Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovog nema "NOVOG" u BiH. Samo 2 izložbena modela. Kako imaju u ponudi? Primjer 55xe8*** od Sony-a na OLX svi nude, a niko nema? Zašto? Da ti uvale ovogodišnji model.
P.S.
Budući da sam rjesio TV nadam se da bar 5 godina neću morati čitati ovaj dio foruma.
Izmedju CVile i DMalte wrote:SONY prevara !!!
Nakon nepune 2 godine Bravia Android od 55 incha pocela je prikazivati zelenkastu traku u lijevom dijelu displeja. Probao sam ga iskljucivati iz struje, premjestati po kuci (mogucnost magnetnog polja na ustaljenom mjestu) ali dzaba....onda sam malo prosetao internetom i vidim da se ovo cesto pojavljuje kod Sony-ja i da mu nema lijeka, a garancija je naravno istekla. Jedini lijek je zamjena cijelog displeja sto kosta 400 eura....zato savjet svima - bjezite od SONY, nije to vise ona firma od prije 10 godina !
Kakav naslov: "SONY prevara !!!"
Eto takve stvari se nikome drugom ne desavaju nego samo njima.
Ovog nema "NOVOG" u BiH. Samo 2 izložbena modela. Kako imaju u ponudi? Primjer 55xe8*** od Sony-a na OLX svi nude, a niko nema? Zašto? Da ti uvale ovogodišnji model.
P.S.
Budući da sam rjesio TV nadam se da bar 5 godina neću morati čitati ovaj dio foruma.
SONY prevara - nastavak
Ne bih pljuvao po brendu da neman stariji LCD od 46 incha u drugoj sobi, kupljen 2009 i koji radi k'o doxa. Stara Bravia se ne kvari, a nova je sastavljena od jeftinih komponenti koje crkavaju ....jbg
Izmedju CVile i DMalte wrote:SONY prevara - nastavak
Ne bih pljuvao po brendu da neman stariji LCD od 46 incha u drugoj sobi, kupljen 2009 i koji radi k'o doxa. Stara Bravia se ne kvari, a nova je sastavljena od jeftinih komponenti koje crkavaju ....jbg
Tu si sigurno u pravu, nikome vise nije cilj da TV radi previse dugo nakon sto izađe iz garancije, jer izlazi novi model, nova generacija , valja to prodavati
Izmedju CVile i DMalte wrote:SONY prevara - nastavak
Opcepoznato je da je sad losija TV tehnika nego ranije, tu nije nista novo. Medjutim to nije situacija samo kod Sony-a nego i kod svih ostalih brendova. Razlog za to je konkurentnost. Prije si imao 4-5 brendova za kupiti i to je to a sad su uletili kinezi sa Hisense-om i TCL-om koji nude najvise za odredjeni novac a pojavili su se i turski i drugi kineski low budget televizori. Jednostavno da bi ostao konkurentan svako mora rezati cijene pa i Sony, Samsung, LG, Panasonic, itd. a to rezanje cijena uvijek ide naustrb kvaliteta.
Sta mislite o ovom TV-u, treba mi jedan 32' koji ce biti spojen na racunar - za filmoove, yoututbe, prezentacije, rad, mozda igranje, naravno pored kablovske.
Ako neko ko se razumijem oko televizora moze detaljnije da mi kaze na sta da obratim paznju, koja tehnika ekrana, koji panel, refresh rate i sta je sve potrebno da povezivanje sa racunarom bude najbolje moguce, kao i kvalitet slike u gore nabrojanim stvarima. Preko HDMI-a namjeravam da spojim.
Sta mislite o ovom TV-u, treba mi jedan 32' koji ce biti spojen na racunar - za filmoove, yoututbe, prezentacije, rad, mozda igranje, naravno pored kablovske.
Ako neko ko se razumijem oko televizora moze detaljnije da mi kaze na sta da obratim paznju, koja tehnika ekrana, koji panel, refresh rate i sta je sve potrebno da povezivanje sa racunarom bude najbolje moguce, kao i kvalitet slike u gore nabrojanim stvarima. Preko HDMI-a namjeravam da spojim.
Svi ti od 32" su vise-manje isti i bas zato ne znam na sta da obratis paznju ali ti mogu reci da je vecina televizora od 32" sa IPS panelom i sa 50Hz frekvencijom rada panela a jedino znam da raja kupuje ovaj i da su zadovoljni s obzirom da je prilicno jeftin: https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 500v-3237/
Taj TV je sa VA panelom i ne ocekujem da je taj 222KM skuplji Sony ista bolji po pitanju kvalitete slike od njega, cak stavise, s obzirom da je 32re400 sa IPS panelom samo moze imati losiju sliku a jedino sto mu je bolje je ugao gledanja.
Najbolje je da odes u radnju i sam vidis ali ti je moj savjet da ne dajes 621KM za 32" TV jer ne vrijedi s obzirom da svi televizori od 32" spadaju u nisku klasu i za malo vise para(cca 800KM) mozes dobiti ne samo bolji nego i veci TV.
