Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Acheron
#7051 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Svi su oni dovodjeni u vezu sa Zeljom. I ne samo oni. Ali Zeljo je takav Gigant, da ce svaki igrac iz domaceg prvenstva, najprije razmotrit trziste druge lige Kazahstana, pa onda, ako mu sve propadne, doci u Zelju.
Hajmo slavit izborene predkvalifikacije....I onda primit sesticu od egzoticnih Izraelaca. Dominacija. Vidna.
Hajmo slavit izborene predkvalifikacije....I onda primit sesticu od egzoticnih Izraelaca. Dominacija. Vidna.
- Lakat Jebić
#7052 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
jbg, nas penzioner slavi kad mu penzija skoci za 4,65 KM.....
-
elSaik
#7053 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
"Sažaljenje se dobiva besplatno, zavist se mora zaslužiti." 
- Acheron
#7054 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Samo jos jedna paralela i zavrsio sam. (jer znam da idem kontra 90% Zeljinih naviijaca s ovog foruma. ne zelim peglat, iako samo pojasnjavam zasto sam medju onih nekoliko hiljada sto 'fali')
Kad je Bosna izborila baraz prvi put, ljudi su izasli na ulice; kolone auta... i taj rad. Ruku na srce, i tada sam komentarisao da mi je takav potez imbecilan, jer izboren baraz NIKO ne slavi. (javno)
Drugi/ovaj put nije bilo slavlja na ulicama, jer je narod uvidio da baraz nije nikakav i nicega garant. Narod ZNA.
Letvica se mora podici.
Kad je Bosna izborila baraz prvi put, ljudi su izasli na ulice; kolone auta... i taj rad. Ruku na srce, i tada sam komentarisao da mi je takav potez imbecilan, jer izboren baraz NIKO ne slavi. (javno)
Drugi/ovaj put nije bilo slavlja na ulicama, jer je narod uvidio da baraz nije nikakav i nicega garant. Narod ZNA.
Letvica se mora podici.
-
north
#7055 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Al što Olimpic igra evropski, vidi se da imaju ozbiljne ambicije...Napuši se Nijaze...nastavi i dalje da pokušavaš da oduzmeš licencu Sarajevu za igranje u evropi kad već ne možeš to na terenu izboriti...
Evo ga i Zrinjski popuši tricu, ja finog dana, nice nice
- Baltazar_khan
#7056 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
baš su nam legli rezultati konkurenata za evropu. još borac sinoć kiksao kućinorth wrote:Al što Olimpic igra evropski, vidi se da imaju ozbiljne ambicije...Napuši se Nijaze...nastavi i dalje da pokušavaš da oduzmeš licencu Sarajevu za igranje u evropi kad već ne možeš to na terenu izboriti...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7057 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jos da Sloboda ispadne 
-
LSD
#7058 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sa ovakvim izjavama si izvadio polni organ i ispišao se po Želji u godini kada naprosto dominira ligom i obara rekorde...cemu toAcheron wrote:Svi su oni dovodjeni u vezu sa Zeljom. I ne samo oni. Ali Zeljo je takav Gigant, da ce svaki igrac iz domaceg prvenstva, najprije razmotrit trziste druge lige Kazahstana, pa onda, ako mu sve propadne, doci u Zelju.
-
Ali_G
#7059 Premijer Liga BiH 2011/12
Citajuci komentare pojedinaca ispada ovdje da nase klubove nabijaju neki amateri iz Kazahstana, pa se eto kao trazi neki veliki iskorak. Situacija da se igra s Newcastlom ili Kijevom najmanje zavisi od kvaliteta, a najvise od srece u zrijebu. Pa jebote Dinamo i Partizan prizeljkuju sto bolji zrijeb, a mi eto nesto ocekujemo neke strasne iskorake.
Olimpic dovodi igrace, eto imaju nekog kesha. I sta im je to donijelo dobra? Eto doveli zamisli strasnog Vladavica, a Evropu ni ove godine ocima nece vidjeti.
