Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7076 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vala ako u sarajevu nema stvari koje podsjecaju na stara vremena onda nema nigdje... ko je zeljan da razjebava kugle,krajnice i letve volana nek se vozi po makadamu...ja se ne vozim cesto uz plocu,ali mi je smor proci kad moram,mogu samo zamisliti kako je ljudima koji svakodnevno idu tom cestom..mada kad sumiramo i ako asfaltiraju to ce propast za godinu dvije,jer ne znaju nista napraviti kako treba...
- Haris.ba
#7077 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ama dobro urađena kaldrma - može se voziti i stoja bez problema (ako te ne uhvati žandarmerija). U centru Pariza imaju ogromni bulevari za kaldrmom. Vozi se bez problema. Čak i onaj huk koji takva vožnja daje mi se sviđa.Logovan wrote:A može li se zadržati dio kaldrme?Ne znam pa pitam. Recimo ostavi se kaldrma sa bočnih strana, a sredina ceste da bude asfaltirana? Vozačima lakše, a zadržao bi se dio nečega što bi podsjećao na starija vremena.
MI ne znamo šaht postaviti.
Drugo, je što mi mislimo da je kaldrma neko drndanje, razvaljivanje auta. Kad ne znamo da se to može napraviti da bude ko asfalt. Ljudi naprave dobru podlogu, naprave betonske žlijebove na koje idu betonske ploče, pa na to pijesak, pa kaldrma. Nema nikakvih kolotraga od težine vozila. Mogu kamioni i autobusi bez problema voziti. Kad treba šta popraviti, samo sklone kaldrmu, podignu betonske ploče, zamijene cijevi, i sve vrate. Nema rezanja asfalta.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7078 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
evo po kockicama deranjeHaris.ba wrote:U centru Pariza imaju ogromni bulevari za kaldrmom. Vozi se bez problema. Čak i onaj huk koji takva vožnja daje mi se sviđa.
- Logovan
#7079 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa to i ja kažem, znam ja to sve, ali kad već ne znamo, onda uraditi i sa kaldrmom i sa asfaltom. Ako može uopšte.Haris.ba wrote:Ama dobro urađena kaldrma - može se voziti i stoja bez problema (ako te ne uhvati žandarmerija). U centru Pariza imaju ogromni bulevari za kaldrmom. Vozi se bez problema. Čak i onaj huk koji takva vožnja daje mi se sviđa.Logovan wrote:A može li se zadržati dio kaldrme?Ne znam pa pitam. Recimo ostavi se kaldrma sa bočnih strana, a sredina ceste da bude asfaltirana? Vozačima lakše, a zadržao bi se dio nečega što bi podsjećao na starija vremena.
Drugo, je što mi mislimo da je kaldrma neko drndanje, razvaljivanje auta. Kad ne znamo da se to može napraviti da bude ko asfalt. Ljudi naprave dobru podlogu, naprave betonske žlijebove na koje idu betonske ploče, pa na to pijesak, pa kaldrma. Nema nikakvih kolotraga od težine vozila. Mogu kamioni i autobusi bez problema voziti. Kad treba šta popraviti, samo sklone kaldrmu, podignu betonske ploče, zamijene cijevi, i sve vrate. Nema rezanja asfalta.
Dobro reče, mi ne znamo šaht postaviti, pa kako onda da kaldrmu dobro uradimo i održavamo. Nema šanse.
- Thorgerson
#7080 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Naravno da nije vozio.Raigor Stonehoof wrote:vidi se da ne vozis cesto tu. da ih hoce ukinuti skroz jebale ih kocke i autenticnost. nije do drndanja, nego sto se nabora cesta uzduz, pa moras slalom vozit ako neces da sjebes karter.thekupus wrote:Sramotno, umjesto da dodaju više kaldrme, oni dio po dio ukidaju.
Problem granitnih kocki nije što ne valjaju, već što se be održavaju pravilno i redovno!
Imaju puno prednosti u odnosu na asfalt (npr. kad se vrši zamjena cijevi, nema potrebe za krpljenjem, već se dio izvadi i vrati, zatim uklapaju se u autentični duh starog grada, pa služe i kao neka vrsta ležećih policajaca u zoni gdje se vrti puno pješaka).
