Uopšte ne govorim o stvarima koje traže promjenu ustava. Zamjerke OHR-a, EUPM-a i VK idu u drugom smjeru. Ali to je neka druga tema, stoput prežvakana, pa da ne dužim.Pedja Kojovic wrote:banksy
Zbog toga sto usvajanje tih, stvarnih, zamjerki, zahtijeva, izmedju ostalog, kao sto i sami znate, znacajnu promjenu Ustava.
p.k.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#7051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Pedja Kojovic
#7052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
banksy
Pa recite, na koje zamjerke mislite?
p.k.
p.k.
- Banksy
#7053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zapravo, napravite ono što je SDP trebao uraditi prije izbora - napraviti široku koaliciju svih građanskih, multietničkih stranaka , lijeve ili bar blago lijeve orijentacije.seln wrote:E, hajd sad fino fuzionirajte, izbacite Zeca (mozete i Dzenu, i on obecava bez pokrica), uzmite jos i Gradjansku stranku i SDU bez Pecanca, pa imate moj avaz na sljedecim izborima.Pedja Kojovic wrote:libero
Nasa ideoloska bliskost sa LDS-om je ocigledna od pocetka i mi mislimo da je
liberalna opcija, upravo zahvaljujuci njima, prezivjela u, prilicno brutalnom, narodnjacko-socijaldemokratskom okruzenju. Na kraju krajeva radi se o prvoj politickoj stranci formiranoj u BiH.
Mi od pocetka jako dobro saradjujemo, ali ja prizeljkujem puno vise.
p.k.
S istim uslovima - Zec, Pećanac i sl, (a ako se mora i s njima - čak i oni su za Behmena i Ivaniševića poštenjačine) imate i moj glas.
Svakako ciljate uglavnom na Kanton Sarajevo, kao i LDS, GDS i SDU, koalicija bi svima dobro došla.
Last edited by Banksy on 13/04/2012 10:27, edited 1 time in total.
- Banksy
#7054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Oprosti, ali ispisali smo na ovom forumu stranice i stranice o tome, ne bih da se vraćamo opet na to. Nije važno.Pedja Kojovic wrote:banksy
p.k.
Ako te baš zanima, potraži sve zamjerke OHR-a, EUPM-a, VK-e, bilo ih je bezbroj, pa vidi šta traži promjene ustava, šta ne.
- ultima_palabra
#7055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam koliko ima koristi od toga... od LDS-a je ostalo samo ime i dva-tri pojedinca, a SDU je nepovratno kliznula u Haretovo jato.
Pametnije će im biti da pripaze na izborne liste i privuku pojedince koji znaju raditi nešto konkretno osim dvodecenijskog ubleharenja po NVO sektoru.
Pametnije će im biti da pripaze na izborne liste i privuku pojedince koji znaju raditi nešto konkretno osim dvodecenijskog ubleharenja po NVO sektoru.
- Banksy
#7056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nema veze, i ime je nešto, neka ih.ultima_palabra wrote: Ne znam koliko ima koristi od toga... od LDS-a je ostalo samo ime i dva-tri pojedinca,
a SDU je nepovratno kliznula u Haretovo jato.
Možda samo Pećanac,
Kljujić, Komšić i Lazović, nema šanse.
To je dobro, ali opet neće prebaciti par procenata.
Koalicija nije prosti zbir svih njihovih procenata. Koalicija - front nosi sasvim nove, veće procente i brojeve, dobijene na zajedničkoj energiji, nastupu, emocijama i nadama razočaranih.
Pojedinačno su donji, svi.
-
Sapienti
#7057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moram postaviti pitanje, koje možda bude zvučalo kao provokacija na prvu, ali ako pročitate post do kraja, vidjećete da nije.
Dakle, prošli lokalni izbori, svježe osnovana Naša Stranka - ja glasam na općinskim izborima za vas, da vam dam šansu na najnižem nivou. Uoči novih izbora, zadovoljan sam svojim glasom koji je vama simboličan.
Ono što me kopka pred nadolazeće izbore je: ko je Dennis Gratz?
Nemam namjeru pomenutog degradirati niti bilo šta slično, ali evo nakon 4 godine ja još uvijek ne znam ko je on...
