Pa postavio sam ti gdje pise da se milijarde vrte u ekonomskim odnosima Turske i IzraelaFrankfurt05 wrote: ↑13/06/2020 11:05Sultanahmed wrote: ↑13/06/2020 07:28 Koliko gluposti ovaj frankfurt napisa kruh te hranio![]()
Pa Turska je 3 puta zaduzenija od Egipta
(CAIRO, Oct 30 (Reuters) - Egypt’s external debt rose 17.3% to $108.70 billion in the year to end-June, central bank data showed on Wednesday.(2019)
Turkey's gross external debt stock totaled $433.9 billion at the end of September, the Treasury and Finance Ministry announced Tuesday(2019) )
Uprkos ogromnim zaduzenjima ljudi masovno ostaju bez posla u turskoj:"Meantime, employment declined by 1.66 million to 26.133 million, the lowest since March of 2015,".
Mozda Turci nisu americke sluge,ali necije sluge definitivno jesu.
Pa od svih Muslimanskih zemalja,Turska ima ubjedljivo najbolje odnose sa Izraelom:"Israeli-Turkish trade rose 26% to $2 billion in first half of 2011 from $1.59 billion in the first half of 2010. According to the Israeli Chamber of Commerce, Israeli exports to Turkey rose 39% to $950 million, and imports from Turkey rose 16% to $1.05 billion"
Frankfurte,Sultan Mehmed IV je umro prije 329 godina,tako da mislim da nema nista od nove bitke kod Beca.
![]()
![]()
![]()
Turski uvoz iz Izraela je 0.81% od ukupnog uvoza. Dakle u rangu sa jednom BiH ili Srbijom.
A Egipatski dug je u 2016. bio za 10% veci od GDP od Turskog. A tada jos nije Sisi uzeo kredit od 20 miljardi od IMF-a za izgradnju mega citya.
Cija je to Turska sluga ako mozes malo da pojasnis? Egupcani jesu cigani. Svi Romi na popisu stanovnistva u recimo Albaniji, Rumuniji se izjasnjavaju Egipcanima. Klasicni cigani.
"Turkey is Israel's sixth-largest export destination"
Pusti ti Sisija i babe zabe
3 puta je zaduzenija Turska od Egipta i to je nije laž nego istina
Pa Trump objavi 2 Tweeta i 3000 firmi se zatvori u Turskoj,Erdogan kao "odgovor" na to rece da turci vise nece kupovati iphone
Toliko o Turskoj kao nekoj "velesili"
Ne znam cije su sluge,ali izrael i turska imaju nesto zajednicko.
Obadvi drzave su stvorili Englezi