Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
relativno84

#7076 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Max Bunker wrote:
Roma ulaze i Roma je krenula sa rekonstrukcijom.
Ovo je pozitivna stvar i da nije vucica ove sezone igrala ovako dobro prvak bi se znao vec u januaru :D
Max Bunker wrote: Ne mozes porediti italijansku ligu sa drugim ligama.
Zadnjih 10 sezona Juve, Milan i Inter, od toga Juve samo 3 :D ok nema Rome al bice i to nekad, oni vole da prave malo duze deceniske pauze :oops:
Max Bunker wrote: U Njemackoj u zadnjih deset sezona pet puta prvak Bayern, pet puta druge ekipe.
Da u 10 sezona Bajern 6, Dortmund 2, i sta reci za Stutgart i Wolfsburg nego da su incidenti :D
Max Bunker wrote: U Španiji borba izmedju Reala i Barce, evo sada uleti i At. Madrid i nije to cisti incident (obrati baznju na rezultate Athletica zadnjih sezona).
Od 10 sezona Barca 6, Real 3, i sad lijepo iznenadjenje Atletico ostatak je bio od trece pa do devete pozicije u tom periodu, tek treba da dokazu da nisu incident.

Max Bunker wrote: U Engleskoj se nikada ne zna.
Zato i jesu toliko popularni :D

Max Bunker wrote: U Francuskoj dok si imao dominaciju Lyona, u Europi ih nije bilo nigdje.
Dosle su pare sad drugi kolo vode :D

Max Bunker wrote: Jednostavno, previse je Juventus dominantan u Italiji ali ne zbog svojeg kvaliteta, vec zbog nedostatka kvaliteta u ostalim ekipama. Potvrda ove konstatacije jesu i rezultatai italijanskih klubova u Europi (jbg. jedan Portugal ima vise predstavnika u Europi od Italije :run: )
O ovome se da pricati, ali kao sto vec rekoh problem je u onima koji nemaju kvalitet i jos pri tome slabo ulazu, cemu se nadaju osim da gledaju Juventusu u ledja :oops:

Max Bunker wrote: P.S.

I da, ja kao simpatizer Rome (jbg. navijam samo za Sarajevo :D ) teska srca priznajem da je samo Juventus napredovao i da je od fakticki unistene ekipe, opet postao dominantan i to upravo zbog toga sto ostali stagniraju.
Nije grijeh biti simpatizer vucice, to je jedna sasvim simpaticna ekipa, i meni je drago kad Pjanic da go :D Juve volim ali mi je plava boja srcu mila :D

Neka si rasteretio srce, jer bolje to priznati nego biti ko ovi hejteri sto skode svom zdravlju koju stranicu u nazad :D
Max Bunker

#7077 Re: Serie A

Post by Max Bunker »

relativno84 wrote:
Max Bunker wrote:
Ovo je pozitivna stvar i da nije vucica ove sezone igrala ovako dobro prvak bi se znao vec u januaru :D
Max Bunker wrote: Ne mozes porediti italijansku ligu sa drugim ligama.
Zadnjih 10 sezona Juve, Milan i Inter, od toga Juve samo 3 :D ok nema Rome al bice i to nekad, oni vole da prave malo duze deceniske pauze :oops:
Max Bunker wrote: U Njemackoj u zadnjih deset sezona pet puta prvak Bayern, pet puta druge ekipe.
Da u 10 sezona Bajern 6, Dortmund 2, i sta reci za Stutgart i Wolfsburg nego da su incidenti :D
Max Bunker wrote: U Španiji borba izmedju Reala i Barce, evo sada uleti i At. Madrid i nije to cisti incident (obrati baznju na rezultate Athletica zadnjih sezona).
Od 10 sezona Barca 6, Real 3, i sad lijepo iznenadjenje Atletico ostatak je bio od trece pa do devete pozicije u tom periodu, tek treba da dokazu da nisu incident.

