Reality ( 370 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink & Roll ( 610 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Soap ( 626 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Nostalgia ( 634 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Fashion ( 650 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Movies 2 ( 658 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Action 2 ( 658 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
- Pink Music 2 ( 674 MHz ; 6,875 MS/s ; 64 QAM )
Pored navedenih kanala u programskoj shemi umjesto kanala Luxe TV HD na frekvenciji 458 MHz bit će dostupan program AL Jazeera Balkan HD.
Kanali koji neće više biti dostupni u DTV programskoj shemi su :Tv Zenica , Saudi Arabia , Balkanika , Rai 2 , Al Jazeera International ,World Fashion i Behar TV .
Napomena: Novi Pink kanali se distribuiraju u H264/MPEG 4 video formatu tako da navedene programe mogu gledati korisnici koji koriste HD STB ili CA Modul.
Od kanala koji lete jedino mi je malo žao za Al Jazeeru Int,ali dobit ćemo Al Jazeeru Balkan HD.
Nadam se kako imaju u planu uvoditi i Pink Movies 3 i Pink Action 3.Znam kako se filmovi vrte ukrug na svim kanalima,ali dobro je imati još koju mogućnost izbora za večer.Uostalom,najbolje od ovog Pink paketa i jesu filmovi ,pa to treba maksimalno iskoristiti.Još uvijek odbijaju nove frekvencije uvoditi u igru i to mi se ne sviđa ,jer će uskoro(sa drugim paketom Pinka,npr.) morati letiti i nešto što vrijedi .
Obavještavamo Vas da će 31.05.2013.godine u digitalnoj programskoj shemi doći do izmjena zbog uvođenja novih Pink kanala u programsku shemu.
Novi Pink kanali koji će biti dostupni u programskoj shemi su : Pink Premium , Pink Movies 2 , Pink Action 2 , Pink Reality , Pink & Roll , Pink Soap, Pink Nostalgia , Pink Fashion i Pink Music 2 prema dolje navedenim parametrima :
Pored navedenih kanala u programskoj shemi umjesto kanala Luxe TV HD na frekvenciji 458 MHz bit će dostupan program AL Jazeera Balkan HD.
Kanali koji neće više biti dostupni u DTV programskoj shemi su :Tv Zenica , Saudi Arabia , Balkanika , Rai 2 , Al Jazeera International ,World Fashion i Behar TV .
Napomena: Novi Pink kanali se distribuiraju u H264/MPEG 4 video formatu tako da navedene programe mogu gledati korisnici koji koriste HD STB ili CA Modul.
Od kanala koji lete jedino mi je malo žao za Al Jazeeru Int,ali dobit ćemo Al Jazeeru Balkan HD.
- chakany
#7081 Re: HS kablovska
I sad mi koji imamo ove kante od DALVI resivera, koji su sa otpada i jedino zaslužuju da budu vraćeni na otpad nećemo biti u mogućnosti gledati pomenute kanaleAdrianMole wrote:Uvode se i zvanično novi Pink kanali na digitali:
Od kanala koji lete jedino mi je malo žao za Al Jazeeru Int,ali dobit ćemo Al Jazeeru Balkan HD.Nadam se kako imaju u planu uvoditi i Pink Movies 3 i Pink Action 3.Znam kako se filmovi vrte ukrug na svim kanalima,ali dobro je imati još koju mogućnost izbora za večer.Uostalom,najbolje od ovog Pink paketa i jesu filmovi ,pa to treba maksimalno iskoristiti.Još uvijek odbijaju nove frekvencije uvoditi u igru i to mi se ne sviđa ,jer će uskoro(sa drugim paketom Pinka,npr.) morati letiti i nešto što vrijedi .
-
gamer4ever
#7082 Re: HS kablovska
Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
Stvarno zajebavaju bez razloga...
- bdzs
#7083 Re: HS kablovska
Pa ovako te mangupski tjera da kupiš njihov HD resiver ili novi TV sa CI, svejedno.