Relativno dobro sam upoznat sa događanjima oko sebe, koliko mi vrijeme dozvoljava. Pročitam i ovdje Peđina pisanja i informišem se o inicijativama NS-a, ali o ovom gospodinu ni riječi nisam čuo.
Nekako mi je totalno nelogično da planirate korjenite promjene u društvu, a na čelu stranke se nalazi neko ko, hajmo blago reći, nije karizmatičan (suprotno od karizmatičan opišite svojim riječima).
Ako ja ovako napola informisan ne znam ništa o vašem predsjedniku stranke, kako će tek onda o njemu znati neko ko internetu i forumima ne pridaje nikakvog značaja?
Dakle moje pitanje za Peđu je: Zašto baš Dennis Gratz za predsjednika?
Dakle, prošli lokalni izbori, svježe osnovana Naša Stranka - ja glasam na općinskim izborima za vas, da vam dam šansu na najnižem nivou. Uoči novih izbora, zadovoljan sam svojim glasom koji je vama simboličan.
Ono što me kopka pred nadolazeće izbore je: ko je Dennis Gratz?
Nemam namjeru pomenutog degradirati niti bilo šta slično, ali evo nakon 4 godine ja još uvijek ne znam ko je on...
Relativno dobro sam upoznat sa događanjima oko sebe, koliko mi vrijeme dozvoljava. Pročitam i ovdje Peđina pisanja i informišem se o inicijativama NS-a, ali o ovom gospodinu ni riječi nisam čuo.
Nekako mi je totalno nelogično da planirate korjenite promjene u društvu, a na čelu stranke se nalazi neko ko, hajmo blago reći, nije karizmatičan (suprotno od karizmatičan opišite svojim riječima).
Ako ja ovako napola informisan ne znam ništa o vašem predsjedniku stranke, kako će tek onda o njemu znati neko ko internetu i forumima ne pridaje nikakvog značaja?
Dakle moje pitanje za Peđu je: Zašto baš Dennis Gratz za predsjednika?
-
Pedja Kojovic
#7058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
saplenti
Dennis Gratz je izuzetno obrazovan i moralan covjek sa naglasenim osjecajem odgovornosti prema drzavi i stanju u kome se nase danasnje drustvo nalazi. S obzirom na njegove akademske i ljudske kvalitete bilo bi za ocekivati da su vam i njegovo ime i rad poznati i to bi sigurno bio slucaj da je Dennis barem clan jedne od stranaka koje kontrolisu uredjivacku politiku najvaznijih medija u BiH.
Zasto Dennis Gratz...
Vrlo jednostavno.
U vrijeme izbora za predsjednika Nase stranke Dennis je, uz druge kandidate, obilazio opstinske odbore i prezentovao svoju kandidaturu, odnosno, svoju viziju buducnosti stranke i nase zemlje.
Delegati tih opstinskih odbora su ga na kongresu predlozili i dobio je povjerenje ubjedljive vecine.
Dakle, uobicajena izborna procedura.
Za mene licno, Dennis je predvodnik jedne nove, mlade, generacije u BiH ( Okupljene u ACIPS-u prije nego je to postalo akademsko krilo jedne od partija na vlasti), koja je znanje, radne navike i svjetonazor stekla, uglavnom u inostranstvu i koja je spremna da zanemari karijeristicke, licne i materijalne interese i da se bori za opste interese, odnosno, za ideju gradjanske, multietnicke, evropske BiH.
Obrazovan, nacitan, vrijedan i moralno cist i cvrst.
Iz ovog blata u kojem smo proveli 20 godina i u koje, nazalost, i dalje polako tonemo, mogu nas izvuci samo najbolji medju nama, a Dennis je, sasvim sigurno, jedan od njih.
Njegovo neucestvovanje u dnevnopolitckim igricama i spletkama i politickom, populistickom, cirkusu, koje mu njegovi
protivnici spocitavaju kao neiskustvo, ja smatram prednoscu. Kada glasaci, uskoro nadam se, shvate da je stare partije i politicare nemoguce nauciti novim trikovima, tada ce i Dennis postati neko koga glasacima ne treba predstavljati na ovakav, forumski, nacin.
(Mada meni licno, ovaj neposredni, forumski, kontakt postaje puno drazi od "klasicnih" medija).
Dakle, zbog svega napisanog...Dennis.
p.k.