U slucaju nasih klubova konstantno igranje u kvalifikacijama donosi pare, a i priliku da se nasi igraci konacno pocnu prodavati za neke ozbiljnije cifre i da se klubovi za nekih par godina iskoprcaju iz dugova i da postanu koliko toliko stabilni, a tada ce doci i neki uspjeh.
I na kraju, pravi navijac ce dolaziti skoro uvijek pa taman da najveci domet bude prekucavanje domace lige ma koliko smijesna bila. Primjera je mnogo.
Olimpic dovodi igrace, eto imaju nekog kesha. I sta im je to donijelo dobra? Eto doveli zamisli strasnog Vladavica, a Evropu ni ove godine ocima nece vidjeti.
U slucaju nasih klubova konstantno igranje u kvalifikacijama donosi pare, a i priliku da se nasi igraci konacno pocnu prodavati za neke ozbiljnije cifre i da se klubovi za nekih par godina iskoprcaju iz dugova i da postanu koliko toliko stabilni, a tada ce doci i neki uspjeh.
I na kraju, pravi navijac ce dolaziti skoro uvijek pa taman da najveci domet bude prekucavanje domace lige ma koliko smijesna bila. Primjera je mnogo.
- ultima_palabra
#7060 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da ne uzimaš u obzir u kakvom je glibu bio klub prije samo 3 godine... 5 godina bez Evrope, par puta nesiguran i opstanak, godine bez pobjede u gostimaAcheron wrote:Samo jos jedna paralela i zavrsio sam. (jer znam da idem kontra 90% Zeljinih naviijaca s ovog foruma. ne zelim peglat, iako samo pojasnjavam zasto sam medju onih nekoliko hiljada sto 'fali')
Drugi/ovaj put nije bilo slavlja na ulicama, jer je narod uvidio da baraz nije nikakav i nicega garant. Narod ZNA.![]()
Letvica se mora podici.
Meni je bitno da vidim uzlaznu putanju konstantno otkako je Amar na kormilu. Prva titula je možda došla i neočekivano i preko reda, jer je cilj bio izlazak u Evropu... ali onda nam Hapoel stavio do znanja koliko još trebamo preći. Dogodine dosta kikseva u prvenstvu što je iskoristio Borac, ali kup je osvojen na maestralan način... pa je onda preskočena ekipa sa 20x većim budžetom i pružen odličan otpor Maccabiju kod kuće. Da ne pominjem da tri puta zaredom u Evropi dobivamo najtežeg mogućeg protivnika
Ove godine nevjerovatna serija u prvenstvu, sa 3-4 komada se uzima na gostovanjima gdje su se nekad skidale gaće. Ja razumijem da ste vi kežualci simpatizeri zahtjevni i da vaša istančana čula traže jak estetski fudbalski podražaj, ali hajmo malo staviti stvari u neke realne okvire... recimo ovako, daj Želji Dinamov žrijeb iz prošle sezone i eto ga u grupnoj fazi
-
El_comadante
#7061 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ove godine nas sampion odnosno Zeljo ce biti nosilac u drugom pretkolu LP
- JThomas
#7062 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nažalost ne, to se gleda po klupskom koeficijentu, ne po državnom, a ove godine su šampioni većinom ekipe sa većim koeficijentima. prošle godine bi bio
ove 99% neće biti.
- JThomas
#7063 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
a vladavić je jedna budaletina koja je svojim pasjalukom zatvorila guzicom vrata u klubu koji je tad igrao grupu EL, a on bio glavni igrač i imao platu nezamislivu u našoj ligi. ni to mu nije bilo dovoljno da se regularno ponaša, pa možemo misliti šta bi u želji.
napredak u odnosu na prošlu sezonu je velik i teško da se u ovim uslovima moglo više. svi pominju izraelce, a niko da pomene da je izbačen tim koji ima pomoćni stadion na kojem se može igrati EL. to je za mene čist primjer selektivno NEGATIVNOG gledanja na stvari. svačiji je izbor da zbog izraelaca ne dolazi na utakmice...ali onda nisi navijač nego povremeni simpatizer.
napredak u odnosu na prošlu sezonu je velik i teško da se u ovim uslovima moglo više. svi pominju izraelce, a niko da pomene da je izbačen tim koji ima pomoćni stadion na kojem se može igrati EL. to je za mene čist primjer selektivno NEGATIVNOG gledanja na stvari. svačiji je izbor da zbog izraelaca ne dolazi na utakmice...ali onda nisi navijač nego povremeni simpatizer.