Max Bunker wrote: U Engleskoj se nikada ne zna.
Zato i jesu toliko popularni :D

Max Bunker wrote: U Francuskoj dok si imao dominaciju Lyona, u Europi ih nije bilo nigdje.
Dosle su pare sad drugi kolo vode :D

Max Bunker wrote: Jednostavno, previse je Juventus dominantan u Italiji ali ne zbog svojeg kvaliteta, vec zbog nedostatka kvaliteta u ostalim ekipama. Potvrda ove konstatacije jesu i rezultatai italijanskih klubova u Europi (jbg. jedan Portugal ima vise predstavnika u Europi od Italije :run: )
O ovome se da pricati, ali kao sto vec rekoh problem je u onima koji nemaju kvalitet i jos pri tome slabo ulazu, cemu se nadaju osim da gledaju Juventusu u ledja :oops:

Max Bunker wrote: P.S.

I da, ja kao simpatizer Rome (jbg. navijam samo za Sarajevo :D ) teska srca priznajem da je samo Juventus napredovao i da je od fakticki unistene ekipe, opet postao dominantan i to upravo zbog toga sto ostali stagniraju.
Nije grijeh biti simpatizer vucice, to je jedna sasvim simpaticna ekipa, i meni je drago kad Pjanic da go :D Juve volim ali mi je plava boja srcu mila :D

Neka si rasteretio srce, jer bolje to priznati nego biti ko ovi hejteri sto skode svom zdravlju koju stranicu u nazad :D

Eh a sto u Italiji nemas takve "incidente" ?

Sto se tice Francuske, naveo sam ih kao primjer lige u kojoj si imao jednu dominantnu ekipu a da niko iz Francuske tih godina nije mogao da napravi znacajniji rezultat u Europi. Stigle pare, vidjet cemo PSG iduce sezone u Europi i domete Monaca.

Nemam ja sta srce olaksati, ja sam realan i svjestan stanja sa Romom i zato mi nista ove sezone nije tesko palo.
Max Bunker

#7078 Re: Serie A

Post by Max Bunker »

A sto se tice stagnacije italijanskog fudbala, kao sto ti rece, o tome se moze pricati danima i nista ne reci.

Afere, pogresna politika prema mladim igracima i ekonomski odrazi stanja u drzavi na sport su doveli italijansku ligu u ovu poziciju.

Nemaju novca (de Rossi najplaceniji igrac sa 6 500 000 Eura :zoka: ) da privuku dobre i/ili mlade, perspektivne igrace.
Opet, ne daju priliku mladima pa da mogu na taj nacin privuci mlade i perspektivne igrace.

Evo, stavljam se u situaciju da sam ja igrac od 18. godina sa ovim razmisljanjem i da imam ponude iz Italije, Njemacke i Engleske. U Engleskoj ce me dobro platiti ali je jaka konkurencija, u Njemackoj ce me slabije platiti ali ce mi dati priliku da igram i da se nametnem dok u Italiji niti ce me platiti niti mi dati priliku da igram i da se dokazem :D .
Jedino u nekim poznim fudbalskim godinama da odem u Italiju (31, 32, 33, 34) pa da igram ali cu tada imati vise koristi ja od italijanskog fudbala, nego italijanski fudbal od mene.
relativno84

#7079 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Max Bunker wrote:Eh a sto u Italiji nemas takve "incidente" ?
Pa imali smo ga davne 2001 :lol:

Max Bunker wrote:A sto se tice stagnacije italijanskog fudbala, kao sto ti rece, o tome se moze pricati danima i nista ne reci.

Afere, pogresna politika prema mladim igracima i ekonomski odrazi stanja u drzavi na sport su doveli italijansku ligu u ovu poziciju.

Nemaju novca (de Rossi najplaceniji igrac sa 6 500 000 Eura :zoka: ) da privuku dobre i/ili mlade, perspektivne igrace.
Opet, ne daju priliku mladima pa da mogu na taj nacin privuci mlade i perspektivne igrace.

