Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Cabadahija

#7051 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cabadahija »

extraordinary wrote:
Cabadahija wrote:U Papetovoj postavci NISU NAJBOLJI igrači koje Bosna i Hercegovina ima na raspolaganju u ovom trenutku.

U papetovoj postavci igraju penzioneri (Hasagić) i šminkeri (Mravac).

Samo najbolji u ovom trenutku mogu zauzeti mjesto u prvih 11, a to svakako nisu Hasagić, Mravac & co.
Kako to, po tvojoj logici najbolji mogu zauzeti mjesto, ako ga već ne zauzimaju? :-) Al čuj šminker Mravac, i to vala da čujem.
Pa tako lijepo prijatelju. Zato što je jedan Asmir Begović izborio, ponavljam IZBORIO mjesto PRVOG GOLMANA u engleskoj Premier ligi (Stoke City), a jedan Hasagić muku muči u nekom klubu istambulskog predgrađa kojem ni naziv ne zna najmanje 70% navijača Bosne i Hercegovine.

Begović hoće da brani, i 100% je u pravu!!! On je UPORAN BORAC, baš golman kakav nam treba svih ovih 20-ak godina koliko postoji naša reprezentacija u modernoj historiji naše milenijske države BiH.

Ja bih čak reko da je samo Slovenija od ex-Yu republika ozbiljno riješila pitanje pouzdanog i OZBILJNOG golmana.

Eto, vidjeli smo šta se desilo. Napravljen je cirkus od Reprezentacije, igra "gluhih" telefona. Savez naravno odobrava Asmiru da brani za Stoke, a njegov Selektor (Pape) mu nije dopustio čestitih 45 minuta.

Eh da... mogli smo malo kopirati Nijemce (vidjeli smo Bayern sinoć) koji daju veliku minutažu mladim golmanima pored toliko iskusnih.... :dance:
veljaca

#7052 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Cabadahija wrote:U Papetovoj postavci NISU NAJBOLJI igrači koje Bosna i Hercegovina ima na raspolaganju u ovom trenutku.

Samo najbolji u ovom trenutku mogu zauzeti mjesto u prvih 11, a to svakako nisu Hasagić, Mravac & co.
Kakva bi mi bili zemlja da nemamo ne desetine "selektora" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
extraordinary

#7053 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Cabadahija wrote:
extraordinary wrote:

Kako to, po tvojoj logici najbolji mogu zauzeti mjesto, ako ga već ne zauzimaju? :-) Al čuj šminker Mravac, i to vala da čujem.
Pa tako lijepo prijatelju. Zato što je jedan Asmir Begović izborio, ponavljam IZBORIO mjesto PRVOG GOLMANA u engleskoj Premier ligi (Stoke City), a jedan Hasagić muku muči u nekom klubu istambulskog predgrađa kojem ni naziv ne zna najmanje 70% navijača Bosne i Hercegovine.

Begović hoće da brani, i 100% je u pravu!!! On je UPORAN BORAC, baš golman kakav nam treba svih ovih 20-ak godina koliko postoji naša reprezentacija u modernoj historiji naše milenijske države BiH.

Ja bih čak reko da je samo Slovenija od ex-Yu republika ozbiljno riješila pitanje pouzdanog i OZBILJNOG golmana.

Eto, vidjeli smo šta se desilo. Napravljen je cirkus od Reprezentacije, igra "gluhih" telefona. Savez naravno odobrava Asmiru da brani za Stoke, a njegov Selektor (Pape) mu nije dopustio čestitih 45 minuta.

Eh da... mogli smo malo kopirati Nijemce (vidjeli smo Bayern sinoć) koji daju veliku minutažu mladim golmanima pored toliko iskusnih.... :dance:
Pa eto, dobij menadžersku licencu, preuzmi klub, dokaži se, jednog dana postani selektor i onda kopiraj Nijemce.
ASMIR BEGOVIĆ NIJE OZBILJAN GOLMAN, OZBILJNI GOLMANI OZBILJNO SHVATAJU NADREĐENE. ASMIR JE TRI PUTA NEOZBILJNO SHVATIO SVOJE NADREĐENE, TONY PULLISA I SAFETA SUŠIĆA. ASMIR JE BEZOBRAZAN I NEOZBILJAN DEČKO KOJI ZA SVOJE VLASTITO DOBRO TREBA PROMIJENITI SVOJE PONAŠANJE.

Moderacija, nemojte shvatiti kao galamu, htio sam samo da se bolje vidi, zato je Caps uključen :D
Edin H.