-
AdrianMole
#7084 Re: HS kablovska
Postojeći kanali su vjerovatno(zapravo,skoro sigurno) pušteni sa Total Tv karticama,gdje se nalaze dakako u MPEG-2 formatu,dok ovi kanali idu samo u Pinkovom paketu za kablovske operatere u Irdetu i MPEG-4 formatu.Dakle,potrebna je konverzija za stare tv i sd stb-ove.gamer4ever wrote:Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
-
gamer4ever
#7085 Re: HS kablovska
Zar ti nisi pisao da postoji i softverski i hardverski nacin da se to sredi, i da su vec prije dvije sedmice narucili hardver ? ...AdrianMole wrote:Postojeći kanali su vjerovatno(zapravo,skoro sigurno) pušteni sa Total Tv karticama,gdje se nalaze dakako u MPEG-2 formatu,dok ovi kanali idu samo u Pinkovom paketu za kablovske operatere u Irdetu i MPEG-4 formatu.Dakle,potrebna je konverzija za stare tv i sd stb-ove.gamer4ever wrote:Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
-
AdrianMole
#7086 Re: HS kablovska
Postoji.Ne znam gdje je zapelo sa opremom.Mislim kako je bio veliki pritisak na HS da se pusti još kanala ,pa su ih odlučili pustiti takve kakve imaju.gamer4ever wrote:Zar ti nisi pisao da postoji i softverski i hardverski nacin da se to sredi, i da su vec prije dvije sedmice narucili hardver ? ...AdrianMole wrote:Postojeći kanali su vjerovatno(zapravo,skoro sigurno) pušteni sa Total Tv karticama,gdje se nalaze dakako u MPEG-2 formatu,dok ovi kanali idu samo u Pinkovom paketu za kablovske operatere u Irdetu i MPEG-4 formatu.Dakle,potrebna je konverzija za stare tv i sd stb-ove.gamer4ever wrote:Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
- Cyrax
#7087 Re: HS kablovska
Ova nova tura pinkova stvarno nece moci na dalvi resiverima ili me zajebavate iskreno?
- chakany
#7088 Re: HS kablovska
Nećete vjerovati, ali i na DALVI resiverima postoji mogućnost EPG vodiča, samo ne znam jesam li ja lud, ili je neko drugi lud, pa nam ne može namjestiti EPG i na DALVI resiverima.
Neku noć prebacujem kanale, kad vidim da ima EPG na FTV, BHT1, TVSA, HRT 1, HRT2, HRT 3.
Neku noć prebacujem kanale, kad vidim da ima EPG na FTV, BHT1, TVSA, HRT 1, HRT2, HRT 3.
-
clarion_
#7089 Re: HS kablovska
total tv nije uveo pink kanaleAdrianMole wrote:Postojeći kanali su vjerovatno(zapravo,skoro sigurno) pušteni sa Total Tv karticama,gdje se nalaze dakako u MPEG-2 formatu,dok ovi kanali idu samo u Pinkovom paketu za kablovske operatere u Irdetu i MPEG-4 formatu.Dakle,potrebna je konverzija za stare tv i sd stb-ove.gamer4ever wrote:Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
-
udrigaMehmede
#7090 Re: HS kablovska
ma lupaju druze forumasi,,hoce čika Enes da na proda sto vise HD resivera koje kupuje po 20 km a nama po 100 km..kakav total kakovo preuzimanje pinka ....clarion_ wrote:total tv nije uveo pink kanaleAdrianMole wrote:Postojeći kanali su vjerovatno(zapravo,skoro sigurno) pušteni sa Total Tv karticama,gdje se nalaze dakako u MPEG-2 formatu,dok ovi kanali idu samo u Pinkovom paketu za kablovske operatere u Irdetu i MPEG-4 formatu.Dakle,potrebna je konverzija za stare tv i sd stb-ove.gamer4ever wrote:Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
- extremebit
#7091 Re: HS kablovska
valjda ce nam sada zamjeniti resivere....besplatno
-
AdrianMole
#7092 Re: HS kablovska
Nije uveo ove nove Pink kanale,ali od ranije postoji Pink paket na Total Tv,a i nekoliko kanala koje u Srbiji emituju sve kablovske mreže(Pink,Pink2,Pink3,Pink Family,Pink Music,Pink Kids).Pogledajte programsku shemu Total tv za Srbiju.Moguće je kako su se sada ipak odlučili za optičko rješenje što bi dugoročno bilo puno bolje za gledatelje,ali zahtjeva prilično vremena.clarion_ wrote:total tv nije uveo pink kanaleAdrianMole wrote:Postojeći kanali su vjerovatno(zapravo,skoro sigurno) pušteni sa Total Tv karticama,gdje se nalaze dakako u MPEG-2 formatu,dok ovi kanali idu samo u Pinkovom paketu za kablovske operatere u Irdetu i MPEG-4 formatu.Dakle,potrebna je konverzija za stare tv i sd stb-ove.gamer4ever wrote:Stvarno ne razumijem, sve pink kanale dosad koje su ubacili na digitalu su konvertirali da se mogu gledati na SD receiverima, u cemu je sad problem ?
