Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#7076 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

a i jako brzo i lako krenu posprdno pisati o jednom od najznacajnijih gradova prosloga vijeka (boldiranoi je prafraza citata jednog od najvecih zivucih filozofa danasnjice)…

:-)
BadBoy

#7077 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Mišo_Kovač wrote:Ljubav prema Bosni i znanje o tome kako se rješavaju problemi u Bosni eksponencijalno rastu sa svakim kilometrom udaljenosti od Bosne... Logično...
Ovo ja uvijek govorim. Bosna se najjače i naljepše voli sa sigurne udaljenosti. Nešto tipa Minhen, Berlin, Keln itd. Tad je ljubav najjača.
corvus_edin

#7078 Re: Sarajevo Construction

Post by corvus_edin »

Nikad mi neće biti jasno zašto ...
Ni meni!
Pogotovo ova mržnja prema onima koji su otišli iz svojih i ličnih razloga da sebi nađu sreću - kad im ova drzava ne pruža uslove ta to ostvare na rodnoj grudi.

Niko ničije ne zna - a lako se je rugati i prozivati...da...da...
Hajvan

#7079 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

:-)
drug_profi

#7080 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ako nema 700.000 (mozda je htio reći 700 tisuća) onda nije metropola. To se tek postaje ako si npr. Zagreb. :mrgreen:
amar1994

#7081 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Mozda popijem ban ,al jebem ga usta za izjavu o metropoli ,idi tamo sa pederima i narkomanima uzivaj smradu,pusti se Sarajeva :run:

Pola ovih sto im je Sarajevo u prolazu ga vole dok im treba,kad odu,šupendre odma krenu pljuvat koda je najveca rupa na svijetu.Da ne govorim o dijaspori koja se zali kako im je tesko jer rade :-)

PS.dabogda ceko 10sati u guzvi sa pederima i narkomanima u autu.
BadBoy

#7082 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

corvus_edin wrote:
Ni meni!
Pogotovo ova mržnja prema onima koji su otišli iz svojih i ličnih razloga da sebi nađu sreću - kad im ova drzava ne pruža uslove ta to ostvare na rodnoj grudi.

Aman patriota i zaljubljenika u rodnu grudu. Umjesto da ostanu i da se potrude oko iste, uzmu papire i haj u Njemačku. Alal vera na ljubavi prema rodnoj grudi. Pri tome ovdje ne mislim na ratom raseljena lica.

Sve ovo dodatno ne mijenja činjenicu da neko ko živi 25 godina na zapadu nema ništa više prava da priča o Sarajevu nego ja o Amsterdamu.
Grean

#7083 Re: Sarajevo Construction

Post by Grean »

Dope_Man wrote:Meni nije problem u velikim zgradama ili cemu, problem je, bar za mene, to sto se ne radi komplet naselje planski vec se onako krhne zgrada i to je to. Saobracajnice nula, parking nula (dobro, vecina ima podzemne koje se ipak moraju kupiti), zelena povrsina nula..
Ma problem je i u velikim zgradama, pogotovo u Sarajevu a poseban problem je to sto je neplanski.

Kina je najbolji primjer za vidjeti kakav efekat imaju oblakoderi, zemlja bezdusnih gradova.
high_volume

#7084 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

corvus_edin wrote:
Ni meni!

Možda da "država" još i radi za tebe :-) Ako nemaš zaposlenje, uvijek možeš raditi poslove izvan struke, možeš ih raditi i one slabije plaćane dok ne pronađeš adekvatan posao. A možeš i na prekvalifikaciju zanimanja. Nemojmo se lagati više, u BiH ima posla, samo neće ljudi da rade.
HAVANA

#7085 Re: Sarajevo Construction

Post by HAVANA »

