PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

rokan

#7076 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Styling wrote:
Paranoid wrote:Na pumpama na Vracama i Dobrinji policija sa dugim cijevima :shock: ... reče Backović..
Jeste, ja sam ih vidjela. To je policija RS-a.
daj ne lazi, ja sam sinoc prosao u deset navece, ima patrola u rs-u ali nista drugacije nego obicno. dvojica prasinara tamo oko autobuske se vrzmaju, nikakve duge cijevi nemaju.
a backovicu vjerujem kao sto mu vjerujem i da mu se sin u telekom zaposlio tako sto su ga zvali sa biroa.
djubre, unosi paniku da bi narodu skrenuo paznju na te gluposti umjesto na stvarne probleme.

ustvari, problem sarajeva je sto vecina prijeratnih klosara jako dobro zivi a rat im je dosao kao kec na desetku da se obogate. tu spadaju backovic, topa i mnogi drugi. da je drugacije ne bi imali za kifle i njima odgovara stanje rata, mrznje, netrpeljivosti... zato nikad ni nece biti bolje jer sda i sdp imaju svoju armiju glasaca pa i pretorijansku gardu koja ce sve uraditi da ovakvo stanje ostane.
Styling

#7077 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

rokan wrote:
Styling wrote:
Paranoid wrote:Na pumpama na Vracama i Dobrinji policija sa dugim cijevima :shock: ... reče Backović..
Jeste, ja sam ih vidjela. To je policija RS-a.
daj ne lazi, ja sam sinoc prosao u deset navece, ima patrola u rs-u ali nista drugacije nego obicno. dvojica prasinara tamo oko autobuske se vrzmaju, nikakve duge cijevi nemaju.
a backovicu vjerujem kao sto mu vjerujem i da mu se sin u telekom zaposlio tako sto su ga zvali sa biroa.
djubre, unosi paniku da bi narodu skrenuo paznju na te gluposti umjesto na stvarne probleme.

ustvari, problem sarajeva je sto vecina prijeratnih klosara jako dobro zivi a rat im je dosao kao kec na desetku da se obogate. tu spadaju backovic, topa i mnogi drugi. da je drugacije ne bi imali za kifle i njima odgovara stanje rata, mrznje, netrpeljivosti... zato nikad ni nece biti bolje jer sda i sdp imaju svoju armiju glasaca pa i pretorijansku gardu koja ce sve uraditi da ovakvo stanje ostane.
A, sta si ti tamo radio u 10 navece? Isao po instrukcije?
Adriatic

#7078 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Adriatic »

Hugo Boss wrote:
Adriatic wrote:
A odakle je došao Radončić?
Ko mu je dao pare za Avaz?
Ko mu je davao kredite Razvojne banke?
Keljmendi, Turković......
Neka hvala, ja bih ipak neke anonimce.
sve je to bilo na sudu i prozivali ga milion puta do sada
i niko mu nije uspio ništa dokazat
dakle, obično prdenje, kojima se mnogi služe
A ko će ga osuditi, ovi sudovi??????????
Pa ko bira te sudije, jel se možda biraju na izborima?
I kako se to on obogatio, de reci nam de...
Daj mi tu finansijsku konstrukciju pojedinca koji je došao s kesom i napravio tornjeve ...
ramze14

#7079 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ramze14 »

Paranoid
Ne znam jesi li + ili - 18 g. ali ako si ovo drugo, onda je sramota da ne poznaješ suštinu problema. Ako zaista želiš da negiraš Fahraonove veze sa Keljmendijem, zajedničku firmu sa Miškovićem i niz osuda sa američkih lista..onda ok.

Naravno da je OK. Nije Fahrino sudstvo i tuzilastvo da je mogao uticati na prikupljanje dokaza.
Uostalom, davno prezvakano.
Adriatic

#7080 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Adriatic »

Butmiran wrote:I šta rade ti drotovi sa dugim cijevima?
Čuvaju da se ne prelije.
Ne znaju jadni da voda nađe svoj put he he....
von_admir

#7081 Re: PROTESTI!!!

Post by von_admir »

Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:Alfons, ja sam mišljenja da ti ideš predaleko sa tim "šta bi bilo, kad bi bilo".. Ovo su početci preobražaja društvenog i državnog poretka i trenutno niko ne zna kako će se završiti.

