FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kinaski
#70526 Re: FK Željezničar
Po meni vaznije je da se klub izdigne na visi nivo sto infrastrukturom sto finansijski, nego da titulu jednu dvije uzmemo na guzove.
Ovo je mozda spor put, ali nakon izvjesnog vremena doci ce do izrazaja sav taj rad i mislim da ce u buducnosti biti prevaga.
Sto se tice Amara Osima, volio bih da ga vidim na klupi, mada neki misle da je on Alex Ferguson, bojim se da bi se mnogi razocarali. Kod nas je problem sto necemo nikoga da istrpimo, nakon prvog kiksa vi bi mjenjali. Ne vjerujem da bi te ucestale promjene trenera ista donijele, cak naprotiv.
Ovo je mozda spor put, ali nakon izvjesnog vremena doci ce do izrazaja sav taj rad i mislim da ce u buducnosti biti prevaga.
Sto se tice Amara Osima, volio bih da ga vidim na klupi, mada neki misle da je on Alex Ferguson, bojim se da bi se mnogi razocarali. Kod nas je problem sto necemo nikoga da istrpimo, nakon prvog kiksa vi bi mjenjali. Ne vjerujem da bi te ucestale promjene trenera ista donijele, cak naprotiv.
- UnKnownBA
#70527 Re: FK Željezničar
Nije mi jasno fakat da se podržava prodaja imovine (samo da bi se nekom "svemogućem" davala podrška) i da se normalna priča koju priča @hostapler (vezano za tu temu) pokušava zanemariti. Čovjek je u pravu, to je pitanje za koje mora svaki pa i simpatizer znati i biti upućen a odluka o tome da li će uopšte biti ponuđena a kamoli prodata je pitanje koje mora proći skupštinsku proceduru i biti izglasana na skupštini. Do neki dan su nam puna usta bila jedinog kluba koji ima svoj stadion, svoju imovinu, a sada bi je tek tako nudili kao na pijaci. Ovo sada što imamo to je blago koje, ako prodamo, nikada više imati nećemo pa makar ta poslovna zgrada donijela gomilu miliona, a taj ko bi da je prodaje on neka proda svoju kuću u Sarajevu pa neka ide u Tarćin neka živi pa neka nam javi kakav je osjećaj. Prodajem imovine se gubi identitet, vremenom postaješ niko i ništa! Svi smo mi za kamp ali ne kroz prodaju imovine, ako je prodaja jedini način da ga imamo onda bolje da ga nemamo, i do sada smo izbacivali talente i bez njega tako da to nije moranje. Samo jedan od primjera ću navesti, pametnije im je da se nešto drugačije uradi u "Sportskom segmentu" da se popravi situacija pa da se proba neki iskorak uraditi u Evropi odnosno dođe do sredstava za kamp na taj način nego da prodajemo nešto što su ljudi stoljećem stvarali. Najlakše je prodavati ... nisam za to niti ću kada biti, možda jedino za neku koncesiju ali neću o tome dalje pošto ne znam tačno o čemu se radi.
- ganjeta
#70528 Re: FK Željezničar
Pa ako se to uradi i taj kamp će biti u našem vlasništvu, znači sutra bi to uradio. Prodaš pomoćni i napraviš vrhunski kamp
.
-
hostapler
#70529 Re: FK Željezničar
Samo Glupani prodaju nešto što je generacijama sticano.
Po meni, u obzir dolazi samo koncesija, nikakva prodaja.
Daš nekome na 20-30 godina, neka izgradi, upravlja, uzima lovu i na kraju to sve vrati klubu.
Ili neka neko napravi kamp, das mu zemlju i sve što izgradi tu 50:50 sa klubom. Pa bujrum.
Daš nekome na 20-30 godina, neka izgradi, upravlja, uzima lovu i na kraju to sve vrati klubu.
Ili neka neko napravi kamp, das mu zemlju i sve što izgradi tu 50:50 sa klubom. Pa bujrum.
