Alfons Kauders wrote:Paranoid wrote:Alfons, ja sam mišljenja da ti ideš predaleko sa tim "šta bi bilo, kad bi bilo".. Ovo su početci preobražaja društvenog i državnog poretka i trenutno niko ne zna kako će se završiti.
Vrlo moguće je da sve fotelje ostanu prazne i da nastane "praznina" koju neće htjeti niko da popuni. U tom slučaju se očekuje da MZ odradi svoj dio posla. Kako? Nemam pojma, ali su u velikom slučaju krivci za ovakvo stanje i ako žele haos na svom pragu NEKA IM TAKO I BUDE..
pa nije sbbkbb
ako je zahtjev da se preko noci zaposle desetine hiljada ljudi sa biroa, jedini nacin da se to uradi je da se uvale na budzet... drugog jednostavno nema
ako je to cilj, onda bez mene, hvala lijepa
Grijesis naprotiv prijatelju evo u Konjuh se odma moze zaposliti 1500 ljudi jos sutra.Sta pricas koji budzet i patke koji si ti pesimista jbte po tebi kako te pratim od pocetka teme sve je bajno ne dirat to nece ici nemoze ni to .Pa sta po tebi moze onda prijatelju?Pa ako moze na hiljade malagica,hrastika,i ostalih firmi raditi namjestaj ne vidim zasto nemoze i Konjuh koji ima tradiciju preko 200godina????
Kod mene na primjer masa ljudi bi da radi u poljoprivredi trazi malu pomoc da pokrene proizvodnju ,vec ima otkup zagarantovan i plasman robe.Ovi nasi ni da cuju nema para kako bolan nema a ima za razne regrese ili 9 ljudi u opcini godisnja plata cirka 350 hiljada
HILJADA MARAKA.
Pa ne daju ni mizerni poticaj poljoprivrednicima jbte.Za mali biznis npr poticaj od nekih 5000km,da gaje sampinjone,povrce,i sl para nema jbg.Znam dobro da su poljoprivrednici trazili da se makar smanji cijena nafte njima kada je sezona sijanja i kada je zetva.NE MOZE kazu nije to pravilima EU i sta vec nisu namlatili gluposti.Eto zasto propadamo nije u cilju da jedan obicni covjek otvori svoj mali biznis i da pocne zaradjivati neku malu ponavljam lovu i da malo bolje zivi.Niko od tih ljudi nije trazio pare dzabe vec pozajmicu kredu sta vec da pocne da radi pa ce otplacivati.Ja ti mogu navesti u mom kraju x primjera gdje su kojekakvi dobili milion bespovratnih kredita koje su ulozili da si uljepsaju kucu,da si plate,fakultet,kupe jos jedan ,dva,tri stana,poslovni.Rade u ospiti an kojekavim izmisljenim pozicijama,ubiru pausale,rade u domu zdravlja,predaju u skoli,koejkave komisije,zene im rade isto,djeca,citava porodica(Ne znam samo kako mogu raditi istovremeno na vise poslova i primati plate).Po 200 primanja imaju mjesecno a imas citave porodice ne rade.A i to ako negdje rade rade kod privatnika za 300km-400km i ako im plati,na crno naravno.Masa ih radi na dnevnicama po 20km cjeli dan fizicke poslove,al nema ni to uvjek i tako godine prolaze polako.Dok se okrenu 50 godina im je ni dana staza.Sta onda??Daj meni sve a nek komsijina krava crkne.A to sve jedni te isti ljudi rade vec 20 godina na ovamo jbg.
Znamo mi nas jebo ti nas