Dennis Gratz je izuzetno obrazovan i moralan covjek sa naglasenim osjecajem odgovornosti prema drzavi i stanju u kome se nase danasnje drustvo nalazi. S obzirom na njegove akademske i ljudske kvalitete bilo bi za ocekivati da su vam i njegovo ime i rad poznati i to bi sigurno bio slucaj da je Dennis barem clan jedne od stranaka koje kontrolisu uredjivacku politiku najvaznijih medija u BiH.
Zasto Dennis Gratz...
Vrlo jednostavno.
U vrijeme izbora za predsjednika Nase stranke Dennis je, uz druge kandidate, obilazio opstinske odbore i prezentovao svoju kandidaturu, odnosno, svoju viziju buducnosti stranke i nase zemlje.
Delegati tih opstinskih odbora su ga na kongresu predlozili i dobio je povjerenje ubjedljive vecine.
Dakle, uobicajena izborna procedura.
Za mene licno, Dennis je predvodnik jedne nove, mlade, generacije u BiH ( Okupljene u ACIPS-u prije nego je to postalo akademsko krilo jedne od partija na vlasti), koja je znanje, radne navike i svjetonazor stekla, uglavnom u inostranstvu i koja je spremna da zanemari karijeristicke, licne i materijalne interese i da se bori za opste interese, odnosno, za ideju gradjanske, multietnicke, evropske BiH.
Obrazovan, nacitan, vrijedan i moralno cist i cvrst.
Iz ovog blata u kojem smo proveli 20 godina i u koje, nazalost, i dalje polako tonemo, mogu nas izvuci samo najbolji medju nama, a Dennis je, sasvim sigurno, jedan od njih.
Njegovo neucestvovanje u dnevnopolitckim igricama i spletkama i politickom, populistickom, cirkusu, koje mu njegovi
protivnici spocitavaju kao neiskustvo, ja smatram prednoscu. Kada glasaci, uskoro nadam se, shvate da je stare partije i politicare nemoguce nauciti novim trikovima, tada ce i Dennis postati neko koga glasacima ne treba predstavljati na ovakav, forumski, nacin.
(Mada meni licno, ovaj neposredni, forumski, kontakt postaje puno drazi od "klasicnih" medija).
Dakle, zbog svega napisanog...Dennis.
p.k.
-
convict
#7059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako je moguće da u Općini Novi grad od preizbornog skupa članstva nije organizovan nijedan sličan sastanak (izuzev sastanka na kojem je izabran novi OO a na koji su članovi pozivani noć prije putem Facebook-a).
U svojim redovima imate kvalitetnih ljudi, koji se nisu željeli ili zbog posla nisu mogli kandidovati u OO, što ne znači da ne žele biti uključeni u dešavanja u stranci. S druge strane, primate ljude iz drugih stranaka direktno u Predsjedništvo.
U svojim redovima imate kvalitetnih ljudi, koji se nisu željeli ili zbog posla nisu mogli kandidovati u OO, što ne znači da ne žele biti uključeni u dešavanja u stranci. S druge strane, primate ljude iz drugih stranaka direktno u Predsjedništvo.
-
Sapienti
#7060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao što rekoh, ne sumnjam u njegove kvalitete, ali evo da se igramo igre običnih asocijacija - prva stvar na koju me asociraju pojedini članovi NS-a:
Danis - ljudina
Peđa - hrabrost
Dino - poštenje
Lejla - ravnopravnost
Denis - balon
Zašto balon, ne znam, ali vjerovatno zato što mi sve oko njega djeluje nekako "napuhano".
Vjerujem da je Denis dobio podršku vašeg članstva na najtransparentniji mogući način i vjerujem po zasluzi ali nije to ono što mene brine. Da bi se ljudi mijenjali korjenito (šta god vi smatrali pod time, da ne skrećemo sa teme), treba se pojaviti neko ko će ih stimulisati da odbace stare prihvaćene norme/običaje i usvoje nove vrijednosti - dakle neko ko će izgledati toliko "reprezentativno" da ostali požele da budu kao on.
Ponovo, Denisova biografija je o.k. ali da li je to dovoljno da neko bude lider?
