Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
agent_zero wrote:Jeste li vi mijenjali ove "admin" username i password za pristup podešavanima rutera? Ili ste to ostavili onako kako su vam u telemachu podesili?
Ne znam treba li to mijenjati ili ostaviti kako jeste.
Nemoj mijenjat ni za živu glavu. Ja promijenio i nikad više postavkama nisam pristupio, iako sam 100% siguran u ispravnost passworda
Može vratiti na fabričke postavke routera u svakom trenutku, i nakon toga će imati UN - PW kombinaciju "admin" - "admin".
Ma znam, ali mi je mrsko podešavati ga ponovo...
Što se tiče ovog problema sa D3G0, mislim da sam imao isti. Probaj jednostavno sa uninstall viewright plugina, pa ponovo install. Kod mene je upalilo.
kakavdanakneiskustvu wrote:vidim na resiveru mjesto za usb stick,fercera li to?
?
Pa pratis li ti temu jeboga Znas da je nedavno bila obavijest da su uveli snimanje preko tog usb.a .. Uturis usb i mozes snimati program ..Imas kod njih i hard disk eksterni uzeti i na rate placati
kakavdanakneiskustvu wrote:vidim na resiveru mjesto za usb stick,fercera li to?
?
Pa pratis li ti temu jeboga Znas da je nedavno bila obavijest da su uveli snimanje preko tog usb.a .. Uturis usb i mozes snimati program ..Imas kod njih i hard disk eksterni uzeti i na rate placati
DON_eARL wrote:Ima li neko problema sa D3Go uslugom?
An error has occurred, vcas_code=1 'Could not connect to VCAS'.
Refresh nije upalio.
Predlažemo da pokušate u drugom browseru ili kada se otvori popup prozor (prozor u kome ide player, a u kojem se pojavljuje greška) da kliknete na bilo koji kanal s lijeve strave tog popup prozora. Poslije toga možete pokrenuti željeni kanal.
Eh upravo ovo htjedoh napisati. Samo u popupu kad ti prikaže grešku pusti drugi kanal i proradit će.
DON_eARL wrote:Ima li neko problema sa D3Go uslugom?
An error has occurred, vcas_code=1 'Could not connect to VCAS'.
Refresh nije upalio.
Predlažemo da pokušate u drugom browseru ili kada se otvori popup prozor (prozor u kome ide player, a u kojem se pojavljuje greška) da kliknete na bilo koji kanal s lijeve strave tog popup prozora. Poslije toga možete pokrenuti željeni kanal.
Eh upravo ovo htjedoh napisati. Samo u popupu kad ti prikaže grešku pusti drugi kanal i proradit će.
Isprobao sam sve moguće načine, od mjenjanja kanala do isprobavanja drugih browsera. Nije pomoglo.
Problem riješih nakon reinstaliranja ViewRight plugina.
Imao sam 192Kbps upload dok sam imao 2 Mbps download, pa su onda povecali na 4 Mbps i 256Kbps, i onda jos na 4 Mbps i 480Kbps, i onda ste vi taj upload lijepo smanjili na ~ 160 Kbps
Prema podacima u našem sistemu imate Start Triple paket što odgovara izmjerenoj brzini. Također ćemo izvršiti dodatne provjere i o ishodu reklamacije Vas blagovremeno obavještavati.
Predlažemo da pogledate Telemach ponudu Duo paketa u okviru kojeg možete ostvariti i do četiri puta veće brzine u odnosu na dosadašnji paket koji koristite.
Detalje ponude možete vidjeti na slijedećem linku. http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... av_start=0
Telemach wrote:
Prema podacima u našem sistemu imate Start Triple paket što odgovara izmjerenoj brzini. Također ćemo izvršiti dodatne provjere i o ishodu reklamacije Vas blagovremeno obavještavati.
Predlažemo da pogledate Telemach ponudu Duo paketa u okviru kojeg možete ostvariti i do četiri puta veće brzine u odnosu na dosadašnji paket koji koristite.
Detalje ponude možete vidjeti na slijedećem linku. http://telemach.ba/MIX+paketi/1385/DUO+ ... av_start=0
Jeste li Vi procitali ono sto ste napisali???
Kada sam tek postao korisnik imao sam 2Mbps download i 192Kbps upload, a sada imam 4Mbps download i 160Kbps upload, kako je to moguce da se download poveca, a upload SMANJI???