Slucajni_TU wrote:
drug_profi wrote:
Slucajni_TU wrote:
Ovo je cinicno?
ne ovo je ozbiljno. Živim na Otoci, a kćerka mi živi na Grbavici. Nikad bitniji problem sa parkingom nemam. To su naselja koja su projektovali neki humaniji urbanisti. I dan danas sa povećanjem gabarita vozila i sa povećanjem broja vozila po glavi stanovnika, ova naselja uspjevaju da zadovolje potrebe za saobraćaj u mirovanju.
To gdje sada parkirate auta u normalnim drzavama su parkovi i zelenilo. A parking mjesta su ispod zemlje u minimalno 4 sprata. Tebi je to super jer si uvijek zivio u nesredjenoj okolini. I Egipcanu je super kada iz Caira prvi put dodje u Sarajevo. A za nekog iz Bangladesha je sarajevo super uredjen grad. No za evropske standarde sarajevo je ciganski grad. Sva ta auta iznad zemlje; manjak zelenila zbog tog razloga, nerijesena infrastruktura, popucane ceste, nerijesena zaobilaznica. Umjesto lijepih nebodera koje cine skyline jedne metropole imate barake u sred grada i fabricke hale. :-)
Ja ne znam sta je problem sa grbavicom.Zivim tu skoro 20 godina i upravo sam zbog toga kupio stan na toj lokaciji.Jos nikad nisam imao problem sa parkingom,skole,vrtici,prodajni objekti,vilsonovo...sve mi je tu.Ako je guzva imam razne mogucnosti da dodjem do kuce,zena i djeca ne zavise od mene,sve im je blizu.Niko me ne pegla da vozim i razvozim,desno trolejbus,lijevo tramvaj,i pjeske im nije daleko ni do grada,punice,nane,skole...Zelene povrsine ako igdje ima,ima na grbavici,sto parkica...Ne znam,nema para da bi prodao stan i preselio negdje drugo.A pogotovo u amsterdam,antwerpen...mjesta u kojim sam zivio.Mada ih volim pravo,al neka,hvala.Samo kad se sjetim da ustanem u 5.30h ,krenem u 6.15h da stignem u 7.30 h na posao...a u povratku zaglavim u tunelu jebo mu bog mater,nikad kuci nisam dosao prije 19 h.
high_volume

#7086 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

HAVANA wrote:
Slucajni_TU wrote:To gdje sada parkirate auta u normalnim drzavama su parkovi i zelenilo. A parking mjesta su ispod zemlje u minimalno 4 sprata. Tebi je to super jer si uvijek zivio u nesredjenoj okolini. I Egipcanu je super kada iz Caira prvi put dodje u Sarajevo. A za nekog iz Bangladesha je sarajevo super uredjen grad. No za evropske standarde sarajevo je ciganski grad. Sva ta auta iznad zemlje; manjak zelenila zbog tog razloga, nerijesena infrastruktura, popucane ceste, nerijesena zaobilaznica. Umjesto lijepih nebodera koje cine skyline jedne metropole imate barake u sred grada i fabricke hale. :-)
Ja ne znam sta je problem sa grbavicom.Zivim tu skoro 20 godina i upravo sam zbog toga kupio stan na toj lokaciji.Jos nikad nisam imao problem sa parkingom,skole,vrtici,prodajni objekti,vilsonovo...sve mi je tu.Ako je guzva imam razne mogucnosti da dodjem do kuce,zena i djeca ne zavise od mene,sve im je blizu.Niko me ne pegla da vozim i razvozim,desno trolejbus,lijevo tramvaj,i pjeske im nije daleko ni do grada,punice,nane,skole...Zelene povrsine ako igdje ima,ima na grbavici,sto parkica...Ne znam,nema para da bi prodao stan i preselio negdje drugo.A pogotovo u amsterdam,antwerpen...mjesta u kojim sam zivio.Mada ih volim pravo,al neka,hvala.Samo kad se sjetim da ustanem u 5.30h ,krenem u 6.15h da stignem u 7.30 h na posao...a u povratku zaglavim u tunelu jebo mu bog mater,nikad kuci nisam dosao prije 19 h.
Uskoro gradnja novog parkINGa na Grbavici

Prilikom potpisivanja, Koldžo je rekao da će se ovo biti jedan od najljepših parkova na području općine. Radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci. Predviđeno je i proširenje parkinga kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta, izjavio je općinski načelnik.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/uskoro- ... /181003098
Image
HAVANA

#7087 Re: Sarajevo Construction

Post by HAVANA »

Cuko ce se obradovat,tu ga setaju :lol:
Haris.ba

#7088 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Mislim da je dokazano da u ravnici Sarajeva najbolje funkcionišu neboderi okruženi manjim zgradama.