Vrlo moguće je da sve fotelje ostanu prazne i da nastane "praznina" koju neće htjeti niko da popuni. U tom slučaju se očekuje da MZ odradi svoj dio posla. Kako? Nemam pojma, ali su u velikom slučaju krivci za ovakvo stanje i ako žele haos na svom pragu NEKA IM TAKO I BUDE..
pa nije sbbkbb

ako je zahtjev da se preko noci zaposle desetine hiljada ljudi sa biroa, jedini nacin da se to uradi je da se uvale na budzet... drugog jednostavno nema

ako je to cilj, onda bez mene, hvala lijepa
Grijesis naprotiv prijatelju evo u Konjuh se odma moze zaposliti 1500 ljudi jos sutra.Sta pricas koji budzet i patke koji si ti pesimista jbte po tebi kako te pratim od pocetka teme sve je bajno ne dirat to nece ici nemoze ni to .Pa sta po tebi moze onda prijatelju?Pa ako moze na hiljade malagica,hrastika,i ostalih firmi raditi namjestaj ne vidim zasto nemoze i Konjuh koji ima tradiciju preko 200godina????
Kod mene na primjer masa ljudi bi da radi u poljoprivredi trazi malu pomoc da pokrene proizvodnju ,vec ima otkup zagarantovan i plasman robe.Ovi nasi ni da cuju nema para kako bolan nema a ima za razne regrese ili 9 ljudi u opcini godisnja plata cirka 350 hiljada HILJADA MARAKA.
Pa ne daju ni mizerni poticaj poljoprivrednicima jbte.Za mali biznis npr poticaj od nekih 5000km,da gaje sampinjone,povrce,i sl para nema jbg.Znam dobro da su poljoprivrednici trazili da se makar smanji cijena nafte njima kada je sezona sijanja i kada je zetva.NE MOZE kazu nije to pravilima EU i sta vec nisu namlatili gluposti.Eto zasto propadamo nije u cilju da jedan obicni covjek otvori svoj mali biznis i da pocne zaradjivati neku malu ponavljam lovu i da malo bolje zivi.Niko od tih ljudi nije trazio pare dzabe vec pozajmicu kredu sta vec da pocne da radi pa ce otplacivati.Ja ti mogu navesti u mom kraju x primjera gdje su kojekakvi dobili milion bespovratnih kredita koje su ulozili da si uljepsaju kucu,da si plate,fakultet,kupe jos jedan ,dva,tri stana,poslovni.Rade u ospiti an kojekavim izmisljenim pozicijama,ubiru pausale,rade u domu zdravlja,predaju u skoli,koejkave komisije,zene im rade isto,djeca,citava porodica(Ne znam samo kako mogu raditi istovremeno na vise poslova i primati plate).Po 200 primanja imaju mjesecno a imas citave porodice ne rade.A i to ako negdje rade rade kod privatnika za 300km-400km i ako im plati,na crno naravno.Masa ih radi na dnevnicama po 20km cjeli dan fizicke poslove,al nema ni to uvjek i tako godine prolaze polako.Dok se okrenu 50 godina im je ni dana staza.Sta onda??Daj meni sve a nek komsijina krava crkne.A to sve jedni te isti ljudi rade vec 20 godina na ovamo jbg.

Znamo mi nas jebo ti nas
Last edited by von_admir on 12/02/2014 12:16, edited 2 times in total.
Toffee karamela

#7082 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

rokan wrote:

Backović je u starom režimu bio inžinjer i koliko sam razumjela radio je u Pretisu sve u šesnaest na nekom rukovodnom mjestu.

Teško da se na njega može primijeniti pravilo o kifli.

Kako je Topa došao do hummera ne znam, ali svaka mu čast za ono što je uradio početkom rata. Sad je Topa kriv za netrpeljivost zato što su niški specijalci jurišali na njegov grad. OMG! :-x
Last edited by Toffee karamela on 12/02/2014 12:15, edited 1 time in total.
Janjicar

#7083 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Toffee karamela wrote:
Janjicar wrote: Ja imam postovanja prema i jednim a prema i drugim a ti koji nemas postovanja prema osobi koja je oboljela od Karcinoma onda ,hvala Bogu ,se sigurno nisi susretao s tom bolešcu niti neko u tvojoj porodici.
Ma kako znaš da se nisam susretala ? Susretala sam se i previše i zato mi je moralno dno da neko može zdušiti na kliniku u Lajpcig a neko nema para ni za lijekove sa esencijalne liste, za kOju je javna tajna da skoro ništa ne pomaže kod tumora. Ljudi samo što bubrege ne prodaju da bi kupili kvalitetne lijekove koji bi im bar malo produžili život.