Znam ja sve za DUO i TRIO mix pakete, razmisljao sam da uzmem Trio paket, ali sam procitao da je bilo zalbi na brzine, spadnu brzine, pa me to zato malo odbija od DUO i TRIO mix paketa, a 24 mjeseca minimalan rok koristenja
Telemach wrote:
Kada sam tek postao korisnik imao sam 2Mbps download i 192Kbps upload, a sada imam 4Mbps download i 160Kbps upload, kako je to moguce da se download poveca, a upload SMANJI???
Znam ja sve za DUO i TRIO mix pakete, razmisljao sam da uzmem Trio paket, ali sam procitao da je bilo zalbi na brzine, spadnu brzine, pa me to zato malo odbija od DUO i TRIO mix paketa, a 24 mjeseca minimalan rok koristenja
Smanjili su upload Prije par dana, uploadujem slike, kontam da nije sta do stranice, kad sjetih se da je upload nenormalno spor I mene je odbijalo to sto moram potpisati ugovor na 24 mjeseca, ali eto, potpisao sam Pa valjda ce biti dobar
Telemach wrote:
Ne mora na 24 mjeseca,moze i na 12 mjeseci,ali nemas popust 50 % prva 3 mjeseca i HD paket 6 mjeseci besplatno.A sto se tice padova brzine,kod mene ih nema....brzina je uvijek u rangu deklarisane.Bilo je nekih problema odkad sam prikljucio TRIO MiX sa cudnim prekidima konekcije ,i kad sam se prestao nervirati,zvati, popravilo se samo od sebe. Konacno, 15ak dana radi kako bi trebalo bez i najmanjeg problema. Neki su zadovoljni i radi im sve kako treba,a opet neki bogaraju 24/7.Sve zavisi od instalacija i stanja mreze.Ugl. ako ti je prije dok je bio VI-net bilo sve ok,bice ti i sad.To ti je neko nepisano pravilo.
Telemach wrote:
Ne mora na 24 mjeseca,moze i na 12 mjeseci,ali nemas popust 50 % prva 3 mjeseca i HD paket 6 mjeseci besplatno.A sto se tice padova brzine,kod mene ih nema....brzina je uvijek u rangu deklarisane.Bilo je nekih problema odkad sam prikljucio TRIO MiX sa cudnim prekidima konekcije ,i kad sam se prestao nervirati,zvati, popravilo se samo od sebe. Konacno, 15ak dana radi kako bi trebalo bez i najmanjeg problema. Neki su zadovoljni i radi im sve kako treba,a opet neki bogaraju 24/7.Sve zavisi od instalacija i stanja mreze.Ugl. ako ti je prije dok je bio VI-net bilo sve ok,bice ti i sad.To ti je neko nepisano pravilo.
Ovo je istina. Kome 'iz prve' ne radi kako treba, teško da će ikada, uzimajući u obzir koliko ovi (ne) ulažu u infrastrukturu i poboljšanje iste, tako ti je kako ti je. Isto važi za većinu ISP-ova. Meni hvala Bogu od početka radilo još kada je elob bio, naravno 10x sporija brzina, ali barem nije prekidalo.
WRRsmom wrote:zna li ko da nisam sta na djincu pritisla, tona ima slike nema il je crko tv
Da li je digitalna u pitanju ili obična kablovska? Ako je ovo prvo, resetuj resiver (isključi ga iz struje i ponovno uključi) i provjeri da li je povezan dobro s tv-om (pogotovu ako je scart u pitanju, dok ako je HDMI NEMOJ GA NI SLUČAJNO ČUPATI DOK JE SVE UPALJENO, tj. prvo isključiš I TV I resiver iz struje pa ga možeš npr. na drugi HMDI ulaz prebaciti). Za analognu također provjeri da li je to bijelo kablo udure priključeno.
Evo uskoro ulazim u treci mjesec kako sam zvao Telemach za prikljucak trio paketa.( vec sam imao ugovor sa ART-om)
Dva puta zvao jos na stari broj i ostavljao podatke, jednom zvao na novi broj i ostavio podatke. i Jos jednom zvao na novi broj da vidim sto niko ne dolazi
Jednom otisao u Telemech centar u Kiseljaku i potpisao ugovor, nasli me da sam vec dva puta zvao ali kako greskom me stavili u Zenicu. ( imali su i broj mobilnog, ali se niko nije udostojio nazvati)
Rekli da ce zbog svoj greske da posalju nekoga u roku 2 dana jer se i meni zurilo da raskinem ugovor sa Eronetom
Prosla i ta 2 dana...sad vec 5 i niko ne zove
Ako je i ostala usluga kao ovo vratit cu ih sa vrata ......ako se ikad i udostoje doci
Silent.Hunter wrote:
Smanjili su upload Prije par dana, uploadujem slike, kontam da nije sta do stranice, kad sjetih se da je upload nenormalno spor I mene je odbijalo to sto moram potpisati ugovor na 24 mjeseca, ali eto, potpisao sam Pa valjda ce biti dobar
bitno je da se ima dw 50 Mbps i odmah je woow a sto j****u sliku ne mozes up...Telemach, dajte raji jos koji Mbps dw pa da citamo i dalje hvalospjeve na brzinu
Bryant 24 wrote:Pozz, nisam pratio par dana temu, pricalo se nesto za cetvrtak za neko iznenadjenje, pa jel sta bilo il je lovacka?