Danis - ljudina
Peđa - hrabrost
Dino - poštenje
Lejla - ravnopravnost
Denis - balon
Zašto balon, ne znam, ali vjerovatno zato što mi sve oko njega djeluje nekako "napuhano".
Vjerujem da je Denis dobio podršku vašeg članstva na najtransparentniji mogući način i vjerujem po zasluzi ali nije to ono što mene brine. Da bi se ljudi mijenjali korjenito (šta god vi smatrali pod time, da ne skrećemo sa teme), treba se pojaviti neko ko će ih stimulisati da odbace stare prihvaćene norme/običaje i usvoje nove vrijednosti - dakle neko ko će izgledati toliko "reprezentativno" da ostali požele da budu kao on.
Ponovo, Denisova biografija je o.k. ali da li je to dovoljno da neko bude lider?
- Skijaš
#7061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja se nadam da NS neće ići ka transformaciji u liderovu stranku. Oni i treba da budu prepoznati kao tim, u skladu sa samim nazivom stranke. Dennis je dobar menadžer, zna organizovati stvari, dobar je za pred kameru i to je to, ne treba nam još jedan Salkin maliSapienti wrote:Ponovo, Denisova biografija je o.k. ali da li je to dovoljno da neko bude lider?
-
convict
#7062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja se također nadam da ćemo mi kao nacija nadrasti potrebu za "velikim", "snažnim", karizmatičnim i slatkorječivim liderima i okrenuti se ljudima koji više vole da zasuču rukave i rade nego da se slikaju i polemišu pred kameramaSkijaš wrote:Ja se nadam da NS neće ići ka transformaciji u liderovu stranku. Oni i treba da budu prepoznati kao tim, u skladu sa samim nazivom stranke. Dennis je dobar menadžer, zna organizovati stvari, dobar je za pred kameru i to je to, ne treba nam još jedan Salkin maliSapienti wrote:Ponovo, Denisova biografija je o.k. ali da li je to dovoljno da neko bude lider?
-
Sapienti
#7063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ja mislim da drugačije ni ne mogu nešto postići. Na kraju krajeva, kad su počeli sa osnivanjem, vijest se širila kao "Danis pravi stranku.". Pa se tek onda čulo za Bajića kao predsjednika. Ispravi me ako griješim.Skijaš wrote:Ja se nadam da NS neće ići ka transformaciji u liderovu stranku. Oni i treba da budu prepoznati kao tim, u skladu sa samim nazivom stranke. Dennis je dobar menadžer, zna organizovati stvari, dobar je za pred kameru i to je to, ne treba nam još jedan Salkin maliSapienti wrote:Ponovo, Denisova biografija je o.k. ali da li je to dovoljno da neko bude lider?
Opet, ako premotamo vrijeme unatrag:
1. Tito
2. SDA-HDZ-SDS - jedini timski rad
3. Alija
4. Alija
5. Alija
6. Hare
7. Željko
8. Veliki mason F.R.?
Naš narod voli kult ličnosti. Jesi siguran da se to može tek tako razbiti?
- Skijaš
#7064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mislim da je izlaz u aktivističkom pristupu, da se u narodu Našu Stranku shvati kao "našu", a ne Danisovu ili Dennisovu. Kolega Riđobrki je imao elaborat na tu temu, doduše on je predlagao da se tom grassroots inicijativom spašava SDP, ali princip je isti. Zar to nije revolucionaran pristup, nema nekog glavonje i mesije nego "do tebe je, pa ti kako hoćeš". Mislim da bi, pored drugih pozitivnih stvari, širenje te svijesti još i podiglo procenat izlaznosti na izbore. Pogledaj stepen razvijenosti društvene odgovornosti u Švicarskoj, sve se prati i o svemu bi da se izjasne, to nam treba a ne da se Tihić smije na račun Dodikovih uvreda novinarki i onda da odu popiti nešto i u kafani dogovarati politiku, dok mase otvorenog kljuna čekaju da im se nakon tih faćkanja obrate i kažu kako su još jednom odbranili vitalni interes svojih naroda. Vrijeme lidera bi trebalo biti iza nas.Sapienti wrote:A ja mislim da drugačije ni ne mogu nešto postići. Na kraju krajeva, kad su počeli sa osnivanjem, vijest se širila kao "Danis pravi stranku.". Pa se tek onda čulo za Bajića kao predsjednika. Ispravi me ako griješim.Skijaš wrote:Ja se nadam da NS neće ići ka transformaciji u liderovu stranku. Oni i treba da budu prepoznati kao tim, u skladu sa samim nazivom stranke. Dennis je dobar menadžer, zna organizovati stvari, dobar je za pred kameru i to je to, ne treba nam još jedan Salkin maliSapienti wrote:Ponovo, Denisova biografija je o.k. ali da li je to dovoljno da neko bude lider?