-
Baudelaire
#7064 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mislim da uz nastup sličan prošlosezonskom u Evropi, i Sarajevo i Željo hladno postaju nosioci u drugom pretkolu Lige prvaka, a onda je to dobra šansa za nabijanje koeficijenta.
- JThomas
#7065 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
prošle godine smo izbacili tim koji je izbacio dinamo godinu prije, ja bi sad volio ovaj što je izbacio partizan, a biće nosilac 
-
Baudelaire
#7066 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Shamrock Roversi? 
- JThomas
#7067 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
da 
oni će biti nosilac a mi skoro 100% nećemo, nabili su koeficijent poduhvatom od prošle godine.
oni će biti nosilac a mi skoro 100% nećemo, nabili su koeficijent poduhvatom od prošle godine.
- Acheron
#7068 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Evidentno je da su neke stvari popravljene; cak neki rekordi postavljeni i td. Ali kakav je pomak napravljen ako je nas stoperski dvojac ostao isti. A obojica su bila katastrofalna u duelima sa zidovima. Ne moze se ici na megdan u Evropu sa istom dvojicom, a ocekivat drugaciji ishod. Odnosno moze, al uz dosta sretniji raspored. (neke ekipe se mogu objektivno proci)ultima_palabra wrote:Mislim da ne uzimaš u obzir u kakvom je glibu bio klub prije samo 3 godine... 5 godina bez Evrope, par puta nesiguran i opstanak, godine bez pobjede u gostimaAcheron wrote:Samo jos jedna paralela i zavrsio sam. (jer znam da idem kontra 90% Zeljinih naviijaca s ovog foruma. ne zelim peglat, iako samo pojasnjavam zasto sam medju onih nekoliko hiljada sto 'fali')
Drugi/ovaj put nije bilo slavlja na ulicama, jer je narod uvidio da baraz nije nikakav i nicega garant. Narod ZNA.![]()
Letvica se mora podici.![]()
Meni je bitno da vidim uzlaznu putanju konstantno otkako je Amar na kormilu. Prva titula je možda došla i neočekivano i preko reda, jer je cilj bio izlazak u Evropu... ali onda nam Hapoel stavio do znanja koliko još trebamo preći. Dogodine dosta kikseva u prvenstvu što je iskoristio Borac, ali kup je osvojen na maestralan način... pa je onda preskočena ekipa sa 20x većim budžetom i pružen odličan otpor Maccabiju kod kuće. Da ne pominjem da tri puta zaredom u Evropi dobivamo najtežeg mogućeg protivnika![]()
Ove godine nevjerovatna serija u prvenstvu, sa 3-4 komada se uzima na gostovanjima gdje su se nekad skidale gaće. Ja razumijem da ste vi kežualci simpatizeri zahtjevni i da vaša istančana čula traže jak estetski fudbalski podražaj, ali hajmo malo staviti stvari u neke realne okvire... recimo ovako, daj Želji Dinamov žrijeb iz prošle sezone i eto ga u grupnoj fazi
Ili npr. ko se jos uzda u Besliju!? Mozemo se samo uzdat da Svraka izmulja neki gol, momak je nevjerovatno mobilan i ucinkovit.
Ja ovu pricu pilam duze vremena
Ako vi mislite da ste veci navijaci do mene, nek vam bude. Da nisam bio zagrizeni navijac ne bi me ni potresao Hapoel i Makabi.
Samo zelim da 2020. ne pricamo o Newcastleu.
Za mene je ova prica zavrsena. Na cemu smo sada , znace se kad dodju kvalifikacije. Ako se ponovi nova katastrofa, ne treba se cudit novim reduciranjem posjete.