- cvrčak_na_hedonizmu
#70530 Re: FK Željezničar
Prodas pomocni i zajebu te ? To nije opcija ?ganjeta wrote:Pa ako se to uradi i taj kamp će biti u našem vlasništvu, znači sutra bi to uradio. Prodaš pomoćni i napraviš vrhunski kamp.
Grunt se ne prodaje, nikad. To valjda znas. Imamo preslikanu pitarsku situaciju s tim da mi imamo imovine za razliku od njih.
Zemlja je no-no. Nije im ovo dedovina.
- UnKnownBA
#70531 Re: FK Željezničar
Prodaće se danas pomoćni, sutra će na red doći stadion a sljedeće stoljeće će neke buduće generacije ići u Hadžiće na utakmice i prićati unucima "bio jednom jedan Željo, sarajevski klub, imao je stadion u centru grada ..." danas imamo kamp, moderan stadion, sarajevo u Željinom srcu a Želju izvan srca Sarajeva.
O. K. Slažem se, ali to je dvr trenutno ali vremenom bi došli na ovo što pominjem.
O. K. Slažem se, ali to je dvr trenutno ali vremenom bi došli na ovo što pominjem.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#70532 Re: FK Željezničar
Ma nemoj mi reci!!!Ja sam to napisao i stojim iza toga a ako je tebi normalno da Zeljo moze osvojiti samo titulu sa Amarom onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Sve strucnjak do strucnjaka.......Napravili ste od Amara "svetu kravu". Ja znam za raziku od tebe Amara malte na od kada se rodio....isli u i uskolu osnovnu skupa i sad ces ti meni pricati o Amaru i Osimima. I ja bih volio da dodje Amar ali pricat o njemu kao o jedinom na svijetu rjesenju koje moze donjeti titulu spada u fanaticnost a ta prica me onda prestaje zanimati.LSD wrote:Nisam znao da najtrofejniji trener Želje (poznatiji kao Amar Osim) ima ovoliko neprijatelja među željovcima.
Ako se pojedinci koji pišu ovdje mogu uopšte zvati željovcima. Ja mislim da su to ubaceni elementi sa strane, al eto.
Kaže onaj jedan "yebeš klub kojem samo Amar može donijeti titule" kao treba ga odmah ugasiti![]()
strašno šta se piše i dozvoljava ovdje.
-
zipoo
#70533 Re: FK Željezničar
Niđe veze.DonieBrasco wrote:Meni licno su najgori navijaci koji ne vide dalje od Amara Osima, kada god ne ide rezultatski covjek se priziva. Niko ne zna napraviti rezultat sa Zeljeznicarom zna samo Amar, niko ne zna odabrati igrace za Zeljeznicar, zna Amar i tako u krug. Ako nam je on jedini garant uspjeha onda je logicno da treba da ugasimo klub jer on ocigledno nece biti trener, a sta tek kada covjeka vise ne bude.
Citam ne samo ovaj forum nego i druge tokom i na kraju sezone i pise se izmeđuostalog kako nam ne valjaju igraci, cast pojedincima, ovaj Mehremic i Bogicevic nas kostali bodova i bodova, Vranjes mator spor, ne valja nekima ni Vedran, na momente se Zakaric pljuvao...itd. a onda krece prica kako bi Amar sa istim ovim igracima sto ne valjaju uzeo dva trofeja i napravio iskorak u europi. Pa u vraziju mater kako je to moguce, zaista preglupo razmisljanje.
I sto se tice Amara Osima, svaka njemu cast sta je sa Zeljom napravio ali ta se vrmena ne mogu porediti sa ovim danas, tada su plate djelilte po autobusima, tada su se ljudi bogatili na racun kluba (mislim na bise uprave i clanove), bod u gostima je tada bio cudo Bozije, ne vratili se u ta vremena nikad vise. U ta vremena se ograda ispred juga nije znala ofarbati a kaomoli fantazirati u novoj tribini, novim reflektorima koje sad imamo, novi teren je bio misaona imenica, nekoj popravci necega na stadionu...itd.