Evo, stavljam se u situaciju da sam ja igrac od 18. godina sa ovim razmisljanjem i da imam ponude iz Italije, Njemacke i Engleske. U Engleskoj ce me dobro platiti ali je jaka konkurencija, u Njemackoj ce me slabije platiti ali ce mi dati priliku da igram i da se nametnem dok u Italiji niti ce me platiti niti mi dati priliku da igram i da se dokazem :D .
Jedino u nekim poznim fudbalskim godinama da odem u Italiju (31, 32, 33, 34) pa da igram ali cu tada imati vise koristi ja od italijanskog fudbala, nego italijanski fudbal od mene.
To je to, nazalost ali bice bolje Image
tovarish

#7080 Re: Serie A

Post by tovarish »

Džeko: bilo bi lijepo igrati u Italiji

http://www.calcio-balkan.com/?p=618
tovarish

#7081 Re: Serie A

Post by tovarish »

Emotivni nastup Ghirardija: “Odlazim kao pobjednik, Parma je na prodaju!

Nakon što je konačna sudska odluka donesena, te je Parma ostala bez licence za evropske nastupe, jučer se medijima obratio njen predsjednik Tommaso Ghirardi i tom prilikom objasnio čitavu situaciju i kako je 300 000 eura neplaćenih poreza postalo “problem”.

Istovremeno je najavio i kako napušta fudbal, te da je dao ostavku na mjestu predsjednika Parme i klub stavio na prodaju od 1.7.2014. godine.

U nastavku teksta možete pročitati jako emotivnu izjavu sada već bivšeg Parminog predsjednika:

“Isplatili smo sve naše račune do 31. marta i dali smo na uvid svu našu dokumentaciju, da bi posljednjeg dana roka (30.aprila) u 13.30. bili kontaktirani od od strane COVISOC-a koji nadgleda račune svih klubova. Oni su nam rekli da postoje određene nepravilnosti i da se one trebaju ispraviti do ponoći.

Naime radilo se o isplati poreza na plate u visini od 300 000 eura za igrače koji se nalaze na posudi, što smo trebali isplatiti tek do 30. juna. Tako smo radili i proteklih sedam godina, tj. sve do ove godine, kada su nas obavijestili na “neregularnost” svega nekoliko sati prije isteka roka.To su mogli uraditi mnogo ranije, jer su imali dovoljno vremena.

Zbog toga sam se obratio savezu i upravi lige šta da uradim po tom pitanju kako bi se problem riješio. Neću navoditi imena, ali su mi pojedinci dali “savjete” kako da problem riješim, što je rezultiralo da nam licenca bude odbijena.

Rečeno mi je da moram pronaći krivce, ali u klubu nije niko kriv. Radili su onako kako su radili i proteklih godina, a moram podvući kako su u adminsitarciji ljudi koji se tu nalaze više od 25 godina i nikada nisu imali problem kao što je ovaj. A moram napomenuti da ovih 300 000 eura, koliko oni traže, čini 0,60 % ukupnih uplata iz ove godine.

Moja poruka svijetu sporta je sljedeća: Uspjeli ste me otjerati iz sporta, udaljili ste me od moje najveće strasti i trebate se sramiti. Završio sam sa fudbalom, završio sam sa sportom. Vraćam se u svoje selo, a vi se sramite toga što ste učinili. Oteli ste nam uspjeh koji smo ostvarili na terenu.

Ko nam je presudio? Oni koji nisu u sport uložili ni Euro, a koji su čitav život živjeli na račun sporta. Ti su mi sudili. A ja sam počeo iz amaterske lige, gdje su utakmicama prisustvovala samo dva gledaoca, ja i predsjednik suparničkog tima. A sada sam dosegao do UEFA kupa. To sam ostvario na terenu i zbog toga sam ponosan.

