Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑26/01/2026 18:58
eeee, kolege korejanci dobro vas našao
Treba mi dizalica za Kia Picanto nema u gepeku. Gledam po piku tanka ponuda i par vrsta ide... jel ima neki otpad oko Sarajeva da ima ovih džiža, kontam rado bi onaj "čep" za rezervnu gumu uzeo sa dizalicom i svime, onaj stiropor, ali ne znam koji odgovara.
I ko je dobar servis za Kia? A da nije bezobrazan.
Qler wrote: ↑26/01/2026 18:58
eeee, kolege korejanci dobro vas našao
Treba mi dizalica za Kia Picanto nema u gepeku. Gledam po piku tanka ponuda i par vrsta ide... jel ima neki otpad oko Sarajeva da ima ovih džiža, kontam rado bi onaj "čep" za rezervnu gumu uzeo sa dizalicom i svime, onaj stiropor, ali ne znam koji odgovara.
I ko je dobar servis za Kia? A da nije bezobrazan.
Dobro došao
Tanka je ponuda dijelova za korejce na OLX-u
Dobar Palisade, 2.5 TGDI 249 KS, neka srednja oprema oko 62000 eura.
Zanimljivo, zamjena remenja na 90.000 km, svjećica na 150.000km, servisni interval je 10.000 km, SAE 0W-30 API SN PLUS/SP.
Ako EN228 benzin nije dostupan koristiti aditiv za benzin...
Evropa i ludilo...Na ostalim tržištima Tucson dolazi sa 2.0 MPI, 2.5 GDI (6AT i 8AT mjenjači koji su bolji od DCT sa suhim kvačilom), Santa Fe 2.5 GDI, 2.0 TGDI, 2.5 TGDI...
Dobar Palisade, 2.5 TGDI 249 KS, neka srednja oprema oko 62000 eura.
Zanimljivo, zamjena remenja na 90.000 km, svjećica na 150.000km, servisni interval je 10.000 km, SAE 0W-30 API SN PLUS/SP.
Ako EN228 benzin nije dostupan koristiti aditiv za benzin...
Evropa i ludilo...Na ostalim tržištima Tucson dolazi sa 2.0 MPI, 2.5 GDI (6AT i 8AT mjenjači koji su bolji od DCT sa suhim kvačilom), Santa Fe 2.5 GDI, 2.0 TGDI, 2.5 TGDI...
Slabo se pise o problemima at mjenjaca u hyundaiu. Kod rodjaka zaribao cim je kupio auto. Ali opcenito je lik peh sa autima, jedno mu ukrali, drugo non stop problemi sa elektronikom, uzeo tucsona nije 1k presao mjenjac poceo zezati
Da pitam ovdje možda je neko probao na Picanto su neke ružne dimenzije 165 60 R14, i tih dimenzija kod nas haman pa nema...
pošto je došla na rotalla zimskim gumama, kontam ih oguliti ovo ljeto, i onda pred zimu all season da uzmem nešto, ala GY ili Hankook... ali ima samo 165 65 R14... to bi trebalo da bude OK samo da vidim je li neko imao slično, jel šta zapinjalo?
Qler wrote: ↑02/02/2026 13:11
Da pitam ovdje možda je neko probao na Picanto su neke ružne dimenzije 165 60 R14, i tih dimenzija kod nas haman pa nema...
pošto je došla na rotalla zimskim gumama, kontam ih oguliti ovo ljeto, i onda pred zimu all season da uzmem nešto, ala GY ili Hankook... ali ima samo 165 65 R14... to bi trebalo da bude OK samo da vidim je li neko imao slično, jel šta zapinjalo?
Ma to ti je samo 5% visociji bocni zid, samo provjeri koliko imas razmaka izmedju gume i unutrasnjeg blatobrana kad smotas puni lijevi/desni, ako ima minimalno 1 cm u redu si.....
Qler wrote: ↑02/02/2026 13:11
Provjerio sam ja sve na wheel size nisam toliko nepismen Vidio sam da je minimalna razlika, i sve kalkulacije i dimenzije sam gledao. Zanimalo me jel slučajno neko u praksi ovo imao. Davno sam imao Fiestu i kad sam joj stavio veće gume, čim neko nazad sjedne strugalo je, ali i bile su osjetno veće. To se moglo tolerisati kad sam bio momak, sad sa djecom je malo nezgodno da im kažem hajde van