Sto tada da izvine na izrazu te uprave nisu qurcem pomakle da bude bolje ? A sta su ovi ljudi napavili u tri godine.
Također, zar je moguce da je Amar takav strucnjak a nema angazman negdje vani vec godinama nakon Zelje i tog kluba iz Katara ili odakle vec ? Pun đavo klubova po europi i to kako bogatih da nisu prepoznali taj silni talenat i znanje. Kod nas ne valja nista sve se raspada, dolazi Amar sve super, svi zlatni.
Također kada pocnu price o upravi, kako i sta rade. Zar treba to komentarisati ? Ljudi su u nepune tri godine od kriminalnog posovljanja, tokova novca, transparentnosti, brenda FK Zeljeznicar, sponzora, partnera da ne prcamo o infrastrukturi uradili vise nego sve uprave prije njih od kraja rata pa do 2015. godine kada su Misimovic i kompanija preuzeli.
Koliko ono miliona duga redovno placamo, duga bivsih uprava i jako skupih titula i trofeja - jer se tada uglavnom sav novac (uglavnom) davao na ekipu.
Ljudi Boziji mi platiomo 1.000.000 KM poreza drzavi a ja po određenim foumima procitam komentare "sto se nije podmazalo u Krupi, sto se nije podmazalo sa Radnikom" pa ako cemo se vratiti u vreman mazanja, kada se nije znalo ko pije ko placa, kada su po juznoj tribini zmije puzale iz one šume, onda neka ova uprava ode pa dođe svemoguci Amar i njegovi ljudi ta neka uprava pa da vidimo dokle cemo stici tim rezimom rada u 2018. jos malo 2019. godini.
Pojedini nisu svijestni sta znaci ovaj ogromni fokus ove uprave na ifrastrukturi koja je sada nasa 1/1, mi cemo za pola godine samo od te iste infrastrukture imati milion KM cistog novca za ualganja + pare od generalnog i ostalih sponzora, partnera.
Stotiunu puta je recno da je uprava ovom sportskom segmentu sve omogucila, i jeste tako, nikad plate na kasne, imaju sjajne priprema i uslove za rad. Sta je problem pri 0:3 da se u pet minuta prime tri gola, to Adzem, igraci, Sasa Papac treba da objasne.
Čuj navijači ne vide dalje od Amara. Ma jebo Amara, njega ne bi niko pozivao da mi nismo promijenili 6(šest) trenera i 2 autobusa igrača u 3 godine.
Niko ne spori njihov uspjeh i x puta im je rečeno svaka čast. Ali ovo što rade i njihov način je retardiran. Mi ne griješimo, naši igriči su pojačanja, drugi griješe. Jesu kurac.
Pa nama Adžem još sjedi na klupi. Bešlija proglašen za skauta, čovjek nije mrdnuo guzicom. Koga će skautirati?
Onda vi dođete ovdje megamix brigada, da odbranite čast gospodina Misimovica. Hej zar treba komentarisati rad uprave? Jok treba im ga popušiti i naguzit se. Koliko su oni duga riješili, poreza platili toliku su bacili na plate i raskide za nekakve levate. Evo sada kraj sezone, koliko nama treba igrača novih? Koliko nam je trebalo na početku sezone? Koliko prošle? ISTO! Ništa se nije promijenilo, isti kurac. Ovaj njihov pokušaj će brzo biti samo pokušaj. Troši se na na havu ko da smo naftu negdje pronašli, a vrijeme ide. Ubrzo nećemo imati ni dijete za 1. tima kako se vrhunski radi.
Jebo vas Misimovic.