Naravno da se lokalci žale, kad je kaldrma u lošem stanju. A i ima onih koji misle da tom cestom mogu voziti 60 km na sat, pa im smeta drdanje.
Kaldrma onako pomalo, je ok za ravnice. Gore? Probaj zimi voziti po onim kockama, da vidis ljepote.
- holowey
#7081 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zemlja u sarajevu je puna izvora, narocito padinski dijelovi... gdje god pocnes da kopas naidjes na neku zilu...
a padinska naselja puna bespravne gradnje... kad domacin iskopa rupu i zalije temelje, voda vise ne moze tuda, ali nadje sebi put pored kuce... onda komsija iskopa i zalije svoje temlje, opet voda ne moze proci ali nadje svoj put... i drugi komsija, i treci i cetvrti, kuca na kucu... ali voda nadje svoj put... tamo gdje nema kuca i temelja... a to je obicno ispod ceste... i nema te ceste koja kad tad nece propasti zbog ispiranja tampona...
kocka se lakse i jeftinije preslozi u odnosu na asfaltiranje i kocka je idealna za padinske dijelove gdje malo malo cesta propada...
a padinska naselja puna bespravne gradnje... kad domacin iskopa rupu i zalije temelje, voda vise ne moze tuda, ali nadje sebi put pored kuce... onda komsija iskopa i zalije svoje temlje, opet voda ne moze proci ali nadje svoj put... i drugi komsija, i treci i cetvrti, kuca na kucu... ali voda nadje svoj put... tamo gdje nema kuca i temelja... a to je obicno ispod ceste... i nema te ceste koja kad tad nece propasti zbog ispiranja tampona...
kocka se lakse i jeftinije preslozi u odnosu na asfaltiranje i kocka je idealna za padinske dijelove gdje malo malo cesta propada...
-
sabanss
- DaffyDuck
#7083 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
a sto se drndajuu
- thekupus
#7084 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Budući da sam poslovno vezan za jednu firmu stacioniranu na Kovačima, najmanje 3 puta sedmično sam tamo autom, već jedno 8 mjeseci. Plus privatno što idem redovno. Mada, idem SUV-om, pa je možda drugačiji doživljaj u odnosu na manja auta. Bez obzira na to, čvrsto vjerujem da asfalt nije pravo rješenje ovdje, nego pravilno održavanje postojećih površina. Ali, ne očekujem od raje iz Starog Grada da razumije nešto za što sam ja 5 godina morao studirati. Složit ćemo se da je Stari Grad jedna historijska cjelina, i da su Kovači jedan od najvažnijih njenih dijelova. Eh sad ide nešto oko čega se nećemo složiti. Ja smatram da se HISTORIJSKA CJELINA NE TREBA PRILAGOĐAVATI LJUDIMA KOJI TRENUTNO ŽIVE U NJOJ, VEĆ SE ONI MORAJU PRILAGOĐAVATI NJOJ. Dakle, nije tvoje pravo da ideš uz Kovače 60 km na sat, i, da Hadžibajrić ima stručne ljude oko sebe, ne bi se prilagođavala cesta da se tebi to omogući. Kaže jedan lik na stranici Općine Stari Grad: "Da su osmanlije imali asfalt, i oni bi ga stavili". Pa da, da su Osmanlije mogli napraviti šoping centar od 10 spratova umjesto Čaršije, vjerovatno bi ga napravili. Znači li to da mi trebamo srušiti Baščaršiju, i napraviti SCC umjesto nje.Thorgerson wrote:Naravno da nije vozio.Raigor Stonehoof wrote:vidi se da ne vozis cesto tu. da ih hoce ukinuti skroz jebale ih kocke i autenticnost. nije do drndanja, nego sto se nabora cesta uzduz, pa moras slalom vozit ako neces da sjebes karter.thekupus wrote:Sramotno, umjesto da dodaju više kaldrme, oni dio po dio ukidaju.
Problem granitnih kocki nije što ne valjaju, već što se be održavaju pravilno i redovno!
