Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#7076 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Prognoza je vrlo jasna i očigledna, pobjeda Željine djeca protiv bordo P(l)aćenika iz Malezije :D

Srđan Stanić, Emrah Hasanhodžić, Eldar Hasanović, Nermin Jamak, Nermin Zolotić, Rijad Bajić, Armin Hodžić + Muamer Svraka from the bench su igrači koji su ponikli u fudbalskom gigantu iz Sarajeva.

Trofejniji, Stariji i Veći sarajevski klub neće imati problema da sa lakoćom riješi derbi protiv mlađeg, manjeg i netrofejnijeg sarajevskog kluba.

Dominacija na terenu i tribinama Gradskog Stadiona je neminovna. Bodro P(l)aćenici, pomirite se sa (s)Udbom :D
Bajić ce im presuditi ubojitom ljevicom :izet: ....ozljedi nam se Selimović :sad: valjda nije ništa ozbiljno
ibizza

#7077 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

LSD wrote:Igra i Zvezda bezveze, pa opet dođe po 30 milja na Marakanu :shock: trenutno neobjašnjiv fenomen....ove godine delije nešto namjerno dolaze masovno, iako im klub igra za qrac.
Mi imamo previse Barca. Real, Messi, Rona itd navijaca...
ibizza

#7078 Re: Sarajevski derbi

Post by ibizza »

http://fksinfo.com/assets/img/static/horde_zla_06.jpg
Sjever neka bude ovako popunjen, ja zadovoljan :D
Logovan

#7079 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

-LIBERO- wrote:Realno gledajuci derbi koji je po svim pretpostavkama nikada blizi X.
Ma šta ti je ba, biće ovo prava prvenstvena utakmica sa puno šansi i golova. :D
Kemal Malovčić

#7080 Re: Sarajevski derbi

Post by Kemal Malovčić »

Kec ko Ćaba draga tobejarabi.

Sent from my GT-I9003 using Tapatalk 2
Maharadza

#7081 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

Dok Sjever drži lekciju; komšije odgovaraju jednom od svojih mnogobrojnih i "elokventnih" pjesama:

šalalala... x50 :mrgreen:
celava_dlaka

#7082 Re: Sarajevski derbi

Post by celava_dlaka »

Maharadza wrote:

Dok Sjever drži lekciju; komšije odgovaraju jednom od svojih mnogobrojnih i "elokventnih" pjesama:

jelTe?
MOSALJOZE

#7083 Re: Sarajevski derbi

Post by MOSALJOZE »

Kemal Malovčić wrote:Kec ko Ćaba draga tobejarabi.

Sent from my GT-I9003 using Tapatalk 2
Allah te uputio na pravi put,a ne na put onih koji su zalutali 8)
todd_smith

#7084 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Ako iko bude odlucivao derbi to ce biti ili Hodzic ili Komazec, ovi ostali su ispod nivoa.
Maharadza

#7085 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

celava_dlaka wrote:
Maharadza wrote:

jelTe?
Baš tako:

Vi da platite nekoga ne bi vam' ovako sastavio! 8-)
ultima_palabra

#7086 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

wannabe_ultra wrote:Komazec 2x, Travancic
realno 3:1, maleni postizu pocasni u 94. minuti
K'o sto Zeka Turkovic rece nedavno, poderat cemo ih :D

@ultima, against modern football a guze bi dali da i vas neko pogleda od milijardera, da vas opazi :D
Vi dajete ko god naleti... al znaš kako kažu, marka po marka... :oops:
Maharadza

#7087 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

ultima_palabra wrote:
wannabe_ultra wrote:Komazec 2x, Travancic
realno 3:1, maleni postizu pocasni u 94. minuti
K'o sto Zeka Turkovic rece nedavno, poderat cemo ih :D

@ultima, against modern football a guze bi dali da i vas neko pogleda od milijardera, da vas opazi :D
Vi dajete ko god naleti... al znaš kako kažu, marka po marka... :oops:
Milion po milion u ovome slučaju, nećemo se lagati kolega! :D
BHF_Manijak

#7088 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Jadan nam je fudbal kad ste uspjeli svesti raspravu na Tan, Brajlovic, bakljada... 8-) :oops:

Ocekujem fenomenalnih 0:0, uz 4 sastavljena pasa i jednu i pol akciju, te 6 zutih kartona, 18 valjanja i 2 pokusaja simulacije. Prstat ce na sve strane. :oops:
Charuga
Globalni moderator

#7089 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

Maharadza wrote:Milion po milion u ovome slučaju, nećemo se lagati kolega! :D
Vi sad dodjete "milioneri", samo ne iz Dortmunda nego iz Sarajeva ... ;-)
BHF_Manijak

#7090 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Ja ne znam otkud taj fenomen u zadnjih 5-6 godina da igraci k'o zadnje picke igraju derbi? Sjecam se ba Zeke, Dzele, Pelaka, Skore, pa ljudi su grizli travu da derbi dobiju, da se bas u njemu dokazu, a ovim danas levatima noge se odsijeku, un faking belivibl, majkemi!
Ne mozes reci da su im navijaci stvorili pritisak, kad ih bude 10 milja plafon. Vec jedostavno, nekakve se klima stvori, k'o da je smrtni grijeh ako napadnes u derbiju pa zijanis.
Prije je i veci ulog bio, pa se igralo za gol vise. Danas satro nesto kalkulisu... :zzzz:
todd_smith

