Sebija All about
- AmiĐa_Idriz
#7076 Re: Sebija All about
Nadam se da će još gore stanje biti na KCUS i da ćemo umirati po čekaonicama, amin.
-
Juliuscezar
#7077 Re: Sebija All about
AminAmiĐa_Idriz wrote:Nadam se da će još gore stanje biti na KCUS i da ćemo umirati po čekaonicama, amin.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7078 Re: Sebija All about
sad ide da se uzme zdravstvo komplet i da se ljecimo po barama i vlakovu.. i faletici
- AmiĐa_Idriz
#7079 Re: Sebija All about
Nadam se da neće više niko imati obraza žaliti se na 9 - 10 mjeseci čekanja na pregled, manjak lijekova i sl.
Samo još još još gore, nadam se, kako gore tako i u čitavom životu i svakodnevnici, nadam se da ćemo svi na socijali od 20 KM mjesečno završiti.
Samo još još još gore, nadam se, kako gore tako i u čitavom životu i svakodnevnici, nadam se da ćemo svi na socijali od 20 KM mjesečno završiti.
- oldtajmer
#7080 Re: Sebija All about
ima kazu jos mjesta i na ravnim bakijamapici wrote:sad ide da se uzme zdravstvo komplet i da se ljecimo po barama i vlakovu.. i faletici
kad skontam da svi u porodici imamo zdravstveno osiguranje i koliko love potrosimo iduci kod privatnika, jer jbg kad si hasta ne mozes cekati danima, sedmicama, mjesecima, tacno mi bude zlo u pm
-
Juliuscezar
#7081 Re: Sebija All about
opet Amin, al i da socijala ne bude redovnaAmiĐa_Idriz wrote:Nadam se da neće više niko imati obraza žaliti se na 9 - 10 mjeseci čekanja na pregled, manjak lijekova i sl.
- Filter
#7082 Re: Sebija All about
sinoc se cujem sa jaranom, lezi gore na xy klinici. kaze, u petak ih dosli popisati za izbore, jucer se niko nije pojavio sa listicima...wewa wrote:ovo KCUS mahom glasao za nju, samo da je se rijese.
e bas im fala, nisu trebali!
- wewa
#7083 Re: Sebija All about
sto ne znaci da ti listici nisu popunjeni i ubaceni u kutije...Filter wrote:sinoc se cujem sa jaranom, lezi gore na xy klinici. kaze, u petak ih dosli popisati za izbore, jucer se niko nije pojavio sa listicima...wewa wrote:ovo KCUS mahom glasao za nju, samo da je se rijese.
- Filter
#7084 Re: Sebija All about
eh, hajd sad budi pametan... kako god da okrenes ne ljavawewa wrote:sto ne znaci da ti listici nisu popunjeni i ubaceni u kutije...Filter wrote:sinoc se cujem sa jaranom, lezi gore na xy klinici. kaze, u petak ih dosli popisati za izbore, jucer se niko nije pojavio sa listicima...wewa wrote:ovo KCUS mahom glasao za nju, samo da je se rijese.
-
FreakyStyley
#7085 Re: Sebija All about
Sebija, pogini.
- Dozer
#7086 Re: Sebija All about
Fino treba prestati placati ZO.
I ja kad saberem koliko mi se godisnje uzme za ovo, lijepo mi bude zlo. U proteklih 15 godina sam kod doktora bio bukvalno 3 ili 4 puta, od cega samo jednom ozbiljno (slijepo crijevo), a ni to mi nisu uradili kako treba i danas imam grceve na mjestu reza kad god kihnem. Da ne pricam da su mi bukvalno 4 dana uspostavljali dijagnozu (slijepo crijevo puklo u nedelju, na operaciji zavrsio tek u cetvrtak, a u medjuvremenu su gatali sta bi moglo biti).
I ovo ostalo sto sam morao otici - opet platim te nekakve participacije, te lijekove, pri cemu potrosim gomile vremena, i povrh svega - najcesce nemaju pojma sta mi je i samo me vozaju po raznim klinikama, uz obavezan antibiotik sirokog spektra. To je, valjda, najlakse kad se ne zna sta je pacijentu, pa mu utrpaj jak antibiotik i pokrij njime sve sto moze. Ostalo je, opet valjda, u bozijim rukama.
Ona tvrdi da je smanjila liste cekanja, i naravno - laze k'o pas. Na MR se ceka minimalno 4 mjeseca, na CT bar 10-15 dana. Masa ljudi izgubi dragocjeno vrijeme cekajuci na MR, i onda, kada konacno dodje na red, kazu mu/joj da ima rak u terminalnoj fazi...da je bogdo' dos'o/la ranije... Odron...
