Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Nanananana

#7076 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nanananana »

Sad ja u dvoriste da dam mackama da jedu, kad tamo lezi mrtva macka - zadavljena. Mozda su je pacovi zadavili, gdje ce tuzne okice to da urade. :roll:
irac300

#7077 Re: Problem pasa lutalica

Post by irac300 »

Ja juče vidio mače, poslije ko zna koliko vremena. Igra se s djecom jer je u blizini škola, kad u neko doba dana čujem gungula, laveži...imam šta i vidjeti tri pomijetine razderale mače. I kažu najezda štakora, ono kao čudimo se, otkud to pa sad?!
Fallen Angels

#7078 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

irac300 wrote:Ja juče vidio mače, poslije ko zna koliko vremena. Igra se s djecom jer je u blizini škola, kad u neko doba dana čujem gungula, laveži...imam šta i vidjeti tri pomijetine razderale mače. I kažu najezda štakora, ono kao čudimo se, otkud to pa sad?!
Svi se urotili protiv av av pujdoljubaca i tuznih okica, sta je ovo?? Heljp DogsTrust, heljp... oops oni mogu pomoc samo kradjama i kriminalom :(
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7079 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Fallen Angels wrote:
sizifinho wrote:Najgore je kad je čovjek rođen u pogrešno vrijeme.

Evo ovdje na forumu imamo problem s starim egipćanima koji su zalutali u 21. vijek.
Obožavaju mačke.
One su čiste, damske, a psi su poganćeri.

Smijem ti se i to u facu, nemoc te tjera da se sramotis. Zivio ti nama Sizife.
:thumbup: :mrgreen:
pici

#7080 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Odem u pijonirsku dolinu i šetam lijepo, super, gledam divlje životinje i niti jedna da mukne , bekne, ma koda su im jezike počupali al zato čitavo vrijeme van ograde tamo nedje u pizdiĆima lavež čopora kerova i to non stop... jebem ti divlje životinje pa da onaj majmun prne il lav rikne il onaj medo podrigne...JOK... neg pašČadija laje , FUJ
Fallen Angels

#7081 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

pici wrote:Odem u pijonirsku dolinu i šetam lijepo, super, gledam divlje životinje i niti jedna da mukne , bekne, ma koda su im jezike počupali al zato čitavo vrijeme van ograde tamo nedje u pizdiĆima lavež čopora kerova i to non stop... jebem ti divlje životinje pa da onaj majmun prne il lav rikne il onaj medo podrigne...JOK... neg pašČadija laje , FUJ

Hahaha bas tako :mrgreen:
Maharadza

#7082 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Psi lutalice skrnave šehidska mezarja u Sarajevu: Uriniraju i kopaju po zemlji
Psi lutalice su problem s kojim se glavni grad BiH suočava već godinama, a na čijem rješavanju se radi sporo ili nikako. Osim redovnih napada na ljude, problem je i taj što raznose smeće po ulici, ali i uništavaju mezarja.

Psi lutalice pokušale napraviti jazbinu

Čitatelj portala Klix.ba javio se kako bi podijelio svoju bol i gnjev jer mu je mezar oca Rašida Buće na Kovačima, koji je poginuo u ratu kao pripadnik Specijalne jedince odreda "Bosna", oskrnavljen.

"Dolaskom na mezar zateklo nas je na desetine pasa lutalica koje slobodno šetaju šehidskim mezarjem, i tu prave svoje jazbine, bukvalno slobodno se šetaju po mezarima naših poginulih boraca. Boli me činjenica da u životinjskom svijetu oni označavaju svoje teritorije, a i vi sami znate šta to znači. Ako ćemo dozvoliti da psi lutalice uriniraju po našim herojima, onda je sve otišlo do vraga", kazao je sin poginulog borca Alen.