Edit (11.15 h:Svi novi Pink kanali su i pušteni ,tako da slobodno možete preskenirati
-
udrigaMehmede
#7093 Re: HS kablovska
hoce besplatno 50 km...extremebit wrote:valjda ce nam sada zamjeniti resivere....besplatno
-
AdrianMole
#7094 Re: HS kablovska
Bit će kanali i u MPEG-2 formatu.Izgleda da se ipak išlo na optiku i sada se čeka Pink da pusti kanale.Izvor informacije je njihova Facebook stranica.
-
The Realist
#7095 Re: HS kablovska
Meni fali pet kanala, ali barem su ovi najbitniji pušteni, mada fale Nostalgia i PMusic 2 (ne znam šta bude na njemu).
-
The Realist
#7096 Re: HS kablovska
Ima li iko ovaj moj problem?
Sa modulom sam našao Premium, Movies 2, Action 2 i P & Roll. Ostale ne mogu naći, kao dobar signal, preskenira i nula kanala nađeno.
Sa modulom sam našao Premium, Movies 2, Action 2 i P & Roll. Ostale ne mogu naći, kao dobar signal, preskenira i nula kanala nađeno.
-
rizibizi
#7097 Re: HS kablovska
Malo nisam pratio temu tek sad vidim,sta je ovo ukinuse luxe tv,ukinuse fashion,rai 2 i jos par ok kanala.Pa sta placam da mi oni biraju kanale ili...Jel ovo bilo na eci-peci-pec ili na slijepo pa sta ispadne.Prvo sam ih htio skroz odjaviti ono kad su poskupili,onda sam probao telekomov adsl 10 Mbps koji iskreno ne moze prici HS-ovom netu u kid 22 (barem meni,bio,probao i odjavio adsl),onda je na mojo tv expresno ubaceno svih 30 pinkova a ovi razvlave ko gladna godina,pa sad ukidaju kanale po slobodnom izboru,plus situacija sa SD stbovima bilo dalvi bilo hema...sramota.Samo me interesuje kako ce to rjesiti na kraju.Ima gomila domacinstava koja imaju jos uvijek dobre crt televizore ili plazme/lcdove bez ci modula i sta sad treba da placaju hd risiver ili jos gore kupuju potpuno novi tv za modul.Sto se tice ponude digitalne/kablovske televizije HS je koliko mogu da primjetim pao k za u zbog kompletne situacije i jedino sto ih vadi su dobri internet paketi.Znate li jel jos uvijek obavezno placati kablovsku (onih 13,5 koliko vec KM) ako hocu samo internet?
-
The Realist
#7098 Re: HS kablovska
Riješio sam problem sa kanalima, morao sam automatski sve preskenirati i sada valja redati kanale opet.
@ribizi - vjerovatno prate gledanost i onda brišu kanale. Ubacili su Pink Fashion umjesto Fashion TV-a, sada kvalitet ne znam, jer niti sam pratio ovaj raniji, niti ću ovaj.
Što se tiče ostalih recievera, kažu da će ipak svi moći gledati:
@ribizi - vjerovatno prate gledanost i onda brišu kanale. Ubacili su Pink Fashion umjesto Fashion TV-a, sada kvalitet ne znam, jer niti sam pratio ovaj raniji, niti ću ovaj.
Što se tiče ostalih recievera, kažu da će ipak svi moći gledati:
Trenutno čekamo od PINK-a da nam puste signal u MPEG-2 formatu, kako biste mogli gledati i na običnim resiverima. Nažalost, sad za sad je samo u MPEG-4 formatu. Ali se nadamo da će biti u što skorije vrijeme. Što se tiče HD STB, zamjena postojećeg resivera za HD resiver je 50 KM a ne 100 KM kako rekoste, s tim da onda prelazi u vaše vlasništvo. Trenutno ih nemamo na stanju. Ali će ih biti uskoro.
-
jastuk1
#7099 Re: HS kablovska
"Znate li jel jos uvijek obavezno placati kablovsku (onih 13,5 koliko vec KM) ako hocu samo internet?"
Naravno da jeste. To je nešto kao osnovna pretplata.
Naravno da jeste. To je nešto kao osnovna pretplata.
- chakany
#7100 Re: HS kablovska
Ima li neko od vas problema sa AlJazeera Balkans HD i FACE HD?
Kako ću gledati tenis danas, a i večeras Priče iz Bronksa sa De Nirom
Stalno mi slika koči
, smetnje su česte
Kako ću gledati tenis danas, a i večeras Priče iz Bronksa sa De Nirom
Stalno mi slika koči