Imaju puno prednosti u odnosu na asfalt (npr. kad se vrši zamjena cijevi, nema potrebe za krpljenjem, već se dio izvadi i vrati, zatim uklapaju se u autentični duh starog grada, pa služe i kao neka vrsta ležećih policajaca u zoni gdje se vrti puno pješaka).
Naravno da se lokalci žale, kad je kaldrma u lošem stanju. A i ima onih koji misle da tom cestom mogu voziti 60 km na sat, pa im smeta drdanje.
Kaldrma onako pomalo, je ok za ravnice. Gore? Probaj zimi voziti po onim kockama, da vidis ljepote.
Isti je slučaj sa "stradunizacijom" Baščaršije. Umjesto da se pokuša vratiti što autentičniji ambijent, zbog djevojaka u štiklama i slično, napravljen je ogroman kiks postavljanjem pravilnih, identičnih ploča. To je duga priča, ali u biti, vrlo je slična ovoj o Kovačima.
Mada možda lajem na pogrešno drvo, nisam baš siguran da ćete išta od toga razumjeti. Uglavnom, da skratim, mislim da ne treba uništavati historijski ambijent da bi se stvorila maksimalna ugodnost za ljude. Mi (i vi) trebamo biti spremni na kompromis.
-
BadBoy
#7085 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jesi li znao da je ulica Ploče prije rata bila asfaltirana? Znači historijska cjelina koja je nastala prije 25 godina, jer se neko sjetio da je to stari grad i da bi tako trebalo biti. Uzeli su dječije igralište, na kojima su odrasle generacije i generacije, da bi napravili neki amfiteatar koji i dan danas zjapi praz-prazan. Apsoutno nikada se ništa tamo nije održalo, pa čak ni za godišnju smrti Alije Izetbegovića. Program je bio održanu Narodnom pozorištu.thekupus wrote:Ja smatram da se HISTORIJSKA CJELINA NE TREBA PRILAGOĐAVATI LJUDIMA KOJI TRENUTNO ŽIVE U NJOJ, VEĆ SE ONI MORAJU PRILAGOĐAVATI NJOJ.
Je li to očuvanje hitorijske cjeline o kojoj pričamo?
Naravno, spreman sam na kompromis. Hajde da pokrenemo inicijativu zabrane saobraćaja za motorna vozila u Starom Gradu kako bi bolje održali historijsku cjelinu, osim za stanovnike tog naselja (po uzoru na praksu u evropskim metropolama). A neka kocku ugrade u svim ulicama. Jesi li spreman pješke ići u firmu na Kovače?
- Haris.ba
#7086 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma ono igralište je neko ukinuo ko nije znao igrati fuce ko mali.
-
BadBoy
#7087 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko nije igrao fuce u "Centru" i koga nije trenirao Gale taj ne zna šta je fudbal. Joj kad koljena zguliš na onom betonu haha
-
neki
#7088 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako već ganjaš autentičnost onda bi trebao navijati za nabijenu zemlju, i na Kovačima i na Baščaršiji, jer je kocka na kovacima stavljena 90tih a lomljeni kamen na bascarsiju 80tih..thekupus wrote: Budući da sam poslovno vezan za jednu firmu stacioniranu na Kovačima, najmanje 3 puta sedmično sam tamo autom, već jedno 8 mjeseci. Plus privatno što idem redovno. Mada, idem SUV-om, pa je možda drugačiji doživljaj u odnosu na manja auta. Bez obzira na to, čvrsto vjerujem da asfalt nije pravo rješenje ovdje, nego pravilno održavanje postojećih površina. Ali, ne očekujem od raje iz Starog Grada da razumije nešto za što sam ja 5 godina morao studirati. Složit ćemo se da je Stari Grad jedna historijska cjelina, i da su Kovači jedan od najvažnijih njenih dijelova. Eh sad ide nešto oko čega se nećemo složiti. Ja smatram da se HISTORIJSKA CJELINA NE TREBA PRILAGOĐAVATI LJUDIMA KOJI TRENUTNO ŽIVE U NJOJ, VEĆ SE ONI MORAJU PRILAGOĐAVATI NJOJ. Dakle, nije tvoje pravo da ideš uz Kovače 60 km na sat, i, da Hadžibajrić ima stručne ljude oko sebe, ne bi se prilagođavala cesta da se tebi to omogući. Kaže jedan lik na stranici Općine Stari Grad: "Da su osmanlije imali asfalt, i oni bi ga stavili". Pa da, da su Osmanlije mogli napraviti šoping centar od 10 spratova umjesto Čaršije, vjerovatno bi ga napravili. Znači li to da mi trebamo srušiti Baščaršiju, i napraviti SCC umjesto nje.
