Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#70701 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Ironmen wrote:Jel se sad zapitati kako pregovarati sa ovim ljudima i kako napraviti bilo kakav dogovor sa njima, do sada kada su vrsene evakuacije SAA je svaki put odradila po dogovoru fer i korekntno ni jednom civili niti teroristi nije falila dlaka sa glave a pogledajte ovo. Kako sutra sa ovim ljudima uraditi bilo sta po pitanju Sirije, a zamislite sta bi se tek dogodilo da ovi monstrumi preuzmu vlast u svoje ruke Libija bi bila zaboravljena za 5 dana.
:thumbup:
Krokodajl

#70702 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Al Džejš al Arabija al Surija tahrir madinat Souran :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Sad polako na Tejbet al Imam, Halfaju, Lataminu i Morek, nema Tigar sada da ide na Alep na ovo na ono, samo Hama.
zrakomlat

#70703 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kako se neki likovi proterorisaše, šta je ovo :-) a bili umjereni do neki dan. Neki ni to. Slično ko u Siriji :D
Challenger__

#70704 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:SAA deratizirala Suran!
Treba pojačati južni pravac, Jordan opet pehlivani. Dara grad, prije svega.
Maystor

#70705 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

handžar88 wrote:
Maystor wrote:Revolucionar objašnjava zašto su pobili rafidijsku djecu

https://t.co/T1B1C4dM0A
Smece od propagande, u rangu sa savoxovom.. ovdje je rijec o starijem videu, kada su zapalili prazne buseve prije par mjeseci.
Skini mi se s kurca. Vijest je prenijela Mimi na tviteru, ja ne mogu provjeriti autentičnost svakog videa. Uostalom, kakva je razlika? Zapalili autobuse prošli put, pobili djecu sada, ista slika, ista ideologija.
Ne citiraj me, traži sebi pajdaše na drugom mjestu.
Maystor

#70706 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:SAA deratizirala Suran!
Treba pojačati južni pravac, Jordan opet pehlivani. Dara grad, prije svega.
Jesi li gledao snimke od juče? Putin autobuse baca iz zraka na nusriće :lol:
SAA je poslala i neka pojačanja, ne znam koliko mogu u ovom trenutku, ali mislim da će se Dera odbraniti.
Challenger__

#70707 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

zrakomlat wrote:Kako se neki likovi proterorisaše, šta je ovo :-) a bili umjereni do neki dan. Neki ni to. Slično ko u Siriji :D
Ih da si vidio kako je bilo '12 i '13, bilo je likova sa zastavom Nusra na avataru. Tada je to bio mainstream na forumu. Sad Perika izvršio napad na Shajrat, pa ponovo digli glavu oni kojima je Kibla u Woshingtonu i Tel Avivu.
Challenger__

#70708 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:Al Džejš al Arabija al Surija tahrir madinat Souran :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Sad polako na Tejbet al Imam, Halfaju, Lataminu i Morek, nema Tigar sada da ide na Alep na ovo na ono, samo Hama.
:kiss:
Challenger__

#70709 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Jesi li gledao snimke od juče? Putin autobuse baca iz zraka na nusriće :lol:
Čuj autobuse, LOL. Nisam upratio, baci snimak ako ti je pri ruci.
handžar88

#70710 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Maystor wrote:
handžar88 wrote:
Maystor wrote:Revolucionar objašnjava zašto su pobili rafidijsku djecu

https://t.co/T1B1C4dM0A
Smece od propagande, u rangu sa savoxovom.. ovdje je rijec o starijem videu, kada su zapalili prazne buseve prije par mjeseci.
Skini mi se s kurca. Vijest je prenijela Mimi na tviteru, ja ne mogu provjeriti autentičnost svakog videa. Uostalom, kakva je razlika? Zapalili autobuse prošli put, pobili djecu sada, ista slika, ista ideologija.
Ne citiraj me, traži sebi pajdaše na drugom mjestu.
Jel bgt da te ne citiram?.. alergican sam na propagandu pa i da je u moju neku korist...koristiti onu djecu juce ubijenu u propagandne svrhe je bolesno isto sto su radili i u Khan Shejkunu.. ako ne mozes provjerit onda nemoj ni sirit nesto neprovjereno i to od propagandista kao sto je ova fuksa partisangirl.. isto i savox radi prenosi cim je nesto protiv rezima bez obzira bilo istina ili ne.
I da, pitas kakva je razlika izmedju zapaljenih autobusa i ubijene djece? :-)
Sehro