Mezar su posuli biberom pa paprikom

Istakao je kako nije za ubijanje životinja, ali da istim i nije mjesto na mezaru. Kako bi zaštitio mezar, prvi put ga je posipao biberom, a drugi put paprikom, no psi su ponovo pokušavali napraviti jazbinu.

"Oni su dali svoje živote za našu slobodu, a mi (živi) nećemo da poduzimamo ništa. Barem možemo osigurati i sačuvati njihovo dostojanstvo, a ne dozvoliti da psi uriniraju po šehidskim nišanima", zaključio je.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/psi-luta ... /151010007

:run:
vještica

#7083 Re: Problem pasa lutalica

Post by vještica »

Na Vratniku je čopor upravo raščerupao mače staro 3 mjeseca. Jadnica. Sakrila se ispod auta. Opkolilo je njih 10 polu-bijesnih, jedna je kuja preskočila zid od 2 metra visine da naskoči na nju. Kad je maca pokušala pobjeći razbucali su je kao da je od papira :( :( :( :(

Zovemo raznorazne institucije već ima sigurno 3 godine. Niko ništa. Samo se pojavljuju humanitarci koji ih hrane.

Mačke valjda nemaju jednaka prava na život kao i psi...
Juliuscezar

#7084 Re: Problem pasa lutalica

Post by Juliuscezar »

Ispred Alte velika dzukela ali vidim ima na uhu neki hepek, jbg bude covjeku lakše kad znas da te nece je*at nego samo pojesti.
kakaljin

#7085 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

bhnapoleon1 wrote:Ispred Alte velika dzukela ali vidim ima na uhu neki hepek, jbg bude covjeku lakše kad znas da te nece je*at nego samo pojesti.
:-D :-D :-D :thumbup:
bubi_mama

#7086 Re: Problem pasa lutalica

Post by bubi_mama »

vještica wrote:Na Vratniku je čopor upravo raščerupao mače staro 3 mjeseca. Jadnica. Sakrila se ispod auta. Opkolilo je njih 10 polu-bijesnih, jedna je kuja preskočila zid od 2 metra visine da naskoči na nju. Kad je maca pokušala pobjeći razbucali su je kao da je od papira :( :( :( :(

Zovemo raznorazne institucije već ima sigurno 3 godine. Niko ništa. Samo se pojavljuju humanitarci koji ih hrane.

Mačke valjda nemaju jednaka prava na život kao i psi...
Jadne i nemaju. Na trzistu kukanja ne donose ni markice. Jednostavno nisu ispaltive.
mario001

#7087 Re: Problem pasa lutalica

Post by mario001 »

Prije dva dana su napali i ujeli trudnicu u 8 mjesecu trudnoce..
Ne znam sta je uradio njen muz ali ja bih se vratio sa pistoljem na mjesto napada
vješalica

#7088 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Uglavnom vec smo jednom stavljali ovdje slike kako scenad borave u grobovima/mezarovima i kako to niko ne odrzava.Stvarno to vrijedja,nisam jednom vidjela kako zapisavaju i razvlace smece po grobljima.Zao mi je.
O'zone
Globalni moderator

#7089 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Sve nam ide po zasluzi......
Zastozato

#7090 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Jedini nacin da se ovaj problem rijesi je dozvoliti lovcima da ociste grad od pasa lutalica uz adekvatnu naknadu, a nakon toga cipovati sve vlasnicke pse, sve ostalo ce razvuci problem sa psima dok nazalost ne naviknemo na njihovu prisutnost, ako vec nismo. Macke kao da nisu zivotinje.
Fallen Angels

#7091 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Nek mi neki keroljubac/pujdoljubac (nemoj babo pujde) dadne adekvatne dokaze gdje zle mace kolju pse, poderu i izgrizu curicu il djecacica, izgrizu trudnicu, razvezu smece po gradu, prave igranke po grobljima, trce za autima i time ugrozavaju kako sebe tako i one koji voze ta auta, prenose bolesti, napadaju radnike iz prve i trece smjene u coporima, ne daju stanarima pric kontejneru da bace smece.... gdje smrde i kakaju nasred ulice, gdje se prce nasred ulice, pretjerano i nezaustavljivo se razmnozavaju itd. Ajde, da vidim eto. Prvi cu udomit 10 lutalica kad vidim uvjerljive i cvrste dokaze. :kiss: za awaw awoljupce, posebno ove DogsTrustove ulizice koje vire samo noznim prstom iz guzice. :kiss:

Ima i maca pravo na CatsTrust. Hocemo i mi zaradit koju kermu, red je da se i drugi malo uljebe hihi :kiss:
pici

#7092 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Image
Image

Image
MJAU - da

#7093 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Zanimljivo kako ste svi zabrinuti najednom za mace, što, je li se to bojite pacova? :lol:
Fallen Angels

#7094 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

MJAU - da wrote:Zanimljivo kako ste svi zabrinuti najednom za mace, što, je li se to bojite pacova? :lol:
Volim mace, jel problem? Usput procitaj moj prethodni post. Dokazi ono napisano i udomit cu pujde. Zivio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7095 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

stalno se potura propaganda kako je covjek jedina zivotinja koja ubija iz zabave

pa sta su onda kerovi kad razderu macica??
macchiato

#7096 Re: Problem pasa lutalica

Post by macchiato »

Ja obozavam sve zivotinje, ali problem je kad se zivot jednog psa vise vrednuje nego zivot jedne macke ili da odem na neku drugu temu, krava, ovaca, teladi, pilica i cega sve ne. Zbog cega? A ironicno je to da su 95% keroljubaca svejedi koji par puta sedmicno zderu meso. :-)

Evo priznajem, mace volim vise. Zbog cega se niko ne zalaze za njih? Zbog cega su manje vrijedne?

Ovo vise nisu psi kao psi (koji su divne zivotinje), ovo su stetocine u rangu stakora.
Fallen Angels

#7097 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

macchiato wrote:Ja obozavam sve zivotinje, ali problem je kad se zivot jednog psa vise vrednuje nego zivot jedne macke ili da odem na neku drugu temu, krava, ovaca, teladi, pilica i cega sve ne. Zbog cega? A ironicno je to da su 95% keroljubaca svejedi koji par puta sedmicno zderu meso. :-)

Evo priznajem, mace volim vise. Zbog cega se niko ne zalaze za njih? Zbog cega su manje vrijedne?

Ovo vise nisu psi kao psi (koji su divne zivotinje), ovo su stetocine u rangu stakora.
Cak jos veceg ranga od njih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7098 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

ajd dobro kad život psa vrijedi više od mačke
ali vrijedi više od djeteta u nečijim glavama... takvih je barem 25% u društvu

došla nam komšinica ljetos...i deremo šljive
stvarno pokušavam poštovati svaki život... puževe sklanjam s betona u travu da prežive, volim ptice, hranim mačke i pse ( vlasničke i bivše vlasničke oko kuće) kad mognem
al ona našla crva u šljivi i čuva ga da ga izbaci vani
sta vi ga ba u pepeljaru i u smeće :roll:
zubi

#7099 Re: Problem pasa lutalica

Post by zubi »

Fallen Angels wrote:
macchiato wrote:Ja obozavam sve zivotinje, ali problem je kad se zivot jednog psa vise vrednuje nego zivot jedne macke ili da odem na neku drugu temu, krava, ovaca, teladi, pilica i cega sve ne. Zbog cega? A ironicno je to da su 95% keroljubaca svejedi koji par puta sedmicno zderu meso. :-)

Cak jos veceg ranga od njih.
znaci beskucnici nisu ljudi? i oni zive na ulici pa tom logikom i oni su stetocine i treba ih istrijebiti?
tako to krene.
Fallen Angels

#7100 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Zubalo, tema su psi lutalice i svi problemi koje isti prouzrokuju. Mani se trolanja i provociranja, neko to i primjecuje.
Locked