#7054 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Tony Pulis kao ozbiljan trener je shvatio da je pogrijesio, za sta mu se Asmir oduzio standarno kvalitetnim odbranama, i zato Stoke, na pocetku sezone vrlo ozbiljan kandidat za ispadanje, stoji solidno u Premiershipu.
Dok Safet skonta ko mu je prvi golman prodje voz. Greska je vec napravlena u Albaniji, ne bi se smjela ponoviti.
Kvalitet i forma igraca nemaju puno veze sa ljudskim kvalitetima ili posvecenosti reprezentaciji :skoljka:
Ali_G

#7055 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Pa eto onda najbolje da Asmir dodje pred samu tekmu, odbrani 90min i cao. Ovi ostali posto nisu njegov nivo nek dolaze na pripreme, okupljanja, ko ih jebe.
5 0 5

#7056 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

@Edin H:

U potpunosti sam s tobom ovdje. Begović bi trebao biti dio nove reprezentacije, u odličnoj je formi trenutno.
Treba mu dati šansu protiv Rumunije (obje utakmice numero uno). Ako dobro odradi te dvije utakmice, to je to. A ako ne, onda hvala i doviđenja. Ovako, hoću-neću, kazna-oprost... Prođe još jedan ciklus a nas nigdje. Ibrahimović je arogantan, Ronaldno je arogantan, Rooney je arogantan, pa neka je onda i Begović, ako nam to donese pobjede.

@Ali_G:

Ako će (od)braniti bolje od Hasagića (a vjerovatno hoće), onda sam ja ZA. S druge strane, ako tražimo lojalne igrače s neuitnim poštovanjem prema reprezentaciji i Sušiću, onda neka mene stave na gol. Ja nisam nikad branio (niti igrao fudbal) ali obećavam da ću dati sve od sebe i da ću se pojaviti na svakom okupljanju. Ako i primim koji gol nemojte mi zamjeriti. Ja volim svoju zemlju i dajem sve od sebe. Bitno je da sam lojalan, zar ne?
Last edited by 5 0 5 on 26/02/2011 13:33, edited 1 time in total.
Ali_G

#7057 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Na stranu to hoce li on bolje braniti, ali postoji neki red bilo u reprezentaciji bilo u klubu. Nema tu popustanja. Ova utakmica treba da bude skola svima. Nema vise pustanja nikoga da ne dolazi na okupljanja. Ko ne dodje ima da snosi sankcije pa makar nam najveca zvijezda bio.
5 0 5

#7058 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

@Ali_G:

Izmjenio sam post prije nego sam vidio da si odgovorio. Izvinjavam se zbog toga. Ipak, ja mislim da treba pozvati najbolje fudbalere koje imamo. Ti tvrdiš da je lojalnost bitnija (iako nekad izgleda nelogično, kao putovanje preko cijele planete za prijateljsku utakmicu, koja nije ništa donijela samom poboljšanju reprezentacije)?

Begović je trenutno u odličnoj formi i sigurno najbolji golman kojeg imamo.
5 0 5

#7059 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Ali_G wrote:Na stranu to hoce li on bolje braniti, ali postoji neki red bilo u reprezentaciji bilo u klubu. Nema tu popustanja. Ova utakmica treba da bude skola svima. Nema vise pustanja nikoga da ne dolazi na okupljanja. Ko ne dodje ima da snosi sankcije pa makar nam najveca zvijezda bio.

Reda nema nikakvog u našoj reprezentaciji i to uglavnom zbog mafije koja sjedi tamo. Sigurno ne zbog "neposlušnih" fudbalera. Sankcije će snositi samo reprezentacija, kad izgubi utakmice zbog početničkih grešaka (kao ona protiv Albanije).
Ali_G

#7060 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ali_G »

Naravno da treba da igraju samo najbolji, ja se samo ne slazem s razmisljanjima da ako je Begovic bolji od Hasagica da moze da se pojavljuje kad hoce, da trazi izgovore ako mu je mrsko. Dobra forma i lojalnost trebaju da budu jednako zastupljeni. Sve igrace koje si nabrojao, svi su oni arogantni, al kad je reprezentacija u pitanju onda se zna koje su njihove obaveze.
Pa nemojte da od reprezentacije pravimo nesto tipa City.
BaileyS

#7061 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Begovic prije svega nije dokazao da je bolji od Hasagica a valjda je to preduslov da bi bio broj jedan.

Propustio je dvije sanse da to dokaze, uigra se sa odbranom i sl. Ako je Susic imalo ozbiljan trener sacekat ce da Asmir dokaze kvalitet i u reprezentaciji a tek onda moze razmiljsljati da li da mu povjeri jedinicu.