Završio sam sa fudbalom, dao sam ostavku na čelu tima. Zamolio sam direktora Leonardija da vodi tim do daljnjeg i ispuni sve obaveze koje sam ja preuzeo do 30. juna. Od jula počinje nova priča. Moji dioničari i svi ostali su primili ovu obavijest jutros i svi su ujedinjeni sa mnom. To znači da je svih 100% dionica Parme na raspolaganju. Ona je sada na tržištu, a ja odlazim kao pobjednik.

Uradili smo veliku stvar, počeli smo od ničega i napravilo nešto posebno. Sada je na drugima red da pokažu strast koju sam ja imao u proteklim godinama, da pokažu poštovanje prema navijačima i gradu. Više nemam ništa da dodam, već samo da svima njima iskažem zahvalnost.”

Nešto prije predsjednika i klub je izdao zvanično saopćenje u kojem između ostalog stoji sljedeće:

“Jučer poslijepodne smo dobili vijest koju niko od nas nije htio čuti. Mi ne krijemo svoje razočarenje, bio je to neopisivo težak udarac i osjećaj. Osjećaj koji nam govori kako se desila nepravda. Nismo kupovali utakmice i napadali sudije. Sve smo postigli na pošten način. Vidjeti kako sav rad odlazi u vjetar, zaista boli.”

http://www.calcio-balkan.com/?p=744
Juvelandia

#7082 Re: Serie A

Post by Juvelandia »

Za Serie A bi bilo dobro sad da ih kakav tajkun kupi.
Zatamnjena stakla

#7083 Re: Serie A

Post by Zatamnjena stakla »

E svašta.
tovarish

#7084 Re: Serie A

Post by tovarish »

Igrači Parme pozvali predsjednika da ne odlazi: EDIT: Prestani reklamirati stranicu preko foruma!
insaneinthebrain

#7085 Re: Serie A

Post by insaneinthebrain »

ovaj bas zaredo da nam sjebe sve reprezentativce :lol:
Mancini postaje novi šef Senadu Luliću?

http://sportsport.ba/ino_fudbal/mancini ... icu/133371
Capajebo

#7086 Re: Serie A

Post by Capajebo »

Poslije Lacija, Roma :lol:
Point.

#7087 Re: Serie A

Post by Point. »

Kakav Mancini, Pioli ce biti novi trener Lazia.
Logovan

#7088 Re: Serie A

Post by Logovan »

Point. wrote:Kakav Mancini, Pioli ce biti novi trener Lazia.
Ionako Lulić napušta Lazio. :D
Point.

#7089 Re: Serie A

Post by Point. »

Ako vec bude napusato, nek ode gdje ce igrati konstantno a ne presjediti pola sezone na klupi.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#7090 Re: Serie A

Post by I am Happy »

Mojne samo njega :D njemu ne bih dao ovce da vodi a ne fudbalski klub :D
oridjidji

#7091 Re: Serie A

Post by oridjidji »

Za sve ljubitelje talijanske lige, evo jedan blog za pohvalit
http://talijanska-liga.blogspot.com/

Podijelite ga s drugima ;)
groove

#7092 Re: Serie A

Post by groove »

oridjidji wrote:Za sve ljubitelje talijanske lige, evo jedan blog za pohvalit

cini mi se da sve tekstove na blogu ti pises :D
oridjidji

#7093 Re: Serie A

Post by oridjidji »

groove wrote:
oridjidji wrote:Za sve ljubitelje talijanske lige, evo jedan blog za pohvalit

cini mi se da sve tekstove na blogu ti pises :D
Vise prevodim i patim se sa tuttosportom, gazzetom i ostalim sajtovima :)
Zatamnjena stakla

#7094 Re: Serie A

Post by Zatamnjena stakla »

Danas ćemo u toku danas rastabirit. Vidjet ćemo :mrgreen:
elmirčo

#7095 Re: Serie A

Post by elmirčo »

Image

ne znam bil se smijo il plako
groove

#7096 Re: Serie A

Post by groove »

kad izlazi raspored utakmica za seriu a?
Atticus Finch

#7097 Re: Serie A

Post by Atticus Finch »