Isti je slučaj sa "stradunizacijom" Baščaršije. Umjesto da se pokuša vratiti što autentičniji ambijent, zbog djevojaka u štiklama i slično, napravljen je ogroman kiks postavljanjem pravilnih, identičnih ploča. To je duga priča, ali u biti, vrlo je slična ovoj o Kovačima.
Mada možda lajem na pogrešno drvo, nisam baš siguran da ćete išta od toga razumjeti. Uglavnom, da skratim, mislim da ne treba uništavati historijski ambijent da bi se stvorila maksimalna ugodnost za ljude. Mi (i vi) trebamo biti spremni na kompromis.
Sto se tiče Kovača, sta je to danas gore autentično? Rijaset? Alijin mezar? Tekija sagrađena prije tri godine?
Na prste jedne ruke možes nabrojati očuvane stare bosanske kuće, a avlije vise ne postoje..
-
high_volume
#7089 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
@thekupusneki wrote:Ako već ganjaš autentičnost onda bi trebao navijati za nabijenu zemlju, i na Kovačima i na Baščaršiji, jer je kocka na kovacima stavljena 90tih a lomljeni kamen na bascarsiju 80tih..thekupus wrote: Budući da sam poslovno vezan za jednu firmu stacioniranu na Kovačima, najmanje 3 puta sedmično sam tamo autom, već jedno 8 mjeseci. Plus privatno što idem redovno. Mada, idem SUV-om, pa je možda drugačiji doživljaj u odnosu na manja auta. Bez obzira na to, čvrsto vjerujem da asfalt nije pravo rješenje ovdje, nego pravilno održavanje postojećih površina. Ali, ne očekujem od raje iz Starog Grada da razumije nešto za što sam ja 5 godina morao studirati. Složit ćemo se da je Stari Grad jedna historijska cjelina, i da su Kovači jedan od najvažnijih njenih dijelova. Eh sad ide nešto oko čega se nećemo složiti. Ja smatram da se HISTORIJSKA CJELINA NE TREBA PRILAGOĐAVATI LJUDIMA KOJI TRENUTNO ŽIVE U NJOJ, VEĆ SE ONI MORAJU PRILAGOĐAVATI NJOJ. Dakle, nije tvoje pravo da ideš uz Kovače 60 km na sat, i, da Hadžibajrić ima stručne ljude oko sebe, ne bi se prilagođavala cesta da se tebi to omogući. Kaže jedan lik na stranici Općine Stari Grad: "Da su osmanlije imali asfalt, i oni bi ga stavili". Pa da, da su Osmanlije mogli napraviti šoping centar od 10 spratova umjesto Čaršije, vjerovatno bi ga napravili. Znači li to da mi trebamo srušiti Baščaršiju, i napraviti SCC umjesto nje.
Sto se tiče Kovača, sta je to danas gore autentično? Rijaset? Alijin mezar? Tekija sagrađena prije tri godine?
Na prste jedne ruke možes nabrojati očuvane stare bosanske kuće, a avlije vise ne postoje..