To u kojem klubu i ligi on brani meni ne predstavlja nista, bio je i Ibisevic najbolji strijelac Evrope u jednoj polusezoni pa je u reprezentaciji grijao klupu dok su igrali Dzeko i Muslimovic.
5 0 5

#7062 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

Samo neka dobiju Rumune pa ko kod branio.
Tarik19

#7063 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

BaileyS wrote:Begovic prije svega nije dokazao da je bolji od Hasagica a valjda je to preduslov da bi bio broj jedan.

Propustio je dvije sanse da to dokaze, uigra se sa odbranom i sl. Ako je Susic imalo ozbiljan trener sacekat ce da Asmir dokaze kvalitet i u reprezentaciji a tek onda moze razmiljsljati da li da mu povjeri jedinicu.

To u kojem klubu i ligi on brani meni ne predstavlja nista, bio je i Ibisevic najbolji strijelac Evrope u jednoj polusezoni pa je u reprezentaciji grijao klupu dok su igrali Dzeko i Muslimovic.
Upravo tako! Mnogi navijaci misle da je Begovic zaista bolji od Hasagica samo zato sto redovno brani u najboljoj ligi na svijetu a ne Kenan. On jos mora dokazati da je bolji od Hasagica.
zecko_kupuz

#7064 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

A da malo ohanete s golmanima na ovoj stranici?! Kao da nije dovoljna jedna tema. :-)
burek_in_space

#7065 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

zecko_kupuz wrote:A da malo ohanete s golmanima na ovoj stranici?! Kao da nije dovoljna jedna tema. :-)
:thumbup:
veljaca

#7066 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Nešto manje od mjesec dana ostalo je do četvrte utakmice fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstveno u kojoj će Zmajevi 26. marta u Zenici ugostiti Rumuniju.

Izabranici selektora Safeta Sušića, nakon poraza od Francuza (0:2), odigrali su dvije kontrolne utakmice u kojima su ostvarili polovičan uspjeh (pobjeda protiv Slovačke – 3:2 i poraz od Meksika – 0:2).

Međutim, dešavanja u našem državnom timu, a posebno (ne)opravdani otkazi pojedinih igrača (Asmir Begović, Senijad Ibričić, Safet Nadarević) u mnogome su poremetili odličnu atmosferu koja vlada u našem taboru. Selektor je najavio da će sankcionisati 'grešnike' i da ih neće pozvati za, možda i, odlučujući duel u borbi za odlazak u Poljsku i Ukrajinu.

Sa druge strane, prema pisanju SC revije Sušić će poziv uputiti Sanelu Jahiću, defanzivcu AEK-a. Univerzalac grčkog prvoligaša bio je na 'hlađenju' zbog, kako je Sušić procijenio, nekorektnih izjava poslije utakmica sa Albanijom i Francuskom.

Jahić je u međuvremenu iz Grčke 'emitovao' izvinjenje, što je omekšalo Sušića, koji će za meč sa Rumunima uputiti poziv Jahiću, naravno, pod uslovom da se oporavi, obzirom da zbog povrede nije igrao u posljednjem meču svoga tima protiv Ergotelisa.

Osim Jahića, poziv bi mogao dobiti i Ermin Bičakčić, stoper Suttgarta. Sušić je o njemu razmišljao i uoči utakmice sa Meksikom, ali je na kraju odustao. Ipak, sve je izvjesnije da će defanzivac popularnih Švaba, koji je nedavno odbio poziv selektora mlade reprezentacije Njemačke, dobiti poziv za meč sa Rumunima.

Selektor će spisak za utakmicu protiv Rumunije objaviti sredinom narednog mjeseca.

---------------

Selektor radi i kad drugi to ne misle ....
Tarik19

#7067 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Rezultati jos uvijek nisu tu ali bi bilo glupo tvrditi da Susic nikako ne radi na poboljsanje reprezentacije.
luckylaka

#7068 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Piše: M. Dautbegović
Srijeda, 02.03.11. 12:47.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić objaviće spisak Zmajeva za susret sa Rumunijom najvjerovatnije 14. ili 15. marta, a na njemu će biti određenih promjena u odnosu na predhodne spiskove.

Te se promjene prije svega odnose na mjeasto na golu. Naime, golman Stokea Asmir Begović najvjerovatnije neće dobiti poziv za kvalifikacionu utakmicu sa Rumunijom.