Last edited by zipoo on 29/05/2018 00:26, edited 1 time in total.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#70534 Re: FK Željezničar
Cuj zajebu te, pa ne igra se klikera. Zna se kako to ide i kakve su procedure, ta zemlja npr. kosta toliko i toliko, kamp toliko i toliko, aha prodajom zaradjujemo toliko i toliko miliona a kamp kosta toliko i toliko, pa se vidi jel se moze ili se ne moze. Kamp svakako ostaje buducnost kluba a nije neophodno da isti bude odmah uz glavni teren, moze i bilo gdje van grada. Ovakve odluke donosi skupstina kluba, tako da ako do bilo cega dodje, navijaci ce kao i svaki put do sada biti detaljno upoznati o svemu a isto nece sigurno biti na stetu kluba, kako smo se uvjerili i 100 puta do sada kada su dobijene ili prikupljene pare za nesto, u mandatu ove uprave.
-
LSD
#70535 Re: FK Željezničar
Napravio je on sam od sebe "svetu kravu", tako što je svake sezone u kojima je vodio Želju osvajao ili titulu il kup, a dva puta i duple.hrasno38 wrote:Ma nemoj mi reci!!!Ja sam to napisao i stojim iza toga a ako je tebi normalno da Zeljo moze osvojiti samo titulu sa Amarom onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Sve strucnjak do strucnjaka.......Napravili ste od Amara "svetu kravu". Ja znam za raziku od tebe Amara malte na od kada se rodio....isli u i uskolu osnovnu skupa i sad ces ti meni pricati o Amaru i Osimima. I ja bih volio da dodje Amar ali pricat o njemu kao o jedinom na svijetu rjesenju koje moze donjeti titulu spada u fanaticnost a ta prica me onda prestaje zanimati.LSD wrote:Nisam znao da najtrofejniji trener Želje (poznatiji kao Amar Osim) ima ovoliko neprijatelja među željovcima.
Ako se pojedinci koji pišu ovdje mogu uopšte zvati željovcima. Ja mislim da su to ubaceni elementi sa strane, al eto.
Kaže onaj jedan "yebeš klub kojem samo Amar može donijeti titule" kao treba ga odmah ugasiti![]()
I nisu nikakve fantastike, jedino Amar može donijeti titule na Grbavicu...a to nije njegova krivica, to više govori kakvi su drugi treneri.
-
LSD
#70536 Re: FK Željezničar
hostapler wrote:Samo Glupani prodaju nešto što je generacijama sticano.
- cvrčak_na_hedonizmu
#70537 Re: FK Željezničar
Koja skupstina kluba ? Znas li uopste kako je birana skupstina ? Clanovi predlagali ljude, klub birao ko ce uci, al doslovno. Pusti suplju pricu.JOINT_1921 wrote:Cuj zajebu te, pa ne igra se klikera. Zna se kako to ide i kakve su procedure, ta zemlja npr. kosta toliko i toliko, kamp toliko i toliko, aha prodajom zaradjujemo toliko i toliko miliona a kamp kosta toliko i toliko, pa se vidi jel se moze ili se ne moze. Kamp svakako ostaje buducnost kluba a nije neophodno da isti bude odmah uz glavni teren, moze i bilo gdje van grada. Ovakve odluke donosi skupstina kluba, tako da ako do bilo cega dodje, navijaci ce kao i svaki put do sada biti detaljno upoznati o svemu a isto nece sigurno biti na stetu kluba, kako smo se uvjerili i 100 puta do sada kada su dobijene ili prikupljene pare za nesto, u mandatu ove uprave.
Pa tribina nije bila na Zelji, napravili mandju sa katastrom, a da te neko ne zajebe oko pomocnog terena koji vrijedi cirka 30 - 40 miliona maraka. Ono je jedna od najboljih lokacija u gradu.
Dedovinu nek prodaju, vjeruj da Grbavicu nece.
- cvrčak_na_hedonizmu
#70538 Re: FK Željezničar
LSD wrote:hostapler wrote:Samo Glupani prodaju nešto što je generacijama sticano.