Kad je krenuo mogao je uplatiti tretman bar za jedno dijete sa sarajevske onkologije i povesti ga sa sobom.
Sad on treba glumiti žrtvu cijelih 100 godina jer su ga nakratko bile skleptale Crvene beretke! A ostali neka pocrkaju!
Zao mi je ako si se susretala a u drugu ruku sumnjam jer imala bi postovanja ;) Kao sto neko rece prije mene o njegovo kriminal i korupciji nije rijec jer je covjek za to bio specijaliziran ali ja bolesne osobe postujem pa makar ko one bile, naravno osim onih ratnih zlocinaca.

PS. Prati li ko skupstinu KS ? Jel vidio kako Radeljas nesto piše xD
rokan

#7084 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Styling wrote: A, sta si ti tamo radio u 10 navece? Isao po instrukcije?
:lol: :lol: :lol: ne mogu da vjerujem. :-)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#7085 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Slo Burner »

.
Last edited by Slo Burner on 12/02/2014 12:16, edited 1 time in total.
Styling

#7086 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

rokan wrote:
Morala sam ti tako odgovoriti. Moj odgovor je u rangu tvoje konstatacije da ja lazem.
Ko si ti i odakle ti pravo da meni kazes da lazem? Ja sam ih vidjela na Vracama. Cuvaju "ustavni poredak RS-a". Ne daj boze da neko tamo dodje pameti pa da se digne i protestvuje.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#7087 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Matijevic_Vlado »

rokan wrote:
ja mogu, ocigledno je da je i svoju porodicu osjetila prozvanom :wink: :mrgreen:
rokan

#7088 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Toffee karamela wrote:
rokan wrote:

Backović je u starom režimu bio inžinjer i koliko sam razumjela radio je u Pretisu sve u šesnaest na nekom rukovodnom mjestu.

do rata anonimus iz pretisa a sada elita. to je taj kopernikanski obrat o kojem govorim, "kifla" je metafora.
The BEN10

#7089 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by The BEN10 »

Pratim. :)
Liberalism

#7090 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Liberalism »

Jel uhapsen ministar sigurnosti ili jos uvijek rusi drzavu?

Usput da priupitam. Jel se narod otrjeznio i uvidio ko ga je vukao za nos svih ovih 17 godina
Amazingness

#7091 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Amazingness »

Matijevic_Vlado wrote:sto su budzetlije zajahale temu :mrgreen: .
Stranački ljudi koji su širili anus kada je potrebno, to isto i sada rade, ovaj put bez vazelina.

Po svakom postu možeš saznati u kojoj su stranci.
Styling

#7092 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

rokan wrote:
Toffee karamela wrote:
rokan wrote:

do rata anonimus iz pretisa a sada elita. to je taj kopernikanski obrat o kojem govorim, "kifla" je metafora.
Svi koji su u politici su nekada bii anonimusi. Od rata je 20 godina. Covjek je prosao neki put u politici. On je jos mila majka, neki su za par godina dosli u sam vrsh a on je na kantonalnom nivou.
rokan

#7093 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Styling wrote:
rokan wrote:
Morala sam ti tako odgovoriti. Moj odgovor je u rangu tvoje konstatacije da ja lazem.
Ko si ti i odakle ti pravo da meni kazes da lazem? Ja sam ih vidjela na Vracama. Cuvaju "ustavni poredak RS-a". Ne daj boze da neko tamo dodje pameti pa da se digne i protestvuje.
zato sto sam svojim ocima vidio i ne nose duge cijevi. uvijek su na tim mestima dvojica u patroli i to je tako od dejtona do danas. i jos nesto, pored toliko fotoreportera zar ne mislis da se do sada ne bi nasao jedan i otisao tamo da uslika te "duge cijevi". pa ta bi slika obisla svijet u roku od 5 minuta kad bi se takvi drotovi pojavili.

i zato ti s punim pravom kazem da lazes i ti i backovic kojem je cilj da sve ovo prevede na nacionalnu ravan. jasno sve k'o dan.
evo ti prijedlog, hajde samnom danas ili kad god hoces na liniju razgranicenja da ih uslikamo pa da objavimo te slike na netu. moze li tako?
rokan

#7094 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

.
Last edited by rokan on 12/02/2014 12:24, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#7095 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Dopredsjedavajući Skupštine KS-a Naser Nabil je pitao Ganiju za policijsku upotrebu sile, odnosno činjenicu da su demonstranti padali u korito Miljacke, a Ganija je odgovorio da je napravljen policijski kordon nakon što je demolirana zgrada Vlade, pri čemu su demonstranti potisnuti dalje od zgrade.