Jest
Ukinuli PL a izreklamirali Cinestar TV .
Jbte ovo ti je nesto ko Milka, fol ostavili cijene a smanjili cokoladu sa 100 na 80g a reklamiraju se onom kravom sto gurka.
Bryant 24 wrote:Pozz, nisam pratio par dana temu, pricalo se nesto za cetvrtak za neko iznenadjenje, pa jel sta bilo il je lovacka?
Jest
Ukinuli PL a izreklamirali Cinestar TV .
Jbte ovo ti je nesto ko Milka, fol ostavili cijene a smanjili cokoladu sa 100 na 80g a reklamiraju se onom kravom sto gurka.
Nije Telemach ukinuo PL vec se taj kanal vise ne emituje
Ja sam trazio i nigdje nema uopste tog kanala .. Ni stranice ni nista Mozda imaju pauzu samo dok nema lige .. Ali mislim da je potpisan neki novi ugovor o tv pravima pa mozda zato nema vise tog kanala
Jesi li siguran da je to taj kanal?
Ja ne bih rekao. Često gledam preko sopcasta sportske sadržaje koji se stream-uju sa Viasat sportskih kanala, pa zato kažem.
Last edited by gidra on 03/06/2013 18:33, edited 1 time in total.
trenutno koristim BH-Telecomov internel, netFlat 10 paket sto znaci da imam 10 Mbit download brzinu i upload oko pola Mbit a to placam 29 KM mjesecno.... Neki dan su bili ovi iz Telemacha tu posto su na mom prostoru tek odnedavno tu te je stari odlucio da uzme paket TV kanala 15-20 KM ne znam tacno, uglavnom pitao sam za internet te su mi rekli da mogu uzeti u jednom paketu te kanale sto stari hoce te internet 15 Mbit download sa 1.2 Mbit upload i sve to za 40 KM sto znaci da me sam internet dodje oko 20 KM, jeftinije nego sto sada placam a veca brzina....
Ja sam potpisao ugovor za taj paket pa me zanima vase misljenje, da li sam ucinio pravi korak i hoce li ici sve bez problema ili cu se ipak kajati? Trenutno sam sa internetom prezadovoljan ali ako mogu dobiti jos brze za manje pare zasto da ne ....
trenutno koristim BH-Telecomov internel, netFlat 10 paket sto znaci da imam 10 Mbit download brzinu i upload oko pola Mbit a to placam 29 KM mjesecno.... Neki dan su bili ovi iz Telemacha tu posto su na mom prostoru tek odnedavno tu te je stari odlucio da uzme paket TV kanala 15-20 KM ne znam tacno, uglavnom pitao sam za internet te su mi rekli da mogu uzeti u jednom paketu te kanale sto stari hoce te internet 15 Mbit download sa 1.2 Mbit upload i sve to za 40 KM sto znaci da me sam internet dodje oko 20 KM, jeftinije nego sto sada placam a veca brzina....
Ja sam potpisao ugovor za taj paket pa me zanima vase misljenje, da li sam ucinio pravi korak i hoce li ici sve bez problema ili cu se ipak kajati? Trenutno sam sa internetom prezadovoljan ali ako mogu dobiti jos brze za manje pare zasto da ne ....
Ako ti je nova infrastruktura, ama baš nikakvih problema sa netom ili kablovskom nećeš imati. Osim kad im neko presječe optiku ili padne link, ali to se vrlo brzo riješi. Ja sam sa internetom prezadovoljan.
gidra wrote:Ako ti je nova infrastruktura, ama baš nikakvih problema sa netom ili kablovskom nećeš imati. Osim kad im neko presječe optiku ili padne link, ali to se vrlo brzo riješi. Ja sam sa internetom prezadovoljan.
A kako da znam da li je nova infrastruktura? Ja sam u SBK, grad Kiseljak, do sada su sve kablove doveli do susjednog sela, ovaj mjesec prolazi i kroz moje mjesto i tek onda ce i prikljuciti mi, da li to znaci da ako tek provode kablove i to sve da je nova ?