Po meni, u obzir dolazi samo koncesija, nikakva prodaja.![]()
- JOINT_1921
#70539 Re: FK Željezničar
Jbg, to je kad neko samo gleda pravo. Nemate blage veze ni o cemu, ni hoce li se sta prodavati, ni za koliko, ni zbog cega, nista, ali eto, NE MOZE, nema sanse...
Sreca pa se puno pitate
-
zipoo
#70540 Re: FK Željezničar
Jah, a oni mogu reci eto mi cemo prodati tudju zemlju.
- JOINT_1921
#70541 Re: FK Željezničar
Gdje su to oni rekli? Ovdje nekakav lik dosao i rekao da su predlozili neki projekat na SBF i nikakav drugi podatak, a ovdje odmah ne moze, nikad, nema sanse, a blage veze niko nema.
-
zipoo
#70542 Re: FK Željezničar
Pitaj Adisa
- cvrčak_na_hedonizmu
#70543 Re: FK Željezničar
I sta sad ti dokazujes ? Da niko blage nema. Dobro. Imal jos sta pametno ?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#70544 Re: FK Željezničar
Pa kad je takav trener sto onda ne napravi nista u Kataru.....sto ga ne zovnu ni jedan jedini klub ni u dravi ni u inostranstvu??? Ja zaista volim i cjenim Amara i kompletnu poroicu Osim ali pravii od njega negog carobnjaka je smijesno a pogotovo ko ponemo pricati o evropskim blamazama. Ja bih volio da on sutra potpise ali ocito je da nece i st sada treba liti suze za njim. Ima i on svojih aferima ali bez ikakve dileme i on i Miske su ponajvise uradili za ovaj posljeratni Zeljeznicr i obojci treba odati priznanje ali ne i titrati muda. Misimovic a kojem me zaboli kita osim sto ga postujem kao predsjednika Zelje je pokrenuo ogromne stvari vezene za infrastrukturu, stabilizaciju kluba, Grbavica ce biti novi dom reprezentacije a to nece biti besplatno, Zeljo je konstano u vrhu i ono sto mu fali nisu igraci i treneri nego jk covjek u savezu pored kojeg se nece moci neki jebeni Beus zajebavati sa Zeljom kao da jer Selimovic iz Sparsa uprvlja kantonalnim savezom i sudijma.LSD wrote:Napravio je on sam od sebe "svetu kravu", tako što je svake sezone u kojima je vodio Želju osvajao ili titulu il kup, a dva puta i duple.hrasno38 wrote:Ma nemoj mi reci!!!Ja sam to napisao i stojim iza toga a ako je tebi normalno da Zeljo moze osvojiti samo titulu sa Amarom onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Sve strucnjak do strucnjaka.......Napravili ste od Amara "svetu kravu". Ja znam za raziku od tebe Amara malte na od kada se rodio....isli u i uskolu osnovnu skupa i sad ces ti meni pricati o Amaru i Osimima. I ja bih volio da dodje Amar ali pricat o njemu kao o jedinom na svijetu rjesenju koje moze donjeti titulu spada u fanaticnost a ta prica me onda prestaje zanimati.LSD wrote:Nisam znao da najtrofejniji trener Želje (poznatiji kao Amar Osim) ima ovoliko neprijatelja među željovcima.
I nisu nikakve fantastike, jedino Amar može donijeti titule na Grbavicu...a to nije njegova krivica, to više govori kakvi su drugi treneri.