Kaze da na KCSU nista i nicega ne nedostaje, i naravno, opet laze k'o pas. Svako ko nije njen igrac tamo, uredno kaze da laze i da tamo i dalje nema maltene nicega. A u ovo se moze uvjeriti svako ko ima tu "srecU" da zaglavi u bolnici, ili neko njegov - sve se mora donijeti, svaki lijek. Oni sta imaju to su infuzije i analgini. I to je to. Ako kojim slucajem prepisu neki lijek, pacijent ga sam mora donijeti.
O uslovima u kojima pacijenti leze suvisno je bilo sta pricati, a ovo takodjer zna svako ko je imao priliku da tamo lezi ili da ode nekome u posjetu. Osim DIP-a, ostali objekti se tesko mogu nazvati cak i uslovnim za boravak pacijenata.
Covjek naprosto ne zna od cega mu je vise muka kada ode gore... Od kreveta iz 1962, ili starijih, preko poderanih i uflekanih posteljina istih godista kao i kreveti, mokrih cvorova iz 18. vijeka u kojima pacijenti moraju cucati da bi obavili veliku nuzdu, jer sjedanje na razvaljene i polomljene wc daske i solje na kojima se bakterije i virusi vide maltene golim okom neminovno vodi zarazi i infekciji, do generalnog izgleda svih tih objekata i klinika...
Ali, bitno je da je ona istrenirala sestre i ostalo osoblje da se izvjestaceno keze (mada, i ovo je vec popustilo i vratilo se staro namrgodjeno obracanje), da ureduju ulazak posjeta k'o kakvi policajci. Bitno je da je zatvorila gornji i donji ulaz/izlaz u/iz UKC-a, pa ljudi ko hajvani moraju hodati uz brdo do klinika poput ortopedije...
A sad ce super-Sebi-ja obavljati i dodatne poslove za koje, kao ni za menadzment jednog UKC-a, takodjer nije kvalifikovana. Ali, moze ona sve to, naravno za odgovoarajucu naknadu. S budzeta, podrazumijeva se.
Sad vise nece uzimati "samo" 10-ak hiljada mjesecno po osnovu pozicija direktorice KCUS-a, profesorice na faksu i clana XY komisija, nego ce, pored svega toga, svoj privatni budzet popraviti s dodatnih 4-5.000 po osnovu primanja kao parlamentarka.
Aferim... Zasluzila je, sto jes' - jes'. Jos samo da nam objasni - cime, tacno...?
I ja kad saberem koliko mi se godisnje uzme za ovo, lijepo mi bude zlo. U proteklih 15 godina sam kod doktora bio bukvalno 3 ili 4 puta, od cega samo jednom ozbiljno (slijepo crijevo), a ni to mi nisu uradili kako treba i danas imam grceve na mjestu reza kad god kihnem. Da ne pricam da su mi bukvalno 4 dana uspostavljali dijagnozu (slijepo crijevo puklo u nedelju, na operaciji zavrsio tek u cetvrtak, a u medjuvremenu su gatali sta bi moglo biti).
I ovo ostalo sto sam morao otici - opet platim te nekakve participacije, te lijekove, pri cemu potrosim gomile vremena, i povrh svega - najcesce nemaju pojma sta mi je i samo me vozaju po raznim klinikama, uz obavezan antibiotik sirokog spektra. To je, valjda, najlakse kad se ne zna sta je pacijentu, pa mu utrpaj jak antibiotik i pokrij njime sve sto moze. Ostalo je, opet valjda, u bozijim rukama.
Ona tvrdi da je smanjila liste cekanja, i naravno - laze k'o pas. Na MR se ceka minimalno 4 mjeseca, na CT bar 10-15 dana. Masa ljudi izgubi dragocjeno vrijeme cekajuci na MR, i onda, kada konacno dodje na red, kazu mu/joj da ima rak u terminalnoj fazi...da je bogdo' dos'o/la ranije... Odron...
Kaze da na KCSU nista i nicega ne nedostaje, i naravno, opet laze k'o pas. Svako ko nije njen igrac tamo, uredno kaze da laze i da tamo i dalje nema maltene nicega. A u ovo se moze uvjeriti svako ko ima tu "srecU" da zaglavi u bolnici, ili neko njegov - sve se mora donijeti, svaki lijek. Oni sta imaju to su infuzije i analgini. I to je to. Ako kojim slucajem prepisu neki lijek, pacijent ga sam mora donijeti.