"Mislim da se tu više nema šta puno reći i ne treba više s tim razbijati glavu. Begović je napravio dvije greške i bilo bi kontraproduktivno da se sada nađe na spisku. Ja se nisam čuo sa njim od utakmice sa Meksikom, kada mi je javio da neće moći doći. Tu će biti golmani koji su bili sa nama i u Slovačkoj", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Dakle, protiv Rumunije bi dres reprezentacije trebali nositi Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić i Asmir Avdukić.

Bez Bičakčića do daljnjeg

Posljednjih dana se po kuloarima spominjalo i ime Ermina Bičakčića, stopera Stuttgarta, koji ipak neće dobiti poziv za susret sa Rumunijom.

"Ermin Bičakčić će dobiti svoju priliku jednog dana, ali ne protiv Rumunije. U zadnje vrijeme i ne igra, prema tome dobiće poziv u nekom narednom periodu kada bude bliže prvoj ekipi. Tu će zato biti Ognjen Vranješ, Muhamed Subašić i Muhamed Bešić, koji je sjajan fudbaler. Veoma je mlad i zbog toga će morati strpljivo čekati svoju priliku i u klubu i u reprezentaciji".

Jahić i Zec na čekanju

Što se tiče Sanela Jahića i Ermina Zeca, koji se nisu našli na predhodnom spisku za Meksiko, njihova situacija još je uvijek neizvjesna.

"Za njih još ne znam. Jahić nije igrao zadnju utakmicu za svoju ekipu i vidjećemo još ovih desetak dana šta će biti. Ko ne bude igrao u svom klubu ima male šanse da dobije poziv za reprezentaciju", kaže Sušić, koji se potom osvrnuo i na igre Edina Džeke u dresu svoje nove ekipe Manchester Citya.

"Bilo bi dobro za njega da postigne par golova, zbog samopouzdanja, a to se pogotovo odnosi na ligu. Ja se ne brinem za njega što se reprezentacije tiče. Meni je najbitnije da Džeko na okupljanje dođe zdrav, a koliko je golova dao manje je bitno. Naime, golgeteri su tipovi igrača koji po nekoliko utakmica ne mogu dati ni gola, a onda u jednoj utakmici eksplodiraju i nadoknade sve propušteno", zaključio je Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

:thumbup: :thumbup: :bih:
s_bjelava

#7069 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

Ako Pape nastavi da uvodi disciplinu u reprezentaciju onda se mozemo nadati da cemo ostvariti plasman na neko veliko takmicenje.
Mislim da je Begovic odlican golman ali da ne shvata ozbiljno reprezentaciju - i prijateljske utakmice su vazne i mora se odazvati pozivu selektora. Papetov potez da ga ne zove protiv Rumuna je opravdan - vidjecemo ko kome vise treba. Begovic reprezentaciji ili reprezentacija njemu.
Ako Begovic misli da moze i treba ostatak karijere provesti bez ucesca u reprezentaciji onda je to njegov izbor.
Za neku drugu vise ne moze igrati - ili BiH ili samo klub do kraja karijere.
Jahic je malo laprd'o po novinama pa je odjednom zaboravljen ( nije u formi, ne igra, povrijedjen.... itd) pa je podvio rep i izvinuo se. Da li ce biti pozvan je upitno ali je shvatio gdje je pogrijesio.
Cak je i Stilic malo promijenio pricu, ublazio ton - ne bi on da se namece, na selektoru je da odluci, on ceka svoju priliku....
Nakon godina cirkusa i za.jebancije napokon je neko stao na rep razmazenim zvijezdama i pokazao zube. Ja sam sef, odgovoran sam za rezultat i bice kako ja kazem.
Bravo Pape, pozdravljam tvoju odluku da uvedes red, rad i profesionalizam, stvoris jednu zdravu klimu u kojoj ce se igraci boriti za svoje mjesto u timu umjesto sto traze da im se garantuje minutaza i time uslovljavaju dolazak.
:bih:
Obuca9

#7070 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ja se ne sjećam da je Štilić ikada i imao drugu priču. Momak šuti i radi, iako ga, bar po mom mišljenju, neopravdano zapostavljaju i Ćiro i Pape.
extraordinary

#7071 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Malo mi je bezveze što nikad nije dobio ni poluvrijeme u prijateljskoj utakmici, ali ne vjerujem da on svoju šansu neće dobiti, jer šuti i radi.
veljaca

#7072 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Na selektorovom spisku od 23 igrača, koji neće trpiti velike izmjene, jedno ime se sigurno neće pojaviti. Begović, prvi čuvar mreže Stokea, razočarao je Sušića, pa do daljnjeg neće biti u kombinacijama.