Zastupnik Nedžad Fazlija je pitao je li policija planirala aktivnosti i poduzela odgovarajuće mjere s obzirom na to da su protesti bili najavljeni po portalima i forumima, kao i kako se moglo desiti da policijski glasnogovornik Irfan Nefić da netačnu informaciju da je tokom protesta kod demonstranata pronađeno 12,5 kilograma droge. Na ova pitanja nije dobio odgovor od Ganije, ali je ministar unutrašnjih poslova KS Nermin Pećanac dijelom odgovorio na pitanje za drogu kazavši kako je prije zapljene droge policija na tome radila osam mjeseci, na što je on ponosan, te da je najmanje bitna konstrukcija vezana za to.
Ako se ja dobro sjećam hronologije ljudi su padali u korito Miljacke prije demoliranja tek poslije toga je nastalo demoliranje
Adriatic

#7096 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Adriatic »

Hugo Boss wrote:
Adriatic wrote: A ko će ga osuditi, ovi sudovi??????????
Pa ko bira te sudije, jel se možda biraju na izborima?
I kako se to on obogatio, de reci nam de...
Daj mi tu finansijsku konstrukciju pojedinca koji je došao s kesom i napravio tornjeve ...
eto odgovorio sam u gornjem postu
Napakovao bi i on njima jer su dio iste bande i znaju sve jedni o drugima.
Vrana vrani oči ne vadi.
mali_balon

#7097 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mali_balon »

Evo policija ce dobiti novu opremu vodeci se tom cinjenicom dolazimo do zakljucka da je policija namjerno isprovocirala nasilje da bi dobili novu opremu.
Ovi kvazi poslanici nisu normalni, niko da predlozi zakon, uredbu, bilo sta, koja ce natjerati tuzilastvo da ubrza rad i da se rijese problemi zbog kojih se narod i okupio, ali jok evo traze istragu tuzliastva koji stoji iza demonstracija.
Amazingness

#7098 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Amazingness »

Da svi dadnu ostavku opet se ništa ne bi promijenilo.

Država je u sranju radi nametnutog dejtona i dok je tako ova država će biti recycle bin Evrope.
Toffee karamela

#7099 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

rokan wrote: i zato ti s punim pravom kazem da lazes i ti i backovic kojem je cilj da sve ovo prevede na nacionalnu ravan. jasno sve k'o dan.
evo ti prijedlog, hajde samnom danas ili kad god hoces na liniju razgranicenja da ih uslikamo pa da objavimo te slike na netu. moze li tako?
Sine Rokane, možda je čika Zaim sinoć vidio te dugocjevaše dok si ti njonjio nakon crtića ? Ili jutros dok si ti još njonjio a Zaim se provezao brzinski u svom džipu da osmotri situaciju ? Uostalom, ako ih i nema tamo kuda si ti šetao ne znači da ih nisu isukali na nekim drugim mjestima. Recimo Doboj i Bijeljina, tamo su ih uslikali neki portali jučer. Podsjeti se malo.
O'zone
Globalni moderator

#7100 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

mali_balon wrote:Evo policija ce dobiti novu opremu vodeci se tom cinjenicom dolazimo do zakljucka da je policija namjerno isprovocirala nasilje da bi dobili novu opremu.
Ovi kvazi poslanici nisu normalni, niko da predlozi zakon, uredbu, bilo sta, koja ce natjerati tuzilastvo da ubrza rad i da se rijese problemi zbog kojih se narod i okupio, ali jok evo traze istragu tuzliastva koji stoji iza demonstracija.
Klasično zaokupljanje stvarima sekundarne vrijednosti nešto što se kod nas koristi godinama i za vrijeme JMBG-a bilo je više rasprava i sastanaka ko stoji iza protesta i kako kazniti krivce za okupljanje naroda nego što je bilo sastanaka za riješenje problema JMBG
Post Reply