Obično krajem jula objave raspored.
oridjidji

#7098 Re: Serie A

Post by oridjidji »

Max Bunker wrote:
relativno84 wrote:Od famoznog calcopolija ranije spominjanog kad je Juventusov tim bio igracki skoro devastiran, pa do danasnjeg dana Juve samo napreduje u svakom pogledu iz godine u godinu, posebno kad je Italija u pitanju. Sta su drugi timovi radili vidi se u zadnje tri sezone, skoro pa nista. Sad ce jos poceti prica kako je Juventus kriv sto drugi imaju losu politiku vodjenja svojih ekipa :-)

A kad smo vec kod dominacija po toj logici osim engleske sve druge lige su slabe :D

Bajern dominira uz neki incident Dortmunda.

Barca i Real se samo smjenjuju, ovo s Atleticom je cisti incident.

Francuska ko potrosi vise taj je prvi i to je to.

Ali zadnja recenica je pokazala pravo stanje :D ako nismo prvi onda nista nije valjalo, ne valja to, na stranu sve utakmice Juventus u duelu s vuciom je pokazao ko je ko i to treba postovati :kiss:

Ne mozes porediti italijansku ligu sa drugim ligama.
U Njemackoj u zadnjih deset sezona pet puta prvak Bayern, pet puta druge ekipe.
U Španiji borba izmedju Reala i Barce, evo sada uleti i At. Madrid i nije to cisti incident (obrati baznju na rezultate Athletica zadnjih sezona).
U Engleskoj se nikada ne zna.
U Francuskoj dok si imao dominaciju Lyona, u Europi ih nije bilo nigdje.

Jednostavno, previse je Juventus dominantan u Italiji ali ne zbog svojeg kvaliteta, vec zbog nedostatka kvaliteta u ostalim ekipama. Potvrda ove konstatacije jesu i rezultatai italijanskih klubova u Europi (jbg. jedan Portugal ima vise predstavnika u Europi od Italije :run: )

P.S.

Loše igre u Evropi su ih koštale mjesta na Uefinoj listi liga, sada su peti po koeficjentu. Nebi me čudilo da ih Francuzi preteknu uskoro, pogotovo zbog činjenice da će sada imati dva super jaka kluba u Evropi PSG i Monako.
oridjidji

#7099 Re: Serie A

Post by oridjidji »

elmirčo wrote:Image

ne znam bil se smijo il plako
Ima smisla trenutna štednja iz više razloga, niko ne računa na Finansijski fair play koji se treba implementirati u narednim godinama i pravilo "trošiš koliko zaradiš". Isto tako svi zaboravljaju da talijanski klubovi moraju ulagati u infrastrukturu, ako žele ostati u koraku sa najaćima, odakle će ako ne štede izgraditi infrastrukturu (Juve se uvalio u milijunske kredite da bi podigao svoj stadion), isto tako moraju izdvojiti platu na platu igrača zbog poreza, ukoliko dovedu kakvu zvjerčugu kojem je plata 11 miliona eura neto, njegova plata je bruto 22 miliona eura godisnje u Italiji. Zato su se mnogi velikani odrekli zvjezda jer su im golem trošak.
MOSALJOZE

#7100 Re: Serie A

Post by MOSALJOZE »

Onda se jedino može očekivati prolazak grupe u LŠ,i manji iskorak u EL.Treba se liga smanjiti,to je primarno.Kad bi taj fair play uveli,ne znam koliko bi seria a dobila.Ono što sigurno znam da bi Njemci profitirali,jer se oni toga drže.
Inter je ekipa u izgradnji,i tek dogodine se treba nešto očekivati.Milan nešto slično,samo što Inter ima više novca.Juvetu "ne gori",tako da će vjerovatno uzeti Skudeto,i ponovno završiti LP u 1/8 finala,mozda 1/4.Napoli ne vidim kao klub koji bi mogao parirati Juventusu.
O Rominoj upravi ne treba trošiti riječi,a ni Lacio nije nešto bolji
Post Reply