Vidiš kako tranzicijski urbanisti shvataju kulturno-istorijsko nasljeđe Sarajeva. Najsretniji bi bili da sve starogradske objetke poruše i ustakle u aluminijske ramove, a stare kaldrme da asfaltiraju i da proglase Novi Stari Grad
- Thorgerson
#7090 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako cemo vec pricati o tome, one granitne kocke na kovačima nemaju aspolutno nikakvu historijsku vrijednost. Znam..izgledaju fino, izgledaju fkt kao da su stare 100 godina, ali nisu. Stoga, ako ti je stalo da se cuva historijska cjelina, onda bi zapravo bas trebao raditi suprotno i zahtjevati da se one kocke maknu. A da ne pricamo o tome da osmalnije nemaju isto tako apsolutno nikakvu vezu sa onim kockama.thekupus wrote: Budući da sam poslovno vezan za jednu firmu stacioniranu na Kovačima, najmanje 3 puta sedmično sam tamo autom, već jedno 8 mjeseci. Plus privatno što idem redovno. Mada, idem SUV-om, pa je možda drugačiji doživljaj u odnosu na manja auta. Bez obzira na to, čvrsto vjerujem da asfalt nije pravo rješenje ovdje, nego pravilno održavanje postojećih površina. Ali, ne očekujem od raje iz Starog Grada da razumije nešto za što sam ja 5 godina morao studirati. Složit ćemo se da je Stari Grad jedna historijska cjelina, i da su Kovači jedan od najvažnijih njenih dijelova. Eh sad ide nešto oko čega se nećemo složiti. Ja smatram da se HISTORIJSKA CJELINA NE TREBA PRILAGOĐAVATI LJUDIMA KOJI TRENUTNO ŽIVE U NJOJ, VEĆ SE ONI MORAJU PRILAGOĐAVATI NJOJ. Dakle, nije tvoje pravo da ideš uz Kovače 60 km na sat, i, da Hadžibajrić ima stručne ljude oko sebe, ne bi se prilagođavala cesta da se tebi to omogući. Kaže jedan lik na stranici Općine Stari Grad: "Da su osmanlije imali asfalt, i oni bi ga stavili". Pa da, da su Osmanlije mogli napraviti šoping centar od 10 spratova umjesto Čaršije, vjerovatno bi ga napravili. Znači li to da mi trebamo srušiti Baščaršiju, i napraviti SCC umjesto nje.
Ja se slazem s tobom, trebalo je cuvati autentnicnost, ali to je malo ko od bilo koje vlasti koja je bila u Sarajevu radio (ne mislim samo na ove sad "demokratski" izabrane, nego i na one ranije), pa tako ne ocekuj to ni od ove.
Trebalo se prije misliti, pa mozda citav taj dio naselja izdvojiti i zastiti, posto to nije uradjeno, gore sada imas haos. Put je najmanji problem tu.
-
neki
#7091 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Svima koji pate za autentičnošću poručujem neka odu ovih dana do ulice kasima efendije dobrace (za one koji ne znaju to je ulica kojom se iz ul. Safet bega basagica penje na kovace) pa će naći upravo ono sto su nam Osmanlije ostavile. I to po mogućnosti neka prodju vlastitim autom uz brzinu normalnih 50kmh a onda neka izadju i prošetaju ulicom dok drugi automobili prolaze...
Onda nek mi pričaju o autentičnosti mjesta kojeg su prvi put vidjeli 90i neke...
Onda nek mi pričaju o autentičnosti mjesta kojeg su prvi put vidjeli 90i neke...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#7092 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nije ni predviđena brzina od 50 kmh za kaldrmu, vozi 30 po kaldrmi.neki wrote:Svima koji pate za autentičnošću poručujem neka odu ovih dana do ulice kasima efendije dobrace (za one koji ne znaju to je ulica kojom se iz ul. Safet bega basagica penje na kovace) pa će naći upravo ono sto su nam Osmanlije ostavile. I to po mogućnosti neka prodju vlastitim autom uz brzinu normalnih 50kmh a onda neka izadju i prošetaju ulicom dok drugi automobili prolaze...
- alibaba_i_30_godina
#7093 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Haris.ba wrote:
Neka je neko konačno napisao jedan od najvećih problema ovih naših ulica! Po glavnoj ulici ne možeš kako treba voziti krajnjom desnom trakom, to uleglo haos.