Asmir je izuzetan golman i siguran sam da će reprezentacija imati još puno koristi od njega. Ali više nakon što ja odem, nego za vrijeme mog mandata! Nismo se čuli, ali stvari su jasne, a i on zna da je pogriješio nedolaskom na okupljanje - izričit je bh. selektor.

Pratio je utakmice Premijer lige BiH, a iz svečane lože je uživo odgledao duel na Pecari između Širokog Brijega i jesenjeg prvaka Borca.

Odlična utakmica i sjajno navijanje na tribinama, za primjer kako treba biti i na drugim susretima. Imao sam lijep doček, domaći ljudi su mi prilazili i poželili sreću u radu. Ko bi rekao da su se u tom istom, mirnom Širokom Brijegu dešavali veliki navijački neredi u ubistva - istakao je selektor Sušić za San Sport.

Kandidati za Rumuniju

Selektor je pripremio spisak, a kompletirat će ga i objaviti za desetak dana. Do tada će pogledati naše igrače, koji uglavnom igraju u Evropi. Sušić priželjkuje da svi budu u optimalnoj formi i dođu na okupljanje zadovoljni. Na popisu za meč sa Rumunima neće biti iznenađenja. Dakle, pozivnice su pripremljene za ove igrače: Hasagić, Šehić, Spahić, Nadarević, Mravac, Pandža, Bešić, Mujdža, Lulić, Rahimić, Misimović, Pjanić, Ibričić, Medunjanin, Muslimović, Džeko, Ibišević, Subašić... Pozivu se nadaju još i Štilić, svestrani Jahić, bek Vranješ, ali i neke domaće vedete, poput Višće, Maletića. Avdukića kao trećeg golmana... Naravno, na okupljanje stiže i Salihović, koji će pauzirati još jednu utakmicu. Salihović će, kao i uvijek do sada, biti uz zmajeve.

-------

Selektor se priprema za mec sa Rumunima ...
s_bjelava

#7073 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

Toooo Pape majstore - samo sok terapija.
Jedino ako Begovic klekne i otpjeva Oprosti mi Pape mozda se selektor smiluje i vrati ga. Na klupu ili tribine, nije vise ni bitno.

Obzirom da Begovic slabo govori Bosanski jezik mozda ce mu Hrvatski sa dalmatinskim akcentom ici bolje. :oops:
Dovoljno mu je da nauci samo ove dvije (polu)strofe:

Oprosti mi, pape
sve te grube rici.....

Oprosti mi, pape
ca san druge slusa....

Uostalom - neka pita Jahica, koji je vec ovu pjesmu otpjevao, kako je njemu bilo pjevati na kukuruzima. :mrgreen:
:bih: :bih:
Abacija

#7074 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Abacija »

505sCrtom wrote:@Edin H:

U potpunosti sam s tobom ovdje. Begović bi trebao biti dio nove reprezentacije, u odličnoj je formi trenutno.
Treba mu dati šansu protiv Rumunije (obje utakmice numero uno). Ako dobro odradi te dvije utakmice, to je to. A ako ne, onda hvala i doviđenja. Ovako, hoću-neću, kazna-oprost... Prođe još jedan ciklus a nas nigdje. Ibrahimović je arogantan, Ronaldno je arogantan, Rooney je arogantan, pa neka je onda i Begović, ako nam to donese pobjede.

@Ali_G:

Ako će (od)braniti bolje od Hasagića (a vjerovatno hoće), onda sam ja ZA. S druge strane, ako tražimo lojalne igrače s neuitnim poštovanjem prema reprezentaciji i Sušiću, onda neka mene stave na gol. Ja nisam nikad branio (niti igrao fudbal) ali obećavam da ću dati sve od sebe i da ću se pojaviti na svakom okupljanju. Ako i primim koji gol nemojte mi zamjeriti. Ja volim svoju zemlju i dajem sve od sebe. Bitno je da sam lojalan, zar ne?
Bravo starac! :thumbup: Pape je usr'o motku do balcaka. Ako je Dzeko mogao da ostane u Engleskoj onda je komotno mogao i Begovic. Sta Pape ima na Begovicu da trenira strogocu kao sto su nekad to radili sa Salihamidzicem.
burek_in_space

#7075 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Ja ne mogu vishe, ko ima strpljenja, neka objasni da begovic nije ni Rooney, ni Ronaldo ni Ibrahimovic, a Dzeko to jeste, u nashim okvirima.
Locked