-
LSD
#70545 Re: FK Željezničar
Ma mogu praviti kamp i na Marsu što se mene tice, samo nek ne diraju zemlju FK Željezničar, ni centimetra.JOINT_1921 wrote:Cuj zajebu te, pa ne igra se klikera. Zna se kako to ide i kakve su procedure, ta zemlja npr. kosta toliko i toliko, kamp toliko i toliko, aha prodajom zaradjujemo toliko i toliko miliona a kamp kosta toliko i toliko, pa se vidi jel se moze ili se ne moze. Kamp svakako ostaje buducnost kluba a nije neophodno da isti bude odmah uz glavni teren, moze i bilo gdje van grada. Ovakve odluke donosi skupstina kluba, tako da ako do bilo cega dodje, navijaci ce kao i svaki put do sada biti detaljno upoznati o svemu a isto nece sigurno biti na stetu kluba, kako smo se uvjerili i 100 puta do sada kada su dobijene ili prikupljene pare za nesto, u mandatu ove uprave.
Mislim da se ovdje raja fura na pitarluk i onaj njihov kvazi kamp u butmiru....pitaruk nema gaća na guzici, niti je kad imao , imaju samo onu kancelariju u titovoj, al nju garant rentaju.
Željo ima svoju imovinu, svoj stadion, svoje pomocne terene, svoju zemlju, svoje nekretnine, koje niko nema pravo dotaci.
-
hostapler
#70546 Re: FK Željezničar
Bio je Dobraca (clan trenutne garniture kluba) na SBF sa ponudom investitorima za zemlju. Bila i cijena istaknuta 2.5-25mil € zavisno koliko bi ih se javilo i da li bi se zemlja parcelisala i na koliko dijelova.JOINT_1921 wrote:Jbg, to je kad neko samo gleda pravo. Nemate blage veze ni o cemu, ni hoce li se sta prodavati, ni za koliko, ni zbog cega, nista, ali eto, NE MOZE, nema sanse...Sreca pa se puno pitate
Koliko je kamp? 8mil KM? Napravit cemo ga mi navijaci, kamen po kamen, neka traje 10godina, nema veze.
-
Rilkoni
#70547 Re: FK Željezničar
Ovaj pomocni teren nema neku historijsku vaznost, koja bi sprijecila njegovu prodaju. Klub u vlasnistvu ima jedan pomocni teren, onaj drugi je u vlasnistvu opcine. Ja bih sad potpisao prodaju ovakvog pomocnog terena za jedan trening kamp poput onog koji ima npr Vardar (koji je kostao 4 miliona eura a izgleda fenomenalno) i rekonstrukciju zapadne tribine, da se ide na kategoriju 4..
- JOINT_1921
#70548 Re: FK Željezničar
Eto kamp npr. 8 miliona kosta i recimo zemlja jos toliko npr negdje van grada. Imamo tu jedan teren trenutno. Da li je bolja opcija, lupam naravno, prodati taj cijeli pomocni za 20 miliona i dobiti 3 terena i jos parica da se rastale za cevapa, ili ostaviti i imati 1 teren? Mislim, pricamo gluposti bezveze a nista na stolu nema i sad mi kao raspravljamo, moze, ne moze...
-
LSD
#70549 Re: FK Željezničar
Poređenje nidje veze. Prije svega, ne porede se trener i predsjednik.hrasno38 wrote:Ima i on svojih aferima ali bez ikakve dileme i on i Miske su ponajvise uradili za ovaj posljeratni Zeljeznicr i obojci treba odati priznanje ali ne i titrati muda.
Hvala Misketu što je smislio i realizovao operaciju Istok i uletio u klub kad je bilo gadno... svaka cast na tome
-
Enticer
#70550 Re: FK Željezničar
Kad je gosp.Misimovic takav biznismen sto on ne uradi kakav projekat na tom pomocnom terenu koji ce puniti kasu Kluba i od tih para graditi kamp?
Qurca graha! Lako je tudjim qurcem gloginje mlatiti. Isto ovi nasi uhljebi politicari, kad im nestane para za plate napuse se evropskih kita da dobiju kredit i to sa kamatama.
Qurca graha! Lako je tudjim qurcem gloginje mlatiti. Isto ovi nasi uhljebi politicari, kad im nestane para za plate napuse se evropskih kita da dobiju kredit i to sa kamatama.