O uslovima u kojima pacijenti leze suvisno je bilo sta pricati, a ovo takodjer zna svako ko je imao priliku da tamo lezi ili da ode nekome u posjetu. Osim DIP-a, ostali objekti se tesko mogu nazvati cak i uslovnim za boravak pacijenata.
Covjek naprosto ne zna od cega mu je vise muka kada ode gore... Od kreveta iz 1962, ili starijih, preko poderanih i uflekanih posteljina istih godista kao i kreveti, mokrih cvorova iz 18. vijeka u kojima pacijenti moraju cucati da bi obavili veliku nuzdu, jer sjedanje na razvaljene i polomljene wc daske i solje na kojima se bakterije i virusi vide maltene golim okom neminovno vodi zarazi i infekciji, do generalnog izgleda svih tih objekata i klinika...
Ali, bitno je da je ona istrenirala sestre i ostalo osoblje da se izvjestaceno keze (mada, i ovo je vec popustilo i vratilo se staro namrgodjeno obracanje), da ureduju ulazak posjeta k'o kakvi policajci. Bitno je da je zatvorila gornji i donji ulaz/izlaz u/iz UKC-a, pa ljudi ko hajvani moraju hodati uz brdo do klinika poput ortopedije...
A sad ce super-Sebi-ja obavljati i dodatne poslove za koje, kao ni za menadzment jednog UKC-a, takodjer nije kvalifikovana. Ali, moze ona sve to, naravno za odgovoarajucu naknadu. S budzeta, podrazumijeva se.
Sad vise nece uzimati "samo" 10-ak hiljada mjesecno po osnovu pozicija direktorice KCUS-a, profesorice na faksu i clana XY komisija, nego ce, pored svega toga, svoj privatni budzet popraviti s dodatnih 4-5.000 po osnovu primanja kao parlamentarka.
Aferim... Zasluzila je, sto jes' - jes'. Jos samo da nam objasni - cime, tacno...?
Last edited by Dozer on 08/10/2018 14:26, edited 1 time in total.
- muha_sa
#7087 Re: Sebija All about
Izdrži Sebija--uz tebe smo
- pici
#7088 Re: Sebija All about
kolko je sad da se zakupi mjesto na barama, vlakovu il faleticima...
- wewa
#7089 Re: Sebija All about
faletici nisu skupi ako si clanpici wrote:kolko je sad da se zakupi mjesto na barama, vlakovu il faleticima...
mi kontamo porodicno, dok je za vakta
- muha_sa
#7090 Re: Sebija All about
mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
ako nam ne ukinu i oto
- pici
#7091 Re: Sebija All about
muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
ma da legnemo dog je dzabe
- Filter
#7092 Re: Sebija All about
muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
subnor ili kraljevine jugoslavije?
- muha_sa
#7093 Re: Sebija All about
partizansko grEbljeFilter wrote:muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
subnor ili kraljevine jugoslavije?![]()
ako ukinu nek me na medEcinski fakultet ture--da se studenti ucepici wrote:muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
ma da legnemo dog je dzabekako je krenula i to ce nam prdCenica ukinut
- pici
#7094 Re: Sebija All about
muha_sa wrote:partizansko grEbljeFilter wrote:muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
subnor ili kraljevine jugoslavije?![]()
ako ukinu nek me na medEcinski fakultet ture--da se studenti ucepici wrote:muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
ma da legnemo dog je dzabekako je krenula i to ce nam prdCenica ukinut
vallla ima i ta neg studentice vide organe ako nista
- duminjo
#7096 Re: Sebija All about
Eto je, akobogda, za cetiri godine u predsjednistvo da se ljubi sa cvijanovickom pa da imamo dvije hanume za predsjednice.
- muha_sa
#7097 Re: Sebija All about
inšala--sa tvoje tastature u božje ušiduminjo wrote:Eto je, akobogda, za cetiri godine u predsjednistvo da se ljubi sa cvijanovickom pa da imamo dvije hanume za predsjednice.
- Leverage
#7099 Re: Sebija All about
I KrišĆo sa njima.duminjo wrote:Eto je, akobogda, za cetiri godine u predsjednistvo da se ljubi sa cvijanovickom pa da imamo dvije hanume za predsjednice.
- Dozer
#7100 Re: Sebija All about
A...imamo i to...?muha_sa wrote:mene ceka džabno mjesto na Vlakovu--u aleji veterana
ako nam ne ukinu i oto
Da znam, da kazem zeni, da ne placa zgadiji ako otegnem papke