Opet, ako premotamo vrijeme unatrag:
1. Tito
2. SDA-HDZ-SDS - jedini timski rad![]()
3. Alija
4. Alija
5. Alija
6. Hare
7. Željko
8. Veliki mason F.R.?![]()
Naš narod voli kult ličnosti. Jesi siguran da se to može tek tako razbiti?
-
Sapienti
#7065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma ne slažem se ja sa tom teorijom. Ovo sad ode u stranu, nadam se da moderatori neće zamjeriti, ali...
Svaka stranka ima predsjedništvo, glavni odbor, nadzorni odbor, ... Dakle nigdje se ne odlučuje autonomno od strane jednog lica. Obzirom da si spomenuo Tihića, to je najbolji primjer kako nedostatak karizmatičnog i pouzdanog lidera (pa čak on bio demagog) dovodi do raspada stranke po svim šavovima.
Ako ćemo ići tom logikom decentralizacije stranke, onda se postavlja pitanje za šta služi funkcija predsjednika? Za moderaciju stranačkih sjednica?
Svaka stranka ima predsjedništvo, glavni odbor, nadzorni odbor, ... Dakle nigdje se ne odlučuje autonomno od strane jednog lica. Obzirom da si spomenuo Tihića, to je najbolji primjer kako nedostatak karizmatičnog i pouzdanog lidera (pa čak on bio demagog) dovodi do raspada stranke po svim šavovima.
Ako ćemo ići tom logikom decentralizacije stranke, onda se postavlja pitanje za šta služi funkcija predsjednika? Za moderaciju stranačkih sjednica?
-
Pedja Kojovic
#7066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sapienti
Tacno je da je Danisova izjava za medije da osniva politicku stranku prethodila osnivackom kongresu na kojem je za predsjednika izabran Bojan Bajic. Tacno je i da je u samom pocetku, i duze nego smo mi zeljeli, stranka percepirana kao
"Danisova stranka". Za stranku bez novaca i medijskih sponzora to je bio nacin da svoje nastajanje objavi javnosti.
Ja se nadam da danas, nakon cetiri, godine ta percepcija prepusta mjesto onome sto Nasa stranka zaista jeste, ili bi mi barem zeljeli da bude, a to je politicka organizacija koja je, koliko-toliko, uspostavila infrastruktura, finansijski, bez obzira sto je to na mikro nivou, se stabilizirala i koja treba da omoguci ljudima, pogotovo mladima, koji po svom ideoloskom opredjeljenju nisu ni narodnjaci ni socijaldemokrati da ucestvuju o odlucivanju kojim ce putem i kako ici ova zemlja.
Taj "marketinski" pristup je na pocetku bio neophodan, mada nam je, naravno, nanio i stetu (Umjetnicka stranka, elita, debatni klub, itd).
Ovdje cu odgovoriti i na vase nove postove...
Ja vam ne znam, pa necu ni pokusati, da odgonetnem zasto vas Dennis podsjeca na "balon".
Poziciju Predsjednika stranke je najbolje shvatiti kao "e pluribus unum" (Jedan od mnogih).
Ja, kad bih imao sina, bih vise volio da on zeli postati kao Dennis nego kao neki drugi stranacki lideri ili
druge "poznate" licnosti.
p.k.
Tacno je da je Danisova izjava za medije da osniva politicku stranku prethodila osnivackom kongresu na kojem je za predsjednika izabran Bojan Bajic. Tacno je i da je u samom pocetku, i duze nego smo mi zeljeli, stranka percepirana kao
"Danisova stranka". Za stranku bez novaca i medijskih sponzora to je bio nacin da svoje nastajanje objavi javnosti.