-
Baudelaire
#7069 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Uvijek su mi bile smiješne te gore britansko - irske ekipe
Normalno, uz izuzetak Engleske i Škotske. Fakat bi svima trebalo biti radost njih izvući, pogotovo kao nosioce.
- strong69
#7070 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
GOSK-Olimpic 3:0
Moze li se ovako u Evropu Olimpicovci

Moze li se ovako u Evropu Olimpicovci
- Acheron
#7071 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Vladavic je bio gepekovan.JThomas wrote:a vladavić je jedna budaletina koja je svojim pasjalukom zatvorila guzicom vrata u klubu koji je tad igrao grupu EL, a on bio glavni igrač i imao platu nezamislivu u našoj ligi. ni to mu nije bilo dovoljno da se regularno ponaša, pa možemo misliti šta bi u želji.
Uz Stilica i Turkovica, najbolji igrac koji je igrao bh ligu.
Tako je...'povremeni simpatizer'
- JThomas
#7072 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ne ideš na utakmice, a nisi objektivno spriječen - nisi ni navijač. jebaji ga, tako to ide.
jest on igračina, i olimpic ga dovede...i šta je imao od njega? jedno veliko ništa. ako se u salzburgu i žilini (gdje su uslovi za rad, plate i nivo takmičenja svemirski spram nas) nije mogao kontrolisati i normalno ponašati, nego je na oba mjesta spalio mostove za sobom, zašto bi u našoj ligi?
jest on igračina, i olimpic ga dovede...i šta je imao od njega? jedno veliko ništa. ako se u salzburgu i žilini (gdje su uslovi za rad, plate i nivo takmičenja svemirski spram nas) nije mogao kontrolisati i normalno ponašati, nego je na oba mjesta spalio mostove za sobom, zašto bi u našoj ligi?
-
north
#7073 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Prijatelju, oni i ne misle tako u evropu, oni misle preko tuđih leđa u evropu.....Pa vrli Nijaz je još prije 15 dana pričao kako Sarajevo (a kaže vrlo lako i Zrinjski) neće u evropu zbog licence, a da ga niko ništa ne pita, niti mu daje pravo da priča u ime drugih klubova....i onda kao ono nema komentara kad se javno proziva sa papirima "crno na bijelo"....Smetljar je to veliki u to nema sumnje....strong69 wrote:GOSK-Olimpic 3:0![]()
Moze li se ovako u Evropu Olimpicovci![]()
- Arteta
#7074 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Po meni sve ove statistiku su nigdje veze i nisu neki uspjeh,jedino sto se gleda je mjesto na tabeli.salle_eh1986 wrote:de bolan ne valjaj glupostitodd_smith wrote:Necu da otvaram diskusiju oko posjete opet, ali slazem se za "Željo svoju surovu dominaciju u domacem prvenstvu mora materijalizovat u CL."
Jer na kraju dana, nasa liga je jedno, i nije neki poseban uspjeh da se dominira ovdje, ne zelim da osporavam uspjeh, svaka cast, mislim statistike su tu, i brojevi ne lazu i tu niko ne moze nekakav izgovor imati
Ali ako se izbore kvalifikacije za CL i nista se tu jedan tim ne pokaze, onda taj tim i nije nesto puno bolji od ostalih klubova u nasoj PL
čuj nije uspijeh da se dominira ovde, gdje god da dominiraš to je uspijeh
i čuj nije ništa bolji od ostalih klubova u našoj ligi, pa gdje su ti klubovi u tom takmičenju tj. gdje bi bili da igraju mečeve sa europskim timovima
dominacija u PL BIH je pokazana, sad je samo da se vidi da li možemo parirati europskim timovima...ali ostaje da je PL prekucana opet i ako se ne prođe ništa
Last edited by Arteta on 29/04/2012 19:52, edited 1 time in total.
- KPNCTNJAH
#7075 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Dobili su i nas na Kosevu 2:0... sta nas ceka u Europi ?strong69 wrote:GOSK-Olimpic 3:0![]()
Moze li se ovako u Evropu Olimpicovci![]()