Sto se tice spajanja, HDMI naravno.
Xeox2 wrote:Stigao Philips OLED, ako se ne varam prvi u BiH.
Serija 803 i 903, na prvu ne izgleda loše.
Ne moze nijedan OLED izgledati lose pa ni Philipsov a pogotovo zato sto svi OLED paneli, bez obzira na brend televizora u kojem se nalaze, dolaze od istog proizvodjaca a to je LG Display jer jedino oni proizvode OLED panele.
Svi ti od 32" su vise-manje isti i bas zato ne znam na sta da obratis paznju ali ti mogu reci da je vecina televizora od 32" sa IPS panelom i sa 50Hz frekvencijom rada panela a jedino znam da raja kupuje ovaj i da su zadovoljni s obzirom da je prilicno jeftin: https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 500v-3237/
Taj TV je sa VA panelom i ne ocekujem da je taj 222KM skuplji Sony ista bolji po pitanju kvalitete slike od njega, cak stavise, s obzirom da je 32re400 sa IPS panelom samo moze imati losiju sliku a jedino sto mu je bolje je ugao gledanja.
Najbolje je da odes u radnju i sam vidis ali ti je moj savjet da ne dajes 621KM za 32" TV jer ne vrijedi s obzirom da svi televizori od 32" spadaju u nisku klasu i za malo vise para(cca 800KM) mozes dobiti ne samo bolji nego i veci TV.
Sto se tice spajanja, HDMI naravno.
Hvala pogledat cu jos neke modele, tek sam poceo da trazim.
Evo bio sam po radnjama danas cijeli dan, zakljucak je da televizora ima, ali je problem sto se prodavaci uglavnom trude da uvale izlozbene televizore. Ako hoces 5 godina garancije i zapakovan tv, onda placas neki premium za modele koji to definitivno nisu.
Paznju mi je najvise privukao KD55XE7077. Mislim da izgleda najljepse, ali sam takodjer imao problem da ga nadjem zapakovanog a da ne kosta 1500 maraka, pogotovo sto je trenutno samo dvije godine garancije na sony. Ne znam ko moze ocekivati da neko plati milju i po i dobije samo dvije godine garancije.
ado_sar wrote:Evo bio sam po radnjama danas cijeli dan, zakljucak je da televizora ima, ali je problem sto se prodavaci uglavnom trude da uvale izlozbene televizore. Ako hoces 5 godina garancije i zapakovan tv, onda placas neki premium za modele koji to definitivno nisu.
Paznju mi je najvise privukao KD55XE7077. Mislim da izgleda najljepse, ali sam takodjer imao problem da ga nadjem zapakovanog a da ne kosta 1500 maraka, pogotovo sto je trenutno samo dvije godine garancije na sony. Ne znam ko moze ocekivati da neko plati milju i po i dobije samo dvije godine garancije.
Kada trazis modele iz ove godine niko ti nece pokusati uvaliti izlozbeni a 5 godina garancije za Samsung i vrijedi samo za ovogodisnje modele. Ne znam koje si to jos brendove gledao da daju 5 godina garancije a da nije zapakovan TV, odnosno da traze vise novca za zapakovan TV sa 5 godina garancije kada obicno 5 godina garancije ide samo na najnovije modele kojih i nema izlozbenih jos u prodaji.
To je bas besmisleno da izlozeni TV kosta manje a zapakovani vise, mozda se raja boji za ove izlozene jer na njima obicno puste neke snimke o i budu upaljeni cijeli dan (u izlogu, generlno izlozeni), a realno i meni bi smetalo da mi neko dadne TV koji stoji izlozen i na njemu se vrti neki snimak po cijeli dan (cijelo radno vrijeme). Sto se tice garancija ne znam kako to ide, zavisi od radnje do radnje, kao i proizviđaca i modela.
frxy wrote:Da li valja ovaj televizor ?
samsung ue49nu7172uxxh
Solidan TV za svoju cijenu. Ako mozes naci 50mu6172 bio bi ti bolji izbor jer nije puno skuplji a uz njega dodje smart daljinski, ima bluetooth, DTS podrsku i vece maksimalno osvjetljenje, sve sto 49nu7172 nema.
Sinoć mi krepa Panasonicova plazma TX-p42ST50E. Šteta jer je bila dobra slika ali šta je, tu je.
Ima li ko preporuku za kupovinu Sony, Samsung, LG full ili "ultra" HD LED TV od 40"-43", max. 49" do 1.200 KM. . TV trebam kupiti danas da mogu gledati utakmicu.
Nemam nekih posebnih zahtjeva osim dobre slike na HD kanalima i utakmicama (bez zamrzavanja slike i razmrljane trave).
Last edited by Novak20 on 15/10/2018 09:08, edited 1 time in total.