del_boj wrote:Kad nađem slobodnog vremena počinjem sa ovom, ako je neko ranije čitao navedenu knjigu, neka napiše utisak (bez spojlera) :
I mene zanima jer je planiram pročitati ubrzo
Moderator: Chloe
del_boj wrote:Kad nađem slobodnog vremena počinjem sa ovom, ako je neko ranije čitao navedenu knjigu, neka napiše utisak (bez spojlera) :
Black swan wrote:
Čitala sam Jelenu i nije mi se baš svidio njegov opis žene, bolje su mi priče u kojima opisuje Bosnu pod Osmanskim carstvomANAKIN wrote:naravno, andrić je sjajan... obožavam njegov stil pisanja... jesi čitala Anikina vremena, Jelena, žena koje nema, i sdruge?
Citala sam je prosle godine, dobra knjiga i pamtim je. Citljiva je i lijepo napisana prica sa odlicnim likovima i istinskim prijateljstvom. Knjiga kroz koju se proteze borba, tuga i humor, zabavna je i dinamicna. Sjajna je i velike preporuke.del_boj wrote:Kad nađem slobodnog vremena počinjem sa ovom, ako je neko ranije čitao navedenu knjigu, neka napiše utisak (bez spojlera) :
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... 1DS2DSgvLw

Tesla10 wrote:Preporučujem sve knjige od našeg nobelovca, Ive Andrića.

Na veliku zalost ovog djela i talentirane spisateljice, knjiga je nedovrsena i objavljena su samo dva dijela od predvidjenih pet koje je Irene planirala, ali joj je zivot tragicno ugasen u Auschwitzu 1942. godineEnna_Hasecic wrote:Javi kad pročitaš, izgleda dobro
a vidi se već na 70 straniANAKIN wrote:najslabiji dio... krme debelo nas fanove je već tu počelo da zeza i oteže i smara radnju....Black swan wrote:
inače ja čitam Sedmi dio Mračne kule.... sjajan serijal...
Ja sam je pročitala u roku od 2 dana i moram reći da je odlična, definitivno jedna od boljih koje sam čitaladel_boj wrote:Kad nađem slobodnog vremena počinjem sa ovom, ako je neko ranije čitao navedenu knjigu, neka napiše utisak (bez spojlera) :
pa nemoj da si toliko iskljuciv.Sarajevo_Grad wrote:Mali milion naziva knjiga na ovoj stranici a valja samo jedna: autor M. K. Toliko o prepoznavanju kvaliteta vas ''ljubitelja'' knjige.