- insaneinthebrain
#7094 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
u mojoj ulici oko ventila za vodu stvorila se rupa na asfaltu nekih pola metra. i to je stajalo jedno dvije godine i dosli prije par dana urezali onom masinom za asfalt kvadrat metar sa metar oko te rupe. ja se ponadao konacno da ce odraditi posao ljudi kako treba. izrezati kvadrat i fino popuniti. kad prc milojko. govna samo zakrpila rupu. valjda im bilo mrsko fino ocistiti to sto su urezali i popuniti. pa kakva stoka radi na odrzavanju cesta ne moze covjek da vjeruje. jednu jebenu rupu nisu u stanju kako treba da saniraju 
- Thorgerson
#7095 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ali...bio je rat.Haris.ba wrote:
- Hajvan
#7096 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
neki wrote: Ako već ganjaš autentičnost onda bi trebao navijati za nabijenu zemlju, i na Kovačima i na Baščaršiji, jer je kocka na kovacima stavljena 90tih a lomljeni kamen na bascarsiju 80tih..
Kocka je vracena ’90-ih, nije postavljena po prvi puta kako vi sugerirate…
- So What!
#7097 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Finalizira se prva faza sanacije saobraćajnice i pješačkih staza u ulici Skenderija
SA-C
Nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka završili sa polaganjem prvog nosivog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Skenderija također su tokom proteklog perioda prije pogoršanja vremenskih prilika asfaltirali i šetnicu za pješake duž ove ulice.
"Uspjeli smo završiti asfaltiranje velikog dijela šetnice i ostala je još mala dionica pored objekta nove Akademije scenskih umjetnosti. Mi smo spremni da odmah započnemo sa uređenjem i ovog dijela čim se steknu potrebni uslovi. Sa završetkom ovih radova okončavamo prvu fazu ovog projekta, dok ćemo završni sloj asfalta duž saobraćajnice najvjerovatnije postavljati na proljeće kada dozvole vremenske prilike. Također tada planiramo započeti i projekat sanacije Ulice Hamdije Kreševljakovića", objasnio je Mujo Topalović šef gradilišta firme „Grakop“.
Da bi se asfaltirao preostali dio pješačke šetnice potrebno je da firma „Unigradnja“ završi izgradnju cjevovoda kanalizacione mreže u dužini od oko 130 metara, odnosno da se novi objekat pomenute institucije kulture priključi na separatnu kanalizacionu mrežu.
Tokom izvođenja radova na asfaltiranju saobraćajnice, s obzirom da se radi o centru grada i na frekvenciju javnog saobraćaja, na zahtjev Općine Centar Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo je dozvolu o potpunoj, cjelodnevnoj obustavi saobraćaja u trajanju od pet dana, u kontinuitetu, kako bi izvođači radova, uz nadzor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, intenzivnim danonoćnim radom ovaj projekat realizovali prije većih zimskih padavina.
Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 145.000 KM su obezbijedile Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo
- Thorgerson
#7098 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nevjerovatno.
Bas toliki je trosak bio da se ovo poploca. Il da se barem stave identicne ove kocke, kao na drugoj strani?
Fkt nemamo smisla ni za sta.
Bas toliki je trosak bio da se ovo poploca. Il da se barem stave identicne ove kocke, kao na drugoj strani?
Fkt nemamo smisla ni za sta.
-
Gray
#7099 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Šta bi sa rekonstrukcijom Džamala Bijedića, od Septembra/oktobra nema nikakvih vijesti o tome?
- Thorgerson
#7100 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Fakat, nista o tome, a prije 3-4 mjeseca je i odabran izvodjac.Gray wrote:Šta bi sa rekonstrukcijom Džamala Bijedića, od Septembra/oktobra nema nikakvih vijesti o tome?
Općina Novi Grad Sarajevo odabrala je kompaniju Euro-Asfalt kao glavnog izvođača radova za rekonstrukciju, sanaciju i proširenje ulice Džemala Bijedića u dužini od 2.300 metara, sa ponuđenom cijenom za okvirni sporazum u iznosu od 6.500.465,27 KM sa uračunatim PDV-om, saznaje Akta.ba.
Realizacija ovog izuzetno značajnog saobraćajnog infrastrukturnog projekta bit će jedno od važnijih rješenja saobraćajnih gužvi koje su zadnjih godina u Sarajevu sve izraženije.
Uz njenu rekonstrukciju, bit će izvedeno i njeno proširenje, gdje god to bude moguće, kako bi se njen kapacitet značajno povećao.
Projektom je planirano da, umjesto sadašnje dvije, nakon rekonstrukcije ova ulica ima četiri saobraćajne trake.