Ja se nadam da danas, nakon cetiri, godine ta percepcija prepusta mjesto onome sto Nasa stranka zaista jeste, ili bi mi barem zeljeli da bude, a to je politicka organizacija koja je, koliko-toliko, uspostavila infrastruktura, finansijski, bez obzira sto je to na mikro nivou, se stabilizirala i koja treba da omoguci ljudima, pogotovo mladima, koji po svom ideoloskom opredjeljenju nisu ni narodnjaci ni socijaldemokrati da ucestvuju o odlucivanju kojim ce putem i kako ici ova zemlja.
Taj "marketinski" pristup je na pocetku bio neophodan, mada nam je, naravno, nanio i stetu (Umjetnicka stranka, elita, debatni klub, itd).
Ovdje cu odgovoriti i na vase nove postove...
Ja vam ne znam, pa necu ni pokusati, da odgonetnem zasto vas Dennis podsjeca na "balon".
Poziciju Predsjednika stranke je najbolje shvatiti kao "e pluribus unum" (Jedan od mnogih).
Ja, kad bih imao sina, bih vise volio da on zeli postati kao Dennis nego kao neki drugi stranacki lideri ili
druge "poznate" licnosti.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 13/04/2012 16:33, edited 2 times in total.
-
Pedja Kojovic
#7067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
convict
Jedna od losih, mada meni prija, stvari koja se dogodi sa rastom stranke je da ne znas svo vrijeme, sve sto se dogadja, u svim dijelovima organizacije, tako da vam moram priznati da ne znam nista o tome o cemu pisete.
Dopuna...
Predsjednik OO Novi Grad je, odnedavno, Vernes Cosic.
Moj utisak o njemu je izuzetno pozitivan. Odbor je vrlo aktivan.
Siguran sam da bi clanovi o kojima govorite mislili slicno ukoliko bi mu se javili i dosli na sastanak.
p.k.
Jedna od losih, mada meni prija, stvari koja se dogodi sa rastom stranke je da ne znas svo vrijeme, sve sto se dogadja, u svim dijelovima organizacije, tako da vam moram priznati da ne znam nista o tome o cemu pisete.
Dopuna...
Predsjednik OO Novi Grad je, odnedavno, Vernes Cosic.
Moj utisak o njemu je izuzetno pozitivan. Odbor je vrlo aktivan.
Siguran sam da bi clanovi o kojima govorite mislili slicno ukoliko bi mu se javili i dosli na sastanak.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 13/04/2012 17:06, edited 1 time in total.
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#7068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mislim da je način na koji je Dennis u osjetljivom trenutku preuzeo odgovornost bez taktiziranja, i konsolidirao stranku, koja je profunkcionisala na mnogo zrelijim osnovama daje naznake da se radi o liderskom potencijalu. I on je onoliko dobar lider, koliko je jaka stranka.Sapienti wrote:Denis - balon
Dakle, Dennisovo liderstvo u potpunosti zavisi od toga koliko uspije izgraditi sebe i stranku... Argumentacija da je nešto balon je balon od argumentacije...
A sad, da se zna zanijeti pa unutar 16 rečenica 4 puta iskoristi riječ "inačica" ostavljajući dojam da joj poznaje samo aproksimirano značenje, potpuno nesvjestan stilskog tuđmanizma kojim ta riječ zrači...
-
Sapienti
#7069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne podsjeća mene Dennis na balon, već me njegova uloga kao predsjednika (ili jednog od mnogih, između ostalog i nabrojanih) stranke asocira na balon. Ima formu, nema sadržinu. U njegov karakter i njegove aktivnosti neću uopšte da ulazim, ali on mora biti glas stranke koji će se širiti a ne lice sa naslovne strane (doslovce mislim naslovne strane vašeg portala).Ja vam ne znam, pa necu ni pokusati, da odgonetnem zasto vas Dennis podsjeca na "balon".
Pazite, vaš osnovni problem kao stranke je što ljudi često misle da je glas vama - bačen glas, i onda opet glasaju za one na koje su navikli. Dobićete vi glasove na općinskim izborima, vjerovatno znatno više nego na prošlim. Ne sumnjam da će makar na osnovu tvoje i Danisove aktivnosti i glasovi na nivou KS takođe porasti. Ali još uvijek morate naći način da ljudi za vas glasaju na višim nivoima vlasti. Mislim da vam za to treba kec u rukavu, kao što je SDP ispucao Željka, a poslije toga uvedite novu praksu političkog organizovanja.