Tu ne računam dio koji je morao ostati nizak zbog aerodroma.
saibaba

#7089 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

drug_profi wrote:
Slucajni_TU wrote:
drug_profi wrote:A Grbavica uz Otoku i Čvilu najugodnija naselja za život upravo radi zelenih površina i parkiranja koje je uredno rješeno.
Ovo je cinicno?
ne ovo je ozbiljno. Živim na Otoci, a kćerka mi živi na Grbavici. Nikad bitniji problem sa parkingom nemam. To su naselja koja su projektovali neki humaniji urbanisti. I dan danas sa povećanjem gabarita vozila i sa povećanjem broja vozila po glavi stanovnika, ova naselja uspjevaju da zadovolje potrebe za saobraćaj u mirovanju.
Grbavicu projektovali humaniji urbanisti !? Grbavica je skup nabacanih zgrada koji nema veze s vezom. Pogledaj malo paviljone, pa zgrade oko pijace pa one nesretne nebodere kod pekare.. Zgrade su dodavane bez ikakavog plana i reda. Grbavica je primjer ne planskog nabacivanja zgrada posebno ulice Zagrebačka, Grbavicka.. Koliko je to "planski" rađeno da danas kad hoces da proširis cestu pojavi ti se neboder na sred puta...
Onaj dio oko šopinga je koliko toliko organizovan..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7090 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Da sram ih bilo kako nisu predvidjeli da ce za 40 godina ta zgrada smetat.
saibaba

#7091 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

_BataZiv_0809 wrote:Da sram ih bilo kako nisu predvidjeli da ce za 40 godina ta zgrada smetat.
Naravno da treba da ih je sram. kad nisu planirali cestu kako treba nego su je motali i provlacili kako se koja zgrada napravi..
Ali to je "titina gradnja" tako da je sve bajno...
drug_profi

#7092 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

saibaba wrote:
drug_profi wrote:
Grbavicu projektovali humaniji urbanisti !? Grbavica je skup nabacanih zgrada koji nema veze s vezom. Pogledaj malo paviljone, pa zgrade oko pijace pa one nesretne nebodere kod pekare.. Zgrade su dodavane bez ikakavog plana i reda. Grbavica je primjer ne planskog nabacivanja zgrada posebno ulice Zagrebačka, Grbavicka.. Koliko je to "planski" rađeno da danas kad hoces da proširis cestu pojavi ti se neboder na sred puta...
Onaj dio oko šopinga je koliko toliko organizovan..
Šta da pogledam? Konkretno? Grbavica je uz pravu Otoku danas najbolje mjesto za život u Sarajevu. Pijaca, zelene površine i parkovi, dovoljno parkinga, sunca i prozračnosti, škole i vrtići..
drug_profi

#7093 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

saibaba wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Da sram ih bilo kako nisu predvidjeli da ce za 40 godina ta zgrada smetat.
Naravno da treba da ih je sram. kad nisu planirali cestu kako treba nego su je motali i provlacili kako se koja zgrada napravi..
Ali to je "titina gradnja" tako da je sve bajno...
Aha sad shvatam problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7094 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Kad Toweri, Meandri i Tibre pocnu smetat to nece biti za 40 godina...
saibaba

#7095 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

ne shvatam sta je problem reci kad nesto nevalja. Alipasino je dobro organizovano ( ne uzimajuci u obzir kvalitet gradnje ), Dobrinja je ok.. Grbavica nije Cvila nije. Dovoljno je pogledati kuda cesta ide. A da ne govorim kako neke zgrade imaju ili nemaju prilaz autom. Grbavica nije gradjena odjednom tako da su zgrade kalemljene kako je kome padalo napamet.
So What!