#7091 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Ma meni iskreno najvise djece bude zao. Koga oni imaju gledati? :lol:

Mi stariji, koliko god da pratimo, u sebi ono drzimo kada ti razvlaci zivce igrom, ali kada sam ja bio manji derbi je bio nesto posebno, ne samo atmosferom nego i igrom i golovima, ma sve. Jedino onaj 2-2 derbi na Kosevu ima neku sjaj, jer je palo vise od 1 gola (i bili su dobri golovi)

Ovo sad...nemam pojma fakat
Charuga
Globalni moderator

#7092 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

wannabe_ultra wrote:a prosjek nam je 84.300 ljudi svaku utakmicu, bez obzira jel Zeljeznicar ili Vitez :D
:izet:
mosa rajvosa

#7093 Re: Sarajevski derbi

Post by mosa rajvosa »

Kad zagrmi a igraci sprovedu u djelo......... :D

http://www.youtube.com/watch?v=hInF4X0fc14
cvrčak_na_hedonizmu

#7094 Re: Sarajevski derbi

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

BHF_Manijak wrote:Jadan nam je fudbal kad ste uspjeli svesti raspravu na Tan, Brajlovic, bakljada... 8-) :oops:

Ocekujem fenomenalnih 0:0, uz 4 sastavljena pasa i jednu i pol akciju, te 6 zutih kartona, 18 valjanja i 2 pokusaja simulacije. Prstat ce na sve strane. :oops:
Ne znam zašto nas trpaš u isti koš zajedno sa bordo p(l)aćenicima iz Malezije. Željezničar ne igra toliko loše koliko je imao nesreće i sudijske krađe ( Čelik, Široki ), samo nesreće uz glupo primljene golove ili masu promašenih prilika ( Borac, OlimiC, Radnik B. ) i morona Kerlu u svojim redovima + povrede Zole, Kvesića, B. Čolića kao veoma bitnih igrača.

Ono što sam vidio u dosadašnjem dijelu prvenstva, Željezničar je Bayern za malene što je i logično kada jedva ispadneš od Plzena, a oni ispadnu od pekara iz Albanije.

Niđe veze priča.
BHF_Manijak

#7095 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Nisam od onih koji zatvaraju oci pred problemom. Derbi jeste u qrcu zadnjih 5-6 godina, ako ne i vise, vise mi je preko glave smor utakmica, izuzetak je ona 2:2, mada smo mi tad igrali bez rezultatskog opterecenja i cisto za prestiz (osigurali titulu cini mi se). Necu se takmiciti ciji je veci, jer su oba tima kita i sa nikad gorim sastavima. Nas jesu povrede sjebale, 6-7 povrijedjenih igraca je veliki problem, no ovo trenutno je jako lose, poseban akcenat na odbranu stavljam.

Mislim hajd mozemo se ono zajebavati i potpaljivati, da sad napisem "aaj oderat cemo vas 4 razlike, jebacemo vas, ima da vas Jamaka potopi, placenici" itd.., ali koja je svrha? Ovdje prvenstveno pisem o fudbalu, a kad dodje dan-dva pred tekmu, ubacit cu i koji ujed. :mrgreen:
Last edited by BHF_Manijak on 23/10/2013 01:28, edited 1 time in total.
LSD

#7096 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Kerla ce proigrati na derbiju, ocekujem njegovu dominaciju u skoku....a kone ce osjetiti na svojoj koži gnjev Rijada Bajića.....nisu nesretnici ni svjesni kakvu taktiku je Hajrudin pripremio.
fosil

#7097 Re: Sarajevski derbi

Post by fosil »

Kada dodje sudnji dan,
kad' dusa napusti tijelo
Bog ce da nam kaze
da je umro Zeljo,
na taj dan sve se
plave boje gase,
a ostat ce BORDO
da lijepi Dzenet krase!
Lakat Jebić

#7098 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

joj ova je vrh :lol: :lol: :lol:
LSD

#7099 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

fosil wrote:Kada dodje sudnji dan,
kad' dusa napusti tijelo
Bog ce da nam kaze
da je umro Zeljo,
na taj dan sve se
plave boje gase,
a ostat ce BORDO
da lijepi Dzenet krase!
:lol: :lol: dirnut sam toplinom ove divovske kaside, a ujedno i zapanjen kolicinom gluposti u istoj :shock:

Benjo Isović Production
Logovan

#7100 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Ne znam zašto nas trpaš u isti koš zajedno sa bordo p(l)aćenicima iz Malezije. Željezničar ne igra toliko loše koliko je imao nesreće i sudijske krađe ( Čelik, Široki ), samo nesreće uz glupo primljene golove ili masu promašenih prilika ( Borac, OlimiC, Radnik B. ) i morona Kerlu u svojim redovima + povrede Zole, Kvesića, B. Čolića kao veoma bitnih igrača.

Ono što sam vidio u dosadašnjem dijelu prvenstva, Željezničar je Bayern za malene što je i logično kada jedva ispadneš od Plzena, a oni ispadnu od pekara iz Albanije.

Niđe veze priča.
A i ti bi volio da si plaćenik iz Malezije. :skoljka: :-) Imali smo i mi nesreće i masu promašenih prilika. I mi smo imali i imamo neke povrede ali manje, nego kao vi.
Čuj Bayern. Gdje ste Bavarci, šta ima... Hajde ba ne provaljuj se i sam znaš da smo u pet deka, ne znam što ti je ovo trebalo.
Post Reply