EDIT:
Neko bi ovo mogao protumačiti kao zlonamjernu usporedbu, ali nije:
1. ZL je dobio podršku delegata na kongresu SDP-a.
2. ZL je obilazio opštinske odbore.
3. ZL je iznimno loše percipiran od javnosti van SDP-a.
Dakle ono što Dennis ima pod 1. i 2. nije nužno preduslov da bi neko bio "dobar" lider.
- seln
#7070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sto to, bogati?Banksy wrote: Zapravo, napravite ono što je SDP trebao uraditi prije izbora - napraviti široku koaliciju svih građanskih, multietničkih stranaka , lijeve ili bar blago lijeve orijentacije.
Jel treba SDP-u? Ne treba.
Treba li ovim mini-probama? Treba.
Kome treba, neka pravi.
- seln
#7071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da parafraziram "carsiju" iz "Prica o vezirovom slonu":Pedja Kojovic wrote:saplenti
Ako je tako dobar, sta ce mu takvo ime?
Mogu razumjeti da se Adnan Catic zove Felix Sturm....ali, za kojeg mog se Muhamed Gracic zove Dennis Qraz?
-
pemanapemani
#7072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
seln wrote:Da parafraziram "carsiju" iz "Prica o vezirovom slonu":Pedja Kojovic wrote:saplenti
Ako je tako dobar, sta ce mu takvo ime?
Mogu razumjeti da se Adnan Catic zove Felix Sturm....ali, za kojeg mog se Muhamed Gracic zove Dennis Qraz?
To ti je naš mentalitet, može Felix Sturm, Marco Huk, Diana Jenkins... , ali gdje će Dennis.
Jebi ga, Felix neki dan čavrljao o genocidu, Marco se ponosi zastavom, Diana prohodala 100 metara Marša mira, a gdje je Dennis u „patriotskim“ vodama?
Stvarno smo zaslužili da padnemo na dno i da se tu koprcamo godinama. Možda bi se u mulju razvila kakva takva svijest kod ljudi.
Naravno da ne treba SDP-u široka koalicija lijevih stranaka. Oni su sada stranka centra, poželjna za sve i šta će takvim političkim „veličinama“ „minorne strančice“. Uvijek se mogu nahvatati "demokratska" SDA, Lijanovići koji dijele poljoprivredne poticaje ljudima koji svu zemlju koju posjeduju mogu natrpati u dvije saksije, te HSP koji bi u budućnosti trebalo nekoliko mjeseci prije pripremiti za koaliciju, pa da ljudi stignu adekvatno počistiti urede od fašističkog znakovlja.
Jebi ga, nisu svi Zlaja. Ne može baš svako biti tolika šupčina i egomanijak, koalirati sa ološem i izdati ideale u korist fotelja i ličnog interesa.
-
Pedja Kojovic
#7073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sein
Vas "problem" sa imenom Dennisa Gratza dosta govori o vama.
Meni je, medjutim, besmisleno da pricam na tu temu.
U Nasoj stranci ime covjeka ne igra ama bas nikakvu ulogu pri ocjeni kvaliteta njegovog rada i karaktera.
Kao sto izreka o majcinoj ljutnji zbog Mujinog kockanja kaze, najgore bi bilo da nam sada pokusate objasniti da niste tako mislili...
p.k.
Vas "problem" sa imenom Dennisa Gratza dosta govori o vama.
Meni je, medjutim, besmisleno da pricam na tu temu.
U Nasoj stranci ime covjeka ne igra ama bas nikakvu ulogu pri ocjeni kvaliteta njegovog rada i karaktera.
Kao sto izreka o majcinoj ljutnji zbog Mujinog kockanja kaze, najgore bi bilo da nam sada pokusate objasniti da niste tako mislili...
p.k.
- dzeno123
#7074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Osoba koja ocjenjuje drugu osobu na osnovu imena nema sta da trazi od liberalno orijentisane stranke.
-
volant
#7075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
[/quote][/quote]pemanapemani wrote:
Jebi ga, nisu svi Zlaja. Ne može baš svako biti tolika šupčina i egomanijak, koalirati sa ološem i izdati ideale u korist fotelja i ličnog interesa.