#7096 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

_BataZiv_0809 wrote:Kad Toweri, Meandri i Tibre pocnu smetat to nece biti za 40 godina...
Nevjerovatno su kompleksi i jugonostalgika i jugomrzaca. Ne znaš čiji su gori. Da je bar pola članova ovog fourma iole objektivno, rasprava bi bile odlične.

Od sveg navedenog gore ništa ne smeta izgradnji saobraćajnica, jer ništa ne leži čak ni na potencijalnoj trasi.

Davno je doktorirano ovdje da je Tibra smeće, ali često uzmete u usta ostale projekte, koji apsolutno ničime nisu zaslužili da se spominju u negativnom kontekstu.

Da li je socijalistički period dao doprinos Sarajevu, jest. Jel socijalizam izgradio Sarajevo, i to jest. Jesu li socijalisti bili futuristi, eh to nisu.

Tu priča zaustavlja, svako vrijeme ima svoje benefite i nedostatke, isključivost i uzdizanje samo jednog perioda je ipak opasan problem, jer gospodo Sarajevo se i dalje nevjerovatno brzo razvija, a pogotovo u odnosu na ostatak zemlje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7097 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

So What! wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Kad Toweri, Meandri i Tibre pocnu smetat to nece biti za 40 godina...
Nevjerovatno su kompleksi i jugonostalgika i jugomrzaca. Ne znaš čiji su gori. Da je bar pola članova ovog fourma iole objektivno, rasprava bi bile odlične.

Od sveg navedenog gore ništa ne smeta izgradnji saobraćajnica, jer ništa ne leži čak ni na potencijalnoj trasi.

Davno je doktorirano ovdje da je Tibra smeće, ali često uzmete u usta ostale projekte, koji apsolutno ničime nisu zaslužili da se spominju u negativnom kontekstu.

Da li je socijalistički period dao doprinos Sarajevu, jest. Jel socijalizam izgradio Sarajevo, i to jest. Jesu li socijalisti bili futuristi, eh to nisu.

Tu priča zaustavlja, svako vrijeme ima svoje benefite i nedostatke, isključivost i uzdizanje samo jednog perioda je ipak opasan problem, jer gospodo Sarajevo se i dalje nevjerovatno brzo razvija, a pogotovo u odnosu na ostatak zemlje.
Neka te ba lafe ne petljaj politiku dje joj nije mjesto.
drug_profi

#7098 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

saibaba wrote:ne shvatam sta je problem reci kad nesto nevalja. Alipasino je dobro organizovano ( ne uzimajuci u obzir kvalitet gradnje ), Dobrinja je ok.. Grbavica nije Cvila nije. Dovoljno je pogledati kuda cesta ide. A da ne govorim kako neke zgrade imaju ili nemaju prilaz autom. Grbavica nije gradjena odjednom tako da su zgrade kalemljene kako je kome padalo napamet.
Super, nek je tebi Alipasino dobro mjesto za zivot.
JavierBosnia

#7099 Re: Sarajevo Construction

Post by JavierBosnia »

kiki-miki wrote:
drug_profi wrote:
saibaba wrote:ne shvatam sta je problem reci kad nesto nevalja. Alipasino je dobro organizovano ( ne uzimajuci u obzir kvalitet gradnje ), Dobrinja je ok.. Grbavica nije Cvila nije. Dovoljno je pogledati kuda cesta ide. A da ne govorim kako neke zgrade imaju ili nemaju prilaz autom. Grbavica nije gradjena odjednom tako da su zgrade kalemljene kako je kome padalo napamet.
Super, nek je tebi Alipasino dobro mjesto za zivot.
Jeste.
Sta fali na alipasinu realno
10 godina sam tu, prije na Grbavici bio.Grbavica mi imala dusu jer sam kao dijete tu najvise vremena proveo.
Ali i ovdje sve imam. Zgrade, visoke, niske, neboderi, parking javni i privatni, garaze, biraj. Parkovi, igralista, trgovi. Prodavnice, supermarketi, tramvaj i trolejbus. Sasmo bih volio cuti razlog sto nije dobro mjesto za zivjeti
So What!

#7100 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja SPO Dijamant - 30. 09. 2018. @ SA-C

Image

Image

Image
Post Reply