#70711 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Challenger__ wrote:
Krokodajl wrote:Al Džejš al Arabija al Surija tahrir madinat Souran :thumbup: :thumbup: :thumbup:

El-Džejš El-Arabi Es-Suri :D :thumbup:
husein_kapetan

#70712 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

@chelli..@kroks..
http://www.imolaoggi.it/2017/04/15/atta ... ato-assad/
Procitajte pazljivo ovo..
Theodore Postol jedan od vodecih naucnika MIT-a..dugo radio za Pentagon.. predaje tamo (MIT)tehnologiju i internacionalnu bezbjednost..
jedan od vodecih eksperata u domenu vojne tehnologije..
DEMONTIRA kompletno "dokaze" koji su za USA bili "pistolj koji se dimi" kojim opravdase napad na Siriju....
Na strucan i elokventan nacin objasni da je taj "napad"
nista drugo do morbidna lakrdijaska iscenirana montaza...
Ovaj dokument moze i treba biti predmet ozbiljnije rasprave ovdje..
Krokodajl

#70713 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Oslobođena kota Bizam, strateška, cesta Tejbet Imam - Morek onemogućena za bilo kakav saobraćaj.
Krokodajl

#70714 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sehro wrote:
Challenger__ wrote:

A ništa "Kuvat ad-difa el Vatani" i "el haras el Džamahiri" :D
husein_kapetan

#70715 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Raja..
Ne bi se trebao ovaj idiotski teroristicki napad ni u kom slucaju nominirati na nacin kao to danas radite..
Stavljate se u istu ravan sa poklonicima nusre..ako nesto zelite reci naime toga ne radite to na ovaj nacin..
Mislim da bi daleko dostojanstvenije bilo prenijeti samo vijesti bez ikakvog komentara..svi znamo sta je nusra...i na sta je spremna..
Moje su misli sa zrtvama nevinim i njihovim familijama..
sto na pragu slobode dozivjese ovaj bolesni uradak maloumnika i otpada ljudskog roda...
Mater ce svoju prodati zarad bolesnog "sicara" svog..
Nema se o cemu na ime toga niti pisati niti reci..ne treba jadove ni spominjati..
A mi trebamo na dostojan nacin ovdje upisati ovu krvavu stranicu stradanja napacenih..
Sehro

#70716 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Krokodajl wrote:
Sehro wrote:

A ništa "Kuvat ad-difa el Vatani" i "el haras el Džamahiri" :D
Koja nepravda što i njih ne spomenusmo :D
Challenger__

#70717 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sehro wrote:
Challenger__ wrote:

insomnia78

#70718 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

husein_kapetan wrote:Raja..
Ne bi se trebao ovaj idiotski teroristicki napad ni u kom slucaju nominirati na nacin kao to danas radite..
Stavljate se u istu ravan sa poklonicima nusre..ako nesto zelite reci naime toga ne radite to na ovaj nacin..
Mislim da bi daleko dostojanstvenije bilo prenijeti samo vijesti bez ikakvog komentara..svi znamo sta je nusra...i na sta je spremna..
sto na pragu slobode dozivjese ovaj bolesni uradak maloumnika i otpada ljudskog roda...
Nema se o cemu na ime toga niti pisati niti reci..ne treba jadove ni spominjati..
A mi trebamo na dostojan nacin ovdje upisati ovu krvavu stranicu stradanja napacenih..
Bravo, svaka cast
insomnia78

#70719 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

handžar88 wrote: Jel bgt da te ne citiram?.. alergican sam na propagandu pa i da je u moju neku korist...koristiti onu djecu juce ubijenu u propagandne svrhe je bolesno isto sto su radili i u Khan Shejkunu.. ako ne mozes provjerit onda nemoj ni sirit nesto neprovjereno i to od propagandista kao sto je ova fuksa partisangirl.. isto i savox radi prenosi cim je nesto protiv rezima bez obzira bilo istina ili ne.
I da, pitas kakva je razlika izmedju zapaljenih autobusa i ubijene djece? :-)
:thumbup:
Sehro

#70720 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

insomnia78 wrote:
husein_kapetan wrote:Raja..
Bravo, svaka cast
+1
MaliDuje

#70721 Re: Sirija vol. 2

Post by MaliDuje »

aratet wrote:
insomnia78 wrote:Mene je vise strah gradova gdje zive oni koji poklase komsiluk 90-tih. Oni su u rangu Daesha
S obzirom da je dobar dio njih otisao u evropske metropole, tacno je meni iz BiH zao tih gradova.
:lol: :lol: :izet: :izet:

Covek.menja IP adresu na svakom.postu...Verovatno ga francuske sluzbe jure
insomnia78

#70722 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:evil:
MaliDuje wrote:
aratet wrote:
insomnia78 wrote:Mene je vise strah gradova gdje zive oni koji poklase komsiluk 90-tih. Oni su u rangu Daesha
S obzirom da je dobar dio njih otisao u evropske metropole, tacno je meni iz BiH zao tih gradova.
:lol: :lol: :izet: :izet:

Covek.menja IP adresu na svakom.postu...Verovatno ga francuske sluzbe jure
Ne vidim zbog cega. Moj stav je u slovo identican stavu francuske vlade. Assad je ubjedljivo najveci krivac za vecinu civilnih zrtava u Siriji
Challenger__

#70723 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:@chelli..@kroks..
http://www.imolaoggi.it/2017/04/15/atta ... ato-assad/
Procitajte pazljivo ovo..
Theodore Postol jedan od vodecih naucnika MIT-a..dugo radio za Pentagon.. predaje tamo (MIT)tehnologiju i internacionalnu bezbjednost..
jedan od vodecih eksperata u domenu vojne tehnologije..
DEMONTIRA kompletno "dokaze" koji su za USA bili "pistolj koji se dimi" kojim opravdase napad na Siriju....
Na strucan i elokventan nacin objasni da je taj "napad"
nista drugo do morbidna lakrdijaska iscenirana montaza...
Ovaj dokument moze i treba biti predmet ozbiljnije rasprave ovdje..
Kapetane, već je pisano na tu temu.
Challenger__ wrote:Profesor s američkog sveučilišta MIT (Massachusetts Institute of Technology), Theodore Postol:

[quote]"Izvještaj Bijele kuće u kojem se optužuje sirijska vojska za kemijski napad je očito lažan - svaki kompetentni analitičar to shvaća"

Image
"Izvještaj Bijele kuće ne sadrži nikakav dokaz da je kemijski napad izveden municijom koja je izbačena iz zrakoplova.

Mislim da se može potvrditi, bez imalo sumnje, da se u dokumentu ne nalaze nikakvi dokazi da američka Vlada zna da je sirijska vojska bila odgovorna za kemijski napad u Khan Shaykhunu.

Svaki kompetentni analitičar bi se prvo pitao jesu li ostaci u krateru stvarni ili su tamo postavljeni", ističe te navodi kako je Bijela kuća objavila "očito lažni, varljivi i amaterski obavještajni izvještaj"

:arrow: LINK[/quote]

Vjerovatno ti je promaklo zbog mase spama na temi.
Challenger__

#70724 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Isto tako je bilo riječi o njemačkom bezbjedonosom ekspretu koji - kao i u slučaju Istočne Gute - za zločin sumnjiči Nusru i turski MIT:
Challenger__ wrote:- Turska u kooperaciji sa Al-Nusrom izvela hemijski napad u Guti (2013), Turska u kooperaciji sa Al-Nusrom izvela hemijski napad u Han Šejhunu (2017), misli Nijemac Michael Lüders*:

Image
Povodom aktuelnih događaja u Siriji, oglasio se i stručnjak za Bliski istok, nekadašnji urednik nedeljnika Cajt za teme sa tog područja, i savetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Nemačke za pitanja Bliskog istoka i arapskog sveta, Mihael Liders. On je rekao da je napad nervnim gasom izveden „pod tuđom zastavom", odnosno, da je podmetnut Asadovoj vladi, i da je vrlo verovatno da je Turska isporučila teroristima grupe Al Nusra nervni gas, tako da su teroristi mogli da ga upotrebe kako bi naveli svetsku javnost da je reč o Asadovom zločinu.
:arrow: Deutsche Welle
:arrow: “An Incredibly Dirty Geopolitical Game”
:arrow: Giftgas-Angriffe unter falscher Flagge?
:arrow: Evo ko je kriv za HEMIJSKI NAPAD i podmetnuo ga sirijskoj vladi

* Michael Lüders je savjetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke za pitanja Bliskog istoka i arapskog svijeta
Sehro

#70725 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

Napad na Al-Lataminah sa parachute bombs :shock: :

Dosta napadaju Al-Lataminah, mali gradić na sjeveru Hame, vjerovatno centar pobunjenika za napade na SAA.
Locked